Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

ja sam ovdje, a gdje si ti?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
345 komentarjev na to temo

#76 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 28. december 2004, 08:59

ljep ispis draga principesa, kad smo kod cresa i supova, da vas podsjetim i pogledaj: http://www.caput-insulae.com/

Gusar z neba.
Galeb na palubi ladje
krade ribe.

Nebeski gusar.
Galeb na palubi broda
krade ribu.

lp boro
budi to sto jesi

#77 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 28. december 2004, 14:11

:vragec:

pijani gusar.
od galeba posrani
sanja ribu.

666 zlomkou....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#78 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 28. december 2004, 15:08

bravo dragi aakhut, to je tvoj prvi senryu, uz manju korekciju mislim da bi
bilo bolje ovako, ako se ti samnom slazes:

Pijani gusar
od galeba zasran -
sanja ribu.

Bravo jos jenom, imas svoj prvi ispisani senryu, dobit ces adresu Haiku Drustva
Slovenije, pa kad napises vise haikua, javis im se. :palec: xsrcx

Eto i tebi jedan moj senryu na slicnu temu, i uistinu to se tada desava:

Govno galeba
po celu me pljusne.
Stize novac.


--------------------------------------------------------------------------------------
Podrska mojih prijatelja, Eko - centra na Cresu i Goranu Susicu:
-------------------------------------------------------------------------------------
http://www.indigo-svijet.hr/ > pogledaj forum > haiku
Pridružen/a: 03. 09. 2004. (10:56:44)
Lokacija: Zagreb
Postano: 27-12-2004, 20:01

Boro, hvala ti što s nama djeliš ove lijepe stihove

Bila sam prošlo ljeto na Cresu u Eko centru, posjetila supove, na Tramuntani....

tako da me svaka ova riječ jako u srce dirnula.... jer... točno znam o čemu govoris....

Pozdrav T@i
-------------------------------------------------
Mon, 27 Dec 2004 20:26:09
Sasa, Beograd

Ne znam gde su nestali psi lutalice koji su godinama bili u nasoj maloj ulici. Dva puta su uspeli da umaknu sinterima. Spavali su ispod jelke u dvoristu ispred moje kuce - zimi, a leti na betonu tik uz moj bicikl.
Kada bih se nasla u njihovoj blizini, nisu se osvrta-li. Tek bi me ponekad, ne podizuci glave, pogledali poluzatvorenim ocima. Na licu im nisam prepoznavala radost. Istina, nisam im nikada iznela nista da jedu. Meso se u nasoj kuci ne vidja vec vise od decenije, pa nije bilo ni kostiju. Vidjala sam cesto neke od komsi-ja kako ih gadjaju cepanicom, metalnim predmetom, kam-
enom... Jednog zimskog jutra kada sam isla u prodavni-cu, ugledah komisinicu ispred vrata njenog stana sa parcetom drveta u ruci. Tragala je pogledom okolo. Na moje "dorbo jutro, odgovori: "Nisam spavala cele noci. Pa toliko laju da je to strasno..." Odgovorih joj da ih nikada nisam cula i dodala: "Sta bi drugo radili?! Oni laju, mi govorimo." Produzila sam svojim poslom, ali sam citavog dana osecala bes izmesan sa tugom.
Da li su ovih dana opet navracali sinteri? Ili...?

Pozdrav, Sasa
---------------------------------------------------
Mon, 27 Dec 2004 20:06:18
Alenka, Ljubljana

Dragi Boro,

vrlo lepo i dirljivo si to napisao, i to bas na
Bozicni vecer. Hvala!
Cestitke na krasnoj haigi i haikuju na WHA!
http://www.worldhaiku.net/haiga.htm
Ja umem praviti samo fotke.

jutranja slana
breza nad klopico
pozlati brezdomca

morning frost
a birch tree above the bench
gilds a homeless man

Pozdrav, Alenka
--------------------------------------------------
budi to sto jesi

#79 aiken

aiken
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 28. december 2004, 20:48

[COLOR=purple]

<{POST_SNAPBACK}>Borivoj Bukva
---------------
                CILJ JE PUT SAM
                ------------------
Mnogima je dobro poznato kako zaljubljenost u znanje moze biti nacin oslobodjenja duse, medjutim, zbog svo-je povrsnosti, temperamenta ili nestrpljivosti u traze-nju pravog puta, oni ne nalaze sebe i svoje mjesto, ko-je im pripada. Na upite kako steci pravo znanje i doci do pravog znanja, savjet je vec dobro poznat : " Cilj nije na kraju, cilj je put sam ".

Treba krenuti, uciniti prvi korak na putu ka znanju. Tako i Sufi mudraci spominju Pravilo promatranja stop-ala: " Kada hoda, Tragalac mora neprekidno pratiti pog-ledom svoje korake. Tajna znacenja ovoga je da mora, u metaforickom smislu, biti svjestan kuda ide ".

Tragalac mora biti temeljit, jedno djelo ponekad se ci-ta i sedam puta, sto je pravilo da bi se otkrilo ono skriveno izmedju napisanih redaka. Ono sto svaki traga-lac takodjer mora znati, da se samo sakupljanjem zna-nja ne moze puno postici.

Napredovanje na stazi moguce je iskljucivo dinamicno-scu u stjecanju iskustva. Tako napreduje onaj, tko do-dje na stazu, sto znaci da treba uciti, ali i stjecati potrebno iskustvo. Od enciklopedijski sakupljenog zna-nja, tragalac nema puno koristi.

" Znanje je moc, znanje koje se dijeli je izgubljena moc ", staro je pravilo kojeg se treba pridrzavati, jer znanje se moze prenijeti samo u tom slucaju ako je tragalac " spreman to prihvatiti ".

Moje iskustvo, za mene i po meni, najispravniji put ko-jim treba ici, je da prvo treba nastojati upoznati se-be kroz Psihoanalizu i Dijalektiku, da bi se steklo Os-novno znanje i donekle ispravna slika o svijesti. U da-ljnjem radu, cjelovitim pristupom kroz Ezoterijsko izu-cavanje, uz rad na Yogi, posvetiti se i raditi u jed-noj od oblasti umjetnosti, laganim prodiranjem u Trans-personalnu svijest radi se na izgradnji svoje osobno-sti. Zakon evolucije je da svatko sam sebi mora prokrc-iti put.

U Mahatminim pismima jasno pise : " Cinjenica je da do poslednje i najvise inicijacije, svaki ucenik... je prepusten vlastitoj snalazljivosti i vlastitom razumu. Moramo sami izvojevati svoje bitke i poznata izreka: Adept se izgradjuje, on nije stvoren - je doslovno ist-inita ".

PSIHOANALIZA

Obavezno procitati sva djela iz podrucja Psihoanalize slijedecih autora : Sigmund Freuda, Karl Gustav Junga, Rudolfa Steinera, po mogucnosti i ostalih.

DIJALEKTIKA

Literatura iz podrucja Dijalektickog materijalizma je bogata, ima vise autora. Meni je u pocetku bio dovolj-an A. Rozental, kasnije sam nadogradjivao znanje prouc-avajuci druge autore. Dijalekticki idealizam, dovoljno je obraditi djela G. V. F. Hegela i to Povijest dijale-ktickog idealizma.

UMJETNOST

Umjetnost u koju bi spadala : muzika, spisateljstvo, slikarstvo, gluma, balet, i druge oblasti od pomoci za duhovni razvoj licnosti.

Kako navodi dr. sci. Jadran Zalokar : " U Umjetnosti snazni individualni impulsi za duhovnoscu, nalaze pode-san medij za izrazavanje metamorfoza duhovnog traga-nja, time i sirenju granica svijesti i rastu duhovnog bica ".

New Age postaje neka vrsta religije postmoderne, a sli-karstvo proglasavaju meditacijom kroz umjetnost. Spiri-tualnost koja se razvija kroz umjetnost, ne moze se na-uciti. Ona se stjece samo upornim radom na sebi. Disci-pliniran i spiritualno uredjen zivot vrlo je bitan.Ako redovito ulazete vrijeme u spiritualne vjezbe i rad na sebi, znak je pozitivnog rasta i spiritualni napredak se ubrzava.
EZOTERIJA

Pod Ezoteriju bi spadao i Okultizam, Hermetizam, siro-ko podrucje alternative, kao i ostale oblasti iz pod-rucja mistike. Pod Okultizmom, bez obzira na nacin, mo-zemo smatrati vjestinu voljne promjene samog sebe. O tim oblastima pisali su : H. P. Blavatsky, A. Bessant, H. S. Olcott, C. Jinarajadasa, Sri Ram, C. W. Leadbe-ater, D. Fortune, F. Nietsche, Platon, Plutarh, Elifas Levi, A. Crowley, Keith Sherwood, Z. M. Slavinski, Dee-pak Chopra, J. A. L. Rizzi, Mirce Elijade, P. D. Ous-penski, C. Kastaneda, Konfucije, Lao Tse i dr.

YOGA, TM..

Tai Chi, Autogeni trening, ili druge tehnike meditac-ije koje pomazu duhovnom razvoju osobnosti. Ono osno-vno sto bi svaki tragalac morao znati, da bi mogao UPO-ZNATI SEBE je Psihoanaliza, u uskoj vezi sa Dijalekt-ikom. Nije slucajno to, da Hermes Tot, najveci mag, ka-snije proglasen Bogom Egipta, u svojim zakonima sa Sma-ragdne ploce, od sedam, pet posvecuje Dijalektici.

Psihoanaliza i Dijalektika predstavljaju Osnovno zna-nje, ono koje mora posjedovati jedna SVIJEST, odnosno tragalac koji krene stazom ka savrsenstvu, da bi dose-gnuo stanje potpunosti.

YOGA, TM, AUTOGENI TRENING, i sl. kao meditativne teh-nike u sluzbi postizanja savrsenstva duse, ne bi bile preporucljive bez predhodne upucenosti u Psihoanalizu i Dijalektiku.

EZOTERIJA, kao nadogradnja za jedan istrazivacki, nemi-ran duh, za onoga tko odluci krenuti stazom ka savrse-nstvu, predstavlja most ka Transpersonalnoj svijesti i visim stanjima svijesti, do kojih je moguce prodrije-ti.

STIMULANSI pod koje bi spadao SPORT, SEKS, ALKOHOL i dr., pod kontroliranim uvjetima, izuzetno stimulativno djeluju na tragaoca, ali to nije za laicki pristup, va-zno je znati upravljati tim silama, onda i ako se za to ukaze potreba.

Ukoliko je to moguce, i slobodno vrijeme to dozvoljava bilo bi preporucljivo da tragalac paralelno proucava Psihoanalizu i Dijalektiku, jer se te dvije discipline po mnogo cemu ispreplicu i nadopunjavaju i time bivaju razumljivije.

Nakon toga prelazi se na meditativne tehnike Yoge i sl-icne, i izucavanje Ezoterije, kojoj u tom slucaju pri-lazite kao otvorenoj knjizi, svakako uz predhodno neza-obilazno predznanje.

Ovo je put kojim tragalac treba ici.

Od samog rodjenja, svaki covjek nosi u sebi bozanski duh, koji je njegov nerazdvojni pratilac cijelog ziv-ota. Kako se razvija covjek, tako se i duh sve vise spaja sa svojim nosiocem, srazmjerno odvajanju nosioca od zemaljskih stvari i povlacenju u svetiste duse. Ovo predstavlja vazan izvor moci za savrsenog covjeka, od-nosno potpunog covjeka.

Trenutak kad covjek kao tragalac donosi odluku da us-postavi Ezotericki kult i tezi svoj Ego osloboditi ma-terijalnih stvari, kao glavni cilj, a koncentracijom misli postize natprirodne manifestacije, koje donose snagu najviseg stupnja, tragalac je time dosegnuo sta-nje potpunosti. On je tada u harmoniji s Beskonacno-scu, sva dotadasnja naprezanja i neizvjesnosti, kojima je bio podvrgnut kao obican, nesavrsen smrtnik, vise ne postoje.

Tako savrsen ili potpun covjek stjece moc razvijanjem misticne snage, koja mu je urodjena, prostor i vrijeme za njega vise ne postoje, on ih ponistava.

Svatko onaj tko misli da ce s malo prostora, uz krace i vremenski brze obrede, ciji je cilj stvaranja moci, postici ono cemu tezi, grdno se vara. Nista se na brz-inu ili " kracim putem " ne postize. Toga nema, to ne postoji.

Iskljucivo strpljivoscu i istrajnoscu, ponekad besko-mpromisnom surovoscu, dugotrajnim napornim radom, stje-ce se razvijena psihicka moc i savrsenstvo duse. Da je tragalac na ispravnom putu, saznat ce sam, on to vidi i osjeca, tu stvarnost, koja se razlikuje od one, koju laici prozivljavaju : ona ima sustinu i mnogo analogi-ja. To je podrucje astralnog putovanja, izvantjelesnog iskustva, vidovitosti i izvjesnih misticnih stanja.

Produbljenim izucavanjem, stalnom promjenom, covjek mo-ze uspostaviti svjesnu vezu s nevidljivim silama unive-rzuma, snaznim podvigom on moze postici neposredno duh-ovno vidjenje, otkriti puteve onostranog i biti sposo-ban njima hodati.

Vi koji u dusi osjecate plamen - predajte dio svojeg plamena i drugima. Neka se naviknu i drugi prenositi ideal sadrzan u rijecima : Dobrota, Istina i Ljepota, sto u zavrsnici tvori Ljubav. Samo tako i na taj nac-in, tragalac napreduje na svom putu ka zvjezdama.
/ Predavanje je odrzano 08. 11. 1997. u hotelu Imperijal, Opatija u sklopu manifestacije EZOTERIKA CROATIKA. /
Borivoj Bukva.



#80 aiken

aiken
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 28. december 2004, 20:55

<{POST_SNAPBACK}>Borivoj Bukva
---------------
                CILJ JE PUT SAM
                ------------------
Mnogima je dobro poznato kako zaljubljenost u znanje moze biti nacin oslobodjenja duse, medjutim, zbog svo-je povrsnosti, temperamenta ili nestrpljivosti u traze-nju pravog puta, oni ne nalaze sebe i svoje mjesto, ko-je im pripada. Na upite kako steci pravo znanje i doci do pravog znanja, savjet je vec dobro poznat : " Cilj nije na kraju, cilj je put sam ".

Treba krenuti, uciniti prvi korak na putu ka znanju. Tako i Sufi mudraci spominju Pravilo promatranja stop-ala: " Kada hoda, Tragalac mora neprekidno pratiti pog-ledom svoje korake. Tajna znacenja ovoga je da mora, u metaforickom smislu, biti svjestan kuda ide ".

Tragalac mora biti temeljit, jedno djelo ponekad se ci-ta i sedam puta, sto je pravilo da bi se otkrilo ono skriveno izmedju napisanih redaka. Ono sto svaki traga-lac takodjer mora znati, da se samo sakupljanjem zna-nja ne moze puno postici.

Napredovanje na stazi moguce je iskljucivo dinamicno-scu u stjecanju iskustva. Tako napreduje onaj, tko do-dje na stazu, sto znaci da treba uciti, ali i stjecati potrebno iskustvo. Od enciklopedijski sakupljenog zna-nja, tragalac nema puno koristi.

" Znanje je moc, znanje koje se dijeli je izgubljena moc ", staro je pravilo kojeg se treba pridrzavati, jer znanje se moze prenijeti samo u tom slucaju ako je tragalac " spreman to prihvatiti ".

Moje iskustvo, za mene i po meni, najispravniji put ko-jim treba ici, je da prvo treba nastojati upoznati se-be kroz Psihoanalizu i Dijalektiku, da bi se steklo Os-novno znanje i donekle ispravna slika o svijesti. U da-ljnjem radu, cjelovitim pristupom kroz Ezoterijsko izu-cavanje, uz rad na Yogi, posvetiti se i raditi u jed-noj od oblasti umjetnosti, laganim prodiranjem u Trans-personalnu svijest radi se na izgradnji svoje osobno-sti. Zakon evolucije je da svatko sam sebi mora prokrc-iti put.

U Mahatminim pismima jasno pise : " Cinjenica je da do poslednje i najvise inicijacije, svaki ucenik... je prepusten vlastitoj snalazljivosti i vlastitom razumu. Moramo sami izvojevati svoje bitke i poznata izreka: Adept se izgradjuje, on nije stvoren - je doslovno ist-inita ".

PSIHOANALIZA

Obavezno procitati sva djela iz podrucja Psihoanalize slijedecih autora : Sigmund Freuda, Karl Gustav Junga, Rudolfa Steinera, po mogucnosti i ostalih.

DIJALEKTIKA

Literatura iz podrucja Dijalektickog materijalizma je bogata, ima vise autora. Meni je u pocetku bio dovolj-an A. Rozental, kasnije sam nadogradjivao znanje prouc-avajuci druge autore. Dijalekticki idealizam, dovoljno je obraditi djela G. V. F. Hegela i to Povijest dijale-ktickog idealizma.

UMJETNOST

Umjetnost u koju bi spadala : muzika, spisateljstvo, slikarstvo, gluma, balet, i druge oblasti od pomoci za duhovni razvoj licnosti.

Kako navodi dr. sci. Jadran Zalokar : " U Umjetnosti snazni individualni impulsi za duhovnoscu, nalaze pode-san medij za izrazavanje metamorfoza duhovnog traga-nja, time i sirenju granica svijesti i rastu duhovnog bica ".

New Age postaje neka vrsta religije postmoderne, a sli-karstvo proglasavaju meditacijom kroz umjetnost. Spiri-tualnost koja se razvija kroz umjetnost, ne moze se na-uciti. Ona se stjece samo upornim radom na sebi. Disci-pliniran i spiritualno uredjen zivot vrlo je bitan.Ako redovito ulazete vrijeme u spiritualne vjezbe i rad na sebi, znak je pozitivnog rasta i spiritualni napredak se ubrzava.
EZOTERIJA

Pod Ezoteriju bi spadao i Okultizam, Hermetizam, siro-ko podrucje alternative, kao i ostale oblasti iz pod-rucja mistike. Pod Okultizmom, bez obzira na nacin, mo-zemo smatrati vjestinu voljne promjene samog sebe. O tim oblastima pisali su : H. P. Blavatsky, A. Bessant, H. S. Olcott, C. Jinarajadasa, Sri Ram, C. W. Leadbe-ater, D. Fortune, F. Nietsche, Platon, Plutarh, Elifas Levi, A. Crowley, Keith Sherwood, Z. M. Slavinski, Dee-pak Chopra, J. A. L. Rizzi, Mirce Elijade, P. D. Ous-penski, C. Kastaneda, Konfucije, Lao Tse i dr.

YOGA, TM..

Tai Chi, Autogeni trening, ili druge tehnike meditac-ije koje pomazu duhovnom razvoju osobnosti. Ono osno-vno sto bi svaki tragalac morao znati, da bi mogao UPO-ZNATI SEBE je Psihoanaliza, u uskoj vezi sa Dijalekt-ikom. Nije slucajno to, da Hermes Tot, najveci mag, ka-snije proglasen Bogom Egipta, u svojim zakonima sa Sma-ragdne ploce, od sedam, pet posvecuje Dijalektici.

Psihoanaliza i Dijalektika predstavljaju Osnovno zna-nje, ono koje mora posjedovati jedna SVIJEST, odnosno tragalac koji krene stazom ka savrsenstvu, da bi dose-gnuo stanje potpunosti.

YOGA, TM, AUTOGENI TRENING, i sl. kao meditativne teh-nike u sluzbi postizanja savrsenstva duse, ne bi bile preporucljive bez predhodne upucenosti u Psihoanalizu i Dijalektiku.

EZOTERIJA, kao nadogradnja za jedan istrazivacki, nemi-ran duh, za onoga tko odluci krenuti stazom ka savrse-nstvu, predstavlja most ka Transpersonalnoj svijesti i visim stanjima svijesti, do kojih je moguce prodrije-ti.

STIMULANSI pod koje bi spadao SPORT, SEKS, ALKOHOL i dr., pod kontroliranim uvjetima, izuzetno stimulativno djeluju na tragaoca, ali to nije za laicki pristup, va-zno je znati upravljati tim silama, onda i ako se za to ukaze potreba.

Ukoliko je to moguce, i slobodno vrijeme to dozvoljava bilo bi preporucljivo da tragalac paralelno proucava Psihoanalizu i Dijalektiku, jer se te dvije discipline po mnogo cemu ispreplicu i nadopunjavaju i time bivaju razumljivije.

Nakon toga prelazi se na meditativne tehnike Yoge i sl-icne, i izucavanje Ezoterije, kojoj u tom slucaju pri-lazite kao otvorenoj knjizi, svakako uz predhodno neza-obilazno predznanje.

Ovo je put kojim tragalac treba ici.

Od samog rodjenja, svaki covjek nosi u sebi bozanski duh, koji je njegov nerazdvojni pratilac cijelog ziv-ota. Kako se razvija covjek, tako se i duh sve vise spaja sa svojim nosiocem, srazmjerno odvajanju nosioca od zemaljskih stvari i povlacenju u svetiste duse. Ovo predstavlja vazan izvor moci za savrsenog covjeka, od-nosno potpunog covjeka.

Trenutak kad covjek kao tragalac donosi odluku da us-postavi Ezotericki kult i tezi svoj Ego osloboditi ma-terijalnih stvari, kao glavni cilj, a koncentracijom misli postize natprirodne manifestacije, koje donose snagu najviseg stupnja, tragalac je time dosegnuo sta-nje potpunosti. On je tada u harmoniji s Beskonacno-scu, sva dotadasnja naprezanja i neizvjesnosti, kojima je bio podvrgnut kao obican, nesavrsen smrtnik, vise ne postoje.

Tako savrsen ili potpun covjek stjece moc razvijanjem misticne snage, koja mu je urodjena, prostor i vrijeme za njega vise ne postoje, on ih ponistava.

Svatko onaj tko misli da ce s malo prostora, uz krace i vremenski brze obrede, ciji je cilj stvaranja moci, postici ono cemu tezi, grdno se vara. Nista se na brz-inu ili " kracim putem " ne postize. Toga nema, to ne postoji.

Iskljucivo strpljivoscu i istrajnoscu, ponekad besko-mpromisnom surovoscu, dugotrajnim napornim radom, stje-ce se razvijena psihicka moc i savrsenstvo duse. Da je tragalac na ispravnom putu, saznat ce sam, on to vidi i osjeca, tu stvarnost, koja se razlikuje od one, koju laici prozivljavaju : ona ima sustinu i mnogo analogi-ja. To je podrucje astralnog putovanja, izvantjelesnog iskustva, vidovitosti i izvjesnih misticnih stanja.

Produbljenim izucavanjem, stalnom promjenom, covjek mo-ze uspostaviti svjesnu vezu s nevidljivim silama unive-rzuma, snaznim podvigom on moze postici neposredno duh-ovno vidjenje, otkriti puteve onostranog i biti sposo-ban njima hodati.

Vi koji u dusi osjecate plamen - predajte dio svojeg plamena i drugima. Neka se naviknu i drugi prenositi ideal sadrzan u rijecima : Dobrota, Istina i Ljepota, sto u zavrsnici tvori Ljubav. Samo tako i na taj nac-in, tragalac napreduje na svom putu ka zvjezdama.
/ Predavanje je odrzano 08. 11. 1997. u hotelu Imperijal, Opatija u sklopu manifestacije EZOTERIKA CROATIKA. /
Borivoj Bukva.



#81 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 28. december 2004, 21:32

:2src: ljepi pozdrav Borivoje:) xDDx mali magarcic , stoji tamo, žalostno me pogleda, ja mu pružam ruku punu trave, a on meni , nasmijano :vragec: iaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa x;)x x:Dx xDDx

#82 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 29. december 2004, 17:07

ja ti obozavam magarce!

jedan moj senryu:

ja i magarac
izlezavamo se u
hladu borova

lp boro :palec: xsrcx
budi to sto jesi

#83 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 29. december 2004, 17:15

:2src: ja volim konje,


volim magarce
volim miris života....

#84 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 29. december 2004, 17:26

nisi ti ni luda, jos da je rasni zdrabac...

sto se mirisa zivota tice, ja sam tu.
bio magarac ili zdrabac!

lp boro :palec: xsrcx
budi to sto jesi

#85 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 29. december 2004, 20:31

arapski rasni žrebac' palme od datla vruce sunce lp :xx!: :palec: x;)x ha ha x:)x x:)x malo se zzezam ja.... al nije loše.... .....

#86 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 30. december 2004, 11:42

slatko je to tvoje zezanje draga principesa,
a sto mislis o jednom neukrocenom pastuvu
ili?

konji u kasu
i livadsko cvijece
na vjetru

trotting horses
and the field flowers
in the wind

imas grobnik kraj rijeke, poznato ti je, a tu
su mjesta drazice i podkilavac. to je polaziste
do planinskog doma na hahlicu podno obruca.
prekrasan planinski dom gdje znam otici preko
vikenda i prenociti. na tom putu susretnu se i
divlji, neukroceni konji, koje mozda ni ljudska
ruka nije dotakla. znaju doci do doma i hranio
sam ih solju iz sake su mi lizali.... nesto prekrasno,
narocito prolaziti pored njih, na putu do doma...

lp boro :palec: xsrcx

http://karolina-rijecka.com
budi to sto jesi

#87 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 30. december 2004, 16:35

:2src: ima vjetra , nema zime
ima nade, nema s kime,
ima vatre, nema drva
ima svega,nema nista.....




lp od principielne x;)x xDDx :2src:

#88 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 31. december 2004, 08:53

ovo je jako ljepo moja draga principielne,
evo i za tebe jedan moj senryu:

Zguzvana u
maratonca jaja.
Sunce ih przi.

A marathoner's
squeezed balls
tanning in the Sun.

ljubi, bata bora. :palec: xsrcx
budi to sto jesi

#89 principesa

principesa
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 055

Objavljeno: 1. januar 2005, 15:06

:2src: sretna nova 2005
puna ljubavi uz lađe na moru


vjetrovi puše...
odnesu misli i mašte
SRETNO BORO.... :2src:

#90 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 1. januar 2005, 19:40

dragi moji prijatelji,

u kratkom vremenu oformili smo okvir ove teme koja ce nas nadam se pratiti
i bit cemo u nju ukljuceni. zelim cuti i vasa iskustva, vizije i dozivljaje. sve ono
interesantno sto nam imate za reci ili poruciti, molim vas ispisite ovdje na ovom
forumu.
na - http://www.pozitivke.net/ preuzeto je sa www.alternativa.hr moj tekst
"kvantna medicina" i preveden na slo. takodjer i tu je prisutna karolina rijecka na
povezavama.

a kako se zna, za haiku se kaze daje POLJUBAC PJESMI ZIVOTA, jos jedan moj
haiku:

u svjetlistu
najunutarnjijeg ja -
prebivam sada

lp boro :palec:
budi to sto jesi

#91 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 1. januar 2005, 19:46

<{POST_SNAPBACK}>dragi moji prijatelji,

u kratkom vremenu oformili smo okvir ove teme koja ce nas nadam se pratiti
i bit cemo u nju ukljuceni. zelim cuti i vasa iskustva, vizije i dozivljaje. sve ono
interesantno sto nam imate za reci ili poruciti, molim vas ispisite ovdje na ovom
forumu.
na  -    http://www.pozitivke.net/  preuzeto je sa www.alternativa.hr moj tekst
"kvantna medicina" i preveden na slo. takodjer i tu je prisutna karolina rijecka na
povezavama.

a kako se zna, za haiku se kaze da je POLJUBAC PJESMI ZIVOTA, jos jedan moj
haiku:

u svjetlistu
najunutarnjijeg ja -
prebivam sada

lp boro  :palec:


budi to sto jesi

#92 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 2. januar 2005, 08:00

malena molbica

neka mi netko odgovori kako da pristupim preinaki jednog mog prethodnog teksta? tekst/pismo je ispisano, a ja trebam ubaciti jednu recenicu ili izvrsiti
ispravak... obicno na forumima pise: ispravi, ili ako se ne varam quote, ili nekak
drugace?... pomognite mi, a bice od pomoci i drugim neupucenim ili pocetnicima
kao sto sam ja.

lp boro. :palec:
budi to sto jesi

#93 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 3. januar 2005, 15:51

Pokušat ću objasniti što je moguće razumljivo (moj hrvatski nije blistav ali nadam se da je bar razumljiv).
Na desnoj strani donjeg ruba tvoje objave trebalo bi se nalaziti dugme +POPRAVI. Klikni na to dugme i otvorit će ti se okvirić za komentiranje ispunjen prethodno objavljenim tekstom. Jednostavno popraviš ili dopišeš ono što treba i klikneš dugme Potrdi spremenjeno objavo.

#94 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 3. januar 2005, 16:36

draga ciccinelle da mi je znati?, u donjem desnom kutu gdje si ti nasla "+popravi"?
nigdje toga nema, imas samo dva prozorcica i to: +citat i " citiraj...

toga "+popravi" nemam, meni se ne pokazuje?

pokusaj jos jednom, sto ti ucinis da ti se pojavi to: "+popravi"? ili drugace kako se
uistinu zove?

lp boro
budi to sto jesi

#95 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 4. januar 2005, 08:09

--- Igor <eia@pu.htnet.hr> wrote:

> Dragi prijatelji,
> zelim vam godinu punu dobrih plodova i realizaciju
> vasih snova.
> Informacija za sve zainteresirane za suradnju u
> realizaciji ekosela u Istri. Oko eko art centra EIA
> postoje tereni (privatni, drzavni, bez vlasnika) za
> ljude koji zele zivjeti u harmoniji sa prirodom.
> Privatni su po 3 E m2 (vise-manje)- sume i oranice,
> postoji mogucnost boravka i u eko centru (po
> dogovoru). Moguce je postaviti kamp prikolice,
> montazne kucice (takvu imamo), sagraditi kazun ili
> neku manju eko kucu. U centru radimo po principima
> permakulture i ucimo se od Majke Zemlje.
> Imamo magaricu- Mora, koze- Pamela i Samanta, pse-
> Luna i Tara i mackicu-Mucka. Imamo vrt u obliku
> mandale,sadnice maslina, vo櫡, kamp prikolicu,
> vrtnu, drvenu, montaznu kucu, solar kolektor,
> cisterne za kisnicu, poljske wc, zajednicku kuhinju
> (ljetnu), stale, sruseni kazun, temelje za okruglu
> kucu (multi centar) (kamen, bale slame, drvo), Sweat
> lodge, divlju ogromnu sumu (drzavna) i puno zdravog
> posla.
> Odrzavamo tecajeve kreativne fotografije, masaze,
> oblikovanja, slikanja, trekinge po energetskim (i
> lijepim) mjestima, shamanske plesove, indijanske
> saune, radionice zvukom, tecaj gradnje prostora za
> vatru (pec za kruh, kamin), gradnje kuce balama
> sjena i sve sto je funkcionalno za bolji zivot na
> ovoj planeti.
>
> Slijedece aktivnosti centra.
> -Wikend-15, 16.1.2005 - treking i tecaj kreativne
> fotografije
> -29 i 30.1. SWEAT LODGE sa Navajo indijancem
> (Manson Richard)
> -oko 8.3. (dan zena)- gradnja prostora za vatru
> -Proslava pocetka proljeca
> -oko 1.5. (dan rada)- gradnja okrugle kuce od bala
> slame
>
> Dobrodosli i volonteri za stvaranje eko art centra.
> Slijedite svojim snovima (isplaca se)
> Svi smo mi jedno
>
> Igor Drandic
> EIA udruga za ekologiju i kulturu
> tel.098 9160650
> e-mail:eia@pu.htnet.hr
> www.eia.hr
> www.inet.hr/~idrandic/
>--------------------------------------------------------------------------------------

posto smo kod ideje stvaranja EKO - sela u istri, eto ideje, kako i na koji nacin tome pristupa nas prijatelj igor drandic. zainteresirani i inicijativni odbor, molio
bih da pogleda i procita ovo pismo.

hvala igoru na pismu uz pozdrav, boro :palec:
budi to sto jesi

#96 coccinelle

coccinelle
  • D član
  • Št. objav: 2 633

Objavljeno: 4. januar 2005, 16:18

<{POST_SNAPBACK}>draga ciccinelle da mi je znati?, u donjem desnom kutu gdje si ti nasla "+popravi"?
nigdje toga nema, imas samo dva prozorcica i to: +citat  i " citiraj...

toga "+popravi" nemam, meni se ne pokazuje?

pokusaj jos jednom, sto ti ucinis da ti se pojavi to: "+popravi"? ili drugace kako se
uistinu zove?

lp boro

U tom slučaju ti na žalost ne mogu pomoći... možda ti status člana ne dozvoljava popravljanje teksta.
Najbolje da pitaš administratora (Marsa ili Mitja) ili uputiš pitanje u temu Tehnično vprašanje (tu je link)

Pozdrav :palec:

#97 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 4. januar 2005, 17:20

draga coccinelle, status clana me odusevljava i zadovoljava, vise od toga meni ne
treba. medjutim ja sam ovih dana s velikim zadovoljstvom prepravio link karoline
rijecke na novu adresu i neke ispise kojima je rok trajanja istekao. kao pocetnik i
ucenik, a to sam bio i bit cu i dalje, ja sam na najednostavniji nacin usao u temu i
omoguceno mi je da se cini sto se zeli. evo za primjer tri linka na kojima sam izv-
rsio te izmjene, ljepo, jednostavno i elegantno nakon razjasnjena kako se to cini
na linku: http://www.anita.f2o.org idi na forum > razjasnjenje je dato za "sank-om" , ili na horumima:

http://www.indigo-svijet.hr/
http://www.astro-art.net/forum/

lp boro :palec: xsrcx
budi to sto jesi

#98 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 5. januar 2005, 11:27

opcije su mnogovrsne i koristite po zelji sto vama vise pase. vladimir drobnjak
nudi nam yahoo, i prilazem vam njegovo pismo. u svakom slucaju inicijativa za
podrsku i pohvalu. moj pozdrav vladimiru, borivoj. :palec:
-----------------------------------------------------------------------------------------
Lunin net je po zmogljivostih in ponudbi zelo omejen, zato predlagam
uporabo Yahoo!-a. V ta namen sem ľe pripravil grupo pod imenom GOZD in
si jo lahko ogledate na spletni strani
http://uk.groups.yahoo.com/group/gozd/ . Tukaj lahko imamo zelo
kvaliteten center za izmenjavo informacij vključno z vodenjem koledarja
aktivnosti, imenikom članov, objavo fotografij itd... Kreiral sem tudi
posebnega uporabnika pod imenom "dgozd" z naslovom dgozd@yahoo.com,
tako
da lahko tudi druątvo samo prejema poąto na svoje ime. Yahoo trenutno
ponuja 250 MB prostora za posameznega uporabnika zastonj, kar je
precej.
Lahko pa kreiramo tudi lastno spletno stran.
Lep pozdrav,
Vladimir

borivojbukva@yahoo.com wrote:

>dragi prijatelji,
>
>vac sam jednom napomenuo da nebi bilo lose da se dopi-
>sujemo preko interneta, tako da ne gubimo vrijeme oda-
>siljanjem poste na desetak ili vise adresa. za to nam
>moze posluziti link > http://www.lunin.net > ides na >
>forum > misli > i pogledaj temu "ja sam ovdje, a gdje
>si ti?" i navali... ocekujem i vasa pisma.
>
>imas jos haiku i karolina rijecka gdje sam ukljucen
>a dalje po vasoj volji i nahodjenju.
>
>ne zaboravi na karolinu rijecku.
>
>http://karolina-rijecka.com
>
>lp boro. :palec:
>
budi to sto jesi

#99 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 7. januar 2005, 02:22

Borivoj naj ti novo leto prinese nova spoznanja in poznanstva :palec: :palec: :palec: .
Ja sam ka mali pao s lipe

#100 borivoj

borivoj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 436

Objavljeno: 7. januar 2005, 08:40

tebi postovani volk k.l. puno zdravlja zelim, srece i para ko u prici u nastupajucoj
2005. godini. :palec: :palec: :palec:
---------------------------------------------------------------------------------------------

Sent: Monday, January 03, 2005 8:37
Jadran Zalokar
> dragi boro
> pozdravi puno gorana
> i zazeli mu i od mene sretnu novu
> neka ustraje u svom plemenitom poslu bez obzira na
> sve ruznoce koje se
> dogadaju
> narocito zbog njih
> lp jadran
> ---------------------------------------------
Sent: Monday, January 03. 2005. 21:47
Goran Susic
Dragi boro,
Zahvaljujem ti na stalnoj podrsci koju nam pruzas i prenosis. Ujedno te molim da zahvalis dr. Zalokaru na pozdravima i preneses mu moje pozdrave i zelje za radosnu i mirnu 2005.
Pozdrav
G
-------------------------------------------------
Pogledajte Novi List, Ahiv, Petak 07.01.2005. pod rublikom "Crna kronika" tekst "Trovacu supova
prijeti do 10 godina zatvora", i pod rublikom "Rijeka" tekst "Glavni krivac je alothona divljac".
http://www.novilist.hr/
-------------------------------------------------
http://www.caput-insulae.com/
http://karolina-rijecka.com
-------------------------------------------------

lp boro.
budi to sto jesi




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0