Moje zdravje

Nasveti za zdravo življenje

Lunin post - Hujšanje z Luno

Vodo in tekočine v astrologiji predstavlja Luna. In če vpliva na plimovanje morja, zakaj ne bi vplivala tudi na tekočine v našem telesu, ki je, kot vemo, sestavljeno iz več kot dveh tretjin vode. Ob Luninih menah, posebej ob polni in prazni luni, pa je ta vpliv še povečan in zato opaznejši. Prav zato tudi post v teh dneh najbolje vpliva na naše telo in je tudi najbolj učinkovit.

› Lunine mene v tem mesecu

Kaj je Lunin post

Lunin post ni namenjen samo izgubi odvečnih kilogramov. Prav tako se je dobro včasih kak dan postiti, da se prečistimo in uvidimo, da naše telo sploh ne potrebuje toliko hrane, kolikor smo je navajeni pojesti.

V bistvu gre pri postu za prečiščenje organizma (tako kot pri hujšanju), da privoščimo našim prebavilom in celemu organizmu nekaj časa, da v miru počistijo različne strupe, ki se nenehno kopičijo v našem telesu.

Kdaj se postimo

Postite se torej predvsem ob polni in prazni Luni, lahko pa tudi ob krajcih, le da ti, po lastnih izkušnjah, niso tako učinkoviti.

Nekako uro pred pričetkom lunine mene pojejte nekaj lahkega, kakšno jabolko, grozdje, banano, korenček, košček prepečenca ali jogurt.

Potem pa 24 ur ne jejte ničesar. Ne se tik pred postom popolnoma najesti, češ, zdaj 24 ur ne bom jedel. Med postom pa ne čakajte, kdaj bo minilo 24 ur, da boste lahko isto minuto spet potešili svojo neznansko lakoto (saj ves dan niste jedli!).

Sprostite se in pozabite na hrano!

› Lunine mene v tem mesecu

Kako se postimo

Tudi sami lahko pomagate svojemu telesu pri postu. Privoščite si veliko tekočine, kajti prav to vaše telo najbolj potrebuje. Pa ne sokov ali gaziranih pijač - pijte vodo, nesladkane čaje (meta, bezgovo cvetje, preslica, mate čaj, zeleni čaji), lahko pa tudi zelenjavne juhe in naravne sadne sokove - vse brez sladkorja ali soli.

Če je le mogoče, si privoščite veliko gibanja na svežem zraku, plavanje, kolesarjenje, zmeren tek ali hitro hojo, prav tako pa tudi prijetno in sproščujočo kopel ali tuš.

Vsekakor se boste morali z nečim zaposliti, pa ne s cigaretami, kavo in posedanjem pred televizorjem - vaše telo mora namreč v času posta polno delovati.

Bodite aktivni

Prav tako morate v ta proces vključiti tudi svoje misli in zato niso odveč pozitivne afirmacije in pozitivna vizualizacija (predstavljajte si čimbolj realno, kako vaše telo izgublja odvečne snovi in kako se prenavljate in si ustvarite sliko o tem, kakšni bi radi bili oz. si predstavljajte sebe, kako ste fit).

Pojdite v naravo, ukvarjajte se s športom, pospravite stanovanje, pokosite travo, zaposlite se z umskim delom... videli boste, kako lahkoten in neobremenjen je lahko vaš um.

Lunin post resnično deluje

Postite se tako vsaj tri mesece (vsako polno in prazno luno) in opazili boste velikansko razliko. Prenovljeni boste in polni svežega elana, ob vsakem postu bodo tisti z odvečno težo izgubili 1-2 kg, vaše telo bo lepše oblikovano, spremenil se bo tudi vaš odnos do hrane. Sprejemali jo boste z več občutka in zato raje posegali po zdravih jedeh.

Pustite telesu, da vas vodi! Presenečeni boste nad tem, kako vaše telo prav dobro ve, kaj potrebuje in v kolikšni meri.

X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.