Čokolada
#376
Objavljeno: 12. februar 2008, 17:12
Ali pa je možno da so jo ukinili? Nekako mi je ne rata doma narest....
#377
Objavljeno: 12. februar 2008, 21:47
#378
Objavljeno: 12. februar 2008, 21:47
#380
Objavljeno: 13. februar 2008, 11:47
S praškom Ciobar ali nekaj takega jo lahko narediš. Amapak meni ni tako dobra tista. Ti si mislila čokoladno mleko v tetrapaku?
Ne, prav vroča čokolada je bila, jo pa ja ločim od čokoladnega mleka...
Hja, bom probala s tem prahom, če ga seveda najdem
#381
Objavljeno: 19. februar 2008, 23:27
#382 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. februar 2008, 11:42
Najboljši je nasvet na vrhu
#383
Objavljeno: 20. februar 2008, 13:30
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#384 Gost_sstane_*
Objavljeno: 20. februar 2008, 15:02
Meni tudi, z malozadnje cajte mo je naboljša Gorenjkina temna čokolada z brinom in pehtranom
#385
Objavljeno: 23. april 2009, 14:38
Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.
Doživljamo sedanji trenutek.
Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.
Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.
Samo danes lahko delujemo.
Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.
Luis L. Hay - Moč je v tebi
#386
Objavljeno: 23. april 2009, 15:29
Jaz mam pa cel pladenj čokolade, ki sem jo sam naredil
edin strdila se ni tko k bi se mogla sam je vseeno fajn
kul ideja
pol loh viagro... tko... po receptu... da je čokolada trda. sej ne zarad druzga
#387
Objavljeno: 23. april 2009, 15:56
Jaz mam pa cel pladenj čokolade, ki sem jo sam naredil
edin strdila se ni tko k bi se mogla sam je vseeno fajn
uh, kak pa si jo naredil? pa vključi prosim še nasvet, kak bi moral naredit, da bi se prav strdila.
#388
Objavljeno: 24. april 2009, 12:10
Ne bi me smelo, ampak me!
Včeraj me je Mysti spet zredila, tako da.... Z belo čokolado z mandlji.
#389
Objavljeno: 24. april 2009, 12:52
Se mi zdi, da sem nekoč vedela recept... samo se ne spomnim več...
#390
Objavljeno: 24. april 2009, 12:55
Mah to je zato, ker delam po receptih iz foruma.
In Slovenci ne bi bili Slovenci, če ne bi podajal diametralno nasprotne recepte, v enem piše tako, pol pa not dodajo pehtran in tavžentrožo, v drugemu pa čist nasprotno pa not dodajo rozine, potem se morš nekak prebost vmes med recepti in izkombinirat nekaj svojega, pometati vse gnusalije, ki jih slovenska kulinarična fantazija premore v želji, da bi vsako jed uničila. Sploh pa,da je tem ki pišejo recepte itak vse jasno, pol pa mislijo, da je tudi ostalim vse jasno in kakopak ni merskih enot, koliko česa in kdaj, oziroma če so, so različne do te mere, da sploh ne moreš najt skupnega imenovalca.
Moja čokolada je okusna sam se mi zdi, da bo naslednjič boljša, bom dal rjav sladkor, domače maslo, manj kakava, ker mam rad bolj mlečne sorte in mal vanilije kot dodatek.
Resno sem vprašal, če maš nagruntan v redu recept (s količinami - čokolada za telebane), bi te prosil, da napišeš. Bi poskusil naredit čokolado,..še nikol nisem.
#391
Objavljeno: 24. april 2009, 13:21
Resno sem vprašal, če maš nagruntan v redu recept (s količinami - čokolada za telebane), bi te prosil, da napišeš. Bi poskusil naredit čokolado,..še nikol nisem.
greš u kerokol štacuno... kupiš najcenejšo čokolado dimenzij za 4 osebe.(oz. za mene )
jo rukneš u tawelk fangl(to je ena zidarska posoda za beton oz. wok po sewerno korejsk)
stopiš na glih ta prawem ognju
dodaš začimbe po okusu in občutku
daš pir u zmrzowalnik in pokličeš jankota
#392
Objavljeno: 24. april 2009, 13:42
Bomo probali!
#393
Objavljeno: 24. april 2009, 18:17
Js sm jo tud delala!
Mal sm napisala tule (v angleščini)
Nekateri recepti so tule: http://www.chocolate...com/recipes.php pa veliko informacij - opis postopka, linki, tud forum itd..
Js mlečne čokolade ne maram, sem naredila temno - kot preliv za torto skor, neki takega je ratala..
- kakav (brez sladkorja itd - NE čokolada v prahu! )
- kokosovo mast (lahk pa tud maslo kot je rekel Porny ipd, al pa kakavovo maslo, če dobiš)
- mal meda ali cukra (dala sladkor v prahu just in case, da ni blo grudic)
V vodni kopeli (v večji lonček daš mal vode, pa mali lonček gor) stopiš kokosovo mast (ali puter), pa daš notr kakav (js sm gledla, da je blo cca. 50:50) pa mal medu ali cukra.. pa še mal mešala.. (na oni strani Chocolate Alchemy je ful cel postopek, js kr enmal mešala, pa čao..)
so pa na strani Chocolate Alchemy ful proti temu, da se voda zraven daje (?) - torej sem pač probala brez nje prej pa mamina sodelavka tud dala en podoben recept z mlekom v prahu in z vodo.. okusi so pač različni..
strdila se pa men tud ni - oz. je je prej zmanjkalo?!
Drgač pa poročajte, kak vam bo ratalo!
#394
Objavljeno: 24. april 2009, 20:42
Andy Hugček
Evo ta recept se mi zdi še najbolj podoben tistemu mojemu, s tem da sem jaz dal kakav, vendar je verjetno čokolada v prahu boljša, aja pa ne margarine dajat temveč maslo, margarina je strup, ki ga nekateri hujšatorji poskušajo promovirat na tržišču, ker je kao manj kalorična.
To bi blo pa res fajn sprobat in dodat še kakšne oreške npr.al pa kej podobnga
#395
Objavljeno: 24. april 2009, 21:35
tistemu ki je blizu kokos, lahko da kokosovo mast, ki se je lahko tudi segreva na velikih tempreaturah.
prodaja pa se tudi taksna kokosova mast, kateri je vonj kokosa odvzet oz. je brez vonja.
... ne margarine dajat temveč maslo, margarina je strup, ki ga nekateri hujšatorji poskušajo promovirat na tržišču, ker je kao manj kalorična.
#396
Objavljeno: 25. april 2009, 08:04
s katerim lahko ljudje uživajo v polnem okusu čokolade, brez ene same kalorije."
http://www.rtvslo.si...2...tions&rss=1
#397
Objavljeno: 25. april 2009, 20:13
OMG če pa to ni crazy!!"Harvardski profesor trdi, da je izumil inhalator,
s katerim lahko ljudje uživajo v polnem okusu čokolade, brez ene same kalorije."
http://www.rtvslo.si...2...tions&rss=1
Ampak prava čokolada je tud vir magnezija, kaj pa tole?
/Janko bo reku, da sm tečna, ampak js spet vidim, uhm, - smeti?! /
#398
Objavljeno: 28. april 2009, 11:02
OMG če pa to ni crazy!!
Ampak prava čokolada je tud vir magnezija, kaj pa tole?
/Janko bo reku, da sm tečna, ampak js spet vidim, uhm, - smeti?! /
Čokolada narejena in se hladi. Komaj čakam, da vidim, če bo dobra.
#399
Objavljeno: 28. april 2009, 11:27
******
domačo se najlepš z žlico je
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#400
Objavljeno: 29. april 2009, 21:51
Čokolada narejena in se hladi. Komaj čakam, da vidim, če bo dobra.
Evo moje poročilo,.naredil sem po receptu, le da sem mleka v prahu dal malo manj (400g, ker je blo tak pakirano . Uporabil sem maslo namesto margarine,..vse ostalo direkt po receptu).
Čokolada ni boljša od Milke ali Gorenjke, pa nekak ne morem pogruntat, kaj bi spremenil, da bi jo izboljšal. Čeprav sem jo imel v hladilniku več kot 1 dan, še vedno ni trda,..oz. v ustih se takoj stopi. Najraje bi dal še manj mleka v prahu..
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0