Sem tudi jaz slišala za to oštarijo, da gazda pripravi, kar mu domačini tisto noč ulovijo. Sem pa malce v dvomih kar se resnične svežine tiče; naš sosed na morju (otok) lovi samo v zimskem času (in potem pospravi v skrinje), ker bojda se dobre ribe poleti skrijejo pred turisti (hrup, toplota). Kdo bi vedel, kaj je res
Se mi pa zdijo cene rib v (katerikoli) gostilni/oštariji bistveno previsoke glede na kvaliteto priprave le-teh. Če me kaj razpizdi, me razpizdi Vegeta - in to najdeš čist povsod. Tko da jaz rib (in morskega življa) po (obmorskih) gostilnah ne jem, ker jih sama pripravim stokrat bolje
Izjema je seveda (na izgled zanikrna) gostilna v Kortinah Boljše ribje juhe v življenju še nisem jedla
gazda sam lovi, tako da je ulov na mizi šele malo pred kosilom,
da pa nekaj daš v škrinja in prodaš kot sveže, to lahko samo kontinentalcem..., je pa res da se dejansko sveža riba šteje, tudi tista, ki je bila od ulova v ledu, ker drugače do velikih mest v notranjosti ne bi nikol prišla..
Sveže je pa tist iz mreže v ponev, tega pa ni prav velik. Včasih so v Piranu ribiči ob 5 h zjutraj prodajal ribo mimoidočim, mislim pa da se je ta praksa nehala k so velike restavracije dvignile ceno nakupa..
Da bi pa vegeto dajal na ribe, to se mi pa zdi milo rečeno zelo čudno..
je pa res da jih jaz ne jem, moj foter pa ne v gostilnah..