Lunin magazin

Vplivi Sonca in Lune v vsakdanjem zivljenju

Objavljeno: 7.10.2004
Avtor: LN Uredništvo
Tole je del telefonskega pogovora, ki smo ga v živo izvedli na RA Postojna letos Februarja - na prošnjo urednice tega Radia, ko me je naprosila, da s čimmanj besedami (na voljo sva imeli kakih 5 minut) čimbolje opišem vplive najpomembnejših nebesnih teles na naše dejavnosti, pa ga podajam tudi tukaj.

Za ta pogovor sem tako pripravila še enega teh krajših zapisov, kjer poskušam te vplive na čimbolj preprost in priljuden način podati najširšemu občinstvu.

Marsa


VPLIVI SONCA, LUNE in drugih NEBESNIH TELES NA NAŠE POČUTJE in DELOVANJE

Pod astrologijo si ljudje v bistvu predstavljajo horoskope.

Malokdo pa npr. ve, da je astrološko znamenje, v katerem smo rojeni, pravzaprav naše sončno znamenje in da je to položaj Sonca v našem osebnem horoskopu.

S poznavanjem svojega sončnega znamenja se večina zadovolji.

Ali jih prepriča ali ne, ni toliko odvisno od same njihove skepse (kar je seveda tudi primer), kot bolj od ostalih položajev, ki jih tudi še imajo (npr. od znamenj, v katerih se nahajata Luna in Ascendent, in drugih pomembnih točk) - in seveda od same njihove odprtosti in dojemljivosti za te vplive.

O moči Sonca, pa tudi Lune, pravzaprav nihče zares ne dvomi, le da jih večina ne opazuje in ne povezuje teh pojavov v naravi s svojim doživljanjem, prav tako pa nebesna telesa s svojimi specifičnimi močmi ne vplivajo na vse enako.

To, da je Sonce, da se letni časi spreminjajo, se nam zdi normalno, ne vidimo pa nikakršne povezave med vsem tem in našim vsakdanjim življenjem in potem marsikdo reče - ne verjamem v horoskope...

Ampak - ali sploh ve, kaj je mislil s tem? ;)

Sonce dobesedno vpliva na letne čase in prav od položaja Sonca je odvisno, kdaj se začne letni čas;

Ko se premakne v Ovna, se začne pomlad. Ko stopi v Raka, se začne poletje. Ko pride v Tehtnico, nastopi jesen in ko se premakne v Kozoroga, se zacne zima.

Tudi o Luninem vplivu nič ne dvomimo, ko govorimo o plimovanju, rasti...

Marsikdo se na Luno celo izgovarja; rečejo - bila je polna luna, nosi ga luna in podobno.

Ženski menstrualni ciklus je prav lunin mesečni ciklus - pot, ki jo luna opravi povprečno v 28-ih dneh.

Luna tako med drugim vpliva na plodnost in rodnost, kot tudi na dojenje.

Sonce tako vpliva na dogodke v mesecu....

Njegov znak se menja mesečno.

Sonce ima pač največjo moč.

Vendar pa je Luna tista, ki najmočneje vpliva na naše dnevno počutje, razpoloženja, čustva in naše dojemanje.

Ker je pač zemlji najbližje nebesno telo.

Sonce v astrologiji predstavlja našo osebnost, Luna pa duhovnost.

Sonce moško plat, Luna pa žensko.

Luna se pravzaprav edina giblje tako hitro, da sploh lahko zaznavamo in opazujemo njeno gibanje in dnevne vplive - spremembe.

Svoj znak menja na približno dva dni....

Zato je to pač vpliv, ki je najopaznejši in najzaznavnejši in ravno zato za nas za obravnavo najzanimivejši.

Vsi te vplive čutimo - vendar nekateri manj in nekateri bolj...

Nekateri pa se jih sploh ne zavedajo - ker ne opazujejo, ne gledajo okrog sebe in ne povezujejo svojega dogajanja s tem in slednjega ne vpletejo v svoje nivoje dojemanja.

Obstaja seveda več nebesnih teles, ki se gibljejo v našem osončju, ki imajo tudi vpliv, smisel in pomen.

Vendar so od najpomembnejših najbližji Soncu le Merkur, Venera in Mars.

Merkur je Soncu najbližji in je tako vedno v njegovi neposredni bližini in tudi potuje s podobno hitrostjo. Tako se tudi on povprečno giblje v znaku približno mesec dni, kot Sonce.

Vpliva na sposobnost govora in komunikacije, promet, trgovino, upravlja z našimi miselnimi procesi, vpliva na našo artikulacijo.

Venera je nekoliko oddaljenejša, vpliva pa predvsem na plodnost, rodnost, rast, strasti, apetite in užitke, še bolj oddaljen pa je Mars, ki vpliva na procese našega delovanja, splošno dinamiko in med drugim skrbi za naše zaloge energije.

Jupiter je že oddaljenejši, njegov vpliv pa vseeno še močno čutimo, ker gre za največje nebesno telo.

Ostali planeti, ki jim pravimo tudi generacijski, so oddaljenejši in vplivajo na daljša obdoja, generacijsko, večji pomen pa jim v dnevnih oz. krajših obdobjih pripisujemo predvsem v povezavi - njihovem položaju glede na Luno in Sonce (pa tudi na druge planete, le da so pač energije najmočnejše, kadar se srečajo s Soncem in Luno kot najvplivnejšima nebesnima telesoma).

Ko se planeti približajo drug drugemu, tako da se prekrivajo, pravimo, da gre za konjunkcijo. Najbolj znan in najbolj očiten in opazen tak primer je mlaj - prazna luna.

V tem primeru se Sonce in Luna znajdeta na isti točki glede na Zemljo.

Pomeni torej tudi, da sta Sonce in Luna v istem astrološkem znamenju.

Ko pa se znajdeta nasproti, rečemo, da gre za opozicijo, takrat pa gre za ščip ali polno luno in sta tudi Sonce in Luna v nasprotnih znamenjih...

Tako se v povezavah znajdejo tudi drugi planeti oz. nebesna telesa - seveda vsak s svojim specifičnim vplivom, ki mu ga pripisujemo - in tako te konjunkcije ali srečanja in tudi opozicije delujejo z močmi, energijami in vibracijami teh nebesnih teles, ki jih v danem trenutku obravnavamo.

Marsa

Magazin   › Astrologija   › Vplivi Sonca in Lune v vsakdanjem zivljenju
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.