Kolikoej stane ce preberes recep ti točno pise kolikok sem dal notri soli še prebereš ne pa kr ves kok sem dal noter soli jaaaaaaaoooooooooooooo stane
Zelenjavne jedi
#26 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 01:16
#27
Objavljeno: 24. november 2006, 01:18
stane ti piše čitajKoliko
jaoooooooooo i
#28 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 01:21
Meni piše dva grama, koliko pa tebistane ti piše čitaj
jaoooooooooo i
#29
Objavljeno: 24. november 2006, 01:28
Meni piše dva grama, koliko pa tebi
stane ti piše se nikoli v kulinariki nismo merili koliko soli damo v hrano to je tvoja nova teorija
toliko soli dam v hrano kolikor je moja potreba ali potreba nekoga ki napravlja jed.
stane a tvoja sol nima nobenih stranskih učinkov
p.s. me prov zanima kaj bos napisu glede stranskih učinkov
hvala
#30 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 01:38
Vem in prav je, da kot kuhar za druge, soliš po svojem okusu. In, ni problem v tvojem okusu, pač pa je problem v jedilni soli.stane ti piše se nikoli v kulinariki nismo merili koliko soli damo v hrano to je tvoja nova teorija
toliko soli dam v hrano kolikor je moja potreba ali potreba nekoga ki napravlja jed.
stane a tvoja sol nima nobenih stranskih učinkov
p.s. me prov zanima kaj bos napisu glede stranskih učinkov
hvala
Da, moja nima stranskih negativnih učinkov.
#31
Objavljeno: 24. november 2006, 01:43
Vem in prav je, da kot kuhar za druge, soliš po svojem okusu. In, ni problem v tvojem okusu, pač pa je problem v jedilni soli.
Da, moja nima stranskih negativnih učinkov.
ej stane zdej te pa ne razumem nobene stvari ni da nima strnskih učinkov posebno pa sol ne zato mene ne boš prepričal da tvoja sol nima stranskih učinkov na telo.
pomoje je tvoja sol manj slana zato je lahko v hrano vneses v večjih količinah sam ko je enkrat dost soli oz.preveč pa ni vazno kera sol je in telo odreagira na sol negativno.
lp stane.
#32 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 01:54
Se strinjam, pomembno je, pri kateri količini nastopi ta problem.sam ko je enkrat dost soli oz.preveč pa ni vazno kera sol je in telo odreagira na sol negativno.
lp stane.
#33
Objavljeno: 24. november 2006, 02:01
Se strinjam, pomembno je, pri kateri količini nastopi ta problem.
zato ker je navadna sol bolj slana jo dodajamo malo tvoja pa je manj slana in jo dodajas vec a telo odreagira isto ko je dost je dost pomoje da kar pri obeh kmalu.
stane sploh ni vaznen od kere prej zboliš ce pretiravas od obeh zboliš zato uzivajmo vse v zmernih količinah pa lj slana vnasav v takih količinah kot ti tvojo ki je sigurno manj slabo navadna sol inela tudi svoj zdravilni učinek ,,stane če pa bi navadno sol ker je bolj slana dodaja v taki meriči kot ti tvojo bi nas kmalu pobralo. Čar tvoje soli je samo v tem da je manj slana pa čisto nič drugega.
S stane če se vsaj malo spoznas na medicino lahko ugotoviš da sol pa ni vazno ker je veze nase vodo iz tega pa lahko vsak po svoje sklepa.
#34 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 02:13
To bi lahko bil dober slogan, čeravno ni resničen, škoduje pa neČar tvoje soli je samo v tem da je manj slana
ČAR JE V TEM, DA JE MANJ SLANA - SALESALUTE°
#35
Objavljeno: 24. november 2006, 02:16
To bi lahko bil dober slogan, čeravno ni resničen, škoduje pa ne
stane vsak ma svojo mišlenje o soli sam da mi pa en tak k ti nabije da njegova ali tvoja sol nima stranskega učinka se mi pa ta ,ko to izjavi zdi malo čudn pa sorry. ker spodbija tezo o sto letni ali pa se vec letnih raziskavah soli.
Nič nima proti tvoji soli sam ne pa vrivati tvojo sol nekomu ki jo ne zeli
lp crocuta
To bi lahko bil dober slogan, čeravno ni resničen, škoduje pa ne
ČAR JE V TEM, DA JE MANJ SLANA - SALESALUTE°
#36 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 11:16
Poslušaj, ne jezi me, ker jaz nikomur ne vsiljujem nobene soli, pa tudi čisto vseeno je, kakšno sol uporabljaš, vedno moraš soliti na zgornjo in ne na spodnjo mejo okusa, sicer boš po nepotrebnem zaužival preveč kalorij.Nič nima proti tvoji soli sam ne pa vrivati tvojo sol nekomu ki jo ne zeli
lp crocuta
ZAPOMNI SI, PREMALO SLANA HRANA REDI IN POVZROČA BOLEZNI, NE GLEDE NA TO, KAKŠNO SOL UPORABLJAŠ, ČE JE PA ŠE SOL ZANIČ, POTEM JE PA SPLOH KATASTROFA!
#37
Objavljeno: 24. november 2006, 13:26
#38
Objavljeno: 24. november 2006, 13:29
Pa saj sem pridna pa hodim direkt na soline po sol, ampak kaj naj solim, če nimam nobenga recepta??
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara
NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI
#39 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 13:33
Korošicam sploh nič ne zamerimPa brez zamere in lep pozdrav.
#40 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 14:09
Krompirjeva juha.Čakam pa čakam na kak dober recept, pa sam o soli berem.
Pa saj sem pridna pa hodim direkt na soline po sol, ampak kaj naj solim, če nimam nobenga recepta??
V neslani vodi skuhaš na kocke narezan krompir, juho zabeliš z ocvirki, ki morajo biti spuščeni do konca, to je takrat, ko se ne penijo več, jo odstaviš, da se malo ohladi, posoliš na zgornjo mejo okusa in posuješ z drobnjakom.
Bo šlo
#41
Objavljeno: 24. november 2006, 17:59
Krompirjeva juha.
V neslani vodi skuhaš na kocke narezan krompir, juho zabeliš z ocvirki, ki morajo biti spuščeni do konca, to je takrat, ko se ne penijo več, jo odstaviš, da se malo ohladi, posoliš na zgornjo mejo okusa in posuješ z drobnjakom.
Bo šlo
#42
Objavljeno: 24. november 2006, 21:41
Grumpeki, uuuuaaaaa
Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.
JEAN ANOULIH
#43 Gost_sstane_*
Objavljeno: 24. november 2006, 21:53
Namesto grumpekov lahko zabeliš tudi z olivnim oljem, takrat, ko solištega pa jaz nebi mogla jest
Grumpeki, uuuuaaaaa
#44
Objavljeno: 26. november 2006, 09:38
Poslušaj, ne jezi me, ker jaz nikomur ne vsiljujem nobene soli, pa tudi čisto vseeno je, kakšno sol uporabljaš, vedno moraš soliti na zgornjo in ne na spodnjo mejo okusa, sicer boš po nepotrebnem zaužival preveč kalorij.
ZAPOMNI SI, PREMALO SLANA HRANA REDI IN POVZROČA BOLEZNI, NE GLEDE NA TO, KAKŠNO SOL UPORABLJAŠ, ČE JE PA ŠE SOL ZANIČ, POTEM JE PA SPLOH KATASTROFA!
jaja ok
#45 Gost_sstane_*
Objavljeno: 26. november 2006, 12:16
V redu, greva dalje. Koliko tvoje soli na 1 liter neke tvoje juhe je tvoja zgornja meja okusa?jaja ok
#46
Objavljeno: 26. november 2006, 20:30
V redu, greva dalje. Koliko tvoje soli na 1 liter neke tvoje juhe je tvoja zgornja meja okusa?
PO OKUSU STANE SOLIM PO OKUSU VEDNO CE PA KOMU PAŠE VEČ NA SI JO SOLI
#47
Objavljeno: 26. november 2006, 21:13
Krompirjeva juha.
V neslani vodi skuhaš na kocke narezan krompir, juho zabeliš z ocvirki, ki morajo biti spuščeni do konca, to je takrat, ko se ne penijo več, jo odstaviš, da se malo ohladi, posoliš na zgornjo mejo okusa in posuješ z drobnjakom.
Bo šlo
Stane grumpi v zelenjavnih jedeh !
Saj to je enako, kot cestarska sol v tvojem mlinčku!
Pa ne bit zdaj hud, saj nisi švoh, potrucan ali pa slab oglaševalec....
samo tudi pri soli je potrebno imeti zdravo mero!
lep pozdrav
#48 Gost_sstane_*
Objavljeno: 26. november 2006, 21:27
Seveda, to so zelo tradicionalne jedi za Slovence. Še nisi slišal za regrat, zabeljen z ocvirkiStane grumpi v zelenjavnih jedeh !
Saj to te ravno sprašujem. Poskusi izraziti svoj okus v g/l.PO OKUSU STANE SOLIM PO OKUSU VEDNO
#49
Objavljeno: 26. november 2006, 22:20
Seveda, to so zelo tradicionalne jedi za Slovence. Še nisi slišal za regrat, zabeljen z ocvirki
Saj to te ravno sprašujem. Poskusi izraziti svoj okus v g/l.
odvisno od hrane ki jo nredim haha
#50 Gost_sstane_*
Objavljeno: 26. november 2006, 22:47
Seveda, skuhaj nam neko juho in izmeri, koliko soli boš dal v en liter, da bo po tvojem okusu. Tega, da bi kdo popravljal s soljo in začimbami tvojo hrano, si pa kot dober kuhar sploh ne smeš dovoliti.odvisno od hrane ki jo nredim haha
V Italiji te bodo gledali kot bika, če boš v dobri rerstavraciji zahteval, da ti prinesejo sol in poper.
Kuhar bo vzel to za žalitev in te bo vrgel na cesto
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0