Vpliv Merkurja na naše razpoloženje

Kaj je Merkur

Merkur je Soncu najbližji planet, ki hitro menja svoj položaj in zato tudi njegov vpliv v posameznih ozvezdjih močneje občutimo.Največja oddaljenost Merkurja od Sonca je 28 stopinj, je torej vedno oddaljen največ en znak. V enem znamenju se zadržuje povprečno en mesec - kot Sonce. Njegovo delovanje je hitro in kratkotrajno.

Kako vpliva Merkur

Merkur deluje na področju komunikacije: govora, študija, ekonomije, trgovine, poti, gibanja ipd. Vpliva na sposobnost izražanja in logiko, razum, intelekt, zavest, spretnost in prilagodljivost.

V osebnem horoskopu nam položaj Merkurja kaže, na kakšen način komuniciramo, kakšno je naše izobraževanje, na kakšen način stopamo v odnose itd. Vpliva na umske sposobnosti, govor, artikulacijo, pisanje, šolanje, književnost, birokratske posle, pošto, promet, sosedske in sorodstvene odnose. Deluje na možgane, živcni sistem in hormone.

Retrogradni Merkur

Poleg njegovega gibanja skozi posamezna ozvezdja čutimo tudi njegovo retrogradno gibanje (to pomeni, da nekaj časa navidezno potuje nazaj) in to ponavadi prav močno, saj tedaj vsi težje komuniciramo, smo nezadovoljni in se težje izražamo na vseh področjih, možni so zastoji na plačilnem nivoju ipd.

› Položaji Merkurja letos

IZBERI ZNAMENJE
za katerega te zanima vpliv Merkurja

Merkur v Ovnu Merkur v Biku Merkur v Dvojčkih Merkur v Raku Merkur v Levu Merkur v Devici Merkur v Tehtnici Merkur v Škorpijonu Merkur v Strelcu Merkur v Kozorogu Merkur v Vodnarju Merkur v Ribah

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Kdor je povsod, ni nikjer.
SENEKA
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.