Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Dianetika


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
67 komentarjev na to temo

#26 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 4. december 2006, 22:39

Dokaži, v kateri znanosti še najdeš raziskave o REAKTIVNEM UMU in metode, kako se ga znebiti. In ne začni s hipnozo, psihologijo in psihiatrijo...


Mislm, zdej, halo, pa kdo je tle butl?
In kdo odkriva toplo vodo?

A vas lepi stari slovenski reki na kej spominjajo? Recimo...eee...
"Kar se Janezek nauči, to Janez zna".
Al pa tale...eee...
"Kogar piči kača, ta se zvite vrvi boji".

Ti reki so nastali takrat, ko zgodovine sploh še ni bilo, pa tako čudovito zaobjamejo...kaj že...reaktivni um.

Jao :eek:

butl xsrcx
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#27 shtrukeljchek

shtrukeljchek
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 67

Objavljeno: 5. december 2006, 10:43

No evo sem bila tam. Tu nikakor ne gre še za eno podvrst psihologije- sploh ne. Končno je nekdo povezal znanost in religijo in vse je tudi znanstveno dokazano- ne na hipotezah! Nič ni kompliciranega, vse je ubistvu tok enostavno da ne moreš verjet. Jst predlagam vsem ki vas tole zanima da greste. Men so odgovoril na vsa uprašanja v 3 urah katera sem se kdajkoli spraševala. Seveda grem sedaj v tečaj in komaj čakam.

#28 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 5. december 2006, 22:52

Ja, ovc za striženje je vedno dovolj... x:Dx x:Dx
Samo dobre škarje moraš imet... x:px x:o)x :palec:



No evo sem bila tam. Tu nikakor ne gre še za eno podvrst psihologije- sploh ne. Končno je nekdo povezal znanost in religijo in vse je tudi znanstveno dokazano- ne na hipotezah! Nič ni kompliciranega, vse je ubistvu tok enostavno da ne moreš verjet. Jst predlagam vsem ki vas tole zanima da greste. Men so odgovoril na vsa uprašanja v 3 urah katera sem se kdajkoli spraševala. Seveda grem sedaj v tečaj in komaj čakam.


x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx xrolleyesx xrolleyesx x:Xx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#29 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 6. december 2006, 06:32

Seveda grem sedaj v tečaj in komaj čakam

Vsakdo pač najde svojo pot.

Končno je nekdo povezal znanost in religijo in vse je tudi znanstveno dokazano- ne na hipotezah!

To ti misliš, a gospod Hubbard je bolj ali manj samo na novo odkril toplo vodo in vse skupaj zapakiral v specifično terminologijo, ki se frajersko sliši (saj je bil vendar znan SF pisatelj, torej obvlada jezik). C.G. Jung je znanost in religijo precej globlje povezal davno pred njim. In še mnogi drugi so to storili, a za razliko od njega jih ni premagala častihlepnost. Ampak... če najdeš v tem svojo pot, ji pač sledi. Iskreno upam, da ne bo sledilo kesanje, kajti denar ti bo urno skopnel - ta religija pač ni brezplačna.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#30 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 6. december 2006, 06:55

ja x;)x

ker stvari so nove...oprostite, če napadam vse ki trdite, da je to še ena izmed mnogih religij o podzavesti... xsrcbumx

Daleč od tega ,da bi bile nove, novo je le ime -dianetika

to je veda o reaktivnem umu...in novo je to, kako se ga znebiti . . . seveda je bila podzavest poznana že prej, toda namesto, da čistiš trenutke nezavesti, so jih do sedaj s hipnozo pridno polnili...hipnoza NE pomaga, v podzavest le vstavi ukaze, ki jih osebek potem pridno izpolnjuje vsakič ko se boste npr. "dotaknili kravate" - "PRITISK NA GUMB" IN OSEBEK REAGIRA . . . vstavite v času hipnoze osebi ukaz, da ko se nekdo prime za kravato, naj si sleče plašč, ko jo drugič prime, naj si plašč obleče . . . na ta način človeka lahko spravite v norišnico!!! In vse kar je človek občutil ali slišal v času nezavesti se shrani v reaktivni um in deluje kot hipnotični ukaz v življenju

A temu se reče raktivni um...???!!! v redu...Izgleda , da ti ne poznaš pač drugih tehnik za dosego istega cilja- ozaveščanja, odpravljanja-čiščenja -spreminjanja -negativnih vzorcev, oz. strahov...Znanost tole vsekakor ni, pa tudi če bi bila, resnično ni nič novega ...

Nihče, pa sem se ukvarjala z vsem živim, ne očisti trenutkov nezavesti in bolečin namreč takrat se vklopi reaktivni um.
Nihče praviš- velika napaka...ali nevednost, premalo si se ukvarjala , kljub "vsemu živemu "


Pri živalih predstavlja reaktivnost obrambni mehanizem, da ob bolečini zbeži, se ubrani pred nevarnostjo v naslednji podobni situaciji. Pri človeku pa je stvar kompleksnejša, prisoten je še en mehanizem: BESEDE nakopičene v rekativnem umu. In o teh mehanizmih govori DIANETIKA. xsrcbumx

Za tiste, ki se prvič srečujejo z Dianetiko, obstaja zelo lustn dokumetnarni film: Kaj je Dianetika? Dobi ali ogleda se ga v dianetičnem centru.

In v vednost:
Dianetika kot znanost in Scientologija kot religija sta najhitreje rastoči po številu zagovornikov na svetu. Hubbardova literatura je prevedena v kar 71 jezikov.

Andersen, se mi zdi- je preveden v več jezikov, vsekakor pa agatha cristie.

Scientologi so uspešni podjetniki, odvetniki, zdravniki, trgovci, mali ljudje, vseh strok in religij. Ja, sem v Angliji srečala hindujca, ki je študiral to tehnologijo, pa je pripadnik svoje vere. Fajn, da se jo da "študirat "

xegox

"Religija brez znanosti je slepa. Znanost brez religije pa hroma." Einstein


xsrcbumx


Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#31 Shiver

Shiver
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 6. december 2006, 10:45

Lep pozdrav vsem.

Sem nov na tej strani in do sedaj se še nisem vključil v noben forum, ampak to je posebej zanimiva tema.

Nekaj stvari ste nekateri malo pomešali oziroma so vam bile namerno napačno prikazane:
Nikakor dianetika in scientologija nista eno in isto, še manj pa je dianetika del scientologije kot je nekdo napisal, kvečjemu scinetologija izkorišča dianetiko v ne preveč dobre namene.
Dianetika je na sodoben način razčlenila človeka kot celoto uma (duhovna stran) in telesa ( materjalna stran) in zelo uspešno primerja človeka z kompleksnim računalnikom ter uporablja metode, ki so današnjemu človeku razumljive in so, verjemite, tudi učinkovite.
Scientologija pa je ustanova, ki ima v rokah močno orodje, dianetiko s pomočjo katere obvladuje množice ljudi in služi velik denar! Kot, da to ne bi bilo dovolj se je proglasila za cerkev!?!?!?! Kar skuša naredit scientologija danes je delala katoliška cerkev tisočletja, vendar je mentaliteta človeka 20 stoletja prerasla metodologijo stare cekve zato le ta tudi počasi ampak vstrajno izgublja svojo moč in oblast potrebne so nove metode in novi pristopi in to je to!Vemo pa koliko gorja in slabega je katoliška cerkev naredila v imenu vere, le kdaj bodo ljudje uvidli razliko med vero in cerkvijo...

Dianetika je resnično dobra zadeva pisana na kožo sodobnemu človeku, ker stvari razlaga na znanstven in razumljiv način, je tudi učinkovita, lahko bi rekli, da je krajšnica za doseganje neke čistosti uma. Čistost pa je le prvi korak do razsvetljenstva do katerega je še dolga pot.
Po moje nihče od scientologov ni dosegel razsvetljenstva, vsaj ne pravega, kajti tak človek ne bi dal tak pomen denarju kot ga dajejo scientologi in ne bi skrival metod, klučev (password besede) za čiščenje oziroma clearanje kot temu pravijo, ampak bi v imenu dobrega to znanje dal ljudem, ki ga potrbujejo. Verjetno res ne vsem ampak tistim, ki so na tako preobrazbo pripravljeni, nek kriterij mora bit vsekakor pa to ne more bit denar!!!

Kar se tiče zaničevanje drugih metodologij, kot so; psihologija, hipnoza ali regresija, joga, meditiranje, reiki..... me spominja na obsojanje drugačnih ver s strani katoliške cerkve, zgodovina pa nam žal pripoveduje koliko gorja in prelivanja krvi je prineslo tako mišljenje.


Prosim ne vzemite moj komentar kot obsojanje kogarkoli ampak le kot subjektivni pogled na to zadevo in mogoče zanimivo izhodišče za razmišljanje o dianetiki in pomoč pri razumevanju le te.

#32 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 6. december 2006, 12:00

Shiver, bližnjic ni in jih nikoli ne bo. Pravzaprav se vsaka bližnjica kmalu pokaže kot daljšnjica.

Nikakor dianetika in scientologija nista eno in isto,

Gotovo ne.

še manj pa je dianetika del scientologije kot je nekdo napisal, kvečjemu scinetologija izkorišča dianetiko v ne preveč dobre namene

Brezpredmetno nategovanje. Kot bi rekel, da krščanska mistika ni del cerkve, a cerkev jo zlorablja. Tudi kabalistična magija je del Kabale. In Kabala izhaja iz Judaizma, pa če se nam zdijo nekatre navade te vere še tako smešne, jih moramo razumeti in se jih ne smemo sramovati. Dianetika je, hočeš nočeš del "telesa" scientologije, kot je krščanska mistika del cerkve. Lahko na dan potegneš razne formalistične teze, a nauk o vedenju je vedno del celote, nikoli ni nekaj odvojenega, saj ne more biti odvojen. Izgubi svojo vrednost. Dianetika je pač nujnost scientologije, ki je zaslužkarska religija in v tem ne vidim nič slabega. Svet je danes veletržnica in vsaka stvar ima ceno.Odrešitev nima cene ikn kdor ima obilo keša in mu je hubbardova fensi terminologija všeč, pač odveže mošnjiček in upam, da dobi, kar išče. Trditev, kako je dianetika ah in oh "znanost" in trditi, da je scientologija religija, ki jo zlorablja nekaj slabega, je milo rečeno nerazumno in ne pelje do razsvetljenja.
Mimogrede, nimam negativnega odnosa do scientologije niti do dianetike. Zame je to ena od sodobnih duhovnosti, ki ima svoj krog vernikov in vernic.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#33 Pesha

Pesha
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 298

Objavljeno: 6. december 2006, 12:04

Samo toliko:

NEZAVESTEN človek, je tisti, ki so ga s kamnom po glavi.....ko govorimo o dejanjih, vzorcih, reakcijah, ki se jih živ človek pri svojem delovanju ne zaveda, govorimo o NEZAVEDNEM...in NE O PODZAVESTI in nezavestnem človeku......


Drugače pa o vsem skupaj :xx!: ne maram fanatizma, kakršen veje iz novonastalih "vernikov" nove znanosti. Kolikor sem na hitro preletela je super napisal prav Shiver. Razlikovati je treba med vero in religijo! :palec: :palec: .....in imeti prvo ter ne slepo zapadati in slediti drugemu............
Life would be so wonderful, if we only knew what to do with it. G. Garbo

#34 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 6. december 2006, 15:00

Oh lepo te prosim xrolleyesx Hubbard je odkril toplo vodo kajne?

Je pa edini ali eden redkih, ki je v svojem ZF romanu K zvezdam upošteval, da potnikom na vesoljski ladji, ki potuje s skoraj svetlobno hitrostjo, teče čas počasneje kot na Zemlji. x^x
Possible—but highly unlikely.

#35 Shiver

Shiver
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 6. december 2006, 15:56

Dragi Kabalist:


Shiver, bližnjic ni in jih nikoli ne bo. Pravzaprav se vsaka bližnjica kmalu pokaže kot daljšnjica.




Bljižnice so bile, so in bodo vedno obstajale, odvisno je le kaj razumeš kot bljižnico in če najdeš pravo zase. Bljižnica ne pomeni preskakovanje pomembnih etap v razvoju, pomeni le izbira prave poti, tiste tebi najbolj primerne in zato tudi najkrajše, brez nepotrebne blodnje. Ljudje današnjega časa, no vsaj kar se tiče zahodnjaške kulture, razmišljajo zelo materjalno in znanstveno in bi za njih bilo, vsaj za večino, težko razumeti določene pojme o huhovnosti in nekih abstraktnih rečeh za katere niso nikoli slišali in si jih ne morejo niti predstavljati kaj pa šele, da bi verjeli vanje. Drugače pa je če k takemu človeku pristopiš z njemu bolj razumljivimi argumenti in mu razložiš, da bo s pomočjo te vede, metodologije, znanosti ali kakor koli jo želimo poimenovati začel njegov organski računalnik v glavi delovati bolje. Ko pa začne le ta bolje delovati, kar se zgodi zalo hitro, je polovica dela opravljena, saj tak človek postane bolj dojemljiv do vsega ostalega, kar je prej zaradi aberacij in nezmožnosti razmevanja zavračal.

Kot bi rekel, da krščanska mistika ni del cerkve, a cerkev jo zlorablja


Krščanska mistika ni del katoliške cerkve je orodje v njenih rokah, s pomočjo katerega cerkev ustrahuje in obvladuje množice ljudi in na tak način izkorišča, eno največjih vrednot človeka, VERO! Vsak človek v življenju potrebuje vero, v nekaj pač moraš verovat. Človek od vedno veruje v nadnaravne sile, cerkev pa se je postavila kot posrednik med človekom in nadnaravnimi silami oziroma bogom. Do tukaj vse ok (čeprav ne vem z kakšno pravico je to storila), vendar ko nekdo začne to zlorabljati, pa naj bo to za namen pridobivanja denarja ali pa oblasti, ponavadi je oboje, to ni več OK!!! Če pa se taka ustanova vede v popolnem nasprotju s tistim, kar uči pa pridemo že do absurda.

Tudi kabalistična magija je del Kabale


Kot kabalist bi se moral izogibati primerjanju Kabale z katoliško cerkvijo, se mi ne zdi primerno


Kar se tiče scientologije pa ima podobno vlogo kot cerkev vendar v zelo omiljeni obliki.
Katoliška cerkev je vzela kot osnovo staro zavezo biblje in nato napisala nadaljevanje (Biblja 2), seveda, z sebi v prid prilagojenimi resnicami in tako tisočletja uspešno vladala in usmerjala množice ljudi po celem svetu in je še dandanes najmočnejša in najbogatejša država na svetu. No mogoče bi jo lahko v obliki kakršni se pojavlja danes bolje opredelili kot največja in najmočnejša multinacionalka na svetu.
Scientologi so vzeli kot osnovo dianetiko, ki resnično deluje in s pomočjo katere je začetne rezutate možno dobit že zelo hitro jo nekoliko priredili ter jo nadgradili in jo zdaj propagirajo kot edina absolutna resnica in edina delujoča metoda za doseganje razsvetljenja.


Lahko na dan potegneš razne formalistične teze, a nauk o vedenju je vedno del celote, nikoli ni nekaj odvojenega, saj ne more biti odvojen. Izgubi svojo vrednost.


Nauk o vedenju je le nadgradnja dianetike oziroma njena izpeljanka za uporabo na različnih življenskih področijh in je seveda tudi orodje scientologije.
Dianetika kot taka pa je le veda o duši in ne posega po ostalih področjih, ki jih nauk o vedenju zajema.

Dianetika je pač nujnost scientologije, ki je zaslužkarska religija in v tem ne vidim nič slabega. Svet je danes veletržnica in vsaka stvar ima ceno.


Jaz vidim v temu dosti slabega saj je materjalizem skrajno negativna zadeva, denar pa je korenina večine trpljenja v svetu, če to ni narobe pol pa res ne vem več kaj je prav in kaj ne.


Trditev, kako je dianetika ah in oh "znanost" in trditi, da je scientologija religija, ki jo zlorablja nekaj slabega, je milo rečeno nerazumno in ne pelje do razsvetljenja.


Jaz nisem trdil, da je dianetika oh in sploh, ne vem iz kje to, no pa saj ni važno, glede zlorabe le te, pa je pomemben namen za kateri se uporablja o tem pa sem že napisal. Pomembno je imeti širok polgled in ne obsojat drugečnih zornih kotov to je del svobode mišljenja, vendar je vsekakor dobro vedeti kje je meja dopustnega saj bi dopuščanje vsega pripeljalo do kaosa.



Za zaključek

Ena od temeljnih predpostavk dianetike je da je človek v osnovi dober in postane slab zaradi engramov to je slabih izkušenj v življenju, ki pogojujejo naše obnašanje in nam otežujejo zavestno odločanje, vključno z rojstvom, kot največji engram človekovega življnja.
To pomeni, da ko se očistiš postaneš dober človek. Dober človek pa ne bi služil na račun ljudi, ki si želijo postati boljši ljudje, dobri ljudje pomagajo, ker vedo, da je to prav in in jim je to v veselje in ne zaradi zaslužka. Vrata verskih ustanov bi morala biti na stežaj odprte za vse, ki si želijo vstopiti v to ustanovo in se naučiti njenih resnic.
To je eno od protislovij v scientologiji, za katero nisem našel smotrne oziroma opravičljive razlage.

P.S. Nisem si pročakoval tako vnete reakcije na moje pisanj in na moj pogled glede teh stvari še posebej glede scientologije, toliko manj pa od osebe, ki se ukvarja s kabalo in, ki ne bi smela imeti veze z scientologijo. Poleg tega pa ne razumem zagovarjanje neke ustanove, ki totalitaristično in brezpogojno priznavale svoje kot edino prav in omalovažuje vse ostalo, tudi kabalo.

#36 harmony

harmony
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 97

Objavljeno: 6. december 2006, 20:55

Kolikor sem na hitro preletela ...


Vzela sem iz konteksta, ker tako lepo sovpada s tistim, kar vam zdajle želim povedat:

. . . to je tisto, kar počnete o stvareh, ki jih površno poznate . . . vse spreobračate . . . moj cilj je dosegati svoje lastne ideje in cilje ter NIKOLI iskati splošno priznanje družbe, ker ga ne bom dobila . . . vsak doda svoj "piskrček" reaktivnega uma, ki ga, kot sem že omenila nekoč prej, NE RABIM okoli sebe. . .

tema o Dianetiki na tem forumu je postala ena prava zmeda . . . zakaj - ko pa SO stvari tako enostavne

xsrcbumx xsrcbumx xsrcbumx
Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.
Individuals, and not masses, form the culture of the race.
— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

#37 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 6. december 2006, 21:11

Veš, vernik v dianetiko vse interpretira skozi svojo psevdoznanost. Nekako ne razumeš, da ni boljše ali slabše metode in ni bližnjic do razsvetljenja. Morebiti ti ne bi škodilo preštudirati kakšno enciklopedično gradivo o potem samorazvoja in predvsem klasifikacijo različnih principov tega početja (delna, popolna pot, integralna, direktna ipd.).
Verjemi, vsaka vera je manipulacija. Krščanstvo, Scientologija, Judaizem... vsaka ima svoj nabor manipulacije z zavestjo in izza vsake je nek mehanizem, ki omogoča praktično izkušnjo. Najsi bo to krščanska mistika ali dianetika, vsaka ima svoj nabor psihičnih tehnik in nobena od teh ni za vsakogar.
Vsaka bližnjica do zdaj se je vsaj v svetu duhovnosti razblinila. Ve se... integralne metode so dolgotrajnejše, a je njihov končni rezultat učinkovitejši. Direktne so neposrednejše, a je njhov rezultat manj nadzorljiv. Primer integralne metode: joga, kabala, primer direktne metode: zen, intenziv razsvetljenja Charlesa Bernerja. primer delne metode: rebirthing, primer celovite metode: krščanska mistika...
Cilj popolnih metod je dokončno razsvetljenje, cilj delnih metod so določeni skoki v osebnostnem razvoju, razreševanje določenih osebnostnih zank.
A nobena od teh metod ne omogoča bližnjic, nobena ni bližnjica, čeprav delo s Kabalo lahko traja nekaj desetletij,a intenziv razsvetljenja traja tudi samo 3 dni. Vložen trud je vedno v sorazmerju z rezultatom.
Metode osebnostne rasti se bodo vedno izmuznile znanstvenim meritvam. Zakon nedoločnosti je v svetu finih vibracij vesoljskih strun še posebno močan in vedno zaje** ponovljivost meritev. A kako naj znanost izmeri doživetje astralne projekcije? Razne meritve možganskih valov nič ne povedo o subjektivnem vtisu in kvaliteti... Lahko izmeriš lepoto večerne zarje?
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#38 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 6. december 2006, 21:11

Veš, vernik v dianetiko vse interpretira skozi svojo psevdoznanost. Nekako ne razumeš, da ni boljše ali slabše metode in ni bližnjic do razsvetljenja. Morebiti ti ne bi škodilo preštudirati kakšno enciklopedično gradivo o potem samorazvoja in predvsem klasifikacijo različnih principov tega početja (delna, popolna pot, integralna, direktna ipd.).
Verjemi, vsaka vera je manipulacija. Krščanstvo, Scientologija, Judaizem... vsaka ima svoj nabor manipulacije z zavestjo in izza vsake je nek mehanizem, ki omogoča praktično izkušnjo. Najsi bo to krščanska mistika ali dianetika, vsaka ima svoj nabor psihičnih tehnik in nobena od teh ni za vsakogar.
Vsaka bližnjica do zdaj se je vsaj v svetu duhovnosti razblinila. Ve se... integralne metode so dolgotrajnejše, a je njihov končni rezultat učinkovitejši. Direktne so neposrednejše, a je njhov rezultat manj nadzorljiv. Primer integralne metode: joga, kabala, primer direktne metode: zen, intenziv razsvetljenja Charlesa Bernerja. primer delne metode: rebirthing, primer celovite metode: krščanska mistika...
Cilj popolnih metod je dokončno razsvetljenje, cilj delnih metod so določeni skoki v osebnostnem razvoju, razreševanje določenih osebnostnih zank.
A nobena od teh metod ne omogoča bližnjic, nobena ni bližnjica, čeprav delo s Kabalo lahko traja nekaj desetletij,a intenziv razsvetljenja traja tudi samo 3 dni. Vložen trud je vedno v sorazmerju z rezultatom.
Metode osebnostne rasti se bodo vedno izmuznile znanstvenim meritvam. Zakon nedoločnosti je v svetu finih vibracij vesoljskih strun še posebno močan in vedno zaje** ponovljivost meritev. A kako naj znanost izmeri doživetje astralne projekcije? Razne meritve možganskih valov nič ne povedo o subjektivnem vtisu in kvaliteti... Lahko izmeriš lepoto večerne zarje?
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#39 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 7. december 2006, 10:50

2 resnici

Resnica je samo ena, vse ostalo so odsevi resnice.

ali pa slepemu opišeš neverjetno doživetje sončnega vzhoda?

ja, tudi to.
Refleksivni razum je nemočen ujetnik modela realnosti, na katerega je vezan. Nima drugega, kot podatke čutil in svojo moč klasifikacije teh signalov. Zato je tudi znanost ujeta v te omejitve. Znanost je VEDNO končna, a vera je VEDNO neskončna. Znanost izhaja iz podatkov, vera iz občutkov. Jung in drugi so odkrili nešteto simbolnih povezav, ki dokazujejo ta razmerja in ni potrebna še ena psevdoznanost, da mi to pove. Dianetika je nekaj podobnega, kot je krščanska mistika za Krščanstvo - je sistem razvoja osebnosti znotraj družbeno-moralnega sistema, ki resnične moči sistema razvoja varuje pred "neverniki". V Krščanstvu je to moralni sistem ipd., v scientologiji pa tudi keš. Pač, moderni religiji vlada moderni Bog - nj. veličanstvo USD. x:Dx
Vsaka religija ima takšen ali drugačen sistem razvoja, katerega bolj ali manj varuje pred "neverniki". Tradicija se vedno varuje pred razodetji, ki podirajo veljavo tradicije.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#40 shtrukeljchek

shtrukeljchek
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 67

Objavljeno: 9. december 2006, 12:15

Nisem vsega brala sem pa ujela ko je nekdo rekel da je dianetika religija. Sploh ne. Ta "cerkev" je bila ustanovljena iz enega samega razloga- da jim država ni mogla srat po glavi. Ko so ljudje to sprejel in je začelo delovat se je seveda zbunila farmacija saj je prodaja zdravil občutno padla, nato se je oglasial še psihiatrija- verjetno ne potrebujem razlagat zakaj, na koncu pa še Cerkev, saj so izgubili kar nekaj vernikov. G. Hubbert je samo združil vero in znanost na dokazanih dejstvih. Gospod ki o tem predava pa ima diplome iz vseh področij alternativne medicine in tok pozitivnega človeka že dolgo nisem spoznala, res drug svet od unih kvazi reikistov.

#41 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 9. december 2006, 13:40

Vzela sem iz konteksta, ker tako lepo sovpada s tistim, kar vam zdajle želim povedat:

. . . to je tisto, kar počnete o stvareh, ki jih površno poznate . . . vse spreobračate . . . moj cilj je dosegati svoje lastne ideje in cilje ter NIKOLI iskati splošno priznanje družbe, ker ga ne bom dobila . . . vsak doda svoj "piskrček" reaktivnega uma, ki ga, kot sem že omenila nekoč prej, NE RABIM okoli sebe. . .

tema o Dianetiki na tem forumu je postala ena prava zmeda . . . zakaj - ko pa SO stvari tako enostavne

xsrcbumx xsrcbumx xsrcbumx


Zakaj misliš da ne razumemo če se ne strinjamo?
Očitaš površnost, pa se mi zdi da marsikdo tu noter bolje od tebe razume kaj je dianetika.
Pa da ne govorim za druge - kaj mi dianetika lahko da?
Kdo lahko bolje od mene samega pozna moj um?
Mi da odgovore na vprašanja?
Kaj je tisto kar nihče sam ne more storiti na sebi?
Dianetiko si je izmislil ČLOVEK.
Bitje kot jaz, kot ti, kot vsi ostali... xDDx
Tako kot vse druge nauke, tehnike, religije... x:Dx

Ti le verjemi vanjo, uporabljaj jo, če ti koristi.
Samo ne prodajaj je kot nekaj kar ni nikjer drugod.
Ker to ni res.
xsrcx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#42 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 9. december 2006, 14:36

G. Hubbert je samo združil vero in znanost na dokazanih dejstvih

Tako je ureditev stvari interpretiral Hubbert. Naj poudarim (še enkrat), on je bil predvsem pisatelj in mu zavijanje topple vode v celofan gre odlično od rok. Možakar je spreten pri svojih poslih. Scientologija je predvsem velik posel in je podvržena zakonitostim tržnega obnašanja. Hubbert in ostali ZNAJO prodajati odrešitev in znajo VZBUJATI PPOZORNOST. Striuc ve, kako in kam je treba brcniti v mehko meso. Ravno to je aktiviralo "prizadete". Če jaz rečem, da so psihiatri nepotrebni balast, nikome ništa. Ako to zine Tom Cruise, je pa to nekaj drugega. Cerkev se pa itak buni nad vsem, kar noče pod njen včasih malce pedofilski dežnik.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#43 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 9. december 2006, 19:57

Verjamem. Crus ima cekina za dragocene tečaje. Kot sem nekje že napisal, dianetika in z njo plovezana scientologija pač odgovarjata določenim ljudem ( z določeno količino cekina na računu) in za njih je rezultat vreden vloženega. Tako je pač... nobena duhovnost ni za vsakogar.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#44 harmony

harmony
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 97

Objavljeno: 10. december 2006, 10:52

Očitaš površnost, pa se mi zdi da marsikdo tu noter bolje od tebe razume kaj je dianetika.


OK.



Tako je ureditev stvari interpretiral Hubbert. Naj poudarim (še enkrat), on je bil predvsem pisatelj in mu zavijanje topple vode v celofan gre odlično od rok. Možakar je spreten pri svojih poslih. Scientologija je predvsem velik posel in je podvržena zakonitostim tržnega obnašanja. Hubbert in ostali ZNAJO prodajati odrešitev in znajo VZBUJATI PPOZORNOST. Striuc ve, kako in kam je treba brcniti v mehko meso. Ravno to je aktiviralo "prizadete". Če jaz rečem, da so psihiatri nepotrebni balast, nikome ništa. Ako to zine Tom Cruise, je pa to nekaj drugega. Cerkev se pa itak buni nad vsem, kar noče pod njen včasih malce pedofilski dežnik.



Pravilno se napiše Hubbard...kako to, da si danes tako površen pri pisanju svojih komentarjev, Ka"v"alist?

In mimogrede, vse se plača danes...greste k psihiatru na pregled...plačate, posredno preko zavarovalnice in to bajne vsote. Sploh se ne zavedate, koliko danes stanejo medicinske usluge. In včasih sploh ne pomagajo. Dianetika FUNKCIONIRA vedno.

Cerkev se pa itak buni nad vsem, kar noče pod njen včasih malce pedofilski dežnik.


Ali ste se že kdaj vprašali, da v Sloveniji ob besedi Cerkev in Religija preveč posplošeno takoj razumemo ...krščanstvo? In mu damo takoj negativen prizvok?
Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.
Individuals, and not masses, form the culture of the race.
— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

#45 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 10. december 2006, 11:57

OK.

In mimogrede, vse se plača danes...greste k psihiatru na pregled...plačate, posredno preko zavarovalnice in to bajne vsote. Sploh se ne zavedate, koliko danes stanejo medicinske usluge. In včasih sploh ne pomagajo. Dianetika FUNKCIONIRA vedno.
Ali ste se že kdaj vprašali, da v Sloveniji ob besedi Cerkev in Religija preveč posplošeno takoj razumemo ...krščanstvo? In mu damo takoj negativen prizvok?


TO zagotovo ne drži.
Nobena tehnika ne funkcionira vedno niti pri vsakem enako.
Niti nobena tehnika sama ne naredi ničesar.

Ampak še vedno nisi napisala KAJ je v dianetiki tako novega, boljšega, revolucionarnega kot drugod.
Po vsem kar si ti napisala, kar so napisali drugi in kar sam vem o njej je to res samo odkrivanje tople vode.
Stare, stoletja znane stvari v novi preobleki in seveda z novo ceno.

Prav imaš, vse se plača. :palec:
Ampak... x:Dx xrolleyesx
A greš ti kupit nov, dražji avto če ti stari še povsem dobro funkcionira? x:Dx
Se boš z novim bolje vozila? x:Dx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#46 harmony

harmony
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 97

Objavljeno: 10. december 2006, 19:15

Naiven si, če misliš, da bom na takih forumih razlagala, nič več . . . pojdi v dianetični center in si sam preberi . . . ali pa mi pošlji naslov in ti pošljem nekaj literature - brezplačno - tp velja za kogarkoli, ki to bere . . . OK?

Primerjave, kot si jo podal, se mi zdijo neprimerljive in kljub temu ti podam moj odgovor: "JA!" . . . sem rada udobna in imam rada estetiko na vseh področjih . . . TO SEM JAZ!!!

stagnacija vodi LE navzdol - zakaj bi vozila stare avte, če nimam veselja, da bi jih restavrirala - težnja po rastoči statistiki vodi v obilje . . .

xsrcbumx
Ideas and not battles mark the forward progress of mankind.
Individuals, and not masses, form the culture of the race.
— L. Ron Hubbard, book Science of Survival

#47 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 406

Objavljeno: 10. december 2006, 20:06

Naiven si, če misliš, da bom na takih forumih razlagala, nič več . . . pojdi v dianetični center in si sam preberi . . . ali pa mi pošlji naslov in ti pošljem nekaj literature - brezplačno - tp velja za kogarkoli, ki to bere . . . OK?

Primerjave, kot si jo podal, se mi zdijo neprimerljive in kljub temu ti podam moj odgovor: "JA!" . . . sem rada udobna in imam rada estetiko na vseh področjih . . . TO SEM JAZ!!!

stagnacija vodi LE navzdol - zakaj bi vozila stare avte, če nimam veselja, da bi jih restavrirala - težnja po rastoči statistiki vodi v obilje . . .

xsrcbumx


O naivnosti bi se dal masikaj napisat tu notri, to drži... x:Dx
Primerjave... x?x xrolleyesx xDDx
Ti dam drugačno.
Menjaš ti avto vsakič ko je s starim kaj narobe?
Jaz ga samo peljem na servis.
Stagnacija... x?x
Dianetika ni napredek na nobenem področju.
Še enkrat - staro v novi embalaži, z novim imenom in novo ceno.

Razlage tudi ne pričakujem, ker mislim da mi je ne znaš dat, ne nočeš.
O naivnosti - tudi ti si naivna če misliš da pišem o nečem kar ne poznam.
Bil sem na strani tega Dianetičnega centra.
Pa malo sem pobrskal po netu. x:Dx x^x :palec:
NIKOLI ne pišem o ničemer da se prej ne bi vsaj malo pozanimal o tem.
In dobil mnenja za in proti.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#48 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 10. december 2006, 20:55

Nekaj me vleče na tem ... a trenutno ni nobenih predavanj. Ima kdo kakšne izkušnje?

[i]Dianetika je naravoslovna znanost o človekovem umu. To je prva in doslej edina znanost, ki je odkrila reaktivni um kot nezavedni del človekovega uma. Reaktivni um deluje po svojih zakonitostih in NI POD NAŠIM ZAVESTNIM NADZOROM.

Vsi dogodki v človekovem življenju, ki jih spremljata telesna ali duševna bolečina, se v reaktivnem umu zabeležijo v obliki tzv. engramov. Engramski zapisi poleg umskih slik dogodkov vsebujejo trajna nakopičenja škodljive energije. Ti zapisi se samodejno aktivirajo vselej, ko v sedanjem okolju naletimo na kakršnokoli podobnost s preteklimi bolečimi dogodki in ponovno doživimo občutke in bolečine iz teh dogodkov. V njih so vzroki govornih motenj, neutemeljenih strahov in bojazni, treme, težav pri učenju, nelagodnih občutkov, bolečin, alergij ter cele vrste drugih psihosomatskih težav in bolezni, ki nastopajo brez vidnih vzrokov. Medicina sama ugotavlja, da je
danes nad 70 odstotkov človekovih obolenj psihosomatskega porekla, za katere nima pravih zdravil. In prav tu je dianetika našla svoje mesto.


Podajam insert iz moje knjige Bioenergoterapija. Še vedno misliš, da gre pri dianetiki za nekaj novega?

zvedavi Nosorog

Običajno so bolj problematični prvi aspekti čaker, saj so bolj podvrženi vsakdanjim stresom. Deviacije v vrtenju prednjih vrtincev čaker so posledica strahov ter miselnih in čustvenih vzorcev, ki se psihoenergijsko vtisnejo v avro, ti vzorci pa izhajajo iz interakcije z drugimi ljudmi. Vsebujejo energijske zapise že doživetega in tistega, kar se še utegne zgoditi na ravni fizičnega telesa, kot tudi izkustev, ki so lastna duši in zrcalijo dušne komunikacije. Spomin na nek neprijeten dogodek obstaja tako dolgo, dokler so v avri ustrezne energijske praslike, skozi katere steče energija vsakič, ko se približuje situacija podobna tisti, ki je v preteklosti do predmetnega neprijetnega dogodka privedla. Na ta način te praslike oživijo; postanejo žive psihoenergijske konfiguracije. Vse to se, glede na vrsto energijskega problema, vsidra tudi v ustrezno čakro. Na podlagi tovrstnih vzorcev na nek način situacije, ki so ali bi lahko bile podobne čustveno močno negativno nabitemu dogodku, ki smo si ga na energijski ravni trajno zapomnili, zaznamo že vnaprej in se jih potem običajno izognemo.
Nekateri od teh vzorcev so posledica delovanja mehanizmov v človeškem telesu, ki so imeli včasih varovalni značaj, danes pa povzročajo stres, ki ga zaradi spremenjenega načina življenja ne moremo kompenzirati. Včasih, ko je bilo namreč primarno fizično preživetje, so se ob nastopu nevarnosti v telesu aktivirali biokemični procesi, ki pa danes škodujejo našemu fizičnemu in energijskemu zdravju, saj jih običajno ne moremo izživeti z begom in obrambo. V razdiralnem smislu delujejo podobno kot vzorci, ki so posledica porušenega naravnega ritma na relaciji akcija – varnost – izkustvo. Po tem ritmu človek najprej deluje, v drugi fazi pa utrjuje posledice delovanja, ki lahko prinese neko zadovoljstvo in varnost, če pa je odziv okolice drugačen od pričakovanega, agresiven ali omalovažujoč, je posledica nezadovoljstvo in boleča izkušnja, kakršne si več ne želimo. Korenine takšnih omejujočih mentalno-čustvenih vzorcev so običajno v družinski in šolski vzgoji. Ti vzorci, ki ovirajo vrtenje čaker, delujejo na nezavedni ravni, od njih pa so odvisne naše reakcije na zunanje dražljaje, ki ne bazirajo na miselni aktivnosti, ampak se zgodijo pod vplivom prevladujočih vzorcev. Primer: Če je imel otrok starše, ki mu niso znali pomagati pri razvoju ustvarjanja in zastopanja lastnih stališč do različnih življenjskih situacij, ampak so se iz njegovih prvih poskusov zaupanja v lastno presojo morda celo norčevali, se bo nedvomno razvil v osebo z zelo pomanjkljivo samozavestjo, ki se bo zaradi bojazni, da se ne bi ponovila izkušnja zasmehovanja, vedno izogibala kakršnemkoli izpostavljanju in zagovarjanju svojih interesov, vseskozi pa bo imela občutek, da ima v življenju smolo in je obdana s slabimi ljudmi.

Druga vrsta strahov in negotovosti, ki izkrivljajo podobo resničnosti in nas ovirajo pri uresničevanju naših želja in hotenj, pa izhaja iz naše razdvojenosti, katere korenine so v primerjavah z drugimi. Današnji človek je dobesedno bombandiran z različnimi propagandnimi sporočili, ki nam med drugimi vsiljujejo tudi podobe popolnega moškega in ženske. Ker čutimo, da tako ustvarjenim podobam ne ustrezamo povsem, postanemo nemirni, v nas pa se resnične želje, težnje in čutne potrebe borijo z vsem tistim, kar nam propagandni stroj vsiljuje kot ideal. Posledica tega je negotovost in strah, da nismo dovolj privlačni, dobri in sposobni, kar ima za posledico močno introvertiranost, ki se seveda odraža tudi v avrični atmosferi in vrtenju čaker.
Če vzroke tovrstnih težav ozavestimo, začnemo brskati po svetu naših resničnih potreb. Ob tem nas pogosto spremlja nov strah – strah pred tem, da jim zaupamo. Pogosto namreč spoznamo, da je tisto, kar si resnično želimo, zelo drugačno od življenja, ki ga živimo. Zaradi strahu pred neznanim, ki pesti večino, se bojimo sprememb, ki bi jih morali v svoja življenja vnesti, da bi se naša skrivna hotenja lahko uresničila, to pa povzroča psihično blokado in apatijo, ki preprečuje vdor želja in notranjih znanj na površje.

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#49 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 10. december 2006, 21:42

Podajam insert iz moje knjige Bioenergoterapija. Še vedno misliš, da gre pri dianetiki za nekaj novega?

zvedavi Nosorog


Če vzroke tovrstnih težav ozavestimo, začnemo brskati po svetu naših resničnih potreb. Ob tem nas pogosto spremlja nov strah – strah pred tem, da jim zaupamo. Pogosto namreč spoznamo, da je tisto, kar si resnično želimo, zelo drugačno od življenja, ki ga živimo. Zaradi strahu pred neznanim, ki pesti večino, se bojimo sprememb, ki bi jih morali v svoja življenja vnesti, da bi se naša skrivna hotenja lahko uresničila, to pa povzroča psihično blokado in apatijo, ki preprečuje vdor želja in notranjih znanj na površje.

lalala



x:Ix jst tud x:)x :palec: ponovno :fiju: :OoO:

men se zdi da sm se zaljubu u nosoroga
:2src:


....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#50 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 10. december 2006, 23:10

men se zdi da sm se zaljubu u nosoroga
:2src:



x:Ix jst tud x:)x :palec: ponovno :fiju: :OoO:


Če b' vidva vedla, kakšno teslo sem v resnici ...


:eek: :eek: :eek: Uh, kwa sm napisu. Šit. Morm dobr razmislt o svoji samopodobi ...

lalala
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0