Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Preteklost


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
77 komentarjev na to temo

#26 Kljuka

Kljuka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 861

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

quote:
sanjavka pravi:

Pozdravljen, skydiver!
Strinjam se, da je potrebno, da želja po spremembi dozori v vsakem človeku. Ampak živeti s človekom, upajoč na spremembe njegove osebnosti, je težko. Sprašujem se, ali živeti s človekom, ki mi ni všeč, takšen, kakršen je, ali biti potrpežljiva in mu stati ob strani, ko doživlja preobrazbo svoje osebnosti, do katere lahko pride ali ne?

LP

sanjavika


MOŠKI SE NE SPREMINJA!

Kljuka
Lep pozdrav!

Objavljena slika

#27 sanjavka

sanjavka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 31

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Haj, Kljuka!

Kot sem prebrala, lahko vidim, da želiš povedati, da si je ženska sama kriva. Kako naj si zlorabljena ženska in ženska, ki je naredila splav pomaga? Moli, se kesa, prosi za odpuščanje, gre na Kurešček. Je to pot, po kateri stopa sama, skupaj z Jezusom? Je le on tisti, ki jo lahko odreši?
Po mojem je odgovor, da. Kaj pa lahko stori človek, s katerim živi? Kako naj pogleda v oči ljudem, ki so jo spolno zlorabili in so to člani njene družine? Odpuščanje, odpuščanje, in še enkrat odpuščanje. A pustili so trajne sledi na ženski duši. V njej je gnev, bes, kako so lahko tako globoko ranili nežno otroško dušo in jo spremenili v trpečo, nesigurno žensko, polno strahu in dvomov pred moškim spolom. Kaj lahko takšna ženska še stori, vsakodnevno?

LP

Ssaannjjaavvkkaa

P.S.: Kljuka, to, da se moški ne spreminjajo, je pa res nespodbudno, vendar pa realno. Je to absolutna resnica? Potem je najpomembnejše, da pogledaš moškega, takšnega, kot je danes, ta trenutek in se vprašaš, ali je človek, takšen, kot je zdaj, partner za vse življenje. V primeru, da ni, je najbolje odditi in primeru, da je, pa ostati. Hvala, Kljuka!

#28 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Kljuka, ne trosi neumnosti in ne posplošuj svojih izkušenj. Če se ti ne spreminjaš, to ne pomeni da se nihče ne.

Vsak se ko se sam hoče. In ne ubijaj duha tukaj v ženskah in dekletih, ker te strani berejo tudi najstnice. Pazi kaj pišeš, če nisi prepričan v resnico in to res ni res, da se ne spreminjajo. Zakaj se pa ne bi?

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#29 skydiver

skydiver
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Kljuka, menim, da si lepo "tresnil" mimo. Pa še kako konkretno se moški lahko in tudi se spremeni. Mimo jezusa in mimo drugih božanstev...

#30 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Sanjavka.. dobro premisli, koga bos poslusala in koliko omejitev, si lahko nakoplies na glavo in koliko dodatnega trplenja, ce izberes napacnega. Samo eden je pravi, ki ti lahko odgovori na tvoja vprasanja.. in to SI TI!!!!

Na tej drugi strani sem nasel nekaj stvari, ki so nezaslisano idiotske. Ne gre za to, da bi karkoli zalil, vseeno mi je, kdo je karkoli napisal.. ni mi pomembno. Gre za to, da si dobila idiotske nasvete..

Razmisljaj s svojo glavo.. in ne nasedaj.. idiotizmu.

Obrni se nazaj proti naravi.. in isci odgovore.. zato ne potrebujes nikakrsnih nasvetov, posebno idiotskih ne.
Religij je cca 300.. vsi mislijo, da je njihova prava.. in najvecja je krscanstvo.. zal je povzrocila tudi najvec skode, vonj, posilstev, zlorab, trplenja, frustracij.. Vse to, kar se sprasujes je povzrocilo krscanstvo in nihce, ki je mrtev ne bo nikogar odresil.
Samo sibki, nevedni, naivni in trpeci ljudje, zmorejo svoje tezeve, za katere so oni odgovorni, preloziti na nekoga drugega. In nihce se v celi zgodovini ni prelozil svoje probleme na nekoga, ki je ziv, ker bi mu jih zabrisal nazaj z najvecjim veseljem. Najlazje je izkoriscati mrtve, ker mrtvi ne govorijo.
Dokler clovek ne izbrise razne hipoteticne bogove.. in dokler bo v religijah in duhovnosti iskal tolazbo.. ne more napredovati.. Ni osnovnih pogojev, ker tak clovek, bo castil hipotezo, castil bo nekaj kar je zunaj najega.. in cakal na razne cudezne pomoci.. ki pa jih ni... in naredil ne bo nic.. razen tega, da bo kot papagaj ponavljal neke besede, ki so le besede..

Vec sem napisal, kot sem mislil.. v bistvu je bilo moje sporocilo samo to, da se obrni navznoter.. k sebi.. v tebi je bog.. nikjer zunaj tebe ga ni.. V sebi, ga lahko najdes.. z meditacijo, ne z papagajstvom. In potem ti nihce vec ne bo mogel soliti pameti, ker se bos opirala na svoje iskustvo, ne na hipoteticno tolazbo.

Svoboden, individulano religiozen clovek, cist vseh religij.. in vseh predstav in projekcij, ki isce svojo resnico, jo lahko najde.. In ko jo najde, je to njegova resnica, za nikogar drugega ne more veljati, niti je ne more posredovati, niti je ne nihce druge ne more ziveti. Religioznost je vedno individualna.. nikoli ne more biti organizirana.

Clovek je edinstven, zakaj bi imel pa skupno religioznost? Vse je edinstveno.. samo religioznost naj bi bila pa organizirana? Ni logicno... in intiligentenemu cloveku, ne more nihce trosit pravljice o raznih odresujocih religijah.

MOSKI SE NE SPREMINJAJO.. glede tega pa.. Kar mislis, to si.. in kdor je to izustil, se res ne spreminja. EGO na tisoco potenco!

Sanjavka.. ne poslusaj mene.. ne poslusaj nikogar, ker bomo vsi skupaj samo podaljsali tvoj cas iskanja.. POSLUSAJ SEBE.. zaupaj SEBI.. nic manj bozjega ni v tebi, kot je v Jezusu. Spostujem Jezusa, spostujem, Budo, spostujem Sokrata.. in enako spostujem TEBE. Oni so nasli svojo resnico.. pokazali so nam, da je mozno, to je pa tudi vse, njihovo delo. Lahko cakas, da te kdo odresi.. lahko pa prevzames odgovornost za svoje zivljenje in svoja vprasanja.

Lep dan vsem.. vkljucno z religioznimi ljudmi, ki so bili zavedeni.. ali pa so obupali.. eni pa so tudi fanatiki.. in potrebujejo tolazbo. Samo ta tolazba, ne bo odtehtala kasnejsega razocaranja.


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#31 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Sanjavka, pričela si z resnično zahtevno temo. Pred kratkim sta se mi zaupali sedaj odrasli ženski (ena 35, druga 50 let), ki sta bili kot deklici spolno zlorabljeni, oziroma bolje rečeno, zlorabljani. Pri obeh se je to dogajalo celo s tihim privoljenjem njunih mater. Njuno opisovanje travmatičnih dogodkov je tudi meni, ki sem bil končno le samo poslušalec, povzročalo grozavico in mravljince po telesu. Take rane puščajo brazgotine za vse življenje. Še posebej me je pretresel opis dogodkov ene od teh žensk. Povedala mi je, da še sedaj, ko je ta moški že 15 let v grobu, čuti do njega neizmerno sovraštvo. To pa je od vsega najhujše. Še sedaj, ko je mrtev, ji povzroča vedno nove in nove rane. Sovraštvo je grozno čustvo, kot pravi moja prijateljica, je kot kislina, ki te razjeda od znotraj. Če si tudi ti taka žrtev, potrudi se in odpusti temu moškemu. Ne zaradi njega, ampak zaradi tebe. Odpusti res v srcu, ne le v besedah. Dosti bolje se boš počutila. Med modrimi mislimi sem prebral tole, vendar se sedaj avtorja žal ne spominjam: "Kadar nekomu odpustimo, se vozli razvežejo in preteklost je spuščena na prostost". In res je tako. Pomagaj si z meditacijo, avtosugestijo, avtohipnozo, kakor koli že. Če ti sami ne uspe, pa poišči pomoč pri kom drugem, samo za vsako ceno spravi sovraštvo iz svojega srca.

Odpustiti pa moraš seveda tudi sebi, če si morda napravila abortus. Abortus res ni pohvalno dejanje, vendar pa tudi ne zasluži posebne obsodbe, saj ima vsaka ženska, ki to naredi, gotovo svoje razloge za to. Ni pa to noben umor, kakor to zatrjujejo R. krščanski duhovniki. R. krščanska religija je do vseh stvari v zvezi s sexom strašno zadrta, za razliko od nekaterih drugih religij, ki v sexu vidijo čisto bogu všečno in veselo reč.

SAnjavka, skušaj spraviti iz sebe vse boleče breme preteklosti in zaupaj življenju. Boga išči v sebi in ne drugod. Boš videla, da boš sama sebi najboljši svetovalec.

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Naj vam bo vsak dan najboljši dan!


bigm
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#32 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Ha, Tjazy, tokrat sva pa nekako na isti valovni dolžini. Samo pri številu religij si pa preskromen. Po navedbah knjige: Svetovne religije" avtorja Marjana Smrketa pri Fakulteti za družbene vede, naj bi bilo religij od 100.000 do 200.000. Najbolj pomembne (osnovne, brez raznih shizm) pa so Hinduizem, Budizem, Daoizem in Konficionizem, Šintoizem, Zoroastrizem, Judaizem, Krščanstvo in Islam. Iz teh osnovnih religij pa poganjajo kot veje številne različice. SAmo Protestantizem, ki je že sam različica Krščanstva, ima v ZDA cca 20.000 variant.

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Naj vam bo vsak dan najboljši dan!


bigm
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#33 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Bigm.. se strinjam s teboj.. v nekaterih predelih ima vsaka vas (pleme) svojo religijo.. in nisem sel tako podrobno.. Hvala za dopolnilo.

Zdaj sem prebral se prvo stran... in na prvi strani pa je mnogo uporabnega.
V celoti se strinjam s Tejo, ki ima na tem podrocju veliko znanja.. in ona lahko cloveka pelje po poti, kjer bo nasel izvor svojih vzorcev in jih odpravil. USPESNO!
V celoti se tudi strinjam s skydiver-jem.


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#34 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 29. november 2002, 01:00

Uau! Super pišete, teja, Tjazy, bigm in skydiver! Lepo vas je prebirati in nič ne bi dodala - samo strinjam se z vami! Hvala!

Tamara

*******************

#35 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

moški misli, da se je že pametno rodil

jA Tyaty, pametenObjavljena slika
napihnjen svoj obstojObjavljena slika

Pokowc

#36 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

Pokowc.. pametno? al pameten?

Sin domov pripelje mnogo deklet.. in nobena ni vsec njegovi mami.. vse sovrazi. Potem pa mu je tega dovolj in pripelje domov tocno taksno dekle, kot je njegova mama. Koncno srecna.. ampak zdaj jo sovrazi sinov oce..

Ljudje, ki zivijo skupaj, trpijo skupaj. Ljudje se ljubijo ali sovrazijo, oboje je trplenje... niso nic drugega, kot intimni sovrazniki. Oba namerno ovirata zivljenje drug drugega, ne dovolita niti najmanjsega miru. sprozita tisoc in eno vprasanje, in vsako vprasanje na koncu postane boj.

Moski je logicen.. argumentira.. tako razlozi, da se vse ujema.. nihce ne more argumentirati.
Razen.. zenske.. kaksno vrsto logike ona uporablja.. nihce ne ve.. na kateri tocki, bo nenadoma zacela jokati, metati stvari okoli sebe, kricati.. ali pa postala ljubko ljubka.
In ne gre za logicno zmago, zmaga je vedno na zanski strani, ker zmaga ne more biti logicna.

Tako je moski zlomljen.. ne razume zenske logike. Preprosto ni kaj razumeti.. tako preprosta je zenska.. da ni kaj razumeti.. ne pozna logike, niti kaj drugega. Tako ustvari sitnost.

Ce nimas nobenega razumnega argumenta.. je najbolje, da povzrocis sitnosti, kolikor se da... in ni mozno, da moski zmaga. Vedno bo zlomljen, zato je moski lahko vcasih jezen na zensko in lahko povzroci nasilje. Hoce podrediti zensko, hoce jo prizadeti na najbolj nedostojanstven nacin.. in ta je.. da ji vzame zenskost. In zenska, ki ji vzamete zenskost.. sovrazi moske, hujsega ji ni mozno storiti. Nobena zenska, sama po sebi ni nasilna, razen, ce jo moski poniza.

Obstajajo predeli, kjer zivijo v cistem miru.. brez nasilja, brez posilstev, zlorab.. brez locitev. Kako to dosezejo?
Ko se najstnik zave svoje esksualne energije, ne sme vec ziveti v hisi svojih starsev.. Imajo svoj prostor.. in tam imajo popolno svobodo.. in lahko so s komer zelijo.. Samo en pogoj je.. ne smejo biti z eno osebo dlje kot tri dni.. tako vsak testira vsakega.. in ko je zrel za poroko, lahko res izbere pravega partnerja. Tako uspesno izkoreninijo ljubosumje in locitve, ker ni potrebe, po zelji z drugim, ker je dejansko vsak bil z vsakim, ki se mi je zdel privlacen.

Nasilje pa izkoreninijo tako, da ce nekdo v mislih ali v sanjah udari kogar-koli mu zjutraj prinese sadje in slascice in se mu opravici za to.


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#37 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

Sovraštvo ubija. Počasi in zanesljivo. Izmozga te in lepega dne se zaveš, da si lupina. Prazna. Ničesar ni. Nič kaj bi lahko sovražil. Niti samega sebe ne.

Madonca ste se razpisali. Finta se mi zdi, da imate vsi prav. Vsak po svoje. Najbolje je itak napisala Teja.
Kljuka - gledaš vse iz ene prespektive - krščanstvo. Si v kar veliki nevarnosti, da postaneš dogmatik.
Tjazy - ti pa popolnoma kontra..kakor ponavadi.
Oba imata prav in nimata. Zdaj se pa znajdita.

Vedno ste moški tisti, ki mislite, da veste, kako naj bi ženska čutila. Pojma nimate! Niti sanja se vam ne kaj se v ženski glavi dogaja! Če se k Vam Zatekamo po Moč, je zato, ker je same v nekem trenutku nimamo. Pa vendar smo v teh svojih telesih močnejše, kakor boste moški kadar koli. Že bolečinski prag je večji:))
In človek(obeh spolov) se celo življenje spreminja. Od rojstva dalje..

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#38 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

Joj, kam sem spet zabluzila. Pa čisto nekaj drugega sem imela v mislih:))
Torej Sanjavka - finta je pač v tem - da problem rešiš čimprej. In to sama pri sebi. Odpuščanje, kot pravi Kljuka...no, jaz še nisem. Mi še kar malo paše, da kot tempirana bomba hodim po svetu:))
Kajti dolgo zadrževanje jezi in bolečine ti bo povzročilo samo enega okostnjaka tam nekje v omari...Se pa sprašujem, zakaj sem ga jaz potegnila na plano..čisto nič mu ni manjkalo tam..v omari.
In tako roko na srce - ne jemlji vsega resno. Nimamo še vsi poštimanih zadev...samo želimo si, da bi jih imeli. Vemo kako bi naj v teoriji kaj izgledalo....teorijo spremeniti v prakso pa je neprimerno težje. Torej(realni nasvetek) znajdi se sama:)) Človek je vedno sam. Odgovornost za vsako svojo dejanje, misel,vse posledice boš nosila sama.
Ne misli si, da sem kruta. Nisem..mogoče malo:))

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#39 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

Nataly, ti moram kar pritrdit, da ste ženske res močnejši spol (razen za dviganje kvihtov). Pred kratkim sem bral, kako kvarno vpliva na ljudi vse večja onesnaženost zraka, vode, hrane..., zlasti še na moške. Ženske ste že od nekdaj bolj trdožive, vedno sicer bolne, živite pa v povprečju 7 let dalj od moških. No, zastrupljanje okolja povzroča pri moških vse večjo oploditveno nesposobnost, kaže pa se tudi vse slabša fizična kondicija moških. Menda niti 50% nabornikov ni več sposobna za vojsko, pa še od te polovice jih cca 16% predčasno odpustijo domov zaradi psihičnih težav.

Res je tudi tolerančni prag za bolečine pri ženskah višji kot pri moških, ne gre pa za to, da ženske bolje prenašate bolečino, ampak žensko telo proizvaja večjo količino endorfinov kot moško. To pa zaradi tega, ker ste ženske programirane za porode in vam je že narava preskrbela "priročni" narkotik.

Sicer pa je kar v redu, da sta dva spola na svetu. A ne bi bilo dolgčas, če bi bile same ženske, ali pa sami desci?

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!


bigm
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#40 Kljuka

Kljuka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 861

Objavljeno: 30. november 2002, 01:00

quote:
skydiver pravi:

Kljuka, menim, da si lepo "tresnil" mimo. Pa še kako konkretno se moški lahko in tudi se spremeni. Mimo jezusa in mimo drugih božanstev...



Ko to kaže, ko to laže?Objavljena slika

Kljuka
Lep pozdrav!

Objavljena slika

#41 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 1. december 2002, 01:00

Tudi jaz se popolnoma strinjam s tabo bigm. Kako dolgočasen bi bil svet z enospolnimi ljudmi! Objavljena slika
Tudi glede nabornikov - točno. Ne morem si pomagati..za mene je vseeno moški tisti, ki odsluži vojaščino. Vsako izogibanje odgovornosti me jezi. In na koncu so ravno glavne teme moških pogovorov: nogomet, avtomobil, vojaščina.
O čem se bo torej naslednja generacija pogovarjala?(kateri pralni prašek je najboljši:))Objavljena slikaObjavljena slika. Eh, malo me dajeObjavljena slika.
In da dopolnim še Kljuko:
Kadar moški domneva, da ga njegova ljubljena vara(telovadi še kje drugjeObjavljena slika), se tudi temu primerno odzove. Njegova semenska tekočina je v hipu obogatena z več in močnejšiji spermiji. Tako! Za kazen!Objavljena slika

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#42 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 1. december 2002, 01:00

Še nekaj sem se spomnila.
Mogoče pa Kljukina ugotovitev, da se moški ne spreminja...mogoče celo drži.
Namreč: drobna prilagajanja, kompromisi.
Največkrat se prilagajamo ženske in s tem izgubljamo lastno identiteto. Postajamo sence moških..nekatere se tega niti ne zavedajo, mislijo, da tako pač mora biti. Lepega dne pa ženska ugotovi(jo le sreča pamet:)), da ni več ona. Postala je nekdo drug..in tista novo nastala oseba ji ni prav nič všeč. Je pa - zanimivo- zelo všeč njenemu partnerju. Nekaj časa bo celo zadevščina trajala....spet, če bo ženska pozabila. Toda, ko se bo spomnila, ne bo pripravljena več na kompromise. Hotela bo svojo osebnost nazaj. Zlepa ali zgrda. Zlepa - poskušala bo spremeniti MOŠKEGA! Kar ji seveda ne bo uspelo. Moškemu je prejšnje stanje preveč všeč. Zakaj bi torej spreminjal nekaj, kar -po njegovem - mnenju popolnoma štima?
Zgrda - zakon, veza gre narazen...
No, ni vedno tako. Je samo eden izmed mnogo od življenjskih situacij.
Pravzaprav je najbolje, da do tega sploh ne pride. Ljudje bi preprosto morali biti dovolj osveščeni in pustiti partnerju dihati. Nikakor pa ne oklepati, kakor poslednje rešilne bilke.

Spet drobna resnica: že leta živim z moškim. Ljubi me. Za kanček preveč. In evo problema: ljubosumje..Če sem mislila, da ga bom spremenila - sem se zmotila. To je globoko zakoreninjeno v njem...lahko bi hodila povita kakor muslimanka, pa bi še vedno bil kakšen pogled preveč na meni:)) Kaj lahko spremenim? Nič kaj dosti se mi zdi...
Torej Sanjavka..problem reši z enim. Definitivno. Potem pa rasti...človek dobi vedno tisto, kar v nekem trenutku potrebuje.
Pozdravček

natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#43 bigm

bigm
  • D član
  • Št. objav: 907

Objavljeno: 1. december 2002, 01:00

Nataly, tale zadeva s spreminjanjem partnerja prav gotovo ni v redu. Pravzaprav sploh ni v redu kogarkoli spreminjat. Spremenimo se lahko le sami, ko sami pridemo do spoznanja, da je sprememba nujna. Ko to spoznanje v resnici v nas dozori, potem je odločitev lahka in tudi realizacija je zagotovljena.

Spreminjati drugega pa je že etično vprašljivo. Imamo sploh pravico drugega spreminjati? Največja težava pa je v tem, da pri tem drugem spoznanje, da je sprememba nujna, ni notranje dozorelo. Zahtevo po spremembi bo doživljal kot tujek in zato tudi uspeha ne bo. Morda le na videz, v sebi pa bo ostal to, kar je bil.

Ljubosumje? V prav majhni dozi je morda celo dobro, da partner ne dobi občutka, "da nam je vseeno". V večji količini pa to postanejo okovi in spremenijo skupno življenje v pekel. Ljubosumje v večjem obsegu je patologija in zato nobeni ukrepi ne pomagajo, saj to si že sama spoznala in ugotovila pri svojem partnerju. Če razumsko gledaš na ljubosumje, je to povsem neproduktivna reč. Če ljubosumje nima razloga v ravnanju partnerja, potem seveda nima kaj početi, če pa ima partner drugo (drugega), potem nobeno ljubosumje zveze ne bo rešilo. Pa še en hudič je pri ljubosumju. Ljubosumje traja še potem, ko ljubezni že dolgo ni več in greni življenje obema. Seveda, saj gre za patološko čustvo. Dobro pretehtaj, kakšno intenziteto kaže ljubosumje tvojega partnerja in ali si upoštevajoč vse okoliščine pripravljena ostati v kletki, ki ti jo je zgradil tvoj partner.

Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Naj vam bo vsak dan najboljši dan!


bigm
Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

#44 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 2. december 2002, 01:00

Nataly.. se strinjam z bigm.. Ce gre za vprasanje.. spremeniti drugega.. potem to res ne bo delovalo. Ca pa moski zeli spremeniti nekaj na sebi.. pa seveda brez vecjih tezav stori. Ce hoce seveda. In taksnih moskih, ki zelijo spremeniti nekaj na sebi, ni malo. Zal pa je vec taksnih, ki bi raje preminjali druge, kar pa je nemogoce.

Kar se tice ljubosumja.. se pa ne strinjam s bigm, da ga je dobro imeti malo. Ljubosumja ne sme biti, ker ce e malo ljubosumja, potem je tudi malo nezaupanja..
A ko cistite sobo.. tudi namerno malo smeti pustite notri? Zakaj?
Da drugemu dokazes, da ti je nekaj do njega? Cuden nacin dokazovanja je to..

Nataly.. ne pomeni, da te ljubi, ce je ljubosumen.. Prevec ljubiti ni mozno. Mogoce, bi si vzela kaksen dan zase.. in samo BODI.


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#45 sanjavka

sanjavka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 31

Objavljeno: 3. december 2002, 01:00

Pozdravljeni vsi skupaj!

Nakaj odmora sem si vzela, zdaj sem pa spet on-line. Hvala vsem za odgovore in nadvse uporabne nasvete! Hvala Tebi Tjazy, pa Nataly, pa Bigm, pa Teji, pa Kljuki, pa Skydiverju, pa Pokowcu,.. Hvala tudi vsem tistim, ki jih morda nisem omenila.
Sveľa spoznanja o mojem ľivljenju me vodijo k enemu končnemu cilju, in sicer: BITI TO, KAR SEM!
Nataly, ľivljenje s sedanjim partnerjem postaja utesnjujoče. ®elela sem mu ugajati v vsem in postala sem nekaj, kar nočem biti. Nisem več jaz, temveč nekdo drug. Čutim sovraątvo v sebi, ker sem dopustila, da do tega pride, hkrati pa imam ľelezno voljo, da spremenim pridobljene navade in počnem tisto, kar ľelim, pa čeprav se partner postavi na glavo. Je čustveni izsiljevalec, in sicer, ko vidi, da se spreminjam in počnem stvari zase, me prične poniľujoče zbadati, je ciničen, ironičen, ľaljiv. Najhująe pa je to, da reče, naj zginem, naj grem drugam ľiveti, v primeru, da sem takąna. Ugotovila sem, da to ni partner zame.
Zanimivo je, da tudi on rad reče, da me preveč ljubi. Strinjam se s tabo, Tjazy, da to preprosto ni mogoče. Človekova odločitev je preprosta: ali ljubi človeka ali ne. To je to! Tudi pri mojem fantu opaľam enormno ljubosumje, ki si ga noče priznati. Stvari, ki jih on počne s prijateljicami, kot so npr. poljubčki pri pozdravu, tesni objemi,... pa jih s svojimi prijatelji ne smem. Dam primer: njegov prijatelj je diplomiral in sem mu čestitala. Roko sem mu dala in zaľelela čimnbolj uspeąno kariero. Si lahko mislite, kaj me je vpraąal?! Vpraąal me je, ali sem prijatelja poljubila na lice, ko sem mu čestitala? Ljubosumje na stoto potenco!
Razmiąljam, da to ni ljubezen. Zame je ljubezen pripravljenost obeh partnerjev, da se spreminjata in rasteta v medsebojnem odnosu, da razvijeta pozitivno miąljenje in ątevilne dobre navade. Da skupaj ľivita polno, aktivno, dinamično, zanimivo ľivljenje. Pri tem pa so, seveda, pomembni, potrpeľljivost in spodbujanje.
Pomembno je razviti vodnika za ľivljenje v sami sebi. Tako se strinjam z vsemi tistimi, ki pravijo, da je najbolje prevzeti odgovornost za svoje ľivljenje. Ja, res je! Čakati, da se stvari razreąijo same od sebe, je lahko ąkodljivo za človekovo fizično in psihično stanje, saj vodi v pasivnost, neodzivnost, lenobnost, zaprtost. Jaz sem zagovornica aktivnega ľivljenja, sodelovanja s ątevilnimi ljudmi, vsakodnevnega učenja in izobraľevanja na različnih področjih človekovega ľivljenja.
Ljubezen je svobodna izbira vsakega posameznika. Najpomembneje je ljubiti samo/-ega sebe. Od tu naprej je pot do dajanja ljubezni drugemu laľja.

Lep pozdravček!

sanjavkaObjavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

#46 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Pa še nekaj Sanjavka, to vse je le mnenje posameznika, kar ne smeš posploševati. Ti si ti in rabiš določeno lekcijo. On pa rabi svojo. Vem, na lastni koži, kako je če si ljubosumen in kako je če je partner. In vem zakaj. In točno tako sem se obnašala, kot on, in bila sem v tvoji vlogi. Zato si poglej v srce in poglej zakaj je tak. Kaj rabi? Mu res nudiš vso ljubezen, ali si z njim zaradi nečesa, kae rabiš. On definitivno rabi ljubezen, potrjevanje da je dober, sigurno mu niso zaupali in pustili odločati v mladosti, sigurno se je moral stalno dokazovati in misli da se mora še zdaj. S tem ko je ljubosumen, se boji da te bo izgubil. Poti po katerih hodimo so dolge in ni kar tako vreči puško v koruzo. Če si pripravljena iti po tej poti in mu pomagati in s tem sebi, te čaka še veliko ovir, ker najlažje je iti stran od problemov, a ti zagotavljam , da bo naslednji tudi ljubosumen, razen če boš res temeljito spremenila odnos do sebe. TO se ne zgodi čez noč.

Kaj misliš o tem?

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#47 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Sanjavka.. tako kot si napisala.. prevzemi odgovornost zase.. in poslusaj sebe. Tako kot je rekla Teja.. to so mnenja posameznikov, to je posameznikova resnica, ki tebi ne more delovati. Ti moras najti svojo resnico, svojo pot.. ker edino tista je zate prava. In nikjer na svetu je se ni... se ni bila uporabljena.

Slediti neki religiji je pa najhujsa oblika prelaganja odgovornosti na drugega.. Obesati se na ramena iluziji.. enostavno ne more delovati.

Ljubiti sebe? Ja to je res.. samo ne mores zaceti pri tem, da ljubis sebe.. zaceti moras pri tem, da spoznas sebe.. ne svoje omejitve, predstave, iluzije.. ampak sebe in potem lahko ljubis sebe. Ce zdaj ljubis sebe... ne mores vedeti kaj ljubis... vsedno se ti bo sesulo.. in ne gre toliko za to, da ljubis sebe ampak da postanes ljubezen. To je razlika, ker potem pride tudi do zavedanja, das smo res ENO in ce o drugem mislis slabo.. to velja zate. Lahko ti je cudno razmisljanje nekoga.. nikoli pa oseba.. ker to je isto.. to si ti! Tvoj partner si ti.. in ni problem v njemu, problem je v njegovih iluzijah, EGO-ju in tej navlaki pac, ki jo vlaci s seboj. Ce se noce spremeniti, se mu ni treba.. in tudi tebi ni potrebno tega prenasati... Biti svoboden..!!


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#48 sanjavka

sanjavka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 31

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Haj, Teja!

Sovražim ga. Preprosto, sovražim ga, Njegovo nezaupanje, neodkritost, lažnivost, nezaupanje. Zdi se mi, da me vara. Občutek imam, da ta človek ni sposoben biti zvest eni ženski. Živim skupaj z njim v stanovanju. Težko mi je pogledati ga v oči. Ne vem, koliko časa lahko še zdržim. Iščem si delo, ki mi bo prineslo dovolj financ, da poskrbim zase. Ne vem, kako ravnati v tej situaciji. Obupana sem. Mučita me preteklost in sedanjost, prihodnosti bolj ali manj ne vidim.
Res je, želim pobegniti stran. Nočem več vztrajati in se truditi za spremembe. Želim zbrati dovolj moči, da vse skupaj prenesem in gledam na stvari pozitivno. Da me ne potre dokončno.
Kaj lahko storim?

LP

sanjavka

#49 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Vidim, da je stvar tik pred tem da se prevesi drugam. Nekaj se vprašaj: Kaj sovražiš na njemu? Si ti iskrena, mu ne čažeš? Tudi drobnih stvari, ne? Mu zaupaš, on lahko tebi zaupa, ali naleti takoj na skalo in en kup plazov , besednih? Se znata sploh še kaj pogovarjati. O , ko vas berem vidim čez kaj vse sem šla in kam še hodim, da sem jaz. Ko takole pišem se mi vrtijo filmi, ker sem jaz delala točno tako. In da se presekat.

Kakorkoli se odločiš, Sanjavka tole si upam trditi: dokler ne razčistiš zakaj in kako, ne bosta šla narazen, oz, boš dobivala točno take partnerje drugje. Raziti se morata v mirnem pomirjenem ozračju, ne v jezi, sovraštvu. Poišči vzrok jeze. Si lahko v mladosti komu zaupala? Te je kdo izneveril? Izkoristil, lagal? Je to delala mama očetu? Obratno? Na koga te spominja on? Ne razmišljaj, kdo ti prvi pade na pamet. Kakšne vloge igraš? Zakaj ? Kaj imaš od tega razmerja? Zakaj si z njim?

In če te vara? Kaj boš naredila? Bo to izgovor, da boš šla? Ne boš. Še naprej boš igrala žrtev. Se smilila sama sebi. Presekaj, ne igraj več žrtve. BOdi napadalec ti. Imej se lepo, hodi ven, objemaj druge, če tako želiš. In kaj bo on? Znorel bo enkrat, dvakrat, trikrat, in to bo vse. Bo odšel? pa naj gre, če te ne more sprejet. Ampak šel bo zaradi sebe,ne tebe, ker je njegov problem, če ne more sprejeti tebe in tvojih prijateljev, če vidi v njih tekmece. Naj vidi kako je tebi.

Kaj se odločiš naprej? Sanjavka, ko bi ti vedela kako čudovito dekle si. In on je z nekim namenom v tvojem življenju. Sprejmi ta namen, in ko spregledaš, ko delaš kot želiš ti, bo on avtomatsko drugačen.

Lep dan

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#50 Tjazy

Tjazy
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 4. december 2002, 01:00

Lahko smo hvalezni Teji.. ker to zadevo obvlada.. prfektno! Do pikice tocno tako. Hvala Teja.. Sem si vzel kar rabim..


Tjazy

*** Svet je narejen preprosto! ***

*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0