Siri
#151
Objavljeno: 10. januar 2006, 14:56
poc, ja... :||
predno se vidva, jo lohk jes, sicer blazno dzazno voham, sam tale vonj okol aure bom prenesla.
Picasso
#153
Objavljeno: 10. januar 2006, 15:03
se pa res ze dolg nisva.
Picasso
#154
Objavljeno: 10. januar 2006, 17:33
Takole naredi, jej sir, vendar v mejah normale....za lušte ga mora bit.....Pa veliko telovadi in boš videl, da bodo kile vseeno šle dol.....Malo greha pa mora bit....Samo me se je sistem diete porušil zarad sira. In zdaj morem izbirat ali naj jem sir in ostanem na isti teži al naj se mu odpovem za kešne tri mesece in začnem ponovno hujšat.
Domači siri majo okol 1.4 kg ne. IN kadar sem v formi ga polovico če ne še več pojem JAZ in to manj in to v enem tednu. Včasih celo tko pretiravam, da me začne še mal želodec bolet ampak potem spijem kako limono in se vse poprav.
#155
Objavljeno: 10. januar 2006, 17:39
Ne da se mi za vsak presežen obrok potelovadit ....
#156
Objavljeno: 18. januar 2006, 21:56
Trenutno jem enega Latteria - bo Rubyčka, ko pride, pa če opazi kaj pokomentirala. Je tak bolj blag sirček, mehak. Ampak okusen , potem normalno rabim parmezan in topljeni sirček v trikotnikih, pa toast sir. Potem imam sir v škatlici še - namaz. Pa dons pod nujno MORALA še Tilzit nabavit, ker trpim tako pomanjkanje sira.
No saj pokvaril se ne bo noben, ne bo časa, ampak res najraje za zajtrk kruh, pa sirček - zdej ko sem se navadila sploh na zajtrke.
#157
Objavljeno: 20. januar 2006, 10:28
mnjam, kok so dobri
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#158
Objavljeno: 23. februar 2006, 23:18
S
Trenutno jem enega Latteria - bo Rubyčka, ko pride, pa če opazi kaj pokomentirala.
Saj poznaš moje mnenje o latteriah....
No saj pokvaril se ne bo noben, ne bo časa, ampak res najraje za zajtrk kruh, pa sirček - zdej ko sem se navadila sploh na zajtrke.
Janči, super, da zajtrkuješ!
Meni tudi zadnje čase za zajtrk strašno paše sirček na opečenemu koruznemu kruhu . Kupim 'crema Belpaese' ali pa 'Suzanna'.
Oni dan sem bila pri prijateljici, pa nama je pripravila malo ploščo sirov, in zraven izbrane marmelade in mede, da s pisanjem o sivem pinojčku, ki je orosil kozarce ne kratim placa...
..spoznam in poznam vse sire na leseni tacadori...enega pa ne. Je bil lep masten, sigurno ni bil v hladilniku več ur, zato je razvil svojo aromo, okus... Okus je bil poln, na koncu skoraj malo 'piknil' v jezik, neka boljša izvedba ementalca ?
a mi hudomušno pravi... en iz tvojih bivših krajev...Laščan
#159
Objavljeno: 24. februar 2006, 00:53
Si ga pa zelo rad stopim na jajcih, pečenem kromopirju, na kakšnem šniclu je tud cool ( puranjem pa pišančjem pa na... ) v solatkah, na testeninah ( tukaj brez parmezana ne gre ...), pa polet na pečeni zelenjavi predvsem na malancanah, pa na tortilji, pa na ... Sir je zame živilo, skor tko kot kruh.
No ja razen pizza štirji siri - te se izogibam, se mi vedno zdi tok mastna..., pa gorgonzole dajo ponoavad preveč in njen okus prevlada.
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...
Ivan Minatti (1924)
#160
Objavljeno: 24. februar 2006, 22:01
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#161
Objavljeno: 24. februar 2006, 23:33
uh siri bol kot smrdi, pa bol kot je plesniv..boljši je najbolši je racklet sam kaj ko potem še bajta smrdi 2 dneva po tem
Pa vetrovi so verjetno tud tisti ta pravi
pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...
Ivan Minatti (1924)
#162
Objavljeno: 25. februar 2006, 07:37
..spoznam in poznam vse sire na leseni tacadori
Rubyčka, ne samo na sire, ti si resnično poznavalka kulinarike .
Včeraj uplenila Masdamerja, ga že leta nisem .
#163
Objavljeno: 25. februar 2006, 08:49
am, ne ker recimo racklet, se sploh nesme jesti surov, ker ima preveč amonjaka v sebi...tak da se ima za ta sir posebni žar, kjer popečeš sir, zgoraj kruh....tak da je to pravi žurPa vetrovi so verjetno tud tisti ta pravi
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#164
Objavljeno: 28. februar 2006, 15:02
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#165
Objavljeno: 3. marec 2006, 12:25
ja pa jeJah, pomoje čez brie ga ni
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#166
Objavljeno: 3. marec 2006, 14:02
Vse mam rada, zadnje čase obožijem parmezan in njemu podobne! Pa ovčjisir, pa kozji, pa mocarela, feta, dimljeni, polnomastni, nemastni, pohan sir , s plesnijo, z orehi, poprom...........praktično ga ni, da mi ne bi bil všeč
Še ena prigoda: moja teta je bla v Franciji in ker je blazen gurman in kuharski mojste, je nakupila ene 12 sort sirov, takoh fajn smrdečih in plesnivih. Potem pa so ji na letališču zgubili kovček in ga je dobila nazaj šele čez 1 teden - pa sred poletja smo bili. Ko ga je odprla si lahko predstavljate
#167
Objavljeno: 3. marec 2006, 15:29
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#168
Objavljeno: 3. marec 2006, 15:40
#169
Objavljeno: 3. marec 2006, 16:07
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."
#170
Objavljeno: 6. avgust 2006, 19:48
To ga kar rezem. Nic kruha, nic preprečena...dejansko sem sposobna it v hladilnik, si odrezat velik kos parmazana in ga zobat
#171
Objavljeno: 11. avgust 2006, 15:12
Richard Bach
#172
Objavljeno: 8. september 2006, 22:30
#173
Objavljeno: 11. september 2006, 15:00
Mogoče sem bil kozel v prejšnjem življenju. Bi znalo bit - kozle streljam še zdej....
#174
Objavljeno: 28. september 2006, 18:16
jst mam tut rad sire. vcasih mi prav pase jest sir.
sam kadar sm ga jedu na pizzi, se je zgodil, da mi je zmer aura okol grla smrdela po siru pa prou grdo mi je to...
in pol mi je blo cist mimo, k se mi je tist ogabni vonj nalimal na auro, na grleno cakro; sem dojemal, kot da nimam kej tega jest.
ma res no! pa potem mi je se ena punca rekal, da mi aura smrdi po siru, potem ko sva pizzo jedla
sicer pa se je menda dobro izogobat takim topljenim, zdenka varianta ipd... ker so velikokrat topljeni, veckrat topljena mascoba, mocno predelani in menda je to zelo nezdravo!
Hahah.. kok je pa men tole hecn
da aura smrdi po siru. Aura okol grla.. pa da jo drugi šnjofajo..
Drgač pa hotla sem rečt da sem en fajni sir odkrila za na testenine Grana Padano. Pa ga sproti riblješ.. smo vedno imeli kr kupljen nariban parmezan. Bljak je smrdel, pa verjetno imel dodano kaj proti strnjevanju in to.. ta je pa full dober in boljši - vsaj meni tudi od Parmezana (celega). Do zdej sem pa kr Roka al pa Jošta naribala gor. Sam ni blo tak fajn.
Aja topljeni sirčki so največje sranje. Ker notr je čist vse - odrezki od vseh sirov, v bistvu odpadki. Pa sej stopi se vsak sir če se ga da v toast. Ej, ful je fajn mal tele izjave brat. O vsemu. Jih že dolg nisem.
#175
Objavljeno: 1. julij 2010, 19:21
ampak!!
mozzarella di bufala!!
(Napoli kjee siii )
And mean what you say ...
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0