Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kateri polozaj v osebnem horoskopu je najmocnejsi?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
440 komentarjev na to temo

#276 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 11. december 2003, 10:18

Mars je pri meni planet, ki je najbližji MC-ju.
Drugače Sonce v Škorpijonu, Luna in ASC v Ribah ...kot otrok mirna in zadržana, po 20 letu eksplozija energije in ekstrovertiranosti.

Verjamem, da Mars dosti naredi, pa Ribe mi mučko delajo,... , zadnje čase pa čutim, da tudi Merkur najbrž naredi svoje - blazno rada berem, študiram,..,povezujem, komuniciram ta svoja znanja naprej.

Najbrž je res kar težko dati nek enoznačen odgovor- češ tale položaj v horoskopu je najmočnejši!

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#277 MUCAMACA

MUCAMACA
  • D član
  • Št. objav: 1 056

Objavljeno: 11. december 2003, 10:22

Vidim, da je Bern že vmes o rojstvu..

In kaj če ob rojstvu ne zadihaš.. in vpišejo tam eno uro in minuto, ko so te potegnili ven, ali utegnili...in te oživljajo.. ali ne bi bil potem bolj primeren čas- takrat ko je otrok dejansko zaživel? Kako to vpliva na dejansko določanje ascendenta?

xsrcx xsrcx xsrcx MucaMaca

#278 Amis

Amis
  • D član
  • Št. objav: 15 191

Objavljeno: 11. december 2003, 11:37

MucaMaca, me veseli, da si to napisala. Ker se strinjam s tem, da tudi sonce v sco lahko povzroča težavne porode - verjetno nisva edini. :inocent:

ja tud to drži, da je točna ura rojstva vedno delno vprašljiva. ne samo to, kdaj zadihaš, ampak tudi ni nujno, da so ti vpisali točno uro, ko si ven prilezel x:Dx
you see things; and you say WHY?
but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

#279 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 11. december 2003, 14:24

< Vidim, da je Bern že vmes o rojstvu..

In kaj če ob rojstvu ne zadihaš.. in vpišejo tam eno uro in minuto, ko so te potegnili ven, ali utegnili...in te oživljajo.. ali ne bi bil potem bolj primeren čas- takrat ko je otrok dejansko zaživel? Kako to vpliva na dejansko določanje ascendenta?

MucaMaca >


Ta dilema je zelo prisotna in pravega odgovora ni. Vendar je treba biti tudi morda malo praktičen. Jemati čas rojstva praktično na sekundo natančno je verjetno nepotrebno, še posebej če delamo malo bolj po občutku, saj nam sekunde ne olajšajo dosti dela. Zakomplicirajo ga pač. Če vzamemo minuto, ima astrolog praktično vse kar potrebuje.

Praksa v Sloveniji?

Od srede 60-tih so se pri nas pričeli pojavljati rojstni časi, točni nekako do pet minut, najprej na štajerskem koncu in potem v Ljubljani, drugod nekoliko kasneje. Pred tem je bilo to zelo odvisno od ljudi, ki so bili zraven. Jaz se na ta račun dostikrat pohecam, češ "najprej so frocka pogledali, "če ga ma al ga nima", potem so ga umili, zavili, položili k mamici, si umili roke, spili dva šnopčka - in pogledali na uro".

Pri nas je banja za astrologe, kar se časov tiče. Angleži in Švedi, na primer, še zdaj pišejo na pol ure natančno. Če vemo, kako smotano stisnjene so astrološke hiše v višjih geografskih širinah, je to prava groza za astrologe.

Pa še nekaj:
Kogar so ob rojstvu oživljali in podobno, ima na ASC vsaj Marsa, če že ne Plutona. Recimo temu "borili so se zanj" ali pa "hudo jih je bilo strah zanj". Ampak tak človek potem to preživi in s tem horoskopom tamani vse živo okoli sebe, češ "jaz sem najhujšo bitko preživel že zdavnaj in vem, kako je to, zato sem močnejši od vseh vas". Čim hujša kriza ob rojstvu, tem močnejši je potem človek.

Na splošno pa tudi velja: kar se nahaja tik na ASC, kaže na dogajanje ob rojstvu. In tudi lepe stvari so videti, samo ljudje smo malo hecni, pa si bolj zapomnimo krize, npr. okoli glave zavito popkovino, temnomodrega otroka ali takega, ki noce vdihniti ali zajokati, ne pa recimo, da je takrat posijala mavrica in da so bili ful srečni ali pa da je bil porod po nekaj tednih hudih strahov zelo ugoden in na nek način lahak. Takih stvari se ne spomnimo, je pa zato Jupiter tam blizu - ali podznak Strelca z ugodnim Jupitrom nekje v karti - zato, da nas spomni.

Lep pozdrav vsem!

#280 smajcica

smajcica
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 11. december 2003, 14:35

no tako...se en kratek opis mojega rojstva po besedah moje mame....mogoce za razmislek....

datum poroda je bil zapisan pod 23.12.....imela je precejsnjo zamudo in rodila sem se 2.1 ... x:Dx celo naslednje leto x:Dx .....bil je zelo hiter porod ...moja mama je bila se doma na 1.1...ko je proti veceru zacutila popadke....pred polnocjo so jo odpeljali v porodnisnico in brez nikakrsnih zapletov z neverjetno lahkoto in naglico sem se rodila ob 2.40...ponoci...dokaj velika in kar tezka deklica...no sedaj ...kako si razlagate ovezavo poroda z ascendentom?....naj povem da sem 4 otrok v nasi druzini....
Samo,če ljubimo smo nesmrtni

#281 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 11. december 2003, 21:10

. In tudi lepe stvari so videti, samo ljudje smo malo hecni, pa si bolj zapomnimo krize, npr. okoli glave zavito popkovino, temnomodrega otroka ali takega, ki noce vdihniti ali zajokati, ne pa recimo, da je takrat posijala mavrica in da so bili ful srečni ali pa da je bil porod po nekaj tednih hudih strahov zelo ugoden in na nek način lahak. Takih stvari se ne spomnimo,

O Bern,
jaz pa se spomnim lepih stvari ob rojstvu moje punčke. Čeprav je bi ta moj drugi porod težji, kot prvi pri sinu (punca je bila močna - 3920 g). Bilo je jutro 6:15, ko sem rodila, za mano je bilo okno in skozi to okno je posijalo sonce in rekla sem si: Poglej kako lepo nov dan se začenja ....
Rika

#282 rika

rika
  • D član
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 193

Objavljeno: 11. december 2003, 22:31

Ja ti, ti, mali navihanček. Ti pa že pri rojstvu nisi kompliciral, pa tudi cajta nisi dal mami zgubljat. :palec: xDDx
Rika

#283 Sasha3

Sasha3
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 392

Objavljeno: 11. december 2003, 23:01

[quote name='Bern' date='11. Dec 2003 ob 10:01'] [quote name='El Nino' date='10. Dec 2003 ob 21:45'] Prihod na svet je neprijeten, grd. Iz prakse (iz številnih pogovorov torej) lahko rečem, da gre večinoma za carske reze [/quote]
Carski rez - ascendent Lev (in my case)

#284 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 12. december 2003, 00:28

Neskončno zaletava, večna akcija, neizmerna moč v kritičnih trenutkih, zaljubim in odljubim na brzino....hitro se naveličam ljudi in stvari..večen spor z avtoritetami vseh vrst...vedno iščem nove poti...in redko oz.skoraj nikoli ne vztrajam...pa morala...hm..kot sem že rekla...je zame stvar zornega kota....nepriznavanje družbenih norm...negacija vsega...kar velja kot pravilno... Važno je da se ŽIVI...niso važni vzponi in padci...

Točno to ,k si že tolko mlada, točno to se že zaveš in točno to dela kažin okrog tebe..to je tisto ,za kar bi mogla postat svetnica mama, limuzina al pa sexualna droga.Vojaška vzgoja!

#285 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 12. december 2003, 10:21

... < nice nice, sem gledal rolling stonse, ful majo tko v levu, sploh jagger, ampak prav stelije, vsega boga, po 4 stopinje narazen, pa šest planetov, al kolk, sonce pluton asc, merkur venera, pa luno kje ma pa že luno?, hehe keith je pa naš, asc škorpijon :) hja, more bit nekaj na tem kitarstvu, pa lepo ma zasedeno dvanajsto hišo, sicer pa spet pol velik v levu, kt jagger, najbrž se zato tolk štekasta, in sploh so stonsi, čist primerni za na oder, levi pa to.., itd. >


Še kakšna zanimivost s tem v zvezi (Rolling Stones, denimo). Ko namreč nehamo poenostavljati kao "Lev je to in to, Devica je pa to in to", šele rata zanimivo.

Jagger je res Lev, in to čisto "pravi", se pravi nastopač, griva, glasnost in podobno. Keith ima polno 12. hišo, ni frontman, pa bi kot kitarist lahko bil, rahle (?) težave z mamili itd. V glavnem je tiho, če pa se oglasi, so njegovi citati malo nenavadni, zafrustrirani. Škorpijon ali močnejša Riba? Oboje sta vodni znamenji. Poglejmo: Lev in Škorpijon, the best frenda? Ni šans, to je prej vojna do smrti - če sta seveda TIPIČNA predstavnika svojih znamenj. Ker pa nista in je Keith vsaj napol Riba, se pa Lev in Riba štekata zelo dobro! Lev hoče biti glavni inn Riba mu to velikodušno dopušča - ker noče biti glavna.

Ampak to še ni vse. Odkar je umrl Brian Jones (Riba, umrl zaradi utopitve v bazenu, poln mamil - vse kaže na Ribo; tudi na odru ni bil drugačen; slava ga je potolkla - Riba je raje nekje zadaj), je šef benda kao Jagger, kar pa ni čisto res. Največja avtoriteta je Charlie Watts, bobnar. (Pustimo nepomembno nianso, da je med njimi najstarejši.) On pa je - Dvojček (!). Toda: med vsemi najbolj slavnimi bobnarji na sceni je Watts najbolj znan po strašanski disciplini in točnosti ter enakomernosti udarca - tip je dobesedno kot švicarska ura! Nobenih tušev, solov, bravur - pravi dolgcajt! A kdo je v zodiaku dolgočasen, obenem pa hudo natančen, je to Dvojček? Če kdo, potem Dvojček gotovo ne! Poskusimo z Devico, ki je Dvojčku sorodna, saj imata skupnega vladarja. Devica je čisto zadaj, mirna in neopazna kot fikus. (Pa ne recimo, da je bobnar že po naravi stvari "zadaj" in miren in lepo tolče. Rajnki Keith Moon (The Who) je bil vse drugo, samo miren in tih ne. Če drugega ne, je na koncu vse bobne zmetal v publiko, činele pa je pustil na odru, ker je v začetku tega početja neki gledalki skoraj odpilil glavo. Pa tudi sicer je bil ekscesen do kraja, odpuljen pa še bolj.)

Najbolj zanimivo pa je bilo na nekem gostovanju, ko je imel Jagger neke hude težave in naslednji dan ni hotel nastopiti. Pri vratih njegove sobe se je zelo pozno zvečer oglasil Watts, pozvonil, stopil v sobo in presenečenemu Jaggerju primazal eno svinjsko okoli ušes, se brez besed obrnil in odšel. In Jagger je naslednjega dne seveda nastopil.

Če to ni učinkovitost (pa tudi notranja moč), kaj potem je? "Učinkovitost" pa je - Škorpijon. Torej ima Watts v horoskopu precej Škorpijonovih lastnosti. Konec koncev tudi izgleda tako - zelo strupeno, pa ustnice itd. (Če bi bil TIPIČNI Dvojček, bi Micka poskušal pregovoriti, kvasil bi in dolgovezil, dokazoval, malo po telefonu, potem bi se še odpravil k njemu pa bi nadaljevala do treh zjutraj... ... ...)

Pa recite, če je astrologija dolgočasna.

#286 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 12. december 2003, 10:32

no tako...se en kratek opis mojega rojstva po besedah moje mame....mogoce za razmislek....

datum poroda je bil zapisan pod 23.12.....imela je precejsnjo zamudo in rodila sem se 2.1 ... celo naslednje leto  .....bil je zelo hiter porod ...moja mama je bila se doma na 1.1...ko je proti veceru zacutila popadke....pred polnocjo so jo odpeljali v porodnisnico in brez nikakrsnih zapletov z neverjetno lahkoto in naglico sem se rodila ob 2.40...ponoci...dokaj velika in kar tezka deklica...no sedaj ...kako si razlagate ovezavo poroda z ascendentom?....naj povem da sem 4 otrok v  nasi druzini....

< datum poroda je bil zapisan pod 23.12 >

To ni moj prvi primer takega zapisa. Znanka ima "rojstni dan" 3.1.1955, a brez rojstnega časa (rojena v neki vasi onkraj Metlike). S horoskopom ni bilo čisto nič - vse mimo, vse mimo. Ko sva iskala, kaj bi s tem, je našla tete, ki so se dobro spomnile, "da je njeno mater pričelo zvijati, ko so se ponoči vrnili od maše, nato pa je rodila pol ure po prihodu domov".

Ker je bilo tisto zimo ogromno snega, je hodila počasneje kot navadno, ko od maše do doma potrebuje cca pol ure, recimo, da je hodila eno uro. "Maša ponoči"?! To je lahko samo polnočnica, ki pa ni 2. ali 3. 1., ampak 25.12.!! Če je rodila pol ure kasneje, je torej njen rojstni čas 24.12.1954 ob 2.30. In ko sva napravila tako, je dobesedno "vse padlo skupaj". In od takrat se v njenem horoskopu najde in vidi vse, kar iščeva.

(To je bilo spet malo detektivske žilice.)

********************

Smajcica, katero leto (da najdemo povezavo Urana, ki je skoraj gotovo kje blizu)?

Lep pozdrav!

#287 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 12. december 2003, 10:38

[quote name='Sasha3' date='11. Dec 2003 ob 23:02'] [quote name='Bern' date='11. Dec 2003 ob 10:01'] [quote name='El Nino' date='10. Dec 2003 ob 21:45'] Prihod na svet je neprijeten, grd. Iz prakse (iz številnih pogovorov torej) lahko rečem, da gre večinoma za carske reze [/QUOTE]
Carski rez - ascendent Lev (in my case) [/quote]

Če bi sodili samo po ASC, potem seveda vse skupaj pade v vodo. Pa ni čisto tako.

Recimo: ali je blizu ASC Uran ali Mars ali morda Pluton; ali je kateri od teh povezan s Soncem (ki je mimogrede tudi vladar ASC); ali je ASC morda v zadnjih treh stopinjah znamenja, kar pomeni, da močno tolče na vrata že ASC/Devica in vladar Merkur - ali je ta povezan s katerim od navedenih treh?
(Ne poenostavljajmo*.)

Lep pozdrav!

Bern

(*govorim jubilarni dvaesosmi put) (enkrat se bo prijelo) (valjda)

#288 Sasha3

Sasha3
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 392

Objavljeno: 12. december 2003, 22:09

[Carski rez - ascendent Lev (in my case)

Če bi sodili samo po ASC, potem seveda vse skupaj pade v vodo. Pa ni čisto tako.

Recimo: ali je blizu ASC Uran ali Mars ali morda Pluton; ali je kateri od teh povezan s Soncem (ki je mimogrede tudi vladar ASC); ali je ASC morda v zadnjih treh stopinjah znamenja, kar pomeni, da močno tolče na vrata že ASC/Devica in vladar Merkur - ali je ta povezan s katerim od navedenih treh?
(Ne poenostavljajmo*.)

Lep pozdrav!

Bern

Hm, ja. Bern, tebe to močno zanima, okrog rojstva in pred rojstvom. Jest pa le pišem, če boš kaj novega izvedel.
Carski rez je recimo "dramatičen" a ne.. to je tudi domena Leva.

Noben planet pr men ni blizu ascendenta. Je pa Sonce, ki je vladar ascendenta, na descendentu, če to kaj pove.
Stelij v 6h.
Pluton trigon Sonce, Merkur, Venera.
Mars sxt Sonce, Merkur, Venera.

#289 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 13. december 2003, 13:30

Recimo: ali je blizu ASC Uran ali Mars ali morda Pluton; ali je kateri od teh povezan s Soncem

NO GO, jst mam mars in pluton blizu asc, vse skup opozicija sonce, magar za zabelo še na polno luno in luna konjukcija pluton, pa ni blo nobenga carskega reza, heh pa še saturn je bil vmes, ..., carski rez pomoje je vseen bolj redkost kot pravilo, in je odvisno pomoje od aspektov trenutka rojstva z materinim horoskopom....,
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#290 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 13. december 2003, 15:00

Carski rez - ascendent Lev (in my case)

ha?? :O:

jas mam ascendent LEV, pa tudi mama mela carski rez zmano!

#291 Sasha3

Sasha3
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 392

Objavljeno: 14. december 2003, 14:55

jas mam ascendent LEV, pa tudi mama mela carski rez zmano!

xcivx Free, pompozen vstop na svet, ni kaj, to je Levova lastnost, hehe...
Bern? x:o)x

#292 Ajda-

Ajda-
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 958

Objavljeno: 14. december 2003, 22:42

No jst imam torej asc. in luno v sco... Pa se prav nič ne počutim sco... ampak tudi tipična dvojčica nisem. Čeprav zmeraj dobre volje, nasmejana, včasih še preveč x;)x , kje da bi bila depresivna ali kaj podobnega... Sploh trenutno sem res zadovoljna z vsem, kar se mi dogaja... Tako da res ne vem, kaj je s tem mojim horoskopom... Pa tudi ob rojstvu (3.6.1982 ob 18.45) ni bilo nobenih težav.... mogoče le to, da je bila mama pod pritiskom, ker je bila dokaj mlada (21 let + nerazumevajoči starši= dobra kombinacija). Morda je to kaj vplivalo, ne vem... Ampak res, sco. se ne počutim prav nič... Ali pa se premalo s tem ukvarjam, ne vem... Še kakšen nasvet? x:)x

LP Ajda
Live and let live! Life is beautiful!!!!

#293 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 15. december 2003, 08:22

Tisto, kar ti ne občutiš (mislim na Asc.) verjetno bolj občutijo drugi, no saj ti bo še kdaj kdo namignil. x;)x

#294 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 15. december 2003, 09:04

No jst imam torej asc. in luno v sco... Pa se prav nič ne počutim sco... ampak tudi tipična dvojčica nisem. Čeprav zmeraj dobre volje, nasmejana, včasih še preveč  x;)x , kje da bi bila depresivna ali kaj podobnega... Sploh trenutno sem res zadovoljna z vsem, kar se mi dogaja... Tako da res ne vem, kaj je s tem mojim horoskopom... Pa tudi ob rojstvu (3.6.1982 ob 18.45) ni bilo nobenih težav.... mogoče le to, da je bila mama pod pritiskom, ker je bila dokaj mlada (21 let + nerazumevajoči starši= dobra kombinacija). Morda je to kaj vplivalo, ne vem... Ampak res, sco. se ne počutim prav nič... Ali pa se premalo s tem ukvarjam, ne vem... Še kakšen nasvet?  x:)x

LP Ajda


Živijo, Ajda-!

Malo bom pogledal, samo ko pride na vrsto. Ni vrag, da se bo kaj našlo.

(Ampak - psst - zdaj ne morem, ker me je ena čebelica odkrila, da sem priklopljen tukaj in da sem spisal nekaj odgovorov takšnih in drugačnih, in jo je začelo jeziti, ker nisem izpolnil obljube, da ji bom v petek odgovoril na njenih ducat vprašanj. Seveda sem si kriv sam, ker ji že v začetku nisem rekel, da dolgoveznih analiz ne nameravam delati, in ker ji Mars v Kozorogu (poosebljeni princip trme in zahtevnosti) trenutno ful dela, moram najprej opraviti tistole, potem pa ti izdelam chart pa ti napišem kakšno.)

Sem pa vesel, da si napisala par pomembnih malenkosti. Pravo veselje za astrologa. (Aha, bajdevej, KJE si rojena? Če si v Sloveniji, je to za astrologa več ali manj vseeno, če si pa kje drugje, na primer bolj na severu, mi pa, prosim, napiši. Hvala.)

Lep pozdrav!

Bern

#295 Tanit

Tanit
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 15. december 2003, 09:14

dragi BERN

hudomušen nasmeh na tej strani.....

he he he

:)
[COLOR=green]

Actas: carpe diem, quam minimum credula postero
(Horac: Odes, I, 11)

#296 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 15. december 2003, 09:42

Ena nova slovenska:

Četudi mački ne stopiš na rep, zacvili.

#297 Tanit

Tanit
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 15. december 2003, 09:44

...

srčkano..

:)
[COLOR=green]

Actas: carpe diem, quam minimum credula postero
(Horac: Odes, I, 11)

#298 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 15. december 2003, 12:34

:palec: :2src:
Bern, čestitke za tvojo nominacijo za osebnost, za predano delo na mavričnih sobotah.
Upam, da bodo tudi obiskovalci luninega neta prispevali svoje glasove. Mojega že imaš :palec:

#299 Bern

Bern
  • D član
  • Št. objav: 3 106

Objavljeno: 15. december 2003, 14:41

:palec:  :2src:
Bern, čestitke za tvojo nominacijo za osebnost, za predano delo na mavričnih sobotah.
Upam, da bodo tudi obiskovalci luninega neta prispevali svoje glasove. Mojega že imaš :palec:


Hvala lepa.

Glede nominacije bom rekel kar takole. Nič kaj dosti se nisem trudil, da bi bil zraven, še več, Aleš mi je dal v pregled tisti tekst, kaj mislim o njem, in sva z Olgo zagledala sebe zraven. Brez kakšne lažne skromnosti rečeno nisva nikoli mislila, da s temi Mavričnimi sobotami delava kaj posebnega. Potem se ti tu in tam kdo zahvali takole na ulici in padeš dol ali pa ti pošlje zelo srečen mail, na koncu te pa takole nominirajo za osebnost - in se zgodi, da čisto mirno pomisliš, da je tisto, kar počneš, morda kaj več. Zelo lep občutek, treba reči.

Hvala vsem! Konec koncev je ogromno pozitivne energije vložene v te najine Sobote. Zato pa se ljudje tako dobro počutijo. Tudi to nekaj šteje.

Lep pozdrav!

#300 Tanit

Tanit
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 79

Objavljeno: 15. december 2003, 14:46

Če je treba glasovat za Berna, dvignem obe roki!!

.. pa ne v predajo, ampak iz navdušenja!

Je treba zbirat podpise?
[COLOR=green]

Actas: carpe diem, quam minimum credula postero
(Horac: Odes, I, 11)




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0