Vpliv Merkurja na naše razpoloženje
Vpliv planetov na naše vsakdanje razpoloženje ni tako zelo pomemben, saj potujejo počasi in njihov vpliv čutimo na daljši čas. Vendar pa je njihov vpliv opazen, ko se na svoji poti srečajo z Luno ali Soncem. Tem srečanjem pravimo konjunkcije in v nadaljevanju si lahko preberete kako Merkur v konjunkcijah vpliva na naše razpoloženje.

b Luna konjunkcija Merkur

Akcija, nemir, gibanje, študij, igra, književnost, govor, druženje, krajša potovanja, urejanje birokratskih zadev in veliko vsakdanjih opravkov. Um je zelo jasen, hiter in bister, imamo zelo dober spomin in dobro koordinacijo, smo pa lahko površni in zaletavi, težimo k večim ciljem naenkrat. Počnemo več stvari hkrati, sami sebe prehitevamo. Lahko začutimo tudi prebavne težave ali imamo nervozen želodec.

a Sonce konjunkcija Merkur

Posel, potovanja, trgovina, telefon, pisanje, učenje in študij. Književnost, jezik, govor in javni nastopi; jasno zavedanje ciljev, jasen in bister um, dobra organiziranost, praktično razmišljanje, jasne ideje, sveže in nove rezerve moči za delo intelektualne narave. Gibanje; veliko se gibljemo tudi v prometu, vendar pa bodimo previdni - vsi smo hitri, leteči, metuljasti in površni.

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moči.
Latinski pregovor
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.