Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ego


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
114 komentarjev na to temo

#26 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 21. marec 2004, 20:15

absolutno pravilno. kar poglej kaj se že dogaja. mi je ful všeč, da vedno več ljudi to dojema oz. kar je še bolje, imajo izkušnje tega. na začetku je pri tem žal nekaj stranskih pojavov, s katerimi ne vemo kaj početi in nas begajo. kot na primer: na lepem se počutimo slabo, postanemo žalostni ...itd pol pa zvemo, da je mel/a naš/a najboljši/najboljša frend/ica neke težave, mi pa smo vse to čutili. sledi spopadanje s tem kaj čutimo mi kot posamezniki, kaj pa je vpliv ožjega in širšega okolja.

čisto jasno zakaj vsi mojstri govorijo, da je pomembno, kako se počutimo, pa da nikogar ne obsojamo (jasno, da drugi to sprejemajo in jih ovira), pa da je bolje poiskati si prijatelje, ki nam odgovarjajo, ker skupaj "rastemo" hitreje al pa vsaj bolj kvalitetno in potem se svetloba "množi" po sistemu ko ena in ena ni več dva, pač pa neskončno.

al tako nekako.........

x:)x x;)x x:)x
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#27 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 21. marec 2004, 23:49

Ego mi je po domače - razum, možgani, moje razmišljanje in odločanje na podlagi razuma, zunanjih dejavnikov - priučenih, naučenih ipd..... na podlagi izkušenj, utrjenih vzorcev...
Ego je odvisen od zunanjega sveta- hoče odobravanje in vrednotenje od zunaj.. važno mu je kaj je prav in narobe glede na zunanji svet, išče priznanje in lastno vrednost zunaj sebe.

Nasproti egu pa vidim moj notranji jaz, intuicijo, občutenje, resnično notranjo željo duše....... Željo po tem, da živim kot resnično občutim, da si želim, da reagiram "resnico", ki jo čutim v sebi, ne potrebujem drugih, da me sodijo ali odobravajo...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#28 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 22. marec 2004, 09:06

...
Tole seveda drži, ..

dan! :)

kaj pa stare inu mlade duse?
ali imajo res stare duse mocnejsi ego? vec mocnih vzorcev, etc..? xrolleyesx
kaksna je razlika med staro in mlado duso?

sicer morda ni pomembno za moj razvoj zavesti, ampka me pa zanima!
ce kdo kej ve o tem??
zakaj me zanima: ker bi rad izvedel o sebi vec!
zakaj bi izvedel vec o sebi: ker me zanima x:Dx x:o)x
ker je morda naravno, ce imam probleme, da izvem vec in si pojasnim,
razumem da nekaj ni 'narobe' kar recimo um govori ali drugi pravijo.
temvec, da so nekatere stanja, obcutki, aktivnosti 'mormalne' za dolocene okoliscine
oz. 'naravne' v dolocenih stanjih. morda.
le ego pa temu ne potrjuje in morda kreira disharmonijo.

ego.., hm, mene spominja na l-ego kocke x:Dx x:o)x

koliko nas je, ki se v odnosu z drugimi zavedamo svojega ega 100% ??
pomoje nas tukaj ni!
mozno da kdaj, kaksen trenutek, 2 ali 3, toda v popolnosti se ga verjetno ne.
kajti, ce bi se ga, verjetno ne bi bili tukaj.
zatorej menim, da je vredno pri tem le osvescati odnos ter sebe in svoje delovanje in sprejemanje...
utemeljitve KAJ je ego in kaj NI, pa so morda lahko le zavajajoce igrice ega, ki najde izgovor, da
porine v stransko pot razmisljanja?

''JESS'' torej te vprasam zakaj pa tebe zanima kaj je ego?

#29 Nicky

Nicky
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 473

Objavljeno: 22. marec 2004, 10:47

:o|o:

Mlada duša še v materiji nima toliko izkušenj kot starejša. Starejše duše imajo res večji ego in močnejše vzorce in hrepenijo po samospoznavanju, resnici, lepoti, miru, samorealizaciji,...in so bolj v stiku s samim sabo. Imajo višjo zavest o sebi, vedo s kakšnim namenom so na zemlji, delujejo v dobro ljudem na raznih področjih življenja- nekateri bolj navzven, drugi v ozadju...

Velik ego (občutek ločenosti od samega sebe) omogoča hitrejšo osebno preobrazbo. Ego zelo hitro zavaja in ustvarja iluzije, hkrati pa omogoča, da ga premagujemo.
Ego je odvisen od zunanjih dejavnikov in ustvarja nenaravnost, se bojuje in ustvarja disharmonijo.

Včasih imajo ljudje z močnejšim egom občutek, da so drugačni od drugih ljudi, vendar to ni res. Spet čista iluzija.


Ego mi povzroča slepila in nesoglasja samim s sabo. Ko odstranim slepilo, spet vidim drugače kot prej. Pojavijo se mi nova slepila in s tem želja, da jih spet prerastem.

Nicky
"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."

#30 jess

jess
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 78

Objavljeno: 22. marec 2004, 11:08

FREE ,
kar sprašujem pomeni da me tudi zanima,pa naj bo to za osebno rast,razširitev znanja,....

Pa vendarle tukaj se vsi strinjamo,da je ego nekaj ločenega...
V dveh literaturah,ki sem ju brala pa sem zasledila,da je to podzavest,v drugi pa da je to zavest?

#31 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. marec 2004, 11:30

Mlada duša še v materiji nima toliko izkušenj kot starejša. Starejše duše imajo res večji ego in močnejše vzorce in hrepenijo po samospoznavanju, resnici, lepoti, miru, samorealizaciji,...in so bolj v stiku s samim sabo. Imajo višjo zavest o sebi, vedo s kakšnim namenom so na zemlji, delujejo v dobro ljudem na raznih področjih življenja- nekateri bolj navzven, drugi v ozadju...

Velik ego (občutek ločenosti od samega sebe) omogoča hitrejšo osebno preobrazbo.

Ego je predvsem ločenost od celote in zaverovanost vase (in torej ne ločenost od samega sebe). Starejše duše naj bi počasi trike, ki povzročajo občutek ločenosti zaštekale in so načeloma vedno bližje spoznanju, da so del celote - to pomeni, da je ego pri njih manjši. :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#32 nosorog

nosorog
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 147

Objavljeno: 22. marec 2004, 11:35

FREE ,
kar sprašujem pomeni da me tudi zanima,pa naj  bo to za  osebno rast,razširitev znanja,....

Pa vendarle tukaj se vsi strinjamo,da je ego nekaj ločenega...
V dveh literaturah,ki sem ju brala pa sem zasledila,da je to podzavest,v drugi pa da je to zavest?

Ego se ustvarja zavestno, vzorce pa seveda povzame (in obdeluje naprej) tudi podzavest. Delujemo pa na osnovi vzorcev, izgrajenih na osnovi zunanjih vplivov na nas in naših reakcij na te vplive.
Ko na nek dražljaj odreagiramo, gre v bistvu za reakcijo, ki je posladica vzorcev in ne svobodne volje (definitivno bi pogostokrat na nek dražljaj odgovorili drugače, če bi lahko razmislili in SI UPALI reagirati tako, kot veleva trezen razmislek).

To je razlog za dodaten zaplet na to temo, kjer ga še naprej serješ, čeprav v biti veš, "kako je prav". :wOOt: :wOOt: :wOOt:
http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

#33 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 14. november 2004, 18:31

Ego je centar materialne ravni, v kateri moramo ziveti in delovati - je kot bojevnik, ki si cez zemljane doline z mocjo svoje volje utire stezu in pomaga cloveku uresnicevati svoje sanje. Ljudje ki se borijo z svojim egom so nevarni - sami sebi in socloveku - velika zmota je da je dober clovek tisti ki si potiska in poskoduje svoj ego, ker nas sodobna psihijatrija uci da vecina dusevnih bolnikov ima poskodovan, slab in nerazvit ego.

Clovek brez egu je rob in podloznik - to je clovek brez ponosa in kot vemo, v krscanski '' mitologiji '' je ponos najgrsi clovekov greh. Hinavska druzba nas uci da budemo ljubeznivi prema svojim izkoriscevalcima, sefovima, vojski, policiji, cerkvi, papezu, itd., itd. in da omejimo svoj ego in svoj ponos. To je namrec popolnoma zgreseno - clovek ima pravicu da hodi pod zvezdami in da ljubi sebe in da je srecen, vsak clovek ima to pravico, neodvisno od tega kaksne je barve in ali je reven, ali bogat.

Ego je naravna stopnica na poti duhovnega razvoja - je otrok v nama, ki ga treba iziveti in razvijati, a ne poskodovati z hinavskim spiritualnim '' vescinami '', ki samo sluze temu da svetovni gospodarji porobe neumno ljudstvo. Po naravni poti, ego odrasca v ljubeci duh, ni ga treba omejevati, ce je clovek inace normalen in ce ve kaj je prav in kaj ne.

Pa se nekaj - mocno mi grejo na zivce vsi ti '' iskalci svetlobe '' ki menijo da je ego nekaj umazanega - nelogicni so kot kristjani, namrec - ce je vse svetloba v svom izvoru, potem je ego tudi del te svetlobe ! Clovek ima duh, duso in ego - duh je kot nekaksen notarnji oce, ki oplojeva duso, ki je notarnja mati in ego je njihov otrok. Veckrat se v patriarhalni druzbi predvsem zenske ucijo da zatrejo svoj ego in da budo '' mehke, lepe in dobre '', ampak - '' dobre punce grejo v raj, tiste druge pa tam kjer same hoce '' / ali kaj takega x:)x /.

Da bi se clovek mogao odreci svog ega, mora ga prvo imeti razvitega, ker se ni mogoce odreci necega, cega nimas in ni se mogoce '' prebuditi '' z zanikanjem, temvec z integracijo in sprejemanjem - to je stara ezoterijsko - psiholoska resnica. Vsi deli v nama so nasi ucitelji in so vsi dobri, nema raja in pekla, nema angelckov in umazanih hudica, temvec je samo resnica, ki oslobaja tedaj ko smo pogumni biti to kaj smo in ziveti sebe taksne kot smo. Vsec mi je ona: '' Spoznaj sebe, bodi kar si in delaj po svoji slobodni volji. '' Ljudje brez ega so ljudje brez hrbtenice in ti se takoj bojo odrekli svobodne volje, ker ne znajo ceniti taj najvecji dar cloveku in sploh ne vejo kaj bi z njim naredili.

Ego, duh in dusa - vse je eno in vse je pomembno !

#34 sysyphe

sysyphe
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 257

Objavljeno: 14. november 2004, 20:50

Ego je, vendar se skriva.
Skriva se povsod. Ni nujno, da ga najdemo, lahko pa osvetlimo sobane svoje zavesti, tako da ga bo strah in sram pokazati v navzočnosti božje luči.
Let the sunshine in

#35 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 14. november 2004, 21:32

<{POST_SNAPBACK}>Ego je, vendar se skriva. Skriva se povsod. Ni nujno, da ga najdemo, lahko pa osvetlimo sobane svoje zavesti, tako da ga bo strah in sram pokazati v navzočnosti božje luči.

x:Dx :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#36 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 15. november 2004, 07:15

Če uporabim besedo EGO, jo skorajda vedno uporabim z negativnim prizvokom.
Ego, egocentrik, egoist....
Po mojem mnenju je čisto vseeno, kakšnima staršema se rodiš. Poznam ljudi, ki so iz bogatih družin pa niso egocentriki in takšne, ki so iz revnih družin in so egocentriki.
Včasih za določeno osebo, ki ji niti ne poznam imena, rečem :"kakšen ego..." in s tem mislim na njegove zahteve, prepotentnost, samopomembnost.....
In zelo sem distančna do ljudi, ki v pogovoru stalno uporabljajo besedo"JAZ"... :vragec:

#37 rachek

rachek
  • D član
  • Št. objav: 1 681

Objavljeno: 15. november 2004, 14:03

V zadnjih dveh letih sem si ga full zmanjsal. Sicer ne vem, komu sem lahko hvalezen za to, saj se mi zdi, da nisem nikoli nicesar naredil za to. Hodim po ulici in gledam ljudi, ki imajo tezave, ki jih povzroca ego, kot sem jih imel jaz nekoc. Ja, tale Dalajlama ocitno dobro ve, kaj govori.

#38 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 15. november 2004, 15:36

Bom navedla en stavek iz knjige '' Spiralni ples – rituali, magija, meditacije in zazivi sodobnih carovnic '', autorice znane po imenu Starhawk. Autorica je magistrirala psihologijo, mirovna je aktivistka i ekofeministka, ter ena od najbolj znanih sodobnih '' carovnic '', katera kroz svoje delo afirmira novodobno duhovnost Boginje. / Prevod je moj, priblizan. /

Citat:
'' Razlicni so nacini za beg od lastne sence. Nekateri jo zanikajo in se nikdar ne konfrontirajo z njo. Drugi jo poskusijo zatreti drogama in alkoholom. Obrambna strategija, ki jo hvalijo mnogi '' spiritualni '' ljudje je kompleksna oblika zanikanja, ter poudarjanja da je oseba '' prerasla '' sencine znacilnosti seksualnosti, jeze, strasti, zelje in egocentrije. Mnoge religije poudarjajo izkljucno to strategijo. Svecenici, guruji in '' prosvetljeni '' mojstri, ki imajo stav '' transcendentalne '' superiornosti zelo so vsec ljudima z podobnimi obrambnimi mehanizmi, z pomocjo katerih lahko zbezijo svojim osebnim soocanjima in se identificirajo z clanovima elitne, '' prosvetljene '' skupine. Tako nastajajo kulti in tako rastejo.

No to strategiju zanikanja prati mocna teskoba / nemir /. Koliko god da si nametnemo '' transcedenco '' in nevezanost, senca ostaja. Mozemo poskusiti biti vec od cloveka, lahko pri tem imamo uspeha, no spet ostajamo pogresivi in ranjivi. Ta ranjivost je zastrasojoca in fascinirajoca. Lahko nas tudi vodi zlaganim delima samozrtvovanja in mazohizma, ki so ocajnicki poskus da kontroliramo strah od lastne sence. ''

Pa se moj komentar - tisti ki mocno obsojajo '' egocentrike '' vcasih so znotraj sebe se bolj egocentricni, ampak se ne upajo to pokazati na van, pa so zarad tega jezni ce kdo okrog njih zdravo in samozavestno izraza lastno osebnost - brez osladnih manipulacija in hinavskog sprenevedanja. xDDx Pri teh takoimenovanih '' zrtvah brez egu '' ni nic duhovnega, veckrat so to navadne manipulativne pijavke, ki nigdar nocejo nic naravnost povedati, temvec vse hoce dobiti brez trdnega dela in soocanja z tem kdo so v resnici.

Matere Tereze naj bojo matere Tereze, ampak bi bilo super ce pri tem ne bi obsojale vse tiste, ki to niso in nocejo biti. xDDx xDDx

#39 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 15. november 2004, 18:25

<{POST_SNAPBACK}>V zadnjih dveh letih sem si ga full zmanjsal. Sicer ne vem, komu sem lahko hvalezen za to, saj se mi zdi, da nisem nikoli nicesar naredil za to. Hodim po ulici in gledam ljudi, ki imajo tezave, ki jih povzroca ego, kot sem jih imel jaz nekoc.

preprosto, odvrgel si staro mišljenje, zato je kriv sam tvoj interes do knjig in razl. textov, da bi bil bolj izpopolnjen, bolj podoben idejnemu, zdravemu življenju človeka :palec:

<{POST_SNAPBACK}> Pa se moj komentar - tisti ki mocno obsojajo '' egocentrike '' vcasih so znotraj sebe se bolj egocentricni, ampak se ne upajo to pokazati na van, pa so zarad tega jezni ,ce kdo okrog njih zdravo in samozavestno izraza lastno osebnost-brez osladnih manipulacija in hinavskog sprenevedanja
Pri teh takoimenovanih '' zrtvah brez egu '' ni nic duhovnega, veckrat so to navadne manipulativne pijavke, ki nigdar nocejo nic naravnost povedati, temvec vse hoce dobiti brez trdnega dela in soocanja z tem kdo so v resnici.
Matere Tereze naj bojo matere Tereze, ampak bi bilo super ce pri tem ne bi obsojale vse tiste, ki to niso in nocejo biti

x:Dx :palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#40 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 15. november 2004, 19:43

Večplastna ali prevečplastna si stardragon.... :vragec: :2src:
Kdo govori o Materi Terezi? Kdo govori o sivih miškah?
Egocentrik je popolnoma vase vsmerjeno bitje, ki zna biti popolnoma indiferentno do okolja, do sočloveka, do težav drugih....Je vase zagledano bitje, ki hoče vse zase: denar, slavo, moč, oblast.... :vragec:

Če se človek, ki je popolnoma nezainteresiran za svoje okolje in svoj položaj v tem okolju, ki skorajda ni sposoben živeti zase, tretira kot bolnik, zakaj se potem egocentrik, ki je čisto nasprotje prvemu tretira kot zdrav.... :vragec: :xx!:

Sicer pa ne krivim in ne obsojam. Samo na ignore dam egocentrike..... x;)x

#41 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 15. november 2004, 20:09

Egocentrik je popolnoma vase vsmerjeno bitje, ki zna biti popolnoma indiferentno do okolja, do sočloveka, do težav drugih....Je vase zagledano bitje, ki hoče vse zase: denar, slavo, moč, oblast.... 


In zakaj te to moti, ne razumem ? Ce kdo hoce slavo, denar, moc in je vase zagledan, mene prav nic ne moti, ce meni pusti da grem po svoji poti. xDDx

Kaj pa vrhunski sportniki, umetniki, igralci, znanstveniki - ali se ti zdi da so egocentriki, zato ker hocejo doseci nadpovprecne rezultate in biti nekaj vec v druzbi, ker verjamejo vase in v svoje zmoznosti da tem svetu dajo neko vrednost ?

Pa sploh nisam govorila o tebi in je zanimivo da si se nekje prepoznala v mom prijasnjem postu xDDx xDDx x:o)x

#42 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 15. november 2004, 20:13

Ne, draga moja, nisem se prepoznala vtvojem postu.... x:Dx
Gre za izmenjavo mnenj..... :palec: ki mi pašejo in paše mi, da letijo iskre.... x:o)x x;)x

Ne motijo me tako zeloooooo, ker jih dam na IGNORE.
Za tiste, ki se trudijo - navijam.
Tisti egocentriki, ki so vase zaljubljeni brez razloga pa so... :xx!: :vragec: :C:

#43 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 15. november 2004, 20:17

Tisti egocentriki, ki so vase zaljubljeni brez razloga pa so...


Kaj pomeni '' vase zaljubljen '' ? Brez razloga ? Kako jaz naj vem ali taj neki vase zaljubljeni ima prav, ali ne ? Poznam nekaj taksnih ljudjeh in me prav nic ne moti ce se on gleda v ogledalo 24 urce na dan, ce meni ne dela nic grdega. xDDx

Saj na tem svetu ne zivimo zarad tega da dobimo medaljo '' najvecja zrtev v druzbi '', temvec zarad tega da smo zadovoljni z seboj in da nam je lastno zivljenje lepo, seveda pod pogoji da ne delamo kriminalna dejanja.

#44 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 15. november 2004, 20:20

...in da ne jemljemo prostor drugim.

Vase zaljubljen, Stardragon, pa je tisti, ki ni zaljubljen le v svoje telo, ampak je zaljubljen v vse, kar predstavlja. In podcenjuje vse druge okrog sebe in pogosto jih zavira in jim jemlje prostor... :xx!: :vragec:

Ampak, saj ni nujno, da se strinjava....anede x:Dx x;)x x:Xx

#45 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 15. november 2004, 20:25

Vase zaljubljen, Stardragon, pa je tisti, ki ni zaljubljen le v svoje telo, ampak je zaljubljen v vse, kar predstavlja.


Se vedno ne razumem zakaj tebe to moti ? Kaj ti sebe nimas rad ? Se ne zdis sebi lepa in pomembna, pa tudi sposobna ? xDDx

In podcenjuje vse druge okrog sebe in pogosto jih zavira in jim jemlje prostor...


Ja, pa zato imamo IGNORE xDDx xDDx xDDx

#46 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 15. november 2004, 20:35

Pa sej sem ti že večkrat rekla, da jih dam na ignore..... x:Dx
Ampak vseeno mi niso pri srcu... :xx!:

#47 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 15. november 2004, 20:40

<{POST_SNAPBACK}>In zakaj te to moti, ne razumem ?Ce kdo hoce slavo, denar, moc in je vase zagledan, mene prav nic ne moti, ce meni pusti da grem po svoji poti.

:palec:

<{POST_SNAPBACK}> ...ampak je zaljubljen v vse, kar predstavlja. In podcenjuje vse druge okrog sebe in pogosto jih zavira in jim jemlje prostor...

ASTROLOG, 3/4 PSIHOLOGA x:Dx
:palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#48 Stardragon

Stardragon
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 456

Objavljeno: 15. november 2004, 20:42

Pa se nekaj o egu: sem gledala film o indijski revolucionarki in politicarki / neki kazu tud teroristkinji / Phoolan Devi. Bila je iz revne druzine in so jo kot deklico od 11 let dali staremu mozu za zeno in ju je taj posilio. Ona je pobegla iz zakona in si zasluzila zelo grd sloves, zarad katerega so vsi muski v tej vasi menili da jo lahko mogu posiljevat in so to tud veckrat naredili. Spet je zbezala in je imela svoju razbojnisku bandu, ki se je borila proti pripadnika visjih kast v Indiji. Sama je namrec bila pripadnik ene od najnizjih kast, in ko so jo enkrat moski v vasi zmerjali, tedaj im je odvrnila: '' Jaz sem Devi ! '' / to pomeni '' boginja '' /. In od tedaj je njeno ime bilo Phoolan Devi.

Koncala je v zaporu, ker se je sama predala in zarad tega so jo oprostili cez par let, ter se je kandidiralo na volitvah in usla v indijski parlament kot prva pripadnica te najnizje kaste. Zal so jo ubili pred nekaj leti, ampak je zivela tako kot je cutila da treba in ni hotla pristati na polozaj, ki ga indijska druzba / prepolna '' modrih gurujev '' xDDx / dodeljuje zenskam.

Clovek vredi in zmozen je tocno toliko, koliko sam o sebi meni da vredi in da je zmozen, ker so misli nasa dejanja.

Zakaj bi sploh neki '' guru '' sa 150 mercedesa in brojnimi ljubicami meni prosipao pamet naj se znebim ega ? xDDx Kaj pa ego od papeza - a ga on mogoce nima ? xDDx xDDx xDDx

#49 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 15. november 2004, 20:52

<{POST_SNAPBACK}> Zakaj bi sploh neki '' guru '' sa 150 mercedesa in brojnimi ljubicami meni prosipao pamet naj se znebim ega ? Kaj pa ego od papeza - a ga on mogoce nima ?

:palec:
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#50 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 15. november 2004, 21:11

[quote name='Stardragon' date='15. Nov 2004 ob 20:10']
<{POST_SNAPBACK}>In zakaj te to moti, ne razumem ? Ce kdo hoce slavo, denar, moc in je vase zagledan, mene prav nic ne moti, ce meni pusti da grem po svoji poti. xDDx

Mene pa motjo, ker povzročajo trpljenje. Če ne men, pa drugim. In vsaga, ki ima sočutje, taki ljudje tudi motjo. Ker so Brezobzirni.


Kaj pa vrhunski sportniki, umetniki, igralci, znanstveniki - ali se ti zdi da so egocentriki, zato ker hocejo doseci nadpovprecne rezultate in biti nekaj vec v druzbi, ker verjamejo vase in v svoje zmoznosti da tem svetu dajo neko vrednost ?

Ne mešat, to ni blo mišljen v tem kontekstu. Eno je pozitivno uporabljati svoje talente, drugo pa tisto, kar izhaja iz nečimrnosti, napuha, pohlepa, oblastiželnosti in ostale krame nižjega ega.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0