Namazi
#26
Objavljeno: 6. januar 2005, 21:12
kapre, olive pa česen vržeš v mikser, pol pa zmešaš zravn še kakšno domačo skuto.
Bom jutr naredila...
#27
Objavljeno: 7. januar 2005, 01:28
Torej....kolicina je pac cisto odvisna od posameznika. Skratka, zmesas tuno v konzervi ( ponavadi 2), malce zenfa ( eni dajo majonezo, drugi kislo smetano - vse je OK), koruzo, dodas malo rdecega popra...in potem na kruhek. Je fajn
Drugac mam rada ze omenjeni kajmak in philadelphijo
#28
Objavljeno: 7. januar 2005, 01:31
2 jajci na 2 konzerve tune. Papriko, čebulo in. Vse to se nareže kar da precej suho stanje zato se zmeša z majonezo. Jaz dam še malo Vegete notri. Bom imel to za zajtrk čez vikend.
Andres
#29
Objavljeno: 7. januar 2005, 01:41
sesekljas, zrezes in namiksas: kisle kumarce, suho rdeco papriko, skuto, kislo smetano, čebulo pa sol, poper...pa mogoce se kaka zacimba. Simpel k pasulj Pa dobr!
#30
Objavljeno: 7. januar 2005, 01:43
Kaka ideja? Pa samo iz zelenjave!
#31
Objavljeno: 7. januar 2005, 09:24
... zanimalo me je predvsem 'vezivo' v bistvu, torej skuta, pravte..
Kaj pa kaj te zadeve, druge, kaj jaz vem, recimo s tofujem?
Michelle, jaz si avokado kar na kruh namazem (sem hotla odpret posebno temo, tako da se ne prevec skoncentrirat samo na avokado tule, no lohk pa tud ) - gor kanem mal limonce, pa mal soli zdrobim.
Eni dajejo cesen, jaz ne vidim potrebe.
Slednjega das samo ce stimas prav namaz, ce pricakujes kak folk itd.
petersilj pase, meni najbolj pase limona in sol poleg avokada.
Picasso
#32
Objavljeno: 7. januar 2005, 19:55
Tule chekiram teme mal, od vceraj pa tko, pa se spomnim na namaze (thanx, Coccinelle [si zdruzila, jaz pa sem potem pac izbrisala ta dva posta, tvojega in mojega nato, ker link -tvoj- pac ne bi vec delal], ampak hvala ti)...
No in recem v glavi - hmmm, moram najti NAMAZE...
In rece tamle zadaj na tv - TI NA MA ZE.
Tina Maze je nekaj...
Picasso
#33
Objavljeno: 7. januar 2005, 20:05
#34
Objavljeno: 7. januar 2005, 20:10
Jaz naredim spica namaze, ampak to je vse tolk bogato pa nasicheno... :||
Jaz recimo shizim na inchune pomesane z maslom in karpami, tak mix, noro - ni sans, z margarino do gleznjev ne seze... :|
Ampak recimo skuta je boljsa varianta...
Mislila sem tud te... razne... hm, strocnice in taksno...
Picasso
#35
Objavljeno: 7. januar 2005, 22:36
Andres
#36
Objavljeno: 7. januar 2005, 23:49
Pa sej so mel ene debate, kaj je bolj zdravo...so nekaj casa govorili, da je margarina, zdej so pa prisli do nasprotnega
#37
Objavljeno: 8. januar 2005, 14:02
Tune, konzerva, potem dodaš česen pa veliko petršilja, skuto pa kakšno žlico kisle semetane...aja pa na sol ne pozabit.
Delajte po občutku...čist točno koliko se česa doda vam ne znam povedat.
Pozdravček
#38
Objavljeno: 8. januar 2005, 20:32
<{POST_SNAPBACK}>Potem je pa se neke vrste liptaver:
sesekljas, zrezes in namiksas: kisle kumarce, suho rdeco papriko, skuto, kislo smetano, čebulo pa sol, poper...pa mogoce se kaka zacimba. Simpel k pasulj Pa dobr!
yumi tale ful paše
#39
Objavljeno: 9. januar 2005, 00:18
kisla smetana, 20 dkg šunke, 10 dkg sira(naribanega), 10 dkg šampinjonov, sol, poper, origano...namažeš na kruhke in popečeš v pečici...
Vegetarijanci:
25 dkg masla , 1dcl zmiksanega čemaža v olivnem olju, sol...
Namaz za uravnavanje holestorola v krvi:
paketek nepolnomastne skute, sojini kalčki, 2 žlici lanenega olja
Bog požegni!
#40
Objavljeno: 9. januar 2005, 00:46
<{POST_SNAPBACK}>Mesojedci:
kisla smetana, 20 dkg šunke, 10 dkg sira(naribanega), 10 dkg šampinjonov, sol, poper, origano...namažeš na kruhke in popečeš v pečici...
Bog požegni!
Hvala bogu, da sem Stajerka, pa hvala bogu, da sm mesojedka!
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#41
Objavljeno: 9. januar 2005, 18:03
Andres: z vegeto boš namaze samo "uničil", sol in poper bi morala zadostovati za izboljšanje okusa..
Michelle:"tista omaka iz avokada " v mehiški je tudi meni super...najbolje je, da opazuješ natakarja, kaj ti zmeša, saj to počne pred teboj, imaš pa recept tudi na netu...
Marsa: pa itak polna idej in nasvetov...
#42
Objavljeno: 9. januar 2005, 19:37
Zato pa nimam idej, ker imam redko kar ene stvari doma.
Ti tunini namazi in to, to pa smo jedli vcasih skoz, ko ni bilo druzga, to je taka 'studenstka' zadeva... hitro pa fajn...
Pol pa je tim uletel, ves izbircen, pa 3/4 stvari ne jemo vec... npr. rib ne mara in svasta je tega, cesar ne mara..
Picasso
#43
Objavljeno: 9. januar 2005, 19:49
#44
Objavljeno: 9. januar 2005, 20:55
Ampak saj mara pa tud cist dobre stvari in ko je bolan recimo rece - skuhaj kosmicevo juho - in me cisto preseneti.
Picasso
#45
Objavljeno: 9. januar 2005, 21:02
#46
Objavljeno: 9. januar 2005, 21:14
Mu celo smrdijo..
ja, hecne so tele fore, ampak po eni strani mi je slo na zivce, ker jaz vse jem in nisem nic izbircna pa se mi je kar skoraj frzmagalo, po drugi pa spostujem in se mi se fino zdi, da ima svoj okus...
Sam glih zarad te trme mi gre na zivce, pa daj prbaj ko vem da bos shizil. No pizza recimo - ejj, sem vedela jasno, da bo shizil - mislis da jo je hotel probat?
Midva zelo sprosceno povsod vedno, ne pa s tamalim - kje imajo goveje juhe in pohane sire na hvarih, halo!
Picasso
#47
Objavljeno: 9. januar 2005, 21:39
misliš, da ne poznam tega... o, kul, gremo nekam jest... pol pa - ja, sam, a boš jedla ... whatever, kar ni tisto, kar je 'njeno'? ... a majo pohan sir tam ... na pelješcu, recimo, ena mala ribiška vas, same neke črne rižote, pa hobotnice (njamsi), školjke, ribe.... mi pa 'a mate pomfrit?'... še dobr, da je imela tiste svoje, da je šizila na pršut in olive, ker sicer bi sam po gorenjskih oštarijah hodil, ko ti pohan zrezek čez talar visi ... in pol, kar na lepem, recimo (ko smo v kakšni brezvezni oštariji, kjer imajo 'njeno hrano' - jest bi une škampe ... po tanovem je zdaj tanartaboljša hrana škampi (ne samo na žaru, celo na buzaro!!!), vlači svojega fanta za kakšne posebne dneve v oštarije, kjer imajo škampe... in - ne more pozabit postrvi, ki smo jih jedli na kolpi (takrat pa je jasno bila vsa namrgodena, ker ni blo recimo testenin, na ketere je takrat šizila)... ful ma svoje... še bolj hecna je sestrina tamala... ta pa, komaj se je rodila, je bila že čist nora na meso... od zelenjave in sadja je imela rada izključno meso... sestra je bila čist obupana (sadje je ja treba jest!)... zdaj pa mesa sploh ne mara in ga ne je niti pod razno in bi samo korenčke grickala in tako... aja, zdaj sem se spomnila še na eno Dašino (poleg oliv in kisle paprike pri pol leta)... listi zeljnate glave... tega je pojedla na tone ... v kateri temi smo že<{POST_SNAPBACK}>Midva zelo sprosceno povsod vedno, ne pa s tamalim - kje imajo goveje juhe in pohane sire na hvarih, halo!
#48
Objavljeno: 9. januar 2005, 21:46
ma tvoj post bi lohk do besede razseckala, pa kimala, se strinjala pa vse, mi vse isto, no! ja, ja, to, pomrit!!
Sam NE prsuta pa oliv. :|| Crne rizote!!! Se hecas?
Namazi?
jaz mam rada slane... prvic sem jedla kikirikijevega pri frendici, ki ga je sama naredila (preden smop ga ponovno odkrili v amsterdamu ali berlinu ali kje ze). kok je to blo dobr!
Imam ful enih oliv, ki so preslane, pa sem pomislila, da bi naredila namaz... Torej skuto mi priporocate? za pac... maso?
Picasso
#49
Objavljeno: 10. januar 2005, 11:42
pa jogurt ki ga dobiš v mehiški restavraciji ko si tortilije delaš.. kaj dajo notr madona je dober.. pol pa delam tortilije doma sam tist mi fali.. a kdo ve?
#50
Objavljeno: 10. januar 2005, 11:45
Ne ne vem, kaj je notri, morda kaka zacimba, kak koprc al kaj tacga?
Picasso
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0