Ujemanje znamenj horoskopa

Poznavanje osnovnih značilnosti posameznih znakov osebnega horoskopa nam lahko pomaga pri vzpostavljanju in ohranjanju dobrih odnosov

Poznavanje najosnovnejših značilnosti že samo Sončevih znakov (to je to, kar smo po horoskopu) nam seveda omogoča lažje sodelovanje z ljudmi, vzpostavljanje boljših in pristnejših odnosov, in konec koncev lastno osebno rast; saj jeza nas zelo olajšujoče v posameznih okoliščinah in situacijah vedeti, poznati ali dobiti vpogled v ozadja stvari (kar nam v življenju seveda še kako pomaga).

Zato je dobro poznati in vedeti malo več o tem in se bolj ravnati po tem, seveda pa nikoli ne smemo ničesar preveč dobesedno vzeti. Že v osebnih odnosih je to prav lepo vidno: veliko jih sprašuje, po horoskopu sem tointo, moj partner pa tointo - kar kao ne paše -kaj pa zdaj? Ali ne bova srečna skupaj?

To je preveč posplošeno - prav zato je tako pomembno poznati -vsaj- svoje osnovne položaje (poleg Sonca - to pa itak vsi že vemo) - tudi položaj Ascendenta in Lune.

Veliko partnerskih zvez namreč na prvi pogled (samo po prvem primerjanju le položajev obeh Sonc) niti najmanj ni uspešnih ali srečnih in nekateri na prvi pogled prav nič ne sodijo skupaj. A če bi se jim posvetili le malo podrobneje, primerjali njihove ascendente, lune, pa še kakšne druge astrološke točke, ki so pomembne za ta področja, bi najverjetneje ugotovili, da imajo ti ljudje med sabo zelo ujemajoče položaje Lune, ascendenta ipd.

Primer

Vzemimo, npr., da se imata rada Oven in Ribi (ki se sicer naj ne bi ujemala ravno najbolje). In predno bi s strahom oba začela čakati na razpad - tako neuspešne zveze, kot se jima morda zdi, če ujemanje znamenj absolutno in dokončno jemljeta - bi bilo veliko bolje, da bi ugotovila druge osebne položaje - vsaj Luno in ASC, sicer pa tudi predvsem Venero, Mars in Merkur; morda - in to je velika verjetnost -bi ugotovila, da ima Oven Merkur ali Venero v Ribah, ali pa Luno ali ASC zelo ujemajočo s sončevim, luninim ali znakom Ascendenta druge osebe.

To pomeni, da je še veliko položajev v horoskopu vsakega posameznika, ki jih moramo upoštevati - v določenih primerih in okoliščinah pač tiste, ki ponavadi najbolj vplivajo na te - točno določene zadeve oz. življenjska področja, situacije itd.

Prav tako je tudi na področju drugih partnerskih, npr. poslovnih odnosov:

Npr. da direktor marketinske agencije ima neko osnovno predznanje o astrologiji in hoče zaposliti dizajnerja -prednost pa imajo npr. ljudje, rojeni v znamenju rib, tehtnice, dvojčka, leva ipd. Zdaj pa je direktorju določen kandidat zelo všeč, zdi se mu ravno pravi a je, npr., Kozorog, ki ne slovi ravno po gibljivosti, prilagodljivosti, domišljiji ipd. Je pa trden, zanesljiv, lojalen in dober delavec. Kaj pa zdaj? Direktor sicer ceni pridne in dobre, a hotel je ustvarjalce? In potem se za določenega - Kozorogovskega kandidata ne odloči (in mu je celo, npr., kasneje žal, saj ima močno intuicijo in mu je tisti kandidat v oddajal pozitivno energijo). Potem pa se izkaže, da ima človek Luno v Ribah (kar je zelo ustvarjalen položaj) in Ascendent, npr., v Levu ali tehtnici, dvojčkih ipd.

In seveda tudi obratno: v bančni hiši hočejo določiti nekoga za organizacijo nekega pomembnega projekta; tokrat imajo prednost kandidati, ki so rojeni v znamenju Kozoroga, Bika, Device ali Leva. Pa je zdaj tu kandidat, ki je ravno pravšnji - a je, npr., Riba, Tehtnica ali Rak, nekdo, ki sicer morda zaradi svoje neodločnosti ali muhavosti naj ne bi bil najprimernejši... Ne bi pa se -pri nadaljnjem analiziranju- presenetili, če bi imel kandidat Luno v Kozorogu in Ascendent v Biku.

Se pravi, da na prvi pogled ne moremo posploševati, nam je pa lahko to znanje oz. vedenje v dodatno pomoč pri odločitvah.

Poglej kako se ujemajo znaki horoskopa

Znak 1 Znak 2 Znak 3 Znak 4 Znak 5 Znak 6 Znak 7 Znak 8 Znak 9 Znak 10 Znak 11 Znak 12

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Isti veter premika morje in usodo.
Victor Hugo
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.