Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sibirska cedra


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
75 komentarjev na to temo

#1 Indy

Indy
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 744

Objavljeno: 20. september 2006, 07:52

Zanima me če ima kdo izkušnje z njo.Jo ima doma, jo je posadil.Zanima me kako je z rastjo le te če jo posadiš doma in kar koli od njenih plodov(oreščkov) do zemlje ki je potrebna za njeno rast.Katere koli izkušnje.Za medicinske namene,prehrambene...itd

#2 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 20. september 2006, 10:00

kok si dobro in obsirno temo odprl... :palec:
mamo doma 3 "semena" direkt iz rusije (nic po posti) (niso lih dobesedno semena, ceprav so..., ker so velika kot npr.: pistacija) ... nismo se posadili, se menda tko ne "pokvarijo"..., sadijo pa vem, da se samo v gozdni prsti..., nobenih umetnih gnojil, nobenih kupljenih prsti...

uf... za prehranbene, medicinske uporabe je se pa se...
tle je ena stran, ce kej pomaga: http://www.sequoia.si
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#3 delphina1

delphina1
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 20. september 2006, 20:13

Ooo, fajna tema :palec:
ja jaz se tut zanimam o njej...in baje en tip v slo tut zdravi z njo različne bolezni...samo ne vem kdo...fajn bi blo če bi kdo vedel x:Ix

#4 Indy

Indy
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 744

Objavljeno: 21. september 2006, 08:34

kok si dobro in obsirno temo odprl... :palec:
mamo doma 3 "semena" direkt iz rusije (nic po posti) (niso lih dobesedno semena, ceprav so..., ker so velika kot npr.: pistacija) ... nismo se posadili, se menda tko ne "pokvarijo"..., sadijo pa vem, da se samo v gozdni prsti..., nobenih umetnih gnojil, nobenih kupljenih prsti...

uf... za prehranbene, medicinske uporabe je se pa se...
tle je ena stran, ce kej pomaga: http://www.sequoia.si


Sm napisov mejl(tle na to sequoia.si k sm že sam nekej gledov prej) in prav da nasledn teden dobi semena iz storža(sm ugotovu daj to kr dost nova zadeva pri nas) ki so za posaditev, direkt iz Sibirije.Ker te oreščki ki jih prodajajo so samo kot prehrana.Sva se dogovorila da jo pokličem.Drgač mij pa še to napisala btw, mela je tut en člank okol tega v Jani

Pozdravljen,

oreščki sibirske cedre so pravzaprav semena. Iz njih si lahko vzgojite čisto svojo cedrico. Če ste mogoče prebrali moj intervju v Jani pred mesec dni, so na sliki majhne cedrice, ki so zrasle iz oreščkov. Tiste na sliki so stare 6 mesecev. Orešček kali zelo dolgo - včasih tudi 2 meseca. Obstajata 2 načina kalitev:
- orešček zakopljete v gozdno zemljo (v lončku), pustite zunaj in zalivate. Preden ga položite v zemljo, ga dajte pod jezik, da ga informirate z vašo DNK in s svojo energijo.
- položite oreščke v stekleno posodo: plast vate - oreščke - plast vate. Dajte na notranjo okensko polico in skrbite, da bo vedno dovolj vlage. Iz oreškov vzkali kalček kot pri fižolu. Ko je velik 2 cm, ga dajte v gozdno zemljo kot zgoraj. To je hitrejši način kaljenja - od 3 do 5 tednov.
Ko rastlina pokuka iz zemlje, je videti kot zvonček: tanko stebelce in na vrhu zaprt popek. To je cedra. Popek se kmalu odpre in iz njega se razprejo iglice.
Tudi mala cedrica ima izjemno energijo. Njeno energijsko polje je zelo močno. Če ste senzibilni, boste to zlahka zaznali.
Podarili boste najlepše darilo, vredno več kot kup draguljev.
Osebi, ki bo vzgojila svojo cedrico, boste podarili najmočnejšo povezavo s kozmično energijo.

Vse lepo vam želim.
Mojca


#5 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 21. september 2006, 10:12

Podarili boste najlepše darilo, vredno več kot kup draguljev.

se cist strinjam... x:Ix x:px

pol pa tko ves kako pa kaj... :palec: sem ti prav odgovorila, samo gozdna zemlja x^x x:Dx
drugace ima pa samo cedrino drevo se pa se uporabnih lastnosti...
ja to tudi drzi..., da ce das pod jezik dobi tvoje informacije...
vem, da pri nas prodajajo samo orescke (dobesedno orescke), za jest... in ti niso "uporabni" za semena... aja, to je pol to..., k sem pisala, da mamo 3 semena (sam ne zgledajo lih kt semena, ker so v bistvu orescki samo ne trgovisnki ampk prav sibirski) :inocent:
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#6 Indy

Indy
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 744

Objavljeno: 22. september 2006, 09:20

k sem pisala, da mamo 3 semena (sam ne zgledajo lih kt semena, ker so v bistvu orescki samo ne trgovisnki ampk prav sibirski) :inocent:


Torej veselo v sajenje svoje cedre x:Dx x:Dx x:Dx x:px

#7 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 22. september 2006, 10:06

cakat se "mora".... x:px
na sreco se pri vsem tem "cakanju" ne pokvari x:Dx
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#8 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 24. september 2006, 15:39

VIR:
http://www.zdravduh.org/anastazija.htm

KAJ VSE NAM PODARJA SIBIRSKA CEDRA

CEDROVO IGLIČJE

Poparki in prevretki iz igličevja so znani kot sredstvo, ki požene na vodo. Pijejo jih tudi kot zdravilo proti prehladnim in infekcijskim boleznim dihalnih poti: bronhitisu, pljučnici, tuberkulozi ipd. Napitke iz iglic uporablja ruska ljudska medicina proti bronhialni astmi, pri težavah zaradi obolelega srca in ožilja. Napitki čistijo kri in ožilje, povečujejo njegovo prožnost ožilja.

Poparek igličja na žganju pomaga pri celjenju ran. Pripravimo ga tako, da 100 g zdrobljenih iglic prelijemo z 200 ml žganja in postavimo na temno mesto za sedem dni.

Z dodatkom medu dajejo napitek iz igličja otrokom. V kopelih pomaga igličje pri zlatenici in rahitisu.


CEDROVA SMOLA

Tradicionalno se uporablja pri celjenju ran in vreznin, zdravljenju zastarelih poškodb, celo gangrene. Polagali so jo na gnojne rane in tvore, da je iz njih izvlekla gnoj in blažila bolečino. Polagali so jo na dlesni proti zobobolu.


CEDROVI OREŠKI

So neprecenljivo bogastvo Sibirije. Slovijo po celi vrsti zdravilnih lastnosti. Po znanstvenih ugotovitvah zadostuje 100 g oreškov za zadovoljitev potreb organizma odraslega človeka po aminokislinah in mikroelementih, kot so baker, kobalt, mangan in cink. Uživamo jih lahko enako kot vse druge oreške (mandeljne, lešnike), po okusu pa nekoliko spominjajo na pinjole (pinije). Rusi so ga luščili in grizljali ob zimskih večerih, saj so iz izkušenj vedeli, da jim prinaša zdravje, moč in dolgo življenje, poleg tega pa zdravi vse vrste bolečin in bolezni. Zanimivo je, da je med vsemi vrstami ceder sibirska edina, ki obrodi z užitnimi oreški.


CEDROVO OLJE

Najbolj preverjeno učinkovit dar sibirske cedre je cedrovo olje. Že stoletja velja za posebno delikateso izbranega okusa. Po hranljivosti, vsebnosti vitaminov, mineralov in drugih koristnih snovi presega vsa druga olja, ki jih cenimo po njihovi kakovosti.

Ko so cedrovo olje začeli uvažati na Češko, strokovni inštituti najprej niso mogli verjeti, da lahko vsebuje tako celovit spekter zdravilnih snovi, vitaminov in mineralov, zato so opravili svoje analize. Z njimi so potrdili, da je sestava dejansko taka, kot so pokazale analize v Rusiji (navedene na deklaraciji izdelka).

Olje uživamo samo v času od svita do mraka, nikakor ne ponoči. Vsako jutro vsaj pol ure pred prvim obrokom spijemo manjši požirek olja. Lahko kar iz stekleničke, da se nič ne izgubi, če uporabljamo žličko, pa naj ta ne bo kovinska (seveda najbolje imeti žličko iz cedrovine). Olje zadržimo v ustih, da se pomeša s slino, rahlo ga požvrkljamo in potem pogoltnemo. Ob pitju ni nujen nikakršen ritual, če želimo, pa ga lahko pospremimo z razmišljanjem o blagodejnosti žlahtne tekočine, ki jo vnašamo v organizem. Po besedah Anastazije cedra nosi v sebi izvorno vibracijo vesolja in ta se seveda ohrani tudi v olju, ekstraktu vsega najboljšega, kar cedra vloži v svoja semena.

Olje učinkuje blagodejno, tudi če ne verjamemo v uspeh, saj je neverjetno bogato z zdravilnimi snovmi, vitamini in minerali, gotovo pa vera in upanje učinkovitost še povečata. V primeru zdravstvenih težav, uživamo olje 3x dnevno, vedno najmanj pol ure pred obrokom. Priporočeno je vztrajati pri vsakdanjem uživanju olja v obdobju 40-60 dni. V tem času naj bi doseglo največje možno ravnotežje v telesu (odvisno od trenutnega zdravstvenega stanja), pri zdravih ljudeh pa vzpostavilo optimalno telesno, duševno in duhovno stanje.

Cedrovo olje zelo koristi ljudem, ki delajo ali živijo v težavnih razmerah, ki pri delu porabijo veliko energije in so čustveno ali psihično močno obremenjeni. Pomaga pri izločanju soli in težkih kovin iz organizma. Krepi celostno rast, zato je koristno za rastoče otroke. Pomaga pri boleznih, pri katerih so simptom kožna obolenja, močno krhanje nohtov in cepljenje ali izpadanje las.

Nasploh olje krepi telo, poživlja duha, obnavlja imunski sistem in tako pomaga pri boju proti raznim boleznim in blaži mnoge zdravstvene tegobe.

Olje se lahko uporablja celo kot jedilno olje, npr. na solati (če ste dovolj premožni, da si lahko to privoščite :-) ).


CEDROVA MOKA

Ko s postopkom hladnega stiskanja iz oreškov iztisnejo olje, ostanek zmeljejo v prah, t.i. cedrovo moko. Iz nje lahko pripravimo cedrovo mleko, tako da eno žlico moke raztopimo v skodelici vode in jo po želji prevremo. Za boljši okus lahko dodamo majhen ščepec naravne soli (recimo nekaj kapljic raztopine himalajske soli) in malo cedrovega medu. Poleg tega lahko s cedrovo moko oplemenitimo okus sladic in drugih jedi iz navadne moke.


ETERIČNO OLJE

Pridelujejo ga iz iglic in se uporablja na mnoge načine. Z njim lahko mažemo pooperacijske rane, poškodbe na koži, ekceme, razjede v ustni votlini. Proti glavobolu vtremo dve kapljici v sence in za ušesa. Pri nahodih in prehladih damo nekaj kapljic v vročo vodo in inhaliramo. Nekaj kapljic lahko dodamo h kopeli.


CEDROV MED

Po svoji kakovosti in učinkih se razlikuje od medu iz naših krajev, saj ga čebele nabirajo v ekološko neprizadetih cedrovih gozdovih, poleg tega pa jim čebelarji ne poberejo vsega medu in jih ne hranijo s sladkorjem. Ta med lahko brez posledic uživajo mnogi, ki jim sicer sladkor v medu povzroča težave.


CEDROVI OBESKI

Po navodilih iz knjig o Anastaziji je takrat, ko si nadenemo obesek, treba upoštevati troje:

1. moramo si želeti, da se košček cedre vključi v informacijski sistem našega telesa
2. bosi moramo stati na travi
3. ploščico moramo z dlanjo leve roke pritisniti k razgaljenim prsim

Ruski biolog M. N. Prohorov je leta 1996 zapisal, da je človekova želja zelo pomembna, saj skozi psiho pomaga uskladiti človekov bioritem z ritmom narave. Stanje na travi (najbolj bosonogo) je pomembno, ker z njim povezujemo sebe kot sistem z drugim naravnim sistemom, pri čemer se ritem obeh sistemov združi in se oba medsebojno dopolnjujeta. Po bosih nogah se človeški organizem energetsko poveže z Zemljo. Pritiskanje obeska z dlanjo leve roke k področju srca je zaključna gesta, s katero se po načelih vzhodne medicine in bioenergetske terapije vzpostavi zaključen energetski pretok, ki povezuje energijo cedre in njene ritme s celostno energijsko vibracijo človeka. Rahlo utripanje, ki ga začutimo v telesu, kaže neposredni začetni trenutek, ko začne delovati sistem "človek - košček cedre."

Ko svojo ploščico držimo z obema rokama, kakor je opisano v prvi knjigi o Anastaziji, s tem zapiramo energetske kanžale in z gladenjem zunanje strani obeska aktiviramo funkcije meridianov. Z gladenjem zdravimo vse organe, saj so v koncih prstov začetne točke meridianov, ki so povezani z vsemi organi v telesu. Na podlagi tega naravni mehanizem usklajuje vibracijo organizma. Cedrov obesek, čeprav lahko nanj gledamo zgolj kot na kup odmrlih celic, vendarle opravlja vlogo ritimizacijskega biokorektorja.

Leta 1997 so z elektrofiziološkimi metodami dokazali, da je na površini rastline shranjena informacija, ki ritmično pulzira kot elektronska naprava. Poleg tega cedra, kot vodilna rastlina v biosistemu, v sebi kopiči obilo blagodejne energije, zato obesek močno harmonizira vse plasti človekovega telesa.


CEDROV STORŽ

Storž ima podoben učinek kot cedrova ploščica. Lahko ga nosimo pri sebi ali pa ga npr. ponoči položimo pod vzglavnik. Iz semen, ki se skrivajo pod luskami, lahko po navodilih, ki jih najdete drugje na naših straneh, posadimo cedrovo drevo.

xsrcx

#9 jarilo

jarilo
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 24. september 2006, 16:32

Očitno je večina tukaj brala o Anastaziji in Vladimirju,lepo,da se je začel dogajat tudi pri nas.
poglejte še na internetno stran soustvarjanje.

xsrcx

jaz bi tudi eno cedrico

#10 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 24. september 2006, 17:16

Ko berem kako čudežno zdravilo je vse iz cedre, pa da so olje in ostalo uporabljali v evropi za izdelavo zdravil že v 17 !!!!stoletju, me resnično čudi, da ni tale sibirska cedra malce bolj znana .Vse skupaj mi deluje enako kot množica čudežnih zdravil/ predvsem, ko preberem spisek bolezni, ki jih ZDRAVI / , ki so jih vsako leto nekaj novih plasirali na naš trg pač tele trgovinske firme. Takihle čudežev ni- lep preimer- mi lahko napišemo za ubogi zdravilni slovenski rman pa ga lepo lansiramo v indijo, kjer ne raste in zraven napišemo , da zdravi vse od kolere in aidsa dalje... tkole to zgleda- mimogrede- nisem vsega prebral - toda tale podatek- v 100 g oreška je dovolj aminokislin za dnevne človekove potrebe , bom potrdil- izključno za une puščavnike, ki pojejo 3 travce na dan, pa tko ne dobijo niti 10 % potrebnih količin hranil, pogojeno s tem -tudi vitaminovin blla,bla...ne...V glavnem - malce mim, pa preveč pompozno, tko k unih ostalih par sto NOVIH proizvodov in iznenada čudežnih zdravilnih rastlin...uboga farmacija...
xegox sicer pa - kdor ima preveč denarja in je dovzeten za vsako reklamo- kar naprej.
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#11 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 24. september 2006, 17:36

Ja saj se strinjam ja....veliko "zdravil" imamo pred nosom.....pa jih ne uporabljamo, ker jih enostavno ne poznamo.

Tudi naš bor ima veliko zdravilnih učinkovin...na žalost ljudje ne poznamo...napisanega pa je tudi malo za nas "male" ljudi.

osebno sama občudujem borovce....poskusite navezati stik z njim... x;)x

Ni recepta je pa občutek :palec:

xsrcx

#12 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 24. september 2006, 18:20

Ja, kar se tiče ergetsko - se strinjam- imam jih rad- vsa drevesa- verjemi pa, da tako čudežno glede zdravja ni stvari , malce je treba te reklame jemat z določenim zadržkom- premišljeno. Mislim, vem s čem se ukvarjam že par desetletij, pa verjamem in vem veliko o rastlinah, sam nikomur ne naštejem takih rešitev kot so tam.. pa eno je pomen- zdravi, povsem drugače pa je -pomaga, ali pa- podpora pri zdravljenju.. to je to...
xegox :palec:

Veš, strelka, če imaš sesuto ravnovesje v telesu, pa ti noben dohtar tega ne bo rekel, je ni stvari, ki bo kot fizično zdravilo zrihtala tvoje zdravje.Samo ljudje se v svoji bolečini ali pa trpljenju obešamo za vsak pojeb.. oglas, reklamo, ker enostavno HOČEMO verjeti, sam navadno je brezveze- samo dnar mečemo skozi okno.Morda navaden glog za srce pomaga bolj kot una cedra, pa še verjel bi , ker tako širokega spektra delovanja nima nobena rastlina- vsaj če govorimo prbližno resno o zadevi... za hec je pa tko vse dobro...Vsakemu po njegovih željah... xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#13 Antoninus

Antoninus
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 207

Objavljeno: 24. september 2006, 20:09

Štos te cedre je, da je v resnici bor in to varieteta cemprina. Najbrž tudi zato ni tako znana po svetu....

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.


#14 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 25. september 2006, 06:06

Štos te cedre je, da je v resnici bor in to varieteta cemprina. Najbrž tudi zato ni tako znana po svetu....


...pa najbrž tudi tako čudežna ne....xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#15 Indy

Indy
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 744

Objavljeno: 25. september 2006, 06:33

Jah Anastazija je nardila svoje z njo kva češ.Sej mogoče čeb se zapičla u kjer drug drevo bi blo isto.Kva ti jest vem.Vse je možn.Loh da nekej je na njej, loh daj sam lari fari.Je pa za ščekirat defenitivno.Danes bom poklical neko osebo kot sva bila zmenjena da mi da semena ki so prispela iz Sibirije.Hm, bomo vidli če je kej na tem.Drgač pa že zarad tega kej nekej special x:)x

#16 Tipka

Tipka
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 733

Objavljeno: 25. september 2006, 06:55

Hojla, jaz pa sem si letos spomladi posadila tri cedre, ker so mi vsec.Imajo res eno posebno energijo.Drugace pa za cedrino olje res puscam maneverski prostor v svoji glavi.Ce se ga uziva, skoditi ne more, v kolicinah ene zlicke na dan, ce pa clovek verjame, da si bo z njim izboljsal stanje tlesa in duha xDDx pa ga naj kar uziva.Saj je koncno misel najmocnejsa energija.In tisto kar razmisljas, se ( lahko ) materializira ... in ce je misel " dobra " .... x;)x


Bodite lepo

Mojca

#17 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 25. september 2006, 07:05

:vio: pred leti sem dobila v roke olje sibirske cedre.....

v mojih rokah , ni bilo od nje nič čudežnega :o|o: nekaj uporabnikov tega čudežnega eliksirja je že pod zemljo :sori:

je bilo pa drago ko čisto zlato, sem presedlala na druge sorte olj, žepu prijaznejše......

če si pa res želite, je bolgarsko najcenejše...čeprav je made in England....rusko so ponavad ponaredki :o|o:
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#18 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 25. september 2006, 11:18

:vio: pred leti sem dobila v roke olje sibirske cedre.....

v mojih rokah , ni bilo od nje nič čudežnega :o|o: nekaj uporabnikov tega čudežnega eliksirja je že pod zemljo :sori:

je bilo pa drago ko čisto zlato, sem presedlala na druge sorte olj, žepu prijaznejše......

če si pa res želite, je bolgarsko najcenejše...čeprav je made in England....rusko so ponavad ponaredki :o|o:


:palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#19 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 25. september 2006, 14:24

pred leti sem dobila v roke olje sibirske cedre.....

Česa vsega pa ti še nisi dobila v roke in sprobala? :eek: x:o)x

kok dobra debata!
sem najprej citiral, hotu seckat, sam je brez veze, k vas velik tok dobr pise, pa ceprav morda cist z drugimi pointi, sam je vseen dbest, vsec mi je Indigov post.

Tko no, fajn pisete, skratka.

:vragec:

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#20 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 25. september 2006, 14:44

:8): piko pikasti, to pride od tega, če si predolgo na svetu :vragec:

pa še če rineš sam v nesrečo x:o)x

***

kakor iskanje srajce srečnega človeka, na koncu najdeš srečnega , sam je brez srajce x:o)x
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#21 Indy

Indy
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 744

Objavljeno: 25. september 2006, 15:06

x^x fajna debatka ja čeprov je to čist nova stvar x:)x

Hojla, jaz pa sem si letos spomladi posadila tri cedre, ker so mi vsec.Imajo res eno posebno energijo.Drugace pa za cedrino olje res puscam maneverski prostor v svoji glavi.Ce se ga uziva, skoditi ne more, v kolicinah ene zlicke na dan, ce pa clovek verjame, da si bo z njim izboljsal stanje tlesa in duha xDDx pa ga naj kar uziva.Saj je koncno misel najmocnejsa energija.In tisto kar razmisljas, se ( lahko ) materializira ... in ce je misel " dobra " .... x;)x
Bodite lepo

Mojca


Kje pa si dobila oreščke in kje jo imaš sedaj.Koliko je velika.

#22 lia

lia
  • D član
  • Št. objav: 8 590

Objavljeno: 25. september 2006, 15:09

:o|o:

ni nova ...sam z evforijo o sibirski puščavnici Anastaziji je obče popularna postala.....preden je knjiga v slovenščini izšla, so me zasipali s čudežnostjo cedre in anastazije....

x^x nimam namena zanikat samo opozorit, da se v brezglave iluzije, o čudežnem delovanju cedre in njenih izdelkov ni preveč za zanašat...
....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

#23 Indy

Indy
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 744

Objavljeno: 25. september 2006, 15:13

:o|o:

ni nova ...sam z evforijo o sibirski puščavnici Anastaziji je obče popularna postala.....preden je knjiga v slovenščini izšla, so me zasipali s čudežnostjo cedre in anastazije....

x^x nimam namena zanikat samo opozorit, da se v brezglave iluzije, o čudežnem delovanju cedre in njenih izdelkov ni preveč za zanašat...


V vrtnarskem smislu ne olja,oreščki pa to.Če jo hočeš posaditi.Tle samo določene vrtnarije znajo nudit nasvete.

Eh sej sm jest istga mnenja.Marketinški triki.Men je ubistvu do posaditve le te, nč druzga.Naprej bomo pa vidl kuko je z tem energijam pa to. x:px ...itak sm zmer skeptik dokler mi ne pokaže zadeva nasprotno

#24 strelka02

strelka02
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 831

Objavljeno: 25. september 2006, 17:32

Ja, kar se tiče ergetsko - se strinjam- imam jih rad- vsa drevesa- verjemi pa, da tako čudežno glede zdravja ni stvari , malce je treba te reklame jemat z določenim zadržkom- premišljeno. Mislim, vem s čem se ukvarjam že par desetletij, pa verjamem in vem veliko o rastlinah, sam nikomur ne naštejem takih rešitev kot so tam.. pa eno je pomen- zdravi, povsem drugače pa je -pomaga, ali pa- podpora pri zdravljenju.. to je to...
xegox :palec:

Veš, strelka, če imaš sesuto ravnovesje v telesu, pa ti noben dohtar tega ne bo rekel, je ni stvari, ki bo kot fizično zdravilo zrihtala tvoje zdravje.Samo ljudje se v svoji bolečini ali pa trpljenju obešamo za vsak pojeb.. oglas, reklamo, ker enostavno HOČEMO verjeti, sam navadno je brezveze- samo dnar mečemo skozi okno.Morda navaden glog za srce pomaga bolj kot una cedra, pa še verjel bi , ker tako širokega spektra delovanja nima nobena rastlina- vsaj če govorimo prbližno resno o zadevi... za hec je pa tko vse dobro...Vsakemu po njegovih željah... xegox :palec:


Saj se mi zdi, če je jemlem tale moj post al pa tvoj zelo osebno...nikogar ne posiljujem da je to fajn pa oh in sploh....je pa zanimivo kaj prebrat saj jaz rada preberem. če je pa tako mimo pa da tale moj post z linkom dela tak poden ga pa lahko zbrišem :P še najman kar lahko naredim ...
je pa res ja, vsak ima lahko svoje mnenje a ne ....

sem pa včasih razmišlala pa še ...kaj so ljudje včasih veliko poznali enih rastlin pa se nam še v 21 stoletju ne sanja...o njih. Bog vedi koliko je še rastlin ...ki jih ljudje s pridom uporabljajo pomagajo tudi "čudežno" a ne pa se farmaciji še ne sanja ne kako in zakaj. Kaj šele da bi ravno vedili kolko miligramov imajo te in te učinkovine.....
Eh sem precej zašla....

Se pa strinjam ja .....človek marsikar naredi takrat ko je bolan pa išče rešilne bilko....zaslužkarji pa služijo na njihov račun.

Ja je fajn no, da so tudi taka mnenja da nas mal opozorijo ... xsrcx

Pozdravček xsrcx

#25 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 25. september 2006, 18:06

Saj se mi zdi, če je jemlem tale moj post al pa tvoj zelo osebno...nikogar ne posiljujem da je to fajn pa oh in sploh....je pa zanimivo kaj prebrat saj jaz rada preberem. če je pa tako mimo pa da tale moj post z linkom dela tak poden ga pa lahko zbrišem :P še najman kar lahko naredim ...
je pa res ja, vsak ima lahko svoje mnenje a ne ....

sem pa včasih razmišlala pa še ...kaj so ljudje včasih veliko poznali enih rastlin pa se nam še v 21 stoletju ne sanja...o njih. Bog vedi koliko je še rastlin ...ki jih ljudje s pridom uporabljajo pomagajo tudi "čudežno" a ne pa se farmaciji še ne sanja ne kako in zakaj. Kaj šele da bi ravno vedili kolko miligramov imajo te in te učinkovine.....
Eh sem precej zašla....

Se pa strinjam ja .....človek marsikar naredi takrat ko je bolan pa išče rešilne bilko....zaslužkarji pa služijo na njihov račun.

Ja je fajn no, da so tudi taka mnenja da nas mal opozorijo ... xsrcx

Pozdravček xsrcx


Ma kaj, si prec užaljena, ali kaj ? Podn so reklame , ne pa tvoj post, razen kadar prepišeš reklamo. Vse tisto človeka spomni na kekca pa une rcnije tam gor- za vsako bolezen - rožica raste. Tole že- sam ne glih vsaka , ki se jo nekdo spomni pa tudi pri močnih zadevah se to ne uporablja. Jaz recimo človeku , ki ga zlo daje putika, omilim, ustavim in tudi preprečim napade- povsem z rastlinami-zanesljivo.. Samo tukaj so ene stvari , ki so zelo pomembne - stranski učinki pol pa tudi spremenljivost vsebnosti učinkovin glede na rastišče , na mikro klimo, klimo , pogoje rasti, ...vse to vpliva na določila doziranja, kar je pa pri farnacevtskih izdelkih že glede predpisov povsem / mnogokrat/ nemogoče določiti. Razumeti moraš , da farmacevtska industrija ni glih tko zanič, je izredno razvita in vedo mnogo več , kot si ti misliš, pa ne objavljajo nasplošno, ker je trenutno njim predelava- sama proizvodnja morda predraga, in čakajo ugodnejši čas.
Raziskave in dognanja pa so- v tem tisočletju toliko, kot še nikoli do sedaj, ker svet farmacije stremi k alternativnim- naravnim virom ,samo vse ne pride ven. So tudi določene objektivne težave...
No - glede tele marketinške zadeva sem pa povedal svoje- ukvarjam se/ zelo zelo / že 25 let z zelišči, poznam jih / na grobo rečeno/ kot malokdo v sloveniji/ pač je tako/ in ne verjamem / glede na moje izkušnje/ v nekakšne iznenada čudežne rastline, ki so bile kao baje zapostavljene do sedaj. Tale cedra se je uporabljala/ glede na napisano/ v evropi v 16 ali 17 stoletju !!!-to mislim, da nam pove mnogo o bjenemu čudežnemu delovanju. Pa spekter aktivnih učinkov glede bolezni je mnogo , mnogo, preširoko zastavljen. Oprosti, tako je moje mnenje, pa nima nikakršno osebno mešanje tle nič zveze, ker mi je tvoje pisanje, tvoja miselnost zelo všeč. Torej -???
xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0