Recepti- vegi, veganski, presni, ovakvi ili onakvi
Objavljeno: 26. januar 2012, 14:54

Life is like a game...play it...
Objavljeno: 26. januar 2012, 14:59
Objavljeno: 26. januar 2012, 15:02
Za začetek...
![]()
ne bluzi... na začetku je bila beseda...
zdej se loh pa paseš po vseh parkih

Objavljeno: 26. januar 2012, 16:25

Picasso
Objavljeno: 27. januar 2012, 13:25
http://www.holistic....hp/recepti.html
http://veganstvo.blo...adiznikova.html
http://www.zelenipon...epti&Itemid=233
http://veganskigurman.wordpress.com/
http://www.mojekosve...ganski-recepti/
skratka receptov k solate...
tisti ki pa je res zagret, pa se lahko prijavi na novice h kakšnemu veganu na FB ki objavlja svoje recepte, knjige, itn.
Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 27. januar 2012, 14:07
Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 28. januar 2012, 22:52
Objavljeno: 11. februar 2012, 11:51
1 skodelica ovsenih zrn,(namočena čez noč), naj bodo iz bio predelave in nebružene
3 skodelice vode
ščepec soli
1/2 žličke vanilije ekstrata
1 žlička agavinega, javorjevega sirupa ali medu.
Vse sestavine zblendamo do gladkega. Ko se vam zdi, da je tekočina že dovolj podobna živalskemu mleku vse sestavine precedite skozi gazo in dobro odcedite. To pulpo, ki ostane v gazi ne zavrzite ampak uporabite za krekerje, kruhe, sladice, bar tablice itd.....
Če pa slućajno nimate ovsenih zrn pri roki, želite pa napitek iz ovsenega mleka, lahko uporabite ovsene kosmiče, priprava je enaka, le da je mleko manj polnovredno.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
Objavljeno: 11. februar 2012, 13:55

(meni je tudi ovseni čaj super)
Picasso
Objavljeno: 6. april 2012, 15:02

men se že mal sline cedijo

Namest margarine daste verjetno da lahko kokosovo mast, namesto kvasa pa sodo + radensko. Ni pa nujno. Margarina je seveda veganska, če hočete vegansko potico

Namesto brusnic lahko daste datelje (razkoščičene). Jaz z njimi (zmiksane v pasto) delam tudi puding brez sladkorja, ker so full sladki.
Potem pa pride kdo na obisk in proba in reče kako je dobro... vi pa mu poveste da je veganska potica

Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 6. april 2012, 17:44
Zgoraj sem popravil še povezavo.

Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 6. april 2012, 18:10
(a tole uspe tudi s polnozrnato moko?
)
morda še tole paše sem, k prazničnim receptom: ...
veganska šunka se mi sliši hudo fajnče bo kdo delal, naj sporoči na kako tanke kose se da narezat, ker teli na sliki so bolj potica, kot šunka kosi
)
Šunka je lahko samo svinjskega porekla, kar pa je v nasprotju z vegansko kulturo..
Objavljeno: 6. april 2012, 20:17

Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 6. april 2012, 22:05

sam .. ko je treba pa drugač iskat nova imena za znane oblike

(men je bila šunka všeč zaradi sestavin, se mi zdi, da zna bit dobro .. če pa lahko še v sendvič daš, namesto tofuja, da je mal spremembe, pa tolk boljš

Objavljeno: 6. april 2012, 23:02

Velikonočni recepti | Svet je lep - Naj tako tudi ostane.
Velika noč za vegetarijance in vegane | Svet je lep - Naj tako tudi ...
Objavljeno: 6. april 2012, 23:50

v podzavesti imamo skrite asosiacije, ki nekaterim s sedanjim zavedanjem niso preveč po godu, zato nam je mim. verjetn

(men je bila šunka všeč zaradi sestavin, se mi zdi, da zna bit dobro .. če pa lahko še v sendvič daš, namesto tofuja, da je mal spremembe, pa tolk boljš
Sej ta link je že Aliana dala (samo bolj slabo se ga vidi) .
Ker je glih polna luna in se bliža Velika Noč...
Velikonočni recepti | Svet je lep - Naj tako tudi ostane.
Velika noč za vegetarijance in vegane | Svet je lep - Naj tako tudi ...
Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 17. april 2012, 15:45
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Objavljeno: 17. april 2012, 20:49

Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 17. april 2012, 23:49
...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Objavljeno: 18. april 2012, 01:58

jst edin ne bi, če bi bil na krožniku meso. vse drugo bi verjetno kmalu šlo po grlu navzdol

Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 26. april 2012, 13:12
Mogoče kdo pogreša dobri stari krispi z mlekom? Jaz sicer ne, sploh odkar sem odkrila tole čudo
Vse, kar potrebujete, je samo ajdova kaša. Namočimo čez noč, da naraste in se zmehča, nato pa sušimo v dehidratorju, dokler ni čisto suha. Rata taka hrustljava, res kot kak krispi, odlična je z mlekom iz oreščkov!
Še recept za eno feeeeeeeeeeeeeeeeejst dobro mleko:
-(presni) indijski oreščki(namočeni čez noč)
-dateljni(namočeni čez noč)
-vanilija v prahu
-ščepec soli
-voda
Vse skupaj v blender in to je to! Količin žal ne morem navest, ker delam vse po občutku, mislim pa da sem danes v ene 4dcl vode dala malo manj kot 50g indijskih oreščkov in tri dateljne.
Potem sem si pa v posodi zmešala maline, borovnice, ribez, ene par narezanih suhih marelic in krispi iz ajdove kaše, prelila s tem mlekom - joj, je blo dobro, res! Mleko je pa tudi samo za pit takoooooo okusno..
vir: http://www.presnisve...topic.php?t=788
Ne meči svinjam biserov!
Objavljeno: 2. maj 2012, 09:29
Sladica brez sladkorja zelo energetska in zdrava ter preprosta za pripravo.
Sestavine;
1 skodelica rozin
1/2 skodelice fig
1/2 skodelice dateljev
Vse skupaj namočimo za par ur ali čez noč. Vode damo samo toliko da prekrije suho sadje ( ne preveč )
Po namakanju, suho sadje skupaj z vodo v kateri se je namakalo zmešamo v mešalniku. Maso damo v posodo in dodamo;
1 skodelico zmletih v moko ovsenih kosmičev
kokosvo moko po potrebi, za gostoto mase
Zmešamo v gosto maso, ki jo za kako uro ali več damo v hladilnik, da je bolj kompaktna, potem oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.
V hladilniku lahko stojijo v zaprti posodi par dni, če jih prej ne zmanjka

Dober tek

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
Objavljeno: 3. maj 2012, 20:44
Tega jst uporabljam že več let. Malo sem ga dopolnil s svojimi izkušnjami.
Pirin kruh brez kvasa >
Sin, moram povedat, da odkar delam kruh po tem receptu, končno ne razpada, ko ga režeš

Pa moja predvčerajšnja verzija - mi je zmanjkalo pirine moke in sem dodala ene 50g rožičeve za nadomestilo.
Pa dodala lanena semena.
Ostalo po receptu.
Naj, najboljši kruh ever

(samo meni ta masa vedno tako tekoča pride, da jo zlijem v modelček in spečem, ni šans, da bi iz tega hlebčke oblikovala

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0