Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Navezanost


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
312 komentarjev na to temo

#251 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 10. junij 2005, 17:00

Najprej naj tebi odgovorim, draga Todika. Zakaj bi te kdo zmerjal? Duhovne vaje sem dal kot primer. na vajah, katere sem usmerjal, smo dva mlada človeka odvrnili od droge, enega od cigaret in enega od alkohola in vsi skupaj smo imeli na koncu dober žur. Čudna so pota božja in samo ljubeča pozornost ti omogoči, da stopiš na bogu všečno pot.
Še tebi tai-chi. Očitno si bolj vezana na vzhodne poti. Vzhodne metode ne poznajo pojmov in realnosti, kot so "dinamika skupine" ali podobno. vaje v skupini so vedno za vse učinkovitejše, kot individualno delo. Bistvo vaj je, da so brezplačne. kakor hitro postanejo posel, propadejo. To se čudno sliši, a ne?
Selena, lepo si povedala. x:Dx ravno takšnim ljudekom rad stopam na rep. Tudi ti, ironmonkey si lepo povedal.
Naj dodam, lepo je biti v vlogi, ko nisi od nje finančno odvisen. Lahko nastavljaš ogledala, mogoče kdaj malce norce briješ (tako za hec, da je zabavneje) in iz komunikacije potegneš kakšen nauk.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#252 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 10. junij 2005, 17:53

Komu rad stopiš na rep, ljudekom kot sem jaz?Hm, zanimivo... moram it nazaj brat... sicer se mi pa zadnje dneve tko čudne stvari dogajajo, grem jaz špegu pucat, tistega v kopalnici x;)x

#253 Larsy

Larsy
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 088

Objavljeno: 10. junij 2005, 19:27

<{POST_SNAPBACK}>Navezanosti na okolje ali na človeka? Npr. če te to ovira pri uresničevanju tvojega cilja?

Jah težko je to....... še posebi, če so čustva veliiikaaaaa .....
Scio mi nihil scire

#254 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 10. junij 2005, 19:54

Komu rad stopiš na rep, ljudekom kot sem jaz?

Ne tebi, se ve. :2src:
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#255 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 10. junij 2005, 21:09

<{POST_SNAPBACK}>Najprej naj tebi odgovorim, draga Todika. Zakaj bi te kdo zmerjal? Duhovne vaje sem dal kot primer. na vajah, katere sem usmerjal, smo dva mlada človeka odvrnili od droge, enega od cigaret in enega od alkohola in vsi skupaj smo imeli na koncu dober žur. Čudna so pota božja in samo ljubeča pozornost ti omogoči, da stopiš na bogu všečno pot.
.


ja kul, sam take stvari bi lohk vsak sam pošlihtu pr seb....js vem da nima smisla da hodim nekam jamrat zarad čikov, k mi ni da bi nehala....sej po eni strani bi ful, po drugi mi je pa zakon kadit in če bi res hotla, bi nehala, tk k pa nočem, je pa vsak poskus odveč, k sam norca iz sebe delam :vio:
no ok pa vem da niso vsi enako močni in da nimajo vsi po glav pošlihtano, sam najlažje je jamrat ne morem, ne znam, nimam možnosti, sem bogi.......kot pa sam sebe v rit nasuvat pa kej konkretno nardit x:)x
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#256 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 11. junij 2005, 08:46

TAKOJ NEHAJ KADIT, SLIŠIŠ!!!!!




a to pomaga? x:Dx



HECAM SEEEEEEEEEEE
xsmx xsmx xsmx
cosmic dancer

#257 matjazz

matjazz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 203

Objavljeno: 11. junij 2005, 12:28

Če bi res rada nehala kadit Todika naredi naslednje.

Pojdi nekam v naravo al pa na balkon. Vzemi zadnjo škatlco čikov in vžigalnik. Lepo si prižgi. In pokadi samo do polovice. Potem se ustavi. IN vse čike zažgi.

Tako najbolj deluje. In potem še vžigalnik vrži v smetje. Tako ne boš mela več nič pri sebi. IN potem je še samo trda volja.

#258 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 11. junij 2005, 12:36

saj ti pravi da noce nehat.
jaz tud ne.
ker ko bom hotla, bom nehala.
Najbolj neumno se je skoz 'odlocati'.
Se bolj neumno pa je se dalje kadit, pa imet skoz slabo vest, kot moja frendica.

jaz kadim, ker mi pashe. tako je s tem.
vcasih mi pa ne pase, pa ne. vcasih si ga prizgem, pa mi ogabno zasmrdi in ne mroem verjet da tolk smrdijo, bljek. In ga lohk celega ugasnem.
Med voznjo v avtu, ko sem sama, si Z UZITKOM prizgem cigareto. xyesx
Kadim pa zlo mal.
Edino kar je bedno, je to, da ce sem kje zunaj, pa ful vec kadim. sploh opazim ne, da vlecem tiste chike, sam pol ugotovim, da sem jih ful pokadila.

A cukr furate? x:Dx x;)x
al ste cist proti?
Mislim a ni nagrauzen? redi, packa telo, hiperaktivnost in zivcnost povzroca, zelodcu in ledvicam shtalo dela.
A ni grozno, da ga se kar naprej jeste? :sori:
cist navezani al kwa. x:px x:Dx x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#259 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 11. junij 2005, 12:43

Pusaci xsmokex

Nekaj mi ni bilo nikoli jasno, zakaj pri hudicu vecina ljudi, zjutraj ob cigareti, pije zraven se kavo ?

A ne bi bilo enostavneje, hitreje in celo ceneje, da bi vam zjutraj, ko si prizgete cigareto, samo kdo malo pametoval zakaj sploh kadite, pa kako je to skodljivo, pa...pa bi vam to dvignilo tlak vsaj tako zaneslivo kot crna kava.:fiju:

Skratka, kava je popolnoma nepotrebna x^x

Kar kadite, pa ne se razburjat.Nihce vam nic noce... :vio:

#260 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 11. junij 2005, 18:23

Hja, vsak ima svoj način, svoje navade in vsekakor razvade. Odvajanje od kajenja je bil pri dotičnih ljudekih samo del procesa osebnostne rasti. Pot samorazvoja, s katero se ukvarjam, na samem začetku zahteva, da se soočiš s slabostjo, za katero sam smatraš, da je največja slabost. To je precej mučno. Potrebno je precej poguma. Vsakdo ima svoje slabosti in prva stvar je prepoznati slabosti. Ko jih prepoznaš, imaš moč, da odločiš, kako naprej. Vsaka odločitev je verodostojna in prinese posledice, s katerimi pač moraš živeti.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#261 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 11. junij 2005, 18:27

to je res, zato pa vcasih zavestno upocasnjujes svojo rast, s cimer ni nic narobe, ce to stekas oz. ce se poslusas oz. ce si v sebi natancno tam, kamor sodis, v tem trenutku, v tej fazi. kajti ce si se, jo moras se predelat. Ko je cas pravi, ze pride.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#262 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 11. junij 2005, 18:54

<{POST_SNAPBACK}>Pusaci  xsmokex
Nekaj mi ni bilo nikoli jasno, zakaj pri hudicu vecina ljudi, zjutraj ob cigareti, pije zraven se kavo ?
[/color]


:vragec:

tis fukjen...eno gre z drugim xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx
kava brez chika.... xrolleyesx
al pa clo obratn....pa she zjutri :eek: :eek: :eek:

zlomk :vio:
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#263 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 11. junij 2005, 21:12

<{POST_SNAPBACK}>Hja, vsak ima svoj način, svoje navade in vsekakor razvade. Odvajanje od kajenja je bil pri dotičnih ljudekih samo del procesa osebnostne rasti. Pot samorazvoja, s katero se ukvarjam, na samem začetku zahteva, da se soočiš s slabostjo, za katero sam smatraš, da je največja slabost. To je precej mučno. Potrebno je precej poguma. Vsakdo ima svoje slabosti in prva stvar je prepoznati slabosti. Ko jih prepoznaš, imaš moč, da odločiš, kako naprej. Vsaka odločitev je verodostojna in prinese posledice, s katerimi pač moraš živeti.


no jaz te svoje slabosti ne želim opustit, to pa je vlka razlika, naprimer en kr naprej govori kok bi rad nehal kadit pa ne more, pa stalno probuje, ja zdej bom pa res nehal, pa u bistvu sam norca iz sebe dela k že vsi okol njega vejo da bo čez en teden spet vleku kt turk........js sm sam enkrat probala nehat, iz enih čudnih okoliščin je to ratalo, pa sm pol začela spet in nism nikol več probvala in tud ne bo ker ne želim, nočem. ko bom pa res hotla, pa brezskrbi da bom nehala. in to, ta moja slabost nima nobene veze z osebnostno rastjo.
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#264 enaeva

enaeva
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 145

Objavljeno: 12. junij 2005, 01:22

Se strinjam, Todika. Vse je v naših glavah in ne v glavah neke množice na nekih sestankih, v skupnostih. S tem, ko nekdo karnaprej ponavlja, da bo nehal kadit, se pravzaprav ne zaveda, da ustvarja neko obljubo samemu sebi. A ni zanimivo, da ponavadi veliko lažje izpolnimo tiste obljube, ki jih damo drugim, tiste ki sebi, pa ne. Ampak točno to doživljamo, ko sami sebi prelomimo obljubo - razočaranje, in potem še frustracije. Očitamo si, da še sami sebi ne moremo zaupat.
Meni so cigareti vedno zelo smrdel, tudi ko sem bila še kadilka. Prijateljice so več ali manj kadile zaradi družbe, sama pa sem prav neznansko uživala v vsakem dimu. Tudi nisem kar vsak čik marala, je morala biti taka posebno okusna znamka cigaret, tisti dečko, ki jaha proti divjem zahodu. No, potem se je v meni začelo kar nekaj preklapljat (po 10letih), pa niti slučajno ne pod vplivom reklam o škodljivosti, itd. Enostavno oviralo me je dejstvo, da je to neke vrste vezanosti. Na dolgih potovanjih z busom me je zanimalo, kdaj imamo kakšen postanek (za čik), ko sem bila na kakšnih seminarjih, me je zanimalo, na kolk časa bodo odmori (za čik). včasih sem pozabila vžigalnik in nikjer žive duše, da bi jo prosila za ogenj. Tko se mi je zdel, kot da sem nekako podrejena tem zvitkom. In potem sem si resno začela govort, pa kva so ti čiki, da me majo tko v oblasti. Pa ne fizično, da ne bi zdržala brez njih, ampak v glavi so mi karnaprej zasedal prostor, ko se je motala misel o tem, kje bom lahko prižgala, kdaj, a je sploh dovoljeno. Tako sem počasi v podzavest vedno več podatkov filala, zaradi katerih je kajenje postajalo vedno večji nesmisel. enkrat pa sem ostala brez cigaret ravno na nedeljo, ko je bilo vse zaprto. naslednji dan, ne vem kako, ne znam si razložit, sem popolnoma pozabila na kajenje in sem se šele zvečer zavedla, da nisem nobenega čika pokadila in da je čist kul. rekla sem si, kaj če bi bil to kr konec tega. In evo, brez pomoči nekih trenerjev in ne vem kakšnih obližev. Glavno je lastno mišljenje in mislim, da ni prav, da ti ga oblikujejo drugi. Tako samo skočiš iz ene vezanosti (primer kajenje) v drugo vezanost (sveto mnenje neke skupine brez katere potem sploh ne znaš več razmišljat s svojo glavo in postaneš vodljiva ovca).

#265 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 12. junij 2005, 19:16

no jaz te svoje slabosti ne želim opustit,

Definicija slabosti je silno spozka. Pravzaprav je nekaj slabost, ker se je družbena večina odločila, da je tako in ne zaradi notranjega bistva dotične "slabosti".
Razgled in pogled je odvisen od točke zrtja.

Prijateljice so več ali manj kadile zaradi družbe

Temu jaz rečem nagon kardela.
A vsaka odvisnost od kemijskih ali drugačnih substanc je navezanost in to pač pelje, kamor pač že mora. Ne bom se ponavljal. A moram poudariti, da osvoboditev od navezanosti ne sme pomeniti brezbrižnosti. Brezbrižnost pomeni izolacijo in pomanjkanje pozornosti.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#266 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 12. junij 2005, 19:21

To zgodbo sem ze 100x na forumu napisala, pa jo bom se 1x.

dva ucenca nekega mojstra se pogovarjata.
Prvi pravi, joj kolk me je nadrl mojster, ko sem ga vprasal, ce lohk kadim, medtem ko meditiram.
Pa je rekel drugi, a res, mene pa je pohvalil, ker sem ga vprasal, ce lohk meditiram, medtem ko kadim.

:)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#267 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 12. junij 2005, 19:38

:palec: marsa ta je huda x:Dx
jaz u glavnem sem čist rada navezana na nekatere stvari :) na mir recimo, da mam stanovanje, fajnega lubčija, da mam hrano vsak dan, pitno vodo, za oblečt, da sm zdrava.......čike x:Dx in če je kej narobe s tako navezanostjo pač naj bo.......sem enmal navezana tud na druge reči, sam brez njih bi glih tak šlo, ne bi blo konc sveta..........tud če človek vse izgubi, če se mu svet sesuje, da pride do vojne recimo, ko ostane brez vsega, je še vedno navezan na nekaj: na svoje življenje.
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#268 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 12. junij 2005, 23:14

and god has spoken! amen! x:Dx x:Dx x;)x

#269 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 13. junij 2005, 05:43

Hja, vse je odvisno od točke zrtja. Kakor hitro si začneš glavo razbijati s tem, na kaj in koliko si navezan, se težave s tem dejansko začno.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#270 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 13. junij 2005, 08:24

<{POST_SNAPBACK}>To zgodbo sem ze 100x na forumu napisala, pa jo bom se 1x.

dva ucenca nekega mojstra se pogovarjata.
Prvi pravi, joj kolk me je nadrl mojster, ko sem ga vprasal, ce lohk kadim, medtem ko meditiram.
Pa je rekel drugi, a res, mene pa je pohvalil, ker sem ga vprasal, ce lohk meditiram, medtem ko kadim.

:)


:palec: :palec: :palec:
sicer js ne kadim med "meditacijo" in tud obratno ne, sam je pa dobra tale.....
cosmic dancer

#271 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. junij 2005, 08:30

jaz tud ne, saj nisem sploh tega hotla izpostavit, kajenja, sam je pa dbest.

:palec:

Ja, vecX sem jo dala ze na forum, pa mensezdi nikol ni blo tud enga odziva - al folk ni stekal al pa zato ker gre pac za kajenje.

me veseli, ko sem jo enkrat koncno napisala in da je kdo opazil (ti in tody). xDDx
ker je res dbest, sicer je ne bi tolkrat pisala. :)

*

Ja, kabalist, se strinjam, res je, ce se zacnemo pregovarjat, pomeni da nismo postekal oz. da pac se nismo na tej stopnji.

pride z zavestjo, itak. :vio:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#272 kamikaze

kamikaze
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 205

Objavljeno: 13. junij 2005, 09:18

ja, pregovarjat res... ni pa nujno, da je to ovira - kšnmu pomaga da sploh vidi da je navezan na nekaj, kar doslej ni niti opazil.... x:Dx


xbendx
cosmic dancer

#273 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. junij 2005, 09:19

Jo, tud to je res. xyesx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#274 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 13. junij 2005, 10:13

ce je led prispodoba za ljubezen morda v tem kontextu, ti povem, da osel nima nikoli dovolj ledu. x:o)x xDDx x;)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#275 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 13. junij 2005, 10:56

<{POST_SNAPBACK}>xDDx
meni pa vse dol padlo... x:)x
narobe svet.

O Diana, kod hodiš s svojimi posti, da te nič ne srečam. x:Ix

Sicer pa bi moral malo premisliti o navezanosti, kako se je rešiti, kadar bom navezan na kak forum.

Pri navezanosti obstaja tudi preprosta rešitev. Če si na koga preveč navezan, ga toliko razjeziš, da te zbena in ti ne pusti blizu. x:o)x :vragec: x:Dx (a tu se skriva nevarnost, da iščeš navezanost drugje. Nič ne bi naredil, če bi eno odvisnost zamenjal z drugo.

Je navezanost lahko že neke vrste odvisnosti? :o|o:
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0