Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ko prizadanes cloveka....


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
158 komentarjev na to temo

#26 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:28

Super da tako mlada tako zrelo razmisljas, Aira!... :palec:
Tocno TO, kar si zdaj izpostavila in kar si tule javno ugotovila, je point in pravi pristop v razumevanju in v komunikaciji med dvema. :palec: :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#27 pika1000

pika1000
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 288

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:29

:palec:, Aira.

Kar si ti zdajle tako konkretno povedala, sem prej hotela reči s tem, ko sem pisala o tem, kako nekaj nekomu povedatati na tak način, da odnos ostane OK, poveš pa kar čutiš.

TO!

#28 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:33

Tocno TO, kar si zdaj izpostavila in kar si tule javno ugotovila, je point in pravi pristop v razumevanju in v komunikaciji med dvema.  :palec:  :palec:

In če to skuži le en od njiju? x;)x Verjetn najboljš, da nehaš komunicirat z njim..... x^x
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#29 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:35

Jaz tud..... :vragec: x:o)x x:Dx
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#30 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:38

Vsak toliko kolikor lahko on sam - jaz lahko samo zase odgovarjam in vem...
Jaz sem jaz, tako postopam, pa ce oni skuzi ali pa ne.
V bistvu naj bi s takim pristopom bilo veliko (vec) sans, da bi oni skuzil.
Ker potem dajes take vibre ven.

Ce reces, grozen, grd in ogaben si, je nekaj drugega, kot ce reces, tole kar si pa zdaj rekel, je pa grozno, grdo in ogabno.
On pa naj pac kuzi po svoje, jaz sem mu odgovoril kot je trenutno varianta in ne na vse zivo iz vseh mogocih situacij do zdaj.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#31 Aira

Aira
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 771

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:39

Super da tako mlada tako zrelo razmisljas, Aira!... :palec:
Tocno TO, kar si zdaj izpostavila in kar si tule javno ugotovila, je point in pravi pristop v razumevanju in v komunikaciji med dvema.  :palec:  :palec:

x:Xx thx.

#32 pika1000

pika1000
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 288

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:40

In če to skuži le en od njiju?  x;)x Verjetn najboljš, da nehaš komunicirat z njim..... x^x

Včasih skuži tudi drugi! x;)x

#33 Gost_sanjalica_*

Gost_sanjalica_*
  • Gost

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:53

Prizadenem, ker sugeriram, "vsiljujem" moje videnje stvari...

Zame je ena stvar kičasta, nekomu ta ista stvar genialna...
Tisti, ki je to stvar opravil...., pa se bo - kljub temu, da sam najbolje ve, kakšna je ta stvar (vzemimo primer naslikane slike) zaradi moje "ocene" (če me ta človek sicer ceni kot človeka) - počutil verjetno prizadetega; oz. zaradi ocene "genialnosti" dvignjen v zrak...

In nočem prizadeti, nikogar...., VSAJ ne zavestno. Pa kljub temu to velikoX storim...

Nekoč davno tega, je nekdo stalno ponavljal neko napakico pri pisanju postov.
Pa sem ga preko OS prijazno opozorila. Človek je bil v prvi sapi - prizadet. In ko mi je to predočil....je bilo meni še huje.
Čez nekaj časa je "kritiko" sprejel, tiste napakice v postih več ni..., jaz pa še zmeraj mislim, da nisem imela prav...
Lunatik x8Dx , če si še kje tu...in prebereš..., še enkrat - OPROSTI.

#34 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 8. maj 2004, 18:56

Ja, Pika1000....včasih. x;)x Helou Sanjalica, fino, da si spet tu. x:Xx :palec:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#35 Klinar

Klinar
  • D član
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 8. maj 2004, 20:16

:vio: Točno je vse kar je tukaj napisanega. Vse je le v načinu kako komu poveš. Povedati mu moraš na način, da je vse podkrepljeno z energijo, da ga zadane na pravi način. Ne, ne, ne z jezo, ta je vtebi in se jo znebi čim prej, ker navadno sploh ne veš zakaj jo imaš v sebi.
Zdaj bom še o "hecu" in "hecnem" oziroma "zajebantskem" izražanju povedala par besed.
Po mojih izkušnjah takšen izraz uporabljajo strahopetci in tisti, ki niso čisto "odrasli". Če smo pošteni in v družbi znancev malo opazujemo, vidimo, da so ob takih ta hecnih, ki jih vedno spuščajo eni in isti, nekateri prizadeti. Seveda, so tisti ta hecni kot vampirji, saj uživajo, ko se nekateri počutijo prizadete.

Razlaga je preprosta, vedno dobiš nazaj, kar oddajaš, torej je vse tako kot mora biti in so to le lekcije, ki morajo biti. So kamenčki v popolnem mozaiku celotne slike.

Mene osebno boli le to, da sem nevede prizadela v življenju tista dva, za katera sem bila najbolj odgovorna, nezavedno, saj nisem znala drugače. Boli, odpustiti sebi je najtežje. To se ne da čez noč, kljub vedenju, da se čas ne da zavrteti nazaj in je ta trenutek vsa večnost. Živeti za ta trenutek pa je res prava umetnost.
Povedati resnico ni enostavno, saj imamo ljudje "različne resnice" ali ne.

"Nikomur ne delaj tistega, kar nočeš, da bi drugi delali tebi".

Aira, super si povedala v tvojem postu.
Meni osebno se vsi, ki še uporabljajo "hecni" žaljiv način izražanja, jezo, posesivnost, nekakšno vzvišenost..., smilijo v dno srca. Kot nebogljeni klovni so, ki morajo kar naprej uporabljati ene larfe, da preživijo dan.

Vsi skupaj pa sestavljamo prečudovit mozaik. Vse je tako , kot mora biti.
:palec:

xnckrivx :flower:
clean
peace and love
Klinar

#36 SKA - Vi

SKA - Vi
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 612

Objavljeno: 8. maj 2004, 20:25

Mene motijo ljudje ( sem imela tako izkusnjo z eno dobro kolegico ), ki nekaj slisijo in ne preverijo ali je to res. Namesto tega, slepo verjamejo govoricam in se namrdnejo..
Prijateljici so neki "zlobnezi" natrobili, da sem jaz govorila nekaj (res) grdega in neprimernega o njej in ker ima tak cuden karakter in se takoj zapre vase, mi je zamerila, ni me vec poklicala, ni se mi javila na telefon in zelo dolgo se sploh nisva videle ( ves ta cas jaz nisem imela pojma, kaj se dogaja.. :o|o: )..
Potem sem jo pa cez pol leta srecala v mestu, jo pozdravila in sva se zaceli pogovarjat. Vprasala sem kje je, kaj dela in zakaj je "izginila" iz mojega zivljenja.. Rekla je: "Ti ze ves zakaj.." Meni seveda ni bilo nic jasno in, ko sva se o tem pogovorili in preverili te govorice, je vsa skesana ugotovila, da je naredila napako in, da se je brez veze tako obnasala..
Mislim halo.. Vse to samo zaradi govoris, ki sploh niso bile resnicne. xrolleyesx
Takrat mi je obljubila, da ne bo vec slepo verjela vsemu kar slisi in, da bo preverjala kar ji govorijo tako imenovani "neprijatelji"... :o|o:

Sem pa bila kar malo prizadeta, da je verjela, da sem ji naredila nekaj takega.. Sploh, ker ji do sedaj nisem naredila niti ene slabe stvari.. :unsure:
Ni vse slabo, kar se ne sveti.

#37 Mick

Mick
  • D član
  • Št. objav: 18 126

Objavljeno: 8. maj 2004, 20:51

Vsi skupaj pa sestavljamo prečudovit mozaik. Vse je tako , kot mora biti.
:palec:

xnckrivx  :flower:
clean

x:)x xokx ...všeč mi je tvoj post, clean x^x :vio:
Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.
K. Čapek

#38 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 8. maj 2004, 22:19

ah, jest bi pa tak rad neki napisau, pa si ne upam, ker se mi zdi,da se ne sme in vem,da se ne sme, ni primerno času še..bom kr pršparau za par let naprej...

#39 Volk K.L.

Volk K.L.
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 848

Objavljeno: 9. maj 2004, 00:04

Meni je vedno ful  hudo ko oz. ce prizadanem cloveka. Ce prizadanem cloveka, ki mi je veliko pomenil, je ta bolecina se toliko vecja. Pa saj ne da bi to naredila z namenom, vendar grenak priokus se vedno ostaja. S tem posredno prizadanem tudi sebe in to boli se bolj....

Kako se pa vi lunatiki prenasate take situacije?

Jah, zelo zanimiva tema. Čestitam :palec: . Dobra tema, glih za mene. Moram priznati, da znam zelo okrutno prizadeti človeka. To mi je ena od temnih plati osebnosti. Vendar ne prizadenem človeka kar tako. Ponavadi to storim, ko se počutim tudi jaz užaljen. Vem da ni v redu. Težko je zadržati veliko jezo v sebi. Še posebej če imaš osebo zelo rad in jo ceniš in te izda, zarije ti nož v hrbet.
Potem recimo da prekineš s to osebo partnerski odnos, se trudiš na vse kriplje obdržati, če ne drugega tisti prijateljski odnos. Vztrajam zelo, zelo dolgo časa. Ponavadi nazaj dobim samo neiskrenost, laži in vlečenje za nos. Nobene resnice, nobenega fer pleja, nobenega spoštovanja .
Po vseh lepih spominih s to osebo, ti na koncu za zahvalo postreže pladenj polna dreka. Tega pa seveda ne morem prebaviti. Takrat vrnem milo za drago. In ko prizadenem nekoga, ni filma na tem svetu da se z njo nazaj pobotam, ker so bile žaljivke z moje strani prehude. Mogoče, mogoče bo kakšna izjema. Ne vem. V mojem življenju lahko na prste ene roke preštejem ljudi, ki sem jih zelo prizadel. Mogoče tudi neutemeljeno.
Ja sam ka mali pao s lipe

#40 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 9. maj 2004, 00:38

zakaj se pa kdo sploh pusti bit prizadet?

od tega ja nic nima! recimo aira, tud k si ti napisala ka je unmu luciferju da je butl, ceprav nisi tk misla, ni nujn, da bo un to kot zalitu jemal... ceprav to je 100% cistokrva zalitev, vendar se vseen ne v dobesednem pomenu besede.... nekdo k je prizadet, ni nujno da ima prav vzrok! lahk se smili sam sebi iz napacih razlogov... lahka pa nasprotna oseba zaluje ker je nekoga po njenem mnenju prizadela kar ni nujn da je to to.... js ljudi s katerimi se druzim k bi lahk rekla, da jih poznam (ceprav smo si tujci, kot sem si se vseen vedn tujka sama s sabo...) no lahk bi rekla, da vem kje so meje in kje so kriticne tocke, s katerimi lahka uzalim... da bi koga namenoma uzalila tega ne delam! s tem nikomur nc ne dokazujem ne sebi ne drugemu... da pa v jezi na hitr...se pa zgodi.... pa se to se neki casa vlece... na lep nacin, dopovedovanje, umik... ce nic ne pomaga....pa ja razumljivo da vsakemu pokne film! s tem vsaj dokazujes da si clovek... po clovesko je pa pol tud da se pobota! kaj pa pomaga kuhat zamere pa muhe? polnit ego? kolk sm mocn k ne popustim? revez tisti.... ceprav do dolocene meje ima prav...to je tko del njega samega! tud kuhanje...k pa plina zmanjka si ga gre pa drugam iskat... vsi tk delamo, ce si priznamo al pa ne... zavestno al pa podzavestno... vcasih je prav fajn bit uzaljen! jaaaaaa.... mogoc je pa kdo kdaj namerno uzaljen, da dobi mir pred nekom k mu gre na zivce? pa si mu ne upa direkt v fris povedat: cuj pust me na mir, k te ne prenesem..., da ga ne bi prizadel, k skoraj vedn prizadatelja bolj boli kot tistega k je prizadet!!!! pa raje dela razlicne pizdarije, da dobi nek lazen vzrok od drugega, za umik? jao kam sm prsla... nikamor pa se dalj...
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#41 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 9. maj 2004, 00:53

s tem, ko prizadanes cloveka, naredis napako...

ampak kdor ne dela napak, ne dela nic! to je pa najvecja napaka! (delati nic! in to dobro vestno in zagnano...) :sori:
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#42 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. maj 2004, 01:24

Vsak toliko kolikor lahko on sam - jaz lahko samo zase odgovarjam in vem...
Jaz sem jaz, tako postopam, pa ce oni skuzi ali pa ne.
V bistvu naj bi s takim pristopom bilo veliko (vec) sans, da bi oni skuzil.
Ker potem dajes take vibre ven.

Ce reces, grozen, grd in ogaben si, je nekaj drugega, kot ce reces, tole kar si pa zdaj rekel, je pa grozno, grdo in ogabno.
On pa naj pac kuzi po svoje, jaz sem mu odgovoril kot je trenutno varianta in ne na vse zivo iz vseh mogocih situacij do zdaj.

ja itak :palec:
x:o)x he he, vcasih se bol po p.... dobimo x:o)x x:Dx
ampak, sej ce ves bolj tut lazi preneses x:px
ceprou pa se zmeri ne zivim vsega tko k mislm x:Dx :xx!: x:Ix
no, je ze dobr tko, sploh pa ce prevec mislm x:Dx

#43 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. maj 2004, 01:28

Prizadenem, ker sugeriram, "vsiljujem" moje videnje stvari...

Zame je ena stvar kičasta, nekomu ta ista stvar genialna...
Tisti, ki je to stvar opravil...., pa se bo  - kljub temu, da sam najbolje ve, kakšna je ta stvar (vzemimo primer naslikane slike) zaradi moje "ocene" (če me ta človek sicer ceni kot človeka) - počutil verjetno prizadetega; oz. zaradi ocene "genialnosti" dvignjen v zrak...

In nočem prizadeti, nikogar...., VSAJ ne zavestno. Pa kljub temu to velikoX storim...

Nekoč davno tega, je nekdo stalno ponavljal neko napakico pri pisanju postov.
Pa sem ga preko OS prijazno opozorila. Človek je bil v prvi sapi - prizadet. In ko mi je to predočil....je bilo meni še huje.
Čez nekaj časa je "kritiko" sprejel, tiste napakice v postih več ni..., jaz pa še zmeraj mislim, da nisem imela prav...
Lunatik  x8Dx , če si še kje tu...in prebereš..., še enkrat - OPROSTI.

pa kwa zdej... njegov problem ce si ti povedala da tebe mot napakca pac si.
bolj je pomembno kako si povedal pomoje.
drugo pa je njegova stvar sprjejemanja, torej al sprejme mnenje drugega al kritiko al ne.

sploh pa zivijo kako kej x:)x

#44 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. maj 2004, 01:32

ah, jest bi pa tak rad neki napisau, pa si ne upam, ker se mi zdi,da se ne sme in vem,da se ne sme, ni primerno času še..bom kr pršparau za par let naprej...

sej si ze zacel x:Dx x;)x
kwa hocs povedat z zacenjanjem!

#45 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 9. maj 2004, 01:33

zakaj se pa kdo sploh pusti bit prizadet?

od tega ja nic nima! recimo aira, tud k si ti napisala ka je unmu luciferju da je butl, ceprav nisi tk misla, ni nujn, da bo un to kot zalitu jemal... ceprav to je 100% cistokrva zalitev, vendar se vseen ne v dobesednem pomenu besede....  nekdo k je prizadet, ni nujno da ima prav vzrok! lahk se smili sam sebi iz napacih razlogov... lahka pa nasprotna oseba zaluje ker je nekoga po njenem mnenju prizadela kar ni nujn da je to to.... js ljudi s katerimi se druzim k bi lahk rekla, da jih poznam (ceprav smo si tujci, kot sem si se vseen vedn tujka sama s sabo...) no lahk bi rekla, da vem kje so meje in kje so kriticne tocke, s katerimi lahka uzalim... da bi koga namenoma uzalila tega ne delam! s tem nikomur nc ne dokazujem ne sebi ne drugemu... da pa v jezi na hitr...se pa zgodi.... pa se to se neki casa vlece... na lep nacin, dopovedovanje, umik... ce nic ne pomaga....pa ja razumljivo da vsakemu pokne film! s tem vsaj dokazujes da si clovek... po clovesko je pa pol tud da se pobota! kaj pa pomaga kuhat zamere pa muhe? polnit ego? kolk sm mocn k ne popustim? revez tisti.... ceprav do dolocene meje ima prav...to je tko del njega samega! tud kuhanje...k pa plina zmanjka si ga gre pa drugam iskat... vsi tk delamo, ce si priznamo al pa ne... zavestno al pa podzavestno... vcasih je prav fajn bit uzaljen! jaaaaaa.... mogoc je pa kdo kdaj namerno uzaljen, da dobi mir pred nekom k mu gre na zivce? pa si mu ne upa direkt v fris povedat: cuj pust me na mir, k te ne prenesem..., da ga ne bi prizadel, k skoraj vedn prizadatelja bolj boli kot tistega k je prizadet!!!! pa raje dela razlicne pizdarije, da dobi nek lazen vzrok od drugega, za umik? jao kam sm prsla... nikamor pa se dalj...

100% cistokrvna zalitev x:Dx x:Dx x:Dx

#46 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 9. maj 2004, 01:39

free???!!! ti prej men naj te ne zezam.... pa sam isto delas!!! x:Dx x:Dx x:o)x x:)x x;)x
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#47 kapica

kapica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 019

Objavljeno: 9. maj 2004, 01:44

drugo pa je njegova stvar sprjejemanja, torej al sprejme mnenje drugega al kritiko al ne.

razlicice tega stavka sm mal visje v 17-tih vrsticah povedla...

tocn to! :palec: pa sploh ni nujn da bo nekdo neki jemal kot kdo drug misli.........
ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

#48 tashyka

tashyka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 543

Objavljeno: 9. maj 2004, 07:47

drugo pa je njegova stvar sprjejemanja, torej al sprejme mnenje drugega al kritiko al ne.

razlicice tega stavka sm mal visje v 17-tih vrsticah povedla...

tocn to! :palec: pa sploh ni nujn da bo nekdo neki jemal kot kdo drug misli.........

...ja to je pa čist res...jes sm zanč frendici rekla koza...pa to nism mislna kot žalitev ampak tko...ne vem ne znam povedat...pač recimo eno frendico kličm tečka ona pa mene ženska al pa baba al pa živc...pač midve s to frendico veva kaj nej bi to pomenil...pač na nek način si pokaževa da se mava rade...ko sm pa js uni frendic rekla koza je pa celo dramo iz tega nardila...sej ubistvu je to res žalitev samo jes je nism hotla užalt...potem sem ji povedala kako sm to mislna...pa mi je sicer oprostila...samo mene pa še vedno peče vest... :sori:
NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM...

#49 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 9. maj 2004, 07:49

Haha jaz se včasih prav rad naredim mal užaljenga pa to.... ko me marsa okara.... recimo nazadnje ko sem se sel "zmenkarije".... huhjej :sori: :inocent: x;)x :vragec:
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#50 tashyka

tashyka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 543

Objavljeno: 9. maj 2004, 08:08

x:Dx :palec: x:Dx x:Dx x:Dx x^x :palec:
NE STORI DANES TISTEGA, KAR LAHKO JUTRI PRELOŽIŠ NA POJUTRIŠNEM...




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0