Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Prejšnja življenja


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
480 komentarjev na to temo

#351 santos

santos
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 927

Objavljeno: 14. februar 2006, 02:38

xzobkox danes ne verjamem niti v to življenje....

:lol:
Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

#352 melody

melody
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 100

Objavljeno: 14. februar 2006, 03:12

Glede na to, da sem imela v prejšnjih nekaj življenjih ogromno dela z metanjem ven in iskanjem pozornosti, bi mogoče v tem življenju lahko našla čas tudi za kakšne partnerske odnose. Moj karmični vozel mi pri tem sicer ni v ogromno pomoč, ampak jaz sem tako ali tako skregana z njim.
Včasih me spravijo v slabo voljo občutki, ki sem jih v prejšnjem življenju porinila stran in zatrla. Ampak meni se resnično ne da soočati z vsako bedarijo, ki se mi je pač ni dalo reševati.
Grrrrr....
A se opazi, da sem danes naveličana vsega?
Objavljena slika

Tres tres chic.


#353 melody

melody
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 100

Objavljeno: 14. februar 2006, 04:15

Upam, da res. :)
Objavljena slika

Tres tres chic.


#354 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 14. februar 2006, 09:07

xzobkox danes ne verjamem niti v to življenje....


nek na severnem irskem je bi v nemirnih časih grafit
"ali obstaja življenje pred smrtjo?"
x:Dx
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#355 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 14. februar 2006, 09:46

Moji spomini na prejsnje zivljenje pa so podobni spominom iz zelo zgodnjega otrostva.
Tu pa tam kaksen prizor, obcutek, zavedanje da se mi je dogajalo to in to...
Vsekakor pa je to spomin ne le neke slike iz podzavesti, to dvoje pa ja ni tezko
razlikovati. In ti spomini so se zaceli pojavljati ze ko sem bil star nekaj let, le da
takrat nisem razmisljal o prejsnjem zivljenju, to sem si razlagal drugace. Sem pa
razumel jezik, ki sem ga govoril v prejsnjem zivljenju, ceprav sem bil se premlad za
ucenje tujih jezikov....Pa tudi, ko sem se spomnil necesa kar sem pocel se mi je povrnilo,
vsaj delno, znanje o tej zadevi.
Ampak zdaj se pise leto 2006 in govorjenje o prejsnjih zivljenjih je podobno
kot cakanje na budilko minuto preden zazvoni, ko si napol buden...nic ne pomaga,
zdaj zdaj bo zazvonilo :vragec: :vragec: :vragec:
Norost je vcasih najvecja modrost…

#356 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 14. februar 2006, 10:14

Verjamem v reinkarnacijo 100%, glih tko povem, za statistični podatek.


Kabalist ma kar prav okol tega, ti pa verjameš v tisto, kar hočeš verjeti, "što je babi milo, to se babi snilo"

Dejstvo je, da so vse informacije tudi v določenem nivoju astrala, vendar so te informacije skupek vseh informacij, ki so bolj pomemebne po vsebini, kot po posamezni duši. Poglej, če bi res bila samo tvoja "duša" tvoja, bi reinkarnator rabil kar precej let, da bi ti vse za nazaj razložil, ne pa v eni ali pa v parih urah. Pove ti samo tisto, kar se v tvoji podzavesti melje, pa še to samo do tvojega rojstva, kaj se pa na tvoje podzavestne vzorce lima iz astrala, je pa zopet samo tvoje. Pove ti tisto, kar je v tistem trenutku potrebno zate vedeti, ali pa kar misli, da bi bilo potrebno. Saj če gre nekdo na reikarnacijo, pa že misli, da to rabi, a prav gotovo bo zopet nekaj novega v sebi zapisal, kar bo olajšalo ali pa še bolj zakompliciralo življenje in njegovo pot v jutrišnji dan, največkrat je to drugo, tako kot pri šlogarcah.

Sam sem prepričan, da prav vedno dobimo informacijo, ki jo na svoji karmični poti potrebujemo, ozavestimo jo pa le takrat, ko jo moramo še malo obdelati........prejšnja in naslednja življenja pa za nas niso pomembna, pomembno je samo za nadgradnjo in bogatenje univerzalne zavesti in s tem omogočanje evoluciji, da gre dalje....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#357 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 14. februar 2006, 10:51

Na zavestni regresiji sem bil dvakrat, poleg tega se mi občasno zgodi spontano spomin na preživela življenja. Priznam, da se mi je takoj po potovanju v regresiji po delnih spominih na pretekla življanja neke osebe, katere dele nosim v sebi, v nezavednem, porodil dvom, ali je to res bil spomin na prejšnje življenje ali pa sem si morda le vse skupaj izmislil, in da je to, kar sem videl, bila le slika iz t. i. podzavesti. Po občutenju sem vedel (in vem tudi sedaj), da gre za resnične spomine, a um je vseeno dvomil. Hotel je pač neko znanstveno razlago oz. dokaz, ki ga tako poveličujemo v zahodni intelektualistični "civilizaciji". Tega dokaza pa ni.

No, tema o prejšnjih življenjih in branje različnih interpretacij o tem pojavu, za katere vsak trdi, da je prava (vključno z mano), me je spodbudila, da napišem te besede. Ključni trenutek je, kako boste uporabili, kar ste videli v notranjosti in kako vam bo to spremenilo življenje na boljše oz. ali bo to koristilo razrešitvi problema. Konec koncev je to bistvo; niti ni toliko važno, ali res obstaja reinkarnacija ali pa je to le proizvod naše podzavesti. Kogar pa bo več zanimalo, bo itak šel raziskovati.
Possible—but highly unlikely.

#358 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 14. februar 2006, 15:49

Res ne vem, od kje jih ti jemlješ..

Kje jemljem? Velik del praktično delo, drugo pa poznavanje različnih šol psihologije ter seveda obišrna baza znanja kabalistične šole, kateri pripadam. Ampak moje mišljenje ni moderno, kajti sedaj je modno govoriti o reinkarnaciji in prejšnjih življenjih. Žal mi je, toda princev in velikašev je že zmanjkalo, a nihče niče biti egiptovski suženj.

Verjamem v reinkarnacijo 100%, glih tko povem, za statistični podatek.

Natanko tako. Verjameš. vera je vedno iracionalna in vedno temelji na čustvih. Vera je nasprotje razuma. Razum temelji na obdelavi konkretnih podatkov, a vera temelji na všečnosti neke ideje, ne pa dejstvih. Jaz osebno ne verjamem v reinkarnacijo, ker so me dobljeni podatki prepričali v nasprotno. Vendar vera prevlada. Veliko duhovnosti (tudi nekaj kabalističnih šol sodi v to) podpira vero v reinkarnacijo. Potlačene in izgubljene vtise v globini nezavednega se pripisuje "prejšnjim" življenjem, dasiravno je to v nasprotju z naravo minljivih spominov.
Kdor verjame, tega ni moč z nobenim argumentom prepričati. Vera je močna zato, ker prinaša izogib brez tveganja in napora. Jaz sem vložil veliko napora, da bi se dokopal do spoznanja o tem. Seveda je to samo moje spoznanje in zaradi narave vere ne more veljati za druge.
Je pa vera v reinkarnacijo udobna. Naenkrat odpade skrb za ogromen ocean nezavednega in predvsem soočenja z njim. Ker v reinkarnacijo ne verjamem, sem se moral potopiti v to gnojišče pozabljenih vtisov. To pa ni prijetno...
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#359 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 15. februar 2006, 10:43

Za razumevanje reinkarnacije ne rabiš vere, kvečjemu vedenje.

Vedenje in reinkarnacija ne gresta skupaj. Ti ne moreš VEDETI o "prejšnjih" življenjih. Dejansko gre zgolj za VERO. Tebi se pač zdi konstrukcija, na kateri temelji reinkarnacija logična in torej misliš, da imaš vedenje o tem. Regresija ni metoda za ugotavljanje prejšnjih življenj, temveč metoda za brskanje po lastnih vtisih, ki dobijo v globočinah nezavednega različne barve in oblike. kakor hitro pa te vtise analiziraš s pomočjo kakšnega uporabnega simbolnega sistema, pade z njih maska "prejšnjosti" in se ugotovi, da so to naši lastni vtsisi, kateri so šli mimo zavednega spomina. Ves čas gredo podatki mimo razuma v podzavest in tam dobivajo svoje oblike.

Sem pa vesel zate da brskaš po gnojišču vtisov ( čeprav verjamem da ni prijetno ), verjetno je to tvoja pot. Upam da boš našel kar iščeš in spet zaplaval na površje..

Iz tega sklepam, da ti ne brskaš po lastnih plasteh nezavednega.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#360 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 15. februar 2006, 15:47

Vsekakor ne moreš vedeti. Lahko samo verjameš.

Reinkarnacija ne govori o prejšnjih življenjih ampak o tem da se duša vedno znova naseli v različna fizična telesa.

Saj to je praktično isto. Duša je neskončno majhen delec kvalitativno enak neskončno velikega. Duša je neodvisna od telesa, v katerem se nahaja. Za delovanje telesa se vzpostavijo še drugi elementi zavesti. Vendar se vzhodnjaške filozofije glede pojmovanja duše precej ločijo od kabalističnih pojmovanj (tudi v kabali ni glede tega popolne enotnosti), zato se duši pripisujejo drugačne kvalitete. Pač razlike zaradi okoliščin. Čas poteka fizičnemu telesu in vsemu, kar je nastalo v fizičnem svetu. Ravno zato se izkušnje fizičnega bivanja NE morejo prenašati, ker duša biva v večnem trenutku sedaj.Duše tudi ni moč izmeriti ali ji pripisati kakšnih kvalitativnih lastnosti, saj je duša iznad moči interpretacije. Tukaj in zdaj pravzaprav pomeni vedno in povsod.Od koder prihaja vera v reinkarnacijo ne poznajo principa prvobitnih gibal, ki so precej blizu sodobnim znanstvenim spoznanjem o ustroju vesolja in porekla vesolja. Tako pač je. Vsakdo ima svojo vero. nekdo verjame v vnebovzetje, drug v reinkarnacijo, tretji v Manituja, četrti v Satana, peti v Boga z brado, šesti pa v Denar. Nekje sem že napisal, da se je tudi meni včasih zdela reinkarnacija logična in zanimiva. Toda konkretna praksa in iz nje izhajajoča izkušnja me je prepričala v nasprotno.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#361 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 15. februar 2006, 19:44

Vsekakor ne moreš vedeti. Lahko samo verjameš.

...vzpostavijo še drugi elementi zavesti. Vendar se vzhodnjaške filozofije glede pojmovanja duše precej ločijo od kabalističnih pojmovanj (tudi v kabali ni glede tega popolne enotnosti), zato se duši pripisujejo drugačne kvalitete......


Ce bi kabalisti prisli do enotnega mnenja da sonce vzhaja na jugu, bi po moje se vedno vzhajalo na vzhodu. Kako lahko s teoreticnim miselnim prekopicevanjem ves nekaj kar ne izkusis mi pa tudi ni jasno.
Hvalabogu...

Toda konkretna praksa in iz nje izhajajoča izkušnja me je prepričala v nasprotno.


No, mene je pa konkretna in to zelo konkretna praksa prepricala v nasprotno od tvojega. Tole se mi zdi kot bi nekdo razlagal da lubenice ne obstajajo, sam sem pa pravkar eno s slastjo pojedel.
x?x

To temo je popravil/a zerkalo: 15. februar 2006, 19:45

Norost je vcasih najvecja modrost…

#362 Liu

Liu
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 15. februar 2006, 20:00

mene tud neki zanima! a ce grem jest na regresijo, a bom jest zvedla kaj so mi bli doloceni osebki v prejsnjih zivljenjih - se posebej me zanima za eno doloceno osebo..... x?x :inocent:

hvala za odgovor/e x;)x :palec:
Uspeh je drznim zagotovljen!

#363 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 15. februar 2006, 20:23

mene tud neki zanima! a ce grem jest na regresijo, a bom jest zvedla kaj so mi bli doloceni osebki v prejsnjih zivljenjih - se posebej me zanima za eno doloceno osebo..... x?x :inocent:

hvala za odgovor/e x;)x :palec:


V bistvu ne boš zvedela, boš pa dobila podatke, ki so pomembni za tvojo karmično nalogo. Lahko ćisto od nekega "tujega desetega prejšnjega življenja", če rabiš tako razlago, vedar boš dobila v resnici samo podatek, ki nekje v astralu ali pa v tvojem nezavednem delu obstaja in v momentu, ko ga boš ozavestila (kar reinkernacija tudi je, ozaveščanje nezavednega v nek čas), bo seveda del tvoje usode........

Lahko si nekako tudi takole predstavljaš.Če brskaš po internetu in nekaj v iskalniku iščeš in ta podatek dobiš je v tistem momentu že tvoj......dokler je samo v bazi podatkov nima dimenzije časa, ko si ga vzela za svojega si mu to komponento dala....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#364 Liu

Liu
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 15. februar 2006, 20:29

V bistvu ne boš zvedela, boš pa dobila podatke, ki so pomembni za tvojo karmično nalogo. Lahko ćisto od nekega "tujega desetega prejšnjega življenja", če rabiš tako razlago, vedar boš dobila v resnici samo podatek, ki nekje v astralu ali pa v tvojem nezavednem delu obstaja in v momentu, ko ga boš ozavestila (kar reinkernacija tudi je, ozaveščanje nezavednega v nek čas), bo seveda del tvoje usode........

Lahko si nekako tudi takole predstavljaš.Če brskaš po internetu in nekaj v iskalniku iščeš in ta podatek dobiš je v tistem momentu že tvoj......dokler je samo v bazi podatkov nima dimenzije časa, ko si ga vzela za svojega si mu to komponento dala....

huh tole je pa res ze prevec zame..... hvala tomazslo.....

Se pravi, ce sem prow razumela, ne bom zvedla, kaj sem temu osebku nardila (pomojem nekej full hudga), ampak bom pa zvedla kako nej to popravim?! x:Ix :inocent: al je neki tazga?! K ce ni, pol sem res cist kiksnla x:Dx x:Ix
Uspeh je drznim zagotovljen!

#365 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 15. februar 2006, 20:59

Se pravi, ce sem prow razumela, ne bom zvedla, kaj sem temu osebku nardila (pomojem nekej full hudga), ampak bom pa zvedla kako nej to popravim?! x:Ix :inocent: al je neki tazga?! K ce ni, pol sem res cist kiksnla x:Dx x:Ix


sploh se ne obremenjuj okol tega, če boš rabla vedet bo tko al tko samo vn prišlo, do takrat pa raje uživaj in jemlji tisto, kar ti je tu v tem času in prostoru na razpolago, zaupaj sebi, imej se rada in vse bo laufalao....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#366 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 16. februar 2006, 10:30

Ce bi kabalisti prisli do enotnega mnenja da sonce vzhaja na jugu, bi po moje se vedno vzhajalo na vzhodu.

Mislim, da ne gre za primerljive kategorije. Glede reinkarnacije si tudi kabalistične šole niso enotne in glede.

No, mene je pa konkretna in to zelo konkretna praksa prepricala v nasprotno od tvojega.

Zategadelj imaš svoje mnenje, ki je drugačno od mojega.
Naj povzamem:
Glede obstoja ali neobstoja reinkarnacije nimamo nobenega dokaza. Lahko obstaja, lahko pa ne. Jaz osebno smatram, da ne obstaja nič takšnega v obliki, kakršno uči recimo Budizem. Ti in morebiti mnogi drugi pa ste pripričani v nasprotno. Tako ti, kot jaz imava svojo intepretacijo izkušnje in tako tvoja, kot moja izkušnja sta verodostojni.
Torej?
Ni problem v reinkarnaciji, temveč interpretaciji. Duhovne izkušnje so skoraj vedno izven sposobnosti razumske interpretacije. Isto stvar dva človeka ne zmoreta na enak način predstaviti, saj za nekatere stvari ni besed. Sama struktura osebnosti, vzgoja, čustvovanje in osebna vera so v tesni zvezi s tem, kako interpretiramo izkušnje. Razumske predpostavke je moč podreti z argumenti logike. Moč vere pa ni moč podirati z argumenti razuma. V nekaterih šolah Kabale (za ostale duhovnosti ne vem, zato ne bom pametoval) v določeni fazi "umovanje" in "verovanje" postaneta dve obliki istega orodja, zatorej ni konflikta med vero in razumom. Od te točke naprej nimam nobenega razloga, da bi verjel v reinkarnacijo, ker pač ne čutim potrebe po njej in z njo ničesar ne rešim. Ostali, ki imate to vero, pač veste, čemu služi in kako si z njo pomagate. vsakdo ima za opravljanje svojega dela svoje orodje in vsako od orodij, dokler služi namenu, je verodostojno in uporabno.
P.S.
Sonce vzhaja na jugu in zahaja na jugu. Naj utemeljim. V času od 23. septembra do 21. marca Sonce vzhaja in zahaja južno od črte vzhod - zahod, ki deli severno od južne polovice neba. Torej imamo kabalisti z določene točke prav, če trdimo, da Sonce sedaj vzhaja na jugu. x:o)x

se posebej me zanima za eno doloceno osebo.....

Kaj celo veš, katera oseba si bila v prejšnjem življenju? Blagor tebi!
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#367 zerkalo

zerkalo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 951

Objavljeno: 16. februar 2006, 11:22

Ni problem v reinkarnaciji, temveč interpretaciji. Duhovne izkušnje so skoraj vedno izven sposobnosti razumske interpretacije.


Aha. Torej lubenica ki sem jo pojedel je stvar interpretacije? In peske ki jih serjem so duhovna izkusnja?
Na tak nacin gledano je vse duhovna izkusnja, ok, tudi prehod iz enega telesa v drugo. Ampak to je stvar izkustva ne pa interpretacije. Ce pozabim da sem pojedel lubenico bom morda res potreboval razne sole da si razlozim kaj se dogaja v crevesju. In razne sole mi bodo povedale vse mogoce neumnosti. Ce pa ohranim spomin na jedenje je zadeva zelo preprosta.....

V izvirnem kabalisticnem ucenju pa je reinkarnacija omenjena prav tako kot v izvirnem Jezusovem ucenju. x;)x
Ni slaba ideja, ce se clovek vprasa zakaj, za boga, je nekdo hotel to na vsak nacin zabrisati!
Norost je vcasih najvecja modrost…

#368 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 16. februar 2006, 12:24

mene tud neki zanima! a ce grem jest na regresijo, a bom jest zvedla kaj so mi bli doloceni osebki v prejsnjih zivljenjih - se posebej me zanima za eno doloceno osebo..... x?x :inocent:

hvala za odgovor/e x;)x :palec:

Iz moje izkušnje ti lahko povem, da sem točno in detajlno izvedel, kdo sem bil in kdo oseba, s katero sem moral rešiti določeno konkretno zadevo. Ko sem bil videl vzrok problema, sem ga lahko v tem življenju rešil.
Possible—but highly unlikely.

#369 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 16. februar 2006, 13:38

Torej lubenica ki sem jo pojedel je stvar interpretacije?

Očitno imaš rad lubenice (jaz takisto). Res gre za interpretacijo. Ljudje izkušnje na različne načine interpretiramo. Posebno z duhovnimi izkušnjami je križ. Saj sem omenil, da nekatere šole priznavajo reinkarnacijo. Ne moreš pa izkušnje jedenja primerjati s tako izmuzljivo izkušnjo, kot je problem reinkarnacije. Glede lubenice smo si na jasnem. Glede reinkarnacije pa je samo vera in interpretacija izkušenj z elementi te vere. Ravno zato pri tem odpadejo argumenti, saj ima tako protrjevanje kot zanikanje reinkarnacije argumente, ki pa niso absolutni. Tvoji veri ne morem oporekati (niti nimam namena), takisto ti ne moreš oporekati mojemu prepričanju. Kot jaz nnimam zate verodostojnih argumentov zanikanja te vere, ti nimaš zame verodostojnih argumentov potrjevanja. Tako je s tem. Zakaj Cerkev in velik del Krščanstva ne priznava reinkarnacije takisto ni stvar razuma, temveč verske doktrine. Krščanstvo ima enako pravico vero v reinkarnacijo zanikati, kot imaš ti pravico do nje.
Posebno najgloblje plasti nezavednega so izjemno spozek teren. Brskanje tam notri prinaša podatke, ki glede na lastno prepričanje ovržejo ali potrdijo vero v reinkarnacijo.

da sem točno in detajlno izvedel, kdo sem bil

Dobro zate.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#370 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 16. februar 2006, 16:32

Očitno imaš rad lubenice (jaz takisto). Res gre za interpretacijo. Ljudje izkušnje na različne načine interpretiramo. Posebno z duhovnimi izkušnjami je križ. Saj sem omenil, da nekatere šole priznavajo reinkarnacijo. Ne moreš pa izkušnje jedenja primerjati s tako izmuzljivo izkušnjo, kot je problem reinkarnacije. Glede lubenice smo si na jasnem. Glede reinkarnacije pa je samo vera in interpretacija izkušenj z elementi te vere. Ravno zato pri tem odpadejo argumenti, saj ima tako protrjevanje kot zanikanje reinkarnacije argumente, ki pa niso absolutni. Tvoji veri ne morem oporekati (niti nimam namena), takisto ti ne moreš oporekati mojemu prepričanju. Kot jaz nnimam zate verodostojnih argumentov zanikanja te vere, ti nimaš zame verodostojnih argumentov potrjevanja. Tako je s tem. Zakaj Cerkev in velik del Krščanstva ne priznava reinkarnacije takisto ni stvar razuma, temveč verske doktrine. Krščanstvo ima enako pravico vero v reinkarnacijo zanikati, kot imaš ti pravico do nje.
Posebno najgloblje plasti nezavednega so izjemno spozek teren. Brskanje tam notri prinaša podatke, ki glede na lastno prepričanje ovržejo ali potrdijo vero v reinkarnacijo.

Dobro zate.


eee...jst sem res samo en butl, ki z razmišljanjem ni na vi, še manj pa na ti.
Najbrž zarad tega ne vidm glih pointa v teh /a so to akademske mrbit?/ razpravah, ki so u bistvu prepucavanje z enimi predpostavkami, k jih ma tist k opleta z njimi za dejstva. Me pa zanima, zakva taka gorečnost v prepričevanju. A s tem, k enga tolk prepričuješ, da ga prepričaš, al pa, da se naveliča, a s tem prepričuješ sebe, da maš prav, ker pač nisi ziher in pol tko silno rabš potrditev od zunaj? Al si res mrbit tko ziher, da vse veš o tem? Al kej druzga mrbit? Sj ne sprašujem sam tebe Kabalist, vse k so prepričan v svoj prav tok zlo, da ne dopuščajo še kakšno možnost.
Reinkarnacija ziher je, če je, razen če je ni. In sploh ni važn, kva ktera šola prav.
Se je dobr zavedat, da smo samo ljudje s fest omejenimi sposobnostmi zaznavanja še clo otipljivega okol sebe, kva šele vsega ostalga, o čemer se nam mal sanja skoz raznorazna izkustva kao. Se je mrbit dobr zavedat, da se nam o marsičem pa tud sanja ne, pa to glih tko je kt je. In govort kako nekej je, zna bit vsaj mal smešen, če že ne mimo čist, če slučajn pa ni, a ne da ja. Je blj mrbit na mestu rečt, kako nekej dojemaš skoz svojo izkušnjo pač, ker s tem daš širino pa plac še za druge "resnice", k znajo bit blj blizu resnici.
Zna bit, da bi ene tkole razmišljal, če bi znal.

butl
x:Dx
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#371 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 17. februar 2006, 00:00

In sploh ni važn, kva ktera šola prav.

Natanko tako. :palec:
Dejansko smo zagreznili v blato podrobnosti, vrtenja okoli lastnega repa in tvoj glas razuma lepo sede. reinkarnacija lahko je, lahko pa je ni. Če bi bilo drugače, bi vsi verjeli eno ali drugo. Tako pa to ni moč storiti. Ni moč definitivno dokazati njen obstoj, takisto ni moč definitivno dokazati njeno zanikanje. Torej ni niti belo, niti črno, temveč odtenek sivine. Mogoče bo kdaj dokazana črnina ali belina. Komu mar?
Glede lubenice. če nekoga celo življenje prepričuješ, da je kivi in ne lubenico in nima možnosti drugačnega spoznanja, bo trdil, da kivi ima koščice. Mi rečemo za jabolko jabolko, a angleško govoreči svet apple. Kdo iam prav? jaz sem snedel jabolko, a Anglež apple. Ja, križ je s temi besednimi in pdobnimi klasifikacijami.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#372 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 17. februar 2006, 15:03

Čedalje bolj mislim, da sem bil v prejšnjem življenju Bojan Ekselenski.
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#373 Liu

Liu
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 638

Objavljeno: 18. februar 2006, 12:38

Kaj celo veš, katera oseba si bila v prejšnjem življenju? Blagor tebi!

ne Kabalist, narobe si me razumel...... zanima me kaj sva si bila jaz in dolocena oseba v enem izmed prejsnih zivljenj......
Uspeh je drznim zagotovljen!

#374 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 18. februar 2006, 13:39

Iz moje izkušnje ti lahko povem, da sem točno in detajlno izvedel, kdo sem bil in kdo oseba, s katero sem moral rešiti določeno konkretno zadevo. Ko sem bil videl vzrok problema, sem ga lahko v tem življenju rešil.

to samo ti tko misliš, resnica je lahko čisto drugačna, a tebi je nekaj pomenilo, ker je to tvoj podzavestni vzorec in prav nič ni vzorca prejšnjega življenja...

nekaj moraš imeti pred ošmi, pred čemer si prav vsi zatiskate oči, oziroma preskočite...dejstvo, da je eno informacija vesolja, čisto nekaj drugega pa zavestna časovna psihična misel.....

dokler ne ozavestiš zate v bistvu v tem času ni pomembno, se ti samo melje v podzavesti, ego je pa tisti, ki regulira kaj boš ozavestil, torej če ti bo nekdo rekel, da si bil v prejšnjem življenju kurba in boš to vzel za dejastvo, boš naenkrat v svojih podzavestnih vzorcih izbrskal prav vse, kar bi se lahko nanašalo na to informacijo....podobno kot horoskop, kjer prav v vsakem nekaj najdeš tuudi zase, kar ti pa ni na kožo pisano je pa tko al tko od drugega....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#375 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 18. februar 2006, 13:54

ne Kabalist, narobe si me razumel...... zanima me kaj sva si bila jaz in dolocena oseba v enem izmed prejsnih zivljenj......


prav vedno se najde nekaj kar bi bilo lahko tvoje prejšnje življenje, pa v resnic ni tko, če nekaj rabiš na svoji poti od tistega kar je Francel pred tabo delal, si bil Francel, če pa nekaj od Micke si bil pa Micka...nikoli ni reinkernacija kompletna informacija od rojstva do smrti ampak samo tisto kar rabiš zase vedeti, pa ne glede če je to Marjanca pred tabo počela v nekem njenem obdobju......zato so se pa izmislili prejšnja življenja, ker jih nihče ne more negirati...to se je že zgodilo, resnica pa je, da so prav od vseh pred nami informacije zapisane, vsem nam so te informacije na razpolago, koliko in katere pa mi rabimo na naši poti, je pa od naše poti odvisno...

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0