Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Prijateljstvo, zaljubljenost, žalost


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
105 komentarjev na to temo

#51 ocka

ocka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 30. junij 2004, 12:35

Ne, ne morem ji pomagati, pač narobe zastavljeno vprašanje. Najbolj ji bom pomagal da jo sprejmem takšna kakršna je. Pa ne v smislu tega, da za vsako ceno ostanemo skupaj. Saj je imela izbiro oz. jo še vedno ima. In tu se bo morala najti ona. Sicer pa v katerih odnosih vse štima? Povsod je nekaj, kar ni najbolj perfect, a zato bi morali vsi reči ti tako pa ne bo šlo več naprej...adijo...in ostale brezvezne stvari..

#52 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:01

Mene bolj zanima, pa lahko sam sebi odgovoriš. Če daješ njej izbiro, ker si na tako visokem nivoju, ali ker se tebi zdi življenje brez nje prazno?

Si si razčistil, kaj imaš ti konkretno od tega, če daš njej možnost izbire, če je zate to boljša možnost, kot zaključiti takšno poglavje.

Se pa strinjam, da ni idealnih partnerstev, tudi jaz ga ne živim, nasprotno,. polno neskladij, razlik in priložnosti. Pa mi ravno te zadeve dajo možnost največjega možnega napredka, postavijo me v zame nenavadne situacije, kjer sem prisiljena dati najboljše od sebe in mislim,da sem prav v tej zvezi osebno sama s seboj napredovala več kot vsa prejšnja leta življenja.

#53 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:07

v praksi ....
....kaj kdo napiše je drugo.

to je pa tudi res x:Dx

#54 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:09

Nič ni res, pišem vse iz prakse x;)x

#55 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:18

Nič ni res, pišem vse iz prakse x;)x

Jaz tudi, samo iz moje prakse in po mojem videnju, nikoli pa nisem trdil, da imam prav, pač moje izkustvo, če komu kaj doda ni nič narobe, če ga kdo ne sprejme pa tudi ne. Saj prav zato se srečujemo na forumu, da si tudi kaj za svojo dušo najdemo, kak odgovor oziroma drugačno razmišljanje, kaj smo sposobni iz tega potegniti je pa samo od nas odvisno. Sam sem v nekem obdobju kar veliko pridobil tudi iz takih pogovorov.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#56 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:24

Jaz iz vsakega posta kaj zase najdem x;)x .

Hm, saj tule v bistvu nisem mislila na nikogar, sem imela bolj v mislih Tjazyjevo razmišljanje o odnosu v tem detajlu, ko praktično dopušča no limit svobodo, ki je po njegovem tudi znak prave ljubezni. Poznam ga samo prek foruma, tako da ne morem reči, če z ženo tudi v resnici živita tole, kar me v bistvu sploh ne zanima 8mi ni za vrtat po življenju nekoga). Sem mislila v smislu, da moraš imeti zelo zelo pošlihtano glavo in tudi tvoj partner tudi, če želiš, da je možno kaj takega tudi v resnici živeti kot znak neke brezpogojne ljubezni, ne kot znak, da sprejemaš ostanke, ali kot znak da si česa boljšega ne zaslužiš, ali kot znak, da si žrtev, ali da nimaš izbire...

Skratka želim mu, da je sprejel odločitev v tem smislu, da bi vzel to zadevo, če se je že zanjo odločil kot resnično ljubezen, ne kot strah pred čim x;)x .

Mislim,da je tega sposobna manjšina in Očku privoščim zanj, da bi bil v tej manjšini x:)x :palec: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#57 ocka

ocka
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:26

JanjaK Zakaj bi bilo prazno? Mogoče se mi je to zdelo nekaj časa nazaj, preden ima kdo možnost izbire. Res pa je-hiša bi bila bolj prazna.

#58 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:30

Potem je v redu, če si ziher, da je tudi zate to to x:)x :palec: .

Potem ti pa čestitam in navijam zate x;)x x:Xx .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#59 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 30. junij 2004, 13:57

Janja upam, da prav razumes mojo "no limit svobodo".

Pod tem pojmom jaz pravim, da pac ne gres drugam, ker nimas te potrebe.. ne pa ker bi to bilo moralno sporno. ali CELO prepovedano.. ker potem je to cisto suzenjstvo in paradoks ljubezni.
In tudi dopuscam moznost, da pa kdo kljub temu, da nima potrebe kdaj gre.. iz ne vem katerega razloga.. in to ne na skrivaj.. ampak cisto preprosto.. brez teh cudnih druzbenih kompliciranj in sojenj.. kaj je prav in kaj narobe.. kar je popolna iluzija.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#60 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 30. junij 2004, 14:00

Sem te razumela ja, pa tudi teoretično bi to lahko nekako z veliko muko sprejela, ja, samo v praksi pa jaz osebno nisem sposobna, nikogar ne poznam, ki bi to zmogel, niti takole nekako razmišljal, tebe pa tudi fizično ne poznam.

Mislim,da sem razumela, kaj ti s tem misliš x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#61 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 30. junij 2004, 14:33

Sem te razumela ja, pa tudi teoretično bi to lahko nekako z veliko muko  sprejela, ja, samo v praksi pa jaz osebno nisem sposobna, nikogar ne poznam, ki bi to zmogel, niti takole nekako razmišljal, tebe pa tudi fizično ne poznam.

Mislim,da sem razumela, kaj ti s tem misliš  x;)x .

Evo moj primer

Poročil sem se kot alkoholik in to mi je v tistem času tudi odgovarjalo, da mi je nekdo "rit" odnašal.
Ko sem prekinil alkoholno pot sem spoznal, da me telesno ne privlači, da je bila dobra samo takrat, ko sem jo jaz rabil. Takrat sva se odkrito pogovorila in pač sprejela sva, da ostaneva skupaj, vsak z svojim načinom življenja, vsak v drugem koncu hiše, čeprav tudi kosiva in kako kavico skupaj popijeva. V kolikor bi kdo od naju rabil tudi formalno svobodo, bi to ne bil noben problem, a do danes tega nisva potrebovala. Živiva kot dobra prijatelja in nimava skrivnosti, "drezava" pa tudi ne v tisto, kar bi lahko koga od naju prizadelo, tisti, ki bi hotel nekaj pričeti na novo bi pač moral zapustiti dosedanji dom.

To ni partnerska zveza in tako je mogoče neko dobro prijateljsko zvezo obdržati, dokler seveda kaj drugega ne pride vmes. Prepričan sem pa, da bi prav nikakršna druga naveza pri nama ne mogla obstajati.

Jaz se lahko zaljubim, tudi ona se lahko, ker med nama ni ljubezni je pa velika mera rad imeti in spoštovanja. Samo prav gotovo pa bi ne mogel spati z njo in pri tem ljubiti drugo. Tega ne razumem in nikoli ne bom razumel, pa če mi še toliko znancev in prijateljev reče, da je možno. Možno je, da ljubiš ženo in da tu in tam skočiš na kak "sendvič", ni pa možno obratno. Ker ti ta sendvič nič ne škodi, ker pri tem ni čustev, je pač neka želja po telesni zadostitvi, tako približno, ko si lačen kupiš "sendvič", ga poješ in nisi več lačen, tudi na misel ti ne pride več, dokler nisi zopet lačen. Tu nisi prizadel čustva in tudi nič slabega nisi naredil. Kakor hitro so vpletena čustva, pa skupne poti ni več, od tu dalje je le iskanje kompromisov in iskanje opravičil sam sebi.

Prav zato sem tudi očku napisal tako, kot mislim, čeprav tudi slučajno še ni v tisti fazi, da bi to tudi lahko tudi sprejel, sedaj išče kompromise, opravičila za svoja razmišljanja in dejanja. Vem kako je to, imel sem prijateljico (5 let), pri tem hodil trnovo pot in se tudi veliko pri tem naučil. Prav vse to sem tudi sam počel, prav tako sem v nekem obdobju razmišljal, samo resnica je drugačna. Edina skrajšana pot je, da se vsedeta za mizo, odkrito pogovorita in dogovorita o jutrišnjem dnevu. Pri tem pa tudi določita varovalke, kaj če se dogovora ne držita. Vse ostalo je hrepenenje po nečem, kar ni več dosegljivo.

Upam, da nisem preveč naložil

Tomaž

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#62 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 30. junij 2004, 16:17

Možno je, da ljubiš ženo in da tu in tam skočiš na kak "sendvič"

in obratno x!x .. če ima tudi žena rada "sendviče"

#63 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 30. junij 2004, 16:59

Možno je, da ljubiš ženo in da tu in tam skočiš na kak "sendvič"

in obratno x!x .. če ima tudi žena rada "sendviče"

mislil sem, da ljubiš sendvič in spiš z ženo, to se ne da

ok ...tudi žena lahko gre na sendvič, vendar je zelo malo žensk, ki lahko seksajo brez čustev ali vsaj simpatije, moški smo drugače sprogramirani.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#64 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 30. junij 2004, 18:43

srečni vi xDDx

#65 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. junij 2004, 18:55

Kaksne prispodobe imate...

Tomaz, lepo si pa sicer napisal tamle, vendar me je malo 'zmotilo' - rad imeti izkljucujes iz pojma ljubezen? :eek:
To, da zelis nekomu, da mu je lepo, ali ni to ljubezen, pa kaj pol, kateri od stadijev se zdaj dogaja v tej ljubezni...

vedno gre za NASO LJUBEZEN - projekcijo - ce zamenjas partnerja recimo, nisi storil nic.
Morda je Ocka odstekan ali njegov ego ne vem kaj... vendar meni pa je vsec njegova reakcija...
Zakaj Stane, ocetovsko (ceprav si je res nadel tak nick) - saj ce pa ze, pa zato ravno gre?
Ocetovska in torej starsevska ljubezen je (oz. naj bi bila) brezpogojna...
Ali strogo locujete spolno ljubezen od ljubezni v absolutnem?

ne vem no... a res al kaj? en slab moment nekoga, obdobje ali kaj jaz vem... in kar ciao... in potem mi zatrjujes, da me imas rad, v bistvu me pa hoces samo imeti...

In ce je alkohol posredi, kaj jaz vem - ja, plemenito mu stojimo ob strani, pa tudi s tem kaze svojo sibkost volje, na nek nacin ali pac karkoli ze kaze... Ampak to je kul, to stekamo...
A nic pa ni tako hudo, kot ravno... xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

... nekoc sta se nama s prijateljico v amdamu 'izgubila' tipa... jaz sem rekla, ma se bomo ze srecali, bo ze kul, ona pa je panicarila in celo hotela klicat na policijo! xrolleyesx ... ko sem jo le prepricala, da ne, je razpredala dalje... joj, kaj pa ce so s kaksnimi bejbami! :O: :xx!: :V:
jaz pa sem ji rekla - kar se mene tice, mi je bolje vedeti, da je z bejbami, kot da se nekje utaplja, dusi, se mu nekaj hudega dogaja, kaj jaz vem... torej...
Ampak ne, 'TO' je pa najhujse...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#66 Michelle

Michelle
  • D član
  • Št. objav: 10 200

Objavljeno: 30. junij 2004, 18:58

Jaz se pa tokrat z janjo strinjam..skoraj v vsem!
Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

#67 tomazslo

tomazslo
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 039

Objavljeno: 30. junij 2004, 19:36

Tomaz, lepo si pa sicer napisal tamle, vendar me je malo 'zmotilo' - rad imeti izkljucujes iz pojma ljubezen?  

Nekako se držim resnice o ljubezni v tistih 5% resničnih, ko se centra celic pokrijeta. Vse ostalo je zame samo nek nivo rad imeti, čeprav priznam, da je to lahko zelo prijetno in zelo blizu ljubezni.

Strogo pa ločim, kdaj ljubi ali ima rad ego in kdaj je to resnično miselni vzorec podzavesti. Tu je pa tista zanka naše karmične poti, našega učenja, ker so v čustveni bolečini ali pa v čustvenem zadovoljstvu najbolj kemično izpostavljeni pogoji za prevodnost polprevodnikov na lovkah nevronov, torej smo v takem stanju najbolj sposobni tudi razčiščevati svoj jaz. Ne omejujem se na ljubezen v partnerstvu, na rad imeti samo partnerja, tudi v vseh oastalih čustvenih povezavah je to isto, a najbolj izrazito je prav v "ljubezni".

Masha ne mi zamerit, poznam resnično ljubezen, ne samo egovo, ti to veš, prav tako gojim visoko stopnjo rad imeti do moje zakonske žene, vendar sta to dve različni zadevi.

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...


#68 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. junij 2004, 19:50

Tomaz, saj te stekam, in ti dam prav, samo to je tvoje dojemanje in tvoja izkusnja...

jaz pa sem recimo vcasih imela vedno po dva tipa (vsaj) s cimer sta se morala oba pac nekako sprijaznit, in v bistvu sem oba imela enako rada...
Ves, ful je modelov odnosov.
Gre tudi za to, kaksen si.
nekdo tudi pedena z vso skrbnostjo invalida, to ljubezen daje enemu, na tak nacin, nekdo pa je negovalka po defoltu in to ljubezen daje vedno, in vsem.

... nekateri pridejo v trgovino in recejo, to mi je vsec, in kupijo.
nekateri pridejo, recejo, to mi je vsec, a ne kupijo... grejo pogledat vse, kupijo zadnje, 'najboljse'... nekateri pa grejo nazaj in po ogledu vsega kupijo tisto prvo...
nekateri pa nic ne najdejo zase, kar pa ne pomneni, da ne preizkusajo..<> in se - tudi ce pa preizkusajo, morda to preprosto zato, ker jim ni nihce povedal, da se da zadevo tudi skrajsati, zasiti, prilagoditi...
nekdo pa si sam siva... ful je modelov odnosov, no...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#69 max

max
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 16

Objavljeno: 30. junij 2004, 20:19

Najbolj ji bom pomagal da jo sprejmem takšna kakršna je. Pa ne v smislu tega, da za vsako ceno ostanemo skupaj. Saj je imela izbiro oz. jo še vedno ima. In tu se bo morala najti ona. Sicer pa v katerih odnosih vse štima? Povsod je nekaj, kar ni najbolj perfect, a zato bi morali vsi reči ti tako pa ne bo šlo več naprej...adijo...in ostale brezvezne stvari..

Ocka zdi se mi, da si zrel clovek! xsrcx
Imas svojo ljubezen in to dajes svoji zeni, brez da bi jo obsojal :palec:, ker pac ona isce nekaj vec.
Dajes kar imas in koliko imas. :palec:
Zelim si, da bi bilo na svetu vec ljudi, ki lahko tako ljubijo oz. so prijatelji svojim dragim osebam.
Ljubezen ni lastnina, je samo dajanje. xsrcx
In dajanje je zacetek srece.
"Ljudje zive v zavetju drug drugega." Irski pregovor
"Zaradi neurij imajo hrasti globlje korenine." Georg Herbert (1599-1633)

#70 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. junij 2004, 20:27

... Ko veš, da si v danem trenutku dal vse od sebe potem se ne boš obsojal. ...

:palec: :palec: :palec:

Tale stavek je KLJUC.
Bravo, to je to, ja. x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#71 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 30. junij 2004, 22:13

... Ko veš, da si v danem trenutku dal vse od sebe potem se ne boš obsojal. ...

:palec: :palec: :palec:

sicer pa... ocka... :palec:

#72 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 1. julij 2004, 07:44

Sem te razumela ja, pa tudi teoretično bi to lahko nekako z veliko muko  sprejela, ja, samo v praksi pa jaz osebno nisem sposobna, nikogar ne poznam, ki bi to zmogel, niti takole nekako razmišljal, tebe pa tudi fizično ne poznam.

Mislim,da sem razumela, kaj ti s tem misliš  x;)x .

Cesa nisi sposobna v praksi?

Naprej ziveti s partnerjem, ki je po tvojem prepricanju storil "napako"?? Torej se loci danes.. zakaj cakati na jutri?

To je zame temelj vsega.. Ce zivis z zivim clovekom, potem se prihodnjosti ne da predvideti.. razen ce sta oba toliko umska cloveka, da se uspeta drzati planov.. in partnerstvo je potem preprosta ekonomska pogodba, ki vsebuje pac neke klavzule, ki se jih je treba drzatim, ce hoces da bo ljubezen trajala.. kar je totalno anti-ljubezensko.

Veliko jih rece.. "vsedita se in se pogovorita" Zame je na tej tocki zakon koncan... ker ce se moram jaz vsesti in definirati kako naprej.. je to zame prevelika obremenitev, da bi vzdrazel se kaksen dan v tem stanju.
Ga ni faktorja, za katerega bi jaz prodal svojo svobodo sprotnega spontanega odlocanja.

Veliko jih svetuje, da je potrebno odpuscati.. celo prositi odpuscanje.. Kako hudica naj to razumem? Zadeva je obrnjena na glavo.. niti v halucinaciji to ni mogoce.. kaj sele v praksi.
Ce jaz nekaj naredim.. in mi drugi zameri.. bi ta drugi po tej logiki meni odpustil? A mi lahko kdo razlozi smisel tega nesmisla? Drugi bo meni odpustil, nekaj kar sem jaz storil, ker sem se takrat spontano odlocil, za neko dejanje?? Na kateri osnovi? Kako je sploh mozno priti na to idejo, drugace kot s predpostavko, da je nekdo lastnik drugega, oziroma da hoce nekdo manipulirati z drugimi?
Da pa prosis odpuscanje, pa je to custveno izsiljevanje tistega, ki pricakuje prosnjo odpuscanja. To je ornk pohlep po ponosu.. Ah totalno brez veze..
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#73 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 1. julij 2004, 07:50

Glej Tjazy, ne bom spet o tem, sva to ze v fuuuul temah z različnih aspektov, pa se mi ne da več energije v tole plasirat. Mislim, da vem, kako razmišljaš ti, zase sem pa sigurna, tako da spoštujem tvoje mnenje zate in svoje zase, pa ne bi spet z morjem postov obremenjevala x:Xx x:)x x;)x .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

#74 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 1. julij 2004, 07:52

A ne bi vi2 šla na eno doooolgo popoldansko kavo x;)x x:Dx ....zvečer pa sem vama na pirčku pridružim. x:o)x x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#75 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 1. julij 2004, 07:53

Janja, sej ni potrebe.. :palec: x:Dx x:Dx
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0