Moje zdravje

Nasveti za zdravo življenje

Naravna kozmetika - maske in nega obraza

Sestavine za maske dobimo takorekoč v vsaki kuhinji. V glavnem uporabljamo sezonsko sadje in zelenjavo, različna naravna olja, lahko dodamo med (dober in kvaliteten je, npr., lipov ali kostanjev med), cvetni prah ali matični mleček; seveda se bodo osebe, ki so alergične na cvetni prah ali iz takšnih in drugačnih razlogov ne prenesejo medu, tovrstnim dodatkom raje izognile. Lahko dodamo jajce (rumenjak za suho in beljak za mastno kožo), ni pa nujno. Maske lahko kombiniramo tudi z mlečnimi proizvodi, npr. kisla ali sladka smetana, skuta in jogurt. Kadar se nam zdi, da naša koža potrebuje posebno bogato nego (npr. pozimi), lahko dodamo tudi zdrobljene orehe, mandeljne ali lešnike.

Vse sestavine posamezne maske dobro zmešamo in jo nato nežno nanesemo na kožo obraza in vratu (predel okrog oči in ustnic izpustimo; tja položimo v kamilični, lipov ali peteršiljev čaj namočene kosme vate) in pustimo delovati 15-30 minut. Vmes počivamo in čimmanj razgibavamo obrazne mišice. Potem masko narahlo speremo z mlačno vodo, ki jo lahko zmesamo tudi z neprekuhanim mlekom, najboljše pa je izmivanje s toplim, blagim kamiličnim ali lipovim čajem. Nato z nežnimi, masirajočimi gibi natremo obraz z bogato, hranljivo kremo.

Maske za suho kožo

Oglejte si, kako hitro in enostavno naredite učinkovito masko za suho kožo iz sestavin, ki jih najdete v svoji kuhinji ...

Maske za mastno kožo

Nekaj preprostih receptov za pripravo maske za mastno kožo iz beljaka, kvasa, kumaric, kostanja ...

Tonik za nego obraza

Ni potrebno, da kupujete drage tonike za nego obraza. Raje si ga naredite sami, enostavno in naravno ...

Peeling maska

Vedno si je dobro privoščiti naravno nego obraza - oglejte si, kako pripravite peeling masko za suho in mastno kožo ...

X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.