Objavljeno: 10. januar 2005, 16:53
Hmmm, ne da se mi o Oshotu nakladat tule, vsekakor pa tud premal poznam njegovo delo.
Kolikor sem razbrala, je nekaksen idealist v bistvu, a jaz pa sem ga dojela kar pozitivno, ceprav imam obcutek, da..... hm, tezko je to napisat, ujet v besede... skratka se mi zdi, da do nekje, do neke faze v njegovem razmisljanju se cist strinjam, mi je blizu, potem pa se nekako... hm, prevec 'razprsi', prevec potem odbluzi, nekako...
Vsak energicen clovek, ki ima karizmo in ideje, je magneticen, mu folk sledi in ga tako mnogi ne razumejo, a mu vseeno sledijo.
zdaj da je kdo prevarant - kaj vemo, zaradi cesa? ker ima cash?
saj ga imajo mnogi duhovni vodje..
Izkoristil? Zakaj, s cim?
Tezko je kar takole nekaj zakljucevati - nekdo je rekel, ta je prevarant...
Ce bi se podali kaki linki, mnenja, kaj jaz vem, kot pri sai babi, pa bi lazje dobili kak vpogled sirse.
Mi smo vcasih dost debatiral o njem, par mojih frendov je bilo blaznih fanov, se celo me je motilo malo, ko se mi je zdelo, da so po eni strani ga prevec 'bukvalno shvatili', a po drugi pa so sami potem pa cist kontra kaj poceli....
Mislim da je fora predvsem v tem, da se veliko ljudi SKLICUJE na Oshota, ob tem, da nimajo blage veze o tem, kar osho v resnici sploh sporoca - ocitno.
TO je po mojem 'problem' (ce je kaksen problem).
kao osho je rekel - ja, osho je rekel, ker on tako zivi, recimo...
...
Skoda ker ni Tjayzja okol, on zelo ceni Oshota in poleg tega torej pozna velik njegovega dela (saj je prepleten osho mal po komentarjih tud tule)...
Jaz imam Oshotove karte, pa moram reci, da so kar fajn, nekak je svoje neke sisteme razvijal, v bistvu so pozitivne...
No meni torej on s svojo vibracijo in idejo nic slabega ni dal.
Itak sem jaz tista, ki 'kupujem' ali pa ne.
Pa se nekaj - kaj ste tolk obcutljivi s tisto zrelostjo!
pac - morda ti ne bo nikoli potegnila knjiga, a ocitno te zanima, cigancica, ce si ze tega frenda vprasala, pa oni meni, pa v roki si jo drzala, pa zdaj si temo odprla... torej ti nekaj morda vseen ne da miru tule...
Vcasih ne gre za nezrelost, pac pa preprosto za nehotenje, upiranje svoji osebni rasti (*ne trdim pa seveda, da je tudi v tvojem in tem primeru tako).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso