Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Celulit


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
234 komentarjev na to temo

#76 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 31. marec 2004, 23:09

pih...kdo si pa ti, da bi ti znova svojo lepo ritko kazala... :vragec: x:Dx

#77 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 31. marec 2004, 23:12

Občudovalec lepih ritk.... x;)x x:px :2src:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#78 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 31. marec 2004, 23:25

Aira, tu so sami pokvarjenci.. x:Dx

#79 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 31. marec 2004, 23:26

Bemu....to pa ni fer......občuduješ lepe ritke.....pa si že pokvarjen.......to je krivica, zares...ja :C:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#80 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 31. marec 2004, 23:31

no ze prav....., potem ste pa packi !! x:px

#81 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 31. marec 2004, 23:32

Kul :palec: ......pacek pa sem......rad x;)x x:px x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#82 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 31. marec 2004, 23:34

:palec: x:Dx x:Dx

#83 yamaha

yamaha
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 99

Objavljeno: 2. april 2004, 17:50

Ufa, tole pa je vroča tema za vse x;)x . Pa vsi mate po prav :palec: .
Na žalost celulit ne prizanaša ne ženskam in vse manj tudi moškim ritim :sori: . Zakaj? Res je, dednost igra odločilno vlogo. Med glavne razloge pa se dandanes postavljajo vsi herbicidi, pesticidi, antibiotiki, rasni hormoni, emulgatorji, čiračare dodatki, ki jih mi veselo dnevno popapcamo z našo hranico in popupcamo z našo pupico (sem spada tudi voda) in so v živilih kljub temu, da je na njih nalepka zdravo živilo. In na žalost smo našo rodno grudo (op.p. mati na ravo) že tako zasvinjali, da težko verjamem, da je še kje možno dobiti res bio pridelek. :sori:
Pa brez panike! Celulit bo vedno bolj prisoten v vsakdanjem življenju suhih ali debelih ljudi, moških ali žensk. Zaradi narave našega življenja pa ga na žalost odpraviti ni več mogoče, se ga da pa drastično omiliti.
Vsi pripomočki vključno s kremami, čaji, masažami, aktivnostmi so dobre. Ker pa smo ljudje različni, pa vsakemu ne paše ista žauba. Odvisno je tudi, ali imamo globoki ali podkožni celulit. In še to. Ni vsaka pomarančna koža celulit. Pomarančna koža je lahko odraz poslabšanega pretoka limfe, ker oseba ne pije dovolj tekočine, ali pa je v kratkem času izgubila večjo kličino kilogramov in se maščobno tkivo še ni odzvalo.
Vsakič, ko se spravite na celulit se zavedajte, da je telo iz 70% vode in če želite karkoli izplaviti iz organizma morate popiti velike količinevode (tudi do 4 litre/dan). Proti tej nadlogi ni dovolj samo žauba, celulit zahteva včasih tudi spremembo življenja. :V:

Tudi jaz se s tem bockam iz dneva v dan :C: . Meni pomaga telesna aktivnost, masaža, obilo vode in proticelulitna krema (afrodita ni slaba), x:px pa sex (čist zares mora biti nekaj tudi v zvezi s hormoni, ki se predrmajo med sexom)

Pa lep pozdrav.

#84 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 2. april 2004, 17:56

evo samo še dozo sexa povečam...

#85 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. april 2004, 17:56

Dbest post! :palec: Podpisem. WoW, Yamaha, fino si podala res tole, no! x^x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#86 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 2. april 2004, 18:48

Premišljujem kako naj pristavim še svoj lonček k zmanjšanju celulitisa....
Od vseh metod in nasvetov, ki ste jih našteli nisem zasledila endermologije. To je metoda, ki jo delno priznava tudi medicina, da je uspešna pri zmanjševanju celulita.
Metoda je sila preprosta in neagresivna, Izvajajo jo fizioterapevti in masirajo telo z LPG aparatom. To sta dva valjčka, ki vlečeta kožo in jo na nek način **valjčkata** občutek, je kot bi te nekdo ščipal. Ampak ni tako nadležno tudi jakost se regulira.
Z endermologijo ne hujšaš, zmanjšuje ti pa obseg in pa pomarančna koža izginja. Aparat je bil prvotno zasnovan za bolnike, ki so imeli opekline, ugotovili so, da se jim koža veliko hitreje celi, če uporabljajo to metodo.
Če je celulit bolj zakoreninjen, včasih kombinirajo še z ultra zvokom. Terapija traja 45min. Potrebnih je pa od 10-14 terapij za optimalni rezultat. Potem je potrebno še vzdrževanje 1x na mesec.
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#87 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 2. april 2004, 19:26

In koliko zapravis?

#88 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 2. april 2004, 19:45

Ne bodite preveč razočarane, ampak celulit je le neslan špehec, ki ga vaš organizem ni uspel sproti pokuriti zaradi pomanjkanja elektrolitov.

#89 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 2. april 2004, 19:46

Ne bodite preveč razočarane, ampak celulit je le neslan špehec, ki ga vaš organizem ni uspel sproti pokuriti zaradi pomanjkanja elektrolitov.

smo pricakovali kaj takega od tebe ... x:Dx
x;)x

#90 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 2. april 2004, 19:48

Ne morem verjet x:Dx x:Dx x:Dx

#91 ZNOVA

ZNOVA
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 909

Objavljeno: 2. april 2004, 19:50

x:Dx x:Dx
x:Dx

x;)x

#92 kiki7

kiki7
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 118

Objavljeno: 2. april 2004, 19:57

tole sm pravkar našla, pa se mi zdi da bo kar res!

http://www.zdravoziv...p=clanek&id=102

#93 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 4. maj 2004, 17:00

Nekaj iz zadnje Vive:

Res je, imam celulit. Ker se cenim.

Poletje bo vsak čas tu. In z njim tudi doba razgaljenih teles. Na mojo veliko žalost bo na ulicah bolj malo razgaljenih moških, kajti poulični nudizem je, kot kaže, popolna domena žensk. Saj ne, da imam kaj proti razgaljenih ženskam, le zdi se mi, da se vsi ti popki, gola stegna in migajoči joški ne ponujajo na ogled zaradi kakšne posebne osvobojenosti ženskega spola, ampak prej zaradi nekakšnega čudnega prepričanja, da je ta novodobni ekshibicionizem sestavni, če že ne bistveni del ženskosti. Da se torej žensko telo ponuja "kadarkoli, kjerkoli". Razgaljena ženska je postala najbolj izkoriščan predmet v modernem kapitalizmu. Bolj od razgaljenega ženskega telesa je vsestransko uporabna samo še kakšna krava. Meso, mleko, usnje, kostna moka, milka in kar je še tega.

Z žensko goloto danes manipulirajo na tako rekoč neomejeno število načinov, od grobo fizičnih do prefinjeno, subtilno psiholoških. In denar priteka sam od sebe. Preden je globalna industrija ženske slekla in jih pripeljala na ulice s prekratkimi krili, pretesnimi čevlji in premajhnimi modrci, jih je morala temu ustrezno mentalno obdelati. Najprej so ženske prepričali, da je napredno, prav in primerno, da ima prav vsak mimoidoči prost pogled na njihove joške. Potem so jim dopovedali, da noge niso za hojo, marveč za stopicanje in natikanje na hodulje, ki so spredaj zašiljene, zadaj pa najmanj deset centimetrov nad zemljo. Nakar so ženskam nadeli krpice, ki naj potrdijo, da imamo ljudje veliko skupnega z opicami, tudi te si namreč ne prikrivajo spolovil. Zlasti pri sedenju je mednožje pri obeh vrstah povsem razvidno.
Da podobnost ne bi bila preveč očitna, je bilo treba žensko samico
prepričati še v potrebnost britja. Vsake kocine na vsakem delu telesa. Obrite pazduhe so za žensko menda še posebno pomembne. Ves čas pa je bil poseben poudarek namenjen njenemu prehrajevanju. Ali bolje: prepovedi hranjenja. Ženska ne sme jesti. Če pa že jé, mora pojesti nekaj lahkega, "light". Pije pa lahko ustekleničeno vodo. Kajti v nasprotnem primeru bo plačala visoko ceno svoje požrešnosti. Postala bo debela!! Celulitična!! In že je tu vojna napoved vsakršni maščobi. Ženske maščobne celice so nekaj odvratnega in izdajalskega, saj razkrivajo slabotno, nestabilno in labilno psiho, ki se nagiba k lenobi in nedisciplini. Treba jo je izsesati, uničiti, vanjo globinsko prodirati, mazila in kreme pa je najbolje kombinirati z masažo, ki temelji na principu drgnjenja, gnetenja, ščipanja.

Ženske naj sovražijo svoje telo, ki se nagiba k prehranjevanju in zlasti k sladkanju, a tudi svojo psiho, ki včasih išče svoj mir v meditativnem prežvekovanju. Dele telesa, ki so narejeni tako, da jih rado zalije salo, pa je sploh treba preščipati, preznojiti in izstradati. To zlasti velja za vse, ki se že utapljajo v oblinah in pomarančni koži. Kot pravijo napotki neke reklame, ki jo te dni nenormalno pogosto predvajajo na televiziji, si morajo takšne debele nemarnice svojo zamaščenost dosledno postrgati s telesa in to marogasto kožno plast odreti s sebe. In šele pod to nesnago se skriva prava ženska: sestradana zapeljivka s koščeno ritjo in odrtim, izdrtim, izščipanim celulitom.

Potem so tu še gube. Famozne črte, ki jih čas vpisuje na obraz. Vrat. Roke. Dekolte. In še kam. Tudi meni se je milo storilo, ko sem tam po petintridesetem letu opazila, da imam nekam nesorazmerne veke, da zvečer nekam motno gledam in da po žuru še dva dneva v ogledalu namesto oči vidim siva podočnjaka. Kar nekaj časa sem potrebovala, da sem izustila krute besede: Ena veka je "rahlo" povešena! Stanje je torej takšno, da se nagibam k podočnjakom, okrog oči se mi delajo gube, gubam se tudi po licih in imam povešeno desno veko. Takšna stopam proti koncu svojega tretjega desetletja. Saj ne rečem, da sem imuna na takšna in drugačna olja ter mazila, ki naj bi mi napela kožo in dvignila zadnjico. Poskusila sem že veliko "čudežev": hladilne in zategovalne maske, serum za pred spanjem in po njem, nočno in dnevno kremo, takšna in drugačna olja in mazila, ki naj bi mi napeli kožo in dvignili zadnjico. Rezultat? Brez zveze. Ne deluje. Kako
bi tudi delovalo? Štiridesetletnica pač ni petnajstletnica, tako kot petnajstletnica ni
dojenček.

Sicer pa dobivajo celulit in ženske gube razsežnosti pravcate nacionalne katastrofe, o pomanjkljivostih moškega telesa pa nič. Razen kakšnega prevelikega vampka se zdi, kot da je moško telo popolno, čudovito. Nisem še videla niti ene reklame, kjer bi iz moškega odirali plasti maščobe ali bi mu v zamaščen vamp zatikali ščipalke, da bi se bolje videlo, kako degeneriran in odvraten je v svoji pogubni debelosti. Ali reklame, kjer bi si kak moški vztrajno vtiral kremo kamorkoli že ter se hvalil, kako dobro si je zgladil vrat in odpravil mozolje. Se moška koža ne "izsušuje", guba, stara? So moške maščobne celice vredne več od ženskih? Kot da ni tudi moško telo podvrženo "okvaram". Na primer plešavosti. O. K. Celulit je nekaj neestetskega in pogojno pristajam na trditev, da je celulitična rit grda. Ampak tudi moška pleša je nekaj hudo grdega. Gologlav moški ni prav nič boljši od celulitične ženske. V bistvu je še na slabšem, kajti jaz lahko svojo skrivnost prikrijem in je ne razkazujem, pleša pa je pleša. Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi vsa ta industrija in oglaševalska mašinerija moške pleškote forsirala in demonizirala tako, kot to počne s celulitičnimi ženskami. Če nič drugega se pleškoti ne bi mogli več norčevati iz debelih žensk!

Poletje se torej bliža. Tri četrtine ženskega sveta že tri mesece strada, telovadi, se voska in mazili. Jaz ne počnem nič od tega. Jem, kar mi paše, ker se po napadu požrešnosti počutim bolje in ker mi čokolada dvigne razpoloženje. Ne telovadim, ker v fizičnem naprezanju niti najmanj ne uživam, znojenje in sopenje pa v meni vzbujata odpor. In niti tolarja nisem zapravila za gnetenje stegen in ga tudi ne bom. Po razgretih ulicah se bom v poletnih cunjicah sprehajala natančno taka, kot sem. Z vsemi gubami in gubicami in z vsemi maščobnimi oblogami. Ne bom si nategovala kože in ne bom si ščipala stegen.

Zakaj ne? Preprosto! Ker se cenim! In ker mislim, da je treba že enkrat izstopiti iz tega norega celulitičnega in plešastega sveta. Ves ta boj proti celulitu in gubam je nateg brez primere, kovanje dobička iz naivnosti in iluzij. Pri vsej stvari pa je najbolj krivično to, da naj bi bile estetske okvare in staranje nekaj, kar je zelo slabo zgolj in izključno za ženske. Tako kot so v pravljicah stare ženske vedno čarovnice, stari moški pa modreci. Starost moške plemeniti, ženske pa iznakazi, tako nekako. Halo???


#94 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 4. maj 2004, 21:31

uau, tamara :2src: x:Xx x:)x x;)x :palec: x:Dx :palec: ...sem kr brez teksta...ja in mi si mislimo, da nismo zmanipulirani z estetskimi merili neke minljive civilizacije x:Dx
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#95 Uma

Uma
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 310

Objavljeno: 6. maj 2004, 12:53

Tamara! Totalno dober članek! :palec: :palec: :palec:

#96 SmartyM

SmartyM
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 6. maj 2004, 21:16

Hudo dober članek!Hvala Tamara x^x :palec: .

#97 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 6. maj 2004, 21:25

Meni tudi :palec: x8Dx članek. Zato pa sem ga skopirala še semle, da bi ženskam enkrat kapnilo in da bi se osvobodile teh frustracij in bremen... ker se mi zdi, da je vse več tega... :xx!:
Pišuka, gledam mojo 10-letno hči, ki ima še čisto otroško postavo (normalno!), pa se že postavlja pred ogledalo in gleda, če ni slučajno v pasu predebela! :eek: Pol pa reče, da ne bo jedla večerje, ker noče biti debela! xrolleyesx Jao, jao!

#98 tashyka

tashyka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 543

Objavljeno: 7. maj 2004, 08:55

Zajtrk pojej sam,
kosilo deli s prijateljem,
večerjo daj sovražniku. x^x (pa ne bo problemov) x:Dx :palec:
NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM...

#99 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 7. maj 2004, 09:08

Starost moške plemeniti, ženske pa iznakazi, tako nekako.

:vragec:

ja...nego....kwa si pa mislla
mal okol poglej.....hehe

666 zlomkou...tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#100 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 7. maj 2004, 11:00

Zelo dober clanek, parkrat sem se glasno smejala! :palec: x^x
Nocem bit tecka, vendar vztrajam, naj bo naveden vsaj avtor clanka (ceprav sicer itak ne maram, da se celi clanki prepisujejo od nekod oz. celi texti, pa ceprav podpisani - ampak saj gre za forum in tudi dvomim, da bi kdo prebral, ce bi dala samo kak link (ce sploh obstaja to na netu) - ampak avtor pa vseeno mora bit, kot tudi, da je clanek iz Vive.

Pridna Tamara, da si dala, tole pa prosim res vse, ki bi morebiti hoteli kaj takole postniti, da upostevate. Hvala. :palec:

Imam pa na clanek eno pripombo; tole me je 'zmotilo':

...Nisem še videla niti ene reklame, kjer bi iz moškega odirali plasti maščobe ali bi mu v zamaščen vamp zatikali ščipalke, da bi se bolje videlo, kako degeneriran in odvraten je v svoji pogubni debelosti. Ali reklame, kjer bi si kak moški vztrajno vtiral kremo kamorkoli že ter se hvalil, kako dobro si je zgladil vrat in odpravil mozolje. Se moška koža ne "izsušuje", guba, stara? So moške maščobne celice vredne več od ženskih? Kot da ni tudi moško telo podvrženo "okvaram". Na primer plešavosti. O. K. Celulit je nekaj neestetskega in pogojno pristajam na trditev, da je celulitična rit grda. Ampak tudi moška pleša je nekaj hudo grdega. Gologlav moški ni prav nič boljši od celulitične ženske. V bistvu je še na slabšem, kajti jaz lahko svojo skrivnost prikrijem in je ne razkazujem, pleša pa je pleša. Me prav zanima, kaj bi bilo, če bi vsa ta industrija in oglaševalska mašinerija moške pleškote forsirala in demonizirala tako, kot to počne s celulitičnimi ženskami. Če nič drugega se pleškoti ne bi mogli več norčevati iz debelih žensk! ...


Prvic, moski so se zaceli briti pod pajsko, uporabljajo disave in celo ze kreme proti gubam!
Torej moski z vampi, ki se vlajajo s pirom in vse tole je ze pase, uporabila pa je v clanku pleskote, da ima neko protiutez pac, da je bolj 'tapravo', da imamo (zenske) se nek argument, neko sco finto - evo vam, vidite!
In ce naj tipov ne moti celulit in vse tole, pa kaj ga srackate babnice potem in naprej mecete pleso?
S tem samo rolas dalje zacaran krog.

Sicer pa - kul clanek, a morda pa malo prevec 'duhovit'... Pa za pikrich 'preuporniski' - avtorica se slisi tako, kot da sicer misli oz. celo pravi, taka bom, kot sem, pa konc, ker nocem svicat in se matrat, ampak slisati je pa nekoliko napadalna oz. kot da jo pa malo pa vseeno nekako moti njen celulit?
Poleg tega pa pravi, da je tudi sama vse probala... je torej cutiti tudi nekoliko zagrenjenosti tule?
Me se zanima, ce se brije po nogah in seveda pod pazduho in ce poleti nosi izkljucno dolge hlace in kikle in plahte.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0