Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sprejeti samega sebe


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
449 komentarjev na to temo

#126 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 18. december 2007, 12:32

se strinjam. ce nekdo isce pomoc, zeli nekaj spremenit in so to pac njegove odlocitve, nacini...in je potem spet tocno tako, kot je in je v redu. in ce zeli resit blokado preko terapevta, je pac to njegov nacin odvijanja darila, drugi ga raje doma, sam...tretji pa sploh ne vidi, da ga ima in samo vlaci en paket za sabo.
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#127 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 18. december 2007, 12:40

sam en medklic - Tinka, prav z veseljem te berem in sem res vesela, da si nazaj :palec:
je pa nastala tule prav zanimiva debata...
ko že govorimo o tem da si zaprt v hiši, men trenutno prav paše izoliranost pa najmanj da bi bila osamljena, razočarana, žalostna, deprasta, pač paše mi in uživam v tem ko svet okrog mene drvi, sama sem pa v svojem svetu in se spoznavam, ker če se ne spoznaš se tud sprejet ne moreš ane? Ampak tisti ki me opazujejo v njih je polno scenarijev in dobrih nasvetov in želj... ampak scenariji so njihovo vidno zaznavanje ne moje... ok, mogoče sem mal zašla s teme... vas bom prav z veseljem brala naprej... mogoče imam poleg izolacije še blokado komunikacije haha :palec:

#128 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 18. december 2007, 12:45

oj Ksenia :2src:

ce to delas zavestno in se ne pocutis, kot, da ti karkoli manjka ali da si osamljena... je to cisto naravna stvar, bi rekla...poznam dobro x:o)x :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#129 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 18. december 2007, 12:53

samota in osamljenost...sta dva čisto različna pogleda...na nekaj enakega x:Dx

#130 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 18. december 2007, 13:31

Ksenia,temu jaz rečem zimsko spanje:):)Tudi meni paše večkrat,zakaj pa ne,čisto kul :palec: :palec: :palec:
Pa ja res lepa debato mamo,mi je všeč:):) No biti zaprt v hiši,ali pa mirovati,je velika razlika.Večkrat si vzamem čas mirovanja ,takrat le opazujem dogajanja v sebi,okoli sebe.Največ sem se naučila na sebi,ko sem bila sama s sabo,mirovala,ampak v dogajanju,opazovanju,torej mirno-aktivnem stanju,to mi je najbolj všeč:):) x:o)x Občutek,ko sem v sebi,spet vidim vse okoli sebe in istočasno počivam v svoji energiji.Zaprtost ne pomeni vedno izoliranost.Če je zaprtost aktivna je kul,spet če ni isto kul,ker se vedno nekaj zgodi,izkušnja pač.
Vedno ko kaj določim najdem nasprotno resnico temu,tako da sploh ni pravil.Jing in jang.

Wau,to pa ful paše v to temo,ponavadi vedno kam zbluzimo:)

#131 Audente

Audente
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 575

Objavljeno: 18. december 2007, 13:52

Ta tema je resnično zanimiva :) tudi jaz vas rada berem, vsakega posebej.
Dejstvo je, da vsak od nas drugače gleda na zadeve. Jaz Ksenio občudujem , ko si je privoščila zimski spanec.
Jaz tega enostavno ne znam. Če ni okoli mene stalno ene akcije se počutim utesnjeno, nikakor ne osamljeno, a vendar ne želim biti sama s seboj. Morda kdaj pa kdaj, a le za hip. Trenutno sem mi tako ali tako dogajajo vedno enaki odnosi in vedno gre po istem postopku, jaz pa kot da ne vem kam pelje.
Zanimivo je samo to, da je vsakič lažje. Na začetku sem prebolevala molče z bolečino v sebi , zdaj povem in grem....še smejem se vsemu skupaj. Začela sem uživati v tem. Vedno dam, kar lahko dam, dobim toliko koolikor potrebujem. In najraje vidim, da kdor rabi pomoč, da sam reče zanjo :)

PS: pa brez zamere če sem out of topic :vio:

#132 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 18. december 2007, 14:03

ma kaki out of topic....super je to...cimvec tem boljse :palec:
saj tole zame je tudi delno zimsko spanje, ce sem iskrena, bit doma in filozofirat za racunalnikom, malo manj aktivno spim kot ksenia, edino... x:o)x

introvertna scena bolj pac...saj pase k zimi. to je to. pozimi se najboljse, najlazje povezes s sabo...ni nakljucje, da je dosti ljudi pozimi otoznih, zalostnih...ker jih muci nekako to, pa si ne znajo vzet casa, ali pa ne morejo...ampak je dober cas za pregled stanja.
spomladi smo bolj povezani s prihodnostjo, jeseni s preteklostjo, poletje je bolj ekstrovertno, zima pa je primerna za to: za bit NOTER, v vseh pogledih x;)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#133 Audente

Audente
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 575

Objavljeno: 18. december 2007, 14:10

Ja, če se le da, pregledujem sproti. Si prisluhem, kolikor se v vsem dogajanju pač vzamem časa, velikokrat mi sanje in intuicija nakažejo smer.
Zadnje čase so sanje tolk resnične. Nakazujejo pot. Tako da sem redko presenečena nad izidom, ki sledi ;) Edino nečesa se še nisem naučila. Velikokrat z glavo skozi zid. Do tistega, kar želim imeti.

Zato: vedno je tako kot mora bit, a ne???

#134 Kabalist

Kabalist
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 279

Objavljeno: 18. december 2007, 19:19

ker pac nismo vsi sposobni nemudoma direktnih uvidov v lastne tezave rabimo koga od zunaj

Tinka, različno razumemo enake besede.
Problem je, da ti zunanji "pomočniki", kakor koli s e že imenujejo, včasih skozi razne čudno zveneče "terapije" sami zdravijo. Žal lahko rečem, da velik del scene obvladuje sistem slep slepega vodi. Največkrat si ljudeki, ki so prebrali nekaj fino zvenečih knjig (indijska ali kitajska terminologija sta "in") že začnejo kasirati za obnovo iz knjig pomoči potrebnim. Že na tem forumu je lep seznam tistih, izza katerih je več branja, kot pa prakse na sebi (najprej moraš sebe počistiti) in predvsem občutka jasne verodostojnosti. reklamo za neznanje hitro zavoham, a je neetično kazati s prstom na nesrečnike. Tudi lažni guru je potrebna izkušnja. Tako pa se nekateri vrtijo v krogu, iščoč lastni rep.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

#135 Lunatica

Lunatica
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 153

Objavljeno: 19. december 2007, 23:05

Je padla še ena moja odločitev, namreč da se spustim v občasno intimno vezo s tipom,ki mi je vizualno všeč, ne bo pa druga kot občasno,žal nič resnega. Mislim,da je tako zame najbolje,saj bom v saj v tistih trenutkih lahko pozabila bivšega...no,ko bom sama,pa bodo spomini spet tukaj...žal. Se mi bo pa vsaj malo dvignila samozavest, da si me negdo želi...bivši si me očitno ni več, če je šel k drugi.

To temo je popravil/a Lunatica: 19. december 2007, 23:07

Love is my only point to be alive...love is my God

#136 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 19. december 2007, 23:14

Pa dobro, ni zaj glih za kritizirat odločitev, sn v kakm drugem kontekstu tud kaj tazga storil, da bi pa bila za hvalt pa tud ni. x:o)x Za samozavest rabiš občutek, da si te kdo želi? Kdorkoli? Sam da ti ok zgleda? Ok, če ti bo tko enostavn prit do samozavesti, kar dvomim, je to celo dobra odločitev. K na svetu je milijon tipov, ki si te želijo (ruknt), pa nč ne pomaga k samozavesti, ha? x:o)x In kaj če se ta hitr naveliča, k bo spoj temeljil tko na neki bl seks vezi k na čem drugem? Bo pol še huje? Treba se pa poskust met fajn, tud ko nam ni najbl fajn, to pa se strinjam :inocent: x:o)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#137 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 20. december 2007, 06:40

zame je takšna poteza korak stran od sprejeti sam sebe, ampak verjamem pa, da je te praznične dneve težko preživeti sam...
pa še bolje se mi zdi, ne sprejemati temveč se spoznavati.... Upam, da ti ta odločitev ne prinese še več razočaranja, ampak mogoče se ti izide pa po najboljšem možnem scenariju.
mejte se

#138 Audente

Audente
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 575

Objavljeno: 20. december 2007, 06:57

Tudi jaz sem bila kar malo presenečena, Lunatica, ko sem te prebrala, vendar vsak človek zase sprejema odločite. Tudi jaz sem menenja, da te take stavri bolj kot ne odvračajo od sebe in tudi vsako novo razočaranje, ki pride, samo poglablja že tako zrahljano samozavest.

Če ti gre pri vsem samo za užitek, potem le....sicer boš razočarana spet samo ti.
Včeraj mi je en lunatik lepo napisal, ko najdeš MIR V SEBI , potem e zunanji svet ne zmore podreti in vse je lepše kot se zdi ta hip. Želim vam veliko notranjega miru. :palec:
Pa lepo se imejte. :2src:

#139 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 20. december 2007, 07:28

zame je takšna poteza korak stran od sprejeti sam sebe, ampak verjamem pa, da je te praznične dneve težko preživeti sam...


Hm,a sam misliš brez partnerja,ali sam prav sam? Mislim,da so dobri prijatelji-ice ful dobra družba,ki so velikokrat dosti boljše kot partner družba,saj prazniki pomenijo zabavo,ane?Opažam te evforične dni,da je veliko rdečega perila.Pa kaj se ne morete (morejo) dol dajat tudi ko ni praznikov,ali je praznik kak poseben dan za sex? Hahaha,to mi ne gre v glavo x:o)x x:o)x

#140 Audente

Audente
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 575

Objavljeno: 20. december 2007, 07:43

Hm,a sam misliš brez partnerja,ali sam prav sam? Mislim,da so dobri prijatelji-ice ful dobra družba,ki so velikokrat dosti boljše kot partner družba,saj prazniki pomenijo zabavo,ane?Opažam te evforične dni,da je veliko rdečega perila.Pa kaj se ne morete (morejo) dol dajat tudi ko ni praznikov,ali je praznik kak poseben dan za sex? Hahaha,to mi ne gre v glavo x:o)x x:o)x



Zjutraj lahko človek malo dalj časa spi...saj veš, po dobrem sexu spiš ko ubit :inocent: x:Dx x:Dx

#141 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 20. december 2007, 11:11

Je padla še ena moja odločitev, namreč da se spustim v občasno intimno vezo s tipom,ki mi je vizualno všeč, ne bo pa druga kot občasno,žal nič resnega. Mislim,da je tako zame najbolje,saj bom v saj v tistih trenutkih lahko pozabila bivšega...no,ko bom sama,pa bodo spomini spet tukaj...žal. Se mi bo pa vsaj malo dvignila samozavest, da si me negdo želi...bivši si me očitno ni več, če je šel k drugi.

skoda. :o|o:
kot pravi ksenija, je to korak stran od tega kar hoces (sprejeti samo sebe), je pa to tvoja pravica, da si izbiras sama svoje dogodke.
Saj te stekam.... si zalostna tuhtala, da mas ti tud pravico do ljubezni - in tam je en tip, k si mu vsec in vse to....
Sam pol se ponavad ne pocutis dobr, ne custveno ne duhovno, morda pac telesno pa na ego da ti mal udar oz. ti ga mal dvigne, ampak visje ga dvigne, z vecjim bolecim udarcem pol nazaj na tla prileti.

Sicer pa *taksno* ni dobro sploh v sirsem, vesoljnem, energetskem smislu: tako jih zal ogromn pocne, pa imamo tisoce razocaranih dus, ki razocarajo nove duse, na tak nacin je tezko bit srecen. preprosto se ne mors pocutt dobr, ce je nekdo zarad tebe nesrecen, po tem, ko si ga v bistvu okrito oz. celo premisljeno izkoristil.
Ce ti je kolickaj do tega, kako se pocuti kdo drug, razen tebe, potem tega ne mors narest....

so pa prazniki res tecn cajt, za vse, ki s(m)o sami. xyesx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#142 Ale'

Ale'
  • D član
  • Št. objav: 4 444

Objavljeno: 20. december 2007, 13:22

Vem kaj pomeni ne sprejamati samega sebe. Tudi to obdobje sem dala skozi. Problem je v tem da iščeš potrditev v drugih, da si ti dober. Pričakuješ od drugih da te bojo imeli radi, čeprav se sam nimaš rad takšen kot si, in si prizadevaš nove in nove rane. Kar nekako mazohistično se obnašaš. In potem ko si znova in znova zavrnjen, se imaš še manj rad in še manj samospoštovanja imaš v sebi. Avra postaja iz dneva v dan bolj siva, ljudje na cesti te ne opazijo več ali pa se obračajo stran od tebe, ker jih tvoja tema odbiva. In ker rabiš potrditev da si tudi ti človek, hrepeniš po bitju ki bi te imelo vsaj malo rado, vse v tebi kriči po ljubezni, pa noče in noče prit od nikoder. Vedno bolj sam si. In vedno bolj se sprašuješ kaj je narobe s tabo.

Dokler ne prilezeš tako nizko, da tako ne moreš več naprej, ko ti srce poka od bolečine. Takrat nekateri poiščejo terapevta, drugi spet iščejo informacije po knjigah ali pri prijateljih, če jih s svojim mazohizmom niso že vseh odvrnili od sebe. In ko začneš brskat po sebi, po starih ranah, začneš najprej odkrivat stranpoti, ki so te pripeljale do tega stanja, in če vztrajaš naprej, se ti začnejo odpirat odgovori, kaj bi lahko spremenil na boljše. In ko počistiš nekatere stvari v sebi, začne počasi spet gret v srčku, počasi se začneš sprejemat samega sebe, začneš se imeti rad kljub pomankljivostim ki jih imaš, začneš se zavedat da si unikat in zato si popoln tak kot si.

In ko se sprejmeš takega kot si, ko začutiš v sebi ljubezen do samega sebe, potem lahko začneš dajat tudi brezpogojno ljubezen prijateljem, znancem,... in ko oni začutijo spremembo v tebi, tudi oni ponovno začutijo naklonjenost do tebe, ne razumejo zakaj ampak ponovno te imajo radi, želijo si tvoje bližine... in ti izžarevaš še večjo ljubezen, ker ko ljubezen kroži, pridobiva na moči... in potem začnejo v tvojo bližino prihajat ljudje ki jih še ne poznaš, in tudi oni čutijo to pozitivnost pri tebi in si želijo tvoje družbe. In potem nekega dne pride v tvoje življenje tudi oseba, za katero veš da jo poznaš od nekdaj. Ni navezanosti, ampak povezanost dveh enakovrednih partnerjev, pustiš si vso svobodo, ne omejuješ se, pa kljub temu obstaja med vama Ljubezen.

Ampak pogoj za to je, da se imaš najprej sebe rad. In to velja za oba partnerja. Ker le partner kot celota je sposoben tega, polovični partner pa vedno potrebuje drugo polovico, da lahko normalno deluje. In potem nastane navezanost.

Tako da najprej je treba začet delat pri sebi, edino sami si lahko podarimo svobodo in srečo, drugi nam tega ne morejo dat niti kupit z denarjem.

In niti ni pomembno, če nimamo tako dobrega avta kot sosed ali hiše z bazenom, materialne stvari sploh niso pomembne in človeka se sploh ne ceni po tem koliko materialnih stvari ima, če je vsaki dan drugače oblečen in če iz trgovine vlači ogromne zaloge odvečne hrane. Pomembno je kakšen si ti v resnici, ne pa kakšen se kažeš navzven.
Objavljena slika

#143 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 20. december 2007, 14:38

Lunatica vedno si sam.
Tudi, ko (če) si z nekom.
"Ko izgubiš Sebe. Če nimaš Sebe."
Se odraža notranje nezadovoljstvo tudi v partnerstvu takem ali drugačnem.
"Klin se s klinom zbija" takrat v kolikor je komu jasno za kaj se gre.
To pa pomeni med mnogim novo "spuščanje" podzavestnega, individualno nezavednega nekoga drugega skozi sebe...
Skozi čas spet navezanost, podobno dogajanje kot je bilo še vedno...
Zna pa biti "Klin se s klinom zbija" koristno kdaj pa kdaj.
Da se kaj komu dogaja, zlasti v času prostih dni, praznikov.

LP

#144 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 20. december 2007, 15:07

sprejeti samega sebe je najtežje za današnjega človeka, saj ze od malih nog ti ne pustijo da bi zrasel v resnicno osebo.Vsakdo nekaj pričakuje od tebe, vsakdo nekaj nalaga v tebe. ustvarjajo nekasnega klona družbe. V vrcu moraš slediti skupini, poslušati profesorico,ki je močna avtoriteta ki je pa zelo vprašljiva če je taprava zate, nato 14 let šolanja, kokr pravijo da je zate, vbistvu te učijo samo kako zaslužiti kruh, ne učijo te življenja, !4 let ali celo vč je dolga doba, kjer človek zelo lahko izgubi sebe,in svojo osebnost. ko gledam mamice kaj delajo s svojimi otroki, mi včasih rata prav slabo, jaz bi nekatere mame kar zaprla, nekatere vedoč nekater ne vedoč, škodujejo lastnemu otroku z svojo pretirano skrbnostjo posesivnostjo. nekateri starši pa niti ne poznajo svojih otrok, prepostijo jih enostavno toku družbe oziroma šolanja, otrok sploh ne poznajo.potem pa se se sprašujejo kaj se je zgodilo z mojim otrokom. berejo knjige, ampak verjemitemi to ne pomaga, vsak otrok je razred zase, ne moreš ga dati v skupino in ga posploševat. otrok pravijo ima pravico biti svobode, ampka vsakdan vidim kršenje teh pravic, otrok nikoli nima prav! ko se odrasla oseba oglasi vedno ima prav odrasla oseba. kaj še opažam veliko tako rekoč odraslih oseb ni dozorelih za svoja leta, čeprav človek dozoreva vse življenje. torej po čem se bo otrok zgledoval???? kdo ga po poslušal??? kdo ga vidi, kdo ga čuti??? in ljudje pričakujejo da iz otroka zraste zdrava osebnost. drek vidim da vsem nasim politikom vsej naši družbi pašejo taki ljudje, zmedeni, bolani, nesrečni, samomorilski, te ljudje držijo družbo gor, ampak kmalu bo če se ljudje ne bodo ustavili in rekli stop tukaj je pa nekaj narobe , svet preplavilo horda norih ljudi.
torej kaj narediti ko opaziš da nekaj ni vredu s tabo. vsak se skoraj zateče k psihijatru, k duhovniku, zdaj po novem do new age vodjam ki samo čakajo na take ljudi da jih lahko še bolj izčrpajo, izrabijo in poberejo denar in še tvojo dušo prečešejo po dolgem in počez tako da nakoncu ostane samo še razvalina.
jaz pravim, pojdi v osamo, za en dan dva dni ali pač kolikor rabiš, pojdi nekam kjer se počutiš lepo,kjer ti okolje da energijo ne da ti jo odvzema.bodi sama in bodi iskrena do sebe, poslušaj samo sebe, tudi če ti drugi pravijo da to ni prav, drugi imajo svoje težave, ki si jih ne zavedajo. Ničesar ne jemlji osebno to je njihova težava, sliši se aroganto, postati moraš bojevnik zase, za svojo dušo , za svoj telo,drugače kdo se bo bojeval zate,fizično poraš biti tudi zdrava, vbistvu prvo se poraš fizično pozdraviti, da se lahko tudi duhovno. če ne želiš česa naredti enostavno ne stori, čeprav ti ljudje očitajo. je zelo preprosto vse skupaj, biti iskren do sebe pomeni da moraš poslušati sebe, če ne želiš nečesa narediti enostavno reči NE. ne pa da greš narediti, naredila boš iz slabo voljo rekoč, zakaj ne vidijo da sem zmatrana, ali da ne morem. ne vidijo ker jim ne rečeš, ne. tako svojo slabo voljo prenašaš nevedeč na druge, nakar hitro nimaš prijetneg okolice okoli sebe. če boš rekla ne, prvič se morda razjezijo,njihov problem.nihče te ne ubije.
ljudje te začnejo spoštovati!
ta oseba ki je zdaj v tebi, to nisi ti, to je skupek okoliščin in ljudi okoli tebe.ko nekaj ne veš greš vprašat njih a je tako??? moraš narediti prvi korak, če nekaj ne veš, pojdi in razišči sama, boš videla veliko se boš naučila ko boš iskala odgovor in s tem boš postajala tudi bolj samostojna, bolj samozavestna.
in seveda ničesar ne obzaluj, kar se je zgodilo se je zgodilo. zgodilo se je glede na okoliščine točno to kar si ti razumela tisti trenutek, torej ne izgubljaj časa z kopanjem po preteklosti ali iskanje vzroka zakaj si kar pač si apak stopi samo en korak naprej v sedanjost, v današnji čas,. poskrbi da boš danes srečna, da boš pozitivna. ne premišljuj kaj bo čez en teden ali eno leto ali en dan. kajti mogoče jutri ne pride. delaj tiste stvari ki tebi dajejo miro in čisto dušo, kajti ko pride dan slovesa , da umreš v miru in brez obžalovanja.

#145 Ksenia

Ksenia
  • D član
  • Št. objav: 14 206

Objavljeno: 20. december 2007, 15:17

Hm,a sam misliš brez partnerja,ali sam prav sam? Mislim,da so dobri prijatelji-ice ful dobra družba,ki so velikokrat dosti boljše kot partner družba,saj prazniki pomenijo zabavo,ane?Opažam te evforične dni,da je veliko rdečega perila.Pa kaj se ne morete (morejo) dol dajat tudi ko ni praznikov,ali je praznik kak poseben dan za sex? Hahaha,to mi ne gre v glavo x:o)x x:o)x

ne sprašujem mene, jaz bi bila lahko sama in sama...
glede sp. perila, kadar jst želim presenetiti ne rabim rdeče barve ;) najbolj užge pa še pocen je če ga nimaš x:o)x

#146 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 20. december 2007, 17:59

ne sprašujem mene, jaz bi bila lahko sama in sama...
glede sp. perila, kadar jst želim presenetiti ne rabim rdeče barve ;) najbolj užge pa še pocen je če ga nimaš x:o)x


Wauu,jiuuuuu:):) :palec:

#147 Matjaž Bogdan

Matjaž Bogdan
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 742

Objavljeno: 21. december 2007, 21:30

in seveda ničesar ne obzaluj, kar se je zgodilo se je zgodilo. zgodilo se je glede na okoliščine točno to kar si ti razumela tisti trenutek, torej ne izgubljaj časa z kopanjem po preteklosti ali iskanje vzroka zakaj si kar pač si apak stopi samo en korak naprej v sedanjost, v današnji čas,. poskrbi da boš danes srečna, da boš pozitivna. ne premišljuj kaj bo čez en teden ali eno leto ali en dan. kajti mogoče jutri ne pride. delaj tiste stvari ki tebi dajejo miro in čisto dušo, kajti ko pride dan slovesa , da umreš v miru in brez obžalovanja.


Tale misel- nasvet ima eno manjšo pomanjkljivost...če je nekdo deloval ne vem koliko let po nekakšnih vzorcih v svoji podzavesti -bo težko storil korak , ki ne bo pogojen s temi istimi -če se ne sooči s temi vzroki preteklega delovanja.
Zavestno na zavestni stopnji brez analize vzrokov se stori bolj malo- ker pač nismo roboti in naše misli so pogojene in ne delujejo na tlesk s prsti. Odločitev je lahko le miselna struktura, samo brez določenih sprejemanj in pogojeno s tem tudi ozaveščanjem ter morda spreminjanjem vzrokov našega delovanja- je uresničitev tiste želje bolj težka zadeva.

xegox :palec:
Moja spletna stran
http://www.teate-reiki.com/


Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

#148 doorwoman.p

doorwoman.p
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 729

Objavljeno: 21. december 2007, 22:04

sprejeti samega sebe zame pomeni, da sprejmem predvsem svoje občutke.. če pustiš umu, da operira z različnimi razlagami, ki niso resnične.. si lahko vedno nesrečen. Mislim, da čisto vsak človek ko se pogleda v ogledalo.. vidi sebe in se ima v globini rad, enostavno zato, ker je on. vse 'napake', 'ki jih je naredil' so del njega in jih je moral narediti. Iz tega pač pobere najboljše kolikor lahko in v najkrajšem času kolikor je možno. Nekatere nerazčiščene stvari pa pridejo tudi kasneje.. vedno ob pravem času, samo pozoren je potrebno biti. in večkrat se je treba pogledati v ogledalo! x;)x

#149 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 22. december 2007, 00:08

Pogovori: Moja samopodoba

#150 Audente

Audente
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 575

Objavljeno: 22. december 2007, 08:24

Hvala free za link :)




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0