Kruh
#51
Objavljeno: 24. december 2003, 11:42
Ampak kaj, ko ga samo pogledam in kar čutim, kako vzhajam.
Zato pa, ko si ga privoščim, si ga na debelo odrežem in kar pozabim dihati, ko uživam ob mletju te krasne stvarce in vsakič, ko ga potisnem v želodček si mislim "oh, kako je to božansko". No, potem pa nastopi spet nekaj dnevni post.
Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku.
#52
Objavljeno: 24. december 2003, 11:57
....zajček dolgoušček ma vedno poln trebuščekNAJRAJŠI NA TEM SVETU IMAM SVEŽ KRUHEK!
Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku.
K. Čapek
#53
Objavljeno: 24. december 2003, 12:24
''Nasi ocetje so stanovali nekdaj v vzhodnih dezelah, tam, kjer sije in greje sonce leto in dan, ker je zlata obilno in bogastva brez mere. Scasoma pa so se ljudje v tistih krajih docuda pomnozili in nasi ocetje so se napotili iskat drugih selisc: zapustili so kraj obilne srece, rajsi kot da bi se bili rvali in pobijali; zakaj ljubili so mir.
Popotnim je dala boginja, ki jih je ljubila zavoljo miroljubnosti, zrno, rekoc: "Koder koli boste potovali, vsadite zrno to! Kjer ozeleni in zraste, tam ostanite! Ako pa ne ozeleni v dnevih treh, ga izkopljite in pomaknite se dalje!"
Nikjer ni ozelenelo zrno: ne na bregu Crnega morja, ne po planjavah poljskih, ne po gorah nemskih, le v zemlji slovenski je ozelenelo in se belo razcvetelo ter prineslo sad, prijeten in obilo koristen.
In se dandanes seje Slovenec ajdo. Ce jo susa pritisne ali slana popari, je slaba za slovenskega kmeta.''(F. Bohanec: Slovenska ljudska pripoved)
Aliana
#54
Objavljeno: 24. december 2003, 12:59
poberi in poljubi ga.
Iz babičine skrinje
#55
Objavljeno: 24. december 2003, 13:15
jst sm BOLAN NA KRUH
lhko ga jem, pa jem, pa jem....pol me pa raznese....
bel, chrn, zelen, rjau, polnozrnat, praznozrnat, sam de je kruh....
666 rupurutkou....smrc....pa tko je dobr...
#56
Objavljeno: 6. januar 2004, 20:24
#57
Objavljeno: 7. januar 2004, 09:35
#58
Objavljeno: 7. januar 2004, 09:41
Španski
#59
Objavljeno: 7. januar 2004, 10:45
Hej,španci bi se lahko izgovarjali na "jamon"(pršut), ne pa na kruh.Če ni kruha, se dan vleče.
Španski
#61 Gost_sstane_*
Objavljeno: 7. januar 2004, 11:16
#62
Objavljeno: 7. januar 2004, 13:21
TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)vauu KRUH...
KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši)
ena korenina 315 SIT... :-)
Se mnjamamo...
najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,
no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč.........
nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)
mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan....
#63
Objavljeno: 7. januar 2004, 13:45
Hrvaški
#64
Objavljeno: 8. januar 2004, 11:48
#65
Objavljeno: 9. januar 2004, 15:22
JAAA!!! Fina korenina ! Pri nas 400 pa nekaj..TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)vauu KRUH...
KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši)
ena korenina 315 SIT... :-)
Se mnjamamo...
najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,
no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč.........
nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)
mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan....
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."
#66
Objavljeno: 9. januar 2004, 18:46
Pri cenah ste se ustavili je 400.
#67
Objavljeno: 9. januar 2004, 18:48
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."
#68
Objavljeno: 10. januar 2004, 13:58
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."
#69
Objavljeno: 10. januar 2004, 14:19
Nikoli ne uporabim samo bele.Ne maram tiste bele pene...
Pa s semeni, pa oreški...
Fino se speče ajdov kruh.
#70
Objavljeno: 10. januar 2004, 14:47
Še nisem probala... Je sigurno fini kruh....
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."
#71
Objavljeno: 10. januar 2004, 17:14
#72
Objavljeno: 10. januar 2004, 20:06
#73 Gost_sstane_*
Objavljeno: 2. maj 2004, 16:07
Zamesiš kvašen kruh iz krušne moke z 2ogr zdrave soli na kilogram moke.
Ogreješ pečico na 250°C, postaviš vanjo hlebec in ga pustiš tako dolgo, da porumeni. Pri ventilacijski pečici je to dobrih deset minut, pri navadni pa verjetno nekaj dalj. Ko je skorja zapečena, spustiš temperaturo na 65°C in pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.
Biokoda je ostala nepoškodovana
#74
Objavljeno: 2. maj 2004, 19:54
#75
Objavljeno: 4. maj 2004, 19:59
Stane, kolk je to nekaj ur. Približno eno, dve, tri. Imaš še nekaj ur časa za odgovor. Upam, da bo ok ven prišlo.... pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0