Vpliv Lune na naše razpoloženje

V položaju zvezd na nebu se odraža stanje našega duha!

In še v mnogočem. Vendar pa je Luna eno najpomembnejših in najvplivnejših nebesnih teles, saj je Zemlji najbližja in zelo hitro menja svoj položaj. Na svoji poti okoli Zemlje prehaja iz enega znamenja v drugega in te spremembe na nebu se kažejo tudi v našem razmišljanju, obnašanju, razpoloženju, odnosih, aktivnostih, čustvovanju, delu, prijateljstvu... S spremljanjem položajev Lune na nebu - in predvsem našega odzivanja na te položaje - boste to nedvomno tudi sami ugotovili.

Kako potuje Luna

Luna potuje po nebu po navidezni krožnici - zodiakalnem krogu, ki je razdeljen na dvanajst delov - astroloških znakov. To so Oven, Bik, Dvojčka, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar in Ribi. Cel zodiakalni krog obkroži v približno 28 dneh, v vsakem znaku pa se zadržuje povprečno dva dni (okoli 52 ur). S spremembo položaja Lune na nebu se spreminja tudi njen opazen vpliv na Zemljo (plimovanje, vreme, rast, plodnost, človekovo razpoloženje...).

Luna je simbol spremenljivosti človeške psihe

Spremembe njenih men močno vplivajo na našo podzavest in razpoloženje. Tem vplivom se pravzaprav ne moremo izogniti, lahko se jih samo zavedamo ali pa ne. Mi sami smo namreč tisti, ki se moremo in tudi moramo prilagajati različnim Luninim fazam. Vendar moramo sami začutiti njen vpliv na naše razpoloženje in sami ugotoviti, kako in kdaj ta vpliv povečati ali umirjati. Nihče nas tega ne more naučiti. Pomembno pa je, da se tako naučimo pravilno delovati; to pa je delovati ob pravem času na pravi način in ne delovati, ko je to potrebno.

Vključite se v naravni ritem življenja

Če bi radi prišli v ritem z vesoljem, spremljajte dogajanje okoli sebe, opazujte življenje iz različnih aspektov, poglejte pa ga tudi skozi položaj Lune in drugih nebesnih teles. Tako se boste z luninim koledarjem spontano vključili v naravni ritem. In zavestno se boste lahko odločali tako, da bodo vaša dejanja v prav takem ritmu. Zakaj pa ne?!

› Lunin koledar

IZBERI ZNAMENJE
za katerega te zanima vpliv Lune

Luna v Ovnu Luna v Biku Luna v Dvojčkih Luna v Raku Luna v Levu Luna v Devici Luna v Tehtnici Luna v Škorpijonu Luna v Strelcu Luna v Kozorogu Luna v Vodnarju Luna v Ribah

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Najbolj zanesljiva napoved, ki jo lahko damo o prihodnosti, je ta, da nas bo presenetila.
LEONARD
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.