Kruh
#76 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. maj 2004, 20:01
#77
Objavljeno: 4. maj 2004, 21:21
#78
Objavljeno: 4. maj 2004, 21:32
Men je pa glih ta dober. Sam ne vem kako postane kisel. A je to kej zarad moke al se kej doda not? A kdo kej ve? V Avstriji pa v Nemčiji sem vedno jedla kisel kruh. Tko je nekak ... frišen ... Se priporočam, če kdo ve kako to pride. V Sloveniji še nisem naletela na takega, tapravga, k jst mislim. Vnaprej hvala.nekako ne morem pa se navaditi na koroški črni kruh (kisel)
mi je preveč lepljiv, kisel, premalo slan....
#79 Gost_sstane_*
Objavljeno: 4. maj 2004, 21:40
Daj, pa da vidimoO, halo. Tehta en kg. Zdele bo že dve uri na 65. Po moje je že. Ga bom kar ven dala počas.
#80
Objavljeno: 5. maj 2004, 06:55
#81 Gost_sstane_*
Objavljeno: 5. maj 2004, 09:11
Ampak, da boš ja pazila na temperaturo, če ne, bo slan, kot hudič in ti boš mislila, da si dala preveč soli, jo boš zmanjšala in to ne bo več to. Razumeš?
Seveda si lahko napitke tudi sladkaš. Zaradi kemije ne bo nič, toda, ne pozabi, da je sladkor energetska bomba, čiste kalorije.
No, ja, čisto zagreniti si pa tudi ni treba življenja
#82
Objavljeno: 5. maj 2004, 18:24
Stane, hvala za odgovor, se učim počas, aha, 2%. Edin tega stavka pa ne razumem čist. To mi je jasn, da je treba solit pod 65 stopinj, a si to mislu? Pol te pa še prosim, če mi lahko odgovoriš na topicu zdravje/folna kislina. Ta sol me zdej itak zanima. Za sladkor tko sprašujem, ker na žalost ostane kemijsko znanje na čist osnovnošolski ravni, škoda, da se eni predmeti ne ponavljajo skoz do faksa ... Sicer pa se pa brezproblema brzdam pri tem (za razliko od včasih). Zdej samo še guštiram. Seveda si privoščim kej delicioznega npr. tiramisu dvakrat na leto, pa Lindor kroglico na teden (povprečje), no, dovolj o čokoladi ... Thx & lp,Ampak, da boš ja pazila na temperaturo, če ne, bo slan, kot hudič in ti boš mislila, da si dala preveč soli, jo boš zmanjšala in to ne bo več to.
#83 Gost_sstane_*
Objavljeno: 5. maj 2004, 19:34
Seveda se pri peki kruha temu popolnoma izogniti ne moreš, važno pa je, da narediš "škode" čim manj. Najmanj je boš pa seveda naredila, če boš pekla neslan kruh
Zakaj pa še v kruh cuker tišiš, mi pa tudi ni jasno
Saj bo, glej, da boš drugače zaužila dovolj surove zdrave soli, pa bo.
Se bo pač malo bolj zavleklo to nadomeščanje zalog elektrolitov, ampak v devetih mesecih se gotovo napolniš
#84
Objavljeno: 5. maj 2004, 19:56
Super si razložu!Zakaj pa še v kruh cuker tišiš, mi pa tudi ni jasno
Men tut to ni jasn.....sem črtala cukr iz recepta za kruh. Mislim, halo? Thx. Aja, zanimivo tole o zalogah, se mi je odprlo še eno vprašanje: jst bi rada (seveda) čimprej napovnla moje elektrolitske zaloge (please!!!), a devet mesecev to traja??? V bistvu bi se dal tut potico npr. tkole sušit ... Thx & lp
#85 Gost_sstane_*
Objavljeno: 5. maj 2004, 20:09
Potice pa le soli, toda glej, da boš tudi tam pazila na temperaturo, kolikor se bo dalo.
Kakšen že imaš cilj, sploh
#86
Objavljeno: 5. maj 2004, 20:13
#87
Objavljeno: 5. maj 2004, 20:39
Stane, zdi se mi, da sem ful neki izčrpana. In se sploh ne morem k seb spravt. Nisem več tko, da rečem, da sem to jst. Pa taka sem že par let. Stres in to. Pa zdravniki pravjo, da imam vse v mejah normale. No, mogoče ščitnica, da bolj počasi dela. (en zdravnik pravi tko, en pa, da je vse v redu). Moj cilj je, da se mi telo regenerira, lasje, koža, oči, energija, ... Nimam težav s težo ali da bi to bil moj problem. No tiste dve kilci sta odveč, ampak to me niti ne tare.Kakšen že imaš cilj, sploh
#88 Gost_sstane_*
Objavljeno: 5. maj 2004, 21:18
Te pa razumem, brezvoljnost in tako brez energije, pa občuteh strahu pred stresom, pa potne roke morda, pa statična elektrika, kak beli tok za povrh, pa suha koža, lomljivi lasje in nohti itd.
Same zgodbe, ki jih vsak dan poslušam, tako da ne misli, da si kdo ve kakšna izjema.
Začela si in vsak dan bo boljše. Ti pa priporočam, da še kakšne dihalne vaje ubereš, kakšno metodo s kristali, ali pa kaj druga, kar ostali lunatki pravijo, vse ti lahko pomaga v hitrosti pridobivanja nove energije. Ne vem sicer, kaj bi ti poleg biodiete najbolj ustrezalo, ker se na te zadeve ne spoznam najbolje, ampak na tem forumu najdeš nasvetov veliko ali pa vprašaj koga direktno, tako kot si mene za sol.
Družba je zares prijetna in z mnogo raznega znanja, tako da boš gotovo našla še kaj zase.
#89
Objavljeno: 5. maj 2004, 21:44
#90
Objavljeno: 7. maj 2004, 20:01
Bel, crn, polbel,koruzni, rzen, polnozrnat, domac....
Ce js svez je fino, en dan star tudi zaleze.
Pa vsaj 1kg na dan ga pojem, vcasih tudi vec.
Pa tudi ce ga ne jem, mora biti.Drugace se mi zdi, da nekaj manjka...
#91
Objavljeno: 7. maj 2004, 20:05
Glih sem razmisljala, da shit, ko nimam dovolj kruha doma - zagledam na vrhu opozorilno 'Kruh'! :o|o:
(in '... da nekaj manjka...')... :o|o:
Kateri?
Vsak
... (ker ga ni dovolj)...
Picasso
#92
Objavljeno: 7. maj 2004, 20:10
Ja, v teh primerih je clovek (vsaj jaz, no) kot mali otrok: ravno tisto bi jedel, cesar nima.Fak!
Glih sem razmisljala, da shit, ko nimam dovolj kruha doma - zagledam na vrhu opozorilno 'Kruh'! :o|o:
(in '... da nekaj manjka...')... :o|o:
Kateri?
Vsak
... (ker ga ni dovolj)...
#93 Gost_sstane_*
Objavljeno: 7. maj 2004, 20:18
#94
Objavljeno: 7. maj 2004, 22:00
#95
Objavljeno: 7. maj 2004, 22:02
#96
Objavljeno: 7. maj 2004, 22:05
#97
Objavljeno: 7. maj 2004, 22:08
sliiiiiiineeeee... s putrom pa z biftkom ...
#98
Objavljeno: 7. maj 2004, 22:11
#99
Objavljeno: 7. maj 2004, 22:17
#100
Objavljeno: 7. maj 2004, 22:36
Lahko pa tut mlekca za tvojga mucka na sliki, sicer pa pravjo, da ni dobr mešat mleka pa mesa, tko, da priporočam biftek pa vinček. ok?... to je že preveč zame ...
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0