Jogurt
#76
Objavljeno: 30. maj 2007, 23:58
mia
Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal
#77
Objavljeno: 31. maj 2007, 11:18
Zadnjič sem si delala beljakovinske palačinke (samo beljaki+prašek) in polila z vitalineo...mjami je teknilo...
Sadnih skut ne maram preveč. Najraje imam Vipavsko skuto, ki jo tudi porabim za vse mogoče.
Vegan bi bila pa težko ja.
#78
Objavljeno: 31. maj 2007, 11:55
Zdaj so novi od Vitalinee. Omamno Obožujem malininega
Jaaaaaaa!!! Ta je ta!!!! Genialen.
lalala
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
#79
Objavljeno: 31. maj 2007, 12:23
Dr. Dolittle je fantazijski lik.
#80
Objavljeno: 31. maj 2007, 21:55
Aspartam je v jogurtu Vitalinea 0% maščobe, proizvajalec Danone...!sam gledat, da ni aspartam-a notri; umetnega sladila, ki je cloveku zelo skodljivo!!
Res nam je lahko žal, da naši pogajalci niso uspeli(ali želeli) "izpogajati" ohranitev manjših ,butičnih mlekarn.Del gorenjskega mleka kupijo Italijani(Ruby ), mleko iz bohinjskega konca pa gre v Tolmin.Ljubljanske mlekarne pa še vedno prodajajo "alpsko mleko".Nejc, upam, da ti folk ni zabezecal OS-predala z vsemi mogočimi recepti....
*
Pred leti se je dobilo v prodaji bohinjsko kislo mleko, ki je bilo res prva liga. Potem pa so mlekarno iglobirale Ljubljanske mlekarne, in so izvrstnemu kislemu mleku brž spustile dušo . Ista usoda je doletela mariborski maksi desertni sir v rdečem vosku )
No, ljubljančani so se za bohinjsko kislo mleko odkupili z božanskim proizvodom ' kmečko kislo mleko', zelen pokrovček, 250 g pakunga. Priporočam vsem sladokuscem.
Čakam, da ponudijo zamenjavo še za maksi desertni sir , smo enkrat z Enjo in Cosmico naredile celo raziskavo, kakšne smrti je umrl tisti krasni hlebček v rdečem vosku
Kislo mleko naredim sama in iz njega skuto.
#81
Objavljeno: 5. junij 2007, 13:30
Pravilno, Lisbona. Vsaj z moje strani. Jaz npr. mleka sploh ne pijem, razen eno pikico v kavi, ker mi čista črna ne gre v slast. Ne zdi se mi, da bi ga telo pogrešalo. Še najbolje prenašam probiotične jogurte, ampak redko jih pijem. Paziti je treba le, da telo dobi dovolj kalcija z drugo hrano. In v kombinaciji z D vitaminom, ampak tega se ponavadi že s soncem po par minutah dobi dovolj.
Dans se mi je pa že zgodaj zjutraj zaluštalo kisle smetane...tako ,da jo bom slej kot prej napadla...
Do jogurtov ,sadnih skut in podobnih zadev sem pa ravnodušna...še vedno...
Richard Bach
#82
Objavljeno: 6. junij 2007, 11:39
Najboljša je polnomastna mariborska skuta, pridajajo jo tudi pod šparovo znamko (v pecivu ali kar tako)... ti sadni miksi se pa težko štejejo v zdravo prehrano, sploh manj sladki in manj maščobni z vsemi mogočimi dodatki in nadomestki
hmmm je pa že bolj zdrava pusta oz lahka skuta z manj maščobami(horesterola) pa ker smo ravno pri jogurtu, js si jo ponavadi zmiksam z stračetela jogurtom od vitalinee in je prava zdrava beljakovinska bomba z malo maščobami
#83
Objavljeno: 6. junij 2007, 19:09
Edino zaslajeno mlečno zadevo, ki dvakrat letno šmirglam je lj borovničeva skuta.
*
100% se izogibam vsem pocom, ki so zaslajeni z raznimi brezkaloričnimi sladili
Karcinogeni aspartami in ciklamati...fuj in fej, a od žlice cukra še noben ni umrl
*
Že celo življenje opazujem veliko skupino ubogih ljudi, ki:
- sladijo s sladili
- štejejo kalorije in ves čas iščejo malokalorične recepte za šajs jedi
- ves čas si zmišljujejo neke fore kako ukanit rabo maščob
- mislijo, da če bodo jedli skuto, da bodo shujšali
- stradajo in izpuščajo glavne obroke
- maltretirajo svoj organizem in duh z resnično maloumno zasnovanimi dietami
In kot rezultat vsega tega sizifovega početja so:
NON -STOP PREDEBELI
#84
Objavljeno: 10. junij 2007, 17:48
drgac pa ne jem jogurtov... ce mi pa zapase... ga pa tako ali tako ni v hladilniku
Kin is different in some ways?
And how you should not fall in love
With someone like me, anyway...
Between the lines, people see signs
When they feel the sear, every day's fear...
And one night their torches
Find the girl without a name...
And the one who has her
Love is no more safe..."
#85
Objavljeno: 14. junij 2007, 20:39
hmmm je pa že bolj zdrava pusta oz lahka skuta z manj maščobami(horesterola) pa ker smo ravno pri jogurtu, js si jo ponavadi zmiksam z stračetela jogurtom od vitalinee in je prava zdrava beljakovinska bomba z malo maščobami
Jaz tudi to delam Samo da vzamem malinovo vitalineo. Sicer imam pa najraje lahko Vipavsko skuto.
Včasih jo zmešam s Hy Pro-jem in je super. Beljakovinske bombe so kul
Zadnjič sem kupila zmrznjeno sadje (črn in rdeč ribez, maline in gozdne jagode), malce oddajala, dodala nekaj tekočega sladila in vse skupaj zmiksala z vipavsko skuto..božansko
#86
Objavljeno: 15. junij 2007, 10:34
samo zdaj mi spet pašejo, itak da sam navadni, sadni mi presladki
ki verjamejo v svoje sanje ...
#87
Objavljeno: 20. junij 2007, 16:16
namrec, prav zal mi je, k moram to napisat, k rada podprem slovenska podjetja in to, sam: kolk je pa boljsi (men osebno) navadni jogurt (trdi, v loncku) Dukat kot pa od Ljubljanskih mlekarn!
cist boljsi!
sem mislila, da je zato boljsi, ker pac je. mislm ker pac onega jem.
sem pa takoj kupla tud tega od Ljubljanskih, k sem prisla z morja, pa se zal ne more niti primerjat.
v glavnem, kdor mara, kot jaz, cist navaden 'trdi' jogurt v loncku, je dukat zakon!
Picasso
#88
Objavljeno: 20. junij 2007, 16:22
ma res, men je mega!!!!
men so ful vsec taki *navadni* okusi.
al pa cist specificni.
in ta jogurt je res tok nad!
a ni hec, tak cist skor brezvezen okus, mislm pac kao nc posebnega, tezko reces, kaksen je sploh oz. po cem....
sam je pa tok dobr, cist zadovolji moj okus.
sem ga na morju cist vsak dan jedla.
Picasso
#89
Objavljeno: 21. junij 2007, 09:10
sam skoda k v Tusu nimajo dukata.
sem "narocila".. sem vprasala prodajalko, ce ma kej vpliva. in ji predlagala, da predlaga.
sadnih pa ne maram, ze ko sem bla majhna, sem sam te tanavadne.
najhujs je blo, ce si ga iz sole v torbi vlacil in ti je pocil.
si lohk torbo stran vrgel in vse kar je blo not.
Picasso
#90
Objavljeno: 21. junij 2007, 11:00
men tud trenutn... fuuuuuuuuuuuuuuuuul sede cist navadn trd jogurt! ze skor mal prevecsuper k je osvezen, k sem glih hotla napisat.
namrec, prav zal mi je, k moram to napisat, k rada podprem slovenska podjetja in to, sam: kolk je pa boljsi (men osebno) navadni jogurt (trdi, v loncku) Dukat kot pa od Ljubljanskih mlekarn!
cist boljsi!
lahk ga jem in zraven zelenjave (ala solate), in zraven testenin (ala spageti) in zraven moke (ala kruhi) po vrh usega pa... hehe..., dela kdo doma pico? k mas pol, za "namaz" kao kecap pa origano..., no v ta "namaz" si zdej "po novem" se neki zlick tega navadnga jogurta notr fliknem... prevec
life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...
#91
Objavljeno: 21. junij 2007, 11:30
tako da že vrsto let praktično vsak večer enga maznem, pa mal kruha zraven, to mi je zakon , zelo poredko, ponavadi kdaj na morju, tudi kakšnega navadnega tekočega, sadnih pa ne morem, ta okus (jogurt + sladko) mi ne gre skup
super k je osvezen, k sem glih hotla napisat.
namrec, prav zal mi je, k moram to napisat, k rada podprem slovenska podjetja in to, sam: kolk je pa boljsi (men osebno) navadni jogurt (trdi, v loncku) Dukat kot pa od Ljubljanskih mlekarn!
cist boljsi!
sem mislila, da je zato boljsi, ker pac je. mislm ker pac onega jem.
sem pa takoj kupla tud tega od Ljubljanskih, k sem prisla z morja, pa se zal ne more niti primerjat.
v glavnem, kdor mara, kot jaz, cist navaden 'trdi' jogurt v loncku, je dukat zakon!
ja, dukat ma fajn zadeve, men je zlo dobra njihova skuta , prav okusna je
#92
Objavljeno: 13. julij 2007, 12:57
Ego jagoda+vrtnica je res okusen...tudi zeleno jabolko+bazilika......Po dolgem času mam spet obdobje k mi jogurt paše - mislim na te sadne v lončkih, ket navadni tekoči je z mUsliji itak zakon, vedno
trenutno skoz jem Egote jagoda+Vrtnica, pa Marelica, pa Sliva Full so mi dobri, pa lepe lončke majo
Imam pa vprašanje..mogoče kdo od vas sam izdeluje navadni jogurt?Vem, da je tašča pred leti imela "neko napravo, za izdelavo"...v lončke je dala mleko, dodala malo navadnega jogurta in vse skupaj dala na pladenj, ki je stvar en dan segreval na določeno temperaturo.Sem zadnjič malo brskala po avstrijskih trgovinah...nič podobnega nisem našla...kakšen namig?
#93
Objavljeno: 17. julij 2007, 07:15
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
#94
Objavljeno: 20. avgust 2007, 21:54
btw a je kdo tuki že jedu navadn jogurt skupi z čipsom s papriko??
in ni izgubil upanja...
#95
Objavljeno: 22. avgust 2007, 19:37
Kislo smetano sem nadomestila z navadnim jogurtom, ko delam kakšne omake (naprimer kumarično). Mi je prav všeč, ker kisla smetana je itak kar se tiče sestave.
Sicer ga imam rada z mussliji. Ful sem bila navdušena nad novimi sadnimi jogurti od Vitalinee, ampak jih imam čisto dovolj. Tako da sem zopet na navadnem Tist, tekoč 1.3. od ljubljanskih mlekarn
enja, nekaj časa nazaj sem kupila knjigo o francoskih receptih in prehranjevanju. Tam notri sta 2 recepta, en je za pripravo jogurta brez aparata, drugi je pa z aparatom. Na žalost sem knjigo posodila prijateljici (ki je videla kako jo "požiram), ampak bo v kakem tednu nazaj, če ni prepozno. Sicer se pa malce spomnim tistega recepta brez aparata, ampak sigurno ne dovolj, da bi tukaj napisala...
Aja, pa zadnjič sem poskusila te nove Egote v lončkih. Niti eden ni po mojem okusu...
#96
Objavljeno: 23. avgust 2007, 21:00
Na netu sem našla podjetje, ki aparate tudi prodaja...samo cena se mi zdi sumljivo nizka....
manj od 30 evrov za aparat
#97
Objavljeno: 24. avgust 2007, 18:20
Aja pa tudi recepte sem našla (na netu):
Sestavine:
1 l mleka
1 velika žlica navadnega jogurta (ki še "živi")
Potrebujemo še:
male stekleničke (s pripadajočimi pokrovi)
izolirna torba
vroča voda
Mleko malo segrejemo (ne sme zavreti!) in mu dodamo žlico jogurta. Dobro premešamo in vlijemo v pripravljene stekleničke. Pazimo, da pokrovčkov ne privijemo popolnoma, ker mora tekočina dihati! Stekleničke nato postavimo v izolirno torbo in previdno prilijemo toliko vroče vode, da sega stekleničkam do vratu.
Voda naj bo ravno toliko vroča, da nas ne "zažge", če pomolimo prst vanjo...Nato zapremo torbo, počakamo 5 - 6 ur in jogurt je gotov!
V hladilniku zdrži pb. 1 teden.
Lahko napravite tudi light jogurt, ampak morate paziti, da je vsebnost maščobe v mleku in jogurtu ista (ali približno ista):
polnomastno mleko - polnomastni jogurt
posneto mleko - jogurt iz posnetega mleka
***
Ponekod sem pa videla tudi, da pustijo mleko da zavre...
Naprimer:
Domač jogurt narediš tako, da mleko zavreš in ohladiš na cca 38-42 stopinj C, potem pa vmešaš vanj kupljen jogurt, ki ti je všeč, naliješ v kozarčke, pokriješ in pustiš na toplem, najboljše je, da je temperatura ista kot zgoraj (38-42 stopinj). Pustiš nekaj ur, če je bolj hladno ali želiš trši jugurt, z več okusa in malo bolj kisel pa malo dlje. POtem daš jogurt v hladilnik, kjer se bo še malo strdil.
Baje je dobro, da sta mleko in jogurt, ki ga vmešaš vanj, enako mastna (torej oba 1,6 ali oba 3,2). Jaz sem probala že vse možne kombinacije, tudi 3,2 mleko in 0,5 jogurt ali obratno in je vse delalo.
In baje je dobro, da mleko ni alpsko.
Baje je tudi dobro,da delaš jogurt ponoči, ker takrat nič ne rukaš okolice, baje tega jogurt ne mara.
Ti bom potem prepisala še iz knjige raje
#98
Objavljeno: 24. avgust 2007, 19:37
če ni kakšna fora spet
#99
Objavljeno: 24. avgust 2007, 20:02
A pa si poskusil ta recept?
#100
Objavljeno: 24. avgust 2007, 20:19
Recept je zelo preprost (te stvari so pa ponavadi najboljše ). Super, thanks
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)
Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0