Nisem bila. Pa po sliki hrane na linku tudi nimam želje. Klobase niso kulinarika no.
Objavljeno: 13. februar 2015, 14:12
Nisem bila. Pa po sliki hrane na linku tudi nimam želje. Klobase niso kulinarika no.
Objavljeno: 13. februar 2015, 14:15
Punce, uspeva mi spečt 'kruh' iz samo riževe, samo koruzne in samo ajdove moke .. brez jajc Samo moka, sol, soda bikarbona in secret ingredient
Še malo moram testirat, da bo za zihr, pol pa delim
Objavljeno: 13. februar 2015, 14:25
aja,
drgač pa francoziše salad (ker lahko čaka )
pa meso
Objavljeno: 13. februar 2015, 15:15
Nisem bila. Pa po sliki hrane na linku tudi nimam želje. Klobase niso kulinarika no.
Problem Oštarije je, da ima nenapisan (dnevni) menü. Pač, prideš tja in vidiš na z roko napisani tabli, kaj je tisti dan na voljo (oz, kaj se je tisti dan/teden kuharju zluštalo). Še bolj natančno, kaj ima svežega v špajzi. Je vedno sezonska hrana in ja, lahko podebatiraš kaj ti bi oz. kaj ne bi, pa ti potem on to pripravi. Midva sva se usedla, natakar naju je prišel vprašat česa ne jeva in kaj se tisti dan pripravlja/kuha. Skor sem iz stola dol padla, še nikdar doživela, da bi me prišel kdo vprašat česa ne jem, da pač t(k)o pripravi, da bo dobro. Sem se pustila zapeljat (dragi itaq) in bilo je vrhunsko. Si moraš pa (žal) čas vzet, tam minejo dve, tri ure - ajn cvaj draj. Midva pa z Razbojnikom. Ampak je zdržal, ostali gostje pa tudi.
Tkole gostilnico furat - tko si jaz predstavljam. No, jaz več kot 5 miz itak ne bi imela. Pa komandirala bi (goste) v stilu - če češ jej, če ne pa marš od miza
Ampak v slo.prostoru ( s slovenskimi gosti) je to (skor) nemogoče. Dobro, da še vztrajajo, pa da jim gre (Oštariji).
Objavljeno: 13. februar 2015, 15:29
Punce, uspeva mi spečt 'kruh' iz samo riževe, samo koruzne in samo ajdove moke .. brez jajc Samo moka, sol, soda bikarbona in secret ingredient
Še malo moram testirat, da bo za zihr, pol pa delim
držim pesti...da bo ponovljivo
men enkrat rata, pa tisočkrat se ponesreči- zgleda da sem za to življenje kvoto izpolnila
Midva sva se usedla, natakar naju je prišel vprašat česa ne jeva in kaj se tisti dan pripravlja/kuha. Skor sem iz stola dol padla, še nikdar doživela, da bi me prišel kdo vprašat česa ne jem, da pač t(k)o pripravi, da bo dobro. Sem se pustila zapeljat (dragi itaq) in bilo je vrhunsko. Si moraš pa (žal) čas vzet, tam minejo dve, tri ure - ajn cvaj draj. Midva pa z Razbojnikom. Ampak je zdržal, ostali gostje pa tudi.
Tkole gostilnico furat - tko si jaz predstavljam. No, jaz več kot 5 miz itak ne bi imela. Pa komandirala bi (goste) v stilu - če češ jej, če ne pa marš od miza
Ampak v slo.prostoru ( s slovenskimi gosti) je to (skor) nemogoče. Dobro, da še vztrajajo, pa da jim gre (Oštariji).
ne vem- dve mizi bi jaz še zmogla kontrolirat- tri bi bile nemogoče- 5 pa čisti čudež
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 13. februar 2015, 15:31
lia II, odvisno kolk jih sedi za mizo. Pr men bi sedeli max. 3 za vsako, tj 15 ljudi. Tok jih pa menda porihtaš?
Objavljeno: 13. februar 2015, 15:56
danes je dan za greh.
Jps. En krof pokončan, 2 še čakata. Čez vikend se obljubljajo flancati, potem so rojstni dnevi.... ma kdo bo vse to preživel
javljam se!
ampak po teniske bo pa treba v Koper in to take da ko bo padla komanda marš ena dva, da se svetijo na podplatih.
z utripajočimi lučkami se razume
pa 20 kilski hello kitty rukzak čez ramena
Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.
Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?
~
This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.
Objavljeno: 13. februar 2015, 16:13
Jst bi tudi nekaj za pusta hrusta
Saj ne da sem namaškarana ...
nepočesana pa,
zna biti, da bo zadostovalo
Objavljeno: 13. februar 2015, 16:28
Kako sem se lotila Intro GAPS diete.
Kupila meso, ogromno kosti in zelenjavo. Skuhala juho. Jedla juho. Pila juho. Si opekla jezik.
Ugotovila, da v službi juho težko pripravim, zato zdržala do doma, do večera. Vmes bila lačna. Jedla juho, pila juho. Opekla jezik. Vsakič!
Ugotovila, da tako ne bo šlo. Začela s polno dieto*. Na kosilu iz juhe brskala ven testenine. Ugotovila, da mi poturijo moko. In očitno vegeto.
Bila lačna. Fejst lačna**. Zdržala, se nekako trudila.
Dokler.... Ni prišla pogostitev v službi. Jedla pico. Kanapeje. Sladico
Danes: en krof in pol.
Aja, rezultat diete: pol številke manjši modrc .
*Sem že bila na dieti brez OH, ampak tale Intro Gaps pa res zahteva dodatne napore.
** Punce, vse, ki pravite, da zvečer pojeste čisto vse, kar vam pride na pot, sem že enkrat teoretizirala, zdaj pa potrdim iz izkušenj - ni čudno, če čez dan ne vnesemo dovolj snovi v telo.
Po Ayurvedi sem najbrž Pitta tip. Zanj namreč piše:
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 13. februar 2015, 16:55
...napadi silne lakote in žeje, hitra prebava, ne smete izpustiti obroka, drugače lahko komu skočite za vrat
Maš vsaj hitra prebava Jz pa napadi silne lakote, obrok lahko izpustim, žeje manj, pol se pa vse do zadnjega pokuri in "pajsa" v telesu....Kapha
Objavljeno: 13. februar 2015, 17:22
lia II, odvisno kolk jih sedi za mizo. Pr men bi sedeli max. 3 za vsako, tj 15 ljudi. Tok jih pa menda porihtaš?
žal ne, ne več, ko smo bli mladi pa ja se spomnim so mi jo deca zagodli, pa povabili cel vrtec na praznovanje rojstnega dne - sredi julija - dragi starši so pri vrtni ograji spuščali mulce na dvorišče- meni so pa mulčki kr gomazeli po celi bajti, na podstreh po kleteh , po vrtu....ampak finta rudi, sem pobasala dva kg sladoleda en velikanski pisker pa tolkla s kuhalnico, da tisti kdor hoče sladoled na grosse naj se postavi v vrsto, kdor ne bo v vrsti ga ne dobi ne vprašaj vsi so prilezli iz vseh skrivališč in se postrojili, ko vojaki v vrste
enga ni bilo ki bi se odrekel skušnjavi
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 13. februar 2015, 17:31
Kako sem se lotila Intro GAPS diete.
Kupila meso, ogromno kosti in zelenjavo. Skuhala juho. Jedla juho. Pila juho. Si opekla jezik.
Ugotovila, da v službi juho težko pripravim, zato zdržala do doma, do večera. Vmes bila lačna. Jedla juho, pila juho. Opekla jezik. Vsakič!
Ugotovila, da tako ne bo šlo. Začela s polno dieto*. Na kosilu iz juhe brskala ven testenine. Ugotovila, da mi poturijo moko. In očitno vegeto.
Bila lačna. Fejst lačna**. Zdržala, se nekako trudila.
Dokler.... Ni prišla pogostitev v službi. Jedla pico. Kanapeje. Sladico
Danes: en krof in pol.
Aja, rezultat diete: pol številke manjši modrc .
*Sem že bila na dieti brez OH, ampak tale Intro Gaps pa res zahteva dodatne napore.
** Punce, vse, ki pravite, da zvečer pojeste čisto vse, kar vam pride na pot, sem že enkrat teoretizirala, zdaj pa potrdim iz izkušenj - ni čudno, če čez dan ne vnesemo dovolj snovi v telo.
Po Ayurvedi sem najbrž Pitta tip. Zanj namreč piše:
- napadi silne lakote in žeje, hitra prebava, ne smete izpustiti obroka, drugače lahko komu skočite za vrat
kako domače in poznano
shujšaš pol pa sam v modrc ni kaj položit, vse ostalo pa nepremično na svojih mestih- na bokih , na stegnih...
ko smo mi bili mladi smo tudi imeli diete- 2 kg dol, pa 5 gor- pa smo se nehali vagat pri 104 kg zdaj pa kadar hočemo hujšat- grem prej spat neverjeto kako je spočito telo laže vitko zdaj nič več ne hujšamo, ker ko shujšamo pet kg dol, je na faci dvajset gubic več
kar pa res ni lepo je bolje zalito pa mastno, odkar pa vem, da se v teh ljubkih maščobnih blazinicah še estrogen dela pa shranjuje, ma ne damo jih kar tako..zadnjič ena fit bejba suhljata, res fejst- še vse svoje zobe ima, jamrala kako jo obliva mena- pa pravim-najprej uporabim vse svoje dramaturške sposobnosti se zazrem njenenemu dečku v gofljo in rečem- poglej, sto let nazaj, so ble vse babnice že mtrve, ti si zdaj 48 pa maš še moža , ki ima vse zobe v ustih, pa lahko gledaš svoje otroke kak se ženijo, vesela bod- saj veš, da ne moreš biti vse življenje najstnica...
drugače pa ni gršega, kakor da je babnica pri petdesetih, obnašanja pa oblačenja ko najstnica, ali žali bog še pijana v tigrastih pajkicah na kakem abrahami, prav res
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 13. februar 2015, 17:49
Objavljeno: 13. februar 2015, 18:02
Jep, vem, ampak problem je to pogret v službi. Termoska, res ni slaba ideja, sicer moram v nakup, ker ta je čisto prestara. Problem je, ker sem cel dan od doma in potem čisto preveč lačna, pa pristanem na tem, da začnem basati točno prepovedano hrano. Zato se mi je zdela ugodnejša rešitev full dieta, ker tisto sem zaradi teh težav že furala čisto brez problemov.
Silvija, tisto ni nujno vedno dobra rešitev.
Life begins at the end of your comfort zone.
Objavljeno: 13. februar 2015, 18:12
aja , še nekaj sem spomnila- ko sem frišno zajubljena niisem nič lačna
pa nič me revma ne trga po kosteh, enostavno fit- ne glede na to kaj jem pa pijem
še malo na drugo stran pogledat ne sam v piskre
što se mora nije težko- čas kopalk se bliža, bolj da ne grem na vago- zdaj še par dni do pepelnice- sladko mastno--pol pa post do velke noči
stare običaje je treba spoštovati, laže naseliš novo mesto, kakor obudiš star običaj ,ki izumre
sem že naštimala za moje male maškare, pehar mišk, bonbonov, piškotov in drobiža, kdor maškare odpodi - z njimi odpodi tudi srečo zdravje dobro letino , blagostanje od sebe stran
no imate kaj za pusta hrusta
Obečanje ludom radovanje...
Objavljeno: 13. februar 2015, 23:33
aja , še nekaj sem spomnila- ko sem frišno zajubljena niisem nič lačna
pa nič me revma ne trga po kosteh, enostavno fit- ne glede na to kaj jem pa pijem
še malo na drugo stran pogledat ne sam v piskre
što se mora nije težko- čas kopalk se bliža, bolj da ne grem na vago- zdaj še par dni do pepelnice- sladko mastno--pol pa post do velke noči
stare običaje je treba spoštovati, laže naseliš novo mesto, kakor obudiš star običaj ,ki izumre
sem že naštimala za moje male maškare, pehar mišk, bonbonov, piškotov in drobiža, kdor maškare odpodi - z njimi odpodi tudi srečo zdravje dobro letino , blagostanje od sebe stran
no imate kaj za pusta hrusta
ja, eno bolj švoh moko in slabo olje iz štacuna - dragi privlekel (seveda) napačno, pa še pokazala sem mu točno katero olje naj prinese in točno katero moko, pol pa dobim nek M+trgovinski izdelek
olje bo nesel nazaj
sem se po kratkem premisleku (in preštevanju gostov v glavi) prenaglila v št. miz. Tri so popolnoma dovolj, oz. 12 je moj zg.max., po katerem se noben (namerno) ne zastrupi
Tolk sem jih sfolgala znotraj bajte, sam stanje živcev in malo tudi stanje sten je bilo pa nikakvo. Če bi na koncu obiskov imela brzostrelko, bi jo uporabila kar znotraj bajte
Objavljeno: 14. februar 2015, 08:18
Cookie, a tvoj je tudi od tistih, ki na naročilo "pirin kruh" prinese "pir in kruh"
Objavljeno: 14. februar 2015, 15:34
ne, on bo vprašal kakšen kruh? Kje se pa to dobi? V Bauhasu, oddelek vrt, tretja stalaža na levi, druga polica od spodaj navzgor
*********
danes bučna juha (nekateri so imeli not še pol žličke naribanih tartufov), pečena raca z jabolki in suhimi slivami, mlinci, motovilec.
Kuhna je poribana, pa je zdej cajt da jo razturim s peko kroštol
Objavljeno: 14. februar 2015, 18:52
ne, on bo vprašal kakšen kruh? Kje se pa to dobi? V Bauhavi, dr
gor
Hehe, moj tudi. Pol pa še po telefonu preveri, če ima ta pravo stvar
Objavljeno: 14. februar 2015, 19:25
najbrž ima slabe izkušnje s tem, če kaj narobe kupi in prinese domov ...
Ti že veš
Objavljeno: 16. februar 2015, 08:26
...
Kuhna je poribana, pa je zdej cajt da jo razturim s peko kroštol
in točno to se je uresničilo ajncvajdraj
začelo se je z jajcem. Hočem ubit dve jajci v posodo. Prvo ok, pri drugem pa je rumenjak in pol beljaka padlo na pult. Okej, polovim jajc z žlico in si mislim kok sem štorasta pol dam deci smetane v kozarec in vse skupaj gret v mikrovalovko (ker sem bila lena in se mi ni dalo mazat posebej lončka za gretje smetane na šporhetu. Fora pa je, da jaz mikrovalovke ne znam pravilno uporabljat in sledil je logičen konec). Valda, VALDA da je smetana skipela (btw, 2min sta za deci smetane čist preveč) in posrala celo notranjost mikrovalovke. Si mislim, zdele se ne bom ukvarjala s tem, grem zamesit ono testo za kroštole, pa tut če je vmes požar. Zamesim, dam počivat testo, pol pa pucanje kuhne in mini generalka mikrovalovke. Po vsem tem se mi pa RES ni dalo še cvret, pa tut, kdo bo ob 21h jedu kroštole
Anyway, te sem spekla naslednji dan za zajtrk in morm rečt, bile so prave wow & asskicking in verjetno ni treba posebej poudarit, da s(m)o jih pojedli v momentu.
Ma prov ponosna sem nase
k v bistvu ni velik ocvrtih jedi, za katere lah rečem, da jih noben boljše ne pripravi
Objavljeno: 16. februar 2015, 08:48
kako domače in poznano
shujšaš pol pa sam v modrc ni kaj položit, vse ostalo pa nepremično na svojih mestih- na bokih , na stegnih...
ko smo mi bili mladi smo tudi imeli diete- 2 kg dol, pa 5 gor- pa smo se nehali vagat pri 104 kg zdaj pa kadar hočemo hujšat- grem prej spat neverjeto kako je spočito telo laže vitko zdaj nič več ne hujšamo, ker ko shujšamo pet kg dol, je na faci dvajset gubic več
kar pa res ni lepo je bolje zalito pa mastno, odkar pa vem, da se v teh ljubkih maščobnih blazinicah še estrogen dela pa shranjuje, ma ne damo jih kar tako..zadnjič ena fit bejba suhljata, res fejst- še vse svoje zobe ima, jamrala kako jo obliva mena- pa pravim-najprej uporabim vse svoje dramaturške sposobnosti se zazrem njenenemu dečku v gofljo in rečem- poglej, sto let nazaj, so ble vse babnice že mtrve, ti si zdaj 48 pa maš še moža , ki ima vse zobe v ustih, pa lahko gledaš svoje otroke kak se ženijo, vesela bod- saj veš, da ne moreš biti vse življenje najstnica...
drugače pa ni gršega, kakor da je babnica pri petdesetih, obnašanja pa oblačenja ko najstnica, ali žali bog še pijana v tigrastih pajkicah na kakem abrahami, prav res
kako domače in poznano
shujšaš pol pa sam v modrc ni kaj položit, vse ostalo pa nepremično na svojih mestih- na bokih , na stegnih...
ko smo mi bili mladi smo tudi imeli diete- 2 kg dol, pa 5 gor- pa smo se nehali vagat pri 104 kg zdaj pa kadar hočemo hujšat- grem prej spat neverjeto kako je spočito telo laže vitko zdaj nič več ne hujšamo, ker ko shujšamo pet kg dol, je na faci dvajset gubic več
kar pa res ni lepo je bolje zalito pa mastno, odkar pa vem, da se v teh ljubkih maščobnih blazinicah še estrogen dela pa shranjuje, ma ne damo jih kar tako..zadnjič ena fit bejba suhljata, res fejst- še vse svoje zobe ima, jamrala kako jo obliva mena- pa pravim-najprej uporabim vse svoje dramaturške sposobnosti se zazrem njenenemu dečku v gofljo in rečem- poglej, sto let nazaj, so ble vse babnice že mtrve, ti si zdaj 48 pa maš še moža , ki ima vse zobe v ustih, pa lahko gledaš svoje otroke kak se ženijo, vesela bod- saj veš, da ne moreš biti vse življenje najstnica...
drugače pa ni gršega, kakor da je babnica pri petdesetih, obnašanja pa oblačenja ko najstnica, ali žali bog še pijana v tigrastih pajkicah na kakem abrahami, prav res
joj si dobra
vse lajke za danes sem že porabila, tak da se tule - pa še marsikje globoko strinjam.
yesss
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
Objavljeno: 16. februar 2015, 08:52
heh, kar 2x je citiralo za ziher
nič ne vem kaj bi kuhala. mogoče mineštro kakšno.
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
Objavljeno: 16. februar 2015, 09:04
Problem Oštarije je, da ima nenapisan (dnevni) menü. Pač, prideš tja in vidiš na z roko napisani tabli, kaj je tisti dan na voljo (oz, kaj se je tisti dan/teden kuharju zluštalo). Še bolj natančno, kaj ima svežega v špajzi. Je vedno sezonska hrana in ja, lahko podebatiraš kaj ti bi oz. kaj ne bi, pa ti potem on to pripravi. Midva sva se usedla, natakar naju je prišel vprašat česa ne jeva in kaj se tisti dan pripravlja/kuha. Skor sem iz stola dol padla, še nikdar doživela, da bi me prišel kdo vprašat česa ne jem, da pač t(k)o pripravi, da bo dobro. Sem se pustila zapeljat (dragi itaq) in bilo je vrhunsko. Si moraš pa (žal) čas vzet, tam minejo dve, tri ure - ajn cvaj draj. Midva pa z Razbojnikom. Ampak je zdržal, ostali gostje pa tudi.
Tkole gostilnico furat - tko si jaz predstavljam. No, jaz več kot 5 miz itak ne bi imela. Pa komandirala bi (goste) v stilu - če češ jej, če ne pa marš od miza
Ampak v slo.prostoru ( s slovenskimi gosti) je to (skor) nemogoče. Dobro, da še vztrajajo, pa da jim gre (Oštariji).
N otoku Cresu blizu kampa Punta križa, če me spomin ne vara, je ena oštarija, kjer tut dobiš lahk samo tisto, kar je gazda tisti dan nalovil v morju..
Cene niso niti tolk strašno navite, je pa res, da zelo hitro zmanjka hrane..
Tako da jo ponavadi konzumirajo tisti ki imajo čas ali pa veliko denarja da si čas kupijo.
Folk še zmer pada na to domače pa divje..
Objavljeno: 16. februar 2015, 09:23
N otoku Cresu blizu kampa Punta križa, če me spomin ne vara, je ena oštarija, kjer tut dobiš lahk samo tisto, kar je gazda tisti dan nalovil v morju..
Cene niso niti tolk strašno navite, je pa res, da zelo hitro zmanjka hrane..
Tako da jo ponavadi konzumirajo tisti ki imajo čas ali pa veliko denarja da si čas kupijo.
Folk še zmer pada na to domače pa divje..
Sem tudi jaz slišala za to oštarijo, da gazda pripravi, kar mu domačini tisto noč ulovijo. Sem pa malce v dvomih kar se resnične svežine tiče; naš sosed na morju (otok) lovi samo v zimskem času (in potem pospravi v skrinje), ker bojda se dobre ribe poleti skrijejo pred turisti (hrup, toplota). Kdo bi vedel, kaj je res
Se mi pa zdijo cene rib v (katerikoli) gostilni/oštariji bistveno previsoke glede na kvaliteto priprave le-teh. Če me kaj razpizdi, me razpizdi Vegeta - in to najdeš čist povsod. Tko da jaz rib (in morskega življa) po (obmorskih) gostilnah ne jem, ker jih sama pripravim stokrat bolje
Izjema je seveda (na izgled zanikrna) gostilna v Kortinah Boljše ribje juhe v življenju še nisem jedla
Člani: 0 - Gosti: 2 - Skriti člani: 0