Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Lilit


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
283 komentarjev na to temo

#201 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 3. januar 2011, 17:42

Mislim, da sm napisal planetoid, ne asteroid.

Sicer si pa žal sedaj vse malčk pomešala. Nisva govorila o Hekati, temveč o Lilith - Black Moon.

Zlo na kratko še zadnjič pojasnim.

Ti vztrajno govoriš o temni strani Lune, tisti strani ki jo ne vidimo. In zamenjuješ to stran ta prave naše Lunce z eno drugo, tapravo Black Moon, ki je kot rečeno nekje med zemljo in točko, ko je prava Lunca najbolj oddaljena od zemlje.
Zdej potrdu sm ti, da ma prava, naša Lunca četrto fazo, k so jo mitološko imenovali po tebi, in nekateri tut mitološko poimenovali Lilith. A to prava Lilith ni.

Prava Black Moon, oziroma Lilith, oziroma to kar se kot Black Moon - Lilith kaže v naših chartih je una med zemljo in točko največje oddaljenosti prave Lunce od zemlje.
In ona ma vse tiste lastnosti o katerih sm pisal.

Ti mi pa tu pišeš o pravi Lunci. Neki si zamešala. x;)x

Upam da sedaj kapiraš point. x:)x

Kokoteeeeeeeeeeeec!! Jaz sem se toliko namucila, da ti predstavim dejstva iz mitologiji, ti me pa deklasiras kot so deklasirali ubogega Plutoncka.Objavljena slika

Kokotec, se enkrat in zadnjic. Prvo si preberi nekaj o zgodovini mitologije in potem, ce zelis, me kar deklasiraj, ampak z dejstvi!

V resnici nesporazum med demonsko lilith in Veliko Mati Hekate (ki oznacuje Crno Luno, kot je znano...lahko jo imenujes tudi Black Moon, ce zelisObjavljena slika), ni zrasla na mojem zelniku (ker ga pac nimam), ampak je velika debata prav med priznanimi astrologi, ki po veliki vecini mislijo kot jaz.

Opazam, da imas posmehovalen odnos do Lune...mogoce ker jo ne stekas. No, pa mi povej katere lastnosti Luna ponazarja v astrologiji. HAHAHAHA

Kokotec, tako se mora odvijati debata. Z dejstvi!

Ce Crna Luna nima nobene zveze z Luno, zakaj se imenuje po njenem imenu...saj! Luna ima 4 faze...med temi tudi crno, a ne? Drugace bi se imenovala Crni Neptun, itd...

Saj ne da sem feministka, ampak kvazi...ko me nekdo razkuri!Objavljena slika

A zdaj stekas point?!Objavljena slika Ponovi za mano, Kokotec: DEJSTVA!

#202 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 3. januar 2011, 20:17

A zdaj stekas point?!x8Dx Ponovi za mano, Kokotec: DEJSTVA!


Oki draga Hekate. Pa dejva o dejstvih. x;)x

Ti govoriš o Pink Floydih, govoriš o Dark Side Of The Moon. Naše Moon, tiste k jo vsak dan vidimo pretežno zvečer na nebu.

http://www.youtube.c...h?v=QmjS37zDbPY

In ja, tista tmna stran meseca je burila od nekdaj domišljijo starih ljudstev. Pripisovali so ji marsikaj, to in ono. Tut so jo poimenovali Lilith, a draga Hekate, tu se stvar nekoliko zakomplicira. Namreč, eni so naši, tej zgoraj navadeni temni strani meseca pripisovali ime Lilith, eni so pa eni drugi črni luni. Tu je point. Ni sam ena. Več jih je.

Prvi primer : astrolog Walter Gorn Old - Sepharial, priznan kot eden vidnejših astrologov 19 stoletja je dal Črni luni ime Lilith po bitju ki je bilo pri Asircih poznano kot Lilitu, pri Židih kot Lilah ( noč ). Zgodba o njej je itak samo mit, k se vleče iz tistih časov do danes. Po eni od verzij je bila Lilith prva Adamova žena, a ni bila narejena iz Adamovega rebra, niti iz zemlje kot zmotno pišejo, temveč iz umazanije in mulja. Iz njune zveze so bili rojeni mnogi zli duhovi, od katerih še najbolj izstopa po mojem Asmodej. In vseskozi je bila Lilith nesramno dobri, rajcajoči, dolgolasi, zlobni duh noči, ki je spal z moškimi in jih od takrat dalje naredu inpotentne, ker nobena druga šjorca z njenimi čari ni mogla parirat. In to se je vleklo od Sumeriske, Babilonske, Asirske, Perziske, Židovske, Arabske........pa do ne vem še kake mitologije. V glavnem vsako od teh ljudstev ji je še kaj pripisalo, dodalo, tk da ma ona izključne zasluge za rojstvo čarovnic, vampirjev, demonov, gnomov, vilinčic in ostalih bitji, nanavadnih za ta svet. Bila je Feničanski kult, ki je nastal najbrž iz Babilonskega Istarja, po katerem je bila Lilith boginja Lune, čarovnije in plodnosti. Pol so jo malčk zjajčkali Židi in sploh mračni srednji vek, k so jo vrgli vn iz biblije in ji pripisali da je kača, ki je Evo silila v greh z uno japko al kaj je že blo? Tk da ja, poleg vsega ostalga je bla Lilith tut tmna stran naše Lunce, konkretno četrta faza imenovana Hekate po tebi. x:)x Predstavljala je duh trojne vesticije boginje, najstarejši kult plodnosti.

No, do tu vse lepo in prou, če ne bi blo še kake druge teorije. In drugih mitov. Namreč vzporedno s tem, je pa veljalo neko drugo prepričanje, da Lilith niti ni temna stran naše Lunce, temveč kar cel planet temne lunce. Skratka, neka druga Black Moon. In so jo iskali, in so jo iskali, ........Naj bi jo prvi zagledal Piccioli leta 1672 al neki tazga. On je odkril med drugim Jupitrove pege ( Cassini ). Spet jo je videl 1675, pa tm okoli 1700. In tko enih 23 krat.......No, ker je jo videl, ji je normalno izračunal efemeride. In so jo pol še drugi gledali, jo iskali........nazadnje je bla baje videna 1926 kako je neki srebrnega prešlo preko naše Lunce in to na 0,08 škorpjota. A če se pogleda efemeride za takrat se ugotovi, da je bla takrat Lilith dejansko v Vagi. Tk da kdo ve kaj so uni vidli?????
O tej Lilith, torej posebni in samostojni Black Moon, tej, k je, kot že povedu, v naših chartih in se nahaja nekako na polovici razdalje med zemljo in skrajno točko, ki jo doseže naša Lunca ko je od nas najbolj oddaljena, so pisali res mnogi ugledni astrologi, eni so rekli da je vse skupi utvara, drugi trdijo da ni, njen vpliv je ubčutit, videt jo pa ni. Tombo, ki je odkril Plutkota jo je iskal 40 let pa nič ni našu. Zato pa so se pojavle kasneje teorije, da lahko gre za kozmični prah, zgoščen plin, ali celo ostanek eksplozije Atlantide. Bejž vedet. :o|o:

Tk da evo, tu je zdej vse kar ti jst lahko povem, kar sm nekako zasledil. Ti trdiš da je Lilith po prvi teoriji delček oziroma faza naše lune, jst pa to, da je Lilith samostojna črna Luna in to maš v vsakem chartu in ker osebno preučujem njen vpliv ti lahko tut zagotovim da ga ma. Ne vedno, ne na vsakega, ker je kot nekaka tempirana bomba, čaka na svoj čas da izbruhne, da zasije v vsej svoji moči. Pr nekaterih bolj dovzetnih pa deluje kar nekako skoz.

Kaj še? Ja....ni bil moj namen tebe kakorkoli deklasirat, niti najmanj. Hotel sm ti samo povedat, da tisto kar vidiš kot Lilith v chartu ni tisto kar si o Lilith brala v legendah in mitih. Sorč če je tako zvenelo, da mam karkoli proti tebi, kr nimam.

Ne draga. Niti v sanjah nimam posmehovalnega odnosa do lune. Še posebno ne jst. Moja Lunca je v levu in pol veš da mam zelo, zelo spoštljiv odnos do nje in ji v astroanalizah pripisujem tut ful velik pomen. Še veš ne kako velikega. Le za razliko od tebe smatram, da je Luna Eva, ne pa Lilith. Mislim pa, no, prepričan sm, da jo kar štekam. x:)x Sploh ne vem kaj bi ti o njej povedu, ker je ful tega o njej za povedat. Če začnem pisat vse, kar o njej vem, ne bo zadost ta tema, bi morali kar posebno od nje odpret. Pa še ni mi do dolgega pisanja, kar pa pravkar nastaja s tem odgovorom. Ti povem le malenkost, najvažnejše najbrž. Lunca je eno učke neba. Drugo je Sonček. Z njo so povezani vsi ljudje in dokazljivo se po njenih menah menja utrip sveta. Dviguje morje gor pa dol za pol metra in več, prav tako človeške tekočine in našo zavest, slutnje čustva, strahove, intuicijo, spremembe. Bl važna je pr šjorcah, brez nje bi bilo življenje monotono, dogočasno, pravzaprav ga sploh ne bi bilo. Ker ona vpliva na atmosfero, vreme, zaradi nje mamo morje, vodo, naravo, brez nje in sonca lajfa ne bi blo. No....oki, tut ne brez dobrih šjorc in vina, a oki, to je že druga štorja. x:px

Črna Luna se imenuje po Luni zato, ker je njen antipod. Vsaka ženska nosi v sebi oba principa. Luninega in Lilithinega. Oziroma enostavneje : Evinega in Lilithinega. Lilith je nagonski, zemeljski del ženske, živo utelešenje Adamovih strasti, želja, hrepenj. Predstavlja tisto lastnost ženske, ki se upira temu, da bi bila samo po sebi umevna, nek objekt za izživljanje in praznjenje. Ona želi enakost in istovetnost v smislu združenja, a tudi svobodo misli in dejanj. Ona je smisel ženskega ega v procesu individualizacije, ki se lahko razvije samo ko je sama, brez da daje na ukaz, brez da mora za koga skrbet. Princip ljubosumnosti na Evo, ki je v moškem objemu.
Eva nasprotno je pa prikovana na moža, otroke, družino, a je kljub vsemu ljubosumna na Lilith. Ker nima strasti, ker ni svobodna, ker ne more vsega kar zapustit in it. Eva, un tvoj princip raka, Lunce, se vidi pr tistih šjorcah, k majo infantilno potrebo da ljubijo, da so ljubljene s strani moža, očeta. A te potrebe jo dušijo, spoznava svoje skrivnosti, svoje strahove, hodi po trnjevi poti iščoč svoj izvor življenja.

Kolikor je Lunca kraljestvo sanj, fantazije, romantike, toliko je Lilith kreativna moč ustvarjanja, rojevanja. Za razliko od Lunce, k sama sebi ni potrebna, temveč sebe zanika zaradi ugodja drugim, so Lilith drugi zavrgli, a sama sebe se nikoli ni. Dokazala je sebi in drugim, da je neprecenljiva, da je dost več ku Mastercard. x8Dx

Kontroliraj se malčk. Nimaš kaj pizdakat za vsako bedarijo, če ti kaj ni prou. Mamo že puhn kufer raznoraznih feministk, ne rabmo še tebe. :vragec:

A zdej sm štekal piont????????? :eek: Al moram še kaj ponavljat za tabo? x:o)x


Bodi pridna. x^x


P.s. : Free sorč, nism zanalašč delu konkurenco. Obljubim da ne bom več, sam me je ta babnca tolk razpištolila, da sm ji mogu povedat svoje........ x:Ix

#203 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 3. januar 2011, 21:44

Dober vecer, Kokotec! Si se le zbudil.Objavljena slika

Saj veliko tistega ki pises je res, ampak ne vse. V marsicem se bi lahko ugriznil v jezik, saj govoris o principu zenske v kateri obstajata dve plati, ki jaz prepisujem temni in svetli plati Lune...obstajajo Raki z mocnimi elementi v tem znamenju a nikoli, ce zenske, ne rodijo oziroma ustvarijo druzino. To so stare vraze, ki rade verjamejo v lep svet, miren in v vecnem narocju mamice.

Sam pravis, da je zenska pod vplivom Lune...torej ni samo materinska, ampak lahko prav nic, saj ima tudi tisto temno plat. Ne vem od cesa je odvisno, ampak to se kaze se predvsem v zahodnem svetu, kjer ima zenska, tudi Rak, vec svobode odlocanja. Lahko ostane materinska v smislu da rada brani svoje najdrazje a ni receno, da to poenostavljeno pomeni da je sluskinja moskemu.
Odvisno, od mnogih dejavnikov seveda, a ce pomislis so se monoteisticne vede tako branile pred to "ubogo" Lunco da so uvedle ene vrste prisiljeno porocno pogodbo...
Druzba pa je patriarhalna zaradi zenk-mater ki tako ucijo svoje otroke, ki se ji moski povecini tako smilijo, da rajsi pohodijo svojo enako. Monoteisticne patrirhalne religije obstajajo zato da se drugi spol (moski) lahko vsaj malo brani pred mocjo zenskega (Velika Mati)...veliko zenk to odobrava, ker je zenska po naravi mati in bolj custvena in se redkokdaj spravi nad slabse, samo nad sebi enake, torej nad druge zenske. V tem smo zenske grozne a kazemo podzavestno svojo moc. To je psihologija, ne feminizem....prej sem se samo salila. Jaz sem pac taka oseba, da rada gleda v duso stvarem in ljudem, torej tudi druzbi in njenim dinamikam. Tudi meni se smilijo moski. Ne me slabo razumeti, ampak vecni otroci so moski, ne zenske, ki rabijo vecno mamico, Veliko Mati, drugace si ne znajo niti zavezati kravate...torej, ko ti navajas da sem jaz otrocji Rak, mogoce si le malo falil...navsezadnje me ne poznas, kot jaz ne tebe.

Sicer, Lilith jaz vidim, tako kot jo opisujes, bolj vezano na Pluton.

Ves kaj sem te hotela vprasati? V katerm znaku si pa ti rojen?Objavljena slika

#204 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 3. januar 2011, 22:05

Se nekaj... Lilith je zame poosebljanje Plutona, ki ga jaz vidim kot zenski planet. To kar si rekel o Evi in Lilith, glede tega, da je Lilith zvesta sebi...to nebi vedela. Mogoce tezko sprejema svojo lunino plat narave, saj se v Skorpijonu Luna slabo znajde. Rak, pa recimo, uziva v svoji druzini, ceprav nekdo lahko to vidi kot prisilo, Rakica v tem ne vidi nic slabega...saj se ji svoj partner smili in ona cuti potrebo da ga zavaruje, kot Mati Narava...odvisno kako gledas na materinstvo. Le ta ti lahko daje obcutek nadmoci.Objavljena slika

To temo je popravil/a Hekate: 3. januar 2011, 22:06


#205 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. januar 2011, 02:03

Kokotec, pih!, to pa je post! x^x :palec:
(tud komad je x^x x;)x)

Oba sta fajn pisala oz. je fajn debatka. :palec:

(btw, sem trmasto in vztrajno iskala temo, k se mi fržmaga, da je kar ni, pa je nisem našla, tud k sem šla pogledat objave/teme od Mimi xDDx... jebiga...)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#206 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 4. januar 2011, 03:19

Kokotec, pih!, to pa je post! x^x :palec:
(tud komad je x^x x;)x)

Oba sta fajn pisala oz. je fajn debatka. :palec:

(btw, sem trmasto in vztrajno iskala temo, k se mi fržmaga, da je kar ni, pa je nisem našla, tud k sem šla pogledat objave/teme od Mimi xDDx... jebiga...)


Hvala Marsa. Cenim tvojo pohvalo. xsrcx

#207 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 4. januar 2011, 04:23

Dober vecer, Kokotec! Si se le zbudil.x:)x


Ja si me pa res zbudila draga. x:)x Hvala bogu k je blo vsaj dokaj nežno. x;)x

Tistemu, kar ti pripisuješ temni in svetli plati lune lahko zaradi lažjega razumavanja od sedaj naprej komot rečeva Lunca in Lilith. Tk, zaradi lažjega razumevanja pa zaradi tega, kr je tko dano tut v chartih. Če se strinjaš seveda. :ermm: Kr končno sva v astrološki temi. x;)x

BTW, nism vedu sploh, da si rakica. Zato ti tolk o tej tvoji šefici razglabljaš. ;) V bistvu sm po stilu pisanja in vsebini nekako sklepal, da maš Lilith v raku. No, po današnjem pisanju pa še, da je tvoja Lunca najbrž bl zemelska, po možnosti v dvanajsti al na ascendentu. w:Iw No....ugibam.....nism spet tolk prepričan. x:o)x

Tiste dve plati k jih pr šjorcah omenjaš sta tko pravzaprav Lunca in Lilith. Zdej če šjorca, k je po sončku rakica nima familje oziroma nima otrok, se to v chartu vidi po dosti stvareh. Predvsem je tu res važna Lunca v aspektih s Satkotom, pa Venerca kvadrirana s Satkotom, pa Neptun če je v sterilnih znamenjih..........ker je tu tema o Lilith naj povem le še zanjo. Tut ona na to vpliva, če je naprimer v škorpjotu v konjunkciji s Satkotom...........
To, kolk je zasedeno znamenje raka v njenem chartu pa ne vpliva na plodnost lih.

Vsekakor se strinjam s tabo, da nobena moderna ženska po defoltu ni podložna svojemu možu, vsaj tako kot nekoč v starih časih ne. Kar je dobro. Saj podložnost v končni fazi pomeni tut malikovanje nekoga, torej to pol ni več tist zdrav odnos ljubezni in razumevanja pa hotenja med dvema. Temveč neka prisila pa dominacija nad nekom. Kar nikakor ni oki.

Glede ver je nekako tako ja, kakor si ti napisala. S tam da je bla cerkev zainteresirana da se formira družina z moškim kot glavo družine in žensko, ki bo rodila otroke in prisilila moža, da se bo udeležil nedelske maše, da bo cerkev tko mela občinstvo.

Za muslimansko vero bi pa reku, da je monogamnost nastala zaradi njihovega zaničevanje ženske, zaradi njihovega dojemanja ženske kot objekta, kot služkinje, da bi jo s tem degradirali in onemogočli javno udejstvovanje in razmišljanje. Bi reku, da se za tem še najbolj skriva moška nemoč, zafrustriranost in priznanje, da jo drugače niso zmožni obvladat, oziroma niso zmožni z njo enakopravno živet.

Naj se ti nikar ne smilijo moški. O njih maš žal stereotipsko mišljenje. Še zdaleč niso vsi mamini sinčkoti in sm pa tja si znamo celo zavezat kravato. ;) No, poenostavljam a če si slučajno kdaj na kakga neubogljenčka nabasala vedi, da je to izjema, da taki niso večina. Končno pa vsak ma svoje pluse in svoje minuse. Nihče ni idealen in nihče ne zna vsega. Zato pa rabimo drug drugega, da skupaj naredimo ta svet lepši, prijaznejši boljši. Neki znam jst, neki ti, skupaj lahko ustvariva vse kar si zaželiva. Vsak posamezno pa zlo zlo težko.

Tvoje posmehovanje, al kaj že je, glede otročjosti moških.......ah...........

A veš ti to, da je neki najlepšega, če nekdo zna svojega otroka v sebi pokazat, ga izživet, seveda v svojih mejah. Ko je bil naš svet ustvarjen ni blo sploh mišljeno, da mora bit resen, zategnjen, po reglcih, devičji nekako. Življenje je tut igra, ljubljenje dveh je tut igra, skupno kuhanje večerje je lahko tut igra, sprehod po peščeni plaži bosih nog in držanje za rokce je po eni strani lahko tut otročje, a zna bit ful lepo, doživeto, romantično. Čeprav se za rokce držijo otroci v vrtcu na sprehodu. A ne sam oni........x^x

Dvomim močno, da sm kje navedu, da si otročji rak, k sploh vedu nism da si rakica, še manj sm te vzel za otročjo. Deluješ mi še preveč resna. :ermm:

Lilith vidiš vezano na Plutkota. Ja in ne. Najbrž vidiš tako zaradi seksa, intenzitete, moči in globine pr njej. Pa v množičnosti odnosov ki jih je imela. Pa v maščevanju ker je bila izgnana. A sm ti pa tut že razložu, da Lilith deluje po principih dvanajste hiše, ker ma vse danosti tut dvanajste hiše. Sploh je pa tisto glede seksa in škorpjotov bl mit kot karkoli druzga. :vragec: :vragec: :vragec: Ni za verjet, a razen škorpjotov znajo seksat tut druga zodiakalna znamenja in nekatera celo presenetljivo dobro. Sploh je pa Plutko samo intenzivnost samega seksa, umetnost ljubljenja je pa kje drugje zapisana.

Rojen sm v znamenju ribe.

Smotka, kaj ti to pišeš o Plutkotu???? :wOOt: Da je ženski planet? :wOOt: A si zmešana? Takoj zbriši to da kdo ne vidi. Pa ti moškost napadaš v samo srčiko, v bistvo vseh bistev. Ej, pa ne moreš tako, Plutko je višja potenca Marsa, energija potentnega falusa k je pred tem, da pokaže boga ubogi ženski. Če to tipčkom vzameš, kaj jim pol sploh še ostane? :ermm: Mislm, ej, dej, lepo te prosim, nehi s takimi.......xOOx


Če se rakici njen partner smili, pol je skrajni čas da zamenja partnerja. Ker če je to vse kar čuti do njega in sploh če je to v razmerju prisotno, pol bog pomagi. Mučita sama sebe. Dost bl mu bo pomagala če ga zapusti in mu omogoči, da si najde enakovredno partnerko, tako, k ga bo sprejela tazga ku je in ji bo to všeč. Usmiljenje raje prepusti sestram usmiljenkam v kakem samostanu. x;)x Tut nadmoč nima kaj iskat pr materinstvu in družini. A ni boljš, da so vsi ku Benetton. Vsi enaki, vsi enakopravni? w:Iw

#208 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 4. januar 2011, 06:16

Marsa, a si ti tudi Ribi?

Joj, Kokotec...res da imam Crno Luno v Raku. Saj sem na cajte kar grozna s svojimi izjavami a rada pridem dejstvu do dna.

Kje imata pa vidva Crno Luno?

Glede Plutona, mislim da je to posebna energija, energija ki ni vezana na falus, kot je denimo Mars. Je veliko bolj globoka. A v tem nebi razglabljala v tem postu, ker lahko zaidemo mimogrede v Hades.Objavljena slika


12.hisa je zame podlozna hisa, nekako kot njena nasprotna 6. Ribi in Devica radi sluzita drugim, denimo. Mogoce se tukaj mesa strene z Luno.

Glede plutonovske Lilith, mogoce le ta ni sposobna ljubiti, zato je tako jezna na vse, se predvsem na Evo. S tem ne dokazuje, da je svobodna, marvec da je suznja moskega podzavestja.....iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, saj me boste se lincali!Objavljena slikaObjavljena slika Crna Luna je pa moc Velike Matere, ki je sposobna generirati zivljenje...Lilith je pa sterilna, se strinjam.

#209 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 4. januar 2011, 20:58

(*tegale kar sta dons pisala, še nisem prebrala, si moram čas vzet, vidim pa da je zanimivo)

Kokotec, thx tud teb za tole. :vio:
Itak rada pohvalim, samo ker ne sodelujem v astro, pol večine tvojih postov nisem prebrala, pa te pol tud hvalila nisem. xDDx

Marsa, a si ti tudi Ribi?

Jap.

x:o)x x;)x

Priponke (datoteke)


Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#210 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 5. januar 2011, 02:17

(*tegale kar sta dons pisala, še nisem prebrala, si moram čas vzet, vidim pa da je zanimivo)

Kokotec, thx tud teb za tole. :vio:
Itak rada pohvalim, samo ker ne sodelujem v astro, pol večine tvojih postov nisem prebrala, pa te pol tud hvalila nisem. xDDx


Jap.

x:o)x x;)x


Najbrž maš svoje vzroke da v astro temah ne sodeluješ, a priznam, da to pogrešam. Vem da obvladaš in mi je žal, da sm prišel tko pozno na LN, da nism tvojih astrorazmišljanj doživel.

Un stelij je najbrž v četrti al se motim? :inocent:

#211 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 5. januar 2011, 02:44

Marsa, a si ti tudi Ribi?

Joj, Kokotec...res da imam Crno Luno v Raku. Saj sem na cajte kar grozna s svojimi izjavami a rada pridem dejstvu do dna.

Kje imata pa vidva Crno Luno?

Glede Plutona, mislim da je to posebna energija, energija ki ni vezana na falus, kot je denimo Mars. Je veliko bolj globoka. A v tem nebi razglabljala v tem postu, ker lahko zaidemo mimogrede v Hades.Objavljena slika


12.hisa je zame podlozna hisa, nekako kot njena nasprotna 6. Ribi in Devica radi sluzita drugim, denimo. Mogoce se tukaj mesa strene z Luno.

Glede plutonovske Lilith, mogoce le ta ni sposobna ljubiti, zato je tako jezna na vse, se predvsem na Evo. S tem ne dokazuje, da je svobodna, marvec da je suznja moskega podzavestja.....iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, saj me boste se lincali!Objavljena slikaObjavljena slika Crna Luna je pa moc Velike Matere, ki je sposobna generirati zivljenje...Lilith je pa sterilna, se strinjam.


Ma....sej v bistvu s svojimi izjavami niti nisi grozna, mamo tu na Ln ju marsikaj čudnega, ti maš le samosvoj način za poglabljanje v misterije.

Glede Plutkota maš po svoje prou, no to da je poseben, da je globok. A draga, Plutko naprimer v peti, afliktiran pomeni tut divji, neizbirčen seks, nepozabne vrhunce, v bistvu prave male smrti.... a oki, maš prou, tu je tema o Lilith in ni za razvijat debate o njemu, posebno še če je kdo bl sramežljiv. x:)x

Tut o dvanajsti boljš da midva ne debatirava zgleda, k to spet ni tema tu, pa še ne vem če bi se prou dost strinjal s tvojo teorijo služenja drugim glede te hiše. K je dost bl kompleksna zadevca dvanajsta hiša. Mogoče bova kdaj kaj o tem v kaki drugi temi.

Lilith je sposobna Ljubezni. Adama je ljubila. A je bila pri tem ponižana, ranjena, prizadeta. Zato njena dejanja ne odražajo suženstva moškega podzavestja, kot ti praviš, temveč le slo po maščevanju in opozarjanje nase. Na krivice, ki so ji bile povzročene. Tut svobodna je, počne vse tisto, kar ji zapaše. Le srečna ni, ker ji je bilo odvzeto tisto, kar si je najbolj želela.

Še enkrat.......Črna Luna, Black Moon je Lilith.

Rečt nekomu da je sterilen potem ko je rodil nebroj raznih bitji pove več o tebi, kot vse ostalo napisano.

Pa sm ti reku, da bodi pridna.......... xrolleyesx

#212 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. januar 2011, 11:49

Kje je tist sajt za čekirat Lilit?
ne spomnim se točno na kateri stopinji ga imam, je pa v Strelcu in najverjetneje v 1. hiši.


Kokotec, sej mogoče bom pa še kej čivkala. x:)x
Ja, stelij je v 4. hiši. x:)x


(*Ne citirat charta, k ga bom zrbisala, sam mal pustim, da si lažje predstavljaš)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#213 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. januar 2011, 11:56

aha saj res, thanx!
(pozabla)

*na 6:40 mam Lilit, torej v 1. hiši (in v inkonjunkciji z venero)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#214 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 5. januar 2011, 15:57

oh ja to pa je bilo pisanja Objavljena slika sem se kr mal namatrala, da sem vse prebrala...hm no ne vem če sem vse Objavljena slika
se pa nič ne pritožujem ampak sem zelo vesela, da so astro debate zopet v pogonu Objavljena slika Objavljena slika
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#215 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 5. januar 2011, 16:07

Ne citirat, k bom zrbisala, sam mal pustim, da si lažje predstavljaš:


Oki, lahko zbrišeš, te že mam v bazi podatkov. :palec:

Ja, maš Lilith v prvi.

Tvoja Lilith je taka ku varnostno obveščevalne službe. Navzven nič ni videt, oziroma kao vsakdanja, običajna stvar. Navznoter pa ogenj, kaj ogenj, vulkan, ognjemeti, pestrost, mikavnost. V bistvu bi blo vse oki, če ne bi blo vesti, če ne bi blo tistih dvomov moralnih al je to vredu počet, a se sme, a ne izpadeš malčk čudno zaradi tega..... Zato malčk komplicirana seksualnost. V bistvu bi morala vse jemat zgol kot avanturo, a ti tega ne počneš. Nočeš. Hočeš globoko ljubezen, hočeš zvestobo, hočeš resnost in pol to itak vpliva na razvoj dogodkov, na ovire za totalno sproščeno uživanje. Mogoče so ti všeč bl taki "drugačni" tipčki, ne kr prvi sosed k pokaže zainteresiranost. Danost maš za odkrivanje erotičnih skrivnosti, še najbolj ti gre to nekako z ognjenimi tipčki.
Seks je rafiniran, a dostikrat žal preveč časa potisnjen v ozadje. Lahko vpliva na zdravje in si ena tistih, k bi to morala velikokrat počet. Perverznost je lahko prisotna, enako tut ljubosumnost. Včasih si zmožna bit precej dirty and kinky. In seveda pobudnica vsega nemoralnega si ti. x:Dx

V mladosti ma taka Lilith komunikativni problemček z okolico, nekak občutek, da jo nihče ne razume. Zato se kasneje, odrasla zna nekako tut vsilit skupini ljudi, da tam lahko zasije, pritegne pozornost nase. Tut ne razvije vedno lastne identitete, enostavno se gre malčk plagiatorja in posnema njej najbolj všečno tist moment. In se trudi, spremlja trende, se uči, se vriva povsod, da bi ja čim višje prilezla. Zlo je občutljiva in zlo težko razsodno odreagira če se ji kaj tazga reče, kar ji ni všeč. Ponavadi se povleče nazaj, skrije v svoj kotiček in užaljeno trma.

Je pa nekaj zlo dobrega v tej Lilith, vrhunskega in svetlečega. Intuicija. Tko močna je, da blesti. A ne kr tko, samoumevno. Šele tedaj, ko ta Lilith zavrže in prečisti vse tisto, kar ni njeno, kar je kopirano od drugih. Šele takrat ko postane to kar je, prvinska in biserno čista, ko postane ONA in ne to kar ji je všeč pr drugih, šele takrat se poveže s kozmosom in od tam dobi fascinantne informacije, podatke, slike, sporočila.


............

Kvadrat z Uranom govori o tvoji navznoter obrnjeni senzualnosti, nepotrebnem žlajfanju in še čem, a ne bi to tu tko javno.
Kvadrat s Plutkotom pa o tujcih, drugačnih, nasilnih, nesrečnih primerih, o čudnih okoliščinah in prezgodnjem, prepoznem........

Ma lih tko neki na brzino, malčk za hec in malčk zares. x;)x

#216 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 5. januar 2011, 16:14

oh ja to pa je bilo pisanja x;)x sem se kr mal namatrala, da sem vse prebrala...hm no ne vem če sem vse Objavljena slika
se pa nič ne pritožujem ampak sem zelo vesela, da so astro debate zopet v pogonu Objavljena slika x;)x


Če si mi hotla s tem povedat da sm ratu dolgovezen in da pišem preveč, ti zagotavljam da je bla pač taka snov o kateri se ne da na kratko nič povedat, pa še izzvan sm bil od unga škampa, da moram vsa dejstva predočit. A verjemi, da je to zgolj kratkega daha, da mam gužvo in sm pratikamente v odhajanju, zato prou ne vem kolk pisanja tu od mene niti ne bo več. x;)x

That`s all folks.

See you. xsrcx

Aja, srečno, zdravo in uspešno novo leto vsem, k sm jim pozabu voščit. xwizardx Žal gužva....

#217 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. januar 2011, 16:41

enako! xcheersx

Lepa hvala za ukvarjanje! :palec:

(nimam časa bit podrobnejša - še bom!, bom še dala bl ornk odziv - sam tolk: ene stvari držijo v nulo, ene pa niti mal, je ravno obratno, kot si zaključil...
sem dobila občutek da si morda preveč ločeno gledal Lilit, ne pa hkrati upošteval recimo aspektov Lune in Venere - eksakten trigon z Uranom da velik drugih momentov in plasti, npr. daleč od tega da si želim nekih resnih zadev vedno itd., pravzaprav sem prej avanturistična (če bi se že morala odločit med tema dvema možnostima), Pravega partnerja [v takem smislu] sem imela sam enga...
drugač je pa moje sexualne odnose (in pristope x;)x x:o)x) najbolj nekako definiral trigon venera/uran (pa tud venera/pluton), kot tudi luna/pluton in mars/pluton (opozicija) - med drugim to daje tud nenasitnost in agresivnost ...

skratka, še pokomentiram. :palec: x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#218 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 5. januar 2011, 16:57

enako! xcheersx

Lepa hvala za ukvarjanje! :palec:



skratka, še pokomentiram. :palec: x:)x


Thanks za replay. V bistvu sm opisoval sam tvojo Lilith na splošno, v tisti hiši in tistemu znamenju in s tistimi aspekti. Čisto nič drugega ni blo tu zraven gledano, upoštevano, da ne bi bilo preveč osebno in da ne bi drugi pol tisto brali. Tk da tvoj chart ni tu v ničemur vmešan.

Se pa strinjam s tabo, da na tvojo seksualnost ful vpliva Venera s Plutonom, Uranom, Lunca itak da tut, zlo važen pobudnik vsega ja pa tut Merkur. Buri domišljijo in dela fobije. Pa zlo ti idealizira erotiko.

#219 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 5. januar 2011, 20:28

Ce se ze pogovarjamo o korespondenci med Crno Luno, misljeno kot tisto fazo Lune, ko je seveda crna, ter med Crno Luno ali, kot jo predvsem francozi imenujejo Lilith, dejmo enkrat za vselej razjasniti kaj je Lunin Apogee. In ker se Kokotec tako zelo sklicuje na Lilith (mogoce ima samo delno prav), bomo to tudi naredili. Jaz trdim da je Crna Luna energetska tocka, kjer je Luna najmocnejsa. Pomislimo na Crne Marije, ki jih najdemo po mediteranu (samo kasneje ima Marija, Jezusova Mati, drugacne, bolj sonceve barve).

Kaj je Lunin apogee, torej?

V zidovski mitologiji je Lilith prva zena Adama.
Ker se je Adam do nje od samega zacetka vedel prepotentno in agresivno, se Lilith odloci da odfrci oziroma odleti najdlje od njega in ta kraj predstavlja tocko Luninega apogee, ki ni nic drugega kot tocka v kateri se Luna znajde najdlje od Zemlje.

Torej, ce je Crna Luna oziroma Lilith (Lilith je demonizirana zidovska iznajdba za Crno Luno, mezopotamskega izvora) tocka kjer se obcasno znajde nasa Luna, pomeni da je le ta globoko vezana na temne oziroma skrite arhetipe Lune, torej temne Lune. Crna Luna ni nic drugega, kot faza Lune, ki je nevidna nasim ocem zato se jo izracuna, kot najdaljsa distanca Lune od Zemlje in je izjemna energija, ki ponazarja Mati Naravo in njeno neobvladljivo moc kreacije in odtegnitvije zivljenja. Ce pomislite, clovek lahko dela kar se mu pozeli...lahko skoduje tudi naravi, ampak na kar ne bo nikoli moral vplivati in v cemer ima narava zmeraj zadnjo besedo, je prav zivljenje in smrt. Tem dvema ne ubezi nihce.

#220 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 5. januar 2011, 21:21

Ce se ze pogovarjamo o korespondenci med Crno Luno, misljeno kot tisto fazo Lune, ko je seveda crna, ter med Crno Luno ali, kot jo predvsem francozi imenujejo Lilith, dejmo enkrat za vselej razjasniti kaj je Lunin Apogee. In ker se Kokotec tako zelo sklicuje na Lilith (mogoce ima samo delno prav), bomo to tudi naredili. Jaz trdim da je Crna Luna energetska tocka, kjer je Luna najmocnejsa. Pomislimo na Crne Marije, ki jih najdemo po mediteranu (samo kasneje ima Marija, Jezusova Mati, drugacne, bolj sonceve barve).

Kaj je Lunin apogee, torej?

V zidovski mitologiji je Lilith prva zena Adama.
Ker se je Adam do nje od samega zacetka vedel prepotentno in agresivno, se Lilith odloci da odfrci oziroma odleti najdlje od njega in ta kraj predstavlja tocko Luninega apogee, ki ni nic drugega kot tocka v kateri se Luna znajde najdlje od Zemlje.

Torej, ce je Crna Luna oziroma Lilith (Lilith je demonizirana zidovska iznajdba za Crno Luno, mezopotamskega izvora) tocka kjer se obcasno znajde nasa Luna, pomeni da je le ta globoko vezana na temne oziroma skrite arhetipe Lune, torej temne Lune. Crna Luna ni nic drugega, kot faza Lune, ki je nevidna nasim ocem zato se jo izracuna, kot najdaljsa distanca Lune od Zemlje in je izjemna energija, ki ponazarja Mati Naravo in njeno neobvladljivo moc kreacije in odtegnitvije zivljenja. Ce pomislite, clovek lahko dela kar se mu pozeli...lahko skoduje tudi naravi, ampak na kar ne bo nikoli moral vplivati in v cemer ima narava zmeraj zadnjo besedo, je prav zivljenje in smrt. Tem dvema ne ubezi nihce.


Ne Hekate, žal, ni tko. Črna luna - Lilith ni lunin apogee. Črna luna - Lilith je nekje na sredi med zemljo in luninim apogeejem. Vmes.

Zdej kje sta se točno Adam in Lilith sprčkala, pa nima pojma in ne bom nič reku. Tut ne bom komentiral tvoje trditve, da je Lilith energetska točka, k tega res ne vem. Vem, da je še niso našli kljub večletnemu iskanju. Vem samo da deluje.

Tvoja trditev, da je luna najmočnejša v točki, kjer nja bi bila Lilith, pa lahko pove samo to, da potemtakem po tvojem Lilith raztura nad Lunco, da je od nje vedno močnejša. A če smo rekli, da je Lilith pravzaprav antipod Lunce, pol naj bi bili v nekakem ravnovesju, če je vse oki, če ni drugih motenj. Po tvoje bi blo pa pol tako, da je Lilith kot največja moč Lunce vedno dominantna, da nekako zasenči vedno Lunino - Evino plat v vsaki ženski.

Ma ne vem več kaj bi ti reku. :inocent:

#221 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 5. januar 2011, 21:37

Ja pa ne!!!!!!Objavljena slikaSaj sem ti povedala...tudi jaz ne vem vec kaj bi ti rekla. Luna je Devica (Artemida), Mati (Selena) in Osvobojena (Hekata)...to je eden in isti obraz Lune. V bistvu je ena bit, samo da je Crna Luna davna podzavest, zato tista izracunana tocka. Izracuna pa se jo zato, ker se nasa patriarhalna podzavest boji temne strani Lune, ki v bistvi predstavlja kaos, anarhijo, saj je ne vidimo na nebu, ceprav je tam. Ze v pradavnini so se ljudstva bala prazne Lune ali tudi mrka, ko Luna zasenci moski Sonce.

To je nekako tako; Crna Luna se zmeraj gleda v povezavi z Luno. Luna je nasa podzavest (ampak ne destruktivna kot Pluton), Crna Luna je pa davna podzavest. Prav tako se tranziti gledajo skupaj z soncevo revolucijo.

#222 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 5. januar 2011, 21:41

Prav! Torej ce ti tako razmisljas je torej logicno, da ce je Crna Luna nasprotje Lune, potem je prva le vezana na Saturn? Oziroma, ce ima nasprotne lastnosti, je kot zenska Saturn?

#223 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 6. januar 2011, 14:23

Če si mi hotla s tem povedat da sm ratu dolgovezen in da pišem preveč, ti zagotavljam da je bla pač taka snov o kateri se ne da na kratko nič povedat, pa še izzvan sm bil od unga škampa, da moram vsa dejstva predočit. A verjemi, da je to zgolj kratkega daha, da mam gužvo in sm pratikamente v odhajanju, zato prou ne vem kolk pisanja tu od mene niti ne bo več. Objavljena slika

That`s all folks.

See you. Objavljena slika

Aja, srečno, zdravo in uspešno novo leto vsem, k sm jim pozabu voščit. Objavljena slika Žal gužva....



V bistvu mi je ful fajn prebirat take stvari, k mogoče celo kej pametnega poberem od vas stručkotov. Ja vem kakšen si tko, da me niti ne preseneča kok pišeš. Je že prav tako. Objavljena slika
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#224 kokotec

kokotec
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 690

Objavljeno: 6. januar 2011, 15:24

Kaj pa če je težava v tem, da se predvsem upošteva sam to fazo lilith Lilith oz. Black Moon (uno, k jo recimo pr Astro lahko na prvi strani klikneš v opcijah),
Une ostale pa ne tok al kako? (true oz. oscilating lilith, dark moon lilith, ..)
Sej tut naša Luna se nahaja v razl. fazah, največkrat pa ja, ko je ščip, takrat "je vidna v celoti" in jo nekako najbolj dojemamo kot Luno, pa to sam zato, k je kao "vidna"....
Tut rodimo se ne vsi na polno luno, ampak tut na prvi krajec, itd... in pri komu bolj izrazita in vplivna, tut po poziciji, aspekth, itd. Lunatik x8Dx
In verjetno podobno z Lilith, ni pri vseh tako zelo izrazita..
Al pa ne štekam in sm sfalila total..


Pa dejjjj, ne mi zdej še ti začet s nekimi fazami Lunce v temi o Lilith. Je zadost ena k zgleda da ne bo nehala.........

Lilith k jo maš v chartih nima veze z Lunco. Je samostojna, efemeride zanjo so samostojne. Če bi bla to sam ena faza Lunce, pol bi bla na istem mestu ku je Lunca, se ti ne zdi? :inocent: Na istih stopinjah, na istih minutah. Pa ni.

Je pa res, da obstaja več črnih lun. A za tiste ti chart ne pokaže. Se pravi če jih hočeš upoštevat, si moraš sama izračunat kje so. In pol, če si boš sama računala njih pozicije, pol moraš tut sama njih pomen pogruntat in pol ji lahko upoštevaš.

Lilith, pa, k jo maš v chartu ni nobena ne faza, ne masa ne ozemljitev ne nič. Je sam Lilith, pika, konc.......

Še kak dan, pa bomo tu premlevali še o fosforescentni Lilith, Pink Lilith, otožni Llith, fuknjeni Lilith, kvadratasti Lilith, o Plutonovi in Saturnovi Lilith smo že slišali tam zgoraj, mogoče bi bla še kaka Orionska Lilith, pa ne vem, lahk bi še Jupitrove lune začeli študirat, teh je 63 in ziher so kdaj tut one v kaki fazi, masi, ozemljitvi.... pa bi meli tko kar naenkrat še 63 novih Lilith, zraven une škrlatne in florescentne in tko.........Objavljena slika

xrolleyesx

V bistvu mi je ful fajn prebirat take stvari, k mogoče celo kej pametnega poberem od vas stručkotov. Ja vem kakšen si tko, da me niti ne preseneča kok pišeš. Je že prav tako. Objavljena slika


Ma veš ti tubo kak sm. Pojma nimaš. x^x

#225 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 6. januar 2011, 15:29

In kakšna je to fosforescentna Lilith? Me ful zanima res Objavljena slika Objavljena slika Objavljena slika


What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0