Vpliv mrkov na naše razpoloženje

Kaj je mrk

Mrk je pojav, ki se vedno zgodi na mlaj (Sončev mrk) ali na ščip (Lunin mrk). Ko gre, npr., za Lunin mrk, sta Sonce in Luna postavljena v opozicijo (to je v bistvu ščip ali polna Luna, pomeni pa, da sta Sonce in Luna točno nasproti in v točno nasprotnih znamenjih), vmes pa se - v navidezno isti liniji - znajde tudi Zemlja - v tem primeru gre za Lunin mrk; Zemlja namreč meče senco na Luno in zato ta ni več obsijana s Soncem. Ko gre za Sončev mrk, pa se Luna znajde med Zemljo in Soncem in ga zato prekrije.
Ko gre torej za mlaj ali ščip (konjunkcijo ali opozicijo Lune in Sonca), se postavita v vrsto dva planeta oz. dve nebesni telesi, ko pa gre za mrk, pa se morajo "prekriti" trije - kar je seveda zato redkejši pojav. Nekaterih mrkov tu ne moremo videti, vsi pa delujejo.

To so kritični dnevi

Mrki ze od nekdaj napovedujejo naravne katastrofe, nepredvidene dogodke, neverjetna naključja, velike nesreče in nesreče v zelo nenavadnih okoliščinah, požare, poplave, potrese, nemire, pretepe, posilstva, škandale, umore ipd. in to zagotovo ni ugodno obdobje za pomembne projekte in dejavnosti. Čeprav večine mrkov pri nas ne moremo videti, je njihov vpliv zelo močan in gotovo boste to tudi sami opazili.

Ne zadajajte si pomembnih nalog

To je intenzivno in našponano obdobje, ko se lahko stvari v trenutku zasukajo in spremenijo in se nam zazdi, da izgubljamo tla pod nogami. Zato je bolje, če je to seveda mogoče, da težje in pomembnejše naloge in projekte prestavimo na (vsaj) teden dni pred in tri dni po mrku, ko sta Luna in Sonce spet v normalnem ritmu. V času mrka je namreč dogajanje tako intenzivno, da nam lahko vse niti uidejo iz rok in ne moremo več kontrolirati svojih dejanj in poteka dogodkov.

Znani dogodki

Usodni dogodki, ki so se zgodili v času mrkov: potop Titanika aprila 1912, jedrska nesreča v Černobilu aprila 1986, osamosvojitev Slovenije junija 1991, smrt matere Terezije in princese Diane poleti 97, četverni umor v Tekačevem v Sloveniji, smrt Johna Kennedyja ml. poleti 99, potres v Turčiji in Grčiji 99. potop ruske podmornice Kursk in smrt Ene Begović poleti 2000, potres in zemeljski plaz v San Salvadorju januarja 2001...

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Stori, kar moreš, s tem, kar imaš, tam, kjer si.
Theodore Roosevelt
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.