Lunin magazin

Feng Shui: Intimnosti v spalnici, pogoj za harmoničen odnos

Objavljeno: 10.9.2006
Avtor: Mirza Terzimehiè
Feng Shui: Intimnosti v spalnici, pogoj za harmoničen odnos

Harmonično vzdušje partnerjev v spalnici se odraža čez cel dan in čez celo življenje. V moškem svetu je intimno življenje najbolj pomembno, pomembnejše kot karkoli drugega in je na prvem mestu. Moški želijo zadovoljiti žensko in se s tem identificirajo. Po drugi strani, ve rodite, in je "dopolnjeno", za ženski svet ter po naravi stvari.

Po Jin principu, je intimen odnos z moškim, nekoliko manj pomemben za ženske (po feng shui je to pričakovano in predvidljivo), vendar se tudi to spreminja. Iz energetskega zornega kota, je razlog za žensko navidezno pasivnost enostaven:

 

Pri združitvi moškega – Jang in ženske – Jin, v najbolj intimen objem, ki preraste do slastnega vrhunca, krone lepote intenzivnega občutenja telesnega obstoja v življenju dveh, sta procesa doseganja evforične erupcije užitka pri ženski in moškem različna in obratno proporcionalna.

 

V tesnem in strastnem ljubezenskem objemu, se na preprost in naraven način, obema spontano zgodi najbolj intenzivna in največja izmenjava manjkajočih, a dopolnjujočih se či energij, ravno v čudovitem doživljanju orgazma, kjer se čuti preprosta lepota vzburjenosti, zavestnega brezmejnega bivanja, skoraj podobno bivanju v neskončnosti:

 

- Ženske dobijo Jang, manjkajočo energijo od moškega,

- Moški dobijo Jin, tudi manjkajočo energijo od ženske,

- Združitev je uspešna in zato mikavna ter vabljivo izzivalna,

- Izpolnjen je energetski pogoj ubrane celovitosti, sicer prikazan v krogu Jin in Jang. Življenje v paru je nujno in neizogibno za popolno celovitost obstoja. Na tak način smo "zamišljeni".

 

Iz zornega kota Pet tokov Jin in Jang, je intimen odnos med žensko in moškim viden tudi na ta način:

 

– Ženska Jin, za lažje razumevanje različnosti dveh nasprotij, primerljiva z modificirano energijo najbolj Jinjega elementa Vode 1, od petih elementov, vstopa v intimen odnos s partnerjem nekoliko previdno, hladno, zadržano, bolj umirjeno in na ta način je zvesta svojemu osnovnemu Jin principu. Ženska potrebuje kar nekaj časa, da se vnese v strasten in vroč intimen odnos. V jeziku či energij je videti takole: Nekaj časa je potrebno, da se voda segreje, zavre in zavalovi, ko se pa to zgodi, je dolgo časa vroča, kar pomeni, da je ženska voljna in zelo ženstvena. Kar nekaj časa se je v maternici ustvarjalo jajčece za oploditev, ki miruje, je pasivno, »čaka« in je na voljo, je Jin. Skrbno je varovano, za najboljšega moškega.

 

– Po drugi strani, moški Jang, opazovan kot modificirana energija najbolj Jangnega elementa Ognja 9, vstopa v intimen odnos s partnerko brez zadržkov, zelo aktivno, ognjevito in celo nekoliko napadalno. Ne potrebuje pripravljalnega in prilagoditvenega časa za intimen odnos in je po svoji osnovni naravi moški vedno pripravljen. Anatomija moškega telesa, v preprostem vsakdanjem jeziku pove, da se po intimnem odnosu, na tistem moškem mestu, v petnajstih minutah do ene ure, naredi nova milijonska »vojska«, zelo gibajočih se semenčic (od tod Jang princip za moškega), ki imajo preko različnih procesov telesnih medsebojno tesno odvisnih povezav, eno samo sporočilo moškemu: »Hočemo ven!« In danes seveda, ko ženske sledijo svetovnemu trendu, so na ulicah videti na pol gole, na videz vabljive, voljne in Jin. Ali so res voljne in takoj pripravljene za intimnost, kot so videti?!

 

Na feng shui predavanju, v glavnem prisotnih žensk, kot po navadi, me je zelo zaskrbljena gospa, pogumno, glasno in odločno vprašala:

 

Kako naj obdržim moža doma, kaj moram narediti, da ne išče druge ženske za svoje nujne intimnosti?

 

1. Tako, da svojemu partnerju z ljubeznijo skuhate enostavno in užitno vsakdanje kosilo.

2. Tako, da ima vedno v omari čista in lepo zlikana oblačila.

 

In ne na tretjem in zadnjem, temveč na prvem mestu, po moških naravnih potrebah in sicer:

 

3. Tako, da ste vedno voljna v spalnici za, v moškem svetu, najbolj pomembno »stvar«, strastno in intimno ljubezen, ki jih sicer vaš partner trenutno išče pri drugi in bo vedno iskal, če tega ni doma!

 

Nasvet: Bodite tudi takrat voljna in pripravljena, pa čeprav vam ni do intimne nežnosti s partnerjem!? Večina moških se poroči, ne zavedajoč se pomembnosti, da zaradi izzivalnega užitka v strastnem intimnem življenju s svojo izbranko. Moški vedno doživi vrhunec v intimnem odnosu, ženska pa ne!

 

Pred izrečenim DA, pred oltarjem, v svečani beli poročni obleki, bi lahko vsaka ženska dala najprej zaobljubo na tri zgornje točke. Tretja točka je najbolj pomembna in glavni vzrok za razpad zakonskih zvez, ne samo pri nas, (pravijo, da je ločitev 70% pri nas), tudi povsod po svetu.

 

Po prvi točki, vsak moški se lahko do sitega naje v raznih zelo kakovostnih restavracijah ali si sam pripravi okusno jed.

Po drugi točki, vsak moški lahko na razne načine poskrbi, da je urejen in čist.

Po tretji točki, vsak moški nujno potrebuje partnerko in je najraje doma, ne pa po barih, partyjih in sumljivih kotih.

 

Po drugi strani, če so ti trije osnovni pogoji za harmoničen odnos za par izpolnjeni, se bo moški, »na svoje trepalnice postavil« ter omogočil in se potrudil zagotoviti vse najboljše in kar si najbolj želi njegova izbranka, ker mu je to v užitek in samoumevno: tedenska frizura, pedikura, masaža, nova bluza, novi čevlji, torbica, kapučino s prijateljico … itd.

 

To je na moški način izraz hvaležnosti, zadovoljstva in dobre volje!

Kajti zelo rad te bo peljal na plažo, bodisi v Miami ali v Portorož – lahko si izbiraš mesto in dogodek, na večerjo v kitajsko restavracijo ali tam, kjer si sama želiš biti, od srca in pošteno nagrajena, ker si v takšnem primeru za moškega najboljša in edina, draga, Jin ženska.

 

Če vse te, na videz majhne pogoje, v resnici pa dovolj za ločitve ne izpolnjujete in ne počnete iz užitka in z ljubeznijo, je vajina zakonska veza v krizi in na poti k razpadu.

 

Na rednih feng shui delavnicah, sem kar nekaj žensk vprašal: Kolikokrat ste zavrnile svojega partnerja v spalnici?

In odgovor je bil hiter, odločen in v smehu, rahlo kljubujoč in nekoliko v zadregi:

Auuuuuuuuuu!!, sama več ne vem, mnogokrat, zdavnaj sem nehala šteti …!

 

www.mirza.si

 

Magazin   › Zanimivosti   › Feng Shui: Intimnosti v spalnici, pogoj za harmoničen odnos
Oglejte si tudi

Ahat - kristal dinamičnosti

Poznan je tudi pod imenom mavrični kristal. Krepi spomin, razumevanje, notranjo moč in stabilnost. Uravnoveša obe možganski polovici, zato nam omogoča boljšo presojo pri odločitvah.
› Preberi več

Zeleni aventurin - kristal priložnosti in sreče

Prinaša optimizem, smisel za humor in veselje do življenja. Naredi nas bolj samozavestne in odprte za spremembe. Krepi odločnost, vodstvene lastnosti kot tudi sposobnost za sodelovanje z drugimi.
› Preberi več

Libijski zlati tektit, zvezdni kamen svetlobe

Povečuje voljo do življenja ter nas zaščiti pred destruktivno energijo okolice. Prinaša obilje in blaginjo v naša življenja.
› Preberi več

Malahit, kristal transformacije

Malahit prinaša željo po spremembi. Uči nas sprejemanja odgovornosti za vse, kar mislimo in ubesedimo. Pomaga sprejemati pravilne odločitve. Z njim tudi lažje prepoznamo intuitivna sporočila.
› Preberi več

Omrežje 5G. Je varno? Kako se zaščititi?

Zaradi potrebe po hitrem tehnološkem napredku zmankuje časa za temeljite raziskave o vplivu tehnologije na okolje in ljudi. Neodvisne študije, ki krožijo po svetovnem spletu, veliko pišejo o negativnem vplivu 5G tehnologije tako na človeka kot na okolje.
› Preberi več

Palo Santo - Sveti les

Tradicionalno se ga uporablja za lajšanje splošnih prehladnih obolenj, simptomov gripe, stresa, astme, glavobola in vnetij. Uporabljamo pa ga lahko tudi pri ritualih, ker čisti negativne energije in ima podobne zdravilne lastnosti kot žajbelj.
› Preberi več

Kamena strela ali gorski kristal

Kamena strela je 'kamen vseh kamnov'. Čisti in nevtralizira negativno energijo in sevanje, veča avro, odpira, uravnoveša in razkraja čustvene blokade.
› Preberi več

Mandala

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali komplementarno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju in meditaciji.
› Preberi več

Homeopatija

Homeopatija je celostni sistem zdravljenja, ki temelji na načelu zdravljenja podobnega s podobnim. Bolezen obravnava kot težnjo telesa, da s homeopatskimi mehanizmi vzpostavi ravnovesje.
› Preberi več

Naravna kozmetika – lokalna pridelava

Vse več ljudi se odloča za uporabo naravne kozmetike lokalnega izvora. Uporaba naravne kozmetike je koži, telesu in zdravju prijazna, ker ne vsebuje umetnih parfumov, kemičnih barvil in konzervansov, kar proizvajalci dokazujejo z ustreznimi certifikati.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.