Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Psoriaza


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
49 komentarjev na to temo

#26 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 5. maj 2005, 11:21

<{POST_SNAPBACK}>Dal sem ti le za primer, da samo od sebe ne rata nič x;)x


sama od sebe mi je ratala bradavica(al karkol je ž) dobesedno čez noč je vrag zrastu :xx!: sad je nema.....sad je ima x:Dx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#27 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. maj 2005, 11:26

<{POST_SNAPBACK}>sama od sebe mi je ratala bradavica(al karkol je ž) dobesedno čez noč je vrag zrastu :xx!: sad je nema.....sad je ima x:Dx

Katera pa, desna ali leva :8):

#28 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 5. maj 2005, 11:27

<{POST_SNAPBACK}>Katera pa, desna ali leva :8):


leva x:Dx bohnedaj še na desni ene :o|o:
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#29 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. maj 2005, 11:29

<{POST_SNAPBACK}>leva x:Dx bohnedaj še na desni ene :o|o:

A samo eno imaš :8): x:Dx

#30 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 5. maj 2005, 11:39

<{POST_SNAPBACK}>A samo eno imaš :8):  x:Dx


a ni zadost :inocent: še ta je viška x:Dx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#31 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 5. maj 2005, 11:45

<{POST_SNAPBACK}>a ni zadost :inocent: še ta je viška x:Dx

Ja, no, saj kaj ti bo res toliko erogenih con :inocent: :sori: x:)x

#32 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 5. maj 2005, 11:49

<{POST_SNAPBACK}>Ja, no, saj kaj ti bo res toliko erogenih con :inocent:  :sori:  x:)x


x:Dx tud teh je viška
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#33 aiwa

aiwa
  • Lunatik
  • Št. objav: 11 494

Objavljeno: 8. maj 2005, 17:50

:eek: kwa dogaja? x:Dx
spet se mi je na bolš poslabšal

#34 katu

katu
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 12. maj 2005, 11:17

Jaz imam luskavico že več kot 15 let, imela sem jo v kar grozljivo hudi obliki, potem pa sem začela jemat omego 3 pa začela sem z makrobiotično dieto in sem jo zreducirala na minimum. Ko sem šla enkrat k dermatologinji na pregled sploh ni mogla verjet kolk malo jo imam.
Zdej jo imam že nekaj časa čisto malo, me sploh ne moti več. Bi pa ful odsvetovala kortikosteroidne kreme - so smrt za kožo. Se da dobit tud kreme brez teh umazanih steroidov pa še bolj pomagajo.
Drugač pa moram reči, da nikol nisem doživela kakšnih situacij (tudi v šoli ne) kjer bi se ljudem to zdelo kej nagnusno al karkol takega. Po mojem so zdej ljudje že toliko ozaveščeni o zadevi, da jim je to normalno. :vio:

#35 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. maj 2005, 11:39

<{POST_SNAPBACK}>
Drugač pa moram reči, da nikol nisem doživela kakšnih situacij (tudi v šoli ne) kjer bi se ljudem to zdelo kej nagnusno al karkol takega. Po mojem so zdej ljudje že toliko ozaveščeni o zadevi, da jim je to normalno.  :vio:

Seveda, dokler je bila to redkost, je bil odziv drugačen, sedaj je pa to že kar množičen pojav in ga okolje več ne zaznava kot motnjo.
Je pa to še eden od mnogih dokazov, kako neumna je trditev medicine, da so bolezni dedne.
Dedni pa so le kuharski recepti in stare navade x;)x

#36 AirSim

AirSim
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 48

Objavljeno: 16. julij 2005, 17:28

Jst sem se spoznala s to boleznijo pred kratkim. Ima jo moj oče, sicer že zelo dolgo, vendar si je vztrajno zatiskal oči. Bil je pri dermatologinji in vse to, vendar kaj več ni naredil.
Na žalost je tudi jetrni bolnik, ni ne sme uživati veliko soli. Ali misliš, da bi jo lahko on kljub temu užival?
Vsak zakaj ima svoj zato.

#37 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 16. julij 2005, 17:48

<{POST_SNAPBACK}>Jst sem se spoznala s to boleznijo pred kratkim. Ima jo moj oče, sicer že zelo dolgo, vendar si je vztrajno zatiskal oči. Bil je pri dermatologinji in vse to, vendar kaj več ni naredil. 
Na žalost je tudi jetrni bolnik, ni ne sme uživati veliko soli. Ali misliš, da bi jo lahko on kljub temu užival?

Tudi jetra brez soli ne funkcionirajo, tako kot nobeden organ. Ena dobra kura biodiete mu lahko odpravi oba problema, rizika pa nima nobenega, saj ne gre za zdravilo s stranskimi učinki, ampak za popolnoma naraven produkt Zemlje in Sonca in človeškega uma in rok, zdravo sol.
Poglej na moj forum, kaj je ravno danes napisala neka gospa o ščitnici.

#38 kepica

kepica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 20. oktober 2005, 10:38

sol za zdravljenje kožnih bolezni najdete na strani kaviar-kozmetika.si

#39 melody

melody
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 100

Objavljeno: 20. oktober 2005, 19:22

luskavico sem imela od anoreksije naprej, ko je telo postalo šibko. potem sem imela težave z njo kar nekaj let, dokler nisem odkrila zdravila - poslušala sem sebe in zdaj jem samo še hrano, ki se mi zdi primerna (ne bom razlagala kako sem prišla do te ideje :) ), znebila sem se negativnih čustev, uravnovesila energetsko polje... in se odselila od doma :D ne boste verjeli, ampak slednje mi je najbolj pomagalo...
če se do neke mere umakneš iz karme (ne obtožujte me zaradi tega izraza, ne znam bolje tega spraviti v besede), te tudi bolezni obidejo. vsaj mene so... ne zbolim več :)
nehala sem tudi biti obsedena s kremcami, včasih sem se mazala z mlekom za telo okoli 3x na dan, zdaj se mažem samo enkrat na dan... koža je celo še bolj mehka kot takrat, ko sem pretiravala.
za vse, ki imate težave z luskavico, priporočam kremo iz Lusha, imenuje se Dream Cream. pomagala je že veliko ljudem... veliko sreče!
Objavljena slika

Tres tres chic.


#40 tinkaa

tinkaa
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 18. junij 2007, 16:23

jaz mam tudi psoriazo- že od otroštva. :V: pa me zanima kakšna je tista biodieta o kateri govorite... kaj lahko jem, česa ne? saj škoditi mi ne more, tak da bi rada poskusla še s tem...

#41 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 18. junij 2007, 16:57

za vse, ki imate težave z luskavico, priporočam kremo iz Lusha, imenuje se Dream Cream.

Pa tistim z neurodermitisom tudi. xDDx
Obožujem to kremo ...
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#42 Gost_PAT i MAT_*

Gost_PAT i MAT_*
  • Gost

Objavljeno: 6. september 2007, 13:16

LP vsem , sem bolnik kateri dobil novih zdravil , rečejo jim biološka zdravila, piše se HUMIRA . To so injekcije katere se davajo 1 X 1 vsak 14 dni. tukaj je linka za pregled kako dela tale HUMIRA.
Tole nije nekakšna reklama tole so osebne izkuěnje. 50 let imam luskavico in sem jemal ogromne težave. HUMIRA mi je zelo pomagala in že eno leto jemlem in upam da bom še dobil te injekcije naprej, ker so zelo drage in zavarovalnica mislim da nebo plačala več kot dve leta, potem nevem kaj bo.
če boste pregledali na starni HOME je kako sem zgledal pred injekcijami
potem so slike po 3 injekciji , 11, 20 , 27 in zadnja 29 injekcija . poglejte in verujem moderni medicini , ker vse ostalo je bilo samo za zdrževanje in za preživet. LP vsem PiM bok.
http://www.freewebs....soriasis-humira

To temo je popravil/a PAT i MAT: 6. september 2007, 13:18


#43 Gost_PAT i MAT_*

Gost_PAT i MAT_*
  • Gost

Objavljeno: 8. september 2007, 19:58

Aja še to - meni so celo rekli, da niti v čakalno vrsto ne pridem, ker nisem zadost uboga. :vragec:
No, to je bilo tri leta nazaj. Zdej pa klinc jih gleda. x^x


LP Mystica , jaz mislim da se mora še malo počakat s biološkimi zdravili zbog cene. Ker so rez drage 1 injekcija HUMIRA tukaj - nisem doma v sloveniji - pride kmal 1000 EUR v nesreči sem jemal srečo da so morali probat kako zna delat HUMIRA in so mi dali za izkušnjo. Mislim da drugače to je bil moj konec.
Samo upam da bo to trajalo max. 2 leta in cena bo padla dol. Glih tako je bilo s inzulinom pri diabetikah. Koliko so koštali tele prve inzuline, ogromno denarja, danes pride škatlica za 6 tednou aplikacije 25 EUR . Meni pa zavarovalnica obljubila da bo dve leta plačala, potem bog ve.
Drugače kako sedaj v glavnem lečijo psoriazo v Sloveniji? Tukaj pri nas dobim v lekarni KUTERID in mislim za enkrat da je od mazil najboljša od vseh.
Po starem so nas tukaj lečili po bolnicah , jaz sem bil skupaj če zaračunam več kot 10 let po bolnicah. Sedaj sem že 17 let na ivalidskom.
Tudi so pri nas probali en o mazilo PSORIAZIN to je bilo mazilo s YPERIT to je tista vojniška zadeva xrolleyesx ja s tem so nas namazali x:)x drugače sem že probal Mopsoralen, TIGASON , Methotrexat, ENBREL sem tudi mel samo kako mi je pomagal se vidi na prvi sliki to sem bil po aplikaciji ENBRELA potem sem ležal še pol leta v bolnici in sedaj lanjsko leto je prišla humira in so me potegle iz lopate. x:)x xDDx neč za to če hodiš s luskavico 50 let si že navajena na bilo kaj x:o)x Tukaj si mislijo če majo na Jadranu morje da domačini nimajo luskavice, moram jih malo popravljat. PSoriaza je povsod sem gledal web link iz južne amerike , in sem gledal da tudi indianci tisti pravi v PERU majo lepe luskavice, x:)x glih takšne kot tle v EVROPI.
Bodite za enkrat vsi LP in bok

#44 blanš

blanš
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 736

Objavljeno: 21. september 2007, 13:32

jaz imam luskavico že 8let, kar pomeni, da sem jo dobila v 4em razredu osnovne šole. Vzrok naj bi bila prepozna operacija mandeljnov, kar je vse povezano s sinusi in je nisem dobila zaradi dednosti, ker je noben v družini ne bi imel. Jemala sem penicelin 500 ter se mazala z mazilom Elocom, vendar mi nikoli ni povsem izginilo. Luskavico sem imela po celem hrbtu, komolcih, lasišču in trebuhu. Ko pa sem začela piti Aloe vero, za katero je oči zvedel, da firma, ki bazira vključno in samo na Aloe veri je Foreverliving. Po enem mesecu, se je zaželo izboljševati. PO 2mesecih, pa so vsi fleki iz trebuha in hrbta izginili, vendar imam še nekaj malega na komolcih in lasišču. Od takrat naprej redno pijem to aloe-o, da se mi stanje ne poslabša.
Mislim, da je luskavica neozdravljiva bolezen, tudi če se nam dokončno pozdravi, lahko kadarkoli izbruhne ven.

Luskavica bo večinoma izginila če bote sčistili svojo kri, ali notranje sokove, zato naj bi pitje aloe-vere to počelo in resnično pomaga.

To temo je popravil/a blanš: 21. september 2007, 13:36


#45 frogi

frogi
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 21. september 2007, 15:52

Sama imam 'srečo', da se soočam samo s prhljajem, pa še to v ekstremnih primerih, ko je psiha 'na udaru' pa vem, kako je to moteče. Sploh si ne morem predstavljati kaj pomeni imeti akutnejšo obliko, kot jo imam jaz. V zadnjih meseci; na stopalih se mi je koža, ob 1x dnevnem mazanju s Xerial 30 že v 5 dnevih tako zmehčala, da sem jo samo z drgnjenjem s prsti v kopeli, odstranila...Sedaj si 3x tedensko namažem kožo s Xerial 10 za vzdrževanje. Prav tako pa si z njihovim šamponom uspešno odpravljam prhljaj...
Njihovi proizvodi so na voljo v lekarnah, niso sicer povsod, sem pa uspela priti v kontakt s proizajalcem in so me oskrbeli s celo linijo njihovih vzorcev, ki so za občutljive kože, vse stadije suhe kože, antiseptična mila...ker vem, da je problem odločiti se za nek proizvod, če ima kdo probleme, pa bi želel poskusiti proizvod, me lahko kontaktira, pa mu jih z veseljem posredujem (dovolj vzorcev za vsaj teden dni rabe).
Lep pozdrav,

#46 pykyca13

pykyca13
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 10. december 2007, 22:22

Imam par poznanih, ki imajo luskavico in uporabljajo naravna olja ki se preko nastavka priklopi na tuš in se s tem tuširajo. Pravijo da jim zelo pomaga. Če koga zanima da bi preizkusil naj piše na body.info@gmail.com.

#47 Lopatka

Lopatka
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 14. julij 2008, 14:41

Tudi jaz imam luskavico že 19 let. Najbolj mi pomaga fototerapija! Želje sem imel tudi po bioloških zdravilih, pa nisem tako kritičen primer oz. ne poznam pravih oseb! Letos sem razpasel luskavico po celi glavi in to po trapariji, saj sem uporabljal malce prefin :!!: (beri preoster) glavnik, da bi ja snel vse luske. Poslabšal lasišče za 300%. Sužba mi ni dopuščala, da bi hodil vsak dan na fototerapijo. Zato sem iskal kje za vraga bi lahko kupil UV glavnik! Uvozil sem ga iz nemčije! Zadeva je olična lasišče je že skoraj zdravo :rolleyes: ! Sedaj (štiri mesece) pa šparam za malce večjo napravo, da bi obseval celotno telo. In med mojim varčevanjem sem našel, da se tele lučke prodajajo tudi pri nas :icon15: ! Prilagam link, če še koga zanima: http://www.drhoenle.si/

#48 jelica

jelica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 10. september 2009, 11:20

Luskavica je bolezen, ki je iz dneva v dan pogostejša in zelo nadležna. Vzrok za njen nastanek je vsakdanji stres, neprimerna prehrana, alkohol, dednost. Naj povem, da je imel moj sin zelo hudo razširjeno luskavico po celem telesu. Obiskoval je zdravnike, a nobeno lekarniško mazilo ni pomagalo. Potem se je zgodil čudež. Našel se je nekdo, ki nam je polepšal življenje s čudežnim mazilom, imenovanim Dar narave. Po 30-dnevni kuri (rednega mazanja, brez popuščanja !!) se je njegovo kritično stanje neverjetno spremenilo ali bolje rečeno pozdravilo. O luskavici ni bilo več sledu. Če koga zanima takšno mazilo, mu lahko pomagam, pošljite mi sporočilo na moj naslov darnarave@gmail.com . Lep pozdrav!

#49 jelica

jelica
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 12. september 2009, 13:30

Pozdravljena ga. Mantis oziroma kakorkoli vam je že ime...

Krema oziroma mazilo je domače naravno mazilo, ni deklarirano in zato ga tudi ne morem reklamirati. Mazilo je v celoti odstranilo to nadlogo mojemu sinu v neverjetno kratkem času in zakaj ne bi smela pomagati tudi drugim, če lahko... Vrsto let smo preizkušali vsa preverjena zdravniška mazila, obsevanja, sprememba prehrane, izogibanje stresa, itd, vendar je bilo vse neuspešno. Malce so res omilili luskavico pa vendar se je kaj kmalu vrnilo v enako oz še hujše stanje...

Odločitev ali me kontaktirate ali ne pač prepuščam vsakemu posebej...

Lep pozdrav, Jelica

#50 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 13. september 2009, 08:04

Se strinjam z Mantis. Neresno se mi zdi, da nekdo propagira neko mazilo, pri tem pa ne ve (al pa noče povedat - še slabše), kaj to sploh je. Reči, da stvar popolnoma naravna, še zdaleč ne zadostuje! Dejstvo, da so sestavine naravne, še ne pomeni, da so tudi zdravilne ali vsaj neškodljive. Niti ni treba omenjat znanega dejstva, da so v naravi hudi strupi, tudi nekaj, kar je za nekoga zdravilno, lahko pri komu drugemu povzroči močno alergijsko reakcijo. Tak primer je smrekovo mazilo, ki lahko nekomu res zelo pomaga pozdraviti sklepe, so pa precej pogoste tudi alergične reakcije s hudimi izpuščaji na koži po celem telesu. Torej, gospa Jelica, zresnite se in se nehajte obnašati kot punčka v vrtcu, ki se gre prodajalno in prijateljicam noče izdati, kaj ima v svoji čudežni pisani škatlici. Napišite, kakšno čudo prodajate (ali podarjate, saj je vseeno), sicer si lahko svoje dobre namene nekam zataknete.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0