Evo če rabite kuharske recepte evo me
#101
Objavljeno: 14. april 2007, 21:48
#102
Objavljeno: 28. avgust 2007, 21:36
Rabim recept za Falafel neko indoarabsko jed, ki sem jo nekje videl kot vegetarijansko alternativo kebabu
Baje ga ponujajo ut nekje v Ljubljani a kdo ve kaj o tem.. aja pa Čičerika, čim več receptov please
fafafl...
zlomk...tralala
#103
Objavljeno: 28. avgust 2007, 21:42
SESTAVINE:
2 skodeli kuhane čičerike
1 jajce
2 žlici moke
3žlice kruhovih drobtin
1 dl juhe ali jušne osnove
1 žlica sezamove paste
pol žličke azijske kumine
ščepec majarona
1 žlička paprike
1 žlica soka limone
2 stroka strtega česna
1žlica drobno narezanega peteršilja
sol po okusu
olje za cvrenje
PRIPRAVA
Čičeriko zmeljemo v mesoreznici ali v rezalnem strojčku. Tej pasti dodamo kruhove drobtine namočene v juhi. Dodamo tudi vse ostale sestavine in dobro zgnetemo. Oblikujemo polpete, jih povaljamo v moki in ocvremo v vročem olju. Postrežemo tako, da damo polpeto v prerezano lepinjo, dodamo narezano solato,rezino paradižnika in dober tek.
Sicer je pa baje fajn, če čičeriko nasekljaš oz. narežeš...da ni kot mezga.
Nisem preverila, le našla...aja, pa nekateri dodajo čebulo ali kislo smetano...kot omako, al kaj vem...
#104
Objavljeno: 28. avgust 2007, 21:48
Kar se pa same čičerike tiče, lahko pa z njo res karkoli počneš. Jaz si jo dam na solato naprimer? Ali pa enolončnica! Pa različne omakce? Mal eksperimentiraj no!
#105
Objavljeno: 28. avgust 2007, 22:01
ja bom eksperimentiral..
sem videl v google da ima Pujsa v blogu ene tri recepte, kul, zdej bom sam še to jedel, ker berem v uni knjigi od hotnice, da so Arabci tako vitalni, k sam tole jejo, pa da majo zato dost otrok, prav da vidm če je res.
stari ne seri
uni majo tut mnogozhenstvo
si blesau....vesh kok tashch bosh fasu u lajf
zlomk....tralala
#106
Objavljeno: 28. avgust 2007, 22:17
Rabim recept za Falafel neko indoarabsko jed, ki sem jo nekje videl kot vegetarijansko alternativo kebabu
Baje ga ponujajo ut nekje v Ljubljani a kdo ve kaj o tem.. aja pa Čičerika, čim več receptov please
Recepta sicer nimam, ampak svetujem opreznost pri izbiri hrane, ker se sem ter tja kdo z njo zastrupi. Saj ne, da umreš, ampak v parih dneh kar obilno shujšaš. Če te še zanima - lokal je na Trubarjevi.
To temo je popravil/a vilamalina: 28. avgust 2007, 22:18
#107
Objavljeno: 28. avgust 2007, 22:24
Čičerika iz lonca
1 manjša čebula
1 pločevinka pelatov ali pasiranega paradižnika
3 stroki česna
10 listov grobo nasekljane sveže bazilike (lahko tudi 1/2 žličke suhe)
1 skodelica kuhane čičerike
1 skodelica kuhanih polnozrnatih ajdovih rezancev (dim. 1x5 cm)
2 žlici kisle smetane
olje
sol
poper
1/2 žlice moke kot gostilo
Čičeriko namočimo prejšnji dan (12 ur) in jo naslednji dan skuhamo do mehkega v slani vodi(cca 2 uri).
Tudi polnozrnate ajdove rezance skuhamo v rahlo osoljeni vodi.
Na olju prepražimo čebulo do zlatorumene barve, dodamo nasekljan česen in ga pražimo kratek čas, da malo zadiši. Dodamo grobo pretlačene pelate in baziliko ter dušimo 5 minut, da vse malo pokuha. V omako stresemo kuhano čičeriko in kuhane rezance ter kuhamo še par minut, da se okusi vlezejo v sestavine. Zdaj je omaka še zelo gosta in jo lahko uporabimo tudi kot prikuho. Za enolončnico pa prilijemo vodo in s tem povečamo količino jedi ter okus paradižnika zredčimo. Na koncu solimo, popramo in vmešamo kislo smetano z moko. Da se kisla smetana in moka ne bi zgrudili, v posebni lonček vsujemo moko, prilijemo vodo, nato pa še kislo smetano, zmešamo in vlijemo k jedi. K jedi lahko prigriznete kak kos sira.
in
Čičerikina mineštra z rožmarinom
2 konzervi kuhane čičerike
pol manjše čebule
pol srednje velikega korenčka
gomolj zelene (za oreh velik košček - po okusu)
1 - 2 žlici olivnega olja
2 - 3 žlice paradižnika v koščkih
pest kratkih makaronov (polžki ali kaj podobnega)
1 žlička rožmarina (po možnosti svežega)
nariban parmezan
sol, poper
Čebulo, korenček in gomolj zelene narežemo na kose in jih popražimo na olivnem olju s pol žličke rožmarina. Popraženo zelenjavo dodamo čičeriki iz ene konzerve in vodi iz obeh konzerv (čičerike je lahko tudi več) in spasiramo s paličnim mešalnikom. Precedimo skozi cedilo v posodo, v kateri bomo kuhali. Dolijemo vodo (cca. 7 dl), dodamo ostalo čičeriko, sesekljan rožmarin, paradižnik. Ko zavre posolimo (lahko pa dodamo kocko, vegeto...), popopramo in kuhamo približno 20 minut na srednje velikem ognju. Dodamo makarone in kuhamo, dokler se ne zmehča.
#108
Objavljeno: 28. avgust 2007, 23:32
Torej v lekarno na prešernovo po zavojček oglja (če bo prehudo), urno na trubarjevo 40 in shujševalna se bo začela...
#109
Objavljeno: 29. avgust 2007, 09:06
1.1.Ko gre za hujšanje sem zmeraj za!
2.Hvala Michelle večni dolžnik
2. Nisi, ti samo sprobaj te recepte, pa poročaj, če je dobro, da bom potem še jaz
#110
Objavljeno: 2. september 2007, 19:24
(nujno porabit češplje pa nobenih sestavin doma )
#111 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. september 2007, 21:30
Majhne ribice, sem pozabil kako jim pravijo Italijani, se pražijo izključno v olio do olivaolivno olje se ne uporablja za praženje
#112
Objavljeno: 3. september 2007, 21:39
girice?Majhne ribice, sem pozabil kako jim pravijo Italijani, se pražijo izključno v olio do oliva
#113 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. september 2007, 21:56
Še manjše. Bolj na jugu, okoli Ancone, imajo kar v ribiških pristaniščih obešene mreže velikosti enih 8x8 m kar na nekakšnih drogovih in v njih se nabere kar nekaj kil teh drobnih ribic na dan.girice?
#114
Objavljeno: 3. september 2007, 22:04
mam jst klele en dobr recept:
MARTIN KRPAN PO ZLOMKOVO
eno mulo,
vrhnski klanc,
cerkev pri Sv. Trojici,
pet zhaklou SSTANE-tove morske soli,
pa SEAL-ove mishice
vse lepo skupaj zmeshamo in serviramo z mesarico
jugonostalgiki lahko dodajo she turchina
zlomk....tralala
#115 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. september 2007, 22:07
Evo, sem poklical kolega v Civitanova Marche, se imenujejo bianciniŠe manjše. Bolj na jugu, okoli Ancone, imajo kar v ribiških pristaniščih obešene mreže velikosti enih 8x8 m kar na nekakšnih drogovih in v njih se nabere kar nekaj kil teh drobnih ribic na dan.
#116
Objavljeno: 3. september 2007, 22:09
biancini
...skoraj ikre?
#117 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. september 2007, 22:13
To ravno ne, kakšne dva tri centimetre merijo v dolžino....skoraj ikre?
#118
Objavljeno: 7. september 2007, 18:35
hvala za odgovor
#119
Objavljeno: 8. september 2007, 21:57
Sezamova pasta:
"5 dl sezamovih semen
3,5 dl olivnega ali sezamovega olja
sol"
Popražimo semena. Ko se ohladijo, jih damo v mešalnik in dodajamo olje, dokler ne dobimo goste, vendar še vedno tekoče snovi. Solimo po okusu.
Tahini se lahko hrani v tesno zaprti posodi v zmrzovalniku še 3 mesece.
Najbrž tud prodajajo, poglej pod tahini...
Jaz še nisem kupovala...
#120
Objavljeno: 8. september 2007, 22:29
Pripravi že tole jed, pa poročaj no.
#121
Objavljeno: 19. oktober 2007, 11:45
Thanks!
#122
Objavljeno: 19. oktober 2007, 11:48
Prodajajo tahini. Verjetno v vseh trgovinah z zdravo prehrano, pa tudi v merkatorjih se ga že najde. na policah z diabetično in zdravo prehrano.Najbrž tud prodajajo, poglej pod tahini...
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#123
Objavljeno: 24. oktober 2007, 18:29
ki verjamejo v svoje sanje ...
#124
Objavljeno: 24. oktober 2007, 20:33
se priporočam za kak recept za ajdovo kašo
Omako iz jurčkov čez polij, pa bo super.
Tudi čez tisoč let, tu bom stal,
sonce bo moje srce,
ena od tisoč zvezd mi bo prav ,
nosil bom njeno ime ...
#125
Objavljeno: 25. oktober 2007, 11:38
evo recept za čebulno juho :Zanima me, če kdo pozna recept za čebulno juho? Preverjen recept!
Thanks!
ČEBULNA JUHA
1 rumenjak
3 žlice olivnega olja
40 dag čebule
4 dag gladke moke
malo kristalnega sladkorja
1liter juhe (goveja kocka)
sol, poper, peteršilj, kumina-mleta
4 debele krompirje
3 jedilne žlice skadke smetane
5 dag naribanega parmezana
Čebulo prepražimo da zastekleni (ne sme potemneti). Dodamo moko in sladkor, zarumenimo, dolijemo juho, ter vse skupaj zavremo. Čez nekaj časa dodamo nasekljan peteršilj in krompir, narezan na kockice. Ko je krompir kuhan, ga zmiksamo s paličnim mešalnikom, šele nato dodamo ostale začimbe (da jih ne uničimo). Sladko smetano razžvrkljamo z rumenjakom in umešamo v ne prevročo juho (da se ne sesiri). Tik pred serviranjem dodamo parmezan.
preverjeno dobra juhica
Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.
JEAN ANOULIH
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0