Namazi
#1
Objavljeno: 29. junij 2004, 10:51
No tule bom verjetno tudi jaz kaj postnila, kajti navarnost, da bi se kaj zažgalo je minimalna .
Sem se te dni spomnila na nek namaz, ki sem ga jedla v Avstriji, ko sem bila tam eno obdobje in mi je bil všeč, pa si ga tule še nisem omislila.
Čisto enostaven, celo meni bo ziher uspel . Skuto in kislo smetano zmešaš, da postane gladek namaz in dodaš nasekljan drobnjak . Dons grem v akcijo, sestavine so doma v hladilniku, razen drobnjaka, ki je še na vrtu .
Vem da je tehle namazov malo morje, sodelavec full eksperimentira, tako da prosim vaše izkušnje in recepte semle .
#2
Objavljeno: 29. junij 2004, 10:55
K. Čapek
#3
Objavljeno: 29. junij 2004, 11:07
ravno ta teden sem naredila enega...tuna, kisla smetana, dobro premešaš, dodaš česen, poper, lahko tudi malo rdeče paprike, spet premešaš in to je to. Tu lahko dodaš še mogoče malo olive narezane na drobne koščke...ipd.
Jaz sem naredila tako, da sem francosko štruco lepo narezala, namazala gor namaz, dodala na to še svež krher paradižnika in kruhke popekla v pečici.
Druge pa sem naredila tako, da sem sir naribala kruhke premazala z margarino in na to dodala še nariban sirček...in hopa v pečico...
MMMMMMMM bilo je super
Lp, s
#4
Objavljeno: 29. junij 2004, 11:51
2-3 konzerve sardel v oljčnem olju(lepo odcediš in daš v skledo9
10-15 dag gladke skute
2 žlice majoneze
4-5 žlic ketchupa(Felix ima super aromatičen okus)
5-6 kislih kumaric(kdor ne mara lahko spusti)nadomesti s sokom ene limone
1 očiščeno jabolko
1 čajna žlička kaper
1-2 trdo kuhana jajca
poper,tabasco(po okusu) rdeča paprika,strt česen in pol čebule,zdrava sol
Vse sestavine gladko razmešaš s paličnim mešalnikom in daš v hladilnik, da se fino ohladi. Lahko postrežeš na opečenem kruhu ali toastu, krasno pa paše tudi z novim pečenim krompirjem ali kifelčarjem!
HONORE DE BALZAC
#5
Objavljeno: 29. junij 2004, 11:58
KUPIŠ HREN ( tistega v kozarčku )...PO ŽELJI PEKOČEGA ALI PA NE....KISLO SMETANO, TO SKUPAJ PREMEŠAŠ IN DODAŠ ŠE ZAČIMBE PO SVOJI ŽELJI...PA NAMAŽEŠ...
PISMO, TO SEM SE ZDELE SPOMNILA, BOM DANES PROBALA, POMOJE DA MORA BIT DOBRO
en vic k sem ga zdele slišala: ZAKAJ SO ŽENSKE PONAVADI ZA ŠTEDILNIKOM?
KER IMAJO KRAJŠE NOGE
pa še ta: KAJ POMENI ČE ŽENSKA PRIDE V DNEVNO SOBO?
DA IMA PREKRATKO KETNO.
no ja ni glih uredu za ženski spol tole, sam je pa smešno...
#6
Objavljeno: 29. junij 2004, 12:00
HONORE DE BALZAC
#7
Objavljeno: 29. junij 2004, 12:02
#8
Objavljeno: 29. junij 2004, 12:04
Contesa, sem glih mal prej razmišljala, da moraš biti ti odlična kuharica. Pismu, a tebi sploh lahko kaj očitajo moški?Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame!
#9
Objavljeno: 29. junij 2004, 12:05
HONORE DE BALZAC
#10
Objavljeno: 29. junij 2004, 12:07
...to je itak že nasplošno drži
#11 Gost_sstane_*
Objavljeno: 29. junij 2004, 12:57
NičContesa, sem glih mal prej razmišljala, da moraš biti ti odlična kuharica. Pismu, a tebi sploh lahko kaj očitajo moški?
#12
Objavljeno: 29. junij 2004, 16:07
HONORE DE BALZAC
#13
Objavljeno: 1. julij 2004, 10:40
#14
Objavljeno: 10. julij 2004, 19:21
Trdokuhana jajca ohladiš, naribaš ali nasekljaš, dodaš majonezo, sol in poper. Premešaš in to je to. Primerno predvsem za velikonočne praznike, ko ne vemo, kam bi z jajci
#15
Objavljeno: 10. julij 2004, 19:24
Žaža, ne prvi ne drugi ne držita zame!
hehe
to pomen samo, da stojish za shporgetom in se sklanjash nadenj
in seveda....
da ne moresh v dnevno sobo
666 zlomkou...tralala
#16
Objavljeno: 10. julij 2004, 20:46
mmmm... tole me pa spominja na tiste trikotne toastke, ki smo jih dobili v Kantini (tam nekje okol Poljanske, ko je še bila), ko smo ob dveh (ponoči, se ve ) ali kaj takega uleteli od kod ... sem jih potem velikrat naredila doma, če so kakšni frendi uleteli, ker je hitro in dobro... samo, se mi zdi, da ni bila kisla smetana, pač pa maslo in majoneza, senf, poper, koruza in tuna of kors (na popečenih toastih)... ? maybe?... pozabila že malo tale recept...tuna, malce zenfa, kisla smetana, sol, poper in koruza...tak fajn namaz za na toast.
#17
Objavljeno: 10. julij 2004, 22:42
Evo še en recept iz mojega zvezka:
Zmiksaš v multipraktiku
- sir "Tamar"
- 2 dcl sladke smetane
- 10 dkg gorgonzole
Mnjami
#18 Gost_sstane_*
Objavljeno: 10. julij 2004, 23:01
Skuti in smetani dodaš narezano čebulo, posoliš z zdravo soljo in postaviš nekam v kot in pozabiš.
Čez nekaj dni te peklenski smrad opozori, da je sir dozorel
Toda, ko se navadiš na oster duh, je to prava gurmanska specialiteta
#19 Gost_sstane_*
Objavljeno: 10. julij 2004, 23:12
Gosje salo razpustiš na običajen način, tako da vre, dokler vlaga ne izpari in še tekočo vliješ v male glinene skodelice in shraniš v hladilnik.
Iz hladilnika jo vzameš tik pred uporabo, ker je na sobni temperaturi že tekoča.
Namažeš na tanko na rezino neslanega kruha, posoliš z zdravo soljo in popopraš.
mmmmmmmmmm
#20
Objavljeno: 12. julij 2004, 11:57
Gosja mast???
#21 Gost_sstane_*
Objavljeno: 12. julij 2004, 12:41
#22
Objavljeno: 16. julij 2004, 10:40
#23
Objavljeno: 10. avgust 2004, 11:04
Včasih rada pripravim čičerikin namaz:
Do mehkega skuham čičeriko in osolim(dobi se tudi že kuhano v konezrvi, vendar še nisem porbala z njo)
nato čičeriko skupaj z malo vode v kateri se je kuhala čičerika zmiksam s paličnim mešalnikom
Zatem pa sledijo še dodatki po okusu: zenf, olivno olje(da je namaz kremast), nasekljan peteršilj , limonin sok in še kakšna začimba po vašem okusu.
Je full dobro...
#24
Objavljeno: 10. avgust 2004, 11:30
dons takoj zvečer naredim! I čičerika...
#25
Objavljeno: 6. januar 2005, 18:09
Ali je to zdravo ali ne, o tem ni debata, ceprav menim, da je vsaka stvar v pravih dozah lohk cist OK, kajti tudi mi sami smo sestavljeni iz vseh snovi. V vsakomur lastni meri, kar pa nas jasno dela edinstvene.
No in ne maram sladkih okusov, kar pomeni, da sem opeharjena za nestete namaze (cokoladni, marmelade itd.)...
Najraje imam tako lesnikove, kikirikijeve in podobne namaze, katerih priprava pa ni nek blazen kujnst, ker jih pac zmeljemo, iz tega delajo olja, torej so dovolj 'mastni', da ne rabijo ne vem kaksnih dodatkov.
Drugace pa je z drugimi namazi.
Kaj kaj nastimate tkole, za dnevno rabo?
Recimo smo delali sojine, cicerikine... pa niti ne tolk, da sem pozabila (saj hitro pades not ), pac pa me zanimajo se druge, vase ideje, recepti...
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0