Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Tibetanske vaje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
2332 komentarjev na to temo

#51 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 4. januar 2004, 08:07

A ni v LN pisalo, da je te vaje najbolje delat zjutraj... hm... :sori:

#52 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 4. januar 2004, 09:57

ja, res, tako svetujejo... kar je smiselno, ne, da dan začneš z nečim, kar 'ogreje' tvojo energiijo ... če delaš vaje zvečer, potem je najbrž težko zaspati s takim povečanim pretokom energije...

... po moje je najbolje, da vsak zase najde svoj ritem in dela, karkoli že, tako, da je zanj primerno in v tem uživa... če zjutraj ne zmoreš v vajah uživat, potem je bolje, da jih delaš takrat, ko lahko...

x:)x

#53 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 4. januar 2004, 10:41

Pozdrav,
te vaje izvajam od maja 2002, ko sem prenehala s kajenjem (po 20 letih). Zanimivo, je da sem imela doma knjigo Vrelec mladosti 1. že kakšni 2 leti, vendar mi prej ni nič pomenila. Vse ob svojem času.

Vaje izvajam zjutraj pred službo, v času menstruacije jih ne.
Prvo vajo - vrtenje naredim 21 x, ostale pa 10 x, zadnje vaje ne izvajam. S povečevanjem števila vaj sem prišla pri vsaki vaji na 21 x, vendar se nisem dober počutila, bila sem omotična. Menim, da je najbolje, da si vsak pri sebi regulira število ponovitev. Je pa zanimivo, da takoj ko se uležem na tla, začnem zelo globoko dihati, telo prav hlasta za kisikom. To je tudi eden izmed smislov teh vaj, telo napolniti s kiskom.

Pred vajami pa popijem še 3 dcl mlačne vode z jabolčnim kisom in medom (že 10 let). Po vajah pa še kamilični čaj, no nato pa je na vrsti tuširanje.

In kaj sem opazila: Moje telo je postalo bolj čvrsto, imam več energije, lepši so nohti, lasje. No, določene izboljšave so nastale tudi zaradi prenehanja kajenja, vendar vseeno menim, da so te vaje super in meni najbolj koristijo zjutraj in najbolj redno jih delam, ko je služba, ko sem sama in me nihče ne moti.

Želim vam veliko užitkov in vztrajnosti pri teh vajah. x:)x x:)x x:)x
Rika

#54 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 4. januar 2004, 11:25

odločitev je padla, bomo tole tudi mi sprobali (hi, zdaj že sebe vikam), na en odgovorček še počakam, pol pa pričnem. Jutri zjutraj... me prav zanima x:o)x

#55 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 4. januar 2004, 11:36

Meni najbolj paše, če vaje lahko delam večkrat na dan.
Takrat ne potrebujem nobene kave več. Ves dan sem dobre volje, dobre koncentracije, z dobrimi refleksi. Z vajami sem pričel pred kakimi petimi leti, ko sem imel 25 kg več. Tako kot Rika pred ali med vajami popijem vsaj 3 dl vode, kajti kar čuti se, kako celice hlastajo za tekočino. Prav tako je z zrakom, kasneje - posebej pri 5. vaji pa se močno spotim, potem pa pod tuš in mi tudi zaspati nikoli ni težko.

Vojko

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#56 umetnica

umetnica
  • D član
  • Št. objav: 1 314

Objavljeno: 4. januar 2004, 12:04

odločitev je padla, bomo tole tudi mi sprobali (hi, zdaj že sebe vikam), na en odgovorček še počakam, pol pa pričnem. Jutri zjutraj... me prav zanima x:o)x

selene - ne da se vikaš - celo MI-kaš se x:Dx :kill:
P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

#57 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 4. januar 2004, 12:09

kaj češ, če mam pa škratke na obisku x;)x

#58 umetnica

umetnica
  • D član
  • Št. objav: 1 314

Objavljeno: 4. januar 2004, 12:16

ja, a k teb so tud pršli :eek: . ampak s tistimi, ki sem se jaz pogovarjala, se pa niso nič srečal :o|o: . ker tisti moji niso vedli, da so šli tisti tvoji k tebi xg:Dx :kill:
P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

#59 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 4. januar 2004, 12:19

niso bili telepatsko povezani :kill: ta smesek bi mela jaz x:Dx

#60 umetnica

umetnica
  • D član
  • Št. objav: 1 314

Objavljeno: 4. januar 2004, 12:21

e, oni so se pa pozabil povezat, jih morava naslednjič nam zacoprat, velja? xokkx
P. S. le kaj je hotel umetnik s tem povedat

#61 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 4. januar 2004, 12:49

Huh x:Ix

Kako lep odziv, lunatki! Prav vesela sem, da ste se tako lepo "ponudili" v pomoč :palec: :palec:


Hmmm.... mislim, da sem samo za pozdrav soncu zasledila nekje, da se dela zjutraj, za tibetančke pa ne, pa sem celo knjigo brala... Ampak - bom šla še enkrat ščekirat, ker sem nenavadno površen človek, kar se branja tiče :xx!: (tole bo treba mal izboljšat, se mi zdi?? :rolleyes: )


Seveda sem razmišljala, kam obrede (tako jih kliče Peter Kelder v knjigi, ker jim "tako pravijo tudi lame", in pravzaprav vajam res "ne bi smeli reči vaje v smislu telovadbe") uvrstit v delovni dan, ko se bo z jutrijšnjim dnem spet začelo hodit v službo...? In res je najboljše, da jih izvajam kar zjutraj.... hmmmm :8): ... kar se pravi.... nou kofi in da morning, zgodnje vstajanje.... prvi teden se bom verjetno morala kar potrudit za to, ampak potem se pa že vidim, kako to počnem z užitkom vsak dan! :palec: :wub:


Rika , eno vprašanje imam zate, in sicer zakaj ne izvajaš tibetančkov v času menstruacije? Jaz sem v teh dnevih ravnokar, pa jih vseeno izvajam; celo prvi dan, ko je bilo res kritično, sem jih izvajala proti večeru enkrat, pa je bilo vse uredu :ermm: :palec:


Aja, pa še za Vojkota imam eno vprašanje - kdaj v dnevu jih najkasneje izvajaš; in ali kdaj zaradi tega težje zaspiš? (Sicer sem nekje zasledila, da si zelo zgodnja ptičica, kar se vstajanja tiče in da tudi spiš ne ravno veliko :palec: , ampak mogoče mi pa lahko vseeno pomagaš z odgovorom)


Sicer pa se mi je ob tem porodilo še dodatno vprašanje, ki ga lahko dam tudi v temo čaker in sicer me zanima (če kdorkoli to ve), kaj naj bi se dogajalo s čakrami pri ženskah v času menstruacije? Nekakšno prečiščevanje? Prvi dan, ko sem jo dobila, sem se počutila kot da bi imela spodnji dve čisto omrtvičeni :eek: xnckrivx



uh, sem spet roman napisala x:Ix



Sončna Vila

SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#62 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 4. januar 2004, 13:16

Rika , eno vprašanje imam zate, in sicer zakaj ne izvajaš tibetančkov v času menstruacije? Jaz sem v teh dnevih ravnokar, pa jih vseeno izvajam; celo prvi dan, ko je bilo res kritično, sem jih izvajala proti večeru enkrat, pa je bilo vse uredu  :ermm:  :palec:

Ne vem, nekje sem zasledila, da ni ok v tem času, pa pojma nima kje.
Rika

#63 Vojko

Vojko
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 343

Objavljeno: 4. januar 2004, 13:37

Huh  x:Ix

Kako lep odziv, lunatki! Prav vesela sem, da ste se tako lepo "ponudili" v pomoč  :palec:  :palec:

Aja, pa še za Vojkota imam eno vprašanje - kdaj v dnevu jih najkasneje izvajaš; in ali kdaj zaradi tega težje zaspiš? (Sicer sem nekje zasledila, da si zelo zgodnja ptičica, kar se vstajanja tiče in da tudi spiš ne ravno veliko  :palec: , ampak mogoče mi pa lahko vseeno pomagaš z odgovorom)


Sicer pa se mi je ob tem porodilo še dodatno vprašanje, ki ga lahko dam tudi v temo čaker in sicer me zanima (če kdorkoli to ve), kaj naj bi se dogajalo s čakrami pri ženskah v času menstruacije? Nekakšno prečiščevanje? Prvi dan, ko sem jo dobila, sem se počutila kot da bi imela spodnji dve čisto omrtvičeni  :eek:  xnckrivx



uh, sem spet roman napisala  x:Ix



Sončna Vila

Ohoj "Vilica"! x;)x xDDx

Meni vaje nikoli ne delajo težav,
pardon - delajo mi težave - kadar jih NE izvajam.

Torej. Spim lahko vedno po njih, pa čeravno jih 15 minut delam, potem pa je morda še par minut oddiha, včasih meditacije, skoraj vedno tudi kratek tuš.

Spati pa včasih ne morem - če jih ne delam. Iz mojih mladostnih izkušenj lahko povem, da spat nisem mogel takrat, ko se mi je zdelo, da imam premalo časa, da se bom težko naspal, da bi moral hitro zaspati itn.

Ko pa se človek zaveda, da bo po 10 minutah tibetancev in par minut tuša in oddiha spal boljše in bolj efektivno, se nič ne sekira za zamujene pol ure - raje naslednji dan vaje začne pol ure prej - pa je.


Kar pa zadeva menstruacije in čaker.

Pojdi v knjižnico in si sposodi knjigo: Mantak Chia - Negovanje ženske spolne energije - in ti bo marsikaj postalo jasno. Morda bi bilo prav, da bi najprej predelala tudi njegovo knjigo: Prebuditev notranje energije (ali nekaj podobnega)

Lep pozdrav vsem, Vojko

P.S. Da sem jaz zgodnji tič - ah, kakor kdaj. Znam tudi zgodaj vstati in pozno iti spat, vendar lahko spim na zalogo - to pomeni, da sem se recimo zdajle čez praznike lahko naspal tako, da bom naslednjih 10 dni spal manj.....

Si želiš več od življenja?
Privošči si življenjski coaching!


Vojko J Kalan

e: vojko@9zvezd.com

t: @vojko_9ki

t: @vojko629


#64 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. januar 2004, 14:56

x^x Dbest, kako se je razvila tale tema. :palec: :palec:

* ja, vaje je najboljse delati zjutraj, kot vse vaje; tedaj je nase telo na najnizji tocki dejavnosti oz. pred dejavno fazo.
Ce se ne da izvajati zjutraj, izvajajte pac ko se da, upostevajte pa vodilo, naj se vaje izvajajo vsaj uro do dve po bogatem obroku (npr. kosilu) ali eno uro po lazjem obroku (malica)
* 6. vajo - macko - lahko izvajate kadarkoli in kdorkoli. Ona druga 6. vaja, ki je menda opisana v 2. knjigi, pa naj se izvaja, ko smo 5 vaj ze dolgo izvajali, ko spontano pride do tega in se v zacetku s tem ne ukvarjajmo.
* v prvih dneh menstrucije vaj NE izvajajmo - kot pri drugih podobnih telovadbah - ne nazadnje zato, ker vsebuje vajo, kjer so noge dvignjene nad telesom oz. nad glavo, to pa ni primerno, da se slaba kri 'vraca nazaj'.
Poleg tega so vaje zelo 'mocne', pa se utegne zgoditi, da je krvavitev mocnejsa... Pocakajte prva dva dneva in potem naprej normalno telovadite.
* Vojko omenja, da vadi veckrat dnevno. Vojko ocitno obvlada, tako pac je to kul; zacetnikom pa ne priporocam tega - naj delajo pac enkrat dnevno. Vaje so dovolj mocne in jih veckrat dnevno izvajati ni potrebe.
(ko so bile se stare ure na navijanje, ni bilo potrebe, da bi uro vsake par ur navil - dovolj je najbrz enkrat dnevno...... - tako je tudi tu).
* Stevilo ponavljanj vaje - dolgo casa furajte na 3, 5....... potem pocasi zvisujte na 7... potem na 9.
Celo lahko mesece delate 5 ali 7 ali 9 ponovitev. To cisto zadostuje - velja pa, naj ponavljanj ne bi bilo manj kot 3 za posamezno vajo...

Mislim, da sem vse omenila.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#65 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 5. januar 2004, 05:54

Evo moji prvi tibetančki so za menoj, sicer še bolj nespretni ampak jutri bo boljše. Sem imela kar nekaj časa knjigo doma, pa me ni potegnila, pripričali ste me vi. Tako, začetek je za menoj x:)x

#66 Kristalka

Kristalka
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 088

Objavljeno: 5. januar 2004, 10:26

Jaz delam tibetančke, ko se mi zljubi! Pa ko mam čas! x:Dx Ker zdaj je š o l a :xx!: :xx!: :xx!: ! bleeee

#67 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 5. januar 2004, 22:44

Evo moji prvi tibetančki so za menoj, sicer še bolj nespretni ampak jutri bo boljše. Sem imela kar nekaj časa knjigo doma, pa me ni potegnila, pripričali ste me vi. Tako, začetek je za menoj x:)x

:palec: :palec: :palec:

Selene, ti kar tako naprej! x:)x Super je, če jih izvajaš vsak dan, ker se mi res zdijo neusahljiv vir energije za vsakdan - danes jih nisem, ker sem bila brez armafleksa, pa sem že kar crknjena :xx!:

ampak bom rekla raje takole - posploševala ne bom in zaključevala, da je vse to rezultat izvajanja oz. neizvajanja tibetančkov - ne vem... mogoče bom to sposobna ocenit po kakših dveh mesecih izvajanja x:)x :palec:

mi je pa ful všeč, ker ne zahtevajo veliko časa in prav rada jih delam... prej sem se vedno mučila s kakšno vadbo, še posebej v zadnjih nekaj letih... pa me je držalo en teden, potem sem pa vse skupaj opustila.... mislim, da se bojo tibetančki obdržali x;)x


Sončna Vila
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#68 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 5. januar 2004, 22:55

sončna vila, evo jutri nov dan za moje druge tibetančke, bojo mal manj nerodni x:o)x
LP; Ksenija

#69 Sončna Vila

Sončna Vila
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 709

Objavljeno: 5. januar 2004, 23:07

Jaz se tudi mojih jutranjih že prav veselim, ker sem jih danes izpustila

:palec: :wub:


Sončna Vila x;)x
SONCE JE V TEBI, RAZPROSTRI SVOJO TOPLINO IN Z NASMEHOM LJUBEČE POSIJ OKOLI SEBE.
VILA SONCA

#70 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 6. januar 2004, 06:43

Mogoče pa danes malce boleče, auč
Dobro jutro

#71 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 6. januar 2004, 06:50

Dobro jutro :palec:

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da človek, ki ni kaj preveč aktiven in se potem začne takole pametno razgibavati ima krizo drugi ali tretji dan, bodite pametni in ne odnehajte, ker potem ko to mine(kriza!) in si še kako vesel, ko si bil vztrajen......lep dan vsem :palec:


#72 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 6. januar 2004, 06:55

Sem bila kar malce presenečena, ker ne preživim dneva na stolu, se veliko gibljem, ampak, meni ni slabo ali pa se mi vrti,trebušne mišice so tiste,uf, komaj čakam da vidim jutri :palec

#73 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 6. januar 2004, 06:59

Jutri bo še malo krize, potem pa boš prišla v ritem, saj to ni samo pri tibetančkih, to je pri vsaki aktivnosti.....imaš srečo, če čutiš mišice, ker sedaj jih lahko saj prešteješ....lep dan Selene x;)x :palec:

#74 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 6. januar 2004, 07:16

nič jih ne bom štela, naj se lepo oblikujejo pa bo.
Tko zdej pa šibam v hladilnico, beri pisarno, brrrr.
Lepo se imejte, sončki x:Xx
Ksenija

#75 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 6. januar 2004, 07:22

Se mi zdi Selene, da bi te še dosti bolj zeblo, če se ne posvetila "tibetančkom", sicer se pa razne stvari v hladilnici dlje ohranijo, verjetno drži tudi za lepoto x:Ix




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (2)

Člani: 0 - Gosti: 2 - Skriti člani: 0