Mala šola astrologije

Uvod v razlago osebnega horoskopa

Osebni horoskop prikazuje stanje neba ob trenutku našega rojstva. Skozi te položaje lahko spoznamo določene osebnostne in fiziološke karakteristike posameznika.

To so astronomsko izračunani položaji nebesnih teles, zato je pomembno, da ob izračunavanju uporabljamo čimbolj točne rojstne podatke, saj lahko ena ura razlike v osebnem horoskopu predstavlja precej drugačno astrološko karto.

Izračunane položaje osebnega horoskopa narišemo na dvodimenzionalno karto neba, ki je razdeljena na 12 delov - astroloških znakov: Oven, Bik, Dvojčka, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar in Ribi.

Najpomembnejši položaji horoskopa

V osebnem horoskopu so najpomembnejši položaji Sonca, Lune in Ascendenta, ki mu pravimo tudi podznak.

Položaj Sonca v znamenju pravzaprav pomeni, kaj smo po horoskopu. Če smo Ovni pomeni, da se je Sonce ob trenutku našega rojstva nahajalo v znamenju Ovna. Je najpomembnejši astrološki simbol, ki predstavlja naš ego, razum in telo.

Vpliv Lune v osebnem horoskopu vsakega posameznika je prav tako zelo pomemben in predstavlja nočni, podzavestni, nagonski del naše prvobitnosti. Položaj Lune v osebnem horoskopu nam pove, kako se človek podzavestno odziva na življenjske situacije (spomini, podzavestna vedenja, nagonski impulzi, razpoloženja, vzgoja, polnjenje baterij, ipd.).

Ascendent je poleg Sonca In Lune najpomembnejša točka v rojstnem horoskopu vsakega posameznika. Predstavlja osebnost, telo, zdravje, videz, našo pojavnost, individualnost in način izražanja, naš pristop do življenja in kaže na začetke vseh naših podvigov.

Planeti v osebnem horoskopu

V osebnem horoskopu vsakega posameznika so pomembni tudi položaji Merkurja, Venere, Marsa in Jupitra. Zunanji planeti, Saturn, Uran, Neptun in Pluton, pa potujejo zelo počasi in jim pravimo generacijski. Neptun in Pluton imajo, npr., cele generacije v istem znaku, tako da so zunanji planeti v osebnem horoskopu pomembni, kadar so na pomembnih točkah, tvorijo pomembne aspekte ali pa nas ponavadi zanima predvsem, v katerih hišah se pojavijo.

Pomemben element vsakega osebnega horoskopa so tudi aspekti. To so koti med posameznimi planeti in čimbolj natančni so, tembolj pomemben je medsebojni vpliv teh dveh planetov.

Astrološke hiše

Astrološke hiše razdelijo osebni horoskop na dvanajst delov - področij našega življenja. Hiše v horoskopu temeljijo na položaju Ascendenta (to je najvzhodnejša točka v trenutku našega rojstva) - ki je pravzaprav os prve hiše. Tako se naša prva hiša začne v tistem znamenju, kjer imamo Ascendent, vse naslednje hiše pa se pomikajo po znakih.

Najpomembnejši od hiš sta prva in deseta. Os prve hiše imanujemo Ascendent ali podznak, to je najvzhodnejša točka našega osebnega horoskopa. Znak, v katerem se pojavi, pa je naš vzhajajoči znak. Ascendent kaže začetek naših podvigov, našo pojavnost, telo, videz, zdravje, etc.

Deseta hiša pa je vrh našega neba - sredina neba - zenit - lat. Medium coeli ali skrajšano. MC. Predstavlja našo kariero, profesijo, k čemu težimo v življenju in na kakšen način in na katerem področju bomo to dosegli.

Spoznaj osebni horoskop v sedmih korakih

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Vse bitke, v katere se zapletamo, se zgodijo zato, da nas nečesa naučijo - tudi tiste, ki jih izgubimo.
COELHO
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.