Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sanje in sporočilnost le-teh


  • Ta tema je zaključena Ta tema je zaključena
- - - - -
382 komentarjev na to temo

#351 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 25. oktober 2002, 01:00

quote:
Maca Mur pravi:

Dragi Nace, preprosto hvala. Tudi s tvojo pomočjo se stvari končno odvijajo. Čudež si, kako iz kratkih sanj potegneš resnico.

Pa še današnje sanje.
Moški in ženska pred umetnostno galerijo. Najprej sem moški. Ženska začne vreščati, grozno mi gre na živce. Vsi jo gledajo ampak to me moti samo prvi trenutek. potem se ji pridružim in začnem vreščati tudi jaz, prav zabavava se. Začnem metati jajca okoli sebe in vse je prava čobodra. Potem sem naenkrat ženska, moški jo pogleda, potegne k sebi in strastno poljubi. In vse je v redu... energije se uravnotežijo in vse je sreča...

In druge: svet prihodnosti, drug prostor in čas. Vojna zvezd. Borimo se z nezemljani. Naenkrat nam glavni reče, hitro vsi ven, imamo novo orožje. Stečemo iz dvorane, kjer smo se borili, in pokleknemo, stisnemo glave na tla. Čuti se eksplozija znotraj. Malo mi vzame sapo, čutim posebno ščemenje v očeh in pljučih. In potem je mimo. Pogledamo skozi okna in vidim, da se notri z nezemljani godijo čudne stvari. In naša znanstvenica rece: no, smo pa res odkrili dobro orožje, vse ostane znotraj, nam pa nič ni. Zrak je spet svež in čist in mi smo rešeni.

Hvala še enkrat in en lep dan v soncu,
Manca



Živijo, Manca.
Hvala za uvodne besede.
Sanje so ti lepo opisale situacijo.
Gre za razdobje več let, kar ti prikazujejo.
Očitno sta oba z možem ustvarjalna, nista bila sužnja pravil, ampak sta živela nekako po čutenju, skušala upoštevati svojo notranjo naravo.
Potem si v nekem trenutku vedela, kaj se dogaja.
To se ponazarja s tem, da si se videla kot moški. Vendar si to stoično prenašala. Treba je bilo razumeti. Ti si razumela. Toda doživela si upor čustev. Najprej jih nisi poslušala, bila si pod vplivom sugestij, lastnih in tujih. Po domače, prigovarjala si si, da je tako vredu in si vztrajala v tej drži.
Toda čustva so vpila.
Če lahko dodam svoj lonček zdrave pameti - najbrž se je tole dogajalo v času nosečnosti, ko nobena ženska ne more bolj vrednotiti razuma kot čutenja, če je le dovolj povezana z otrokom v sebi in zavestna svojega drugega stanja. Tedaj je konec "dogovorjenih pravil, ki se tako lepo slišijo".
To, kar opisuješ, je edini izhod, ki nam ostane: psihiater bi rekel, nevrotično reagiranje, v bistvu pa gre za to, da odmisliš dogovore in razumsko kontrolo in odpreš ventile čustvom. Najprej opozoriš nase, kričiš.
No, nekaj časa, ko je tvoja duša že kričala, si še stoično prenašala in si bila "pokončna".
Potem pa si ugotovila, da ima duša svoj prav in si si dovolila "upor".
Moški v sanjah ni oviral tega, naredil pa tudi ni nič. Torej sklepam, da te mož ni ravno "slišal", kaj, v čem in kako trpiš.
Dovolila si si biti taka kot si, moški te ljubi, toda ti si napačno razumela, da te tudi razume. Bila si zadovoljna, toda on je pokazal samo pripadnost tebi, ne pa tudi razumevanja tebe. O temlem razmisli.

Druge sanje.

Skušala si pogledati, kako bi bilo videti v svetu, kjer bi bila pravila, ki jih vidva skušata živeti. Se pravi pravila, kjer bi bilo normalno, kar se pri vama dogaja. Ne vem, lahko da je povezano z občutkom, da si na nek način ostala brez moža - glede na to, da je opis teh sanj podoben kot čečenski vpad v Moskvi, kjer so ženske bojevnice bile vdove padlih borcev.
Hočem reči, če se je ta zgodba sedla vate pred spanjem, se je najbrž zaradi tega podatka. Ampak pustimo to.
Gre za to, da dogajanje opisuje divjanje misli in mentalno-čustvenih energij.
Boj je naslednji:
Med tistim, kar je naravno in med tistim, kar je nekako alternativno new age pogled.
Slednje so seveda nezemljani in predstavljajo "svodobo izbire brez meja".
Drugo, "naša vojska", pa je življenje po zemeljskih zakonitostih - kot so ti prve sanje pokazale in kot sem jaz izpeljal razlago - ko so otroci, si ne moreš več zatiskati oči.
Enako je z vegetarijansko hrano, kot primer. Odrasli, ki ima izgrajeno telo, mu dobro služi. Otrok pa nima dovolj - in ne vprašaj, predvsem za razvoj možganov. So 25% porabniki energije v telesu, kar ni mačji kašelj zagotoviti.
Torej - če mene vprašaš, je NARAVNO TISTO, KAR JE SPREJEMLJIVO TUDI ZA MATER Z OTROKI IN BO RAZVOJ ZDRAV IN NORMALEN.
Sicer hitro zaidemo na cerkveno dogmatično področje - ko so si MOŠKI izmišljali razne podobe sveta, v kateri ženska ni imela pravega mesta, če ni bil povsem resnični odraz naravnih zakonitosti.
Je pa omogočal nadvlado enih moških nad drugimi, pomagal je ljudem v stiski, ampak v splošnem ima po mojem mnenju narava sama vedno zadnjo besedo. Narava v RAVNOTEŽJU, da se razumemo.
Kar pomeni, po domače povedano, nihče ni do popolnosti zadovoljen, toda v tem ravnotežju, kjer vsak nekaj izgubi, vsak izgubi NAJMANJ od ideala - in to velja za VSE VPLETENE.

Torej, da nadaljujem z razlago.
Boj se je odvil.
Bil je najprej brezupen - kaže tvoje boje, ko nisi bila "slišana".
Novo orožje - če prav sklepam, sem ga prinesel jaz. S tem bodo nememljani premagani.
Boj je ostal v okviru hiše - se pravi da ti najbrž ne bo treba "razbobnati o skrivnosti vsem in vsakomur".

To, da ti vzame sapo, pomeeni, da za kratek čas, skoraj za hip, najbrž pa za nekaj dni, izgubiš še več energije.
Vendar tale eksplozija bo prinesla svež zrak. Hura.
Torej zdaj rešuješ stvari, pomembna so sporočila, četudi se NAJVEČ DOGAJA V ZGRADBI, SE PRAVI DA IMA NAJVEČ DELA ZDAJ RAVNO PODZAVEST.
Opazuj, da je poraba energije velika. Zato jej kvalitetno hrano.
Tako, recimo, kot je priporočljiva za otroke, dojenčke...
Dovolj počitka - ni treba, da spiš, ampak da lahko predeluješ v sebi, da ni potrebna napetost in skrbi in "pripravljanost"...
In oči. Za trenutek ne vidiš dobro, kaj se dogaja. Solzijo se ti oči. čustva ob tistem, kar zdaj vidiš. Vidiš več resnice in na trenutke ti je težko. Oz. nisi imela solzne, ampak sčemenje. Recimo da iščeš prave vibracije, pravo sliko in pravi pogled na to sliko.
Lahko, da ti bo na trenutke hudo zato, ker se zavedaš, KAM JE VSE TOLE PELJALO. Saj si vedela, pa vendarle - moški v tebi ni priznal, ženski del v tebi pa je komaj še dihal. Ker je slednji del videl več.

No, in epilog.

Prav preprosto je.
Čudne stvari se dogajajo z nezemljani.
Lahko mi verjameš, da vem, kaj se z njimi dogaja.
Ne z njimi, ampak z idejo, ki vaju je vodila (alla toleranca itd.).
Znanstvenica - prav super, da si jo videla.
Torej - bo toleranca, ampak nekoliko drugačna in v imenu nove odprtosti in svobode bodo imele mesto malce druge stvari.
Take, ki so v skladu z Naravo, tisto naravo, ki je sprejemljiva tako za mater in majhnega otroka IN NE SAMO ZA MOŠKO LOGIKO, ki tako in tako vedno najde opravičilo in filozofijo tako za dobre izbire kot za stranpoti.

Ni čudno, da ugotavljajo, da je blagostanje množic zagotovljeno le v tistih družbah, kjer so ženske pri odločanju v dovolj velikem številu.
Le zakaj?
Zato, ker MOŠKI PO SVOJI LOGIKI HITRO PRIKROJI PRAVILA ZASE.
Če ne drugače, pa gleda "samo eno sobo", potem gre "v drugo sobo"...
To je naravno.
Zato ni nikoli srečen par, kjer je eden toliko pameten,da ve še za drugega.
pač pa tisti, kjer imata oba toliko pristrižene peruti, da živita v ravnotežju - pristriženo je tisto, kar je za drugega v paru popolnoma nesprejemljivo.
Kompenzira pa se s tistim, kar je še sprejemljivo, pa recimo v malce večji količini... Ali pa tudi ne, lahko pa je večja globina...

Takole, Manca, pa sva prišla skozi tele sanje.

Zdi se mi, da so nove.
Ker vsebujejo vsebino, ki je zdaj trenutno aktualna.

Čestitam ti, da tako jasno vidiš stvari. četudi podzavestno - ampak veš, če podzavest ureja 90% stvari, potem je to kar zavidljivo.
Zavest hitro pošteka, dovolj je "obvestilo iz pozavesti" in je že okej.
Ker je za vse okoliščine in usklajevanja na duhovnih, telepatskih in notranjih osebnostnih nivojih poskrbela - podzavest. Ponoči, podnevi, ko deluje "v ozadju", ob dogodkih in tudi v trenutkih, ko smo iz zavesti nesprejemljive ideje preprosto izrinili - tam spodaj pa se vseeno predelajo - in ponudijo rešitev.

Manca, resnično sem vesel za vaju.
Sodelujemo v času, ko se da vse rešiti in to brez trajnih posledic.
Bilo bi pa že kmalu lahko nekoliko pozno.

Rešitve so, zapleti pa taki, da so takoj rešljivi, ko posveti luč med vaju še strani.

In sanje imajo prav:
rešitev mora biti v skladu s sodobnimi spoznanji, pa četudi se izraža takole na prijateljski način.

Želim ti Manca, da se dobro naspiš. Četudi petkrat po dve uri ali šestkrat po eno uro - niso pomembne prekinitve pravega spanja, ampak pomembno je, da imaš občutek, "da tisto v ozadju se lahko rešuje in predeluje", vmes pa se bodo dogajali zunaji dogodki, umirjeni pogovori in ozaveščanja - zaštekala boš kake stvari in si dala zavestno nove smernice.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#352 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 25. oktober 2002, 01:00

quote:
bendži pravi:

Hvala, Nace.

Ja, veliko si mi pomagal. Sicer nisem tako plah in nedolžen v smislu tvoje predstave (imam že kakšno leto čez 40), vendar pa sem nesiguren vase, neučakan in željan razvijati nežnejši, bolj razumevajoč del sebe. Z mojo madam sva imela krizo (oz. še pravzaprav niti ni povsem zaključena) in že mesece ločeno živiva, kar naj bi bila posledica njene utesnjenosti, pritiska, ki sem ga izvajal nad njo,moje prehude načelnosti ...
V tem času je tudi poskusila novo zvezo, pa ni šlo. Oba si želiva skupaj zgraditi novo skupnost, vendar drugačno kot prej (leta sva bila ljubimca, do družine pa nisva prišla), bolj kakovostno.
Jaz bi želel, da od pogovorov, skupnih večerij in izletov hitreje preideva v skupno življenje, pa kaže, da si sicer ona to tudi želi, ampak imam občutek, da v sebi - kljub nasprotnim trditvam - še ni povsem razčistila s svojimi čustvi do drugega. Domišljam si, da bo šlo hitreje,če uspem prodati neko skupno parcelo in potem tudi najina stanovanja in si drugje ustvariti nov dom - kar očitno tudi ona želi (občutek, da gre res za nov krog življenja). Ali pa je v resnici res le to, da zgolj zaradi preteklosti med nama potrebuje dlje časa za poglobitev čustvene veze do te mere, da bi se iz osame spet preselila v skupen dom... In očitno še vedno nisem zmožen preseči ega in ljubosumja, užaljenosti, da ni prej vlagala truda v pogovor, ampak se je nabiralo, potem pa drastičen rez, pa zaljubljenost v drugega moškega... Želim lepo skupnost, pa dvomim, če bo uspelo; bojim se ponovitve krize; in čeprav se je vrnila k meni (in sem za drugega izvedel šele kasneje), nisem siguren, če me bo dovolj globoko začutila, da bo do trdne skupnosti res prišlo... Očitno si tudi močno želim intimnosti, ki sem jih prav jaz prekinil, ker mi vegetiranje v situaciji "prijatelja,ki se tudi malo dol dajeta" in odnos, v katerem nikoli ne vem pri čem sem in kdaj se bo oglasila, ni zadoščal. Oba se strinjava, da morava živeti vsak zase, dokler ne začutiva, da res zaupava v skupen dom in oba želiva družino. Tisto s prodajo je pa izgovor; povedala je že, da njena odločitev, ko pride čas, z materialnim stanjem ne bo imela nobene zveze.

Skratka, zelo dobro si razumel in nekaj sem bil sedaj zmožen (s poznavanjem svoje situacije) k razumevanju tudi jaz dodati. Boš sedaj še kaj dodal?

LP

Bendži


Živijo, Bendži, lepo, da si dopolnil tole.

Veseli me, da si ujel smer energij, sporočilnost.
Bom pa se potrudil, da pogledam na sanje še s tega novega zornega kota. Prejšnjo razlago pa bova pustila za mlade fante ali pa zate, kadar boš navezoval prijateljske stike, nasploh.

Torej, uvodni del me spominja na "povprečne moške", ta položaj pa te je začel dolgočasiti. Začel si vlagati v osebnostno rast, v duhovnost. Zvedati si se začel svoje notranjosti.

Nisi pa še povsem opustil misli na povprečnega moškega. Ki je med drugim gluh za ženska opozorila in prigovarjanja.

No, torej, igranje namiznega nogometa predstavlja dogodke pred časom, ko sta z ljubimcem tekmovala za tvojo ženo. Ko ti je zabil gol, je to simbolično izraz tega, da jo je položil in pridobil zase.

Dve vreči denarja kažeta energijo, ko je razpeta med tabo in med njim. Tebi začno cekini uhajati gostilničarju na mizo: tvoja odločenost in lepe obljube si pripravljen deloma požreti. V tebi je še del močne želje, da bi postal TI STARI TI. Torej povprečni moški. Zdaj, ko je še ni, si seveda poln lepih misli in veš, kako mora biti.
Toda gostilničar s puško predstavlja moški spolni nagon, puška ud. Se pravi, če bi žena zdajle brezpogojno prišla k tebi, je velika nevarnost, da boš jutri že spet tak, kot si bil.
To, da so nastali žetoni, to potrjuje - zdi se ti, da si že dovolj vložil, "kar si že plačal, bi zdaj uporabil v odnosu".
Po domače povedano -zdaj naj pa ona vlaga.
Joj, dragi Bendži, tole pa ne bo šlo.
Prej je nisi "slišal", zdaj se pa naj ona odkupuje. In kot praviš, je kriva, ker se ni s tabo pogovarjala. Si jo slišal? Kolikokrat na teden si jo vprašal, kako se počuti, kako se ji zdi, da bi še lahko izboljašala svoje in vajino skupno življenje. Ali ima kako neobvezujočo idejo, kaj lahko ti prispevaš in narediš za to? Itd.

Dve žimnici predstavljata moda. Tvoje in prijateljevo. Se pravi moški kroglici s semenom, ki si želita žensko telo.
Sanje ti razkrivajo tudi, da s to žensko večkrat poskušaš priti bliže - toda "vanjo tlačiš žetone", to pomeni svojo staro naravo.
Tole pa ne bo šlo.
Saj ne gre za to, da se ti spremeniš. Temveč, da tam, kjer je "ne dosežeš", pustiš, naj živi ona svojo lastno naravo, če želi tudi svoje življenje.
Zadnji del pa mi je zdaj težko smiselno razložiti.
Zdi se, da se je tisti drugi človek umaknil in išče drugo nevesto.
Dovolj mu je bila avantura - prečkanje Save.

SV Slovenije zgoraj - desno si predstavljam tvojo zavest, ki se vendarle dviga in se prepusti tudi spontanosti - v zameno za načelnost.

Gre za preplet čustev in načrta.
Tisto, kar moraš napiati, so potem po mojem navodila, KAJ SI SE ODLOČIL IN KAKŠEN BOŠ BIL, ko se bo žena vrnila.
Se pravi tvoje lepe obljube in obljube samemu sebi - ti povem da predvsem zaradi tebe samega, DA SE BOŠ NAVADIL IN TUDI SPOMNIL, KER KO BOSTA Z ŽENO SKUPAJ - BOŠ NAJPREJ POMISLIL NA TISTE ODZIVE, KI SI JIH ŽE PRAKTICIRAL.
KAR PA BOŠ NAPISAL, TE BO OPOZARJALO IN SE BOŠ Z VESELJEM NAUČIL, RECIVA V 14 DNEH - ampak naj še visi npr. na steni - ženi za to, da bo vedela, da lahko to od tebe pričakuje - če se spozabiš in tebi, da to vadiš in ko neprimerno reagiraš, takoj vidiš na vidnem mestu boljšo izbiro.

zadnji del mi je torej slabo razumljiv. Vidim poskus iskanja različnih poti, kako priti do te ženske, hkrati vidiš tudi možnost "iskati drugo". Ampak rajši bi prejšnjo, pol nemško pol slovensko pa razumem kot del svoje stare osebnosti ohraniti, del se priučiti nove.
Če ti lahko torej dopolnim prej navedeni nasvet: dopusti tej ženski svobodo sto procentov.
Ne skrbi, če boš iskren, bo več kot dovolj pri tebi. Če jo gledaš z vidika koliko jo zares rabiš - in seveda ne v smislu lastnine, na kar pri zdravi pameti ne bi smela pristati.
Tvojih stanovanj pa v sanjah ne vidim - morda bodo v naslednjih.

Takole, imej se lepo - razlaga ni popolna - moral boš še sanjati in se spoznavati in odločati. Med več možnostmi izberi tisto, ki je bolj prijazna za ženo, sebi pa vzemi nek čas, da napolniš svoje baterije.
pa za božjo voljo, četudi se nekaj dogovorita, dopusti ženski, da prekrši pravila - ko se ji zazdi. To je namreč tako v ženski naravi, da je zaradi tega le še bolj ljubka.
Ne boj se, ženska je kot mačka, je tam, kjer se bolje počuti (in ne tam - kot kuža, kjer bi menda morala biti - kar je lažje doseči pri moškem).

Lepo sanjaj.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#353 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 25. oktober 2002, 01:00

Sanjal:
Da so me 2x lovili ena banda (bili so morda kt eni kitajsci, usnjeni, razcapani??)
potem sem bil se z 2-ma starejsima in so nas spet lovili... bezal sem, neke
napol razsute zgradbe, kot zapuscene tovarne, skladisca... pridem ven iz 1 tunela,
in je delovalo kot, da sem prisel ven med delovno povrsino in zabaviscem?
vidim policaja, ga objamem in se mu zjokam na ramenih od hudega :/
:) jokica!! tista dva odrasla, ki sta bla zmano pa ne vem kje sta koncala.
... aja, se mi morda ze malo svita kaj bi pomenile sanje :)))))))))))))))))
sanjal 2 dni nazaj.
NACE - kaj pomenijo?

#354 FURIA

FURIA
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 52

Objavljeno: 27. oktober 2002, 01:00

Nace, vidim, da si pravi mojster v tolmačenju sanj in da to delaš z dušo.
Dolgo nisem sanjala, kar bi si zapomnila.

To noč sem sanjala, kot da se sodelovala v nekem filmu, kot, da se vse skupaj ne dogaja v resnici. Naenkrat je šlo za res. Znašla sem se v enem avtu, ki ga je vozil moški. Poleg mene je bila še ena ženska. V avtu so bila tri trupla. Ta tip je rekel, da gremo v nek gozd, kjer bo trupla zakopal.
Prišli smo v temačen goz, do neke koče.
V prtljažniku so bili tej trije mrtveci.
Sanje so bile zmedene.
Menjavali so se ljudje.
Nekaj časa sem bila zunaj in opazila, da je ta gozd namenjen prav nečistim opravilom. Pred mano je stal tip, ki je moral oddati neko orožje, pa, kot da ga jaz ne vidim, čeprav sem praktično stala pred njim, je spravil v hlače eno pištolo. Daleč stran je bilo v tem temačnem gozdu še nekaj ljudi, vsak s svojo skrivnostjo in nečednim opravilom.
Potem sem šla v kočo. En moj prijatelj se je kar naenkrat pojavil in se delal, kot da je on vodja te akcije.
Tko, zmedeno v glavnem.
Trupel nismo pokopali. S to žensko, ki je bila zraven, sva hoteli zbežati in ne sodelovati v tej zadevi.

#355 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 27. oktober 2002, 01:00

Pozdravljen Nace:))

Evo "ponovno" moje sanje...spet nisem pisala po rjuhi:))
- sanjala sem sodelavko, ki jo v bistvu poznam tako na videz samo(ker se je preselila iz Gorenjske in se še ni prav vklopila) no, nimava nekih stikov. Stala je na avtobusni postaji in čakala na bus, da jo odpelje v mesto. Pa pride bus, ona pa ni hotela nanj. Sem ji kričala, da je to zadnji bus, ki vozi za tisti, dan pa se mi je samo smejala. Nato ji ustavi avtomobil - vmes je ful zasnežilo na cesti plundra - pa ni hotela vanj, češ, da ni varno. Nato sem ji rekla:Baba zmešana, boš celo noč čakala...in je rekla....bo že še prišel nekdo..

No, mogoče sanje ne pomenijo nič. To boš vedel nabolje ti..
Lep pozdrav..in hvala ti.


natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#356 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. oktober 2002, 01:00

Ze dolgo nisem se nic vtaknila tule... :))
Nic bat, Nataly, marsa (se) ne bo prestavila teme (zaprla pa itak ne, smo se zmenili).

Res je, kot pravi FURIA - z duso, predano (razlaga Nace)....
Nace je totalen Car Objavljena slika - vseeno pa pohvalim tudi vas, ki pisete sanje - v vasi iskrenosti, ki najbrz tudi pomaga Nacetu tako pri prvi interpretaciji kot tudi pri nadaljnji obravnavi.

Opazila sem, da vas je nekaj moskih se tudi vkljucilo, kar se mi zdi dbest, Bendji - vsec mi je, ko si tako iskren do sebe in se mi zdi, da si clovek, ki si ne dela (vec) utvar, preprosto, ker si jih noce vec delati.

Vem, da me nisi nic vprasal, pa tudi smo v sanjah, jaz pa asociacije nisem dobila iz sanjske sfere, pac pa kar tako, iz zraka...
Svetujem ti, da pustis svojemu toku in teku tale odnos.
Vem, kaj mislis - razumem obe plati... Vendar imam obcutek, da so PRAVE tiste stvari, odnosi, vse... pri katerih nekako gladko, ali vsaj malo bolj gladko, tece...
Toliko enih predpostavk, ze konec koncev vzorcev ze v samem tem odnosu... tezko bosta zdaj, po tolikem casu, oba spregledala v pravi luci in objektivno partnerjeve drugacne plati - ko sta nekako ze "zastavila" odnos takole.
Jaz bi razmisljala, da kjer nisi v celoti zadovoljen, izpolnjen, in vedno nekaj sele "BO", to ni to - ker potem vedno "bo" - ti pa bi rad, da "JE". A ves...
Joj, cudno se izrazam... upam, da vsaj priblizno stekas...

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#357 FURIA

FURIA
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 52

Objavljeno: 27. oktober 2002, 01:00

[quote] Marsa pravi:

Vendar imam obcutek, da so PRAVE tiste stvari, odnosi, vse... pri katerih nekako gladko, ali vsaj malo bolj gladko, tece...
[blue]


Marsa, zanimivo tole. Večkrat iščem pokazatelje, ki bi mi nakazali, ali je zadeva smiselna, ali ne. Tole, da zadeve malo bolj gladko tečejo... hja, tega pa v odnosih ne poznam. Pa ne vem, ali zato, ker falim osebo, al pa zato, ker ne gredo odnosi nikoli gladko.

#358 Maca Mur

Maca Mur
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 27. oktober 2002, 01:00

Nace, se enkrat etrsko, hvala.

Gledaš in vidiš pozitivno.
Razumeš in razložiš tako nežno, da ne prizadeneš.
Vedno vliješ upanje.

Ta svet je lepši, ker si ti na njem.

Manca

#359 bendži

bendži
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 66

Objavljeno: 28. oktober 2002, 01:00

Nace, hvala.

Vsako noč veliko sanjam, tudi preteklo sem, vendar se moram spet zvečer jasno odločiti, da bom po sanjah vstal in jih zapisal. Tako pa napol v snu premlevam sanje (morda celo sanjam, da jih premlevam?) in zjutraj se sploh ne spomnim, kaj sem "pogruntal".

Bom še kaj zapisal in te potem ponovno poprosil, da pokomentiraš.
Sem optimističen in mislim, da počasi a zanesljivo napredujem v smeri od "povprečnega moškega" v zrelo osebo. Resda moja ljuba uporablja zelo drastične metode, vendar so očitno pri meni kar uspešno zdravilo.

Res je tudi, da se zasačim v razmišljanju,če ni bolj prav, da jo "brišem" iz sebe (ker pač ni nobenega zagotovila, da bo do nove skupnosti med nama res prišlo - še ne verjame, da je dolgoročno življenje z menoj lahko uspešno; kljub temu, da je zelo rada z menoj)in se "odprem" drugi. Vendar vem, da bom s tem le prenesel svoje "zdravljenje" na kasnejši čas ali pa se mu celo izognil, kar bi bilo pa še slabše (namreč zame,ker vidim v tej situaciji, zaradi obojestranskih čustev, možnost očistiti svojo dušo). Kakorkoli, ne mislim še odnehati, vse dokler se tudi ona ne čuti čustveno odvezana od mene.

Tudi jaz tebi želim čim lepše aspekte,

Bendži

#360 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 28. oktober 2002, 01:00

quote:
FURIA pravi:

quote:
Marsa pravi:

Vendar imam obcutek, da so PRAVE tiste stvari, odnosi, vse... pri katerih nekako gladko, ali vsaj malo bolj gladko, tece...
[blue]



Marsa, zanimivo tole. Večkrat iščem pokazatelje, ki bi mi nakazali, ali je zadeva smiselna, ali ne. Tole, da zadeve malo bolj gladko tečejo... hja, tega pa v odnosih ne poznam. Pa ne vem, ali zato, ker falim osebo, al pa zato, ker ne gredo odnosi nikoli gladko.



No, Furia - saj sem rekla, da sem se nerodno izrazila...
Hja, mislila sem v bistvu osnove, baze, temelje...
ce niti tu gladko ne stece, je meni to zadosten signal... Da igrice, da je treba nekaj mutit, da je, CE je ipd...
To zame ni gladko in v to ne silim...
TO sem mislila... Morda pa sem se vedno bila nejasna, ampak saj je vseeno...
Pac - komentar, ki ga mirne duse spregledas in se ne oziras nanj... ;)

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#361 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 28. oktober 2002, 01:00

jaz bi opisala troje sanje.
1. z avtom se peljemo nekam v neko stanovanje. Na poti srečamo strica in staro mamo, ki tudi kasneje prideta tja. Nas je bilo 6, jaz sem imela s sabo 5 kremšnit. TAm smo bili: jaz, mami, oči, hčerka, žena od strica in ne vem ali sestra ali mož. In smo si razdelili te kremšnite, pa še za strica in staro mamo smo malo pustili.

2. Pojavi se en dojenček. Jaz, ko sem bila mala, dojenček. Pa še nekdo, ne vem ali sestra ali hči. Pa smo dojenčka- mene crkljale, previle. nahranile. In je začel rasti ful hitro. Mi ni bilo jasno. Jaz sem jaz, odrasla, tisto pa sem tudi bila jaz dojenček. Dve osebi, obe jaz naenkrat. In sem se spraševala kako je to možno, je to moj notranji otrok? in kako bo, ko bo hitro zrastel in bova oba jaz?

3. sem pa v trenutku pozabila, vem da je bilo spet nekaj v zvezi z mojo primarno družino, moža spet ni bilo zraven. Ko se spomnim, napišem.

Čao

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#362 bendži

bendži
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 66

Objavljeno: 29. oktober 2002, 01:00

Spet bi rad z vami podelil svoje sanje, Naceta pa prosil za nadaljevanje razlage, ki mi jo je tako širokosrčno in poznavalsko naklonil doslej.

SANJE:
- najprej reševanje nekega psa;zakaj in kako - nimam pojma,menda smo ga odpeljali iz neke stavbe, nekega ograjenega posestva (kot da je od nasprotnikove vojske - čeprav ni bilo nekih pravih uniform); uspelo je tako, da sem se izdajal za nasprotnika (ala film, v katerem se glavni akter, preoblečen v uniformo nasprotnika v temi le od daleč oglasi in z lažjo - vse je v redu - pošlje nasprotnike v napačno smer);
- nekakšen boj za osvoboditev: jadrnice v srednjem veku (nekje med časom Beneške republike in Kolumbom);
najprej nekaj lepih prizorov z na novo opremljeno - prenovljeno - ladjo (kjer poveljnik meni, da bi bilo še marsikaj za urediti, jaz pa, da je v notranjosti zelo lepo urejeno, vse na svojem mestu in dobro opremljena,tudi zunaj ji nič ne fali,saj so itak vse jadrnice rjave - še jadra so bila rjava; sploh so bile te sanje v celoti rjavo obarvane (prisotno je zavedanje, da danes ni tako, da so jadrnice bele in drugih barv);
zatem z nekom (očitno mi je prijatelj, vendar ne vem kdo,nema pojava) skupaj stopava proti čolnu (pomol je skrit pod vodno gladino), treba je paziti,kam stopiva in v nekem trenutku narediva korak mimo in se padeva v vodo; povsem sva mokra,nočeva se preobleč, nekdo (menda moje dekle) mi dopoveduje,naj vsaj slečem majico in jo ožamem, da se bo hitreje posušila; jaz dam vedeti, da je ta padec le slepilni manever, nekak način,da s prijateljem izgineva od tu,ker se greva borit (ne vem,kako naj bi to pomagalo, ko pa ni bilo zaigranega nobenega utapljanja);
skratka,od ljube se očitn poslovim (brez pompa) in zatem se moram 2 leti nekje na morski meji (voda, neka skalna obala) skrivati in gverilsko boriti,predno se bomlahko vrnil(ali šele šel na ladjo - ne vem)... dekle me očitno čaka oz. v to ne dvomim in vem, da se 2 leti bližata h koncu in jo bomlahko kmalu objel
- vmes je bil prizor, ko pa očitno nisem jaz glavni junak,ampak tesen prijatelj, sobojevnik; kapitan - prijatelj - je menda ubit in jaz moramprevzeti poveljstvo jadrnice... zaradi česar se odtrgamod ljube (očitno variacija na temo);
- ko se gverilsko bojujemo sem sanjal tudi prizor boja na čolnih na ustju nekega ozkega zaliva, kjer pa nisem sodeloval... očitno so ribiči po partizansko ene namahali; ta prizor je prerasel v nek ravs z nasprotnikom,postavljen v notranjost neke vaške hiše; tu so vmešane tudi ženske in ena (bolj zajetna - v smislu močna in šarf) po načelu,ja, a ti boš mene,zgrabi nekoga (njegova glava pod njeno pazduho) - ne vem, kako se konča, dozdeva se mi, da jo on rani, vendar ga ona nikakor ne spusti;
-spet drug prizor: prijatelj in jaz,že dolgo gverilca,iščejo me,name je razpisana tiralica; ko nekje brezskrbno sedim, iz daljave nekdo name strelja z mušketo (najet morilec), vendar me po srečnem naključju zgreši (v bistvu se sploh ne zavedam,da je mimo mene švistnil strel)
- prizor praznovanja - neki rojstni dnevi; v določenem trenutku gre očitno za mamin rojstni dan (dejansko ga ima danes); udeleženi smo moj brat, en bratranec (ki v tem bratu previja,očitno,športno poškodbo na nogi) in jaz;mami je nerodno, ker nima vina (le eno že načeto steklenico - 3/4 polno), želi, da gre nekdo še kakšno iskat... jaz odgovorim, da bo že v redu, da pa bi za 3 moške le morala biti vsaj ena steklenica (pred tem sem že prenašal neko steklenico ali dve, ampak očitno je bilo vezano na en prizor prej oz. drug rojstni dan);
proti jutru sem imel še ene sanje:
dogajanje vmoji mladostniški sobi (v hiši staršev); nekakšen ples: v nekem trenutku plešem z enim mladim dekletom (tudi jaz sem še mlad, vendar neprimerno starejši, ona je še skoraj otrok) in sicer tango; ona vodi in jaz se ob tem počutim nelagodno, češ,voditi bi moral moški; vtem vidim nekega fanta, ki pleše z njo (čeprav jaz še kar plešem - kot da bi oba plesala z njo); mladi fant visi na njej kot vreča, ves zaljubljen; pripomnim mu, da sem tudi jaz bil takšen, neroden (imam občutek, da sem tudi ta mladenič bil jaz) in dase mora zravnati; potem odidem na balkon in občutim, da nekdo pritiska vrata vame; za njimi je spet nek bratranec (imam občutek, da se je v prejšnjem prizoru plesa nekaj vsiljeval); zabrusim mu, naj ne teži, ker ga lahko ruknem z vrati in porežem s steklom v njih.

To je to. Dolg opis, ampak kaj, ko ne vem, kaj je pomembno in kaj ne.

Pa lep dan vsem skupaj.

Bendži


"Bog je pot, resnica in življenje."

#363 Star12

Star12
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 58

Objavljeno: 29. oktober 2002, 01:00

Pozdravljen, NACE!

Naj se Ti, še Jaz zahvalim za vse tople besede, misli in vzpodbude.

Zahvaljujem se Ti iz dna Srca in ISKRENA TI HVALA!

lp

Star12

Simsi
Simona-simsi

#364 teja

teja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 717

Objavljeno: 30. oktober 2002, 01:00

sem še čisto sveža od sanj. Takole je bilo: Smo imeli nekaj , nekje smo bili - na morju. Družinsko. In se jaz in moja hči odpraviva nekam na sprehod. Pa mi moj oče zateži, da imam nov telefon. Bil je star a on teži in teži. Pa mi je šel na živce in že pred hišico zaupijem da ima srečo, ker je tuki polno ljudi, drugaćče bi mu jaz že povedala. On pa se razpizdi, vzame coklo in mi jo hoče z vso močjo vrečt. Pa se zave, da buljijo vanj, pa si sezuje še drugo, kao fora, da ni nič mislil. In greva midve po eni potki gozdni. Pa so ob potki trije majhni psi. Rečem jaz, naj jih pusti pri miru, ker je lahko zraven mamica. In res pride nasproti starejši pes in me zagrabi z zobmi v levo roko. Ne ugrizne. Jaz se že itak bojim psov in sem vsa trda. Potem pridejo tri ciganke. Izkaže se da je pes njihov. Rečem, naj me spusti, da jim dam jopico. Pes me spusti, me pa hitro naprej. Jopico sem slekla in jo pustila ob ograji, ker ni bilo več gozda ampak že obala . Potem se mi zazdi da je ob meni sestra, ne hči. Se odpočinemo pri eni skupini ljudi. S sabo sem imela čaj, pa ona polije skodelico po tleh, in tekočina gre v dolino in jaz pravim zakaj si to naredila, ne vidiš, da bo tisti stric moker. Konec.

Pa še ene: kupujem v knjigarni teniske. Poceni teniske. Pa pride en malo mlajši od mene fant - moški, ki smo se včasih poznali, ker so bili starši prijatelji. In začne težiti kaj kupujem take poceni teniske. Težil je in težil, jaz sem jih vseeno kupila. Potem me je čakal pri izhodu in spet težil. Ni se me spomnil, da smo se včasih poznali, ko smo bili otroci.

Pa še ene. Smo pri eni prijateljici tri. In njej grozi en moški, ne vem, mož, fant. jaz in druga se gor rihtamo, ona gre na vrata, ker nekdo zvoni, pa odpre in ni nikogar. Potem gre druga pogledat in je bil en naš kolega. Ko preidem dol, sedijo za mizo oče, mama, ena od teh kolegic, za katere pa sploh ne vem sedaj kdo so bile. Vem da so bile ženske. In sedi ta še dva kolega. Se usedem med njiju. Jesta kruh in pijeta mleko in kavo. Potem zvoni in pridejo še eni kolegi, ki jih poznam, ene moje bivše sošolke iz srednje šole in smo veseli, ker se vidimo. Potem grem v drugo sobo in tam sedijo neznanci in čakajo na neko predavanje. Konec

Nace, prosim. Sanjam zelo raznovrstne sanje.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net...um/blog/mavlica


#365 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. oktober 2002, 01:00

Danes sem sanjala, da sem z najvecjo natancnostjo pretakala (iz ene majhne steklenicke v drugo) zivordece, lepo tekoce in disece Sentajnzevkino olje! :))
Imam tako flasko doma... morda me je spomnilo (sanje) na to, da moram Meti narediti kremo. ;)

Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#366 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 31. oktober 2002, 01:00

Moje nove sanje, po mucnem napetem tednu v sluzbi, koncno sprostitev Objavljena slikaObjavljena slika
Moj oče je imel tigra. Prosil me je naj pazim nanj. Prišla sem v naše staro stanovanje (kjer smo živeli skupaj pred leti) in pričakovala, da bo tiger zaprt v kletki. No, ni bil Objavljena slika
Bil je zelo velik in zelo prijazen, pač me je želel ovohati, ker me ni poznal. Hodil je za mano in jaz sem samo razmišljala, kako naj ga spravim v kletko. Spomnila sem se, da rad je roladice in zacela sem ga pitati z njimi. Seveda je potem še bolj hodil za mano. Stekla sem pred njim, on je stekel za mano in potem sem Objavljena slika razmišljala, kako bo ko se bom ustavila... da ne bo skočil name, kot kakšen kuža... Prišel je še moj sin in sem ga mirno pustila zraven, sem bila prepričana, da njemu ne bo nič naredil (tudi meni ni kazal nobenih znakov, da bi mi rad kaj naredil). Potem se je vrnil oče, se nasmehnil, da je tigerček krotek kot mucek, mu postlal v kletki z rjuhico in tigerček je zlezel kletko in sladko zaspal, hehe, in pravljice je konec Objavljena slika
Nauk zgodbice je... [?]
Ne boj se ljudi, ki se imajo za velike in pomembne, recimo tako kot v moji službi šefi (ups, tega nisem jaz napisala, hehe) Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika
CAt

#367 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 1. november 2002, 01:00

Hello,
Nace, kaj pa sneg- bojad prinaša bolezen?!
Sem sanjala, da sem bila v neki hiči, ampak dejansko sem stala na travi, polju, name je padal sneg.Nekaj ga je že zapadlo, bele zaplate so okoli hiše.
Nek folk stoji par metrov od mene in me neja prepričuje.Zapletena sm v njihovo zgodbo, čeprav nisem del le-te.Iz neke godlje se morajo spravit, sami so si jo zakuhali, jaz imam sicer neke adute v rokar, ampak sem čista.Se sicer hočejo rešit v smehu, jaz vsa pozitivna odgovarjam na njihova vprašanja in prigovarjanja, naj " se rešimo".Ampak se sploh ne premaknem.Stojim trdno in ne mrdnem.
Sem full viskoa, oz. moje telo je na neki višji energijski ravni.Ne pretirani, ampak se čutim, da sem v nekem boljšem položaju.Jim sicer ne privoščim te situacije, ampak sama se ne spuščam globalno v to.

A je to odraz družinske sitacije, v katere "probleme"- le-te so si si naredili sami- nočem več spuščati...!!???

#368 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

Hoj!
Danes ponoči sem 'srečala' indijanca, ki ga 'poznam' iz regresije.
Ne vem kako sva se zmenila za sestanek, jaz sem se odpeljala v neko oddaljeno mesto, sedla sem na teraso nekega hotela. Močno je pihal topel veter, ozračje je bilo čisto, barve intenzivne. Ko sem se usedla zunaj na teraso, sem pogledala kje imam denarnico in ugotovila, da je nisem prinesla s seboj. Vstala sem in se vrnila k avtu, istočasno sem pomislila, da potem tudi nimam vozniškega dovoljenja...vendar se nisem prav preveč sekirala. V avtu sem pogledala na telefon in ugotovila, da me čaka sporočilo. Napisal mi ga je omenjeni indijanec. Msg iz telefona se je potem spremenil v pravo pismo. Delno je bilo pisano v angleščini, delno v srbohrvaščini. Razložil je, da je trenutno čisto drugje, da se oprošča, ker ga ni zdaj v bližini...itd. Beseda, ki jo točno vidim napisano je bila milinjora?! Kot ena mini sinjora, no... Pismo je bilo izredno prijazno, pustil mi je tudi njegov mejl naslov, da mu lahko odpišem.
Cat je danes dobre volje, hehe Objavljena slika

#369 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

Objavljena slika zanimivo!
morda je tvoj vodnik?!
in kako je blo na regresiji? Objavljena slika

#370 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

Free, po regresiji sem bila totalno zmozgana, utrujena, no krofasta...Objavljena slika
Vendar mislim, da sem takrat odstranila zatič in se je zajezdena voda sprostila...seveda pa mi je včasih prav grozno in boleče, ne moreš si misliti kako se lahko misli in dejanja energetsko zabijejo v telo. Po moje lahko tako zboliš, lahko sam sebe uničiš. Še dobr, da imava škorpijonske marse, midva to veva kako, hehe Objavljena slika
Kaj te muči Pluton zadnje čase, berem...Objavljena slika
Poskusi ga 'sfentat' z O5 tako kot pravi Intruder....
Je že kdo poskusil njegovo tehniko [?][?][?]
CAt

#371 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

kako se zabijejo?

ni mi cisto jasno, kaj pomeni skorpijonski mars
v odnosu ciscenja uma?? kar pa se mi svita,
da imajo morda vodna znamenja eno notranjo energijo,
ki je potencial, ki se ga da uporabiti, morda tudi
za zdravljenje - morda? ja, morda bi bilo res zanimivo
opazovati, kako razlicna znamenja reagirajo
v odnosu do sebe na razlicnih nivojih?

mah saj me ne muci prevec.
ja pojma nimam o 05??

in, a zdej je ze bols? Objavljena slika

#372 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

Objavljena slika
si tako zares vzel...za škorpijončke sem mislila, da znajo pičit sami sebe.... in prej sem pisala o tem, kako človek lahko sebe uniči... Objavljena slika
Moje mnenje je, da je najbrž pri regresiji res odvisno, koliko si senzibilen, najbrž določeni posamezniki ne doživijo nič... [?]
Hehe, voda je še, no seveda, samo bolj nežno teče... najbrž bo še tudi kje kakšen vrtinec, pa kakšen slap.... Objavljena slika
čau, cat

#373 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

ja sej sej, pravim, da bi lahko kaj vec napisala Objavljena slika
ma ja, take it easy! Objavljena slika Objavljena slika

vodo sem pa ravnokar zbrisal, ker sem videl, oz. ne
razumel podanega preden odgovoril Objavljena slika

#374 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

Objavljena slika
Cat

#375 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 3. november 2002, 01:00

Kot je zdaj ze nekaksna praksa, temo preusmerjam v 5. del Sanj in sporocil slednjih, seveda pa je tu se dovolj prostora za komentarje, odgovore, feedbacke...

Tako brez tezav se objavite post v tole temo, najnovejse sanje pa sanjajte v Sanjah in sporocilnosti slednjih - 5


Marsa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Jaz iscem le eno - da bi izrazil tisto, kar hocem... In ne iscem novih oblik, temvec jih najdem." Picasso

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0