Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Samospoznanje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
1282 komentarjev na to temo

#1176 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 4. september 2014, 13:56

Morda sem malo posmehljivo napisal tisto metaforo in se zato opravičujem. Mislim pa resno in me zanima tvoj način služenja bogu,

da si bolje predstavljam ali gre za neke težnjo po podrejenosti višji inštanci ali gre za željo po dejanskem služenje bogu po principih

sprejemanja in širjenje dobrega okoli sebe.

 

Ne eno ne drugo. 



#1177 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 5. september 2014, 09:20

Višji je od od mene. Služim ga s petjem in recitiranjem njegovih imen iz ljubezni in priporočenim načinom življenja.



#1178 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 5. september 2014, 09:26

 
Kaj pa ženske so tudi starešine?

Ne. Samo moški.

Višji je od od mene. Služim ga s petjem in recitiranjem njegovih imen iz ljubezni in priporočenim načinom življenja.


A ti si krišnovec?
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#1179 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 5. september 2014, 09:30

seveda samo moški so lahko starešine, ne more glih vsaka butara s pizda zarad neke ženske kvote, pa kr neke duhovne spise razlagat..

 Dokazano je da je ženski domet chia semena in ostala semena, tista nadgradnja je pa v domeni moških, vse resne religije babnce dajo v drug prostor sedet.


prenos.jpg


#1180 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 5. september 2014, 09:38

A ti si krišnovec?

 

Jaz sem služabnik Boga, Krišne.



#1181 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 5. september 2014, 12:51

 
Jaz sem služabnik Boga, Krišne.

Ali bo religija kdaj spodbujala k miru?

»NAREDIMO svet boljši. Odstranimo religijo.« K temu spodbuja nizozemski filozof Floris van den Berg v svojem objavljenem predavanju z naslovom »Kako se znebiti religije in zakaj«. Po vsem svetu najrazličnejši strokovnjaki prav tako spodbujajo k ukinitvi religije.
Nobelov nagrajenec in fizik Steven Weinberg je izjavil: »Svet se mora zbuditi iz dolgotrajne more, ki je povezana z verskimi prepričanji.« Zadnjih nekaj let se glasno govori o zamisli, da bi bilo slabih stvari na tem svetu znatno manj, če bi odstranili religijo. Knjig, ki nasprotujejo religiji, je čedalje več in so precej priljubljene.
Vodilni znanstveniki so se zbrali, da bi razpravljali o, čemur sami pravijo, nujni potrebi, da se odstrani religija. Sredstva javnega obveščanja preplavlja vse večji val ateistov, ki odkrito izražajo svoje sovraštvo do religije. Ali so ti ugledni misleci na pravi poti?
Prava religija?
Če bi bile vse vere napačne in ne bi bilo Boga, potem bi morda bilo razumno odpraviti religijo. Toda kaj, če Bog obstaja? Kaj če je na zemlji skupina ljudi, ki Boga predstavlja na pravilen način – ki ima pravo religijo?
Pri natančnem pregledu zgodovine religije opazimo, da ena oblika čaščenja izstopa kot zelo drugačna od vseh drugih religij. Po tej obliki čaščenja se danes ravna sorazmerno malo ljudi. To religijo so ustanovili Jezus Kristus in njegovi apostoli. Vendar zanjo ni značilno to, kar tako imenovano krščanstvo počne že mnoga stoletja.
V čem se razlikujeta tako imenovano krščanstvo in prava religija, ki jo je vzpostavil Jezus Kristus? V mnogočem. Poglejmo si eno razliko.
»Ni del tega sveta«
Prvi kristjani v političnih zadevah niso stopili na nobeno stran. To je v skladu z nevtralnim stališčem, ki ga je zavzel Jezus. Sveto pismo poroča, da je Jezus najmanj dvakrat zavrnil ponudbo, da bi postal politični voditelj. (Matej 4:8–10; Janez 6:15) Celo svoje učence je pokaral, ker so hoteli nasilno preprečiti njegovo aretacijo. (Matej 26:51, 52; Luka 22:49–51; Janez 18:10, 11)
Ko je rimski upravitelj v Judeji postavil Jezusu določna vprašanja o njegovih domnevnih političnih ambicijah, mu je Jezus vse skupaj pojasnil z besedami: »Moje kraljestvo ni del tega sveta. Če bi bilo del tega sveta, bi se moji služabniki bojevali, da ne bi bil izročen Judom. Toda moje kraljestvo ni od tod.« (Janez 18:36) Jasno je, da Jezus ni sodeloval s takratno politiko in vojsko.
Jezusovi učenci so posnemali enak vzorec. Raziskava o vlogi religije v vojni, ki jo je opravila skupina raziskovalcev, že omenjena v tem sklopu člankov, je odkrila: »Zgodnji kristjani niso verjeli v nasilje. [. . .] Večina se ni hotela pridružiti vojski in je zavračala vojskovanje.« Nauki Jezusa in njegovih apostolov so poudarjali ljubezen do bližnjih, tudi do tujcev in tistih, ki so bili drugačnega etničnega porekla in rase. (Apostolska dela 10:34, 35; Jakob 3:17) Ta religija je zares spodbujala k miru.
Čez čas so se prvobitne značilnosti krščanstva okužile z razdiralnimi silami filozofije, izročila in nacionalizma. V prej omenjenem zgodovinskem pregledu vloge, ki jo ima religija v oboroženih spopadih, piše: »Spreobrnitev [rimskega cesarja] Konstantina je povzročila militarizacijo krščanskega gibanja, ki ga niso več vodili sočutni Kristusovi nauki, temveč cesarjevi cilji, povezani s politiko in geografskimi osvajanji. Kristjani so bili skupaj s cesarjem prisiljeni poiskati versko opravičilo za vojno.« Rodila se je popačena različica krščanstva.
»Edinstvena« skupina
Ali je prvotno krščanstvo za vedno izgubljeno? Nikakor. Danes obstaja skupina, o kateri je zares vredno razmisliti. Jehovove priče posnemajo prve kristjane tako kot nobena druga religija. Niso povezani s tako imenovanim krščanstvom. V The Encyclopedii of Religion so opisani kot »edinstveni«, saj vsi njihovi nauki temeljijo na »svetopisemski avtoriteti, ki povsem izpodriva izročilo«.
Tako kot prvi kristjani so tudi Jehovove priče politično neopredeljeni. Državna akademija znanosti v Ukrajini je objavila študijo, v kateri piše, da si Jehovove priče prizadevajo premagati »rasne, nacionalne, verske, družbene in ekonomske razlike«. V študiji je še pojasnjeno, da se Priče ne vpletajo v »protidržavne dejavnosti« in da so »zakonom poslušni državljani«.
Profesor Vojčeh Modželevski z varšavske univerze na Poljskem je v svoji knjigi Pacyfizm i okolice zapisal: »Jehovove priče so danes največja skupnost na svetu, ki nasprotuje vojnam.« Ker natančno posnemajo kristjane iz prvega stoletja, se lahko reče, da so uspešno obnovili obliko čaščenja, ki so jo vpeljali Kristus in njegovi apostoli. To je takšno krščanstvo, ki zares spodbuja k miru. (Glej okvir na naslednji strani.)
Svetla prihodnost
Res je, da so mnogi iskreni verniki – in tudi številni verski voditelji – zgroženi nad hinavščino v svoji religiji. Treba je priznati, da si veliko vernih ljudi prizadeva za mir in slogo v svetu.
Vendar naj se ljudje še tako iskreno trudijo, da bi rešili svetovne probleme, so pri tem omejeni. Staroveški prerok Jeremija je napisal: »Človek nima oblasti nad svojo potjo. Ni mu dana oblast, da usmerja svoje korake.« (Jeremija 10:23)
Toda pred nami je svetla prihodnost. Božja Beseda uči o novi miroljubni človeški družbi, ki bo ustanovljena na zemlji. Zanjo bo značilno to, da bodo vsi kakor bratje in sestre. Ljudje vseh ras bodo živeli v sožitju in človeštvo ne bo ločeno zaradi teritorialnih mej, etničnega sovraštva ali verskih ideologij. Tisto, kar jih bo združevalo, bo čisto čaščenje Boga Jehova.
Sveto pismo napoveduje tudi uničenje religije, ki sramoti Boga. Jezus je rekel: »Vsako kraljestvo, ki je v sebi razdeljeno, bo opustošeno in nobeno mesto ali hiša, ki je v sebi razdeljena, ne bo obstala.« (Matej 12:25) Bog bo ob svojem času poskrbel, da se bodo te besede izpolnile na vseh krivih religijah.
Sveto pismo je že davno tega napovedalo, da bo Bog »razsojal med narodi in urejal zadeve«. Ta prerokba tudi pravi, da bodo ljudje »svoje meče [. . .] prekovali v lemeže in svoje sulice v srpe. Narod ne bo več dvignil meča proti narodu niti se ne bodo več učili vojskovati.« (Izaija 2:4) Te besede se izpolnjujejo že danes. Prava religija, kakršno imajo Jehovove priče, že sedaj spodbuja k miru.
[Poudarjeno besedilo na strani 8]
Jehovove priče povezuje ljubezen.
[Okvir na strani 9]
V čem so Jehovove priče drugačni?
  Mnogi ljudje so presenečeni, ko izvedo, kako drugačni so Jehovove priče od drugih religij, ki trdijo, da posnemajo Kristusa. V nadaljevanju je nekaj značilnosti, zaradi katerih so Jehovove priče edinstveni.
UREDITEV
● Nimajo duhovniškega razreda.
● Njihovi starešine, učitelji in misijonarji za svoje delo niso plačani.
● V svojih prostorih za čaščenje, ki so znani kot kraljestvene dvorane, ne pobirajo niti desetine niti nabirk.
● Vse njihove dejavnosti se podpirajo z anonimnimi prispevki.
● Kar se tiče politike, ostajajo nevtralni.
● Zavzemajo se za mir in ne sodelujejo v vojnah.
● Vsi njihovi verniki verjamejo v iste svetopisemske nauke in so zaradi tega kot narod enotni.
● Med seboj so povezani in med njimi ni družbenih, etničnih, rasnih ali razrednih razlik.
● Niso del nobene druge religije, bodisi katoliške, pravoslavne ali protestantske.
NAUKI
● Verjamejo v enega pravega Boga, ki mu je ime Jehova.
● Ne verjamejo, da je Jezus Kristus Vsemogočni Bog, niti ne verujejo v nauk o Trojici.
● Ravnajo se po tem, kar je učil Jezus, njemu pa izkazujejo spoštovanje kot Božjemu Sinu.
● Ne častijo križa, niti pri svojem čaščenju ne uporabljajo malikov.
● Ne verjamejo v ognjeni pekel, kamor naj bi šli vsi slabi ljudje po smrti.
● Prepričani so, da bo Bog blagoslovil poslušno človeštvo s popolnim večnim življenjem v raju na zemlji.
  Jehovove priče menijo, da so uspešno obnovili krščanstvo iz prvega stoletja, po katerem so se ravnali Jezusovi apostoli.
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#1182 vranja

vranja
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 516

Objavljeno: 5. september 2014, 13:02

seveda samo moški so lahko starešine, ne more glih vsaka butara s pizda zarad neke ženske kvote, pa kr neke duhovne spise razlagat..

 Dokazano je da je ženski domet chia semena in ostala semena, tista nadgradnja je pa v domeni moških, vse resne religije babnce dajo v drug prostor sedet.

seveda. Znano je, da je za duhovno dozoritev nujno imeti spodobno dodatno opremo, ki se na ravni materialnega kaže kot penis ali janezek. No, ne da se glih skoz kaže, lahko ga ima srečni imetnik tudi v gatah, vendar dejstva so pa taka. ph34r.png


Objavljena slika

#1183 Mantis

Mantis
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 378

Objavljeno: 5. september 2014, 13:10

Ne. Samo moški.
 

 

Kaj pa se zgodi, če si kakšna ženska želi postati starešina?


Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? horro-cb.jpg


#1184 vranja

vranja
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 516

Objavljeno: 5. september 2014, 13:12

Kaj pa se zgodi, če si kakšna ženska želi postati starešina?

Nič.laugh.png


Objavljena slika

#1185 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 5. september 2014, 14:07


Finska


Poučevanje


Pastirjevanje


Oznanjevanje

V naši organizaciji ni plačane duhovščine. Namesto tega imamo usposobljene nadzornike, ki so postavljeni zato, »da bi pasli Božjo občino«, s čimer posnemamo vzorec prvih krščanskih občin. (Apostolska dela 20:28) Ti starešine so duhovno zreli moški, ki imajo v občini odgovorne naloge in ji pastirjujejo, vendar »ne pod prisilo, temveč voljno, niti ne iz ljubezni do nepoštenega dobička, temveč z vso vnemo«. (1. Petrovo 5:1–3) Kaj vse delajo za nas?

Skrbijo za nas in nas ščitijo. Starešine vodijo občino in se trudijo, da bi jo duhovno ščitili. Ker se zavedajo, da jim je to pomembno delo zaupal Bog, se ne povzdigujejo nad druge v občini, ampak skrbijo za njihovo blaginjo in veselje. (2. Korinčanom 1:24) Tako kot pastir marljivo skrbi za vsako svojo ovco, se tudi starešine trudijo, da bi dobro poznali slehernega člana občine. (Pregovori 27:23)

Učijo nas, kako izpolnjevati Božjo voljo. Starešine vsak teden vodijo občinske shode, zato da bi nam krepili vero. (Apostolska dela 15:32) Ti predani moški prav tako prednjačijo v oznanjevanju, sodelujejo z nami in nas urijo v vseh vejah oznanjevanja.

Osebno nas spodbujajo. Da bi starešine lahko skrbeli za naše duhovne potrebe, nas morda obiščejo na našem domu ali se pogovorijo z nami v kraljestveni dvorani ter nam tako pomagajo in nas tolažijo na temelju Svetega pisma. (Jakob 5:14, 15)

Skoraj vsi starešine poleg tega, da imajo zadolžitve v občini, hodijo tudi v službo in skrbijo za družinske odgovornosti, za kar sta potrebna čas in pozornost. Ti marljivi bratje si zaslužijo naše spoštovanje. (1. Tesaloničanom 5:12, 13)
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#1186 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 5. september 2014, 14:08

Ali bo religija kdaj spodbujala k miru?

 

Najprej morš sam met mir, da ga lahko spodbujaš.

 

Treba je priznati, da si veliko vernih ljudi prizadeva za mir in slogo v svetu.
Vendar naj se ljudje še tako iskreno trudijo, da bi rešili svetovne probleme, so pri tem omejeni. Staroveški prerok Jeremija je napisal: »Človek nima oblasti nad svojo potjo. Ni mu dana oblast, da usmerja svoje korake.« (Jeremija 10:23)
Toda pred nami je svetla prihodnost. Božja Beseda uči o novi miroljubni človeški družbi, ki bo ustanovljena na zemlji.

 

V prejšnjih postih si pisala, da ima človek svobodno voljo. Brez nje tudi navodila svetih spisov ne bi imeli smisla. Tukaj pa praviš, da človek nima oblasti nad svojo potjo. Če je to res, pol tud postat Jehova priča ne more igrat nobene vloge pri doseganju miru in sloge. Zakaj se pol ti trudiš ljudi vzpodbujat naj postanejo Jehove priče? In, ali lahko to sploh postanejo, saj nimajo oblasti nad svojimi koraki. V čemu je smisel tvojega oznanjanja?

 

● Verjamejo v enega pravega Boga, ki mu je ime Jehova.

 

Seveda obstaja le en pravi Bog, ampak ta ima neomejeno večnih oblik in zabav in neomejeno imen. Pri čemer ne pravim, da je kar vsak ali vse Bog osebno. Ampak če misliš, da Krišna ne more biti ime Boga, ker mu ti praviš Jehova, pol vprašaj Jehovo, če je to res smile.png

 

● Ne verjamejo v ognjeni pekel, kamor naj bi šli vsi slabi ljudje po smrti.

 

Ognjeni (pa še druge vrste) peklenski planeti res obstajajo, ampak ni da moraš tam bit večno (kot nekateri oznanjajo), ampak samo da požanješ ustrezne rezultate svojih dejanj in pol spet dobiš novo priložnost. 

 

● Prepričani so, da bo Bog blagoslovil poslušno človeštvo s popolnim večnim življenjem v raju na zemlji.

  Jehovove priče menijo, da so uspešno obnovili krščanstvo iz prvega stoletja, po katerem so se ravnali Jezusovi apostoli.

 

Če ljudje itak nimamo oblasti nad svojimi koraki, pol nima smisla govort o poslušnem (in neposlušnem) človeštvu. Niti ni da lahko večno ali rajsko (zadovoljno) živiš na zemlji, ker je začasna oz. stalno se spreminjajoča in ni naš pravi dom. Božje kraljestvo je večno, onkraj te zemlje. In tisti, ki so poslušni Bogu odidejo tja, ta zemlja (kot "zapor") za neposlušne duše pa se vrti naprej in je uničena, kreirana, vzdrževana, uničena, kreirana, vzdrževana.... v nedogled. Vaša realizacija in s tem filozofija je omejena, ampak tud kot taka je za nekatere koristna v določeni fazi njihovega razvoja. 



#1187 Mantis

Mantis
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 378

Objavljeno: 5. september 2014, 15:16

Andrejine objave iz Jehovovega časopisa/revije se berejo kot: "Mi smo najboljši, mi smo najlepši, mi smo najbolj strpni, mi bomo prevladali na Zemlji."

Skratka kot članki iz kakšnega političnega trobila. icon24.gif 

Težko je iz takega gradiva razviti verodostojno debato. Takole malo v premislek Andreji icon_smesko.gif


Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? horro-cb.jpg


#1188 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 5. september 2014, 16:48

VTEH dneh skepticizma in dvoma so Jehovove priče drugačni, saj so kot kristjani trdno prepričani. To je bilo jasno izraženo na letni skupščini Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania, ki je v soboto, 7. oktobra 2000, potekala v zborski dvorani Jehovovih prič v Jersey Cityju (New Jersey).*
Predsedujoči programa, John E. Barr, član Vodstvenega organa Jehovovih prič, je v uvodnih besedah izjavil: »Od vseh milijard prebivalcev na zemlji vemo in verujemo, da je Jehovov ljubljeni Sin, Kristus Jezus, sedaj ustoličen v nebesih in vlada sredi svojih sovražnikov.« Dokazi o takšnem trdnem prepričanju so bili predstavljeni v šestih navdušujočih poročilih z vsega sveta.
Premagovanje spiritizma z biblijsko resnico na Haitiju
Na Haitiju se spiritizem precej bohoti. »Ljudje,« je povedal koordinator podružničnega odbora John Norman, »se zaradi zaščite običajno ukvarjajo z vudujem.« Neki vrač pa je začel dvomiti, ko je v nesreči izgubil nogo. ‚Kako se mi je moglo to zgoditi, če pa me duhovi varujejo?‘ se je spraševal. Tako kot že mnoge druge so Jehovove priče tudi njega seznanili z resnico in mu pomagali, da se je osvobodil spiritizma. Kakšne so možnosti za porast na Haitiju, kaže podatek, da se je 19. aprila 2000 slovesnosti v spomin na Kristusovo smrt udeležilo štirikrat več ljudi, kot je v tej državi kraljestvenih oznanjevalcev.
Gorečnost na prostranem področju Koreje
V Koreji je v polnočasni službi 40 odstotkov Jehovovih prič. »S tako silno vojsko,« je izjavil koordinator podružničnega odbora Milton Hamilton, »naše področje z več kot 47 milijoni ljudi obdelamo približno enkrat mesečno.« Zlasti opazna je rast občin v znakovnem jeziku. V nekem okraju, ki ga sestavljajo občine v znakovnem jeziku vodijo 800 biblijskih poukov na domu, kar je povprečno en pouk na oznanjevalca. Žal pa mlade brate še vedno zapirajo zaradi njihove nevtralnosti. Vendar s temi zvestimi kristjani ravnajo uvidevno in jim pogosto dajejo službe, pri katerih se zahteva zanesljivost.
Zadovoljevanje potreb zaradi porasta v Mehiki
Avgusta je v Mehiki o terenski strežbi poročalo dotlej najvišje število, 533.665 kraljestvenih oznanjevalcev. Spominske slovesnosti se je udeležilo več kot trikrat toliko posameznikov. »Naš cilj je, da letos zgradimo še 240 kraljestvenih dvoran,« je dejal koordinator podružničnega odbora Robert Tracy. »Vendar,« je pristavil, »jih potrebujemo veliko več.«
Mladi Jehovove priče v Mehiki so zgledni. Neki katoliški duhovnik je o enem izmed njih rekel: »Med svojimi verniki bi rad imel koga, ki bi bil prav tak, kot je on. Te ljudi občudujem, ker imajo tako močno voljo in modro uporabljajo Biblijo. Na Božjo stran se postavijo, čeprav za to celo tvegajo življenje.«
Značajnost sredi nemirov v Sierra Leone
Od aprila 1991, ko je v Sierra Leone izbruhnila državljanska vojna, je bilo ubitih, ranjenih oziroma pohabljenih že na tisoče ljudi. »Vojna in stiska sta na ljudi močno vplivali,« je poročal koordinator podružničnega odbora Bill Cowan. »Mnogi, ki jim prej ni bilo mar za naše sporočilo, sedaj z zanimanjem poslušajo. Nič neobičajnega ni, če ljudje pridejo v naše kraljestvene dvorane prvič na shod kar brez povabila. Naše brate in sestre pogosto ustavijo na ulici in prosijo za biblijski pouk.« Čeprav je stanje v Sierra Leone še vedno nestabilno, oznanjevanje Kraljestva vseeno rojeva sadove.
Obsežen gradbeni program v Južnoafriški republiki
Na področju, za katero skrbi podružnični urad v Južnoafriški republiki, trenutno potrebujejo več tisoč kraljestvenih dvoran. Na stotine dvoran je že zgrajenih ali pa jih še gradijo. »Prej so se naši bratje in sestre shajali v barakah ali pod kakim drevesom, sedaj pa se namesto tega lahko shajajo v dostojnem prostoru s primernimi sedišči,« je dejal član podružničnega odbora John Kikot. »Čeprav je večina teh kraljestvenih dvoran skromno oblikovana, običajno zbujajo pozornost kot najbolj dostojanstvene stavbe v svojem okolju. Ponekod so ugotovili, da se je občina, potem ko so zgradili kraljestveno dvorano, v naslednjem letu več kot podvojila.«
Nov rod Prič v Ukrajini
Ta država je v službenem letu 2000 doživela največje število oznanjevalcev doslej, 112.720. Več kot 50.000 med njimi je biblijsko resnico spoznalo v zadnjih petih letih. »Res, Jehova je obudil nov, mladostni rod Prič, da razglaša njegovo ime!« je povedal John Didur, koordinator podružničnega odbora. »Zadnji dve leti,« je pristavil, »smo razdelili več kot 50 milijonov revij, kar je toliko, kot je prebivalcev v državi. Vsak mesec prejmemo povprečno več tisoč pisem od zainteresiranih posameznikov, ki prosijo za več informacij.«
Druge vznemirljive značilnosti programa
Daniel Sydlik, član Vodstvenega organa, je imel zelo zanimiv govor. Na tej poučni predstavitvi tudi temelji članek v tej reviji in ima naslov »Razlika med Vodstvenim organom in pravno družbo«.
Theodore Jaracz iz Vodstvenega organa je navzoče spodbudil k razmišljanju z govorom, katerega naslov je bil »Nadzorniki in strežni služabniki so teokratično postavljeni«. Na tej temi tudi temelji eden od člankov v tej reviji.
Na letni skupščini je imel David Splane, član Vodstvenega organa, navdušujoče predavanje glede letnega stavka za leto 2001. Temelji na besedah apostola Pavla in se glasi: ‚Stojte popolni in trdno prepričani v vsej volji Božji.‘ (Kološanom 4:12) Jehovove priče po vsem svetu so to odločeni delati, s tem ko zvesto oznanjujejo dobro novico o Božjem kraljestvu po vsej zemlji. (Matevž 24:14)
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#1189 FixMinze

FixMinze
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 814

Objavljeno: 28. oktober 2014, 13:41

Aja, pol tisto tvoje prej omenjeno dejstvo, da tako delujemo zdaj ne zdrži več? Ali samo zate ne? smile.png

A veš, da ne vem več točno zakaj gre ..., ampak verjetno je šlo za način delovanja, ki nam je skupen, ker v večji meri posedujemo isti genski program, kar banalno pomeni, da imamo vsi dve roki za primer. Upam, da ne bova ponovno šla skozi debato za v vrtec o tem kako tvoje telo določa delovanje v tem svetu, ne samo na nivoju fizične motorike, ampak tudi na nivoju kognitivnega delovanja itd. Sej upam, da se strinjava, da če ti nekdo izruva oči, da se lahko posloviš od ažurnosti podob, ki si jih do sedaj osvojil kot tudi to, da obstajajo izjeme, ki to pravilo zaobidejo? Podobno logiko zaradi ustroja našega vozila lahko preneseš na manj otipljive nivoje delovanja.
 
 

Moj point pa je bil, da če nekdo zares deluje righteous (kar je pogoj za obljubo), da taka oseba naravno nima razloga, potrebe in okusa, da bi bila nasilna do drugih živih bitij, vključno s sprejemanjem njihovega različnega pristopa do istega Boga ali ateizma. Zato pa poudarjam, da je treba bit iskren v služenju Boga, ne zlorabljat njegovih besed. Tist, ki je iskren, ne bo prevaran in bo res živel v varnosti in miru, kjerkoli že je, povsod in s komerkoli že je. Enkrat je en v Indiji ob reki Gangi videl muslimana in hindujca kako se ure in ure pogovarjata o Bogu. Bil je začuden in pristopil k muslimanu kako to in musliman se je zasmejal z iskro v očeh in rekel, da pes prepozna svojega gospodarja tudi če je v drugačni obleki. Tudi jaz sem se enkrat zelo lepo ujel z eno muslimanko glede Boga. Bog je itak en. Tist k ga iskreno služi, nima problemov z nikomer.

Problem je kaj kdo razume kot pravičniško, iskreno ipd. delovanje. Interpretacije tega se lahko razlikujejo. Ma debata je malo nanesla na IS, ISIS in lej njihova retorika ni nič drugačna kot retorika katerega koli drugega čustvenega vernika ali pa če smo že pri tem iphone, imac itd. faga, ki širi svoj vseedni prav - gre pač za obliko emocionalne zaslepljenosti.

Drugo je, ko ljudje prepoznajo univerzalno delovanje in vrednote sicer različnih kultur, religij, nacij. Kot npr. primer z muslimani in hindujci, ki ga omenjaš. Primer z muslimanko, ki ga omenjaš je samo zaradi njenega spola, nič drugega! ne sej ne zezam te icon_smile_big.gif 

  

Za začetek, prevod besede karma je aktivnost. Večinoma se nanaša na aktivnost iz lažnega ega. Zakon karme je, da glede na določeno aktivnost dobiš določen rezultat. Zato, duša si ne more naložit bremena, ki ne bi odgovarjal njeni karmi. Kakor duša deluje (karma) točno ustrezne rezultate dobiva. Če nekdo deluje slabo bo požel neprijetne rezultate, v tem ali naslednjem življenju.

Se pravi, duša nima vpliva na to koliko napredka bo opravila v nekem življenju?

Z Bogom mam naravni, služenjski, živ odnos. Naraven je.

V kakšen pomenu razumeš besedo suženjski?

slovarsko:

suženj -žnja m (u)

1. v suženjstvu brezpraven, nesvoboden človek, ki je v lasti svojega gospodarja: kupiti sužnja; rimski sužnji / lastnik sužnjev; trgovina s sužnji / prodali so ga za sužnja / črni sužnji v ameriškem okolju, nekdaj brezpravno, nesvobodno črnsko prebivalstvo

2. ekspr., navadno s prilastkom podrejen, odvisen človek: niso hoteli postati sužnji tujcem / suženj mamil; biti suženj javnega mnenja, strasti
• ekspr. ne bom suženj svojega stanovanja ne bom ga pretirano pospravljal, pazil nanj

3. slabš., navadno s prilastkom kdor je pretirano vdan nadrejenim: suženj režima
 

   

Kot že prej rečeno, jaz si sebe, Boga in najinga večnega odnosa ne predstavljam, ampak na podlagi razodetja živim, kar sovpada z vsebino svetih spisov.

Razodetja?


Brez podpisa

#1190 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 6. november 2014, 06:10

A veš, da ne vem več točno zakaj gre ..., ampak verjetno je šlo za način delovanja, ki nam je skupen, ker v večji meri posedujemo isti genski program, kar banalno pomeni, da imamo vsi dve roki za primer. Upam, da ne bova ponovno šla skozi debato za v vrtec o tem kako tvoje telo določa delovanje v tem svetu, ne samo na nivoju fizične motorike, ampak tudi na nivoju kognitivnega delovanja itd. Sej upam, da se strinjava, da če ti nekdo izruva oči, da se lahko posloviš od ažurnosti podob, ki si jih do sedaj osvojil kot tudi to, da obstajajo izjeme, ki to pravilo zaobidejo? Podobno logiko zaradi ustroja našega vozila lahko preneseš na manj otipljive nivoje delovanja.

 

Ja.

 

Problem je kaj kdo razume kot pravičniško, iskreno ipd. delovanje. Interpretacije tega se lahko razlikujejo. Ma debata je malo nanesla na IS, ISIS in lej njihova retorika ni nič drugačna kot retorika katerega koli drugega čustvenega vernika ali pa če smo že pri tem iphone, imac itd. faga, ki širi svoj vseedni prav - gre pač za obliko emocionalne zaslepljenosti.

Drugo je, ko ljudje prepoznajo univerzalno delovanje in vrednote sicer različnih kultur, religij, nacij. Kot npr. primer z muslimani in hindujci, ki ga omenjaš. Primer z muslimanko, ki ga omenjaš je samo zaradi njenega spola, nič drugega! ne sej ne zezam te icon_smile_big.gif

 

Ja.

 

Se pravi, duša nima vpliva na to koliko napredka bo opravila v nekem življenju?

 

Ne, ima vpliv. Le dusa je tista, ki deluje. Kadar deluje pod vplivom laznega ega (se zmotno poistoveca z materijo) se temu delovanju rece karma. Zato sem napisu, da dusa ima na seb "bremena" tocno tolk kokr si ga zasluzi, glede na njeno lastno delovanje (karmo).

 

V kakšen pomenu razumeš besedo suženjski?

slovarsko:

suženj -žnja m (u)

1. v suženjstvu brezpraven, nesvoboden človek, ki je v lasti svojega gospodarja: kupiti sužnja; rimski sužnji / lastnik sužnjev; trgovina s sužnji / prodali so ga za sužnja / črni sužnji v ameriškem okolju, nekdaj brezpravno, nesvobodno črnsko prebivalstvo

2. ekspr., navadno s prilastkom podrejen, odvisen človek: niso hoteli postati sužnji tujcem / suženj mamil; biti suženj javnega mnenja, strasti
• ekspr. ne bom suženj svojega stanovanja ne bom ga pretirano pospravljal, pazil nanj

3. slabš., navadno s prilastkom kdor je pretirano vdan nadrejenim: suženj režima

 

Napisu sem sluzenjski, ne suzenjski. Ampak je tud suzenjski, v temu, da sem v lasti Boga. 

 

Razodetja?

 

Ja, razodetja. Da ni na podlagi umske imaginacije (predstavljanja), ampak resnicnega dozivljanja.

 

Pozdrav iz Indije.



#1191 lia II

lia II
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 052

Objavljeno: 6. november 2014, 06:16

o pozdrav...

 

reci mgd ti je kaj toplo tam?

koliko stane cimet na tržnici, al pa kardamom? vsakega po kilco bi, če bi te smela prositclover.gifylflower.gif


Obečanje ludom radovanje...


 


#1192 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 6. november 2014, 07:57

ja, ja, jest bi pa kšno lepo pisano ruto, če jo lahkon vtakneš v kako lukno v ruzaku, ko se boš vračal in mi prineseš, bom dobro poplačala z našimi domačimi zdravilnimi rožcami ... a bi šlo?

#1193 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 7. november 2014, 06:21

o pozdrav...

 

reci mgd ti je kaj toplo tam?

koliko stane cimet na tržnici, al pa kardamom? vsakega po kilco bi, če bi te smela prositclover.gifylflower.gif

 

Ja, v kratkih rokavih, razen zjutri ce sem zuni.

 

Ne vem zdle cene, ampak zihr je velik cenej kot pri nas, sam na zalost ti ne morm prnest, ker mam ze polno prtljago, so mi ze drugi narocil prej neki smile.png



ja, ja, jest bi pa kšno lepo pisano ruto, če jo lahkon vtakneš v kako lukno v ruzaku, ko se boš vračal in mi prineseš, bom dobro poplačala z našimi domačimi zdravilnimi rožcami ... a bi šlo?

 

Bom pogledu in ce bo mozno prinesem, sam nic ne obljubim.



#1194 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 7. november 2014, 06:42

Sem smo bili poslani kot Božji otroci in naloga je, da lajf vzamemo kot igro.

 

:palec:

 

Če trpiš, te bo to vodilo do BOGa, ker si faliu bistvo, glej zgoraj. Mir, v izy, vse je ista pašta,  če ne gre drugače, pa možgane zakurblat na nek način, da nismo na nivoju živali... čeprav one imajo nebesa, če se  človek ne vmeša. zdaj še  človek naj si naredi dom na zemlji, takšen kot je v nebesih (pred in po smrti). Tko, da rešitev  edina je Ljubezen. Če je ne štekaš, nisi nikoli imel ali ne zmoreš tako funkcionirat-tvoj problem. :D Jaz sem v nebesih, kljub temu, da se tresem, norim, me je strah, se fajtam za boljši lajf, gre za stanje duha, ki bi ga lahko dosegli tukaj in zdaj. Imam še veliko dela-doseči totalen mir, nirvano.

 

Bila pa sem krščena še majhna, kaj me  je imelo,  da si začnem odpirat čakre??? marca me čaka, berma, prvo obhajilo, spoved....and I'm so happy, kar žarim od sreče neke. kaj šele bo.



Je še nekaj pri meni v tem času, spet nekaj čutim, skozi antipsihotični blur. Joj, vsaj malo stika z realnostjo, ki naj ne bo grozna, please. Hvala.

 

:)



Pa kilo buhtivahtija za našega župnika.



#1195 lia II

lia II
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 052

Objavljeno: 7. november 2014, 09:03

Ja, v kratkih rokavih, razen zjutri ce sem zuni.

 

Ne vem zdle cene, ampak zihr je velik cenej kot pri nas, sam na zalost ti ne morm prnest, ker mam ze polno prtljago, so mi ze drugi narocil prej neki smile.png

flirt.gif hvala za prijazen odgovor...nebo me uslišalo, glih včeraj dobila kilo cimeta...drugače pa smo babnice, ko v oni pesmi : Fehtarji smo fehtarjising.gif

 

zdaj sam še kardamomwink.png


Obečanje ludom radovanje...


 


#1196 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 8. november 2014, 05:15

flirt.gif hvala za prijazen odgovor...nebo me uslišalo, glih včeraj dobila kilo cimeta...drugače pa smo babnice, ko v oni pesmi : Fehtarji smo fehtarjising.gif

 

zdaj sam še kardamomwink.png

 

Ok, grem pogledat zdle za kardamom, sam cele kile zihr ne od mene.



#1197 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 8. november 2014, 17:48

lia II, sem vzel neki kardamoma zate, dobra kvaliteta.

 

Iknee, rut nisem vidu, sem vzel en pisan volnen sal.



#1198 lia II

lia II
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 052

Objavljeno: 9. november 2014, 15:28

love3.gif hvala, hvala

 

srečno na poti, pa da srečaš same take dobre ljudi kakor sem jih jaz zadnje dva dniylflower.gif

 

upam, da ne bom šla v prevelik minus, da ti poplačam- sam friški , je nekaj čist drugega kot to kar dobim tu v trgoviniylflower.gif


Obečanje ludom radovanje...


 


#1199 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 9. november 2014, 16:21

O, krasno, hvala! :)). (sem se mal hecala pravzaprav, ampak zdaj sem pa ganjena in zelo zelo vesela!)

#1200 none

none
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 400

Objavljeno: 9. november 2014, 21:35

Se mi zdi prav lepo, da si na luni tako lepo med sabo pomagate!


dReAM

 

 

 





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0