Lunin magazin

Kako do orgazma

Objavljeno: 29.7.2004
Avtor: Društvo TAOIN

Vrhunec, doživetje, ki se izmika opisom in kliče po doživetju, izvira iz grške besede klimax, ki pomeni lestev. Vrhunec pomeni, da se je končalo vzpenjanje, ko se po lestvi spolne energije povzpneš na višjo raven proti nebesom. Vrhunec oziroma orgazem je darilo življenja, ki ga prejmemo kot zahvalo za zbiranje energije. Pomeni, da smo zbrali toliko energije in življenjske moči, da lahko dosežemo energetski vrhunec in nato sprostitev.

Orgazem vselej nastane zaradi sprostitve zbrane energije. Sposobnost doživljanja orgazma je zato predvsem odvisna od količine posameznikove življenjske energije. Nivo in kvaliteta življenjske energije sta pri vsakemu posamezniku drugačna, zato je tudi sposobnost doživljanja orgazma pri vsakem posamezniku drugačna. Lahko bi govorili o individualni ogazmičnosti. Pri tem je potrebno razumeti, da ne gre za statično stanje, temveč za zelo dinamično. Naša energija je odvisna od različnih dejavnikov; pridobivamo jo skozi hrano, gibanje, dihanje, ohranjamo pa jo s pravilnim načinom življenja, ki vključuje zdravo aktivnost, počitek oziroma sprostitev, konstruktivno mišljenje in stabilno čustvovanje.

Izčrpanost, utrujenost,  stres ali zdravstvene težave so povečini glavni vzroki, ki lahko preprečijo doživljanje orgazma. Velik razlog za nedoživljanje orgazma so lahko zdravstvene težave in pomanjkanje energije. Kadar telo komaj zbere energijo za preživetje, potem je razumljivo, da je ne bo zapravljalo za orgazem. Največ energije za orgazem prispevajo čutila, notranji organi, kostni mozeg, možgani in kri. Dokler se ti vitalni deli telesa ne obnovijo in povrnejo v energetsko ravnovesje, dotlej si telo ne bo privoščilo orgazma. Če pa se v svojem energetskem primanjkljaju vseeno silimo v orgazem, potem se lahko resno poškodujemo saj to počnemo na račun lastnega zdravja.

V kitajski tradicionalni medicini povezujejo probleme s spolnostjo s pomanjkanjem vodnega elementa. Najbolj očitno je to pri osebah, ki nimajo veliko sline in imajo suha usta. Takšne osebe ne mika poljubljanje po francosko, saj zaradi primanjkljaja sline zadeva ni podmazana. Slina je pokazatelj količine spolne energije ter stanja notranjih organov. Grenka, kisla slina nakazuje na zastrupljena jetra ali želodec, obilo sladke in dišeče sline pa na mladost in obilo spolne energije. Spomnite se dojenčkov, ki imajo toliko sline, da se jim kar cedi iz ust. Otroci imajo na zalogi veliko spolne energije, saj jo potrebujejo za nadaljno rast. Po drugi strani pa imajo ostareli ljudje suha usta, kar nakazuje, da jim spolne energije primanjkuje.

Izločanje sline lahko vzpodbudite z nežno masažo ledvic in žlez slinavk.

-Masaža ledvic:

Tople roke položite na področje ledvic in jih nežno masirajte, dokler ne vzpodbudite izločanje sline. Ledvica po rojstvu skrbijo za obnavljanje spolne energije in se odzivajo na nežnost.

- Masaža žlez slinavk:

Žleze slinavke ležijo ob ušesu, pod čeljustjo in pod jezikom. Vzpodbudite jih lahko z vrtenjem jezika v ustih ali s pritiskom jezika na mehko nebo. Pritok sline bo pospešila tudi nežna masaža z dlanmi, ko s prsti nekajkrat zarišemo pot preko ušes skozi čeljust proti srcu.

Kitajski holistični zdravniki pravijo da je ženska narava kot voda, moška pa kot ogenj. Zato ženska, ki ne more jokati, tudi ne bo mogla doživeti orgazma, saj je presuha oziroma ji primanjkuje vodnega elementa oziroma vlažnosti. Takšna ženska bi morala ponovno najti svojo žensko naravo. To pomeni, da mora umiriti grobo ognjeno energijo (nepotrpežljivost, sovraštvo, jeza, obsojanje, kritiziranje), ter vzgajati nežno, potrpežljivo, tolerantno, sprejemajočo in razumevajočo energijo. Če želijo ženske ohranjati svojo naravo, si morajo omisliti nežne gibe kot so gospodinjska dela, plesi, plavanje, hoja ali tai chi, chi gong, dao yin itd. Grobe športne aktivnosti, kot so tek, tekmovalni športi spodbudijo preveč težko energijo, ki poškoduje ženski prefinjen energetski sistem.

Eden od razlogov za nedoživljanje orgazma pri ženski je lahko tudi nepoznavanje same sebe. Treba je razumeti, da so ženske že več kot 2000 let pod patriarhalnim pritiskom. Zaradi verskih ali moralnih predsodkov si pogosto ne upajo priti v stik same s seboj in s svojim telesom. S tem se mnoge prikrajšajo za prirojeno pravico do odkrivanja svojih skritih potencialov. Ženske si pogosto naredijo umeten koncep o tem kako naj bi spolnost izgledala. Medtem ko premišljujejo, načrtujejo in pričakujejo, se energija zadržujeje v glavi, v spolnih organih pa je primanjkuje. Kadar v spolnih organih ni dovolj krvi, organi ne morejo nabrekniti in tudi živčni sistem se ne odziva. Ženska ima občutek, da je nepovezana s svojimi spolnimi organi, zato se tudi težje vzburi. To je pogost problem vseh, tudi moških, ki veliko premišljujejo. Takšni ljudje bi morali razumeti, da spolnost ni umovanje in več vsakodnevne energije nameniti tudi spodnjemu delu telesa in sprostitvi.

V spodnjem delu telesa lahko energijo spodbudite že, če vsakodnevno naredite 3 počasne počepe, tako da pristanete s petami na tleh. Vaja bo okrepila spolne organe, križnico in pretok energije po nogah.

Če je pretok na področju spolnih organov moten, je tudi doseganje orgazma oteženo. To se dogaja osebam, kjer zaradi prevelike teže, črevo pritiska na spolne organe in prekine pretok. Tudi, če so prisotne bolečine v križu, nogah in medenici pomeni, da energija ne teče gladko skozi kanale, kar onemogoča doživljenje orgazma in drugih prefinjenih doživetij. Slabo zaceljena tkiva, ki so bila ob porodu prerezana ali so se pretrgala lahko postanejo brazgotine, kjer je pretok energije slabši, s tem pa tudi senzibilnost. Ženske bi morale pred in po porodu izvajati posebne gibalne in dihalne vaje ter vaje za krepitev sramnotrtične mišice. To lahko žensko globoko poveže z še nerojenim otrokom, kar občutno olajša tudi sam porod. Marina Dadasheva, Rusinja, ki živi in dela na Tajskem, pravi, da se mora za največji orgazem zahvaliti rojstvu svojega tretjega otroka. Marina, ki je tao inštruktorica za spočetje, nosečnost in porod, je do sedaj pri porodu v vodi pomagala že več kot 3000 ženskam.

Ker se orgazem oziroma vrhunec dogodi zaradi sprostitve primerne energije, ni nujno omejen samo na spolnost. Vrhunec s spolno energijo je resda mistična izkušnja, toda vrhunec lahko doživimo tudi medtem, ko beremo napeto knjigo, poslušamo čudovito glasbo, gledamo nogometno tekmo, pobožamo ljubljeno osebo, potrebnemu pomoči ponudimo pomoč itd. Orgastično je razpoložen tudi vsak dojenček ali noseča mamica, ki kar cveti, saj znotraj niju poteka nenehen proces rasti. Pri vseh teh dejavnostih ali procesih lahko doživimo enega ali celo več vrhuncev. Orgazem ni samo fizično doživetje in ko razumete da ste najbolj častitljivo bitje v univerzumu ste doživeli orgazem. Tako vidite, da orgazem v resnici nima meja.

Bernarda Pavič in Dušan Donko

Magazin   › Zanimivosti   › Kako do orgazma
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.