Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kako najboljše rešuješ svoje blokade?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
102 komentarjev na to temo

#1 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 4. avgust 2007, 21:45

[color="#0000FF"]Kako in s katero, kakšno tehniko, molitvijo,... ali s čim drugim, si pomagate odpraviti blokade?
Bolj resne in pa seveda tiste za "sproti"?


Prabha



be happy:))))

#2 FixMinze

FixMinze
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 814

Objavljeno: 5. avgust 2007, 07:26

Ma jaz mislim, da z vsemi temi vajami ni nič narobe. Pomagajo ti osvojit telo, um, duha. Umirit misli. Vse kar potrebuješ, da lahko potem začnes s preurejanjem in se bolj nazorno posvetiš sebi. Kar pomeni samo, da zmanjšaš motnje, ki te pri tem ovirajo.

In unis govori s težavo o egu zaradi pomembnosti početja. Človek brez ideje o pomembnosti nečesa ne bo naredil nič. Problem je torej v napuhu, ki se lahko zraven pojavi. Nezdrava čustva znotraj človekovega početja.

In smisel teh vaj ni, da ubiješ sebe. Da se smehljaš kot robot. Smisel je, da prepoznaš in reagiraš tako, da je to dobro zate in tudi za drugega / druge. Vedno pa to dejanje izvira iz dobrote do sebe. Če sebe nimaš rad kako boš mel pa druge.

Nič ni nenaravnega, če razviješ in obudiš tisti otroški smeh in nedolžnost in nič ni nenaravnega, če v primeru ogroženosti tega otroka braniš s vso Silo skozi akt Ljubezni do tega otroka.

Dejstvo pa je,da ko naletiš na bebca. Ko boš kakega spoznal boš že videl. Je bolje biti robot. Delovati v Vednem programu popolnoma robotsko brez Srčnega odnosa proti bebcu ampak s srčnim odnosom do svojega robota.

Torej unisa jezi in ga je strah. Ko nekdo pozabi na svojega otroka in širi platonsko ljubezen . Kamen sposoben ljubezni.
Brez podpisa

#3 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 5. avgust 2007, 09:23

Pogovor, šamanska tehnika in biopolje. Še najbolje za vzorce, prepričanja itd, zelo učinkovita in hitra tehnika. Za rane pa aktivno odpuščanje sebi in vpletenim in nova prepričanja, je pa daljši proces. Odvisno kako globoko je zarita.
Kako čemo? Lako čemo.

#4 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 09:36

Mantis, si postala Velika sestra? Lepo tebi!

Ma nisem mislila, kako tehnike pomagajo, ampak konkretno.Mislim, da imamo tukaj več al manj vsi neke izkušnje in da konkretno povemo kaj in kako pomaga.Ane? Vsak sam zase.
Unis, maš prav, včasih je duhovnost delo na egu in človeka samo pokvari!Poznam nekaj takih duhovnjakov, ki so si naredili več škode kot koristi.Samo mi ni všeč tvoj besednjak, težko berem....

Nikoli nisem hodila na delavnice karpovprek, bila sem samo na reikiju, ki mi je žal bolj škodil kot pomagal.In to 16 let nazaj, sem ena tistih prvih reikistov.Na srečo nisem šla do mojstrstva!
Držim se samo enega učenja in to furam naprej.Na to učenje je prišel sladek dodatek šamanskega kroga, na katerega sem čisto "slučajno" vletela. Po naravi sem dvomljiva in vse preverim, čeprav ne z razumom, ampak s čutili.Gre za trans ples in bobnanje.Obožujem boben! V kratkem bom začela tudi pri nas s tem, pa to ni reklama! Že 8 let delam s tem in precej sem si pomagala! Gre za direktno delo na sebi za direktni vstop v nezavedno zavedno.Ja čudno, ma res.Stare metode delujejo. No imam rada kar je nedotaknjeno, čisto, staro, tako kot je vedno bilo.Izogibam se svetih spisov, ved, nekako se mi zdi, da so spremenjena.
Ma kot sem že omenjala je tudi Vipassana ena takih, dobrih starih, nespremenjenih metod, za izkoreninjanje.

Tako, osebno mi največ da narava.Čista je in nič ne vsiljuje, enostavno je!
Enostavno je najboljše pravim.


Izraz, poveš več o šamanski tehniki? x:)x

#5 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 5. avgust 2007, 10:03

Povem.
To je novodobna tehnika, lepo pomešana z šamamnizmom in NLP-jem. Kratka in jedrnata. Sedaj jo bom opisala tako kot jo jaz izvajam, ker mi tako najbolje sede. :2src: Kolega moj ima tudi stalne delavnice, kjer se to naučiš bolj podrobno, in za vsak primer.

Nekaj te muči, to občutiš v svojem telesu tudi ponavadi.

Pokličeš svoj višji jaz dol na zabavo. S kazalcem greš proti nebu in mu v spiralnih gibih pomagaš dol. Pred tem gibom na hitro in močno vdihneš zrak skozi nos, da zresetiraš um.

Potem začutiš morda mir, to je ze tvoj višji jaz na delu, ki ti tudi pomaga in ščiti. Morda pa nič. Odzove se vedno.To se ponavadi dela v dvoje. En je vodi terapijo drugi je pacient. Jaz ti opisujem samo mojo lastno različico za eno osebo. Tega te ne učijo.

Vprašaš se, ime kaj v tem trenutku doživljaš v svojem telesu takega kar bi za vedno rada da zapusti svoje telo?

Z notranjim očesom ali čutili, prečekiraš kaj čutiš, stiskanje morda, bolečino, strah, karkoli...poveš.

Kje to občutiš? Pokažeš s prstom in poveš. Kako to izgleda, ima kako barvo, obliko, zvok..? Opišeš.

Te to spominja na kako osebo ali dogodek? Prvo je ponavadi pravo.

Sedaj pa te prosim, da to vzameš ven in podržiš pred sabo.

Tukaj ti moram povedati, da je vse samo energija taka in drugačna. In to z lahkoto z mislijo in roko vzameš ven.

Potem vprašaš sebe. Ali ti ima ta energija, še kaj za povedati, predno zavedno oddide iz tvojega življenja?

Prisluhneš, ponavadi če je to energija kake osebe ima in ponavadi te ta oseba samo kaj uči, čeprav se ti zdi da ti je hotela slabo.

Ali imaš še ti kaj povedati tej enregiji preden zavedno oddide iz tvojega življenja? Poveš če imaš.

Če ne.

Sedaj pa naj gre ta energija preko višjega jaza nazaj k osebi, od katere je in jo nežno vržeš v zrak v svetlobo.

Sedaj se vprašaš ali ima tudi ta oseba kaj moje energije in je sedaj čas da se vrne nazaj k meni?

Začutiš če je. Ponavadi je.

Naj se moja energija vrne nazaj k meni preko višjega jaza, kamor tudi pripada. In že teče nazaj.

Se vprašaš: In kako se počutiš sedaj? Če je cool, je cool. Sedaj pa te povabim da si vzameš še toliko trenutkov časa kot jih potrebuješ, da se vrneš nazaj v ta čas in prostor.

PS: Če občutiš pa recimo še kaj, pa ponoviš postopek, to pomeni, da je naloženo več stvari na enkrat. Nič takega sicer.

Je čisto simpl in deluje maximalno. x;)x

Teh tehnik v tem sklopu je še kar nekaj, za prepričanja, za dogodke kjer je vpletenih več oseb......Uči jih pa NLP mojster in Ifa iniciator Miha Bavec. Preverjen.
Kako čemo? Lako čemo.

#6 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 10:19

Izraz :palec: !!!
Hvala, da si povedala!

#7 Izraz

Izraz
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 992

Objavljeno: 5. avgust 2007, 11:25

Unis, pa kaj se je s tabo zgodilo? Vse kar berem od tebe zadnje čase samo še jeza, pa zagrenjenost, pa kritiziranje vse vprek. Prej nisi bil tak.
Samo neko dokazovanje, borba za moč. In če že tok vse obvladaš, pa ne vem zakaj ne iskoristiš svojega znanja na sebi. Pa to ni provokacija, ampak resno sprašujem.

Mene če recimo neki zaruka, kot recimo tebe ruka, grem pol v akcijo. In naredim vse da rašim, če se rešit da, če ne pa pustim, času čas- Kaj pa ti? Nič samo bevskaš neki. x:)x
Kako čemo? Lako čemo.

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. avgust 2007, 11:28

Kul temca! x8Dx :palec:

sicer pa:
odvisno kere... blokade...
navadno pa tko, kakrsna sem sicer.
rada jo pred sabo dobro vidim (blokado) x;)x, nc kej blazno pa nocem delat studij o njej predhodno.
tako da se je kar lotim, navadno sem prelena za ovinke, tako da ne hodim okol in okol nje, ampak grem kar skoznjo.
in tedaj tud ne razmisljam oz. se ne ustavljam in ne grem nazaj.
kar je pa je, kar bo pa bo. xokx xupx

ker si se izrazla: 'blokade'.... to ze po naravi besede, energiji, zahteva sam preboj in nic druzga. x:)x
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 bela vrtnica

bela vrtnica
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 655

Objavljeno: 5. avgust 2007, 12:25

Kolikor se jaz spoznam na blokade ponavadi sploh ne veš, da jo imaš. Sicer opaziš neke čudne simptome kot npr. strah pred določeno osebo, ki si jo komaj spoznal,... ali pa nekam nočeš jt, ker se ti zdi ogrožajoče,... skratka neki neracionalnega v nezavednem,...

Mislim, da so budistični nauki najboljši pri odpravljanju tovrstnih blokad. Na področju duhovne energije podzavsti in zavesti so pač mojstri. To pomeni joga, vprašanje je samo katera veja joge, ampak to mora pa ugotoviti vsak posameznik sam. Jaz sem dosegla razultate, ko sem delala vaje po knjigi "Kundalini tantra". Prebrala sem veliko knjig, naredila veliko vaj, ampak vaje iz te knjige so pa tiste, ki so mi dejansko sprožile poddoživetje dogodkov iz preteklosti. Res pa je, da se brez discipline ne pride daleč.
Non-cooperation with evil is a sacred duty.
Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.
Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.
Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.
Mahatma Gandhi

#10 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 14:45

Unis, ampak, neki me res zanima.
A si naletel na kakega Guruja, mojstra, da zdaj tako razmišljaš o njem? Kje je bila tvoja napaka storjena? A nam lahko to zaupaš?

Sej vsi vemo, da ni dobro se preveč obesit na kogarkoli, samo res rasvetljeni Guru te vseeno vedno spodbudi na duhovni poti, če ne še kaj več....Predaja je nekaj drugega kot obesiti se na nekoga.Unis, a je predaja problem? Ponavadi je to najtežje in če se kdo spravi na prezahtevno pot, je križ lahko. Sej ni vse za vse. Pot predaje je Bhakti joga, ta pa res ni za vse.
Unis?

Prabha

#11 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 5. avgust 2007, 14:46

Mantis, si postala Velika sestra? Lepo tebi!

Ma nisem mislila, kako tehnike pomagajo, ampak konkretno.Mislim, da imamo tukaj več al manj vsi neke izkušnje in da konkretno povemo kaj in kako pomaga.Ane? Vsak sam zase.
Unis, maš prav, včasih je duhovnost delo na egu in človeka samo pokvari!Poznam nekaj takih duhovnjakov, ki so si naredili več škode kot koristi.Samo mi ni všeč tvoj besednjak, težko berem....

Nikoli nisem hodila na delavnice karpovprek, bila sem samo na reikiju, ki mi je žal bolj škodil kot pomagal.In to 16 let nazaj, sem ena tistih prvih reikistov.Na srečo nisem šla do mojstrstva!
Držim se samo enega učenja in to furam naprej.Na to učenje je prišel sladek dodatek šamanskega kroga, na katerega sem čisto "slučajno" vletela. Po naravi sem dvomljiva in vse preverim, čeprav ne z razumom, ampak s čutili.Gre za trans ples in bobnanje.Obožujem boben! V kratkem bom začela tudi pri nas s tem, pa to ni reklama! Že 8 let delam s tem in precej sem si pomagala! Gre za direktno delo na sebi za direktni vstop v nezavedno zavedno.Ja čudno, ma res.Stare metode delujejo. No imam rada kar je nedotaknjeno, čisto, staro, tako kot je vedno bilo.Izogibam se svetih spisov, ved, nekako se mi zdi, da so spremenjena.
Ma kot sem že omenjala je tudi Vipassana ena takih, dobrih starih, nespremenjenih metod, za izkoreninjanje.

Tako, osebno mi največ da narava.Čista je in nič ne vsiljuje, enostavno je!
Enostavno je najboljše pravim.
Izraz, poveš več o šamanski tehniki? x:)x


Reiki škodil ? tukaj bi morala poiskati vzrok krivdo / v sebi , nikakor pa ne v reikiju , ki ti NE MORE škodovati- lahko le sama sebi...Morda si bila tedaj v globoki depresiji, okoliščine..nikakor pa ni kriv reiki...Morda splet takratnih okoliščin , morda tudi kakšna oseba, ki te je takrat usmerjala....napačno- čeprav- reiki sam po sebi ne more škodovati !!!


xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#12 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 15:02

Reiki škodil ? tukaj bi morala poiskati vzrok krivdo / v sebi , nikakor pa ne v reikiju , ki ti NE MORE škodovati- lahko le sama sebi...Morda si bila tedaj v globoki depresiji, okoliščine..nikakor pa ni kriv reiki...Morda splet takratnih okoliščin , morda tudi kakšna oseba, ki te je takrat usmerjala....napačno- čeprav- reiki sam po sebi ne more škodovati !!!
xegox :palec:


Mogoče res Matjaž.Vedno sem se spraševala kaj je bilo.Ne, ne nobene depresije, nič takega.Spovnem se, da me je celo Reiky mojster pohvalil, kako zelo PRIPRAVLJENA SEM NA REIKY. Nočem omeniti imena, ker ni fer!
Taisti mojster je pridobil veliko na egu.Praktično je iniciral celo slovenije z njegovo ženo in si zgradil vilo v kateri sem tudi bila.Smo frendi, ampak tudi njemu sem rekla, da mi je škodilo, pa mi je isto odgovoril kot ti zdaj tu.Ker sem bila zelo zelo slabo sem bivala kar pri njih cel mesec in pol in bilo je le slabše. Rabila sem par let, da sem se izvlekla ven iz tega, da sem sploh lahko nadaljevala delo na sebi, prej nisem mogla.Mislim da me je reiky tako močno odzemljil, ker nisem imela poštimena 2 čakre, to vem, ampak vseeno si reče človek, da naj bi pomagalo:?!?
Ne sodim, nikakor, mogoče marsikomu pomaga reiky! Vem, da je taisti mojster reikija bil odslovljen od enega velikega Guruja kar z žberlo, kako se reče, hmm.....klofuto! To je redkokdaj videt da se kaj takega zgodi.
No sedaj kolkor vem, je taisti mojster na dobri poti, pravijo in da je zelo napredoval.
No jaz sem kasirala, in kot vem nisem edina.

#13 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 15:13

Vztrajno na borbeni poziciji Unis! x:px

Pa ja, mehki po srcu vedno kasiramo, tako je v tem svetu.Če preveč ljubiš, pomagaš, si sumljiv naokoli in moraš se dokazovat, ljudje enostavno vidijo vedno past v tem. Kruto je, da ne moreš pomagati človeku v tem svetu.

Pomagati pomeni danes biti egoist?Ljubiti in imeti rad isto? Mislim halo? V Sloveniji je ful takih, ki odreagirajo na tal način.Nasploh govorim seveda.Veliko upiranja, filozofiranja,dvomov,nevere,......Ajoj, človek se niti rasvetlit ne more:((((

#14 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 5. avgust 2007, 15:30

Mogoče res Matjaž.Vedno sem se spraševala kaj je bilo.Ne, ne nobene depresije, nič takega.Spovnem se, da me je celo Reiky mojster pohvalil, kako zelo PRIPRAVLJENA SEM NA REIKY. Nočem omeniti imena, ker ni fer!
Taisti mojster je pridobil veliko na egu.Praktično je iniciral celo slovenije z njegovo ženo in si zgradil vilo v kateri sem tudi bila.Smo frendi, ampak tudi njemu sem rekla, da mi je škodilo, pa mi je isto odgovoril kot ti zdaj tu.Ker sem bila zelo zelo slabo sem bivala kar pri njih cel mesec in pol in bilo je le slabše. Rabila sem par let, da sem se izvlekla ven iz tega, da sem sploh lahko nadaljevala delo na sebi, prej nisem mogla.Mislim da me je reiky tako močno odzemljil, ker nisem imela poštimena 2 čakre, to vem, ampak vseeno si reče človek, da naj bi pomagalo:?!?
Ne sodim, nikakor, mogoče marsikomu pomaga reiky! Vem, da je taisti mojster reikija bil odslovljen od enega velikega Guruja kar z žberlo, kako se reče, hmm.....klofuto! To je redkokdaj videt da se kaj takega zgodi.
No sedaj kolkor vem, je taisti mojster na dobri poti, pravijo in da je zelo napredoval.
No jaz sem kasirala, in kot vem nisem edina.


Tukaj priznavaš, da si bila zelo slabov tistem obdobju , kar se pa tiče odzemljevanja- se pravi, da nisi izvajala dobro postopka prizemljitve...je pa zelo pomemben faktor..tudi odnos- ti-mojster- tale simbioza- morda je bilo tegale malce preveč- morda si se podzavedno umaknila -zašla v duhovno zaradi zemeljskih- življenskih problemov...Tole se pogosto dogaja , ker jer pač takale pot nekje najlažja v določenem trenutku...Pa ne bi bil prepričan, da je bila kriva ravno 2 čakra...za pripadnost in zavedanje stika z fizičnim svetom je odgovorna 1. čakra, odmik iz tega sveta pa navadno povzroča devijacija na 3. čakri-prednji aspekt , kjer se skriva odnos s samim seboj...skozi to pa seveda zablokira komunikacija- izražanje čustev je bolj na psu- in vse skupaj izpade kot popolna disharmonija..pol pa si verjetno rabila res več časa..sploh, če ti nihče ni pomagal...včasih je res težko...nikakor pa ne krivi reikija- morda le napačno obdobje...je pa zdaj bolje, ne ??
Kar se pa tiče tele teme- za odpravo blokad obstoja cel kup tehnik, vsaka ima v sebi pot skozi katero rešuješ probleme.Reklamiral ne bi nobene posebej -sam pri sebi to odpravljam vsakodnevno- skozi določene procese, morda bolj preventivno kot pa da kaj odprevljam ..se pa tudi zgodi, ker sem le človek in ne robot, kot je nekdo tam napisal ...
Drugače pa je smernica -edina resna pot- tole kar je podal unis- brez zavedanja vzroka in lociranja vzorca, ki je blokado povzročil, ter soočanja s problemom..posredno lahko tudi s strahom....so vse tehnike zaman - tole je Unis res napisal zelo , zelo cool...življensko in pravilno- sicer je to le moje mnenje...
pa vsi lepo itd...
xegox xvrtcx
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#15 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 5. avgust 2007, 15:46

hahahha pa sem vas potegnu.
kaj bo tako dete kot je unis vedlo, kaj sploh dela in kaj ne.

jzt bi se zamislu nad sabo, če bi šou od takih čudnih virow kej pametnega zase vn vlečt.. sam namig..


kako jemlješ odziv na svoje poste -je povsem tvoja stvar unis -če nekdo kaj lepega razbere ven- je pa spet zelo lepo
za drugega...Če si dete ne vem, malce smo vsi...ostalo pa- unis kao unis...
xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#16 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 5. avgust 2007, 15:54

zaenkrat samo s pomocjo razlage sanj ... brskam po svoji podzavesti ...
obcasno z jogo, dihalnimi vajami ... razbremenim telo. mocno pomaga! je pa precej odvisno od koncentracije in vztrajnosti .... ze dolg nisem bla na sprehodu v gozdu .... je dostkrat pomagalo, da sm se naslonila na drevo, zjokala, raztegnila ramena, pustila bolecine iz srca, ramen, lopatic ...

drgac pa kar sproti s terapevtskim pisanjem ... nimam nikogar, ki bi sprejel, kar cutim, ceprav bes, razocaranje, zalost, gnev, kritiko, sarkazem, posmeh ... ne da bi me sodil, skusal svetovati. in sm on dan temu nardila konc in zacela pisat dnevnik mojih obcutij, razmisljanj ... po tem se mi zdi, da mi ni treba moje kritike in frustracij usmerjat prav na noben objekt vec ... tipkovnica in zaslon sta dobila svoje, sam da je slo vn, da sm izrazla, da sm dala svojemu cutu za besede dusek.

drgac pa skusam razvit ljubezen in razumevanje do starsev, predvsem mame ... zacela sem dobro. z odkritim pogovorom, kaj me muci in zakaj sem tako dolgo bluzila oz. bluzim in kako se mislim znajt v zivljenju. mislim, da je tut kr treba pri tem zacet ... da od tuki izvirajo vsi vzorci ...
tut druzba, vplivi iz okolja so mi nardil dost skode, nikol nisem mela prav dost podpore, brez hrbtenice sm bla, pa sm se zatekala v svoj svet ... kaj cs, kako je zdej s tem superegom, a se da kaj pomagat, Jung bi ze rekel, da ja, po moje no ... kolkr sm ga zastopla ... hocem met svoja menja, prepricanja, moralo ... ki temeljijo na lastni izkusnji, pa ceprav grem zarad tega razen skoz zlato tudi skozi drek ... pac rabim dolocene izkusnje ... kr do spoznanj ne morem prit preko modrosti drugih ljudi ... pravijo, da otroci, ki smo rojeni s carskim rezom, nimamo izkusnje bolecine ... razen tega sem preklemansko radovedna in prevec energije mam in rada pocnem nesteto stvari ... to je vcasih tud slabo ...

se pa bojim, da so to vse kratkorocne resitve in da ne uvidim resnicne narave in vzroka problemov. in da si v bistvu nocem priznat, da je huje kot se mi trenutno zdi da je in da ni to tako lahko ... sm prevec optimisticna ... mam pa vsaj zagon in voljo za spremembe. pa mislim, da sm uspela ohrant otroka v sebi ... da sm se tok povezana z vesoljem, da mi lahko rata. najbolj pa rabim vztrajnost, doslednost, potrpezljivost ...

#17 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:01

Tukaj priznavaš, da si bila zelo slabov tistem obdobju xegox xvrtcx


Ne, takrat sem bila super! Po tem, po inicijacijah sem padla dol. Nevem kaj, ampak prepričana sem da sem potegnila nekaj nase, tak močen občutek sem imela, da je v meni nekaj drugačnega, nekaj neznanega. Nikoli se nisem bala ničesar, takrat sem se! Mogoče sem se dotaknila temnega dela sebe, mogoče res, samo občutek, da je nekaj neznanega me je takrat tako moril, težko opišem to!

Matjaž, deviacija na 3 čakri?Razjasni to prosim.

#18 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:09

Wauu Mačona, sem dobila kar kurjo kožo.Ob tvojem branju sem se namreč spovnila na današnji dan, ko sem poslušala neko new age pesem, kjer je bil tudi jok dojenčka in me je močno streslo.Čutila sem jok dojenčka v sebi, ki še ni prišel do izraza.Uff....Strah moje mame v trebuhu. Mogoče je to ta deviacija pri meni.Odgovor pride zmaraj takoj.

#19 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:21

Kako in s katero, kakšno tehniko, molitvijo,... ali s čim drugim, si pomagate odpraviti blokade?
Bolj resne in pa seveda tiste za "sproti"?
z dosti ljubezni in še več pogovorov..

Ne, zdej pa resno.
Vi vsi ste ene pizde s problemi.Pa pol namesto, da bi si odkrito priznali, da mamo problem sami s sabo, gremo kazat s prstom okoli.Pol maš tle dve skrajnosti, ene k sebe u drek tlačjo prekomerno in drugi k druge okol po dreku vlačjo od neke normalnega tacanja posameznika.
Ok, mam problem Unis, k se kliče Unis.Kaj zdaj.Super, zdej vsaj veš, da nekej ne štima.
H komu se nagibaš?kaj te bolj veseli?zate mamo vse na voljo.Od celostne, geštalt terapije, do vilinskih znakov in imbus ključev.
Tiste pizde, ki zagovarjajo čakre, razumejo in gledajo svet skozi to prizmo, da je vse energija in ti si pač ena taka velika baterija. Ne, ne vem, če je to res, sam se rima.
V glavnem, problem bojo oni opredelili kot blokado in to je motenje pretoka energije.Človek k kolni v postih tko kot unis ima kot kaže probleme s kulturno čakro.
Finta je v tem, da energijski centri na žalost res obstajajo, sam ljudje nočemo sprejemat kakršnihkoli idej pajacotev v vijola majicah, k tumpajo, da majo samo oni prow pa oni vse res.
Sam tolko kot je ljudi, nej bo tolk tud metod.Se strinjam s tem.Sam, da ti paše in da ti pomaga. Zdej pa na metode.
Tiste stalne so, da se obrneš na pomoč "od zunaj".To pomeni, da moraš sebe preprogramirat in sprejet kot resnico idejo, da je tam zunaj nekdo, ki te usmerja in pomaga.
Kdor ima to vero v nekaj, kar ni oprijemljivo je rešen.Prow zares.Ima sprejeto pozitivno sliko in probleme, blokade rešuje že naravno z upanjem na boljše čase.
To je super, tko bi moglo bit, sam škoda k si delajo negativno reklamo z ignoranco, ki jo sejejo okol. -
Dihalne vaje.Sproščanje.Ozaveščenje.
Kva je poanta teh vaj. Prvo kot prvo, vse se lepo prepleta med sabo in ideje različnih komunistov, se kar družijo med sabo.Napet človek, napeto telo, problem.
Se prav, za reševanje vsakršnih koli težav moraš bit sproščen.Trava tud pomaga.
V sproščenem položaju poteka pol vse drugo celjenje.Z dihanjem se koncentriraš proč od problema in svoje misli usmeriš drugam.
Štekaš?Do blokade, problema v življenju imaš pristop, ki te omejuje, s preusmeritvijo misli na druge bolj srečne stvari, spremeniš stanje zavesti.
Kva je poanta tega. Tvoje misli in odnos do misli (pozitiven etc.) nujno privede do reakcije v telesu. Zato je smotrno, da se človek nagiba k vedrim mislim, saj le tako dosega tisto optimalno vibracijo udow. Dihanje naprej. Ljudje so pogruntal, da kdr so jezni dihajo drugače, kot kdr so sproščeni, prijazni..etc..
Pol je finta, da pogruntaš, kakšno je "naravno" stanje dihanja in v problemu hiter zavestno usmeriš dihanje na želeno stanje.
Zdej so pa tle vaje, k ti pomagajo, d se sploh zavedaš, kaj delaš, ko popizdiš.
Pol so tud pogruntal, da kolk energije celice tko dobijo.In skupi s tem maš še raztezanje.Maš telesne vaje, da stisneš vn slab kisik pa da ti dobro dene vsepovsod.
Pol maš tiste čudne poze in vaje k so jih spravli v eno knjigo, d je ljudem lažje.Važna je rutina in ponavljanje.Zakaj?Zato, d kdr pride do krizne situacije, aka problema v lajfu se znaš z njim soočit.
Problem je, k nas noben človk v vrtcu ne uči, kaj je to stres in kako se spoprimemo s pizdarijami v življenju.
Alkohol je tud ideja in kot kaže dobra rešitev. Namesto opijanja v omamah, se lahko opijaš z meditacijo. Odklopiš vse in se obrneš na nič, stanje nič.
Koma. No, zame ni razlike med enim k tam nezavesten bruha pa unim drugim k ma roke pa noge v lotusovem položaju in smu ful dobr zdi, da dela na seb.
Osla.
Gre se sam za to, da te vaje povzdvignejo njegov ego v te višave, da se sam seb zdi zlo pomemben.Pa kar dela, da je zlo pomembno.In to je res pomembno.
Iz tega povlečeš novo ugotovitev. Spet, pozitiven pogled in upanje, sposobnost dojemanja, da je možna rešitev in vsak korak je pomemben.
Sam ti kurci ratajo prepotentni in njim res pomaga sam druge odbijajo, k se držijo kot pavi pa so vzvišeni.To je posledica majhnih in pomembnih korakov, ki se kažejo navzven.
Brez razumevanja nastane ena pizda od človeka ven in kot v življenju ni fer, takim uspeva in se majo lepo. Super.
Pol pa maš tiste, k nočejo štekat in nočejo brat in nočejo razumet, kako je duhoven aspekt povezan s človeškim telesom in označijo vse tisto za sranje in grejo svoje furat.V konkretnost nekonkretnih misli.
Iz tega pol oni nardijo isto klobaso ven.
Rečejo, da nekej te mora žulit.In sedaj je treba odkrit, kaj se skriva v podzavesti.In na koncu pridemo, da si imel probleme v starostnem obdobju 4-6let.
Iz tega potem pride ven ideja o vzorcih.Ker človek ponavlja ene in iste histerične izpade, da je zdravnikom že dolgas in se jim zdi cel svet determinirad iz predsodkov.
In potem iz tega pride ideja, da "blokado" lahko spreminjaš tako kot vzorce.
In seveda smo spet v istem kupu filozofije sam da so zdej začeli scat na drugem koncu.
Za spremembo vzorcev mora bit človek v alfa stanju zavesti, to je zto, k je najbolj dojemljiv za učenje novih fint.Seveda je pri tem sproščen.
In s pomočjo novih afirmacij poskuša staro sled uničit. Temu rečemo hipnoza.Avtohipnoza je tisto, kar ljudje rečejo, to kar misliš, postaneš.
In če to misel ponavljaš in ponavljaš in ponavljaš ustvariš ODNOS.
Zdej smo končno na nekem konkretnem.
Odnos je človek do vsega na tem svetu.

Kako človek reagira je v resnici njegov ODNOS do te stvari.
In sedaj imamo v resnici novo besedo, s katero lahko opišemo iste stvari še enkrat, sam zdej z drugačnimi besedami.

Pol pa lahk kupiš v knjižnici miljon knjig in ti vsak nameče vse tisto zgori, popredalčkano na različne načine.
Tapkanje energijskih centrov(nad obrvjo, pod nosom, vrat, ključnca, pazduha..a gre tko eft?sm že mal pozabu..) združevanje s telesnimi gibi, in urjenje v miselni nespretnosti.
Zakaj?Za se rešit blokade, predsodkov.Al pa se sprijaznit z dejstvom, da te mož vara in to probaš sprejet mirno in brez razburjenja.
Kakorkoli, probaš nardit iz sebe robota, ki ne misli, čuti, reagira na zlobo.
Se pa robotsko smeje in brez razumevanja sili ljubezen okoli.
Smešno, če bo dolg na tem delu, bo to res tud delu in bo res ljubezen širu okoli. K tak je pač zakon.
Sam men se mi vseen ne zdi "fer" k taka pizda ne ve, kaj je v resnici iz sebe naredila.

Maš problem?
Maš blokado? Se bojiš? Kaj pol?

O konkretnih rečeh pa lahk pol pišem k bom vidu, kaj bojo drugi napisal da lahk mal na osnovi njihovih pričevanj naprej pišem.Da sam vidim, kaj vam dogaja. Drug mesc.
Ajde.

zato so mi pa vsec simboli ... v ciganskih kartah je numerologija, kromoterapija, astrologija. v jogi so čakre.
sj je vse isti kurac, sam poimenovanja so razlicna in ljudje morajo sluzit na ovcah kot sm jaz recimo, ceprav ne grem nikamor na ksno delavnico al karkol ...
zato mam tezave s komunikacijo dostkrat in odtod pol zamere, razocaranja, nesporazumi ... kr govorim nek cuden jezik simbolov in vse povezujem ... vcasih se mi niti ne zdi potrebno, neki razlagat ...

to sm tud ze razmisljala, zakj indijske religije zanikajo obstoj materialnega sveta. zakj se osredotocajo na neko nirvano, ki pojma nimam kj je to za en kurac in me nervirajo ucene vzvisene razlage ... kj pa ce jo jst dozivim med orgazmom in je zame to tocno to. sj tega ne morem brez telesa, fizicne prisotnosti. ne verjamem, da je svet iluzija. bullshit!!!

od vseh knjig, ki sm jih prebrala, mi je bla Siddharta se najbolj. kurbaril se je in bil asket, vse je izkusil ... Buddha. nc se ne spoznam kj dost na indijske religije, neki cist za uvod sm brala pred kratkim, sam po moje je ta bil car!

jst si sam zelim ... najdt resnicno sebe, vse premlet, razfukat, razbit, sprejet, razumsko in objektivno ovrednotit in najdt ravnotezje med telesom, umom, custvi, cuti ..... in se ne oddaljit od realnosti in ljudi. ker jih mam rada. sam sm polna predsodkov, pa diskriminiram te in one ... no ja, z delom v strezbi sm najdla neke nacine komunikacije tut z Mujoti in Hasoti, z gospodom odvetnikom, ki ni cist nic vzvisen, mi pa razlozi, ksn je Pahor, ksn je Drnovsek in skupi ugotavljava to in ono, kj se bo zgodilo z vremenom in zemljo in se delava blazno pametna, pa s stricem z oguljenim nosom, ki prije spit travarco, pa mu recm, da sm opazla, da se je skor spotaknu, pa da je pijan ... do hladnih gospodicen, ki me gledajo v rit, jst pa se z vso energijo zazenem po kavico ... x:Dx sam to ni to ... cimvec razlicnih ljudi spoznat, najt al vsaj probat najt nek nacin komunikacije ... pa nc na silo. po obcutku ... kj pa vem. naj mi se drugi kaj povejo o meni in al sm na pravi poti. sam nj ne manipulirajo z mano, ker bom hitr zacutla, kj ni prav ... slej al prej ... zal ponavadi slej. :sori:


razn tega mi gre pri indijskih religijah v nos ideja o razbitju ega ... karkol ze ta hudic je, po moje neb clovk prezivu brez njega, neb se niti fizicno ohranu, ker bi ga zmlel ... tok sm tud Oshota brala .... da mislm, da nobena skrajnost ni dobra. ceprav vcas kr mors bit egoist ... odvisn, v kerih situacijah ... vseen se mi pa neki svita, da bi blo najbolj najdt ravnotezje med sabo in drugimi ... egoizem je loh tud pozitivna stvar ... ce das na prvo mesto recimo job, k nujno rabis za prezivetje in za dolocen cas pustis frende in familijo ob strani, k si se recimo znajdu v krizi in mislis za naprej, na druge pa noces prevec racunat in jih obremenjevat ...
da si pa tm ves zmucen, zejen, pretepen (pisem v prispodobah), pa nis naredu za to zemljo in clovestvo nic! ceprav sm mnenja, da je Jezus bil car!!! najboj pomaga zavest, dejavnost ... v skladu s sabo in svetom ... ja, ravnotezje, to bo to!!!

Dejstvo pa je,da ko naletiš na bebca. Ko boš kakega spoznal boš že videl. Je bolje biti robot. Delovati v Vednem programu popolnoma robotsko brez Srčnega odnosa proti bebcu ampak s srčnim odnosom do svojega robota.

to je tut dilema ja ...
idealno bi blo sprejemat vse ljudi, z vsemi najdt skupen jezik ... sam vcas clovk niti nima energije, ima energetsko cudn dan, je bolj dojemljiv in obcutljiv, kot goba sprejme vs mozn drek .... takrat je mogoce najbolj, da clovk po hitrem postopku klizne in najde zatocisce, da si opomore ... od takih insektov. :vragec: tud izkusnje iz sluzbe ... custveno sm precej nestabilna in mam s tem kr probleme ... najbolj takrat pomaga preslisat in ne vzet k srcu, pa hitr spizdit domov pod tus, dat gor klasicno musko, se zjokat in je bolje. :palec:

#20 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:34

Vsak ima svojo idejo in vsak svoj način.

idealno bi res blo, ce bi vsak bil samouk. sam, k nismo vec tok v stiku s sabo, ne zaupamo lastnim mocem, skoz neki izven sebe iscemo ... vrjamemo, da je joga neki druzga kot tantra in tantra neki druzga kot tao in tko naprej ... pravim, zlo mal vem o teh stvareh, neki sm hodila na jogo, pa mi je neki reklo, ne it na seminar ... k sm enkrat fuknla armafleks na mal drgacno mesto kot ponacad, pa je prla debelorita skustrana jezna babnca, to je moje mesto ... zakj nam je pa pol ns ucitelj reku, naj bomo nenavezani na karkol. xrolleyesx sm bla jezna nanjo, pizdunka, in sm brez besed ko cucek spokala na svoje mesto ... kj pa ce me je lih tisto mesto takrat klicalo, kamor sem najprej fuknila armafleks. pol k je pa en enkrat prdnu, pa sm sprozla na jogi val obiskov WC-ja in lastno salvo smeha (kaj cm, ce me pa ksni prdeci zvoki tok spravjo v smeh, da jih slisim se sto let v svoji glavi, mogoc sm pa shizofrenik al kj x:o)x ) in sm rekla, da jih vec nom motla in da itak nimam kj pocet tam, tud spolna vzdrznost se mi zdi bedarija, pa una asana z iztegnjenimi nogami je kurac, pa kdo loh sedi z vzravnanim hrbtom in iztegnjenimi nogami mirno? :eek: ni pa slaba vađrasana, ta mi je poa kul pa zajc in tiger. un nas je pa forsiral, da mej noge cist iztegjene in ravno. men je tok sponalo v kvadricepsih al zadnji stegenskih, sj ne vem, da sm kr popustila. :xx!:
tko da ... jebes jogo, ce ni cist zame. :vragec: bi pa plesala tango. a gre kdo za soplesalca?

#21 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:40

Matjaž, deviacija na 3 čakri?Razjasni to prosim.


Tole je malce preobširno za tle....V glavnem / sklepam da/ veš , kako delujejo čakre in katero funkcijo opravljajo , najbrž tudi to , kako je naše psihofizično delovanje pogojeno z posameznimi nivoji , oziroma s posamezno čakro .
Na kratko- kadar pride do potrebe odmika od fizičnega sveta, pomeni da samega sebe dojemaš v kozmičnem okviru- umikaš se v duhovnost , odnosi na fizičnem -eteričnem nivoju se ti zazdijo nepomembni, ker pač nisi prizemljen, oziroma nisi zadovoljen z svojim delovanjem, oziroma sprejemanje- dajanje- v fizičnem , realnem aspektu našega življenja .In to navadno pokaže deviacija na 3 čakri , ki je globoko v astralnem področju in je pogojena z mnogimi vplivi, od strahov, čustvenih bolečin, je tudi center osebnosti -zaupanja, samopodobe, samospoštovanja, obenem pa seveda vpliva nepravilno delovanje te čakre na vse naše delovanje.In to v zelo veliki meri ...astral je v bistvu velika jeba našega življenja..mislim , da je praktično največji krivec za naš nekvalitetni lajf..seveda pa je krivda oziroma odgovornost v nas ..nekatere stvari moramo sprejemati in transformirati pač kasneje, čez leta, od tedaj morda, ko nismo mogli / kot recimo otroci / vplivati na stvari, ki so se nam dogajale na različnih nivojih, vskladiščile so se pa natanko tu- vsi naši negativni čustveni vzorčki, ki čez leta prerastejo v travme in strahove...In se poraja kot problem...pri odraslih lahko takoj, od otroštva pa je zadeva še bolj zaguljena, ker potem na podlagi tistih vzorcev tudi naprej reagiramo ..je lahko zelo moteče in boleče..pač je treba prehoditi določeno pot, opraviti določene stvari -jih odpraviti, jaz sam raje rečem - sprejeti, pa potem šele transformirati, vsekakor pa se moramo soočati z vsakim problemčkom posebej...sicer pa kakor kdo..zase sem napisal...
xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#22 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:42

Vsak ima svoj navdih.Mene je pač navdihnila Indija.Nevem razumsko ni na tem nič, obratno, je veliko revščine tam. Samo Himalaya,...ajoj ta narava.Prvič v življenju sem dobila občutek da sem nekje doma, res! Tak močen domač občutek. Ljudje so bolj nedotaknjeni tam, pristni, komunikacija ne ZELO LAHKA (Mačona) tam! Ljudje niso tolko zahrbtni kot pri nas, smejejo se ves čas, ampak nasmeh imajo v sebi.Govorim o navadnih ljudeh, ki živijo v hišicah 3x5 m in to cela familja-8 komadov najmanj!Pa še kozo in kravo majo not:)) Ne gre za Indijo, gre za nepokvarjenost, ki jo tam ljudje ŠE IMAJO! Ni čudno da ravno v Indiji največ Gurujev.Ravno zaradi te nazadnjaškosti, primitivnosti.
Meni se srce odpre samo ko slišim to lahkotno indijsko glasbo:)))Pa sariji...ajoj ke lepo, kake barve:))))Prava ženstvenost! No ok, imajo slabe lastnosti sigurno tudi no,ampak jaz vzamem od Zahoda in Vzhoda vse kar je najboljše zame. Tukaj so druga učenja, ok.

#23 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:47

[quote name='mačona' date='5. Aug 2007, 17:22' post='871771']


razn tega mi gre pri indijskih religijah v nos ideja o razbitju ega ... karkol ze ta hudic je, po moje neb clovk prezivu brez njega, neb se niti fizicno ohranu, ker bi ga zmlel ...

/quote]


Kakšno razbijanje ega ...??? brez zveze...ego je sam po sebi nujno potreben, drugače se lahko daš kar v lonček pa špilaš marjetico....Vsekakor pa je stvar do kje greš z potenciranjem ega...včasih je tudi rahlo moteč...razbijat- ni pogojev!!!

xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#24 Gost_mačona_*

Gost_mačona_*
  • Gost

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:50

Vztrajno na borbeni poziciji Unis! x:px

Pa ja, mehki po srcu vedno kasiramo, tako je v tem svetu.Če preveč ljubiš, pomagaš, si sumljiv naokoli in moraš se dokazovat, ljudje enostavno vidijo vedno past v tem. Kruto je, da ne moreš pomagati človeku v tem svetu.

Pomagati pomeni danes biti egoist?Ljubiti in imeti rad isto? Mislim halo? V Sloveniji je ful takih, ki odreagirajo na tal način.Nasploh govorim seveda.Veliko upiranja, filozofiranja,dvomov,nevere,......Ajoj, človek se niti rasvetlit ne more:((((

je ze fajn, ce to res zacuts in delas, k ti nek vzgib tko rece ... sam ce ta vzgib ni nek pofukan superego, norme, pricakovanja okolja ....
vecina ljudi je tok pokvarjena in v svojem svetu dnarja, delnic, pretiranega dela, hazarderstva, custvene praznine, izmucenosti, skrbi za moza in otroke ter gospodinjstvo, kup enga odpovedovanja, krivde, straha, nemoci ... sj ne mors pridt cloveku blizu. enostransko ne gre.
tut klosarjev se vec ne usmilm! jebemti banda pofukana, delat pejte! razen tiste, ki jim je to lajfstajl in se nc ne pocutjo kot marginalna skupina in u bistvu u tem uzivajo brez obcutkov krivde, brez poniznosti (ki me razzali, mater ej, da me razzali in vzame dostojanstvo, ko vidim tm enga na kolenih z iztegnjenimi dlanmi!) in so pac free spirit .. sam jih je mal ... al so bli pa vrhunski intelektualci, pa jih je sistem zjebal ... jih razumem, da so obupal in se vdal ... jih je skoda. jih je mal. pa tisti, ki zarad hendikepiranosti pa res ne morjo delat, k v Sloveniji invalidov pac ne sprejmajo na delovna mesta, bebci nesposobni. :!!: mogoce na pol sede, na pol leze na Copovi prosjo za kruh ... jih razumem, sam tut njim vec ne pomagam ... pac ... ostalo je pa banda!!! :vragec:

jst sm zenska, ki prevec ljubi. ta vzorc prenasam tud na prijateljstva in se kam ... dost mam tega! sam to je dolgotrajen proces ... se preobrazit v pravo zensko, ki se vec ne sekira, ce se bo porocila al ne in skom in kako in zakaj ... in s kom se druzt in komunicirat se naprej in zakaj ....
zenske definitivno prevec ljubimo!!! sam svojo mamo opazujem in sm jezna, ko ugotovim, da vidm sebe v odnosu do mojih ljubckov ... do enih pezdetov, ki mi niso nic!! ocitno mam tako veliko potrebo po ljubiti? kaj pa biti ljubljena, a a?

kj ti zdej tu neki bluzis Prabha, ma nc te ne stekam ... kako se ne morš zasvetlit? :eek: sj te noben nc ne omejuje. pot je prazna in tvoja ... jebes druge.

#25 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 5. avgust 2007, 16:55

Matjaž, tako je ja, hvala!

3 čakra je skladišče, center moči, jaz. Je mogoče, da je otroštvo uskladiščeno v tretji čakri?Po mojem je iz druge čakre prešlo s časom v tretjo čakro,zaradi zastarelosti energije in se tam ugnezdilo in zaradi tega je prišlo do deviacije? Opazila sem, da energije se s časom selijo tam, kjer "vedo", da je večja možnost, da pridejo na plano.Zanimivo je to, ampak po mojem se čakre s časom spreminjajo in ni več tako "določeno",kot naj bi bilo. Večkrat se energija skuri na čudnih koncih, raztopi v srcu (klasika), najtežje pa jo je odcepiti iz 2 čakre.Zato gre v tretjo?
Je mogoče, da se energije ločujejo med seboj zaradi lažjega dela




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0