Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kruh


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
165 komentarjev na to temo

#51 candlelight

candlelight
  • D član
  • Št. objav: 464

Objavljeno: 24. december 2003, 11:42

NAJRAJŠI NA TEM SVETU IMAM SVEŽ KRUHEK! :wub:

Ampak kaj, ko ga samo pogledam in kar čutim, kako vzhajam. :fiju:

Zato pa, ko si ga privoščim, si ga na debelo odrežem in kar pozabim dihati, ko uživam ob mletju te krasne stvarce in vsakič, ko ga potisnem v želodček si mislim "oh, kako je to božansko". No, potem pa nastopi spet nekaj dnevni post. :switz:

Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku.
BOLEČINA JE KRIK TKIVA PO PRETOČNI ENERGIJI

#52 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 24. december 2003, 11:57

NAJRAJŠI NA TEM SVETU IMAM SVEŽ KRUHEK! :wub:


Kar se ga pa posuši, ga je pa deležen moj zajček, ki pravkar praska po posušenem kruhku.

x:Dx :palec: ....zajček dolgoušček ma vedno poln trebušček x:o)x x:Dx x;)x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#53 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 24. december 2003, 12:24

Zgodbice o kruhu.. na tole sem se spomnila, zadnje case samo pravljice berem x;)x . Ni ravno o kruhu, ampak pase tu zraven...

''Nasi ocetje so stanovali nekdaj v vzhodnih dezelah, tam, kjer sije in greje sonce leto in dan, ker je zlata obilno in bogastva brez mere. Scasoma pa so se ljudje v tistih krajih docuda pomnozili in nasi ocetje so se napotili iskat drugih selisc: zapustili so kraj obilne srece, rajsi kot da bi se bili rvali in pobijali; zakaj ljubili so mir.
Popotnim je dala boginja, ki jih je ljubila zavoljo miroljubnosti, zrno, rekoc: "Koder koli boste potovali, vsadite zrno to! Kjer ozeleni in zraste, tam ostanite! Ako pa ne ozeleni v dnevih treh, ga izkopljite in pomaknite se dalje!"
Nikjer ni ozelenelo zrno: ne na bregu Crnega morja, ne po planjavah poljskih, ne po gorah nemskih, le v zemlji slovenski je ozelenelo in se belo razcvetelo ter prineslo sad, prijeten in obilo koristen.
In se dandanes seje Slovenec ajdo. Ce jo susa pritisne ali slana popari, je slaba za slovenskega kmeta.''
(F. Bohanec: Slovenska ljudska pripoved)


Aliana
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#54 Pujsita

Pujsita
  • D član
  • Št. objav: 8 988

Objavljeno: 24. december 2003, 12:59

Če kruhek pade ti na tla,
poberi in poljubi ga.
xsrcbumx

Iz babičine skrinje

#55 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 24. december 2003, 13:15

:vragec:


jst sm BOLAN NA KRUH
lhko ga jem, pa jem, pa jem....pol me pa raznese....
bel, chrn, zelen, rjau, polnozrnat, praznozrnat, sam de je kruh....



666 rupurutkou....smrc....pa tko je dobr...
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#56 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 6. januar 2004, 20:24

Kruh brez skorje, je kot pivo brez pene. x:)x

#57 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 7. januar 2004, 09:35

Eh,sorči jaz pa brez kruha brez problema shajam,...brez špagetov bi pa kuj umrčkal.
Glej naprej, če se le da,...

#58 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 7. januar 2004, 09:41

Če ni kruha, se dan vleče. :sori:

Španski

#59 aquarius

aquarius
  • D član
  • Št. objav: 1 035

Objavljeno: 7. januar 2004, 10:45

Če ni kruha, se dan vleče. :sori:

Španski

Hej,španci bi se lahko izgovarjali na "jamon"(pršut), ne pa na kruh.
Glej naprej, če se le da,...

#60 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 7. januar 2004, 10:49

xokkx

#61 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 7. januar 2004, 11:16

Največje darilo krščanstva človeštvu je kruh s soljo.

#62 klavdija

klavdija
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 123

Objavljeno: 7. januar 2004, 13:21

vauu KRUH...

KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši)

ena korenina 315 SIT... :-)

Se mnjamamo...

TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)
najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,
no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč.........

nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)
mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan....

#63 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 7. januar 2004, 13:45

Kolikor dlje se testo mesi, toliko boljši je kruh.


Hrvaški

#64 borism

borism
  • Lunatik
  • Št. objav: 14 562

Objavljeno: 8. januar 2004, 11:48

Najprej kruh, potem krepost. x:)x

#65 Almira

Almira
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 295

Objavljeno: 9. januar 2004, 15:22

vauu KRUH...

KORENINA (čebulni kruh...definitivno najboljši)

ena korenina 315 SIT... :-)

Se mnjamamo...

TUDI ZAME NAJBOLJŠI (pri nas 280)
najboljša mi je korenina zato, ker je tako zelo podobna kruhu moje mladosti,
no še boljši je kruh, ki ga peče moja teta, samo je vsaj 100km predaleč.........

nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)
mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan....

JAAA!!! Fina korenina x^x ! Pri nas 400 pa nekaj.. :sori:
"Stopaj po sledi mavrice,
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."

#66 mitos

mitos
  • D član
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 94

Objavljeno: 9. januar 2004, 18:46

Sem pohorca s semeni (domač je tko zmeraj) probal, in moram reč mmmmm je dober. Sej ne, tako je on v reklami rekel za namaz. Jaz ga kar zadovoljno pojem.
Pri cenah ste se ustavili je 400.

#67 Almira

Almira
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 295

Objavljeno: 9. januar 2004, 18:48

ja..hm...mislim, da nekje toliko...
"Stopaj po sledi mavrice,
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."

#68 Almira

Almira
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 295

Objavljeno: 10. januar 2004, 13:58

SORRY!! Zmotila sem se..danes sem bila v Sparu..in kupila korenino in je stala okrog 200 pa nekaj... Teža je 400 dkg... x:Dx Sorry!!!
"Stopaj po sledi mavrice,
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."

#69 Uma

Uma
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 310

Objavljeno: 10. januar 2004, 14:19

Sem sprobala speči kruh iz skoraj vsake moke.
Nikoli ne uporabim samo bele.Ne maram tiste bele pene...
Pa s semeni, pa oreški...
Fino se speče ajdov kruh.
:yumy:

#70 Almira

Almira
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 295

Objavljeno: 10. januar 2004, 14:47

mmm ...z oreški?
Še nisem probala... Je sigurno fini kruh.... :vio: :palec: :yumy:
"Stopaj po sledi mavrice,
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."

#71 venxa

venxa
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 38

Objavljeno: 10. januar 2004, 17:14

Men je full dobr vsak kruh oz. najboljše so mi kajzarce. Ne vprašat zakaj, ampak enostavno so ZAKON! Njami, njami!
x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

#72 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 10. januar 2004, 20:06

..k hrjustajo, mmmmmm x:px

#73 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 2. maj 2004, 16:07

Mislim, da mi je danes končno uspelo najti pravo "tehnologijo" za pripravo zdravega kruha.

Zamesiš kvašen kruh iz krušne moke z 2ogr zdrave soli na kilogram moke.
Ogreješ pečico na 250°C, postaviš vanjo hlebec in ga pustiš tako dolgo, da porumeni. Pri ventilacijski pečici je to dobrih deset minut, pri navadni pa verjetno nekaj dalj. Ko je skorja zapečena, spustiš temperaturo na 65°C in pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.
Biokoda je ostala nepoškodovana x;)x

#74 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 2. maj 2004, 19:54

Haha nevem če naša pečica sploh pozna 65°C ? hehe bo treba preverit.... kolk 10 minut na 250 pol pa bum dol mlja smljas
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#75 Ria

Ria
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 50

Objavljeno: 4. maj 2004, 19:59

... pustiš, da se hlebec "suši" nekaj ur.

Stane, kolk je to nekaj ur. Približno eno, dve, tri. Imaš še nekaj ur časa za odgovor. x;)x Upam, da bo ok ven prišlo. x:)x




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0