Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sanje in sporočilnost le-teh


  • Ta tema je zaključena Ta tema je zaključena
- - - - -
382 komentarjev na to temo

#276 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

quote:
nataly pravi:

Pozdravljen Nace!
Da te spet razveselim s svojimi sanjami..

Najprej sem sanjala, kako sem za eno uro zamudila v službo. In nato tista panika, hitenje, oblačenje in vožnja..Pridem tja in ugotovim, da telefoni ne delajo. Si kar malo oddahnem, češ me vsaj nihče ni pogrešal in nato začnem z delom. Pa pride sodelavec in me vpraša, kaj bom jedla. Si naroči sendvič z bilo katero klobaso, nakar nekako vidim dve sodelavki, kako jesta. Ne vem več točno kaj...v glavnem bilo je nekaj lepega in dobrega. Ob tem sem pomislila..ti smola, jaz pa se bom s klobasami ubadala...

Nato pa sem se znašla v porodni sobi. Noseča seveda. Ob meni je tudi ležala ženska - z ogromnim trebuhom. V sobi sva bili sami. In potem je pričela kričati, kako bo rodila. In nikjer nikogar. Naenkrat je utihnila. Jaz pa sem ji rekla, naj sluz potegne ven?? Ker ni hotela, sem rekla svoji mlajši hčerki, naj to stori ona...(ne spomnim se ali me je ravno ubogala). V glavnem ženska je nenadoma pričela jokati in mi je povedala, da je dojenček mrtev.
Ovila ga je v rjuho in izginila...jaz pa sem razmišljala, kako bo lahko šla bolnišnico tožit, ker ji niso pomagali!?
Potem sem se zbudila...

Nace, upam, da ti nisem naložila preveč dela s sama sabo!
Lep dan

natalija


Natalija, živijo.
Čistila si svoje energije preteklosti. Podoživljaš žensko v sebi in svoja ženska pričakovanja. Neke bolečine se spomniš, ko si se bolj ali manj nerada prilagodila moškemu pogledu ali načinu ali pristopu ali predlogu. Ali pa morda preprosto nisi bila v družbi s takim moškim, ki bi videl najprej tebe. Ampak je videl svoje hrepenenje po ženski...
Potem si se o****la svojemu pričakovanju kot odraščajoče dekle. Poskusila si že, pa ni šlo.
Veš, Natalija, zdi se mi, da se ti bo pokazala pot, da boš izživela, za kar si bila prikrajšana. Malce moraš počakati in ni nujno, da se bo zgodilo »fizično«, lahko boš samo podoživela.
V tebi je ostala neka bolečina iz časov, ko nisi bila dovolj razumljena. Lahko se to nanaša na spolnost, nosečnost in zgodnje materinstvo.
Ali del tega.
Predlagam ti tole:
V miru, najbolje v meditaciji, ali pa ob sprehodu, ko so misli prožne, si režiraj film in ga glej: KAKO BI BILO, ČE BI BILO IDEALNO ZA MOJO DUŠO. Kako bi tekli koraki, ki so se že zgodili, kako bi se jaz ob tem počutila, česa bi bila razbremenjena in kaj bi kljub idealnim okoliščinam vseeno rada opravila sama. Kaj bi s kom podelila, kaj bi povedala in kakšne nasvete slišala, pa bi mi koristili. Kakšno vlogo bi igrali moji bližnji, mož, mama, če bi bili idealni za mene v idealnih razmerah.
Ne ustraši se, lahko ti ne bo vzelo veliko časa, lahko pa se večkrat poigraš s takimi in s temi mislimi.
Potem opazuj sanje.
Odpiralo se ti bo nebo. Še bo lepo v tvojem življenju.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#277 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

quote:
teja pravi:

jaz pa sem sanjala, da sva bila z možem na nekem svetovanju skupaj. In oba sva bila zadovoljna. TO niso več sanje: želim da bi šla skupaj, on pa noče iti.
Druge sanje: Sestra je spet s fantom skupaj.
To tudi niso sanje: se je odločila da ga zapusti, ker odnos nikamor ne vodi. Ampak ne ve kako bo, ker je on ves "ubogi". Sta že bila narazen in skupaj, in narazen...


Teja, živijo.
Kar se tebe in moža tiče. Ti ga v nekaj siliš, on pa meni, da bi s tem nekaj izgubil, kar »drži« v rokah. Menim, da bi ga ti rada pridobila bolj za sebe, na svojo stran, on pa trmasto vztraja, ker bi rad zaščitil svojo samostojnost.
Jaz ti predlagam takole – vendar je to MOJ osebni pogled: spodbujaj ti tega svojega moža da bo ŠE BOLJ SAMOSTOJEN kot je. Da bo še več sam zase (naredil, skrbel), kot to že počne. Poskusi ga nekaj naučiti – kar bo neposredno zanj dobro.
Ti pa poskrbi, da boš zase nekaj novega odnesla na svetovanju, ki ga potrebuješ. Osebnostno rasti in naj se ti čuti, kje si že. Potem pa kot dobra učiteljica njemu vrzi kak ocvirek, naj čuti, da mu privoščiš, da se dobro počuti.
Pri tem se boš navidez malo oddaljila, manj visela na njem in manj »komaj čakala, da se spremeni«, on pa se bo usmeril za tabo in te skušal »spet ujeti«. Seveda te bo nehote opazoval in posnemal na tvoji poti da si vedno odličnejša ženska in človek nasploh. Bolj znaš zase poskrbeti, lepša si videti navzven (malce egoizma je kot med za muhe – a moraš pri tem drugim pustiti, da sami odločajo o sebi, jim pa navržeš občasno kaj, kar jim morebiti koristi).
Rada bi močnega moža, ki se ti ne bi uklonil.
Zato je moj nasvet kar pravšnji:
Dvigni se in bodi dobrotljiva učiteljica tudi do učenca, ki mu še ne gre.
Najprej boš šele dosegla ravnotežje (toliko zase, kolikor si je mož že vzel).
Morda pa bo šel mož v svojem terminu na svetovanje? Ali pa – mu lahko sama preneseš – skozi svoje življenje – računaj, da te bo posnemal... Tudi če ne bo hotel. Uživaj v tem.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#278 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

quote:
andrej pravi:

Bom pa še jaz ene sanje, ponavadi se jih ne spomnim, te pa so mi živo ostale v spominu. Imam neko svojo razlago, pa me zanima še drugo mnenje.

pa gremo sanjat:

našel sem se ob široki reki, umazani, ki je počasi tekla navzdol, mirno in umazano, okoli pa vse ravnina in puščava. Na reki sem zagledal dva moška kako veslata proti toku. Bila sta do konca izmučena, umazana in prepotena. Vprašal sem jih zakaj pa veslata proti toku, če je tako naporno. Odgovorila sta zelo preprost :"nama je tako všeč"

Naslednji trenutek pa sem se znašel nad reko, čisto, bistro, hitro in globoko, brez brzic pa vendar deročo, okoli so bili gozdovi in spokojnost, vse je bilo zelo lepo. In mislil sem si, vidiš samo skočiš v to lepo reko in gre kar samo navzdol, in naslednja misel, ja sej je enostavno pa kaj ko nimam pojma o čolnih, o rekah....potem sem se zbudil


___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


Andrej, živjo. Lepo, da si poskusil.
Me je že zaskrbelo, ali bo kakšen fant sodeloval v sanjah. Ali pa sem morda preveč specializiran za žensko dušo...

V nekem trenutku si se zavedel svojih čustev. Ki jih nisi sestavil, ampak čustveni svet je tam bil. Morda se ni zelo dobro umestil v zunanjo podobo, ki jo imaš o sebi ali o človeku tvojega tipa nasploh. Blizu tebe nisi nikogar poznal z ravno takimi doživljanji v sebi.

Zdi se mi, da si se v nekem trenutku zavedal, da na nekatere stvari v sebi ne moreš vplivati. Da niso podrejene razumu in naukom, posebej ne tistim naukom iz okolice.

Pogledal si od daleč in spoznal, da tisto VSE LEPO TEČE, ČETUDI SPRVA NI RAZUMLJIVO, ZAKAJ SE MORA TO IN TAKO DOGAJATI. A ko sprejmeš, so stvari pestre, nekako je možno živeti.

Opozorim te pri tem le na tole:
Reka teče res navzdol. In sama. Toda v njej je voda, ki je nekoč odšla navzgor, s pomočjo sončeve energije, kot dež padla in zdaj teče v svojem veličastnem toku in ti v njej.

Torej, če povem drugače: lepo, da si odkril tisti del življenja (jin), ki se odvija sam od sebe. Toda to še ne pomeni, da boš dolgoročno pridobil, če boš na vseh področjih deloval tako, kot ti bolj ugaja. Včasih moraš iti za razumskim ciljem in proti toku. Pa ne zato, ker ti paše, pač pa zato, da prideš na višji nivo, dosežeš cilj, vidiš več, in spet uživaš v spustu.
Če povem drugače: delavec, ki je bil priden čez teden, uživa v prosti nedelji. Nekdo, ki nima dela čez teden, mu je nedelja mučna.

Torej, tisto, kar te muči v zvezi s temi sanjami je tole: pri nekaterih stvareh si pustiš občutek napora, pri drugih pa si dovoliš užitek. Tako je prav.

Pa še nekaj: včasih se zgodi, da nekaj samo »preizkusiš«, pa si že zadovoljen. Drugič pa gre za izbiro, ko se naučiš nove oblike športa in ti pomeni to običajni način sproščanja – da zbereš moči za takrat, ko hodiš proti toku.

Torej, če povzamem filozofski dodatek:
ko se ravnaš po zakonitostih, ki jih terja življenje, je vse tako jasno in preprosto.
Pri tem ne moreš živeti enostransko, temveč enkrat hodiš proti energiji, drugič se spuščaš »in za vse na tej poti prepuščanja je poskrbljeno«.
Ko sadež dozori, sam pade z drevesa svojo pot do zemlje, četudi tega ni še nikoli prej vadil.

Torej Andrej hvala, ker si te sanje podelil z nami. Pokazale so ti, da si naredil red v svojih čustvih s tem, ko si si nekaj dovolil, česar si pred tem nisi. Zdaj se zavedaš kako je s teboj, zato čutiš, da veš, kako hodiš po svoji poti.
Najbrž si postal tudi navzven bolj mehak, ne več napet in bolj uvideven.
Malce ovinkarim, toda sanje so sicer v svojem bistvu jasne kot le kaj.
Šlo je za neko dogajanje, ki bo imelo svoje nadaljevanje. Če si nečesa ne bi dovolil, bi imel nekaj manj in nered v tebi bi ostajal.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#279 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

quote:
Cat pravi:


Hoj Nace!
Vem, da mi sanje bolj ali manj govorijo iste stvari... in ne vem, bom to toliko časa sanjala, da bom končno razumela zakaj gre? Hm,... Ne bi rada ne sebe in ne tebe preveč obremenila s tem, hehe
no danes: bila sem pri zdravilki, skupaj s partnerjem, dolgo časa sem bila notri, vmes sem hodila ven, da ugotovim, kako mi je; bila sem precej znervirana in zmedena, stvari nisem znala nikamor uvrstiti. Potem je šel notri partner, ki se je ven prismejal. Bila sem nekako jezna nanj (morda tudi v življenju on prav nič ne komplicira, jaz pa?! Objavljena slikaObjavljena slika Sama sem šla spet naaj k njej in je rekla, da nima časa (kot bi na silo hotela nekaj razčistiti). Potem sva šla in sva srečala skupino transvestitov. Ena 'ženska' se je dotaknila partnerja in ga vprašala ali je ženska ali moški, oz. ali želi žensko ali moškega. Bila sem spet jezna (mojo omiljeno čustvoObjavljena slikaObjavljena slika). Prišla sva do avta, on je lezel v svoj avto, ki je bil zaparkiran, jaz sem ga čakala, da vidim kako bo, potem pa nisem mogla vžgati svojega.
Ma kaj mi hoče to pokazati, res ne vidim!? Neko nezaupanje, željo po kontroliranju njegovih misli? Ali samo moje težave pri uvrščanju moških v moje življenje in dokazovanju sebe?
CAt


Cat, nekaj si že sama ugotovila. Mislim pa, da ti mama ni bila v pomoč, ko si jo potrebovala. Menim, da je bila preveč nadzorna in premalo prijateljica. Pač ni vedela, da se vodnarki ne da ukazovati, ampak prijateljsko ji preneseš vse, kar si zmisliš in je mogoče dojeti...
Oče pa si je najbrž izbral lažjo varianto. Zdaj ne vem, ali je preprosto manj skrbel za družino, morda le za sebe, ali se je še sam pustil podpirati, ali je odšel, kakorkoli, tvoj oče je izbral manj naporno družinsko pot kot mati, tebi pa je manjkala mati, ki bi ti razložila stvari, morda tiste povezane z dekliškim odraščanjem (menstruacija, ravnanje s fanti, prve izkušnje). Ti vse to dojemaš kot nekaj, o »čemer se vendar lahko govori« in lahko »si vendar zaupamo«, saj navsezadnje vsak ravna po pameti, ki jo ima in premore (kar se poveča ob informacijah in znanju).
JEZA: pomeni, da si nekaj pričakovala, pa tistega nisi dobila.
Imaš dve možnosti: da se odrečeš pričakovanju (kar je pravzaprav neumno in umik),
ali pa, da NAJDEŠ NAČIN, KAKO PRIDEŠ DO PRIČAKOVANEGA.
Če gre za moškega, so na prvem mestu dogovori in kakor se že neumno sliši, neke vrste trgovanje. »Poglej, tole zate naredim, zato ker si naredil, kar sem izrazila željo.« Če povem drugače, pohvališ za uresničevanje tvojih pričakovanj, nagradiš tako, da ti izpolniš neko pričakovanje, razveseliš, karkoli. Pomeni pa tudi, da ko ti nekdo pričakovanega ne da, lahko tisto vzameš tam, kjer lahko dobiš (s tem pa so povezane nekatere tudi delikatne stvari in je treba uporabiti razum kdaj pa kdaj, da prideš do resničnega zadovoljstva.) Sploh pa, veš, ljudje smo dovolj elastični – lahko čakamo, lahko si rečemo, da je bila nagrada za nazaj, da imamo bonus za naprej – ampak moramo opazovati in v nekem času moramo dobiti – sicer smo kar naprej jezni...

Sanje tudi govorijo, da ne sprejemaš preveč dobro ženske vloge, ki je tradicionalna ženska. Seveda, saj izhajaš iz prijateljstva, kjer sta moški in ženska le dve vlogi, dva pola, ne pa nadrejeni in podrejeni – kar je vključevala tradicionalna vloga... (gospa Novakova in gospod Novak...).

Jaz ti rečem, da imaš prav, moraš pa svoje dojemanje razširiti v svoj krog. Na dolgi rok veliko pridobiš, na kratki rok pa je nekaj prepričavanj in nerazumevanja, razčiščevanj tam, kjer drugi kar odletijo mimo...

Kako preprosto, Cat: ČE MOŠKEMU PUSTIŠ ZLEZTI V NJEGOVO VLOGO – TEBI OSTANE LE ŠE TRADICIONALNA VLOGA – ki pa tebi »NE VŽGE«. Torej, Cat, MORAŠ BITI PRVA, PREVZETI POBUDO IN POVEDATI, KAKŠNA JE TVOJA VLOGA, kakšno dopustiš partnerju (v bistvu več svobode, kot mu jo tradicija dopušča – saj je bolj odgovoren zase, ti manj zanj, zato pa je tudi bolj samostojen lahko).

Cat, prav dobro razmišljaš.
Čestitam.
In skupaj sva prišla še dlje, vidiš zdaj to?!!

Torej poglej si svoje mesto prijateljice, za tem stoj in pokaži in povej PREDNO ON ZASEDE MOŠKO VLOGO, ki v praksi pomeni, da ti pusti vse probleme, ko pa je s teboj, pa se ukvarjaj z njim. Ko se ukvarja s tabo, ima moški, tudi jaz, neko subjektivno računico – po naravi. Zato je zelo dobro, da usmeriš jadra, poveš, katero mesto hočeš zasedati in da tam boš – potem se on prilagodi in si zgradi svoj sedež – s katerim bo zadovoljen, saj mu nudi enako veliko kot tvoj tebi, pa tudi, daje iz njega tebi, kot ti iz svojega daješ njemu. Ne za tisto, kar bo, pač pa za tisto, kar se zdajle dogaja. TA TRENUTEK MORA BITI IGRA POŠTENA IN IZMENJAVA OBOJESTRANSKA.
Igra teče – pa kaj potem.
Ti kot intelektualno znamenje jo vidiš, ni treba, »da samo čutiš«, ampak »veš«. Toda ob koncu si zadovoljna. S tem pa lažje vračaš – zavrti se krog in rečeš: ali ni lepo, ko vse tako lepo teče – brez prisile dajeva drug drugemu. In lepo je, ko drugemu polepšaš trenutek s tistim, kar sam rad daješ. Nekaj pa seveda tudi zahtevam jaz, pa zahtevaš ti. Potem pa se energija še hitreje zavrti, ko se to uresniči, četudi čez kakšen dan, teden ali mesec...
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#280 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

quote:
evya pravi:

ja nace upam da ti bo uspel odgovort se na moje sanje...
oz. sanje mene in se dveh zelo dobrih prijateljic.v 2 noceh jw namrec vsaka sanjala o istih osebah...s katerimi smo prakticno ze zelo izgubili stik ,ceprov je neka povezanost ostala..in potem kar naenkrat v roku dveh noci,se pravi istočasno sanjamo skoraj podobne sanje...
ne vem kako naj si to razlagam... mogoce gre res zgolj za naklucje...


špela novak


Živijo, Špela.
Gre predvsem za čiščenje. Skupaj imate izkušnje in ker ste še v tesnem kontaktu – tri prijateljice – se dovolj poznate, da vidite, da stopate v neko novo obdobje.
Pri tem asociacije potegnejo na tiste prijatelje – s tem, ko so odšli iz vašega življenja, je nastala praznina, ki se bo zdaj zapolnila z drugimi vsebinami.
Torej ne gre za naključje, morda za neke vrste telepatijo. Na energijskem nivoju del poti prehodite skupaj in jo tudi skupaj zapuščate.
Vsekakor je lepo, da se vam to dogaja.
Pa ne pozabi, Špela. Če si imela slabe izkušnje, morda, potem si potegnila en nauk, morda. Torej se skušaj v novih zvezah dogovoriti, kar je bilo nekoč neizgovorjeno. In preverjaj dogovor – le tako se lahko sproti stvari rešujejo. Načelno več dobiš, če poveš, kaj pričakuješ. Šele potem je lepo, da se prepustiš spontanosti.
Naprej sanjaj!
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#281 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

quote:
Cat pravi:


Spet sem sanjala živali. Vse živali imajo spole, torej točno ločim 'ženske' in 'moške' živali... Kaj bi v splošnem pomenile živali? Gre pri meni dejansko za spoznavanje in ločevanje ženske in moške energije? Recimo tudi zadnjič sanje o transvestitih....Torej danes so bili jelen in kuščar in konj.
Potem sem tekla pred njimi v hišo, bila je noč. Pričakala me je mama in me ostro prepričevala, da moram zamenjati avto, ker ne vžiga.
Torej, Nace razmišljam prav, da spoznavam energije?
Cat


Ja, Cat, dobro razmišljaš.
Gre pa v omenjenem primeru za naslednji vzorec.
Kot ženska si bila »presenečena«, če se lahko tako izrazim, kako se moški zaletijo vate kot žensko. Kako hitro začnejo misliti »na tisto« in kako bi ti raje najprej razvajala in spoznavala svojo dušo v moški družbi. Pa se jim nekaj tako »mudi«, da ne prideš s svojo dušo na dan – ampak si nekako prisiljena sprejeti njihovo igro, da potem čutiš: ali je zdaj vsebina seks in zapeljevanje, ali pa nič. »Nič« je težko izbrati, saj si moške družbe želiš.
Toda rada bi se pokazala pred moškim tudi kot »psihično duhovno bitje«, torej kot osebnost.
No, saj vsi vemo, kakšni smo moški: najprej »komaj čakamo«, ko dobimo, se pa nam mudi po svojim poteh, navadno imamo skrbi kaj narediti...
Ne bom zdaj o tem, da se da o vsem tem lepo dogovoriti, kje so vzroki itd.
Kajti nekaj je:
Čistiš vzorec, kot sem napisal, o fantovski bližini.
Ta bližina je bila svoj čas »nevarna«, ko še ni bilo kontracepcije in zaščite pred nalezljivimi spolnimi boleznimi (kondomi). Ta bojazen, da je bolje preprečiti kot lečiti se je predvsem prenašal preko matere.
Mama vidi stvari torej na svoj način – da ne rečem, kot policaj.
Zato bi mame rade na splošno: odrasti, poskrbi za službo, potem se poročiš in zate je poskrbljeno.
Ti, Cat, pa želiš »po drugi poti«, preko osebnosti.
Za to pa ti nekaj manjka, to pa zdaj odkrivaš:
na nivoju osebnosti so razlike med moškim in žensko še razumljive, vsekakor bolj kot v navideznem obnašanju, ko navidez želimo vsak nekaj drugega (v povprečji pa si vsi želimo podobno količino iste vsebine – gre le za kdaj, kaj, kako in kaj vidiš kot cilj...).

Torej, Cat, sanjaj naprej – prav si ugotovila, zate je zdaj zelo koristno, da spoznavaš človekovo osebnost in razliko moške in ženske narave.

Torej boš svojo dušo še razvila – zdaj že čutiš tole pot. Seveda, nestrpno čakam tvoje naslednje sanje... (Kažejo ti razvoj).
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#282 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

Rakica, sanjaj, ne boj se.
Sanjaš odvisno od tega, koliko časa spiš.
Vendar svojo dozo sanj dobiš VSAKO NOČ.
Tisto, o čemer se mi tukajle pogovarjamo, pa so sanje, ki jih lahko ubesedimo.
Da pridemo do njih, rabimo neko povezavo. Morda so to bile sanje, ki so še trajale, ko smo se prebujali. Morda smo imeli svinčnik in papir in napisali z mižečimi očmi sredi noči neko besedo, ob kateri smo se zjutraj spomnili "celega filma" tistih sanj.
Ali pa te nekaj zmoti ravno med sanjami in se prebudiš.
Ali pa imaš neko skrb in takoj, ko se sanje končajo, že zdrviš pokonci in natančno veš, kaj se je v sanjah dogajalo zadnjih deset minut (toliko običajno trajajo - na približno dve uri).

Pri tebi, rakica, gre, po mojem mnenju za to, da zdaj ne namenjaš toliko energije za osebnostno rast, pač pa za "nek zunanji projekt."
Če povem drugače, ne želiš, da soliraš, ampak želiš imeti harmonijo v paru, zato ne težiš s svojo potjo. Tipično tako obdobje je okoli poroke, ali ko je na poti otrok, ali... Ne rečem, da tedaj ne sanjamo, ampak del "svoje poti" žrtvujemo za "skupno harmonijo". Menim, da gre pri tebi za to.
Kajti s partnerjem se lahko "idealno ujemaš" le, če živiš samo tisti del sebe, ki je pri partnerju popolnoma sprejet. Seveda vsi vemo, da je to lahko tudi manjši del nas samih.
kako tudi ne - še brat ali sestra nam lahko kvarita živce, pa imata domalo enako vzgojo, kaj šele nekdo, ki je nekje drugje pognal svoje prve korenine.
Torej gremo se igro mene in naju. Včasih žrvtujemo mene, da bolje uspeva midva.
Zato pa pravimo: ne pozabi na svojih pet minut, ali urico meditacije. Ne rečemo pa - za človeka v paru, ne pozabi svojih 24 ur, kajne.

Imaš pa prav v naslednjem: če zavestno rečeš: da, saj tako mora biti, karma ali podzavest potrebujeta tudi to obdobje, potem si sanj ne boš prikrivala, ampak jih boš sanjala.

Zadnjič si omenila, da si dobila fanta, kot si si ga želela. Zdaj živi tisto, kar si želela TEDAJ, ko je ta želja nastala.
praviš, da si "odšla naprej". Nič zato, to je le še en dodatni nivo - toda na "tistem nivoju", si daj duška - ali je to telesna ljubezen, ali je to: "se lahko z njim postavim", ali je to materialno kopičenje, saj je vseeno.
Tvoje sedanje stanje ti kaže, kje boš - naslednjo rundo - zato se ti zdaj dogaja v mentalu.
Kar se je dogajalo v mentalu pred časom, PA RAKICA MORAŠ ZDAJ ŽIVETI. Ne misli, da ne rabiš vlaka in avtobusa, ker obstajajo avioni.
Saj razumeš, kajne.
Vozi tisto izbiro - dokler ne dosežeš CILJA, ki si ga takrat želela.

Če boš spoznala še boljšega fanta, predvidevam, da bi moral vključevati tudi vse tisto, kar ima ta fant. To je sicer malce zapletena razlaga, ampak, reciva, da mi zdaj verjameš in delaš na pretekli izbiri, medtem ko snuješ prihodnost.

Zdaj pa vem, da boš sanjala. Morda še nocoj, - ko boš pač prebrala.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#283 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

Nace, najprej hvala, ker tako radodarno deliš svoj talent z nami. Res me dolgo niso zanimale sanje, to pa zato, ker si nisem nič zapomnil. Zadnje čase pa imam bolj žive sanje in si jih skušam razložiti. Moja razlaga je bila sicer malo drugačna vendar mi tvoja bolj leži in se ti še enkrat zahvaljujem.

Sedaj ko sem dobil zagon pa bi še enkrat sanjal s tabo. Sanje so bile bolj kratke pa zato zelo žive:


Vozil sem se po avtocesti ko sem v nekem trenutku začel tekmovati z drugim avtomobilom, občutek imam da je bil nekdo znan pa se ne spomnim kdo. Kmalu smo bili trije, jaz sem prvega prehitel potem pa je tretji še mene. Tako smo nekaj časa tekmovali ko se kar naenkrat izkaže da je prvi policaj in naju oba ustavi. K meni pristopi policaj, jaz sem še vedno v avtu, in reče, da smo ves ta čas kar nekajkrat prekoračili hitrost in pove neko blazno cifro za kazen, potem pa pogleda moje dokumente in kar naenkrat postane prijazen in reče, da vidi da še nisem nikoli naredil prekrška in kar ne ve kaj bi naredil potem pa reče, da se bomo zmenili za najnižjo možno kazen, celo cifro sem si zapomnil 12.500,00 sit, in se zelo prijazno poslovi. Konec.

___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#284 tomaz

tomaz
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 21. oktober 2002, 01:00

RAKICA DRAGA!
Sanje si vsak najbolj sam razlaga. So sanjske bukve, kjer
poiščeš besedo. Razlage so zelo kratke. Le nekaj sličic
privre v zavestno stanje. To je stanje delta. Alfa stanje
je pa tisto med budnostjo in spanjem. V spanju smo v stanju
REM-Rapid eye movements. Hitro gibanje oči, to se dogaja
vsem. Slike pa v možganski center budnosti ali polbudnosti,
kot rečeno vedno ne dospe. Na nekatere sanje ni potrebno
biti prav nič pozoren, sicer bi se Sigmondu Freudu, psihiatru
z Dunaja že zdavnaj zmešalo. Tako pa je napravil le 20 otrok.
A zdaj veš, čemu se je posvetil!

Tomaž

#285 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

NACE, TOMAŽ, HVALA!
Danes sem se spet spomnila sanj.Saj to vem, da skoz sanjamo.Verjetno nam določene sanje dajo težo, če si jih jasno zapomnimo oz. se jih sploh še spomnimo v budnem stanju.Tudi daj nastajajo, mi je bilo znano.Želela sem razlago s temi dojenčki in brez očeta...Ker so bile vedno tako žive in potem še več dni prisotne .
Ne, Tomaž, ne obremenjujem se s te, kaj točno bi moralo to pomenit.Želim se samo sebe malo bolj razumet.
Nace, ti si pa zakon, veš, da sem danes res sanjala-pa včeraj nisem brala tvojega odgovora.
Sanjalo se mi je, da so me UGRABILI, neke ex znanke oz kolegice, in to kar s pištolo, jaz se pa rešujem in hočem vpisat mesig mojemu bratu, da se mi neki dogaja, naj me rešijo, blo je že ful napeto , ena od unih šjor ful nastrojena prti meni, jaz pa jo psihoploško kalmiram.Ampak je vedno bolj nevzdržno, ker je zgleda malček psihopata in živčna in vidm, da bo total znorela..
Moje kolegice v službi so ljubosumne, čeprav se midva obnašava prav normlno, svojega razmerja niti ne skrivava, niti ga ne poudarjava.
Najina skupna kolegica "korigira" zadeve- na začetku je blo en kp vprašanj- a sta se kaj slišala-a te je pelu na kašno pjačo, a gresta kam pohajat in kontra pol do njega isto- a sta kje bla, a jo maš rad...
Je prjatlca in domnevam, da je ljubosumna na najin odnos.Sama ima težave v partnerstvu, ampak jih domnevam, podzavestno sproža sama, ker je otopela inima ujeto dušo v nek drug svet, ki ni identičen njenemu.
Se motim!?

#286 tomaz

tomaz
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 64

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Rakica, sanje so kot morje. Nekaj morskih pošasti vidiš,
ostale so skrite, tam na dnu oceana. Spominjam se sanj
izpred enega leta. Vesoljsko vozilo se ustavi v hipu.
jaz s prijateljem pa za šankom. Iz vozila podobnemu le-
tečemu krožniku izstopita dva sloka možaka, eden temnopolt.
V hipu sem bil trezen. Telepatsko sta nama dala vedeti,
da smo kontrolirani. Vodeni.

Tomaž

#287 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Nace!

Saj veš, da me s svojo razlago vedno fasciniraš. In za nekaj časa ponavadi ostanem brez besed(kar ni pogost pojav pri meni!).
Tako, da tvojo razlago še "prežvekujem".
Prvi vtisi so pa - presenečenje. In ponovno se vprašujem...ali se poznava? Vem...tako eterično že..
No, škoda da te ni bilo v Tunjice, smo te kar malo pogrešali.

In ponovno sem sanjala.
Sem rolala.(v resnici sem na rolarjih stala 2x, in še takrat so vsi naokrog umirali od smeha). In hkrati čudovit občutek svobode, zadovoljstva. Sploh ko sem se odrinila z desno nogo.Počutila sem se lahko kot ptica...potem sem se zbudila...
(mogoče je, k tem sanjam pripomogel obisk Tunjic?)
Pozdrav
Natalija




natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#288 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

<blockquote ><font size="1" face="Arial, Helvetica, Verdana" >quote:<hr height="1" noshade > andrej pravi:

Nace, najprej hvala, ker tako radodarno deliš svoj talent z nami. Res me dolgo niso zanimale sanje, to pa zato, ker si nisem nič zapomnil. Zadnje čase pa imam bolj žive sanje in si jih skušam razložiti. Moja razlaga je bila sicer malo drugačna vendar mi tvoja bolj leži in se ti še enkrat zahvaljujem.

Sedaj ko sem dobil zagon pa bi še enkrat sanjal s tabo. Sanje so bile bolj kratke pa zato zelo žive:


Vozil sem se po avtocesti ko sem v nekem trenutku začel tekmovati z drugim avtomobilom, občutek imam da je bil nekdo znan pa se ne spomnim kdo. Kmalu smo bili trije, jaz sem prvega prehitel potem pa je tretji še mene. Tako smo nekaj časa tekmovali ko se kar naenkrat izkaže da je prvi policaj in naju oba ustavi. K meni pristopi policaj, jaz sem še vedno v avtu, in reče, da smo ves ta čas kar nekajkrat prekoračili hitrost in pove neko blazno cifro za kazen, potem pa pogleda moje dokumente in kar naenkrat postane prijazen in reče, da vidi da še nisem nikoli naredil prekrška in kar ne ve kaj bi naredil potem pa reče, da se bomo zmenili za najnižjo možno kazen, celo cifro sem si zapomnil 12.500,00 sit, in se zelo prijazno poslovi. Konec.
___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<

[/quote]


Andrej, me veseli za tebe.
Tele sanje sicer govorijo o istem dogodku – procesu kot prejšnje.
Govorijo o tem, da si se v nekem trenutku odločil in prekršil neko normo.
Govorijo o tem, da si večkrat prekršil družbeno normo, ki jo je težko moralno opravičiti pred tistimi, ki tega ne zagovarjajo.
Torej gre za nekaj, kar je v tebi, v čemer si drugačen, kot si nekoč mislil, da si.
Je pa nekaj pomembnega v vsem tem.
»Prekršiti normo« ti ni treba tako velikokrat, da bi s tem koga ogrožal. Le včasih ali neko obdoje, da očistiš del sebe. Ali pa gre morda za neko potrebo, ki jo moraš početi za svoje notranje ravnovesje.
Pri tem pogosto pomislim na nek letak, ki ga je kontroverzni politik ZJ lastnoročno napisal in prebral sem ga z lastnimi očmi na nekem drogu, menda obcestne svetilke v središču Ljubljane. Tam je pisalo, da je kriva oblast, da je bil na psihiatričnem zdravljenju, ker mu ne omogoči oz. dovoli politično delovati.
No, potem je seveda veselo politično deloval, njegove skrajne manire pa so se sčasoma brusile in danes zagotovo lahko trdimo, da je porabil svoje posebne energije in se drži znotraj družbenih norm – čeprav je še vedno poseben.
Torej, Andrej, gre za nekaj, kar ni v skladu z družbenimi normami, s klasiko. Zaradi tega moraš vlagati določen napor (to je najmanjša možna kazen), zamerijo ti tega ne, ker vedno, da si pač tak in da to potrebuješ. Kot tisti, ki mora enkrat na teden pritisniti na gas na 180 km/h, včasih plača kazen, včasih pa pride dobro skozi, ne da se mora izgovarjati...
Ampak še zmeraj isto sporočilo kot včeraj: če si tega ne bi privoščil, dovolil, del sebe, tudi na drugih področjih ne bi izrazil v pozitivnem.

Še opomba: Večkrat gre pri takih dogajanjih za karmično nujo ali za zdravljenje neke prepovedi iz otroštva.
Gre torej za to, da moraš v sebi sprejeti tisti del, pa tudi ljudi, ki so »na istem kot jaz«, v tem smislu, da sprejemaš mnoge različice človeškega življenja.
V to vlagaš določen napor, ampak si v končni fazi boljša osebnost.
Lahko pa računaš na to, da boš sčasoma »izdivjal mladostno željo po dirkanju« in se posvetil nekemu življenjskemu projektu, kjer se boš poslej dokazoval.

Veš, vsi ljudje, ki so si v nekem trenutku upali stopiti pomemben korak, kamor so potem vlagali energijo, so morali prej norme prilagoditi sebi, četudi na kakem drugem področju.

Podobno kot reče policistka prvošolcem: z varnostnim pasom se ne privežete zato, da ne plačate kazni, ampak zaradi večje varnosti (tako je npr. uporaba kondoma, no to neka kaprica, ampak podobno kot umivanje rok pred jedjo).
Ali pa reče policistka: Včasih kršite zakon, če se držite preveč togo zakona.
Če bo vaš šolar dvakrat prečkal cesto samo zato, da bo hodil po pravi strani, je to bolj nevarno, kot če hodi po napačni strani od doma do šole (če je hiša na isti strani ceste kot šola) (ali domov), pa ne prečka ceste.

Tako je to, Andrej.
Jaz ti torej čestitam, da si upal ravnati v skladu Z NOTRANJO OSEBNOSTJO; sanje ti to predelujejo, tako da tako v podzavesti in zavesti sprejmeš, da tako mora biti. Ta trenutek.
Kot si bil pogumen, da si to sprejel za ta trenutek, lahko nekoč sprejmeš, enako pogumno, da »zdaj pa vlagam energijo v druge stvari, tisto pa ni več potrebno, pomembno, bilo je stopnička na razvoju.«

Torej sklepam, da cena, okoli 12 pomeni obdobje.

Ampak – ni pomembna tukajle razlaga, temveč dogajanje – da postaneš v sebi enoten, KAKŠEN SI TA TRENUTEK, KAJ POČENEŠ, DA JE TO VREDU.
Zadihal boš v harmoniji, ko bo ta proces končan – in ravno v tistem trenutku nove harmonije boš pred novo odločitvijo (tega ni v sanjah, je pa ena od zakonitosti delovanja uma).
Hvala za tvoje sanje, Andrej.
Me veseli, da jih zapisuješ, upam, da boš še sanjal.
Mene posebno veselijo zato, ker dokazujejo, da onkraj zavesti je pravzaprav vseeno, ali si moški ali ženska, podzavest deluje po svojih zakonitostih, govori v slikah kar budni govorimo največ z besedami. Skrbijo pa sanje predvsem za notranji red, da smo eno, čeprav različne vidike v sebi usklajujemo.
Zdi se mi, Andrej, da imaš veliko energije in da boš lahko izpeljal ob neki priložnosti večji projekt. Tole slednje sklepam po logiki iz konteksta.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#289 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

NACE, najlepša ti hvala za tele razlage. Kar ne morem verjeti kako se vse sklada z mojim trenutnim stanjem. Vesel sem, da tudi sanje oz. moja podzavest, potrjuje to kar trenutno mislim in kot trenutno delujem, VSE JE ČISTO TAKO KOT PRAVIŠ! Pri razumu se še pojavljajo rahli dvomi sedaj pa vidim, da sem jih v bistvu že presegel in so samo še stvar navade, samo še malo časa pa bodo izginili.

Še enkrat se ti zahvaljujem da tako radodarno deliš svoj talent med nami, zame ste to veliki ljudje.

Mogoče še kot zanimivost, te in prejšne sanje so se mi pojavile v noči po večerni meditaciji ko sem želel dobiti odgovore ravno na ta vprašanja, med samo meditacijo odgovorov ni bilo me je pa prešinilo, da bom sanjal. In res je bilo tako. Mi pa brez tvoje razlage ne bi pomenile dosti. Kako vesolje deluje skladno, ne samo, da sem sanjal še nek prijatelj me je opozoril nate in me spodbudil da ti pišem. Sem kar navdušen nad vsem skupaj.

Lep pozdrav in hvala!

___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#290 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

quote:
nataly pravi:

Nace!

Saj veš, da me s svojo razlago vedno fasciniraš. In za nekaj časa ponavadi ostanem brez besed(kar ni pogost pojav pri meni!).
Tako, da tvojo razlago še "prežvekujem".
Prvi vtisi so pa - presenečenje. In ponovno se vprašujem...ali se poznava? Vem...tako eterično že..
No, škoda da te ni bilo v Tunjice, smo te kar malo pogrešali.

In ponovno sem sanjala.
Sem rolala.(v resnici sem na rolarjih stala 2x, in še takrat so vsi naokrog umirali od smeha). In hkrati čudovit občutek svobode, zadovoljstva. Sploh ko sem se odrinila z desno nogo.Počutila sem se lahko kot ptica...potem sem se zbudila...
(mogoče je, k tem sanjam pripomogel obisk Tunjic?)
Pozdrav
Natalija




natalija


Živijo.
Hvala za uvodne besede.
Menim, da tole ni neposredno povezano s Tunjicami, razen, če so ti sanje pokazale, da si neko svojo odločitev izpeljala.
Jaz v tem vidim nekaj drugega:
desna noga: zavestni odriv.
Rolanje - pač ne teče po nekih pravilih kot vožnja z avtomobilom vedno po desni.
Nekoč si poskusila, pa nisi nadaljevala.
Torej: v sanjah se je ta proces nadaljeval - če se pošalim, tako bi danes dobro rolala, če bi nadaljevala.
Upam, da se boš rolanja naučila.
Neka sošolka se je naučila, ko jo je hčer silila: mami, pa saj to ni nič takega...
Nazadnje si je kupila rolerje in veselo rola.
Ampak seveda gre za simboliko.

gre za to, da se "po svoje" zavrtiš v življenju.
Kot so rolke za prosti čas in za rekreacijo (=NABIRANJE MOČI), tako si moraš v življenju privoščiti.
Predstavljaj si tole:
kot da si še enkrat majhna, ko obuješ prvič rolarje (lahko samo v mislih, da jih ne boš zdaj še kupovala...) - in starši so negotovi okoli sebe, ti pa veš, da je to tvoja "otroška pravica".
Nekoč so ti morda rekli: da ti jih ne bodo kupili, ker to stane, ne vem, kako so te vzgajali.
Toda ker si v resnici že velika, veš, da si jih lahko privoščiš in je odvisno samo od tega, hočeš ali nočeš.
Ker si spet, kot da si otrok, si seveda želiš - in hočeš.

In kot otrok:
včasih si pridna pučnka in upoštevaš starše, imaš pa svoj čas igranja, ko veljajo PREDVSEM TVOJA PRAVILA.
Saj razumeš: v nekem času se obnašaš tako, kot je "prav", imaš pa svoje ure, ko te vodi duša - da, kot v Tunjice.

Natalija, lepo sanjaj naprej.
Četudi včasih rolaš "po svoje" bodo drugi uživali, saj si tako pristna v tistem, kar si (po naravi), da jih prav zabava.

Nečesa pa vendarle ne pozabi: kar rabiš si vzemi in ne pričakuj, da ti bodo ponudili.
Zares vam privoščim, da ste se imeli dobro v Tunjicah, verjetno se bomo kdaj srečali tudi mi.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#291 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

JO-hmmm nevem kak naj povem tole, hmm jest pa sem se trudil nekaj sanjat, morda vstopit v tale sanjski svet,pa mi je nekak ratal, ampak po nekaj minutah me je nekaj klofnilo´, to je tak kot,da me je nekaj odeskalo, prekinilo, da to se pa ne sme´, do tu se lahko gre,a naprej je kot,da bi bilo zasciteno; sem morda kaj želel šariti po tej osebi, kaki navezan stik omogociti;hmmm, pa vse je na koncu nekak načrtno in sem se hotel še prepustiti, a kaj, ko mi ni pustilo, nevem; sm morda vstopal v prepovedano območje, al je pa ta oseba višje zaščitena;hmm
Objavljena slika

Pokowc

#292 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Glede na vse kar se mi dogaja moram povedati še to:

pritrjujem ti Nace ko govoriš da v podzavesti ni pomembno moški ali ženska, končno vsi delujemo enako, skladno moški in ženski pol!!!

___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#293 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Bravo Andrej, besede si mi vzel iz ust... No, vendar imam jaz zdaj občutek, da se rabim izrazit kot zelo zeelo ženska (morda sem to zanemarjala), preden ratam 'enospolnik' Objavljena slikaObjavljena slika
Nace je pač mojster!Objavljena slika
CAt

#294 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

quote:
pokowc pravi:

JO-hmmm nevem kak naj povem tole, hmm jest pa sem se trudil nekaj sanjat, morda vstopit v tale sanjski svet,pa mi je nekak ratal, ampak po nekaj minutah me je nekaj klofnilo´, to je tak kot,da me je nekaj odeskalo, prekinilo, da to se pa ne sme´, do tu se lahko gre,a naprej je kot,da bi bilo zasciteno; sem morda kaj želel šariti po tej osebi, kaki navezan stik omogociti;hmmm, pa vse je na koncu nekak načrtno in sem se hotel še prepustiti, a kaj, ko mi ni pustilo, nevem; sm morda vstopal v prepovedano območje, al je pa ta oseba višje zaščitena;hmm
Objavljena slika

Pokowc


Joj, Pokowc, veš, da so o tem pisale že prastare pravljice.
O meji med sanjskim in budnim svetom.
Kot je v tvoji navadi, seveda želiš priti z zavestjo v oni svet predanosti, kjer stvari same tečejo in se ne moremo hote vmešavati.

Tista pregrada, ki jo čutiš, je v resnici: ZAVEST, O TEM, KAJ JE RESNIČNO IN ZAVEST O TEM, KAJ RAZMIŠLJAMO.
Razlika je velika.
In pomembna, za preživetje.

Če si ti zamišljaš, da divjaš z avtom 130 km na uro, je zelo pomembno, kaj počnejo tvoje roke - če je to RES, ali pa si samo PREDSTAVLJAŠ, kot v sanjah.

Torej. ZAVESTNO NA SANJSKO STRAN NE MOREŠ.
LAHKO SE PREPUSTIŠ IN SI ZAPOMNIŠ, KAJ SE JE SAMO PO SEBI ZGODILO.

Tisto, ko praviš, da se prepustiš, na koncu pa ti vseeno ne dovoli. Dovolijo ti sanje, ampak se ZAMENJAJO MISLI IN SLIKE. Se pravi, ti hočeš razmišljati o neki osebi. Potem se prepustiš, sanje pa ti bodo začele kazati SIMBOLE, npr. majhne mucke, kužka, ostre ali okrogle predmete itd.
Ko ti hočeš naprej držati v mislih tisto osebo - seveda to NE GRE. Pusti simbolom potem pa mi napiši tole:
kaj si razmišljal predno si se prepustil/a in kaj so potem sanje pokazale, kakšne in katere slike.
Slike pa je potem treba razložiti.
Predstavljam si, da se je zgodba nadaljevala, vprašanje pa ostane, ali se strinjaš "s sanjskim jezikom".
Nimaš druge izbire, kot da se.
Iz katerega dela Gorenjske si, Pokowc?
Imej se lepo in dovoli sanjam sanjsko govorico, v budnem stanju pa tako in tako delamo z razumom.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#295 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

quote:
Cat pravi:

Bravo Andrej, besede si mi vzel iz ust... No, vendar imam jaz zdaj občutek, da se rabim izrazit kot zelo zeelo ženska (morda sem to zanemarjala), preden ratam 'enospolnik' Objavljena slikaObjavljena slika
Nace je pač mojster!Objavljena slika
CAt


Hvala obema, Andreju in Cat.

Cat, veš, ne pozabi:
ko se predajamo v tistem, kar smo, se pravi pod glagolom "biti", potem lahko govorimo o tem, da zaznavamo predvsem energije in ne toliko spola.
KO PA SMO REALNI, TUKAJ V ZEMELJSKIH OKVIRIH, smo pa še tako zelo spolni.
In ti lahko v istem dnevu doživljaš "enospolnika", kot praviš, ali pa da si "zelo zeeelo ženska", kot tudi praviš.

Ko vidiš pohotne moške oči - poskusi v sebi čutiti prvo in skušaj v drugem trenutku drugo - boš videla, kako drastično drugače vidiš svet.
Pa seveda, če ti uspe, poročaj o tem svojem poskusu.

Upam, da bomo zdajle le potrdili:
kdor vidi duhovno in telesno, vidi več in je zato njegovo ali njeno doživljenje bogatejše.
VSI PA SE MORAMO ZNATI PREKLAPLJATI - KOT ZAMENJAMO OBLEKO, KO GREMO V POSTELJO ALI PRIDEMO IZ NJE.
Kdaj lahko tudi ne zamenjamo obleke - a vemo, da je tedaj drugačen občutek in nimamo občutka neke ločnice, reda.
Dnevne energije vlečemo v spanje, sanjske pa v ta svet, kjer so zakonitosti nekoliko drugačne.

Odkar nismo več enoceličarji, imamo čas hranjenja in čas dela.
Čas budnosti in čas spanja.

Naj še kdo reče, da to ni napredek.
Le potrebno je PREKLAPLJANJE.
Za to preklapljanje pa rabimo kolikor toliko zdrave možgane, ki nam omogočajo jasno zavest.

Toliko malo o filozofiji, ko smo že tako družabni in prijateljski.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#296 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Cat, malo sem bral tvoje sanje in Nace je res dober. Me pa zelo spominjaš na mojo ženo, nekako podobna življenska pot, sedaj pa še ta ženskost, mi je kar hecno.

Ravno to je zanimivo, sploh ni odvisno od spola, lahko si ženska kot ti pa imaš probleme z izražanjem ženskosti ne manjka pa ti moškega pola, ali obratno kot je pri meni. Seveda pa okolica pričakuje in odobrava drugače.

___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#297 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Nace kako dobro si to povedal. Zdrava glava in preklapljanje. Samo en moj primer, namreč vedno bolje obvladam to preklapljanje, ko sem z otroci mi ni težko vključiti ženskega dela, čustev in ljubezni, tudi moški je potreben pri vzgoji saj rabijo trdnost in stabilnost in varnost, pri poslu pa sem se nučil vklopiti moški princip akcije hkrati pa ne zanemarjam ženske intuicije. Tudi meni se to zdi zelo pomembno. Nekje sem že povedal, da pa je kljub vsemu pomembno kakšnega spola se manifestiramo v fizičnem svetu saj s tem lahko izrazimo določene talente ali pa bolje izkusimo določene izkušnje in lekcije.

Veseli me, da ima še kdo podobno mnenje.

___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#298 Helena

Helena
  • D član
  • Št. objav: 1 180

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Dragi Nace!

Veš, v soboto, 19.10. okrog 1.30 sem zaspala in potem imela grozne sanje,
kar pri meni ni v navadi.

Mi jih, prosim, lahko osvetliš v astrološki luči tvoje cenjene razlage. Objavljena slika

Objavljena slika Sanje Objavljena slika:
Z avtomobilom sem se peljala vendar nisem vozila mimo ene zelo uspešne firme,
ki sem jo poznala samo po imenu, videla je nisem nikoli prej.

To ugledno podjetje je bila na pogled res prava podrtija
narejena iz lesa, kot vidiš np. Saloone v kavbojskih filmih,
vendar so izdelovali prestižne moderne izdelke, katere,
ne vem, vem le to, da so bili svetovno znani.

Iz zadnjega sedeža avtomobila sem proti tej firmi posmehujoče pogledala
in rekla moji sestri, ki je vozila avto,
da kako so zanemarjeni,
da ne dajo nič na svojo "obleko" oziroma zunajni izgled firme.

Oni so to videli in zgleda slišali, divjali so za nama
in potem so naju enem stanovanju našli.

S sestro sva se morali usesti za mizo in nanjo položiti glavi,
nakar so naperili pištolo v mene, samo čakala sem, kdaj bo počilo
in bo konec mojega življenja,
nato res poči in na glavi začutim sestrino glavo,
kako se je vrgla name, me zaščitila in s tem žrtvovala svoje življenje zame.

"Kar hudo mi je, ko zdej to pišem. "

Potem so odšli, jaz pa sem odšla v cerkev in stala pred oltarjem,
nakar vidim drago sestrico,
kako se je spremenila v angela z njeno podobo in odšla smejoča v nebesa Objavljena slika.

Tako mi je bilo hudo Objavljena slika, da nisem vedela, kaj narediti,
zaradi mojega "nedolžnega" posmehovanja je ona izgubila življenje.

Tega bremena krivde na duši nisem mogla nositi,
zato sem ZAVRTELA KOLO ČASA NAZAJ IN POPRAVILA SVOJO NAPAKO.
Sestri sem se hotela odkupiti in jo vprašala, kaj si želi[?]
Želela si je mojo sobo, ki jo imam še doma pri starših.
Dalka sem ji jo in bila je vesela.

In zbudila sem se v

Objavljena slika Realnost Objavljena slika:
Sestro imam res rada, vse sem ji dala, kar sem lahko,
stara je 17 let, torej 15 let mlajša od mene. V bistvu se dobro razumeva.
Je zelo odgovorna za svoja leta in prejšnji teden je naredila izpit iz Rdečega križa,
saj bo delala šoferski izpit drugo leto (v sanjah je ona vozila avto).

Jaz pa imam izpit že od leta 1991, vendar ne vozim, kar je moja šibka točka.

Ne vem, ali je to povezano, ali so bile tokrat sanje govorica simbolov [?]


Objavljena slika Elena Objavljena slika

Helena


#299 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

quote:
Elena pravi:

Dragi Nace!

Veš, v soboto, 19.10. okrog 1.30 sem zaspala in potem imela grozne sanje,
kar pri meni ni v navadi.

Mi jih, prosim, lahko osvetliš v astrološki luči tvoje cenjene razlage. Objavljena slika

Objavljena slika Sanje Objavljena slika:
Z avtomobilom sem se peljala vendar nisem vozila mimo ene zelo uspešne firme, ki sem jo poznala po imenu,
videla je nisem nikoli prej, ki je bila na pogled res prava podrtija
narejena iz lesa, kot vidiš np. Saloone v kavbojskih filmih,
vendar so izdelovali prestižne moderne izdelke, katere,
ne vem, vem le to, da so bili svetovno znani.

Iz zadnjega sedeža avtomobila sem proti tej firmi posmehujoče pogledala
in rekla moji sestri, ki je vozila avto,
da kako so zanemarjeni,
da ne dajo nič na svojo "obleko" oziroma zunajni izgled firme.

Oni so to videli in zgleda slišali, divjali so za nama
in potem so naju enem stanovanju našli.

S sestro sva se morali usesti za mizo in nanjo položiti glavi,
nakar so naperili pištolo v mene, samo čakala sem, kdaj bo počilo
in bo konec mojega življenja,
nato res poči in na glavi začutim sestrino glavo,
kako se je vrgla name, me zaščitila in s tem žrtvovala svoje življenje zame.

"Kar hudo mi je, ko zdej to pišem. "

Potem so odšli, jaz pa sem odšla v cerkev in stala pred oltarjem,
nakar vidim drago sestrico,
kako se je spremenila v angela z njeno podobo in odšla smejoča v nebesa Objavljena slika.

Tako mi je bilo hudo Objavljena slika, da nisem vedela, kaj narediti,
zaradi mojega "nedolžnega" posmehovanja je ona izgubila življenje.

Tega bremena krivde na duši nisem mogla nositi,
zato sem ZAVRTELA KOLO ČASA NAZAJ IN POPRAVILA SVOJO NAPAKO.
Sestri sem se hotela odkupiti in jo vprašala, kaj si želi[?]
Želela si je mojo sobo, ki jo imam še doma pri starših.
Dalka sem ji jo in bila je vesela.

In zbudila sem se v

Objavljena slika Realnost Objavljena slika:
Sestro imam res rada, vse sem ji dala, kar sem lahko,
stara je 17 let, torej 15 let mlajša od mene. V bistvu se dobro razumeva.
Je zelo odgovorna za svoja leta in prejšnji teden je naredila izpit iz Rdečega križa,
saj bo delala šoferski izpit drugo leto (v sanjah je ona vozila avto).

Jaz pa imam izpit že od leta 1991, vendar ne vozim, kar je moja šibka točka.

Ne vem, ali je to povezano, ali so bile tokrat sanje govorica simbolov [?]


Objavljena slika Elena Objavljena slika


Elena.
Opravka imaš s podjetjem, ki ima navzven neko ime, navznoter pa vidiš zdaj več, in to je tista »podrtija«.
Ko to enkrat vidiš, ti lahko rečem, da boš veliko dosegla.
To pa zato, ker si se začela zavedati lastnih zmožnosti, resursov.
Nekako takole deluje to v možganih: če so zelo daleč daleč pred mano vsi, kaj naj, lahko jim slabo služim. Če pa so dovolj »podrtija«, lahko zlezem na vrh, postanem samostojna in naredim »vsaj tako podjetje«.

Sestri praviš, da veliko daješ. Torej nimata urejene izmenjave. Možgani so zdaj poskrbeli za to, da je tudi sestra tebi vrnila del tvoje predanosti.
Povedati pa ti moram, da same slike verjetno izvirajo iz kakih prejšnjih življenj in si torej v globokem čiščenju, kar je zate zelo dobro.
Je pa še nekaj.
Si zelo odkrita in iskrena.
Tudi javno. Kar je dobro – ampak moraš biti na varnem.
menim, da v službi opažaš, da ne moreš biti enako topla, iskrena in odprta kot do prijateljev. To pa zato, ker je tam nekaj, kar si ni lahko priznati: šefi hočejo predvsem tebe kot delovno silo, ti osebnostno pa jih ne zanimaš.
Ti pa hočeš in potrebuješ več.

Soba je simbolično tvoja predanost.

Se pa spomnim, da sem jaz nekoč mučno nosil brata tako v sebi in nekoč se celo spomnim, da sem naredil podobno kot ti: zavrtel čas nazaj in si še enkrat pogledal lepši razvoj, da ne bi sugestivno priklical neželenih dogodkov.
To si se resnično dobro domislila – V MISLIH JE TO RES MOŽNO in strah je treba ravno tako peljati naprej in se vrniti dovolj v preteklost in še enkrat pogledati boljšo varianto.

Malce razmisli, zakaj si tako pokroviteljska do te sestre oz. zakaj tako skrbiš za njo.
Pri omenjeni starosti se ona osamosvaja – zelo lepo, da ji pomagaš, vendar menim, da ji moraš dati priložnost, da se ti odkupi in poplača, vsaj simbolično.
Recimo, da ti nekaj pretipka.
Kaj zašije.
Nekaj nariše.
DA se začneš učiti delati »pogodbeno« z njo: jaz bi ti dala tole in tole – ali bi lahko ti meni to in to.
Ne opravičuj se, da ne maraš pogojne ljubezni.
Gre za IZMENJAVO, pri čemer – vedno – sovraži tisti – na neki stopnji odnosa, ki Več dobi in ne – kot bi pričakovali, da tisti, ki več daje. Slednji se lahko naveliča, prvi pa zavida.

Ne mislim, da je to zdaj tvoja sestra.
Rečem pa ti tole: če se je rodila v recimo v slabših okoliščinah kot ti vidiš, da bi lahko živela, mora to karmo SAMA NOSITI in je ne smeš razbremeniti samo zato, ker si njena sestra in ker vidiš, da je to možno.

Torej skušaj iti v pogojno ljubezen.
Druga možnost pa je, da imaš občutek, DA NE MOREŠ BITI TOLIKO SAMOSTOJNA KOT BI RADA BILA in da čutiš skrb za njo – medtem ko imaš že obilo skrbi s svojo šolo, delom in fantom, pa s tem, ko v bistvu doživljaš vse tisto, kar so nekoč že prej, recimo v času pubertete.
Toda s tem boš v veliki prednosti čez čas, zapomni si.
A. Einstein je rekel: ko smo se učili v šoli o matematiki, nisem toliko dojel kot moji sošolci. Zato sem o tem razmišljal še kot odrasel. Ker sem toliko dlje časa razmišljal in to v času odraslosti, sem prišel veliko dlje kot moji sošolci, ki so takrat dojeli, potem pa niso več razmišljali o tem.« (ni dobesedno, po spominu).

In čisto na uho ti povem še tole:
Vesela si, odkar imaš fanta. Tudi sestra bi ga rada imela in čisto na tihem ste zdaj nekako bolj vsaka na svojem bregu.
Del poti bo tale sestrica morala prehoditi sama.
Tebi pa se bo zagotovo kot pozitivno v življenju vrnilo vse, kar si dobrega storila.
Ampak zdaj si NA POTEZI TI – DELATI MORAŠ ZASE – IN NE IMEJ SLABE VESTI, KO BI NEKAJ LAHKO DALA NPR. SESTRI ALI KOMURKOLI, PA MORAŠ EGOISTIČNO PORABITI ZASE.
To pa je sporočilo za zdaj.

Ker veš kaj pravijo: najprej moraš nakopičiti, da lahko iz obilja daješ.
Če daš prehitro, nikoli ne kopičiš in nikoli ne daš veliko.
Torej Elena, zdaj se dvigaš ti sama.
Kopičiš in čisto malo boš EGOISTIČNA.

Boš pa zato imela v svoji osebnostni ali drugi palači eno nadstropje več. Več sob, več prostora za več ljudi.
Ali več denarja – za večje obresti, ki jih lahko spet razdeliš. Ko bo ciklus končan.

Lepo je imeti nekoga rad. Lepo pa ga je tudi spustiti – že ko je dojenček hoče biti kdaj kak trenutek čisto sam in samostojen, - četudi bi mu odrasli lahko »pomagali« - ampak potem se ne bi tako (o)krepil.

Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#300 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 22. oktober 2002, 01:00

Elena, skušaj iz gornjega teksta razbrati nekaj za sebe.
Je pa še nekaj: bolj ko živiš samo zase, bolj možgani nadzorujejo, kaj daješ in zakaj. Delovala boš vedno bolj iz nekega drugega nagiba kot doslej.
Svojo šibkost boš zamenjala z neko strategijo, se mi zdi.
Nekaj si že v življenju dosegla, ni se ti treba več dokazovati "za preživetje", za to, da si sprejeta.
Energije te čuvajo. Tudi ženske energije simbolizirane v tvoji sestri. Jaz ocenjujem, da gre za zelo dobre sanje.

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)

Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0