Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Spolnost, duhovnost , otroci, od - ločitev


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
42 komentarjev na to temo

#1 misti

misti
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 112

Objavljeno: 1. avgust 2002, 01:00

28.7. smo imeli temo Kaj je pomembneje spolnost ali duhovnost. Vsi se strinjamo, da eno brez drugega ne gre. Če že nič drugega, obstaja energijska privlačnost, tudi če gre samo za seks brez globjih medsebojnih odnosov. - To mi je nekako jasno.

Ali si res vsi želimo tisto idealno, kar smo si izdelali v svojh glavah. Pa naj bo to tudi pod pretvezo duhovnosti.

Sprašujem pa se, kako je mogoče, da je pri vsem tem zavedanju vedno več razpadov partnerskih odnosov, pri katerih pa tako največkrat potegnejo "ta kratko" otroci.

In še ena stvar v zvezi z otroci me bega. Kako preživljajo in v kakšne čustvene razvaline se razvijejo otroci, ki so jih starši čustveno izrabljali za svoje nezadovoljstvo, pa četudi je navzven družina izgledala popolnoma srečna.

misti

#2 alena

alena
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 97

Objavljeno: 2. avgust 2002, 01:00

Po moje je glih zaradi vedno večjega zavedanja, in vedno večje potrebe po ne samo materialnih zadevah, vse več zakonov, ki razpadejo. Čudno? Ne!
Pred kratkim sem bila priča takemu razpadu v moji bližini. Razlog: zavedati sta se začela, da nista za skupaj in nekaj časa je trajalo, preden sta si to upala tudi priznati in narediti. Moja stara mama, ki je bila drugače vzgojena, je rekla, da to ni prav, ker ženska pač mora, ne glede na vse prenašati moškega, ki ga ima....
Otroci? Ne strinjam se s tabo, da postanejo živčne razvaline. To, da se starši ločijo ne pomeni nujno slabo za otroke. Včasih si vsi skupaj oddahnejo. In tudi ločitev več ne predstavlja take more, kot jo je nekoč. Mogoče je žal v nekaterih primerih res, toda na srečo jih je veliko, ki skozi takšno izkušnjo potegnejo ven dragocena spoznanja.
Še nekaj moram povedati o otrocih.
Geni - okolje - samoiniciativa, to so trije dejavniki, ki vplivajo na to, kakšni ljudje bodo postali. Če so zdravi (niso kako fizično ali duševno prizadeti) in imajo pozitivno, dobro naravnanost - samoiniciativo, tudi v primeru, da jih okolje ne spodbuja, postanejo dobri in čudoviti ljudje! Zelo veliko takih jaz osebno poznam (zdaj so že odrasli).

In še to bi dodala, da tisto, "kar smo si izdelali v svojih glavah" kot praviš, najbrž še zdaleč ni tako idealno, kot si mi mislimo in imamo dostikrat veliko srečo, da se nam ne zgodi...

#3 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 3. avgust 2002, 01:00

Veliko zakonov razpade zaradi materializma, skoka cez plot, alkohola in nasilja, liberalen odnos druzbe in drzave do zakona (kar sploh ni slabo), v glavnem zaradi ohladitve strasti in ljubezni med zakoncema. No ja to vemo ze vsi, je pa hecno, da poznam ogromno ljudi (50%), ki so odrascali brez oceta pa so povsem v redu ljudje kljub hudim travmam pri nekaterih.
Ja sam ka mali pao s lipe

#4 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 6. avgust 2002, 01:00

Okoli otrok, mi je prijatejica zaupala dogodek ob ločitvi. Ko je bil sin star tri leta sta se ločila. Da bi ostal očka na dobrem "glasu" je ona razlagala takrat 3- letnemu otroku, da bo očka spal drugje, da bo bližje službe, da ga bo prišel iskat, da bosta šla v kino, na izlet...V glavnem vse dobro. Otrok pa ji reče "Oči, je šel, da se ne bosta več tako kregala, ne?" Cel dan je bila šokirana. Že tako majhni vedo kaj se dogaja in čutijo. Taki ne bodo razvaline. Je pa res, da posti posledice zlorabljanje otrok. Tako dušebno kot telesno.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#5 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 8. avgust 2002, 01:00

... nimam takih problemov,
ampak jezi me, d a starši ne priznajo napak~

pokowc

#6 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. avgust 2002, 01:00

ce morda zelimo tisto kar smo si izdelali v svojih
glavah je morda tudi zato, da izkusimo, se spoznamo, karma,
darma, ozavestimo, dojamemo, gremo naprej, zivimo....
mar ni to privilegij!!!!? zelo velik privilegij cloveka!
...spomniv sem se na Sai Babo :)

razpad druzine...
zaradi sistema, morda, ne-vrednot v katerega nas peha...
odtujitve od zemljinega mentala...
morda nova doba stremi k idividualizmu in graditvi
bitja, ki bo harmonizirano v sebi (jin_jang)...

vprasaj otroke, morda postanes socialna delavka!
ali se prikljucis kaksnemu drustvu!?
poglej okoli sebe!; ce hoces!; vse tiste nenaravne
obraze med komunikacijo, sprenevedanja v mislih,
neresnice, strahove, umrle sanje, iluzije, upanja
in pohabljanja clovekovih vrednot, nezavednega,
zelje, pricakovanja, pohlep in zavist, dobroto
in lepoto, preprostost in kompliciranje...
hlastanja za energijo in krajo energije,
bogate in revne, lacne in zdolgocasene...
vesele in zalostne....
...morda celo ti vest kaj govori??

#7 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 16. avgust 2002, 01:00

Otroci so posebna tema, kaj nekateri počnejo znjimi je prav groza pa sploh ni važno ločeni ali poročeni.

Zakaj pa toliko razpadov zaklonv. Energetski nivo zemlje in vseh nas je vedno višji to pa pomeni, da vse težje živimo v laži, da vse težje živimo drugače kot taki kot smo oz. tako kot nam govori družba in družbene norme in stari vzorci. In vsi tisti, ki v zakon ali skupnost niso stopili iskreno in s srcem sedaj spoznavajo da so šli preko sebe in da delajo škodo predvsem sebi in ne morejo več tako, zato grejo naprej sami ali z drugimi ljudmi, ki jih podpriajo na njihovi poti. Vse prevečkrat ljudje podležejo vzrocem v družbi in delajo nekaj na silo vendar dolgo ne gre tako, če ne drugo pa zbolimo.

Proces partnerstva in tudi ločitve mora prinetsi koristi tebi in drugemu, moramo biti vedno iskreni najprej do sebe in potem še do drugih.

andrej

#8 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 19. avgust 2002, 01:00

Glede otrok, po mojem trpijo manj, ce so starsi locini, kot ce se nenehno kregajo. Po drugi plati pa je ta otrok (dusa) predno se je inkarnirala vedela, da bo tako in si je izbrala taksne starse samo zato, ker se mora pri tem nekaj nauciti.. ali pa je to isto situacijo (locitev) ta dusa, ki je sedaj otrok.. nekoc povzrocila nekomu drugemu in se je odlocil (otrok), da odplaca karmo. Vsem nam se tako smilijo nedolzni otroci in nasploh nedolzni ljudje, ki so zrtve kakrsnih koli negativnih situacij. Po mojem to ni ravno tako.. vsem, ki se zgodi kaj podobnega, se zgodi samo zato, ker so oni to nekoc storili drugim in niso cisto nic nedolzni. Vsi smo vedeli za vse situacije, ki se nam sedaj dogajajo, prednos smo prisli na ta oder.. in smo se strinjali..
In sedaj je po svetu ogromno locitev.. , verjetno zato, ker se iz dolocenaga razloga veliko dus odloca za odplacilo svoje karme in potem se zivljenja pac tako kreirajo, da se to dogaja.
Mozno je, da se dve dusi (ki sta na zemlji moz in zena) inkarnirajo samo zato, da se bosta porocila.. malo ucila.. imela otroka in potem locila, da bo ta otrok odplacal karmo.. potem pa zivela vsak s svojim partnerjem mirno naprej.. Zato po mojem ne velja vedno, da dobis potem enakega partnerja.

Povezava med spolnostjo in duhovnostjo.. vsekakor je.. in sicer je glavni namen spolnosti inkernacija, mesanje energij.. in pri tem se ustvarja tudi zemeljski uzitek.. in ce so energije dobre.. ce dobro mislimo o tistim s katerim seksamo, je vsak seks dober. Vecinoma se uporablja zascita.. da se prepreci inkernacija.. in to nekateri obsojajo.. Po mojem.. ce je namen tak, da se neka dusa skozi dva inkarnira mi nimamo moci tega prepreciti z zascito.. in se ze nekako zgodi, da takrat tista zascita ne deluje. seks ni nikoli problem, problem je samo pri tem, da so ljudje polni ego-je in lastninijo partnerja in mislijo, da njihov (ki ni njihov) partner ne sme seksati z nikomur drugim, in potem se jim pojavijo negativna custva, ki lahko in vecinoma razsujejo zakon.. kjer trpijo otroci.. ampak mislim, da ne trpijo, ker v tri dni.. ampak jim je to ucna lekcijal. Vsa custva pa so negativna in obstajajo samo zato, da nam povejo kje imamo problem.
Tjazy
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#9 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 19. avgust 2002, 01:00

menim, da je treba bit pozoren na Privlačnost mimobežnikov´´
kajti sam ta občutek je varljiv in test-en .

pokowc

#10 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 20. avgust 2002, 01:00

Tjazy je kar lepo povedal, mogoče bi dodal le to, pri karmi ni rečeno, da so stvari tako neposredno povezane, da si ti nekaj takega prizadel drugim v prejšnih življenjih sedaj pa se ti to vrača. Lahko gre le za nek občutek in čustva, ki si jih prizadel nekomu pa lahko v čisto drugačnih situacijah. Osebno imam tako izkušnjo zato vem.

Pa še nekaj, karma se da spremeniti in tudi zelo hitro se da oddelati, ne rabimo celega življenja da oddelamo neko stvar. Hitro in pogumno naprej!

andrej

#11 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 21. avgust 2002, 01:00

Več ko v življenju doživite nadlog in težav (predvsem v otroštvu), večje so vaše/naše možnosti za razširitev lastnega jaza, lastnega potenciala..., samo sprejeti jih moramo...
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#12 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 28. avgust 2002, 01:00

28.7. smo imeli temo Kaj je pomembneje spolnost ali duhovnost. Vsi se strinjamo, da eno brez drugega ne gre. Če že nič drugega, obstaja energijska privlačnost, tudi če gre samo za seks brez globjih medsebojnih odnosov. - To mi je nekako jasno.

> Pravzaprav spolnost ni duhovnost.
> Pa ti um pove da je lahko tako.
> Um (default mind, daily ego) je pa voladero-va
> instalacija (hudicheva, anorganskega bitja)
> tudi Carlos Castaneda je bil v celibatu...
> timenovana 'duhovnost' porabi vso energijo
> newage snobizem je nekaj druzga

Ali si res vsi želimo tisto idealno, kar smo si izdelali v svojh glavah. Pa naj bo to tudi pod pretvezo duhovnosti.

> Ja pa to niso nujno nashe misli! Chlovek ima sicer dva
> uma!

Sprašujem pa se, kako je mogoče, da je pri vsem tem zavedanju vedno več razpadov partnerskih odnosov, pri katerih pa tako največkrat potegnejo "ta kratko" otroci.

> Hahaha, odnosi so da se naredi otrok, novi hamburger za hudicha!
> Hudich (voladero) namrech ima radi frishko (svezho) energijo!
> Ne gre na krave in podobno. Otroci so pa izvir slurp energije.

In še ena stvar v zvezi z otroci me bega. Kako preživljajo in v kakšne čustvene razvaline se razvijejo otroci, ki so jih starši čustveno izrabljali za svoje nezadovoljstvo, pa četudi je navzven družina izgledala popolnoma srečna.

> Tjah. Ene zdrave in bogate mamice pustijo otroke med kakshna
> 4 zida. Tudi na Benetkah okoli 1700 je zhe obstajala inshtitucija
> ta otroke katere nobeden ni hotel. (Chiesa del Vivaldi, Riva dei
> Schiavoni, calle ... Campo del Piovan). Pa tudi v Ljubljani bo?


http://207.88.74.110/pucklist Claudio

misti

Claudio Valentin Solis

#13 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 28. avgust 2002, 01:00

Tukaj je pa polno resnic in jih moram kar malo kometirati.

Ja spolnost res ni duhovnost, včasih nas mogoče zavede zato ker je med spolnim odnoso najbolj odsoten um in tudi ego, zaradi tega se zdi da smo takrat bližje duhovnemu, kar pa je mogoče doseči tudi v drugih stanjih.

To, pa kar praviš kaj nekateri delajo z otroci je res grozno. Nekateri kar konkretno rečejo da jim dajo majhni otroci novo energijo in polet in zares jo kar srkajo iz njih z raznimi občutki krivde in podobno. Na vzven izgleda vse vredu, navznoter pa vse gnilo in otroci najbolj trpijo. Lahko celo postanejo čustveni invalidi za celo življenje. O tem prav lepo in čisto naravnost piše dr. Košiček. Nekaj njegovih misli lahko berete v Oni, drugače pa je kar nekaj njegovih knjig na to temo.

Otroci pridejo na svet kot nepopisan list in čisto odprti, dajejo ljubezen brez zadržkov in brezpogojno, potem pa se najdejo ljudje, ki so starejši in izkušeni in stem tudi neprimerno močnejši od otrok in to izkoristijo čisto sebično samo zase. Kar mi pri tem ne gre v glavo je kako lahko to počnejo starši. To je samo dokaz, da so tudi oni imeli tako otroštvo in so dejansko čustveni invalidi saj še lastnih otrok ne znajo ljubiti brezpogojno, kje so potem šele partnerji, tam pa so potem šele bitke za energijo in ljubezen.

Ne razumem staršev, ki niso pripravljeni pogledati vase, če že ne zaradi sebe pa vsaj zaradi otrok, saj so ob rojstvu tako nemočni in čisto prpuščeni na milost in nemilost staršev.

Ja, pri tem se pa res razjezim, ko uničujemo čisto ljubezen ki pride z rojstvom novega otroka.

andrej

#14 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 28. avgust 2002, 01:00

jah zahtevni postanejo in postanemo tut mi, vse to zarad normativov sistema. družbe, k nas posiljuje´ da naj ne mirujemo ._.

pokowc

#15 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 4. september 2002, 01:00

Za enkrat lahko zhivimo naprej. Potem Carlos Castaneda spremeni
MARSIkaj. news:alt.dreams.castaneda http://puck.dhs.org

#16 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 15. april 2004, 14:03

Uf tule je en dober Tjazyjev post, s tem da sem tudi jaz mnenja, da ne gre vedno za tako direktne povezave, pa da po karmičnem zakonu živijo vsi, oče, mati in otrok ali otroci, vsak s svojim poslanstvom x;)x .

Ali otroci bolj trpijo ob ločitvi ali v primeru,da živi v manj srečni družini je odvisno od vsake situacije posebej in od vsakega otroka posebej. Definitivno pa take zadeve pustijo pečat na otrokih z velikimi ali majhnimi priložnostmi, ki jih zmorejo ali pa tudi ne izkoristiti.

Bi pa res rekla, da je napol izbira, ker v grobem naj bi ti bila prikazana situacija, ne pa detajlčki, pa še vedno so povsod vpletene naše odločitve.
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#17 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 15. april 2004, 14:09

Tukaj je pa polno resnic in jih moram kar malo kometirati.

Ja spolnost res ni duhovnost, včasih nas mogoče zavede zato ker je med spolnim odnoso najbolj odsoten um in tudi ego, zaradi tega se zdi da smo takrat bližje duhovnemu, kar pa je mogoče doseči tudi v drugih stanjih.

To, pa kar praviš kaj nekateri delajo z otroci je res grozno. Nekateri kar konkretno rečejo da jim dajo majhni otroci novo energijo in polet in zares jo kar srkajo iz njih z raznimi občutki krivde in podobno. Na vzven izgleda vse vredu, navznoter pa vse gnilo in otroci najbolj trpijo. Lahko celo postanejo čustveni invalidi za celo življenje. O tem prav lepo in čisto naravnost piše dr. Košiček. Nekaj njegovih misli lahko berete v Oni, drugače pa je kar nekaj njegovih knjig na to temo.

Otroci pridejo na svet kot nepopisan list in čisto odprti, dajejo ljubezen brez zadržkov in brezpogojno, potem pa se najdejo ljudje, ki so starejši in izkušeni in stem tudi neprimerno močnejši od otrok in to izkoristijo čisto sebično samo zase. Kar mi pri tem ne gre v glavo je kako lahko to počnejo starši. To je samo dokaz, da so tudi oni imeli tako otroštvo in so dejansko čustveni invalidi saj še lastnih otrok ne znajo ljubiti brezpogojno, kje so potem šele partnerji, tam pa so potem šele bitke za energijo in ljubezen.

Ne razumem staršev, ki niso pripravljeni pogledati vase, če že ne zaradi sebe pa vsaj zaradi otrok, saj so ob rojstvu tako nemočni in čisto prpuščeni na milost in nemilost staršev.

Ja, pri tem se pa res razjezim, ko uničujemo čisto ljubezen ki pride z rojstvom novega otroka.

andrej

:palec: :palec: :palec:

#18 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 15. april 2004, 22:17

Menim, da v družini, kjer se starša ne razumeta in nimata ljubečega odnosa, je za otroke veliko bolje, da gresta narazen, kot da otroci živijo v takem vzdušju in si pridobijo negativne vzorce o partnerskem odnosu. Otroci, ki živijo s starši, med katerima je hladen odnos, bojo tudi kasneje imeli tak odnos s svojim partnerjem...
Zato je po mojem v takem primeru bolje, da gresta narazen in ohranita stik z otroki. Otrok je najbolj zadovoljen, če vidi zadovoljna starša - in če sta starša bolj zadovoljna, ko sta narazen, je bolje, da sta narazen.

Običajno se po ločitvi tiste napetosti, ki so bile prisotne prej v skupnosti, razblinijo in je več možnosti, da ostane med bivšima partnerjema kolikor toliko normalen in zdrav odnos, kar pa je tudi za otroke samo koristno. Nima smisla nekaj na silo vztrajati skupaj "samo zaradi otrok". Otroci so zelo senzibilni in je praktično nemogoče pred njimi zakriti razna nesoglasja, nekompatibilnost...
Zagotovo jim ni prijetno, ko gresta starša narazen. Vsak otrok si želi imeti oba starša skupaj. Ampak vprašanje, če si jih želi imeti skupaj ob nenehnih prepirih, zamorjenem vzdušju, napetostih... Če pa je med staršema vse OK oziroma vsaj večinoma OK, potem je super x8Dx tudi za otroke.

#19 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 16. april 2004, 07:48

Tole imaš prav, tudi moja dva sta se ločila, pa sicer nisem trpela v prepirih, sem imela pa občutek, da nikjer nisem doma, sem bila v glavnem pri mami, občasno pri očetu, pa še pri starih mamah. Ustvarila sta si vsak novo družino, kar je pravilno, ampak jaz sem imela občutek, da nikamor ne spadam.

Nič se ne smilim sama sebi zaradi tega, tudi zaradi te izkušnje sem zdaj takšna kot sem in je ne bi več odstopila, če bi imela možnost, ampak hočem pokazati na to, da kakršnakoli odločitev glede veze je, lahko pusti kakšno ranico - kakšno priložnost x;)x . Sem pa sigurna tamara, da si ti krasna mamica x:Xx .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#20 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 16. april 2004, 18:56

...Sem pa sigurna tamara, da si ti krasna mamica  x:Xx .

Upam! x^x x;)x No, idealna sigurno nisem. Vem pa, da me otroka ne bi hotela zamenjati za kako drugo mamo - sta mi to sama že povedala. x^x x^x x8Dx Kljub temu, da se včasih tudi razjezim... :vragec: x;)x

#21 majica

majica
  • D član
  • Št. objav: 4 304

Objavljeno: 17. april 2004, 06:54

Vsekakor sem mnenja, da morajo starši urediti odnos tako, da so srečni, pa naj bo to ločitev...šele takrat lahko funkcionirajo tako, da so otroci srečni...
majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!


Objavljena slika

#22 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 17. april 2004, 15:13

Mjca, to že razumeti Jest, da je treba nardit za otroke srečo v odnosih in nek pregled daljnosežnega pozitiv odraščanja..sam jest vem, da je takih staršev malo, ki bi to preskrbeli otrokom.Starši si raje ob ločitvi Sebi najprej organizirajo sistem Ugodnega layfa. Šelem na to pridejo otroc na vrsto; sedaj pa tehtaj, kaj je boljše, da se ločenc preda Ves za iskanje drugega partnerja in ali si bo odrezal še tisti kos layfa za otroka, ki mu ga je itak layf prkrajšau za nekoga od staršeu? ...tuki je res vse občutljivo in nihajoče...Verjamem,da je težko...verjamem pa tut, da ima pravico starš kdaj pa kdaj se še poveselit, ne glede, al mu otrok to prepreči in mu clo otrok ukazuje...

#23 majica

majica
  • D član
  • Št. objav: 4 304

Objavljeno: 17. april 2004, 15:55

Poki...nesrečen starš ne more dajati otroku vse podpore, ki jo otrok potrebuje. Za otrokovo srečo pa je potreben čustveno stabilen, zdrav in trden človek...kar je seveda težko, saj so pri normalnih ljudeh nihanja vsakodnevna...nihče ni vedno samo dobre volje!
Je pa starš tisti, ki usmerja otrokovo življenje, čeprav vsako leto v manjšem odstotku.
In nikoli si ne bi dovolila, da bi mi otrok prepovedal nekaj, kar bi si sama želela, v kolikor otroku ni v škodo...govorim o normalnih stvareh.
In ženska, ki normalno funkcionira (brez jeze, zadržkov...do moškega sveta) in si želi vzpostaviti novo zvezo, mora v prvi vrsti upoštevati svoja hotenja, šele potem zahteve otrok (v kolikor se otroci ne bi strinjali...)
Otroci grejo in si ustvarijo novo življenje...mama pa ostaja sama...kje je tukaj poanta...

PS...nikoli ne moreš biti z otroki 24 ur na dan...pa tudi otroci ne s starši...
majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!


Objavljena slika

#24 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 17. april 2004, 16:09

Mjca, to že razumeti Jest, da je treba nardit za otroke srečo v odnosih in nek pregled daljnosežnega pozitiv odraščanja..sam jest vem, da je takih staršev malo, ki bi to preskrbeli otrokom.Starši si raje ob ločitvi Sebi najprej organizirajo sistem Ugodnega layfa. Šelem na to pridejo otroc na vrsto; sedaj pa tehtaj, kaj je boljše, da se ločenc preda Ves za iskanje drugega partnerja in ali si bo odrezal še tisti kos layfa za otroka, ki mu ga je itak layf prkrajšau za nekoga od staršeu? ...tuki je res vse občutljivo in nihajoče...Verjamem,da je težko...verjamem pa tut, da ima pravico starš kdaj pa kdaj se še poveselit, ne glede, al mu otrok to prepreči in mu clo otrok ukazuje...

Jaz pa stekam Pokijev point tule in se celo v bistvu strinjam... veckrat slisim tole 'obrazlozitev' - ces, za otroka je bolje, ce si srecen in locen - najveckrat pa so nesrecni in loceni in v nekaterih primerih bi otrok (grem stavit kar cte) izbral nekoliko kreganja in neharmonije, samo da bi imel hkrati oba starsa.
To MI (starsi) recemo - bolje je... za otroka... in je tudi res - zelo velikokrat bolje (ko je res shtala doma in vse) - ampak zelo velikokrat pa tudi ne.
To je vse lajf - to se mora tudi otrok nauciti - da je idealne odnose takorekoc utopicno vzpostaviti in zveza ali otrok ni rabljen avto, da reces, zdaj pa nisem vec zadovoljen in grem, ker bo to bolje in bomo zdaj bolj srecni... v odnos je treba obojestransko vlagat, ce nisi zadovoljen s partnerjem, ne imej z njim otrok...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#25 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 17. april 2004, 16:17

Marsa, Rode bi te povabil na večerjo, če bi te prebral. Je pa vseeno res, kar praviš x;)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0