Kefir
#51
Objavljeno: 19. april 2004, 19:39
Meni kar ratuje! Vsec mi je tudi okus. Ker imam doma se enega kandidata za napitek, sem za vse skupaj uvedla dva kozarca, vsak ima kapaciteto 1.5 l.
Tako proizvajam 24 urno varijanto kefirja in 48 urno. Tisti ta pravi (48 ur zorjenja), je bil pripravljen ravno sedaj. Je bolj izrazitega okusa in malce gaziran. Recimo kot en most.
Si pa se kaj piseva o ucinkih .
Mislim, da ga bom se vec naredila poleti, super osvezilna pijaca je to.
Aja, tudi jaz rajsi dodam slive kot fige, ko precejam, pa jih pohlapsam
Danes sem nesla tudi mami kristale (v zameno za kosilo:sirovi struklji )
#52
Objavljeno: 2. maj 2004, 16:50
Jest ga pospešeno delam iz tistih kristalčkov že nekaj tednov in učinki so zadovoljivi... Da ne omenjam, da so kristalčki postali že kar "mali hišni ljubljenčki", ko jih je treba tko skrbno oprati, napojiti, nahraniti...
Meni je všeč (poleg rozin in fig) tudi okus po suhih marelicah (najboljše pa so tiste Bio, ki niso čisto suhe, prodaja jih najboljši sosed), slive moram pa še poskusiti...
Pohvala Kiki7 , ki je postnila tisti recept - kot naročeno zame, ki me je zanimalo še kaj več, kot zgolj izdelava in pitje.
Torej - naj živi(jo) Kefir(čki)
#53
Objavljeno: 2. maj 2004, 20:59
(ena procija je sla v MB, ena pa v Crnomelj).
se mi mnozijo skor zmeri dvojno!! v 2-3 dneh.
sam puscma lepo 3 dni, kakor je v navodilih za pripravo.
naslednjic verjetno probam z medom, namesto saldkorja.
res je osvezilna pijaca!!
ja, mi se tut zezamo, da mamo hisne ljubljencke
#54 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. maj 2004, 10:16
#55
Objavljeno: 3. maj 2004, 10:17
PS izprazni predal...da ti kakšno sporočilo pošljem...se bova zmenila...
Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!
#56
Objavljeno: 3. maj 2004, 10:26
Picasso
#57 Gost_sstane_*
Objavljeno: 3. maj 2004, 15:26
Majica, če imaš kaj za bregom, mi kar tu povejja... si me klical Sstane...
PS izprazni predal...da ti kakšno sporočilo pošljem...se bova zmenila...
#59
Objavljeno: 10. maj 2004, 21:44
Ker, jasno, imajo vse pogoje enake kot prej..... edina stvar, ki sem jo poskusila, je bil rjavi sladkor namesto belega....
Ima kdo od vas, kefirodelavcev , podobne izkušnje?
#60
Objavljeno: 13. maj 2004, 07:22
Ciao Freya,Hm, eno kefirsko vprašanje.... dons sm ugotovila, da se moji mali kefirčki niso nič razmnoževali.... prej so se pa vedno tako namnožili, kot pravi že Free, da jih je blo skoraj še enkrat več v 2 dnevih.... kaj jim je, da jim ni do reprodukcije?
Ker, jasno, imajo vse pogoje enake kot prej..... edina stvar, ki sem jo poskusila, je bil rjavi sladkor namesto belega....
Ima kdo od vas, kefirodelavcev , podobne izkušnje?
Meni se je to tudi že zgodilo, potem pa sem opazila, da je bilo pri naslednjem precejanju vse uredu.
Mislim pa, da tip sladkorja nima pri tem zveze. Sem probala tudi z medom, pa mi ni preveč všeč okus (je premočen), sem pa dala manjšo količino medu. Sladkor se pri vrenju popolnoma porabi, je v bistvu hrana za kristale, zato je tudi tak napitek praktično brez kalorij!
#61
Objavljeno: 13. maj 2004, 22:12
sm si kr oddahnila, da niso npr. moji kefirčki začeli nekaj štrajkat, da sem preslab "gospodar" ali kej tacga.. ... no, če se pa tut drugim dogaja.... samo panika je pa vseeno bila, prej so se plodili kot nori, potem pa kar naenkrat 'basta cosi', jest pa mela še tolk naročil za razpečevanje... :o|o:
In praviš, da sladkor ves pojejo.... to je pa res kul, ker sem se že spraševala, kako je s kaloričnostjo kefirja... No, vsekakor je res fina pijača, primerno ohlajena bo prava osvežilna bomba tudi v poletnih dneh (kaj je že to poletje & vroče sonce )
Pozdravček prav vsem "kefirjevcem"!
#62
Objavljeno: 13. maj 2004, 22:30
aj, res je, manj delajo zadnje case!! vecin od nas glivomaiacomHm, eno kefirsko vprašanje.... dons sm ugotovila, da se moji mali kefirčki niso nič razmnoževali.... prej so se pa vedno tako namnožili, kot pravi že Free, da jih je blo skoraj še enkrat več v 2 dnevih.... kaj jim je, da jim ni do reprodukcije?
Ker, jasno, imajo vse pogoje enake kot prej..... edina stvar, ki sem jo poskusila, je bil rjavi sladkor namesto belega....
Ima kdo od vas, kefirodelavcev , podobne izkušnje?
morda je mraz, morda spremembe vremena; morda pa rabijo mal pocivat
sicer zakva pa ne, a ne!?? sej skoz delajo
ce bi znal jaz se z gljivicami pogovarjat bi ze vedel
sem pa dal danes pomaranco not z limono.
umo vidl kwa bo?? pomoje 0 nenavadnega, le malce drugacen okus.
drugic dam morda semalo cimeta, pa kaksen nageljove zbice.. kaksen caj, etc... uf.. mi kr padajo ideje ..sto.... pol bom pa jaime za glivice
#64
Objavljeno: 14. maj 2004, 09:16
K. Čapek
#65 Gost_sstane_*
Objavljeno: 14. maj 2004, 09:22
Da ne bo katera mislila, da so to one druge glivice, ta nesramneal pa drustvo za ljubitelje kefirskih gljivic
#66
Objavljeno: 14. maj 2004, 09:51
Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!
#67 Gost_sstane_*
Objavljeno: 14. maj 2004, 10:03
Jeh, glivica je glivica, če ima cukr, pač raste...nimam še teh izkušenj...
#68
Objavljeno: 14. maj 2004, 10:54
Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!
#69
Objavljeno: 14. maj 2004, 12:16
Jeh, glivica je glivica, če ima cukr, pač raste
#70
Objavljeno: 14. maj 2004, 20:38
Že nekaj časa vas berem in iz "ozadja" spremljam tole temo... in me je zamikalo, da bi tudi sama imela doma narejen kefir (mlečni). Problem je v tem, da nimam glivic, khhm telihle za namakat in negovat... pa za pocartat itd. Bi mi jih lahko kdo malo dal?
Sem iz LJ, ma se mi ni noben problem peljat kam dlje...
Lepo se mejte,
G.
#71
Objavljeno: 17. maj 2004, 22:01
Dobrodošla!Hojla!
Že nekaj časa vas berem in iz "ozadja" spremljam tole temo... in me je zamikalo, da bi tudi sama imela doma narejen kefir (mlečni). Problem je v tem, da nimam glivic, khhm telihle za namakat in negovat... pa za pocartat itd. Bi mi jih lahko kdo malo dal?
Sem iz LJ, ma se mi ni noben problem peljat kam dlje...
Lepo se mejte,
G.
Prvi post, pa nas že skušaš nategniti. Od kdaj je pa Logatec Ljubljana?
Kje se glivice dobijo pa žal pojma nimam.
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#72
Objavljeno: 17. maj 2004, 22:58
jaz sem jih na Tajskem, sem se moral tri tedne mazat, da sem se jih znebilKje se glivice dobijo pa žal pojma nimam.
Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...
#73 Gost_sstane_*
Objavljeno: 17. maj 2004, 23:01
#74
Objavljeno: 17. maj 2004, 23:05
mam nekaj dobrih posnetkov, kje se glivice dobi.....Kaj si pa tam počel, a
Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...
#75
Objavljeno: 18. maj 2004, 01:26
lahko jaz dam, se malo pocak, kaksen teden ali dav, da se dodobra sparijo.Hojla!
Že nekaj časa vas berem in iz "ozadja" spremljam tole temo... in me je zamikalo, da bi tudi sama imela doma narejen kefir (mlečni). Problem je v tem, da nimam glivic, khhm telihle za namakat in negovat... pa za pocartat itd. Bi mi jih lahko kdo malo dal?
Sem iz LJ, ma se mi ni noben problem peljat kam dlje...
Lepo se mejte,
G.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)
Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0