Lunin magazin

Astrološka znamenja in ljubezen

Objavljeno: 11.1.2005
Avtor: LN Uredništvo
Astrološka znamenja in ljubezen
Ljudje smo si, tako kot povsod, tudi pri doživljanju ljubezni med seboj zelo različni, vseeno pa tudi tu opazimo nekatere splošne značilnosti, ki jih lahko pripišemo posameznim znamenjem, seveda pa se moramo ob tem vedno zavedati, da ni vsakdo tipičen predstavnik svojega znaka.

Poleg Sonca (to je to, kar 'smo po horoskopu') se je tako priporočljivo seznaniti vsaj še s položajema Lune in Ascendenta, ko pa govorimo o ljubezenskih doživetjih in sploh o odnosu do ljubezni, pa seveda ni odveč poznati še položajev Venere in Marsa. Obstaja pa torej nekaj splošnih meril oz. vzorcev, ki kažejo, kakšen odnos imajo do ljubezni predstavniki posameznega astrološkega znamenja.


Oven

Oven praviloma slovi kot dober in strasten ljubimec, ki zelo rad osvaja. Ponavadi je zelo neposreden in direkten in ni ravno najbolj potrpežljiv, tako od njega tudi na področju ljubezni ne pričakujmo potrpežljivosti in plahega, romantičnega in vdanega dvorjenja, pač pa dinamiko, strast in silovitost.

Bik

Bik velja za dobrega in čutnega ljubimca, ki zna ustreči željam svojega partnerja in ga rad razvaja, utegne pa biti tudi ljubosumen. V odnosu do ljubezenskih zadev je prej konzervativen kot pa zelo moderen, je pa zato navadno tudi vdan in zvest. Ponavadi ni najbolj naklonjen 'hitrim zvezam', potrebuje več časa in je tudi sam potrpežljiv.

Dvojčka

Dvojček je ljubimec, s katerim ti nikoli ni dolgčas in je z njim vedno zabavno. Dinamičen je, spremenljiv in neulovljiv in zato ni preveč naklonjen konzervativnejšim pristopom in takšen je tudi v ljubezni, tako nikakor ne mara pretiranih obveznosti, omejevanja in prisile. Vedno bo skrbel za svežino in postregel s čim novim.

Rak

Rak je čustven in nežen človek, zato je pogosto tudi dober ljubimec, ki pozna ali pa začuti potrebe in želje svojega partnerja in se nanje tudi odzove, saj je zelo skrben in čuteč. Praviloma je vdan in zvest človek, ki ima tudi na ljubezenskem področju raje konzervativnejši pristop, kar pa ne pomeni, da ne mara ekperimentiranja.

Lev

Lev ponavadi slovi kot dober ljubimec, saj je zelo strasten in silovit, pa tudi radodaren, udvorljiv in pozoren. Veliko mu pomenijo ljubezenski odnosi in je v življenju velik uživač. Približati se zna še tako zadržani in sramežljivi osebi in s svojim magnetizmom in privlačnostjo lahko očara in osvoji skoraj vsakogar.

Devica

Devica pravzaprav ne nosi zastonj takšnega imena, saj je navadno bolj zadržane narave in takšna je tudi v ljubezenskih odnosih, kar pa ne pomeni, da ji slednji ne pomenijo dovolj ali da v njih ne uživa, pač pa, da se pogosto težje sprosti oz. da potrebuje za to več časa in poleg tega se ne odpre kar vsakomur.

Tehtnica

Tehtnice so praviloma veliki uživači in tudi dobri in pogosto tudi zelo zaželeni ljubimci, ki se radi seznanjajo z vsemi plastmi ljubezni in erotike. Radi imajo romantiko in dvorjenje. V njihovi družbi se praviloma vsi počutijo dobro, tako ni čudno, da so za druge zelo privlačni in tudi kot partnerji navadno zelo zaželeni.

Škorpijon

Škorpijon je znan po tem, da je strasten in silovit človek in prav takšen je kot ljubimec. Četudi ne ustreza nujno nekim lepotnim merilom, je za druge praviloma zelo privlačen in mnogi posedujejo poseben erotični naboj. Ljubezenske zveze doživlja globoko in predano, je pa tudi ljubosumen in zahteven partner in ljubimec.

Strelec

Strelec je praviloma navdušen in topel človek, ki k vsemu pristopa optimistično in strastno, rad širi svoja obzorja, rad ima eksotiko in prav takšen je tudi kot ljubimec. Ne mara omejitev in predpisov in rad eksperimentira. Je sproščen in dinamičen, tako lahko sprosti tudi najbolj toge posameznike.

Kozorog

Kozorog je na videz zadržan človek, kar pa še ne pomeni, da se pod to zunanjo plastjo pogosto ne skriva strasten ljubimec. Rad ima tradicionalne postopke in 'prijeme', verjame v posamezne faze v ljubezenskem odnosu in je v osnovi prej konzervativen kot zelo modernih pristopov. V odnosih je tako lojalen in zvest, pa tudi zelo zahteven.

Vodnar

Vodnar je vznemirljiv in domiseln na vseh področjih in takšen je tudi kot ljubimec. Kljub temu, da je včasih bolj 'umski' kot čuten, je često poln erotičnega naboja in navadno tudi privlačen. Sprejema najrazličnejše modele odnosov in praviloma ima v ljubezenskih odnosih prej elastične in moderne poglede kot pa konzervativne.

Ribi

Riba je praviloma nežen, topel, čustven in zelo pogosto tudi privlačen človek in prav tako predan in čuten ljubimec, ki je vedno dojemljiv za želje in potrebe svojega partnerja in mu skuša ugoditi. Svojih odnosov često ne vidi povsem jasno, nagnjen je k idealiziranju, po drugi strani pa razume vse in vsakogar in nima predsodkov.
Marsa, Januar 2005

Magazin   › Astrologija   › Astrološka znamenja in ljubezen
Oglejte si tudi

RINGU TULKU RINPOČE UMETNOST SREČE V

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo. Ob tej priložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu. Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve", ki ga je napisal tibetansk
› Preberi več

Orgonit in radiestezija

Orgoniti učinkovito preprečujejo škodljivosti sevanja, ki ga lahko odkrijemo z radiestezijskimi meritvam: sevanja zemeljskih mrež, podzemeljskih vodnih tokov, rudnin, mineralov in geoloških prelomnic.
› Preberi več

Rune kot pomoč pri neobremenjenem življenju

Nordijske Rune so skrivnostni simboli, ki so veljali za vedeževalski pripomoček. Vendar so vse prej kot to.
› Preberi več

Detox črna maska

Imaš težave z mozoljčki, aknami in ogrci? Hitro in enostavno si lahko sama pripraviš črno masko, ki učinkovito odpravlja težave z aknasto in mastno kožo. Obnese pa se tudi pri nadležnih ogrcih.
› Preberi več

Ametist - kristal spiritualnosti

Ametist velja za močen zaščitni kamen, saj čisti prostor negativnih energij in varuje naše energetsko polje. Vibracija kristala deluje na fizičnem, čustvenem in psihičnem nivoju, saj odpravlja stres in v življenje prinaša harmonijo.
› Preberi več

Roževec - kristal ljubezni

Roževec je napolnjen z nežno in toplo energijo, zato bo v vaše življenje prinesel več ljubezni, sreče, miru in samozaupanja. Sprošča neizražena čustva in srčno bolečino. Roževec krepi in odpira srčno čakro.
› Preberi več

Vrtnica - simbol lepote, ljubezni in ravnovesja

Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje. Deluje na vseh ravneh, tako na naše telo kot na naš um. Pomaga proti depresiji, žalosti, strahu in jezi, obenem pa je čudovita za odpravljanje ženskih težav.
› Preberi več

Materina dušica ali timijan

Materina dušica blaži vrsto težav: lajša prebavne motnje, čisti aknasto kožo, pomaga pri zdravljenju in razkuževanju zgornjih dihalnih poti, pomirja kašelj, uspava, pomirja in krepi živce, pospešuje tudi potenje in prebavo ter sprošča krče.
› Preberi več

Sivka in njena uporaba

Sivko lahko uporabite kot sproščujočo kopel, za boljši spanec, kot masažno olje, za lajšanje glavobola, za nego aknaste kože, preganjanje mrčesa ter umirjanje srbenja po pikih žuželk.
› Preberi več

Jupiter v Strelcu – ujemi svoje sanje

Planet Jupiter v astrologiji simbolizira naše potrebe in želje po napredku, rasti in širitvi. Njegov prehod skozi Zodiakalen krog traja 12 let.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.