Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Izvor duš


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
101 komentarjev na to temo

#51 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 27. november 2002, 01:00

Po moje je to še en lep primer sprevračanja sveta.

Največ, kar se lahko doseže s hipno postopki je človeški ideal (Castaneda bi rekel kalup), kateremu lahko rečeš duša, Maitreja, Mojster, Kristus, Jezus, Bog . . .

Paradoks hipnoze je v tem, da hipno-terapevrt sam sugestira hipnotizirancu, kaj naj doživlja, on pa nato vse skupaj z oslabljeno voljo po-doživlja. Še večji paradoks pa je, da terapevt skozi vse to nateguje tudi samega sebe.
Seveda pa obstajajo tudi arhetipi (pra-podobe), ki so nam vsem skupni in to združi skupno doživetje (potrebovali bi novega Kasperja). Moč možganov, našega duha in domišljije je pač neomejena. Poleg tega, da smo se prebijali skozi nekaj tisočletij platonizma (duhovni svet je izumil Platon - svet idej?; po njem je prišel Plotin, Pavel pa je vse skupaj izkoristil za svoje namene - naredil je platonizem za rajo - Krščanstvo; čeprav so tudi na drugem koncu delali na tem - druga zgodba).

Posebej zanimiva pa se mi pri članku zdi antropomorfnost odločanje in hierarhičnost, se ljubijo, igrajo instrumente, imajo barvo (nekateri pa mislimo, da zvok nastne z valovanjem, da potrebuješ uho, da ga slišiš, in da potrebuješ lom svetlobe, ter oko, da vidiš barvo - zvok in barva sta atributa našega grobega sveta in kot taka dušam, če niso opremljene s telesom nedostopna). V bistvu je svet duš enak našemu, le da je nekje drugje v neki drugi dimenziji. Kjer sicer ni časa, pa se vseeno pomlajujejo, puščajo svojo energijo, da ne bi razneslo telesa in o svojih izkušnjah celo molčijo (pa čeprav so telepatsko povezane treba je pač vaditi), celo zdravijo se pa čeprav je bolezen doma predvsem na zemlji (nekatere duševne bi se najbrž lahko prenesle tudi v višje sfere).

Celotna zadeva je po moje popolnoma nekonsistenten produkt new ageja. (Platon bi se zamislil, če bi videl kaj delajo iz njegovih naukov)


Iz nas ne govori samo modrost, marveč tudi blaznost stoletij. Nevarno je biti dedič. (Friedrich Nietzche)






Uživajte!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#52 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 27. november 2002, 01:00

"Reinkarnacija je rdeča nit, ki povezuje velika učenja vzhoda in zahoda (tako učenja Sokrata, Platona, Marka Avrelija, Epikteta, Seneke, Plotina in Giordana Bruna kot tudi učenja Bude, Konfucija in Zaratustre; tako stoične in pitagorejske šole, alkemije in astrologije kot bramanizma, joge in taoizma; tako egipčanske Knjige mrtvih kot indijske Bhagavadgite in tibetanskega svetega teksta, opisanega v Glasu tišine). Kot taka je seveda konsistentna s teorijami o posmrtnem življenju in s tem tudi z obsmrtnimi doživetji."

Sam se pod to ne bi podpisal. Mark Avrelij in Epiktet sta stoika (verjela sta v razum), egipčani so verjeli, da duša brez telesa ne more preživeti (zato mumije), Buda je opustil celotne vede (o teh metafizičnih zadevah se sploh ni pogovarjal - celo prepovedal je take pogovore), Konfucij se je ukvarjal s tuzemskim življenjem (nebesa na zemlji), Zaratustra pa s kozmološkim bojem med dobrim in zlim.

Zaključku, da je vse zgornje konsistentno s teorijami o posmrtnem življenju (po smrti je lahko edino smrt - življenje je tisto pred smrtjo) in obsmrtnimi doživetji (mrtvi žal ne govorijo - obsmrtna doživetja imajo žal samo živi, nekaj takega sem že doživel) bi lahko celo rekel podla podtikanja (čeprav je mogoče samo nekritičnost in nepoznavanje).


Nesmrtni so smrtni in smrtni so nesmrtni, kajti življenje enih je smrt drugih in smrt prvih je življenje drugih. (Heraklit)






Uživajte!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#53 Sirij

Sirij
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 28. november 2002, 01:00

MIPO
Nenadna smrt duše kot take ne prizadene vec kot toliko, da izgubi izrazno sredstvo, ki ga mora znova ustvariti. Po moje se kaj dosti ne sekira, ker ima "casa" na pretek, nikamor se ji ne mudi. Duši ne more škodovati nic, kar se zgodi v treh izraznih svetovih - fizicnem, astralnem in mentalnem. Ne morem reci kaj duša želi in cesa ne, nenadna smrt je lahko zgolj slucajna, zaradi nepazljivosti ali pa ima karmicen vzrok. Clovek v razvoju nikoli ne nazaduje, tudi ce stori še ne vem kako hudo stvar. Ce si nakopici veliko slabe karme njegov razvoj miruje, dokler je ne odplaca. Prepricanje, da se lahko utelesimo v nižja bitja (živali ali rastline) je po moje zmotno. Ta bitja sploh nimajo tako razvitih teles, da bi se cloveška duša lahko skoznje izražala. Lahko pa se zaradi slabe karme clovek rodi z omejeno zavestju, umsko ali telesno prizadet, ni pa karma nujno razlog za take težave.
Po moje se z nekom, ki ti je storil kaj zalega lahko spet srecaš, ni pa nujno. En konkreten karmicen primer: Juda, ki je v Palestini izdal Jezusa, je biv v naslednjem življenju zagret kršcanski pridigar. Kršcanstvo je bilo takrat še obskurna religija in nekdo ga je izdal. Oblastniki so ga ujeli in ga malo kasneje prepustili kamenjanju do smrti.
Drugace pa je karma strašansko zapleten mehanizem, ki ga nadzirajo gospodje karme. To so ena tako zelo razvita kozmicna bitja, da si tega sploh ne moremo predstavljati. Princip karme pa izvira iz zvezde Sirij, ki je eden od treh velikih logosov naše galaksije. Naš soncni sistem ima blazno sreco, saj smo eden od sedmih soncnih sistemov, ki so pod neposrednim Sirijevim vplivom. Sirij in naš soncni sistem sta v takem odnosu kot duša in osebnost pri cloveku. To je razlog, da sploh imamo vidik karme v našem sistemu in na našem planetu. Ne vladajo vsem svetovom enaki zakoni. Baj d vej, na Sirij vodi ena od sedmih razvojnih poti, med katerimi izberete, ko postanete mojster. Tam je razvoj baje izredno hiter.

Marylin Monroe: vanjo se sicer še nisem poglabljal ampak vsekakor je bila karizmaticna. Njeno ime še vedno odmeva, je ena najbolj znanih žensk. Sicer je bila res nadpovprecno razvita, vendar 0,9 ni še nic. Celo 2. posvecenje ni taka blazno visoka razvojna stopnja. S stališca mojstrov pa je itak šele 3. posvecenje prvo pravo posvecenje, ko je clovek res sposoben izražati kvalitete duše - vendar še ne popolnoma. To, da je popapala prevec mamil ne pomeni nic, tudi mnogo bolj razviti ljudje so se vdajali raznim razvadam Celo Ruzvelt in Blavatska, ki sta bila res visoko razvita, sta non stop kadila cigare. Ce je nekdo nadpovprecno razvit to še ne pomeni, da je nadpovprecno uspešen. Kakšen visok posvecenec lahko zabluzi in v življenju cisto nic pametnega ne naredi, kakšen povprecen clovek pa je lahko zelo uspešen in koristen. Povprecni ljudje imamo tako omejeno zavedanje, da težko sodimo o razvojnih stopnjah drugih ljudi, prav tako o svoji. Ni nujno, da tocno pri 25. letu starosti dosežemo prejšnjo stopnjo, to velja za povprecnega cloveka. Bolj ko si razvit, prej dosežeš stari nivo. Mozart je naprimer že pri 3 letih napisal svoj prvi koncert. Ko so mu rekli, kaj ni to zate malo težko, je rekel, da ga je ravno zato napisal. Pri stvareh, s katerimi se clovek ukvarja so pomembni še mnogi drugi dejavniki, ne samo razvojna stopnja.

MISKO
Ja, sem poslušal tole od kloniranja, a nisem cisto preprican, da gre za pravo kloniranje. Duša se bo pa že kaka našla, ki bo naselila to telo. Kloniraš itak lahko samo fizicno telo. Tako, kot sta si enojajcna dvojcka po duševnosti ponavadi precej razlicna, tudi ta klon po osebnosti ne bo enak originalu. Ce bo sploh imel osebnost?!

V sestavku, ki si ga poslal so nekatere stvari po moje tocne, ne pa vse.
Izkušnje iz preteklih življenj se shranjujejo v kavzalnem telesu duše, ki je na 5. podravni mentalne ravni. (mental se deli na nižji in višji. Nižji pripada osebnosti - izraznemu svetu, višji - 5., 6. in 7. podraven - pa duhu). Clovek nikakor ne more z nobeno hipnozo ali regresijo priti v stik s temi izkušnjami v kavzalnem telesu. Mali otroci se tega sicer še zavedajo, potem pa nastanejo koprene, ki to zavedanje onemogocajo. Za to je zelo dober razlog. Clovek se mora usmeriti v trenutno življenje in ne bluzit po prejšnjih. Stvar ima dve slabi strani. Prvic, ce misliš, da si v regresiji podoživel prejšnje življenje in ce se slucajno motiš, potem živiš z veliko zmoto - s slepilom. Ce pa res podoživiš prejšnje življenje, potem s tem avtomaticno prevzameš tudi karmo iz tistega življenja. To pa zna biti hudo, nekateri še enega paketa ne prenesejo. S tem se ni za hecat.
Lahko se pa v hipnozi ali regresiji vzpostavi stik z astralnim svetom, kjer je odsev akaša kronike, kjer se hranijo zapisi o vsem, kar se je kdajkoli, kjerkoli zgodilo. Na astralu so odsevi naukov vseh svetovnih modrecev. Na astralu so odsevi vseh naših izkušenj, tam so tudi razlicna bitja - elementali. Vse to je na astralu, problem je le to, da je astral svet iluzij. Ko sanjamo smo na astralu. Vse kar je na astralu je iluzija, vse je samo odsev pravih informacij in zato ni 100% resnicno. Vsi smo sposobni navezati stik z astralom, ce ne v spanju, pa v hipnozi, regresiji ali transu. Ko ste v regresiji lahko svobodno pobirate z astrala to pa nikakor ne pomeni, da so stvari, ki jih pobirate vaše.
Mnogo je zgodbic, ko se ljudje spomnijo svojega prejšnjega življenja. Znanstveniki potem preucujejo in ugotovijo, da stvari klapajo. Lahko, da se clovek res spomni, to je vsekakor možno, je pa tudi možno, da se zaveda astralnih izkušenj nekoga drugega.
Veste koliko je v svetu ljudi, ki trdijo, da so Kristusi, Jezusi, Maitreje, Kleopatre, da imajo stike z umrlimi znanimi osebami (Dijano naprimer). Tega je ogromno, a žal skoraj nic od tega ni resnicno. Te informacije ljudje vlecejo z astrala. Odsev resnicnosti zamenjujejo za resnicnost.
Mnogo je tudi knjig, ki pripovedujejo o utelešanju duš in o odhajanju iz inkarnacije, a so po moje vse astralne (Tibetanska knjiga mrtvih je pristna). Celo knjiga Tretje oko, je potegnjena z astrala. Celo Dalaj Lama je zavrnil njeno pristnost. Astral je svet, pod katerega njvecjim vplivom smo. To je raven s katero so se ukvarjali naši predniki pred davnimi casi, podobno kot o tem piše Castaneda. On je imel pravi etrski in astralni trening. Zdaj je cas, da se dvignemo na mental, pa ne na nižjega ampak na višjega. Tudi preko mentala se da komunicirati, le da tu ne pride do popacenj. Tu je komunikacija cista. Je pa za mentalno komuniciranje potreben strašno naporen in dolgotrajen trening.
Je pa še nekaj zanimivo. Na zacetku prejšnjega stoletja je prišlo do razmaha spiritualizma. Skoraj v vsaki angleški hiši so klicali duhove in komunicirali z umrlimi. Vsi so verjeli, da je to res. Dejansko pa je bil takrat izpeljan en projekt, o katerem piše teozof Leadbeater. Mojstri so uporabili astralne lupine umrlih ljudi in jih nakako ojacali. S temi lupinami so ljudje potem vzpostavljali stike in mislili, da so resnicna bitja. Namen tega poskusa je bil, da se razširi zavedanje o "nadnaravnem".

ZIROSI
Naj ne bi imeli filozofi odprt um? Zakaj pa ti citiraš druge ljudi? Sem mislil, da želiš biti brez vseh prepricanj.
Vsi ti modreci, ki si jih naštel so imeli svoj namen, v svojem casu, za svoje ljudi. Zdaj so casi drugacni, vsaka doba prinese neko novo zavedanje, ki nadgradi staro. Buda je ucil modrost, Jezus ljubezen, zdaj se ucimo razumevanja.

#54 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 28. november 2002, 01:00

Filozofi naj bi imeli odprt um, seveda. Vendar pa to še ne pomeni, da bi nekritično sprejemali vse, kar jim pride na pot. Citiranje drugih ljudi pa je stvar ilustracije in intelektualne poštenosti.

Glede tega, da bi bil brz vseh prepričanj, pa se mizdi to praktično nemogoče. Prepričanje je pač skoraj stvar vere, je neka predstopnja do znanja in resnice (recimo, prepričanje, ki je resnično (oziroma se za takšno izkaže) je znanje, vedenje). Vsekakor pa sem do vseh prepričanj skrajno skeptičen.

Filozofa Talesa iz Mileta so vprašali, koliko je laž oddaljena od resnice. Rekel je: "Toliko, kolikor oči od ušes."







Uživajte!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#55 Sirij

Sirij
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 28. november 2002, 01:00

ZIROSI
Jasno, imaš prav. Ampak po moje odprt um ne pomeni to, da slepo vse sprejmeš, ampak to, da stvar ne kritiziraš preden je sam ne preuciš in se na podlagi lastne izkušnje odlociš kaj je zate prav in kaj narobe.

#56 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 28. november 2002, 01:00

Sirij
Žal mi je, če misliš, da stvari nisem preučil. Namreč tudi sam imam nakaj izkušenj (pravih), tako z astralom, kot z obsmrtnimi doživetji, prav tako pa tudi s tovrstno literaturo in teorijami. Zato tudi lahko povem svoje.


Izkušnja je otrok Misli, Misel pa je otrok kemije. Ne moremo ljudi učiti iz knjige. (Disraeli)




Uživajte!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#57 Sirij

Sirij
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 28. november 2002, 01:00

Zirosi
Oprosti.

#58 zirosi

zirosi
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 594

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Ma ni problema


Dva meseca lahko živim od dobrega komplimenta. (Twain)





Uživajte!
Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

#59 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

MISKO!!! Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika
THE BEST:
Veliko bolj kot katerokoli drugo sredstvo dušo povzdigne glasba. Glasbena misel je jezik duš. Vendar pa je duhovna glasba veliko več kot samo glasbeno sporazumevanje. Duhovna glasba predstavlja temelj ustvarjanja energije in združevanja duš. Zvok je tisti, ki ustvarja vse – tudi svetlobo in energijo. Duše v duhovnem svetu pojejo in igrajo inštrumente. Ko se duše poistovetijo z inštrumentom in iz njih izvabljajo zvoke, je to preprosto čudovito. To niso običajni toni. Harmonično prepletanje glasbene energije se z nepopisnimi zvoki razlega po vsem duhovnem svetu. Glasba duše popelje na nove miselne ravni, spodbudi njihovo energijo in jih poveže z velikim številom drugih duš.
Zelo sem navdusen, da si ubesedil tisto kar sem cutil!!!!!!!!!!
HVALA ti za tole!!!!!!Objavljena slika
Zdaj mi je pa jasno zakaj!!! Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

:: What use is a belief if you have no faith in it? ::

#60 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Misko,pa to me spominja na Matrico(film).Neverjetno.Objavljena slika


_________________________
Glej naprej,če se le da...
Glej naprej, če se le da,...

#61 Misko

Misko
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Še nekaj na to temo :) (za to potrebujete kar nekaj časa :) )

rtsp://realsrv.rtvslo.si:554/ava/6/22/a/169300.rm

#62 karmen

karmen
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 15. december 2002, 01:00

Pozdrav vsem skupaj!

Priznati moram, da sem bila prijetno presenečena, ko sem "odkrila" tale forum. Do tega trenutka sem bila prepričana, da smo ženske (kljub veliko večjemu številu duhovnih mož v zgodovini) bolj duhovne. Pohvala. In vsekakor brez zamere.
V Usodi duš sem prebrala, da je bilo ljudem, ki jih je dr. Newton uspel s hipnozo popeljati v življenje med življenji nekako dano, da spoznajo svojo dušo. Omenjeno je tudi, da prihaja čas, ko se bo človek začel spominjati in s tem zavedati samega sebe. Kaj mislite o tem? Sem v obdobju, ko čutim, da se nekega dela same sebe enostavno ne spomnim. Kot bi imela besedo (bolje: cel roman) na konici jezika. Čutim, da moram vedeti. Da bom lahko živela naprej. In se razvijala. Mogoče bi bilo najlažje poiskati dobrega hipnoterapevta, vendar se mi to zdi agresiven način spoznavanja stvari, ki so nam z namenom ostale nedosegljive.

Še nekaj. Ko se duša naseli v telo, naseli lupino. Toda ta lupina pred tem živi, deluje, se razvija. Če se duša naseli v telo v npr.
osmem mesecu po spočetju, kaj je potem v telesu zarodka? Nič?
In če je... in to kar JE ostane tudi po vstopu duše - potem je v nas dvoje osebnosti. Je lastna osebnost tista, ki se uči šele seštevanje, dušna pa ji pomaga s svojim znanjem kvantne fizike? Kdo je potem JAZ?
Očitno gre za neposredno "sodelovanje" fizičnega in astralnega telesa v nas samih. Čudovita kombinacija.



karmen

#63 Sirij

Sirij
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 22

Objavljeno: 15. december 2002, 01:00

Popolnoma sem preprican, da s hipnozo, regresijo ali cim podobnim clovek ne more spoznati svoje duše, lahko spozna samo svojo duševnost, to je osebnost. Scasoma bomo res vsi ljudje spoznali svoje duše, to pa bomo dosegli z razvojem in ne s hipnozo. Dušo spoznaš, ko zacneš izražat njene kvalitete. Z meditacijo pocasi spoznavaš dušo vendar ne cez noc, to lahko traja desetletja.
Da ne bo nesporazumov, bom pojasnil par stvari.
Najprej bi rad opozoril, da to kar pišem ni resnica, ampak samo odsev resnice (vsaj zame), ki je obarvan z mojimi predtavami in nato še z vašimi, ko to berete. Resnico lahko spoznate le sami, z intuicijo. Z besedami se resnice ne da opisati.
Duša je neumrljivi del cloveka, je vir njegove zavesti, vir življenja. Clovek kot predstavnik 4. kraljestva je sticišce duha in materije in duša predstavlja duha. Vendar pa je tudi sama duša le posrednik božanske volje, modrosti in inteligence, ki prihaja od monade - iskre boga. Naš kozmos - kozmicni fizis (najnižja od sedmih kozmicnih ravni) je sestavljen iz sedmih ravni, od katerih je najvišja za naše pojme popoln duh, najnižja pa pa popolna materija. Ta prva raven se imenuje Adi. Na drugi ravni, Anupadaki, biva monada. Duša biva na 3., 4., in 5. ravni. Na tretji, ki se imenuje atmicna raven, je duhovna volja, ki je odsev božaske volje monade. Na cetrti budijski ravni je ljubezen duše, ki je odsev monadine (božanske) modrosti (s te ravni izvira prava intuicija - vedenje brez razmišljanja in navdih za vse, kar se ljudje "domislimo". Peta raven je mentalna raven, ki se deli na dva dela, na višji mental in nižji mental. Višji mental zajema tri višje podravni mentalne ravni in na najvišji je manas, ki je odsev monadine božanske inteligence. Na 3. podravni mentala, ki je najnižja raven nemanifestiranega - duha, je kavzalno telo duše, ki je videti kot lotusov cvet z biserom v sredini. V tem kavzalnem telesu, ki je pac iz mentalne substance, se hranijo vse naše izkušnje iz prejšnjih inkarnacij. Kavzalno telo - lotus - ima 9 cvetnih listicev, po tri v vsakem ovoju. Na zacetku je kavzalno telo pusto in zaprt cvet, bolj ko pa je duša razvita, bolj se cvet razpira. Vsak listic ima prav poseben pomen, o katerem zdaj ne bi, in po tem, koliko listicev je odprtih in kliko svetlobe seva, re meri razvojna stopnja posameznika.
V bistvu ima clovek tri jaze. Najvišji jaz ali sebstvo je v monadi - to je božanski clovek - to smo res pravi mi - iskra boga. Ta iskra se odseva nižje v duši, ki smo zato tudi mi. Duša je naš višji jaz, ki se ga zacnemo zavedati nekje pri drugem posvecenju. Ljudje na tej stopnji se pogosto dojemajo razcepljeno med dva jaza. Ob cetrtem posvecenju duša, kot posrednik ni vec potrebna. Takrat se dvigne kundalini - energija materije, in izžge kavzalno telo. Clovek postane eno z monado.
Imamo pa še nižji - osebnostni jaz. Jaz vedno nastane na stiku zavesti in materije. Ko zavest duše proseva z višjega na nižji mental, pride tam v stik z nižjo mentalno materijo. To je tako, kot bi z baterijo posvetil v meglo ali v dim. V cistem zraku svetlobe ne vidiš, ce gledaš s strani ali izza svetilke. Ce pa posvetiš v meglo, zagledaš svetlobni krog. Naš jaz je v bistvu zavedanje, ki nastane na stiku materije in zavesti.
Osebnost je clovek v izraznem svetu, ki ima 4 telesa, skozi katera se odsevajo tri kvalitete duše (v smislu principov). Imamo mentalno telo na nižji mentalni ravni, ki je odsev dušinega manasa. Imamo astralno telo, ki je sedež duševnosti, ta pa je odsev dušinih budijskih lastnosti (intuicija, ljubezen). Imamo etersko in fizicno telo, ki sta v bistvu oba fizicna, ker so eter samo štiri najvišje podravni fizicne ravni. To je odsev (v smuslu principa) dušine duhovne volje, ki se na fizicni ravni odraž kot nagoni fizicnega telesa.
Vsi ljudje imamo popolno zavest na fizicni ravni, redki med nami pa imajo tudi nadzor na fizicni ravni. To so tisti, ki so dosegli prvo posvecenje in ki so sposobni nadzirati elementale fizicnega telesa. To pomeni, da jih v življenju ne vodijo nagoni (potreba po spanju, hrani seksu, ležernosti, lenoba, pretirana aktivnost...) ampak oni vsaj do neke mere nadzirajo nagone.
Skoraj vsi imamo omejeno zavest na astralni ravni, nadzor na tej ravni pa samo tisti, ki imajo drugo posvecenje.
Mentalne ravni smo se šele dobro zaceli zavedati. Zavedamo se samo nijnižje podravni nižjega mentala, kijer je doma naš vele cenjeni intelekt. Nadzor nad nižjim mentalom imajo samoposvecenci tretje stopnje. Ti se tudi že dobro zavedajo svoje duše. Prvi stik z dušo clovek naveže malo pred prvim posvecenjem, prej pa ne. Tudi s hipnozo ne. Vse ostalo je astralna domišljija in kanaliziranje z astrala, ki je iluzorna raven in se z njo nikakor nima smisla ukvarjati.
Se pravi, duša, duševnost, duh, zavest in zavedanje so razlicne, a povezane stvari.
Fizicno telo je z dušo povezano z dvema energijskima nitma. Po eni tece zavest in je pripeta v sredino glave, po drugi pa življenjska sila, ta je pripeta v srce. Življenjska nit se pripne v telo dojencka, ko temu prvic utripne srce in ostane pripeta do telesne smrti. Smrt nastopi ravno zaradi prekinitve te povezave. Zavestna nit se pa trdno zasidra šele med drugim in trtetjim letom starosti. Do takrat je pa malo pripeta malo odpeta, starejši kot je otrok, bolj je zasidrana. Se pa odne vedno, ko zaspimo. Takrat se nam zavest dvigne preko etra na astral (sanje) in nato na mental, vse do višjega mentala (trden spanec). Ko trdno spimo smo eno z dušo. Pri tretjem posvecenju se razvije neprekinjeno zavedanje, takrat se zavedamo prehoda iz bodnosti v spanec in tudi v smrt. Ce se pri starem cloveku zavestna nit pocasi natrga, postane clovek senilen in dementen. Ce se povsem pretrga je v komi in vegetira, lahko. Takrat ostane telo prazna lupina, ki lahko živi sama, samo zavesti ni v njej. Telo ima svoje mehanizme za življenje in nadzor svojih funkcij. Nekateri ljudje v komi preživijo vec let.
Ženske niso bolj duhovne od moških in tudi moški ne od žensk. Samo razlicni smo.

#64 daisy

daisy
  • D član
  • Št. objav: 889

Objavljeno: 24. december 2002, 01:00

Pa smo spet tam, ko ugotovimo, da gremo vsi na isto goro- eni peš po tastrmi, eni počasi po tadolgi, eni z avtom, spet drugi po bližnjici, tretji z žičnico...
In prav je tako, ker duš je veliko, različne so in vsaka si mora najti svojo pot. Mislim, da vse resnice o dušah ni moč vedeti in prav je, da jo vsaka duša odkriva drugače.
Avtorjev- piscev, govorcev in podobnih je veliko in nesmiselno je tuhtati kdo ima prav, kdo je napisal "tisto pravo". Tudi to, da nekdo govori iz svojih izkušenj, je relativno, ker tisto, kar je njemu VSE, nekomu drugemu ne pomaga.
Tudi mislim, da za dušo ni nujno popoplno poznavanje nekih teorij na kateri stopnji, nivoju ipd... je. Veliko bolj je pomembno, da se uči in razvija, ker zato se je inkarnirala.


daisy
Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

#65 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 6. december 2003, 23:25

http://www.lunin.net...t=ST&f=8&t=2575

http://www.lunin.net...ct=ST&f=8&t=546

#66 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 8. december 2003, 18:54

HJA, zanimiva ta ja... .
jest pravm,kar ima srce, mislem utrip, pole mora imet dušo, hja, hmm pa tut ,če je umetno, hmm ,no ja, prav realna fantastika, bi se lahko rekl....

#67 Radiohead

Radiohead
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 8. december 2003, 23:07

Ja mene tud zanima, ce cloveka klonirajo..a ni to pol umetno bitje? al kako? a ma dušo?.. x?x

Vsa ziva bitja imajo duso... telesa so le nekaksna prekrivala, stkana iz materialne energije. Ta energija pa doloca sirino zavesti, ki jo zivo bitje ima. Tudi, ce telo ustvaris kot klon, se vedno mora vanj vstopiti dusa. Ce rezimiram, dusa je nas pravi jaz, prekrit z egom, umom in ostalimi cutili, torej je dusa nas glavni pogon, motor. Sicer pa je bila znanost o dusi lepo opisana ze v starih Vedskih spisih. Od tod izvira tudi vecina zapisanega/prebranega tukaj.

Sicer pa, prav fletna debata je tole, le ena stvar me malo moti, nihce ne omenja Sefa :)... Ampak to je ze stvar osebnih prepricanj in dognanj.

#68 sfinga

sfinga
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 374

Objavljeno: 9. december 2003, 00:01

xrolleyesx meni se zdi najvažnejše direktno doživljanje,ker šele ko doživiš lahko tudi razumeš ....branje tu ne zadošča..sploh pa je o tem težko govoriti ,ker nam jezik onemogoča izraziti to kar se doživi.res so najpomembnejše osebne izkušnje,ker lahko govorimo le o tem kar sami poznamo. :vio:

#69 Radiohead

Radiohead
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 9. december 2003, 00:15

No, ja. Vcasih si je le treba vzeti cas in kaksno stvar prebrati. Ce drugega ne, pa zavoljo sirjenja obzorij. Tudi poslusanje je ena zlata vrlina.

Sam sem precej izkustven clovek, kar pa ne pomeni, da mi je ucenje, branje, poslusanje manj pomembno. Velikokrat tisto kar preberem ali slisim, z veseljem delim z drugimi in si tako odpiram prostor za nove izkusnje. Se bolj pomembno pa je, da poskusam nekako te stvari vpeljati v moje zivljenje. Torej eno z drugim... :palec:

#70 sfinga

sfinga
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 374

Objavljeno: 10. december 2003, 01:34

xrolleyesx se strinjam radiohead ,popolnoma posebej pa s tem da je treba vsaj nekaj kar preberemo dati v živjenje.mislim da nas velikokrat zanese in govorimo o koncu pa bi lahko šele o začetku.najprej moramo spoznati sebe ,to kar v resnici smo..pardon,,doživeti moramo sebe ..nato lahko govorimo o drug. ljud. bitju ,nato kaj je to kar smo in nato o BOGU ipd. stopnic se ne da preskakovati.pri tem pa je pomembno da tudi beremo in se učimo direktno drug od drugega od narave in z milostjo od učiteljev v kakršni koli obliki nam je dano.vesela sem ker vidm da se tu lepo izmenjujejo kvalitetne izkušnje ki nas vse bogatijo.lep pozdrav :2src: :vio:

#71 Mihaela

Mihaela
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 16

Objavljeno: 5. januar 2004, 19:27

Vsak človek ima dušo in vsaka duša izvira od Boga. Zato smo tudi božje podobe.

#72 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 9. januar 2004, 09:53

:palec: :palec:

#73 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 9. januar 2004, 17:04

aja, tega pa res nism vedu x:o)x
(tak sm se ti zdej zlagau, da upam tega nouš več pisala)

#74 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 9. januar 2004, 20:11

Ma ni problema


Dva meseca lahko živim od dobrega komplimenta. (Twain)





Uživajte!

:palec: :palec: :palec:
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#75 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 9. januar 2004, 20:12

MISKO!!! :) :) :)
THE BEST:
Veliko bolj kot katerokoli drugo sredstvo dušo povzdigne glasba. Glasbena misel je jezik duš. Vendar pa je duhovna glasba veliko več kot samo glasbeno sporazumevanje. Duhovna glasba predstavlja temelj ustvarjanja energije in združevanja duš. Zvok je tisti, ki ustvarja vse – tudi svetlobo in energijo. Duše v duhovnem svetu pojejo in igrajo inštrumente. Ko se duše poistovetijo z inštrumentom in iz njih izvabljajo zvoke, je to preprosto čudovito. To niso običajni toni. Harmonično prepletanje glasbene energije se z nepopisnimi zvoki razlega po vsem duhovnem svetu. Glasba duše popelje na nove miselne ravni, spodbudi njihovo energijo in jih poveže z velikim številom drugih duš.
Zelo sem navdusen, da si ubesedil tisto kar sem cutil!!!!!!!!!!
HVALA ti za tole!!!!!! :)
Zdaj mi je pa jasno zakaj!!!
:: What use is a belief if you have no faith in it? ::

:palec: :palec: :palec:
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0