Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Odvisnost od alkohola


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
101 komentarjev na to temo

#101 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 27. november 2006, 20:38

Pred nekaj urami smo se prvič v življenju pogovarjali o alkoholizmu in očetovih stiskah - jaz, sestra in oče. Čeprav si je želel pobegniti, tega ni storil zaradi sestre, ki ga je pred leti že 'odpisala', njegova skorajšnja smrt pa je v njej prebudila odpuščanje.

Priznal je, da je v stiski. Da je že pred časom zdravnico prosil za napotnico za psihiatra. In da je problem v tem, ker lahko čakaš na vrsto tudi več let ali pa moraš plačati ogromne vsote denarja. In da predvsem 'zdravijo' s psihotropnimi substancami. In smo le prišli na debato, da obstaja več načinov pomoči in je treba le raziskovati. da se bo med vsem tem sigurno našlo tudi kaj, kar bi koristilo njemu. uspelo nama je dregniti v bolečo točko. jezil se je in oči so se mu orosile. Priznal je, da ne ve zakaj pije. In da ne ve točno zakaj bi rad nehal, vendar to želi. rekel je, da pač ni človek, ki bi trosil svoje probleme okoli sebe ... Skratka sliši se ne veliko, vendar tako daleč še nikdar prej nismo prišli. In želi si pomoči. To je super. res je, da ne zaupa kar vsakemu in ga skrbi, ker nima denarja. vendar, če v njem v resnici je želja (in čutim, da je) se bo že našel način in tudi denar, če bo potreben.

Zato še enkrat prosim, če imate kakšne izkušnje ali informacije v zvezi s pomočjo alkoholikom, prosim pišite.

Hvala tudi tistim, ki boste tole le prebrali. Tudi misel in pozornost pomaga. :detelca: :detelca: :detelca:
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#102 magda

magda
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 84

Objavljeno: 28. november 2006, 15:22

Kukica, kolikor vem obstajajo v okviru zdravstvenih domov ambulante za odvisnike vseh vrst. Mislim, da ne rabiš nobene napotnice in te kar sprejmejo. Tu delujejo psihiatri oz. ljudje, ki se spoznajo na zadevo (vsaj v NG je tako, upam, da tudi drugod). Povprašaj v ZD v tvojem kraju.

Predvsem pa je pomembno, da se oče sam pri sebi trdno odloči, da hoče nehati, drugače je ves trud vas zaman.

Veliko očetove trdne volje želim, vam pa potrpljenje, saj vem, da vam ni lahko. xDDx




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0