Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Izkušnja s kristali


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
530 komentarjev na to temo

#76 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. januar 2004, 09:28

Free!

Rutil sam je res nežen kamen (pomirjujoč) a v kombinaciji s kremenom (ali bolje rečeno - v sredici kremena), dobi njegova "pomirjujoča" energija kar aktivno moč - zato nisem presenečen, da te je v družbi rutila uhvatilo na smeh.
  Verjetno nima smisla, da pišem o pojavnih oblikah rutila - povedal si, da gre za tistega v kremenu, ki so ga včasih imenovali sagenit oz. venerini lasje. Gre za titanov dioksid, ki mu da kombinacija s SiO2 energijsko osnovo ogenj/zrak. Čutil si, da te sprošča - verjetno v prsnem delu - vzpodbuja namreč iskašljevanje. Sam rutil  blazno sprošča napetosti v pljučih,na njegove učinke pa niso imuna niti ledvica in področje solarnega pleksusa, ki poveljuje razmerju strah - samozavest. Kremen to le okrepi. Če mene vprašaš, je energija rutilovega kremena najbližja tisti, ki jo zaznavam na ključnih zemeljskih vitalnoenergijskih točkah izmenjave energij (kozmos - zemlja). Fantastičen kamen.

Hvala za odgovor!!! :palec: x:)x

#77 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 21. januar 2004, 14:06

Ej... tale tema full zanimiva..
jst mam kr neki kristalčkov doma.. pa me zanima o safirju kej VEČ, mesečev kamen, ametist je kr neki napisano, potem akvamarin tud neki.. kaj pa briljanti.. se pravi diamant.. kako vpliva.. mam tri briljantke na prstanu in tega, ker je poročni VEDNO nosim. Zanima me tudi kaj bi bli lahko rdeči kamenčki v zlatih uhančkih in so taki kot "rdeče steklo", torej lesketajoč rdeč kamen.. steklo mislim da ne bi moglo biti..
Kaj pa je nežno roza "steklen" kamen lahko..
meni so full dobri modri, rdeči, beli kamni.. Pa oniks sem včasih nosila, no zdej me res zanima, če imam pravega, ker je kao tko redek.. pol ga pa kupiš v bistvu full poceni, kao da je cena samo od tega odvisna, če je zlat al srebrn obesek..

Pa še to...
A kdo nosi nakit, ki ga je dobil od bivših fantov, punc... Jst sem imela tak odpor do tega, da teh zadev, pa če mi je bla ktera všeč al ne, nisem mogla nosit, že zaradi svojih občutkov, potem pa se mi je zdelo tudi do okolice tako, kaj bi jst "preživeto" nosila, in se je odpor še stopnjeval... tako da sem vse v bistvu dala za "staro zlato", oz. menjavo.. Kupila nekaj drugega, kar mi je ustrezalo in plačala delo zraven..
Mushi

#78 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 21. januar 2004, 20:45

Safir: So različki korunda (med korunde npr. uvrščamo tudi rubin). Kadar rečemo safir, s tem mislimo modrega; drugače je lahko še brezbarven (leukosafir), oranžnorumen (padparadža), rožnati s., zeleni s., zelenomodri s., vijolični s., rjav s.,. Različne barve mu dajejo različna razmerja primesi ( Fe, Ti, Cr, Mn, vanadij in uran). Štala je pri rožnatih safirjih. Če korund rožnato obarva krom, mu rečemo rubin, če pa ga tako obarva kaj drugega, mu rečemo rožnati safir. Na trgu ful veliko ponaredkov, včasih pa safirje le razžarijo in jim z dodajanjem različnih spojin izboljšajo barvo.

Simbolika safirja (modrega valjda - lalala): V krščanstvu simbol čistosti in zaščite pred revščino izdajo. Gasi notranjo jezo. V srednjem veku so bili prepričani, da ima moč rešiti človeka iz zapora.

Element: zrak/voda - pomirja, raztaplja negativne vedenjske vzorce, energije ljubimcev dvigne na duhovno raven.

Briljant: Ni kamen, ampak vrsta brusa, ki ga je leta 1919 določil Marcel Tolkowsky - koti in razmerja kotov pri tem brusu so takšna, da dobi kamen najboljši sijaj. Ta sijaj ločijo na notranjo in zunanjo briljanco.V briljant ne brusijo nujno le diamant, res pa da najpogosteje. Briljant simbolizira bogastvo.

Rdeči kamenčki: Lahko je steklo, lahko je rubin ali pa granat.

Roza "steklen kamen": Zakaj pa ne bi bil rožnati safir? Točno bi se dalo verjetno ugotoviti le z ustreznimi testi.

Aja, d ne pozabm: lalala x:Dx :eek: :xx!: x:Dx x:Dx x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#79 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 21. januar 2004, 20:56

Rdeči kamenčki: Lahko je steklo, lahko je rubin ali pa granat.
Točno bi se dalo verjetno ugotoviti le z ustreznimi testi.

Nosorog, kje pa delajo te teste? Daša je dobila en prstan, nekako rodbinsko nasledstvo, v katerem je ogromno malih rdečih kamenčkov, menda so ravno granat... kakšen kamen pa je to?

#80 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 21. januar 2004, 21:54

Nosorog, kje pa delajo te teste? Daša je dobila en prstan, nekako rodbinsko nasledstvo, v katerem je ogromno malih rdečih kamenčkov, menda so ravno granat... kakšen kamen pa je to?

Takšne preverbe pristnosti kamna dela na sejmih mineralov po sloveniji Borut Razinger. Ima pa precej težje delo, če je kamen vgrajen npr. v prstanu. Takrat nekaterih testov ne more opraviti (npr. tistega, da bi primerjal težo vode, ki jo izpodrine kamen s težo kamna) seveda pa je običajno test optičnih lastnosti kamna dovolj, da se ugotovi, za kakšen kamen gre.

Granati se pojavljajo v vseh barvah, razen v modri in vijolični; najpogosteje so rdeči. Vrste granatov:
- Pirop (rdeč zaradi magnezija). Prodajajo jih tudi pod imeni češki rubin, kapski rubin ali Arkansas rubin (vendar z rubini nimajo nobene veze!!!). Različek piropa barve vrtnice, prodajajo pod trgovskim imenom rodolit.
. Almandin - rdeč z vijola odtenkom (barvo da železo).
- Grosular (brezbarven, zelen, rumen ali rjav (obarva ga mangan). Najbolj znana različka grosularja sta hesonit in tsavorit.
- Andraditi (črni, rjavi, rumenorjavi), najbolj znani različici andradita rečemo demantoid (smaragdno zelen)
- Uvarovit (zelen)- barvo mu da krom
- Spesartin (oranžen do rdečerjav).

Da bi pisal še energijske učinke vsakega posebaj, bi bilo mal prehudo. Mogoče pa, enkrat. Ampak separately. x:Dx x:Dx x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#81 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 21. januar 2004, 22:04

O, hvala Nosorog :palec: ... kamenčkov je v prstanu kar 39, so različno brušeni, temno rdeči... eno tiralico za B. Razingerjem, pa bo vse jasno x;)x x:Dx

#82 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 21. januar 2004, 23:01

kamenčkov je v prstanu kar 39, so različno brušeni, temno rdeči...  eno tiralico za B. Razingerjem, pa bo vse jasno  x;)x  x:Dx

Skor zihr maš taprave granate. Sicer jih tudi ponarejajo, a gre za kamen, ki trenutno nima posebne cene. Ni pa bilo vedno tako -zlasti piropu je vedno skočila cena po globalnih krizah (npr. po I. in II. svetovni vojni), zato tudi velja za kamen, ki nam pomaga prebroditi probleme. x:Dx x:Dx x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#83 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 22. januar 2004, 06:55

tnx x:Xx

#84 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 22. januar 2004, 07:34

rožnat "steklen" kamenček zdaj sem se spomnila... menda da je turmalin? Kaj pa zanj velja? Mmm.. safirji so tud lepi, bom spet začela prstančka nosit! Samo sta v belem zlatu, torej zdej ko mam rumeno zlato, gre eno na eno roko in drugo na drugo... Zraven so pa cirkoni. To je pa totalno sintetičen kamen, al je narejen iz "prahu" katerega kristala?
Jao tale nosorog je pa maher!
Tnx x;)x !
Mushi

#85 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. januar 2004, 10:14

Ja lahko je tudi turmalin - rožnatemu turmalinu rečemo rubelit. Ni jasno, katere lastnosti so mu pripisovali v preteklosti, saj so ga očitno mešali z nekaterimi drugimi kamni. Ima kar pestro kemijsko sestavo, ki poskrbi za boljšo prevodnost živčevja in pretok energije, če nosimo rubbelit v stiku s kožo. Velja za kamen akcije in fleksibilne usmerjenosti k cilju.

Cirkone ponavadi na prstanih srečamo v prozorni varianti, a dejstvo je, da so v resnici v naravi največkrat rjavordeči. Različne barvne odtenke oziroma predvsem prozorne štose dobijo z žarjenjem naravnih cirkonov. Pogosto so nekoliko radioaktivni, saj prisotnost torija v cirkonu ni nobena redkost.
Zelo cenjen je rdeči cirkon (hiacint).

V daljni preteklosti so verjeli, da cirkon preprečuje nosečnost, zato je veljal zza amulet kurtizan. V srednjem veku so verjeli, da (hiacint) izgubi lesk, če se približuje slabo vreme.
V nekaterih delih Evrope danes velja za amulet za zaščito pred krivico. Hiacint stimulira ddelovanje jeter in pretok energije v telesu. Nošenje nakita iz cirkona pozitivno vpliva na dvig razpoloženja (valjda-zlasti, če so v zlatu in če so zraven še kakšni diamanti, saj je znano, kdo je najboljši prijatelj žensk - lalala x:Dx x:o)x
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#86 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 22. januar 2004, 10:17

O, kaksna debata! :eek: x^x x8Dx :palec:

Roza turmalin, Mushi? Wow!
Mitja ima tudi tega, jaz pa prisegam na zelenega.
Zelo shizim na turmalin. x^x xsrcx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#87 mushi

mushi
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 376

Objavljeno: 22. januar 2004, 10:28

nosorog cirkoni da so radioaktivni??? Ma dobro, radioaktivna, je tako vsaka stvar... malo seva, vendar za njih da se kar ve, kaj pa za ostale kristale, pa ni nič omenjeno...
Ja Marsa! x:Ix Turmalin imam, pa je tak mičken, v zlatem prstančku, ki sem ga kakih 15 let nazaj dobila v dar od tete, ga bo treba dat sčistit, saj je kr potemnel.. Zeleni kamenčki so tud lepi...
Joj... kaj so men kristalčki všeč! x:)x x:)x x:)x x:)x x:)x
Mushi

#88 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. januar 2004, 10:37

Kamenje, ki se pojavlja v nakitu, je kar pogosto nekoliko radioaktivno. To pa zato, ker je več kot 50 % kamnov v nakitu obsevanih - to počnejo zato, da dobi kamen lepšo barvo in ga lahko dražje prodajo. Po mojem ne gre za takšne radioaktivnosti, da bi bil to lahko zdravstveni problem, saj gre za postopke, ki so dovoljeni. Bi bilo pa prav, da bi dobili pri nakupu vseh dražjih kamnov zraven certifikat, z navedbo, ali gre za povsem naraven, ali za "popravljen" kamen. :fiju:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#89 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 22. januar 2004, 15:20

..jaa, potem ne bi nobedn nič zaslužil....

#90 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 22. januar 2004, 18:09

Pol bi pa vsi zboleli za eno hudo boleznijo, ki se strokovno reče empty pocket :sori: x^x :sori: .
Noso, maš kak kristal proti taki kugiiiii x^x x^x x^x

#91 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 22. januar 2004, 19:06

hmm, pa saj vsak zasluži po svoje, se znajde in tera fulkos˝za svoje najboljše; eni sol, drugi knjige, tretji kristale, eni sebe...

#92 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 23. januar 2004, 02:55

Pol bi pa vsi zboleli za eno hudo boleznijo, ki se strokovno reče empty pocket :sori:  x^x  :sori: .
Noso, maš kak kristal proti taki kugiiiii x^x  x^x  x^x

Imam! Ti ne? x:Dx x:o)x x:Dx x:o)x x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#93 Kacek

Kacek
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 24. januar 2004, 21:04

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje v zvezi s kristali.

Pred kratkim sem kupil kameno strelo, ker se pogostokrat počutim praznega in mislim, da me nekdo izčrpava. Nosim jo v levem žepu. Opazil sem, da je v določenih momentih kristal prijetno topel oz. vroč, večinoma pa je hladen kot kamen. Ali to kaj pomeni?

#94 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 24. januar 2004, 21:33

Predlagam ti, da se ga znebiš ;zamenjaj ga. Si tut po naravi še prazn˝;energija se sprot fila.

#95 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. januar 2004, 21:42

Ali pa nafilaj svojo baterijo, kamen pa obdrži x:Dx x:Dx x^x

#96 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 24. januar 2004, 21:46

Pol bi pa vsi zboleli za eno hudo boleznijo, ki se strokovno reče empty pocket :sori:  x^x  :sori: .
Noso, maš kak kristal proti taki kugiiiii x^x  x^x  x^x

Imam! Ti ne? x:Dx x:o)x x:Dx x:o)x x:Dx

A misliš žolčni kamen xcheersx

#97 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 24. januar 2004, 22:03

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje v zvezi s kristali.

Pred kratkim sem kupil kameno strelo, ker se pogostokrat počutim praznega in mislim, da me nekdo izčrpava. Nosim jo v levem žepu. Opazil sem, da je v določenih momentih kristal prijetno topel oz. vroč, večinoma pa je hladen kot kamen. Ali to kaj pomeni?

V tejle temi sem nekaj o tem napisal 2. januarja. Malce nazaj pobrskaj. x:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#98 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 29. marec 2004, 16:39

.Jantar, ..in učinki njegovi, pa stranski tut, oz.
pa še to me zanima, koliko se da njega ponaredit ( JE TO ZNANO), oz.
se to sploh dogaja? je jantar res samo iz prastare smole ustvarjen?

#99 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 29. marec 2004, 17:12

Jantar ja - samo tole.
Ne dvomim pa, da se ga 'da' nekako 'ponaredit'.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#100 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 29. marec 2004, 20:03

Jantar ja - samo tole.
Ne dvomim pa, da se ga 'da' nekako 'ponaredit'.


Jantar je okamenela smola iglavcev nastala v sedimentnem okolju v obdobju terciarja in kolikor mi je znano, najstarejši dragoceni mineral v zgodovini človeštva. Pojavlja se v različnih, na površini pogosto razpokanih oblikah. Najpogosteje je rumen do oranžen, lahko pa je tudi zelen, vijoličast ali črn. Neredko vsebuje ostanke žuželk ali rastlin, kar je običajno lepo vidno, saj je jantar največkrat prozoren ali vsaj prosojen.


Ponaredki:
Jantar pogosto ponarejajo iz umetnih mas, včasih pa le »izboljšajo« pravega - ker je najbolj cenjen prozoren jantar, z različnimi postopki neprozornega »zbistrijo«. V ta namen ga »kuhajo«, pri čemer odstranijo plinaste in tekočinske vključke. »Kuhan« jantar spoznamo po značilnih okroglih tankih ploščatih napetostnih vključkih, ki jih pogosto vidimo s prostim očesom.
Jantar »narejen« iz umetne mase spoznamo tako, da se ga dotaknemo z razžarjeno iglo. Ponaredek zasmrdi po plastiki, jantar pa po kadilu. V nasičeni raztopini soli jantar plava, ponaredki pa potonejo.

Tradicionalna uporaba:
Kot zdravilni kamen in amulet ga uporabljajo že vsaj 7000 let. Simbolizira sonce in duhovno povezanost. Psevdo-Dionizij Areopagit je menil, da vsebuje jantar kvalitete zlata in srebra. V preteklosti so ga veliko uporabljali za lajšanje glavobolov, bolezni grla, ušes in oči. Vonj zažganega jantarja naj bi prinašal moč jasnovidnosti.
Včasih so magi jantar uporabljali za krepitev svojih obredov, zelo pa je bil znan obred, ki ga za zaščito uporabijo ljudje, ki menijo, da jih nekatere situacije in ljudje izčrpujejo, oziroma da so žrtve psihičnega napada:
V čistem in tihem prostoru prižgi belo svečo in sedi na pod. Okoli sebe naredi krog iz majhnih koščkov jantarja; pred tabo, znotraj tega kroga, naj bo tudi sveča. Zapri oči in vizualiziraj, kako plamen sveče hrani tvojo avro, jo krepi in dela neobčutljivo za vse zunanje vplive. Najbolje je, če vizualiziramo vdih energije plamena skozi temensko čakro, izdihnemo pa jo skozi vse pore in čutimo, da je z vsakim izdihom naša avra močnejša. Če je potrebno, postopek po nekaj dneh ponovimo.

Uporaba danes:
Jantar lahko uporabljamo na tretji čakri kot ognjeni kamen, po drugi strani pa ima, nabit z negativnimi ioni, magnetno moč, ki je atribut srebra oz. elementa vode. Če ga nosimo na goli koži na področju solarnega pleksusa, oblečeni pa smo v bombažno majico, se zaradi trenja med majico in mineralom v slednjem neprestano ustvarjajo negativni ioni, ki učinkovito čistijo blokade na tretji čakri in nas osvobajajo strahov, lahko pa ga uporabljamo tudi za odpravo vseh drugih blokad. Pomaga tudi pri želodčnih in žolčnih težavah, stimulira obnovo hrustanca v sklepih, pospešuje celjenje ran in blaži bolečine pri rasti zob majhnih otrok. Sončna vibracija jantarja krepi samozavest, v ozadju katere pa je nežna duša. Dela nas odprte, a naklonjene tradiciji. Kljub temu, da ne vsebuje silicija, ga programiramo kot prinašalca sreče in uspehov.

Astrološke povezave:
Klasični astrologi so ga povezovali s Soncem, torej z levom. Z upoštevanjem ascendenta je primeren za kombinacije lev/oven, lev/strelec, dvojčka/vodnar, pri odpravljanju težav s samozavestjo pa pomaga tudi kombinaciji devica/bik in ribi/tehtnica, čeprav jim barvno običajno ne ustreza.



xg:Dx xg:Dx xg:Dx
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0